Dodaj do ulubionych

OSTRZEGAM PRZED PSEUDO-NIANIĄ

26.09.11, 12:05
Witam,
ostrzegam wszystkich przed panią, która opiekowała się moim 8 mies. dzieckiem. Nagraliśmy ją na dyktafon. Dziecko zostało zapięte w wózku prawie cały dzień, wyło z bezsilności i litości, a umęczone płaczem zasypiało. Masakra!!!Pani rozmawiała sobie przez telefon, oglądała TV. Dziecko jest spokojne, wesołe, ogólnie bardzo mało płacze a wtedy płakało cały dzień. Serce mi pękło. Pani mieszka w Nowej Hucie, ma na imię Barbara ale każe mówić na siebie Bożena, starsza, ok. 60 lat, krótkie kasztanowe włosy. Proszę-nagrywajcie Państwo swoje nianie, bo pani przy nas była super fajna.
Obserwuj wątek
    • 0urszulka Re: OSTRZEGAM PRZED PSEUDO-NIANIĄ 29.09.11, 10:42
      A czy Pani wie o tym ze nie wolno nagrywac opiekunki bez jej zgody na PISMIE!!!!!!!! pod kara pozbawienia wolnosci ,kodeks karny w art.267 przewiduje dwa lata pozbawienia wolnosci za takie czyny a Konstytucja art 47. oraz 51. zapewnia prawo do ochrony prywatnosci i ochrony danych .Wiec DROGIE MAMUSKI siedzcie same ze swoimi dzieciaczkami bo wydaje Wam sie ze niania to jakis murzyn za przeproszeniem do tyrania z waszymi niejednokrotnie rozwydzronymi dzieciakami.
      • blathie Re: OSTRZEGAM PRZED PSEUDO-NIANIĄ 29.09.11, 12:24
        Art. 267 kodeksu karnego dotyczy bezprawnego uzyskania informacji. Paragraf tego artykułu mówi: Tej samej karze (tj. grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2) podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem lub oprogramowaniem.
        A teraz pytanie, czy rodzice nie są uprawnieni do uzyskania informacji, co się dzieje w ICH domu, z ICH dzieckiem? Jeśli zachowanie dziecka dawało podstawy do podejrzeń, że opiekunka niewłaściwie wypełnia obowiązki, co może stwarzać zagrożenie dla zdrowia czy życia malucha, to mieli pełne prawo skorzystać z dyktafonu, nie narażając się na żadne konsekwencje prawne - wyjaśnia to orzeczenie Sądu Najwyższego z 10 maja 2002 r., WA 22/02, OSNKW 2002, nr 9-10, poz. 77: "Przepisy rozdziału 26 [k.p.k.] odnoszące się do kontroli i utrwalenia rozmów przy użyciu środków technicznych nie dotyczą prywatnego gromadzenia dowodów w ten sposób."
      • aaa175 Re: OSTRZEGAM PRZED PSEUDO-NIANIĄ 02.10.11, 13:19
        Ja moge isc nawet siedziec ,jesli w gre wchodzi dobro mojego dziecka. Mnie sie nic nie wydaje, ja jestem pewna,że jezeli ktos szuka pracy i deklaruje sie jako niania,to jego psim obowiazkiem w tej pracy jest zajmowac sie moim nierozwydrzonym dzieckiem. A jak sie komus nie podoba to niech siedzi na dupie w domu i skleja koperty albo skreca dlugopisy, nie musi pracowac z dziecmi, tym bardziej ,że otrzymuje za to wynagrodzenie w kwocie 3/4 mojej pensji.
        • gra-zyna1 Re: OSTRZEGAM PRZED PSEUDO-NIANIĄ 30.11.11, 12:22
          Nie widze powodow na wzajemne sie obrazanie.
          Podsluchiwanie nie powinno byc dla opiekunki,niani czyms gorszacym.Wiadomo Rodzice zostawiaja swoj SKARB w obcych rekach,jesli podsluch da Im spokoj wewnetrzny i swiadomosc ze Maluch jest w dobrych rekach to radosc jest obu stron.
          Jednak nie zaakceptuje ukrytych kamer a tylko dlatego ze w domu z maluszkiem nie siedze w fotelu,na kanapie niczym matrona.W stroju domowym znizam sie do poziomu dziecka a wiec podloga.Idac na spacer wyskakuje z domowych ciuszekow,dziecko mam przy sobie no i jestem w neglizu...Nie mam czasu chodzic do lazienki i przebierac sie kiedy dziecko w ciuszkach bedzie mi sie pocic.
          Wychowalam 2-je swoich dzieci i tez bym chyba wyszla ze skory gdyby moim dziala sie krzywda.
          Tak wiec rozumie tych ktorzy podsluchuja))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka