Dodaj do ulubionych

Gry i zabawy

18.09.11, 17:05
www.youtube.com/watch?v=lZqrG1bdGtg
Świetna zabawa dla dzieci. A i dorośli nie będą się nudzić. Dobrze, że producent zadbał o stronę etyczną. Można posiekać postać na plasterki, a mimo to żadna z ważnych z moralnego punktu widzenia części ciała się nie odsłoni. To by dopiero był skandal jakby po ciosie siekiery zamiast głowy czy ręki spadł stanik albo majtki. Albo jaki istotny z punktu widzenia moralności organ.
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Gry i zabawy 18.09.11, 17:29
      to jest chore.
      • oby.watel Re: Gry i zabawy 18.09.11, 17:31
        Cieszę się, że są sprawy, które nas łączą smile
    • oby.watel O boże! 18.09.11, 18:33
      Poszperałem tu i tam i zdębiałem. Czy wiecie drodzy forumowicze, że tego typu gdy, strzelanki, nawalanki, rozwalanki i wszelki mordobicia są dozwolone już od 12, 14 lat, a gra w którym jest choćby jeden jedyny, niewielki, acz nagi kawałek kobiecego biustu od 18 lat i nie ma zmiłuj?
      • a000000 Re: O boże! 18.09.11, 18:41
        a potem jeden z drugim narzeka, że młodzież agresywna...

Do biustu lat 18 przywiązano jeszcze za komuny, i tak pozostało. Pewnie dlatego, że wcześniej młody nie jest psychicznie dojrzały do podjęcia OBOWIĄZKÓW. A więc nie powinien się udzielać, bo niebezpiecznie.
        • kora3 Azerko, a do podjecia obowiazków 18.09.11, 18:56
          zwiazanych z ucieciem komuś łba jest dojrzały?

Przecież wiesz o co Obiemu chodzi. O to, ze wszelka agresja, ucinanie członkow (tych przywoitych) jest dostepna w grach dla dzieci i młodziezy, a jhakakolwiek seksualnosc - nie.
          • a000000 Re: Azerko, a do podjecia obowiazków 18.09.11, 19:09
            kora3 napisała:

> zwiazanych z ucieciem komuś łba jest dojrzały?

oczywiście, że nie jest dojrzały.... ja się tylko odniosłam do tych 18 lat uczepionych biustu.
            • oby.watel Re: Azerko, a do podjecia obowiazków 18.09.11, 19:19
              Ta gra w Stanach jest tylko dla dorosłych. Ze względu na krwawe sceny? Skąd:

- Kije, noże, strzelby, karabiny – przedmioty stanowiące broń w obliczu prawa
              - Możliwość spożywania napojów alkoholowych w celu zwiększenia obrażeń
              - Jedna z misji polega na pozyskaniu nielegalnych środków odurzających dla postaci cierpiącej z powodu ich odstawienia
              - Odniesienia do kazirodztwa i molestowania dzieci (tylko w dialogach)
              - Powszechne używanie słów takich jak „Fuck” i „Shit”

Gdyby nie to...
            • kora3 Re: Azerko, a do podjecia obowiazków 18.09.11, 19:57
              No, ale jesli ktos nie jest na tyle dojrzały, zeby panowac nad popedem seksualny,m, to tym bardziej nad agresją nie?
              Zresztą powiedzmy sobie to wprost. Człowiek 18-latni na ogół jest nijak przygotrowany do konsekwencji seksu w postaci ciązy smile
              • a000000 Re: Azerko, a do podjecia obowiazków 18.09.11, 20:09
                kora3 napisała:

>Człowiek 18-latni na ogół jest nijak

ano - nijak. Tyle, że to nie ja granice ustawiam. Robią to ponoć mądrzejsi ode mnie.
                • kora3 Re: Azerko, a do podjecia obowiazków 18.09.11, 20:45
                  Azerko, ironia wg mnie - zbedna. To jak dobrze wiesz, pewna umowna granica, bo jakaś musi być smile Tak na serio to dojrzewamy płciowo i jestesmy zdolni i chetni do współzycia grubo przed tą granicą (statystrycznie), a społecznie do zakładania rodziny jesteśmy zdolni grupo po tej granicy. Stad dysonans.

U nas 15-latka w ciazy to nada halooo. Ale 150latv temu 16-letnia matka, to nic takiegoi, byle zaslubiona smile łody panicz sobie uzywał z folwarcznymi dziewkami, w razie dziecka dwor jakoś tam utrzymał, taka prawada Azerko. Dawna "porzadnosc" to mit smile Tyle, ze teraz sie o tym mówi, a wtedy to byłom normalne, ale po wielkiemu cichu smile
        • oby.watel Re: O boże! 18.09.11, 19:10
          Droga Azerko, pozwól zwrócić sobie uwagę, że gry z gołym biustem są tylko dla dorosłych na całym świecie, a nie tylko w Polsce. A w takich Stanach Zjednoczonych, czy Zjednoczonym Królestwie czasów komuny nigdy nie było.
          • a000000 Re: O boże! 18.09.11, 19:33
            oby.watel napisał:

> Droga Azerko, pozwól zwrócić sobie uwagę, że gry z gołym biustem

Drogi Oby.watelu, pozwól powiadomić siebie, że kompletnie, w ogóle, całkowicie nie znam się na gierkach. I poznać się nie zamierzam. Zwłaszcza na tych z przemocą. Jedyne w co się bawię, to mahjong. Na ten przykład:

www.gry.pl/gra/Dream-Pet-Link.html
            • oby.watel Re: O boże! 18.09.11, 20:22
              a000000 napisała:

> Drogi Oby.watelu, pozwól powiadomić siebie, że kompletnie, w ogóle, całkowicie
              > nie znam się na gierkach. I poznać się nie zamierzam.

Właśnie dlatego pozwoliłem sobie powiadomić Cię. I się, bo sam też zbytnio się tym problemem nie interesowałem. Poza jednym przypadkiem, gdy syn przytargał i namiętnie grywał w grę, w której punkty dostawało się za przejechanie przechodniów na chodniku. Obrzydzałem Mu tę zabawę tak długo, aż obrzydziłem i sam doszedł do wniosku, że jest idiotyczna (jak wiesz jestem przeciwnikiem metod wychowawczych typu "nie bo nie").
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka