3.14-roman 06.02.10, 12:34 Jakie horrory według Was są godne polecenia? Ja lubię: -Piłę -Innych -Sierociniec -Rec -Ring Ze starszych: -Rebekę Polećcie mi proszę jakieś ciekawe horrory. Podajcie nie tylko tytuł, ale i krótko opiszcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzidzia_bojowa Re: Dobre horrory? 06.02.10, 13:12 Polecam ten film. Opis na filmwebie. Oglądany przeze mnie po raz pierwszy doprowadził mnie do histerii( byłam dzieckiem). Nie wiem czy horror, ale "momenty" ma: I SEE DEAD PEOPLE! Bardzo, bardzo dobry! Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Dobre horrory? 06.02.10, 13:13 Zapomniałam podać tytuł drugiego filmu: oczywiście "Szósty zmysł" Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Dobre horrory? 06.02.10, 13:17 Szósty zmysł oglądałem, tego pierwszego nie. Swoją drogą, co się dzieje z H.J. Osmentem? Dawno o nim nie słyszałem. Odpowiedz Link
nuova Re: Dobre horrory? 08.02.10, 09:56 1408 - o nawiedzonym pokoju hotelowym - boskie, mogę oglądać w nieskończoność. Amityville - o nawiedzonym domu, lekko starsze ;). a resztę może znjadziesz tu Odpowiedz Link
stary_zgred1 Re: Dobre horrory? 06.02.10, 13:24 W związku z tym, ze kręcą mnie niemożebnie filmidła ze skośnookimi aktorami, więc polecę "The shutter" (widmo) - tajlandzki obraz z 2004 roku, o parze młodych ludzi - fotografów, których z jakiegoś powodu prześladuje duch młodej dziewczyny. W filmie są wszystkie elementy, które stanowią doskonałość takiej produkcji: załamane perspektywy, "straszna" muzyka i odgłosy, a przede wszystkim - całkiem niezła historia, no i oczywiście - duch. Mogę z czystym sercem polecić, zwracając jednak uwagę na to, by obejrzeć oryginalną wersje, a nie kiepawy, amerykański remake Tajlandzki oryginał ktos wrzucił na youtube, linkuję pierwsza część: The shutter Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Dobre horrory? 08.02.10, 02:11 Czy to "Widmo" to jest film, którego akcja zaczyna się na jakimś statku? I jakaś mała dziewczynka zostaje powieszona w szafie? Odpowiedz Link
nuova Re: Dobre horrory? 08.02.10, 10:15 3.14-roman napisał: > Czy to "Widmo" to jest film, którego akcja zaczyna się na jakimś statku? I jaka > ś mała dziewczynka zostaje powieszona w szafie? Ja oglądałam The shutter, ale nie ma tam watku o dziewczynce powieszonej w szafie, tym bardziej o statku. The shutter chyba zaczyna sie jak para jedzie samochodem, ale oglądałam to juz kilka lat temu, mogę nie pamiętać dokładnie. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Dobre horrory 06.02.10, 14:41 Uwielbiam "Innych"!!! Hihi, ja jestem pokolenie "Krzyku", "Egzorcysty", "Laleczki Chucky" i "Piątku trzynastego", ale nie twierdzę, że to wszystko dobre fylmy. Podobno "Ostatni dom po lewej" jest bhutalnym hohhohem. Gdyby ktoś chciał. Odpowiedz Link
airtair Re: Dobre horrory 06.02.10, 14:51 Polecam "Innych" z Nicole Kidman; nieśmiertelne "Z archiwum X" supermovie, i "Frankesteina" czarno- biały film. Niestety nic innego o tych filmach nie jestem w stanie powiedzieć- to super horrory. Odpowiedz Link
sootball Re: Dobre horrory 06.02.10, 14:53 Kiedy byłam mała, przeraziła mnie do łez scena z Barbarelli, z tymi kłapiącymi lalkami. Miałam taki okres, kiedy zaczytywałam się horrorami, Kingiem, Koontzem, Mastertonem i wszystkim co mi wpadło w ręce. Potem, bez żadnego szczególnego powodu, jakoś mi przeszło. Przerzuciłam się na sf chyba. Bardzo lubię "Delicatessen". Odpowiedz Link
airtair Re: Dobre horrory 06.02.10, 15:13 Wychodziło kiedyś czaspomismo "Nie z tej ziemii"- opisujące zjawiska paranormalne i drukujące sporo artykułów na temat duchów, zjawisk parapsychicznych, miałam dziesięć lat i wtedy interesowałam się głównie tym czaspomismem, zrzynającym swoje raporty z zagranicznych czaspism o podobnej tematyce. Jeszcze do dziś pamiętam przejmujące mnie wtedy, 10-latkę ciarki przejęcia, kiedy czytałam tę gazetę- czasopismo było niebanalne mimo zżynania artykułów, do dziś robi na mnie wrażenie, chociaz niestety, już nie ukazuje się. Odpowiedz Link
stary_zgred1 Re: Dobre horrory 06.02.10, 16:06 Skoro juz airtair o czasopismach temat zaczęła/zaczął, to pozwolę sobie polecić czasopismo online, o horrorach właśnie traktujące - tytuł "Grabarz Polski" - można je znaleźć pod poniższym adresem: Grabarz Wiem, że można tam znaleźć mnóstwo informacji o horrorze filmowym, bo od czasu do czasu je poczytuję Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Dobre horrory 06.02.10, 16:21 Już sam tytuł jest zachęcający! Dziękuję ślicznie. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dobre horrory 06.02.10, 20:52 Jestem wierna Kingowi. Od lat. Choćby "Lśnienie" z Nicholsonem. Przeskoczę do "Wilk" też z nim. Rewelacyjny jest CUBE ITD JESTEM ZJADACZEMFILMÓW Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Dobre horrory 06.02.10, 20:57 Cube oglądałem, ale podobał mi się tylko pierwszy film. Przeczytałem parę książek Kinga i, kiedy będę mieć czas, przeczytam więcej. Filmy też sobie planuję zobaczyć. Odpowiedz Link
misiania Re: Dobre horrory 06.02.10, 21:04 a ja niestety, jeśli trafi mi się horror, to oglądam go jak przedszkolak, zakrywając rękami oczy, więc niestety, moja wiedza jest znikoma. no i łyżwiarstwo figurowe tak samo oglądam, bo się boję, że oni zaraz się wykopyrtną na tej tafli. to jest horror prawdziwy. ale równie prawdziwy horror jest wtedy, gdy na stole zostaje tylko bila czarna i od tego, kto ją pośle do kieszeni zależy wynik meczu. Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Dobre horrory 08.02.10, 07:49 Bardzo lubię ale książkowe, z filmami różnie u mnie bywa. Ulubieńców mam dwóch-King i Koontz. Odpowiedz Link
nuova Re: Dobre horrory 08.02.10, 12:18 może to nie jest/nie będzie horror, ale reklamowany jest jako pełnokrwista komedia - Kołysanka. W kinach od 12 II. Odpowiedz Link
heca7 Re: Dobre horrory 08.02.10, 12:54 A może być książka? To ja polecam Stefana Dardę " Dom na Wyrębach" w stylu Kinga, warto przeczytać. Odpowiedz Link
nuova Re: Dobre horrory 09.02.10, 15:52 żebym gołosłowna nie była - zapowiedź: film Juliusza Machulskiego nuova napisała: > może to nie jest/nie będzie horror, ale reklamowany jest jako pełnokrwista kome > dia - Kołysanka. W kinach od 12 II. Odpowiedz Link