Dodaj do ulubionych

Twórczość własna

13.03.10, 23:08
Macie jakieś takie twórcze hobby? Decoupage, szydełkowanie?

Ja lubię:
-rysować (kiepsko mi wychodzi)
-malować na szkle (jak wyżej). Przedmiotami, które najczęściej maluję, są szklanki. W domu mym rodzinnym mnóstwo jest szklanek największego dostarczyciela tych naczyń do polskich domów- z Nutelli. Niemal każda z nich została przeze mnie okrutnie sponiewierana i w akcie przemocy ozdobiona motylkami, kwiatkami i innym shitem. Moi rodzice póki co jeszcze się nie skarżą, może dlatego, że już nie mieszkam z nimi, a tylko wpadam dwa razy w miesiącu. Ostatnio w piwnicy domu wypatrzyłem jakieś stare, niewielkie kafelki i one też zostały przeze mnie zbrukane.
-robienie kartek świątecznych, bilecików i innych rzeczy, które następnie zostają włożone do kartonowego pudła (pudło też jest ozdobione) i czekają na Sąd Ostateczny.
-robienie ozdóbek z koralików, modeliny, zasuszonych kwiatków, drucików, chaszczy- również potem skazuję je na wieczną poniewierkę w szafkach
-ostatnio zacząłem robić ozdobne zakładki do książek. Te przynajmniej do czegoś się nadają. Szkoda tylko, że się gubią, cholery jedne!!!

A jak to wygląda u Was?
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Twórczość własna 13.03.10, 23:13
      Ja lubię:

-gotować
      -piec
      -grać innym na nerwach na forum (to akurat mi świetnie wychodzi)
      • 3.14-roman Re: Twórczość własna 13.03.10, 23:31
        Chyba już czas na wątek o deserach :)
        • sootball Re: Twórczość własna 13.03.10, 23:54
          Rysować, na papierze i w komputerze. Wychodzi mi średnio, nie mam dużego
          talentu, ale za to niemal ciągłą potrzebę ;)
          Lepić potworki z modeliny.
          Wymyślać bzdety na forach.
          I tym szkłem mnie zaintrygowałeś. Gdzie kupujesz farby?
          • 3.14-roman Re: Twórczość własna 14.03.10, 00:02
            W moim Zadupiu Rodzinnym jest pewien bardzo dobrze zaopatrzony sklep z artykułami plastycznymi. Kupuję takie farby z Lefranc& Bourgeois, kosztują 15zł/sztukę, zarówno konturówki jak i zwykłe. Ja tam najpierw zacząłem od 3 podstawowych kolorów (można mieszać) i konturówki, stopniowo powiększam ilość moich farb.
            • sootball Re: Twórczość własna 18.03.10, 00:33
              Ooo, drżyj zastawo stołowa. Nadchodzę.
              • 3.14-roman Re: Twórczość własna 21.03.10, 22:03
                Jeżeli masz szklanki z Nutelli, to polecam. Fajnie się też maluje na kafelkach- ja maluję takie małe i wykorzystuję jako podkładki pod kubki. Malowałem też abażur z lampy i żarówkę, a także lampion na świeczkę.
    • impotent.z.depresja.online Re: Twórczość własna 13.03.10, 23:59
      Trudno to nazwać hobby, ale lubię wszelkie domowe instalacje, remonty i remonciki.
      • 3.14-roman Re: Twórczość własna 14.03.10, 00:07
        Majsterkowanie to też hobby.
        • impotent.z.depresja.online Re: Twórczość własna 14.03.10, 00:12
          Nie, to nie jest takie klasyczne majsterkowanie. Raczej duża robota typu
          kładzenie płytek, przestawianie zmywarki, malowanie ścian, skręcanie nowych
          szafek - rozróba na 2 tygodnie. Lepsze od wczasów w Egipcie. Dla mnie.
    • kaga9 Re: Twórczość własna 14.03.10, 00:11
      Nie mam. Jestem całkowicie pozbawiona jakichkolwiek praktycznych
      zdolności, o talencie to już w ogóle nie ma mowy.
      • aaricia_szalona Re: Twórczość własna 16.03.10, 15:13
        Śpiewać lubię, najbardziej pod prysznicem, albo kotę raczę recitalem przyśpiewek
        własnych, najczęściej na jej cześć:)
    • magum2 Re: Twórczość własna 18.03.10, 19:32
      Projektowanie i stylizacja odzieży- płyciutkie ale jakie wciągające
      Fotografia- polecam każdemu, odpręża choć efekty na początku mogą nie być zachęcające
      Zawsze mam wspaniały plan by kupić sobie farby do malowania na szkle ale mi nie po drodze.
      • be_ell Re: Twórczość własna 18.03.10, 20:47
        Z hobby to zbieram wafle(podkładki) pod piwo, mąż kapsle, więc się uzupełniamy
        :) (jak połączyć hobby z przyjemnością, że zacytuję).
        Umiem dziergać na drutach, szydełku, haftować, a przede wszystkim gotować i piec
        ciasta.
        Wspólnie z małżonkiem wymyślamy (modyfikujemy) przepisy i pichcimy.
        Żeby było śmieszniej, ja próbuję produkt finalny, zjadam w ilościach
        homeopatycznych, a inni mają wyżerkę. Jak są wypieki, to tylko sprawdzam, czy
        nie ma zakalca, słodyczy nie jadam.
        A mąż to fotografia- od zawsze i z osiągnięciami!
    • 3.14-roman Re: Twórczość własna 21.03.10, 22:03
      Jeżeli chcecie, możecie wkleić zdjęcia. Albo na przykład przepisy na jakieś cudeńka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka