paco_lopez 05.08.14, 16:19 czytałem że minister gospodarki rosji zabronił imporu maszynerii i części do maszynerii z uni, a jedna znajoma , która sprzedaje części żelazne do pojazdów wybiera się na targi do Moskwy. Link Obserwuj wątek
a_iii_ty Re: embargo 05.08.14, 23:21 won z ta kurewska rosja ... od suleci nic kurwa tylko car, sowieci itp ... w morde jebani maja tyle ziemii, a nawet kurwa jablka musza sprowadzaqc ... Link
krytyk2 Re: embargo 06.08.14, 09:08 fakt,na takich imperialnych zasadach dzisiaj nie da się współpracować.Roz...lic to to towarzystwo i niech do władzy dojdzie jakas mloda demokratyczna fala.Przeciez przykład gorbaczowa dowodzi ze jest to mozliwe Link
paco_lopez Re: embargo 06.08.14, 15:38 w 2014 mają zorganizować miszczostwa. wiesz jak jem w chuja zrobiem. wyśle się tam drugie reprentacje, a te pierwsze zagrają w miszczostwach w USA USA takie miszczostwa są w stanie zorganizować na za dwa tygodnie. Link
a_iii_ty Re: embargo 06.08.14, 17:41 Jak kazde z nas ...do czasu az nie zaczniemy zlizywac smietany z czyichs kolan ...potem to juz tylko operacja plastyczna Link
brygada_ww Re: embargo 06.08.14, 21:10 paco_lopez napisał: > ten jegomość na obrazku musiał być słodkim bobasem. Karykatura, tylko ciekawe kogo. Link
jan_stereo Re: embargo 07.08.14, 23:26 piekny ruch Putina, jak tacy wszyscy wielce niezalezni i oburzeni to niech se sami konsumuja to co wyprodukowali. Rynek rosyjski jest olbrzymi, UE dostanie mocno po dupie, a zwlaszcza ichnie rolnictwo, chyba, ze sie magicznie doplaty zwieksza, ale wowczas komus trzeba bedzie zabrac, ciekawe komu... Link
shachar Re: embargo 08.08.14, 00:41 Pewnie, Rosjanie maja te przewagę, że na ich ludność można nasrać, odmówić im jedzenia polowy rzeczy, bo nie ma, bo po prostu są do tego przyzwyczajeni, bo , powiem więcej, spodziewali się , że tak będzie jeszcze, więc nie wyciągnęli się wygodnie w krześle, cały czas siedzą na stołku z trzema nogami. Zachodni w życiu nie wydzierżą takich niedogodności, które są jeszcze najmniejsze z możliwych,dlatego na samym końcu przegrają, jak tłusty owczarek przegra z chudym, bitnym kundlem. o i tyle. Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 10:32 W kolejce do rynzku rosyjskiego juz sie grzecznie ustawia Brazylia, Argentyna i Indie, poradza sobie. A od nas kartofle niech kupuje Japonia ;')) Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 15:56 ty zachwycony Putinem uważaj ,żeby ci nie wysłał kilku głowic jądrowych na Londyn, wtedy inaczej będziesz śpiewał... Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 18:51 Propoponuje zajecia z matematyki podstawowej sobie zrobic. Wyjdzie Ci z nich, ze wiecej osob zaciukano na obszarze, gdzie USA zaprowadzilo 'porzadek i spokoj' niz pod administracja Putina, a roznica w licznach bedzie dosc miazdzaca... Link
kalllka Re: embargo 08.08.14, 19:39 Dajze spokoj Janku podwójny, Na jakie to niezależne statystyki (rosyjskie) się powolujesz(?) Wiesz ilu własnych zamordowalo wysyłając na smierć, choćby do Czeczeni i ze było ich mniej niż wszystkich amerykańskich ( ONZ ) ofiar? Jeśli, podaj źrodła. (byle nie tv -rassije.Postaraj się samodzielnie przemyśleć , bez telepatii) Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:03 To mam dac spokoj czy mam podac jakies dane, bo juz nie wiem o co pytasz ;')) W Czeczenii ruscy stracili pewnie z 10tys zolnierzy, mnozac ich liczby razy 2, plus ze 40tys po drugiej stronie, mnozac oficjalne liczby razy 2. W takim samym jednym Iraku, od wjazdu ONZ i USA, zginelo juz grubo ponad 1mln ludzi, bez zadnego mnozenia i nadal gina. Libii i Afganistanu juz nawet nie wliczam. To o czym Ty chcesz ze mna dyskutowac jesli idzie o poprawnosc tego co napisalem ? Masz wieksze liczby gdzies w rekawie ? Z samej wikipedii (nie wiem czy to dla Ciebie wiarygodne) za krotki okres: 21 września 2006 r. brytyjski magazyn medyczny "Lancet" opublikował szacunkową liczbę ofiar po stronie irackiej, od marca 2003 do czerwca 2006 ma ona wynosić ok. 655 tys.osób, w większości cywilów[4]. pl.wikipedia.org/wiki/Irak Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 20:26 kurna -liczby to jest to, w czym się dobrze czujesz ,bo tu nie ma jakościowej formuły porównania/w której giniesz jak w glebokim lesie/. Widziales ,znasz caly mechanizm podporzedkowania Czeczenii przez Putina?Widziales jak niszczy na zywca cale kwartaly,widziales zdjęcia tych budynkow ,slyszales o masowych mordach ,które dokonywali soldacy rosyjscy na polecenie tego karla z Moskwy? Może jeszcze byles za maly ? a może nadal jesteś za malyzeby to dostrzec? A wiesz ile jeszcze ofiar pociągnie ten zbrodniarz.znasz przyszlosc ,czy umies stosować ekstrapolacjhe na podstawie tego co widziales i zrozumiales? Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:33 wyborcza.pl/1,75477,16134853,Z_ruin_Groznego_wystrzelil_kaukaski_Dubaj__Cena__calkowita.html Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 20:42 liczbe ofiar -niewinnych- w samym Groznym liczy się na ok 100 tys.Przy tak malym liczebnie narodzie oznacza to,że praktycznie w każdej rodzinie nie zyje 1-2 jej czlonkow ..Co czuje ,przepraszam-co może czuc taki syn zastrzelonego ojca czy przywalonej gruzami matki? Nie,nie ,nie-to nie sa pytania do Ciebie ,ty ich po prostu nie rozumiesz. Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:45 krytyk2 napisał: > Nie,nie ,nie-to nie sa pytania do Ciebie ,ty ich po prostu nie rozumiesz. Tak samo jak Ty rozumiesz zabitych czlonkow rodzin w Iraku, ale ich zabily dobre pociski amerykanskie, wiec do ogarniecia, to latwizna pewnie jest, dla takiego czlowieka jak Ty. Link
kalllka Re: embargo 08.08.14, 20:45 Dajze spokój z tym wkrecaniem kitu. Źrodła danych wojennych dot. Liczby ofiar agresorów z USA ( ONZ) podałeś. Gdybiesz sobie, drwiąc tym razem ze statystyk, na korzyść(!) Putina; Pewnys bardzo plotac, ze Polska straci na embargo bo zyska... Argentyna Japonia. Takie myślenie łamie porządek logiczny. poddając w wątpliwość wspólna strategie. Długofalowa Strategie która raz na zawsze pozbawi "putinowcow" dostępu do technologii np. Dlatego poprosiłam cię o niezależne, oficjalnie potwierdzone źrodła dot. Ofiar współczesnych rosyjskich wojen. Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:50 to sama podaj te zrodla, dla wojen rosyjskich i amerykanskich, nie wiem jaka masz definicje niezaleznosci, pewnie taka, ktora wskazuje na Twoje, albo wchodzi w obszar fantazji, skoro wikipedia jest rosyjska... dostepu do technologii to my jestesmy pozbawieni jak na razie, bo kto wyslal kogos w kosmos jak na razie ? Ruscy i USA... Link
kalllka Re: embargo 08.08.14, 21:11 Zwracam ci uwagę ze podałeś Wiki tylko jako zródło podające liczbę ofiar amerykańskich. Przy rosjanach pozwalasz sobie na statystyczna dezynwolture. Na temat moich czyli wedle ciebie -mojszych definicji, mogę tyle, ze nie potrzebuje ich podkreślać drwina. Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:13 kalllka napisała: > Zwracam ci uwagę ze podałeś Wiki tylko jako zródło podające liczbę ofiar ameryk > ańskich.Przy rosjanach pozwalasz sobie na statystyczna dezynwolture. Moja droga, te rosyjskie tez byly z wikipedii, ale nie wstawialem Ci juz linka wobec miazdzacej przewagii ofiar USA, bo po co... Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:19 mój boże -gdybys zajrzał do Wikipedii z 1935 roku -to tez ofiary kolonialnych wojen Anglii czy Portugalii znacznie przewyższałyby ofiary Hitlera a już wtedy było widać golym okiem w jakim kierunku rozwija się sytuacja w Niemczech Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:24 liczba ofiar widac nie wazna, cel jest istotny i miejsce w historii....lepiej zabic milion w dobrym celu niz jedna osobe w zlym... Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:29 Hitler ,podobnie jak Putin,mial dobry, uświęcony cel-powiększenie przestrzeni życiowej dla rasy wyższej.w tym kontekście musial usunąc na wschod od laby brudy ludzkie ,wyczyscic teren dla niemieckich aryjczyków.Tak to wygladalo w Niemczech i tak to wygląda w tej chwili w rosji.Kłamstwo na kłamstwie,ale dla Ciebie to bez znaczenia -bo liczby musza stać wobec liczb. Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:34 Tak jak Izrael poszerza swoje ziemie od lat 40 i usuwa nizsza rase palestynska w wysokosci 300 sztuk dziennie pod pelna aprobata USA, ale dla Ciebie ten temat pewnie nawet nie istnieje, bo po co zapuszczac umysl w niewygodne rejony, jak se mozna latwo o Rosji banaly nawijac... Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:43 lubisz łatwo uderzać,nie kto inny jak ja kilkakrotnie pisałem w przeszlosci nt postepkow Izraela krytycznie Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:46 nie milczę : .Dziwi mnie postawa USA,ktore nie widzi losów Arabów a jedynie przyznaje wciąż rację Izraelowi.chyba faktycznie żydzi trzęsa ameryką Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:47 dziwic to i ja sie moge wobec dzialan Rosji, jesli to Cie w pelni zaspokaja ;')) Link
kalllka Re: embargo 08.08.14, 22:08 Jakie po, jakie po...Zawsze przed)! Ps. Krytyku, zawsze leżę ( gdy cię czytam) Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 22:18 kalllka napisała: > Krytyku, zawsze leżę ( gdy cię czytam) Lezec! ;')) Link
kalllka Re: embargo 08.08.14, 22:26 Janek idź lizać loda, proszę. Może ci choć buzie zapcha i zahamujesz z interpretacja. Link
kalllka Re: embargo 10.08.14, 02:07 Się tarzalam wczoraj. Dzisiaj mnie brzuch bolał (Pewnie za karę, za panajana) Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:45 np. tu forum.gazeta.pl/forum/w,129012,152383314,152404254,Re_a_co_z_Gaza_.html Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:47 to jeszcze polacz te dwa fokt logiczne i uswiadom sobie ze Izrael ma 100% poparcie dla swoich dzialan, nawet gdyby zagazowal 1000 Palestynczykow, Ja cos czuje ze jedynym powodem Twego sprzeciwu dla dzialan Izraela jest niechec PiSu do Zydow ;')) Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:50 Ja cos czuje > ze jedynym powodem Twego sprzeciwu dla dzialan Izraela jest niechec PiSu do Zy > dow ;')) Ty mnie Stereo nie prowokuj ! Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 20:20 wiesz ,to jest niewiarygodne ,jak żałosny efekt wynika z używania przez Ciebie takiej,fantastycznej w końcu, inteligencji,jaka dysponujesz... Wydaje mi się ,ze przy Tobie to nawet komputery,sa mądrzejsze,tak po prostu-w sensie ludzkim. nie wiem co ty tam w tym mózgu masz-same liczby?!?nie widzisz różnicy pomiędzy rewolucjonistami z Majdanu a ich przeciwnikami,nie widzisz różnicy pomiędzy Ukraina a rosja- kto tu jest sprawcą a kto reagentem? Putin -to wg ciebie nie faszysta ,który za chwile wywoła wojne swiatowa tylko sprawny polityk,ktory umiejętnie wygrywa co,no wlasnie co on wygrywa wg ciebie i komu to ma sluzyc?!?Mam wrazenie ,ze lepiej od ciebie moralnie i aksjologicznie postawiona jest moja julka.Jestes cholernie niedojrzaly emocjonalnie i nie robisz w zasadzie nic żeby te dojrzalosc osiągnąć.Esteta,zerojedynkowy intelektualista... Link
paco_lopez Re: embargo 08.08.14, 20:07 janek a czy ty na serio myślisz, że społeczeństwo może jako tako żyć tylko wtedy gdy eksportuje ? nie można zorganizować takiego, które będzie sobie produkować i sobie srać i nie czuć grozy ? Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:10 no to produkuj sobie samemu te stal i sam ja spozywaj, skoro to takie banalne i latwe do pomyslenia i zrobienia... Link
paco_lopez Re: embargo 08.08.14, 20:41 to jest trudne do pomyślenia o tyle, że stali jest od zajebania wszędzie i nie ma takiej możliwości żebym nie mógł nabyc kilograma po taniemu i żadne embargo na to wpływu nie ma. ty sobie coś juz wyprodukowałeś ? Link
jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:43 wyprodukowalem sobie tydzien wakacji i mam je zamiar spozytkowac na ziemi, ktorej nie dalo rady zaimportowac... Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:16 cały czas podnieca mnie myśl o tym, jakiej wielkości jest gospodarka Rosji.Gospodarka wielkości Włoch chce wygrać batalie ekonomiczna z gospodarkami kilkadziesiąt razy większymi. W tym kontekście nasuwa się tez natarczywe pytanie :co chce osiagnąc kraj o wielkości gospodarki Włoch zadzierając -na granicy wybuchu wojny- z krajem wielkości USA ? wiadomosci.onet.pl/swiat/media-rosja-narusza-przestrzen-lotnicza-usa/9w3my Link
krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:52 widze ,ze nikogo nie zapłodniłem tymi pytaniami a ja mam na to swoja teorię Link