05.08.14, 16:19
czytałem że minister gospodarki rosji zabronił imporu maszynerii i części do maszynerii z uni, a jedna znajoma , która sprzedaje części żelazne do pojazdów wybiera się na targi do Moskwy.
    • a_iii_ty Re: embargo 05.08.14, 23:21
      won z ta kurewska rosja ... od suleci nic kurwa tylko car, sowieci itp ... w morde jebani maja tyle ziemii, a nawet kurwa jablka musza sprowadzaqc ...
      • krytyk2 Re: embargo 06.08.14, 09:08
        fakt,na takich imperialnych zasadach dzisiaj nie da się współpracować.Roz...lic to to towarzystwo i niech do władzy dojdzie jakas mloda demokratyczna fala.Przeciez przykład gorbaczowa dowodzi ze jest to mozliwe
      • paco_lopez Re: embargo 06.08.14, 15:38
        w 2014 mają zorganizować miszczostwa. wiesz jak jem w chuja zrobiem. wyśle się tam drugie reprentacje, a te pierwsze zagrają w miszczostwach w USA wink USA takie miszczostwa są w stanie zorganizować na za dwa tygodnie.
    • paco_lopez Re: embargo 06.08.14, 16:03
      ten jegomość na obrazku musiał być słodkim bobasem.
      • a_iii_ty Re: embargo 06.08.14, 17:41
        Jak kazde z nas ...do czasu az nie zaczniemy zlizywac smietany z czyichs kolan ...potem to juz tylko operacja plastyczna
      • brygada_ww Re: embargo 06.08.14, 21:10
        paco_lopez napisał:

> ten jegomość na obrazku musiał być słodkim bobasem.

Karykatura, tylko ciekawe kogo.
    • jan_stereo Re: embargo 07.08.14, 23:26
      piekny ruch Putina, jak tacy wszyscy wielce niezalezni i oburzeni to niech se sami konsumuja to co wyprodukowali. Rynek rosyjski jest olbrzymi, UE dostanie mocno po dupie, a zwlaszcza ichnie rolnictwo, chyba, ze sie magicznie doplaty zwieksza, ale wowczas komus trzeba bedzie zabrac, ciekawe komu...
      • shachar Re: embargo 08.08.14, 00:41
        Pewnie, Rosjanie maja te przewagę, że na ich ludność można nasrać, odmówić im jedzenia polowy rzeczy, bo nie ma, bo po prostu są do tego przyzwyczajeni, bo , powiem więcej, spodziewali się , że tak będzie jeszcze, więc nie wyciągnęli się wygodnie w krześle, cały czas siedzą na stołku z trzema nogami.
        Zachodni w życiu nie wydzierżą takich niedogodności, które są jeszcze najmniejsze z możliwych,dlatego na samym końcu przegrają, jak tłusty owczarek przegra z chudym, bitnym kundlem. o i tyle.
        • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 10:32
          W kolejce do rynzku rosyjskiego juz sie grzecznie ustawia Brazylia, Argentyna i Indie, poradza sobie.

A od nas kartofle niech kupuje Japonia ;'))
      • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 15:56
        ty zachwycony Putinem uważaj ,żeby ci nie wysłał kilku głowic jądrowych na Londyn, wtedy inaczej będziesz śpiewał...
        • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 18:51
          Propoponuje zajecia z matematyki podstawowej sobie zrobic. Wyjdzie Ci z nich, ze wiecej osob zaciukano na obszarze, gdzie USA zaprowadzilo 'porzadek i spokoj' niz pod administracja Putina, a roznica w licznach bedzie dosc miazdzaca...
          • kalllka Re: embargo 08.08.14, 19:39
            Dajze spokoj Janku podwójny,
            Na jakie to niezależne statystyki (rosyjskie) się powolujesz(?)
            Wiesz ilu własnych zamordowalo wysyłając na smierć, choćby do Czeczeni i ze było ich mniej niż wszystkich amerykańskich ( ONZ ) ofiar?
            Jeśli, podaj źrodła.
            (byle nie tv -rassije.Postaraj się samodzielnie przemyśleć , bez telepatii)
            • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:03
              To mam dac spokoj czy mam podac jakies dane, bo juz nie wiem o co pytasz ;'))

W Czeczenii ruscy stracili pewnie z 10tys zolnierzy, mnozac ich liczby razy 2, plus ze 40tys po drugiej stronie, mnozac oficjalne liczby razy 2.

W takim samym jednym Iraku, od wjazdu ONZ i USA, zginelo juz grubo ponad 1mln ludzi, bez zadnego mnozenia i nadal gina. Libii i Afganistanu juz nawet nie wliczam.

To o czym Ty chcesz ze mna dyskutowac jesli idzie o poprawnosc tego co napisalem ?

Masz wieksze liczby gdzies w rekawie ?

Z samej wikipedii (nie wiem czy to dla Ciebie wiarygodne) za krotki okres:

21 września 2006 r. brytyjski magazyn medyczny "Lancet" opublikował szacunkową liczbę ofiar po stronie irackiej, od marca 2003 do czerwca 2006 ma ona wynosić ok. 655 tys.osób, w większości cywilów[4].

pl.wikipedia.org/wiki/Irak
              • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 20:26
                kurna -liczby to jest to, w czym się dobrze czujesz ,bo tu nie ma jakościowej formuły porównania/w której giniesz jak w glebokim lesie/.
                Widziales ,znasz caly mechanizm podporzedkowania Czeczenii przez Putina?Widziales jak niszczy na zywca cale kwartaly,widziales zdjęcia tych budynkow ,slyszales o masowych mordach ,które dokonywali soldacy rosyjscy na polecenie tego karla z Moskwy?
                Może jeszcze byles za maly ? a może nadal jesteś za malyzeby to dostrzec?
                A wiesz ile jeszcze ofiar pociągnie ten zbrodniarz.znasz przyszlosc ,czy umies stosować ekstrapolacjhe na podstawie tego co widziales i zrozumiales?
                • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:33
                  wyborcza.pl/1,75477,16134853,Z_ruin_Groznego_wystrzelil_kaukaski_Dubaj__Cena__calkowita.html
                  • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 20:42
                    liczbe ofiar -niewinnych- w samym Groznym liczy się na ok 100 tys.Przy tak malym liczebnie narodzie oznacza to,że praktycznie w każdej rodzinie nie zyje 1-2 jej czlonkow ..Co czuje ,przepraszam-co może czuc taki syn zastrzelonego ojca czy przywalonej gruzami matki?
                    Nie,nie ,nie-to nie sa pytania do Ciebie ,ty ich po prostu nie rozumiesz.
                    • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:45
                      krytyk2 napisał:

> Nie,nie ,nie-to nie sa pytania do Ciebie ,ty ich po prostu nie rozumiesz.

Tak samo jak Ty rozumiesz zabitych czlonkow rodzin w Iraku, ale ich zabily dobre pociski amerykanskie, wiec do ogarniecia, to latwizna pewnie jest, dla takiego czlowieka jak Ty.
              • kalllka Re: embargo 08.08.14, 20:45
                Dajze spokój z tym wkrecaniem kitu.
                Źrodła danych wojennych dot. Liczby ofiar agresorów z USA ( ONZ) podałeś.
                Gdybiesz sobie, drwiąc tym razem ze statystyk, na korzyść(!) Putina;
                Pewnys bardzo plotac, ze Polska straci na embargo bo zyska... Argentyna Japonia. Takie myślenie łamie porządek logiczny. poddając w wątpliwość wspólna strategie. Długofalowa Strategie która raz na zawsze pozbawi "putinowcow" dostępu do technologii np.
                Dlatego poprosiłam cię o niezależne, oficjalnie potwierdzone źrodła dot. Ofiar współczesnych rosyjskich wojen.

• jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:50
                  to sama podaj te zrodla, dla wojen rosyjskich i amerykanskich, nie wiem jaka masz definicje niezaleznosci, pewnie taka, ktora wskazuje na Twoje, albo wchodzi w obszar fantazji, skoro wikipedia jest rosyjska...

dostepu do technologii to my jestesmy pozbawieni jak na razie, bo kto wyslal kogos w kosmos jak na razie ? Ruscy i USA...
                  • kalllka Re: embargo 08.08.14, 21:11
                    Zwracam ci uwagę ze podałeś Wiki tylko jako zródło podające liczbę ofiar amerykańskich.
                    Przy rosjanach pozwalasz sobie na statystyczna dezynwolture.
                    Na temat moich czyli wedle ciebie -mojszych definicji, mogę tyle, ze nie potrzebuje ich podkreślać drwina.
                    • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:13
                      kalllka napisała:

> Zwracam ci uwagę ze podałeś Wiki tylko jako zródło podające liczbę ofiar ameryk
                      > ańskich.Przy rosjanach pozwalasz sobie na statystyczna dezynwolture.

Moja droga, te rosyjskie tez byly z wikipedii, ale nie wstawialem Ci juz linka wobec miazdzacej przewagii ofiar USA, bo po co...
                      • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:19
                        mój boże -gdybys zajrzał do Wikipedii z 1935 roku -to tez ofiary kolonialnych wojen Anglii czy Portugalii znacznie przewyższałyby ofiary Hitlera a już wtedy było widać golym okiem w jakim kierunku rozwija się sytuacja w Niemczech
                        • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:24
                          liczba ofiar widac nie wazna, cel jest istotny i miejsce w historii....lepiej zabic milion w dobrym celu niz jedna osobe w zlym...
                          • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:29
                            Hitler ,podobnie jak Putin,mial dobry, uświęcony cel-powiększenie przestrzeni życiowej dla rasy wyższej.w tym kontekście musial usunąc na wschod od laby brudy ludzkie ,wyczyscic teren dla niemieckich aryjczyków.Tak to wygladalo w Niemczech i tak to wygląda w tej chwili w rosji.Kłamstwo na kłamstwie,ale dla Ciebie to bez znaczenia -bo liczby musza stać wobec liczb.
                            • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:34
                              Tak jak Izrael poszerza swoje ziemie od lat 40 i usuwa nizsza rase palestynska w wysokosci 300 sztuk dziennie pod pelna aprobata USA, ale dla Ciebie ten temat pewnie nawet nie istnieje, bo po co zapuszczac umysl w niewygodne rejony, jak se mozna latwo o Rosji banaly nawijac...
                              • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:43
                                lubisz łatwo uderzać,nie kto inny jak ja kilkakrotnie pisałem w przeszlosci nt postepkow Izraela krytycznie
                                • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:44
                                  ale o USA jakos milczysz, ciekawe dlaczego...
                                  • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:46
                                    nie milczę :
                                    .Dziwi mnie postawa USA,ktore nie widzi losów Arabów a jedynie przyznaje wciąż rację Izraelowi.chyba faktycznie żydzi trzęsa ameryką
                                    • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:47
                                      dziwic to i ja sie moge wobec dzialan Rosji, jesli to Cie w pelni zaspokaja ;'))
                                      • kalllka Re: embargo 08.08.14, 22:08
                                        Jakie po, jakie po...Zawsze przed)!

Ps.
                                        Krytyku, zawsze leżę ( gdy cię czytam)

• jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 22:18
                                          kalllka napisała:

> Krytyku, zawsze leżę ( gdy cię czytam)

Lezec! ;'))
                                          • kalllka Re: embargo 08.08.14, 22:26
                                            Janek idź lizać loda, proszę.
                                            Może ci choć buzie zapcha i zahamujesz
                                            z interpretacja.

• jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 22:42
                                              tu nie bylo nawet co interpretowac...sorry
                                        • krytyk2 Re: embargo 09.08.14, 20:13
                                          jesteś osłabiona czy też tarzasz się ze smiechu ? wink
                                          • kalllka Re: embargo 10.08.14, 02:07
                                            Się tarzalam wczoraj. Dzisiaj mnie brzuch bolał
                                            (Pewnie za karę, za panajana)
                                • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:45
                                  np. tu
                                  forum.gazeta.pl/forum/w,129012,152383314,152404254,Re_a_co_z_Gaza_.html
                                  • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:47
                                    to jeszcze polacz te dwa fokt logiczne i uswiadom sobie ze Izrael ma 100% poparcie dla swoich dzialan, nawet gdyby zagazowal 1000 Palestynczykow, Ja cos czuje ze jedynym powodem Twego sprzeciwu dla dzialan Izraela jest niechec PiSu do Zydow ;'))
                                    • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:50
                                      Ja cos czuje
                                      > ze jedynym powodem Twego sprzeciwu dla dzialan Izraela jest niechec PiSu do Zy
                                      > dow ;'))

Ty mnie Stereo nie prowokuj ! wink
                                      • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 21:53
                                        choc lepiej na wodke Krytyku ;'))
          • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 20:20
            wiesz ,to jest niewiarygodne ,jak żałosny efekt wynika z używania przez Ciebie takiej,fantastycznej w końcu, inteligencji,jaka dysponujesz... Wydaje mi się ,ze przy Tobie to nawet komputery,sa mądrzejsze,tak po prostu-w sensie ludzkim.
            nie wiem co ty tam w tym mózgu masz-same liczby?!?nie widzisz różnicy pomiędzy rewolucjonistami z Majdanu a ich przeciwnikami,nie widzisz różnicy pomiędzy Ukraina a rosja- kto tu jest sprawcą a kto reagentem?
            Putin -to wg ciebie nie faszysta ,który za chwile wywoła wojne swiatowa tylko sprawny polityk,ktory umiejętnie wygrywa co,no wlasnie co on wygrywa wg ciebie i komu to ma sluzyc?!?Mam wrazenie ,ze lepiej od ciebie moralnie i aksjologicznie postawiona jest moja julka.Jestes cholernie niedojrzaly emocjonalnie i nie robisz w zasadzie nic żeby te dojrzalosc osiągnąć.Esteta,zerojedynkowy intelektualista...
      • paco_lopez Re: embargo 08.08.14, 20:07
        janek a czy ty na serio myślisz, że społeczeństwo może jako tako żyć tylko wtedy gdy eksportuje ? nie można zorganizować takiego, które będzie sobie produkować i sobie srać i nie czuć grozy ?
        • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:10
          no to produkuj sobie samemu te stal i sam ja spozywaj, skoro to takie banalne i latwe do pomyslenia i zrobienia...
          • paco_lopez Re: embargo 08.08.14, 20:41
            to jest trudne do pomyślenia o tyle, że stali jest od zajebania wszędzie i nie ma takiej możliwości żebym nie mógł nabyc kilograma po taniemu i żadne embargo na to wpływu nie ma. ty sobie coś juz wyprodukowałeś ?
            • jan_stereo Re: embargo 08.08.14, 20:43
              wyprodukowalem sobie tydzien wakacji i mam je zamiar spozytkowac na ziemi, ktorej nie dalo rady zaimportowac...
    • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:16
      cały czas podnieca mnie myśl o tym, jakiej wielkości jest gospodarka Rosji.Gospodarka wielkości Włoch chce wygrać batalie ekonomiczna z gospodarkami kilkadziesiąt razy większymi.
      W tym kontekście nasuwa się tez natarczywe pytanie :co chce osiagnąc kraj o wielkości gospodarki Włoch zadzierając -na granicy wybuchu wojny- z krajem wielkości USA ?
      wiadomosci.onet.pl/swiat/media-rosja-narusza-przestrzen-lotnicza-usa/9w3my
      • krytyk2 Re: embargo 08.08.14, 21:52
        widze ,ze nikogo nie zapłodniłem tymi pytaniami
        a ja mam na to swoja teorię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka