Dodaj do ulubionych

Dobre rady

13.06.10, 20:48
Z dziedzin najrozmaitszych - to jest chyba dobre miejsce do ich
altruistycznego udzielania. Na przykład:

- masło do ciała kokosowe firmy Ziaja. kosztuje 10 czy 11 złotych, a uważam za
świetne. tylko za każdym razem, gdy otwieram pudełko to mam ślinotok :))

- osad z wnętrza czajnika usuwamy gotując w nim wodę z kwaskiem cytrynowym.

- zapach z rąk po krojeniu cebuli bądź śledzia (lub też cebuli do śledzia z
cebulą) znika, jeśli się pod strumieniem zimnej wody międli w dłoniach łyżkę
ze stali nierdzewnej.

- tusz do rzęs telescopic l'oreala ma rewelacyjną szczoteczkę w postaci
grzebyka. niczym innym nie umiem już nakładać tuszu.

- dla zmartwionych końcem kolejnej edycji You Can Dance - na TV Puls w piątki
wieczorem (powtórki w niedzielne popołudnia) zaczęła się emisja Dance India
Dane. Podobna formuła jak YCD.
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Dobre rady 13.06.10, 21:31
      Do pomidorowej najlepsza jest słodka śmietanka 30%. Nie warzy się, łagodzi
      kwaśność pomidorów, zagęszcza i uniebowgębia zupę.
      • misiania Re: Dobre rady 13.06.10, 21:42
        do sałatek warzywnych proponuję od czasu do czasu zamiast majonezu użyć dobrej,
        gęstej śmietany zmieszanej z musztardą.
        • vifxen Re: Dobre rady 13.06.10, 21:55
          Albo można to zrobić jeszcze chudziej, jak się użyje jogurtu
          naturalnego z czosnkiem, ziołami i odrobiną cukru.

Jak wali w lodówce, a wyrzuciło się juz wszystko, co miało
          prawo "zaśmiardnąć", można wsadzić do środka przekrojoną cyrtynę na
          talerzyku z soda oczyszczoną
          • misiania Re: Dobre rady 13.06.10, 21:58
            tą przekrojoną mordką ma być zanurzona w sodzie?
            • vifxen Re: Dobre rady 13.06.10, 22:05
              Ma rozsiewać, więc mordka ku zewnętrzu. Soda pochłania, cytryna
              rozsiewa.
              • nessie-jp Re: Dobre rady 13.06.10, 22:24
                ::Nessie zanurza nieprzekrojoną mordkę w klawiaturze (która pochłania) i wyje
                cichutko ze śmiechu::
                • misiania Re: Dobre rady 13.06.10, 22:54
                  i tak wyjąc cichutko ustrzeliłaś 6000 posta na smętarzyku :)))
                  • vifxen Czyliiii... 13.06.10, 23:06
                    http://i48.tinypic.com/wp89y.jpg

:D
                    • nessie-jp Re: Czyliiii... 13.06.10, 23:35
                      https://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2008/08/funny-pictures-cat-has-a-half-full-glass.jpg
                  • nessie-jp Re: Dobre rady 14.06.10, 00:50
                    misiania napisała:

> i tak wyjąc cichutko ustrzeliłaś 6000 posta na smętarzyku :)))

Misiania, polowałaś na tę 6000-tkę, a ja ci bezwiednie i bezczelnie zeżarłam?
                    Jeśli tak, to błagam pokornie o wybaczenie...
                    • tamitthecat Re: Dobre rady 14.06.10, 12:24
                      musztarda jest bezcennym dodatkiem do mięs nie tylko na etapie jedzenia ale też
                      gotowania i tak
                      - pieczeń ( wołową czy też wieprzową) przed upieczeniem smarujemy mieszaniną
                      ziół, musztardy, oliwy , czosnku tak najlepiej na cała noc
                      - schabowe oraz zrazy zawijane smarujemy musztardą( zrazy przed nadzianiem a
                      schabowe przed opanierowaniem
                      - do masy na kotlety mielone dodajemy ze 2 łychy musztardy- nie czuć tego smaku
                      ale kotlety są lepsze i nikt nie wie co w nich jest że takie dobre ;-)

nigdy przenigdy nie siekajcie cebuli i czosnku mając na ręku srebrne pierścionki
                      albo bransoletkę albo zegarek- nieprzyjemny zapach tych warzyw bieże się od
                      związków siarki a siarka to jedyny pierwiastek który NA STAŁE przyciemnia srebro

najcudniej działający kosmetyk kąpielowy to fusy od zaparzonej kawy plus jakiś
                      olejek( oliwa, oliwka dla dzieci, olej ze słodkich migdałów, używałam też
                      zwykłego słonecznikowego czy lnianego) plus ewentualnie szczypta cynamonu( na
                      cynamon uwaga- pięknie napina i drenuje skórę ale niektórych wściekle uczula).
                      Używamy tego jak pilingu a przez dodatek oliwy nawet nie trzeba potem balsamu
                      • dzidzia_bojowa Re: Dobre rady 14.06.10, 20:26
                        To ja mam radę dla tych, którzy zmagają się z mrówkami. Ponieważ mieszkam na
                        parterze, mrówki zrobiły sobie szlak wędrówkowy przez parapet w kopułce pokoju.
                        Nabyłam w sklepie ogrodniczym specjalną płytkę owadobójczą, umieściłam ją między
                        szybami i na drugi dzień na parapecie miałam tylko mrówcze trupki w ogromnych
                        ilościach. Na razie spokój. Producenci płytki zapewniają, że na cztery miesiące.
                        • sootball Re: Dobre rady 19.06.10, 13:18
                          a jak mam plastikowe okna co ich chyba nie można rozszybować?
                          Na mrówki pomoże kiedy ocieplimy budynek (przychodzą z zewnątrz, lubią nas bo w
                          zakamarkach murów jest sporo wilgoci) i zmienimy parkiet :) co kiedyś pewnie
                          nastąpi, ale jeszcze nie teraz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka