Dodaj do ulubionych

Zabawa z wikipedią :)

23.01.11, 02:54
Inspiracja- wątek vifxen

Osoba A po kolei losuje cztery hasła w wikipedii
Rejencja Detmold
Wstęp wzbroniony
Auksologia
Nabój Super-Ekspress

Osoba B stara się utworzyć historyjkę wykorzystującą wszystkie wyrazy

Janina B, specjalistka od auksologii, udała się na wakacje do Rejencji Detmold, gdzie postanowiła pójść na spacer. Zobaczyła tam piękną willę z ogrodem, który postanowiła zwiedzić, nie bacząc na napis: "Wstęp wzbroniony". Wystrzelony przez właściciela rezydencji nabój Super-Express przerwał jej życie.
Obserwuj wątek
    • 3.14-roman Re: Zabawa z wikipedią :) 23.01.11, 02:54
      A potem B podaje swoje wyrazy :)
    • 3.14-roman Podaję! 23.01.11, 02:57
      Dla ułatwienia może coś takiego- możecie losować do 10 razy i podawać te cztery wyrazy, które najbardziej się Wam spodobają

Rejon szumski
      Dziesięciolecie
      Parafia Nawiedzenia NMP w Dobrodzieniu
      Eustachia
      • one_slip Re: Podaję! 23.01.11, 11:32
        Eustachia bardzo chciała odbyć pielgrzymkę do Rejonu Szumskiego na Ukrainie, jednak z powodu braku funduszy (całą pensję wydała na pastylki miętowe, które ssała wieczorami, siedząc w bujanym fotelu i myśląc o swoim staropanieństwie) odwiedziła jedynie Parafię Nawiedzenia NMP w Dobrodzieniu.
        W 2020 roku będzie obchodziła dziesięciolecie tej podróży i zamierza uświęcić to dzierganiem serwetki pod odbiornik TV.

Moje losy:
        Władimir Własow
        Gemini 7
        12758 Kabudari
        Karczyn (stacja kolejowa)
        • lucusia3 Re: Podaję! 23.01.11, 16:21
          Władimir Własow jako znany radiomonter, inżynier-elektryk i metrolog postanowił uczynić coś, co pozwoliłoby powiększyć jeszcze jego sławę i zapisać na zawsze w historii. Jak Gemini 7 i Gemini 6 w wiekopomnym podwójnym locie, razem z żoną postanowił wyruszyć w kosmos na 12758 Kabudari, której to nazwa językach arawak oznacza wielkie drzewo. Po dogłębnej analizie trasy lotu, i dokładnych badaniach elektometrologicznych odkrył, że owo wielkie drzewo znajduje się 3,8 km na północy wschód od stacji kolejowej w Karczynie. Po przygotowaniu nowatorskiego środka transportu, spakował żonę, kiełbasę lisiecką i wystartował. Niestety łączność radiowa urwała tuż po starcie.

Moje losy:
          Brélidy
          Rezerwat przyrody Kozłowe Borki
          Viggo Mortensen
          Cytologia

• one_slip Re: Podaję! 23.01.11, 17:19
            Nie układam, bo już byłam, ale chciałam powiedzieć: awsom! Jestem oczarowana!
            I przypomniałaś mi o konieczności umówienia się na wizytę u lekarza przy okazji :)
          • maitresse.d.un.francais Re: Podaję! 23.01.11, 17:24

> Moje losy:
            > Brélidy
            > Rezerwat przyrody Kozłowe Borki
            > Viggo Mortensen
            > Cytologia
            >
            Viggo Mortensen pragnął wypocząć z żoną w gminie Brelidy, niestety ginekolog, który przeprowadzał małżonce cytologię, doradził kurację w Kozłowych Borkach.

Nudne, ale krótkie ;-)
            • maitresse.d.un.francais Re: Podaję! 23.01.11, 17:27
              Chavannes (Drôme)

TOPtrendy 2010

Inspektorat Czortków AK

Barbara Erber
              • 3.14-roman Re: Podaję! 23.01.11, 21:43
                Barbara Erber, która była reinkarnacją założyciela IC AK, zmęczona oglądaniem gali TopTrendy 2010, postanowiła wyjechać do Chavannes.
                • 3.14-roman Re: Podaję! 23.01.11, 21:44
                  Korfowe
                  Maciej Wołonczewski
                  6330 Koen
                  Piast Choszczno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka