26.04.11, 09:10
...ruch tu zamarł, bo Roman zniknął, pewnie ze świątecznego powodu. Ja w każdym razie jak zwykle wiernie czekam a także lansuję się ostatnio na forum Kobieta. Czasem mam wrażenie, że te dziewczyny ( i chłopaki) to wszystko piszą dla zgrywy. To znaczy odpowiedzi są zgrywne przeważnie ale autorki wątków też kulają się ze śmiechu wymyślając problemy. Nie chce mi się wierzyć, że aż taka głupota panuje w społeczeństwie. Tak czy siak mam świetną zabawę czytając to wszystko.

Zmieniając temat przeczytałam coś takiego dzisiaj: wyborcza.pl/1,75478,9492920,Zrob_sobie_pogrzeb.html
Czego to ludzie nie wymyślą:)) Jedno mi się spodobało. Chcę aby na moim pogrzebie zagrano "Always Look on The Bright Side of Life".

W Kotlinie deszcz pada i zimno się zrobiło. Rower wyszykowany na razie poczeka. Jednak w sobotę była inauguracja sezonu rowerowego. Chyba nawet ze dwa kilometry przejechałam:)
Obserwuj wątek
    • vifxen Re: Znowu... 26.04.11, 09:47
      Nie martw się Dzidziu, wszyscy wrócą, święta się już przecież skończyły.
      U mnie deszczyska już nie ma, ale wczoraj była chyba pierwsza w tym roku burza z piorunami, waliło całkiem niedaleko od domu, piesek biedny zwinął się w ciasną kulkę ze strachu. Teraz tylko mgła i opary.
      Kiedy piszesz, że się lansujesz na FK, czy to znaczy, że się udzielasz? Cenne rady dajesz? Bo ja ostatnio odwiedzam Ślub i Wesele, nie piszę tam nic, ale poczytać o dylematach panien młodych zawsze przyjemnie. Nawet nie wiedziałam, że to taka poważna operacja...

Planowanie pogrzebu może być świetną zabawą :) Wydaje się być znacznie ciekawsze niż jakiś tam ślub.
      • apersona Re: Znowu... 26.04.11, 10:06
        > Planowanie pogrzebu może być świetną zabawą :)

Coś o tym wiem :)

Ale... drogie koleżanki, wkrótce (30 IV/1V) Noc Walpurgi.
        Zaplanujmy sobie sabat!
    • zmruzyslaw Re: Znowu... 26.04.11, 11:01
      Wróco, spakojna Twoja. Pewno, że dla joj tam piszo, a jak wycinajo... wytli jeden mój wpis tylko dlatego, że nawiązywał do tego by ignorować trolla https://emoty.blox.pl/resource/blink.gif a jego post w klamerkach sobie wisi, a jak ;)

Ten wczorajszy artykuł uświadomił mi, że tak naprawdę nasza kuchnia jest mnimiecka a nie polska. Na zachętę mały cytat:

"To on organizował ucztę weselną dla córki marszałka Jerzego Lubomirskiego w 1661 roku, podczas której zjedzono 60 wołów, 5 tys. kapłonów, 8 tys. kur, ponad 13 tys. ryb, 18 tys. jaj, a najlepszego węgierskiego wina poszło 270 beczek." :))))

--
      Za zdrowie nieobecnych!
      • lucusia3 Re: Znowu... 26.04.11, 22:41
        Mnie ta informacja też wczoraj wstrząsnęła. Mam córkę...
    • sootball Re: Znowu... 26.04.11, 13:09
      Tak!
      Zdecydowanie popieram propozycję Apersony.
      SABAT!
      Wybierzmy jakąś ładną górę, lub budowlę, możliwie łysą, jak dla mnie może być Pałac Kultury, ale upierać się nie będę.
      Podzielmy się obowiązkami.
      Ktoś musi zadbać o miotły dla wszystkich i o tę maść, którą należy zaaplikować sobie w celach lotniczych.
      Ktoś musi rozesłać zaproszenia po wszystkich dziewięciu kręgach, przy czym zaplanować to tak, żeby na tyle na ile to możliwe uniknąć zjedzenia posłańców. Posłańcy przydadzą się jeszcze, kiedy trzeba będzie donosić pączki, oraz - co będzie nieuniknione w trakcie imprezy - pertraktować ze służbami porządkowymi i Policją.
      Ktoś musi zgromadzić duzą ilość łatwopalnych materiałów, pogrupować je w stosy i czuwać nad reakcją spalania. Proponuję Romka.
      Ktoś musi przekonać Borutę, żeby został wodzirejem. Nikt nie jest lepszy od niego.
      Ktoś załatwia orkiestrę, może być ta z Titanica, a ktoś katering.
      Ja podejmuję się zadbać o efekty atmosferyczno-akustyczne, czyli inaczej mówiąc, czarcie wesele, które będzie się przetaczało po niebie w tę i z powrotem.
      • apersona Re: Znowu... 26.04.11, 17:43
        Łysą Górę mamy tuż obok

Do czuwania nad ogniem to ja proponuję mła. Od dziecięcia mię do tego ciągnie
        Tylko naznosić mi chrustu na rozpałkę i grubszych konarów na później
        • dzidzia_bojowa Sabat 26.04.11, 19:04
          Świetny pomysł! Widzę już wszystkie kobiety z tego forum odpowiednio odziane jak z rozwianym włosem, z szumem czarnych peleryn zlatują się na wybrane miejsce odwiedziwszy wcześniej pobliskie miasta. Latamy tak zaglądając ludziom w okna( wpływ lektury "Mistrz i Małgorzata") i śmiejąc się na cały głos. Ale nie jesteśmy brzydkimi czarownicami lecz każda z nas jest cudownie piękna i cudownie diaboliczna.

Program zlotu jest prosty: tańce, hulanki, dobra zabawa oraz wymyślanie zaklęć, które ułatwiałyby i uprzyjemniały życie kobietom. Proponuję imprezę składkową ale się nie upieram.

Logo:
          https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLwbcIDEJznNhtFNQbOXxioGe7gr02YyOiLMVvxIa2xxN43mZw&t=1
          • mnop2 Re: Sabat 26.04.11, 19:16
            każdy orze jak może
            https://z1.demoty.pl/e5e8d7c7bfccc6cc88bc721e82b25efc
          • zmruzyslaw Re: Sabat 26.04.11, 20:57
            Taki sabat jak w filmie "Cztery pokoje"? ;)
            • iwu Re: Sabat 26.04.11, 21:03
              No nareście, nareście jakaś impreza! Albo iwent nawet. A mogę wystąpić gościnnie z kotkom mojom Kocillą Gryzek? Odkąd zejszła była jej towarzyszka, Matylda Bałwanek, biedna nie ma towarzystwa... Rozerwałaby się troszku.
              • lucusia3 Re: Sabat 26.04.11, 22:45
                Jak nie ma Romka, to ja mogę zapewnić materiały łatwopalne. Mąż mi trochę podpadł.
                Może posprzątam XD
                • lucusia3 Re: Sabat 26.04.11, 22:52
                  https://img202.imageshack.us/i/bibliothekarkidby.jpg/
            • sootball Re: Sabat 27.04.11, 17:37
              a Zmrużysław kogo życzyłby sobie przyzwać?
              • zmruzyslaw Re: Sabat 28.04.11, 18:00
                sootball napisała:

> a Zmrużysław kogo życzyłby sobie przyzwać?

Cne westalki tańczące wokół ognia... ale ciężko znaleźć:)
                • dzidzia_bojowa Re: Sabat 28.04.11, 19:22
                  A nie mogą być cne westalki...z odzysku?
                  • aaricia_szalona Re: Sabat 28.04.11, 19:25
                    A nie mogą być niecne? Bo o cne może być trudno ;P
                    • zmruzyslaw Re: Sabat 28.04.11, 19:29
                      Niecne to będą potem :P
                      • dzidzia_bojowa Re: Sabat 28.04.11, 20:19
                        Czyli jak z Aaricią zatańczymy przy ogniu niczym westalki( cne czy niecne, sprawa drugorzędna), to moszbyć? Tak?
                        • aaricia_szalona Re: Sabat 28.04.11, 20:53
                          Kobito, toż Un dzisiaj nie zaśnie z wrażenia :D
                          • zmruzyslaw Re: Sabat 28.04.11, 22:41
                            Pastwicie się https://i.racjonalista.pl/img/em/mad.gif

Ale Wam wolno :*
                  • zmruzyslaw Re: Sabat 28.04.11, 19:29
                    Ależ mogą, to było niefortunne niedomówienie. Trudno znaleźć skore do poświęceń.
                    Słowo klucz, każdy inaczej je definiuje i w tym tykywi sęk ;)
                    • tfu.tfu Re: Sabat 30.04.11, 10:38
                      "poświęcenie" konotuje jakieś przykrości :P
                      lepiej skłonne do przyjemności ;P
                      • zmruzyslaw Re: Sabat 30.04.11, 11:03
                        Ale to trzeba poświęcić reputację :P
                        • tfu.tfu Re: Sabat 30.04.11, 20:27
                          nic nie trzeba poświęcać :P
                          ty jakieś masz przestarzałe informacje :P
          • jyothika Re: Sabat 27.04.11, 18:27
            Chętnie miotłę odkurzę. Wynudziła się biedaczka przez zimę w komórce za chatką.
          • apersona Re: Sabat 28.04.11, 23:38
            Będziemy błąkać się po lesie w takt nieustająąąąącego waaaaalczyka

https://eightthousandpassions.files.wordpress.com/2011/01/images-2.jpeg?w=224&h=225
            • apersona Re: Sabat 29.04.11, 18:17
              Przygotowania do sabatu trwają ...

https://www.bilder-hochladen.net/files/big/9ujc-1.gif
              • apersona Re: Sabat 29.04.11, 18:26
                Sabat bardziej kojarzy się z rozdziewaniem niż odziewaniem, ale że wybór strojów to moja ulubiona część wirtualnych iwentów, zapytowuję:

W czem Sexi Hexi leci na sabat?

Takie wdzianko obleci?

https://farm1.static.flickr.com/89/249368981_ec0cdf7f4f.jpg
                • dzidzia_bojowa Re: Sabat 29.04.11, 19:33
                  Takie wdzianko może być! Dla mnie jedno poproszę, kolorystyka granatowo- czarna. Ze źródeł wiem, że sabat będzie ważny tylko wtedy, gdy tańce odbędą się nago( ot, choćby jak w "Czterech pokojach":)) więc w stosownych szatkach przylatujemy a potem zrzucamy bez oporu.

A teraz menu. Co też proponujecie uwarzyć w kociołkach? Prostacki bigos czy gulasz węgierski chyba nie za bardzo pasuje? Może coś bardziej wyszukanego?
    • devilyn Re: Znowu... 29.04.11, 18:21
      Dzidziu uwierz one są naprawde takie guupie :D
      • dzidzia_bojowa Sabat- oprawa muzyczna 29.04.11, 19:49
        Takie utwory mi tu pasują, ale inne propozycje mile widziane:
        Wariatka tańczy
        Gorrrące rytmy

iiiiiiii zmiana nastroju:)) Coś wesołego! Behemoth
        Wichajster, czipsy dwa
        • aaricia_szalona Re: Sabat- oprawa muzyczna 29.04.11, 20:14
          Uprzejmie proszę o usprawiedliwienie mej nieobecności sabacianej. Występuję jutro w charakterze świadka na bracinym ślubie, i znając życie (oj, znając), raczej na żadna łysą, czy nawet kudłatą górę ściągnać nie dam rady, mimo miotły turbodymoodrzutowej. Bawcie się dobrze, a Zmruzia tam nie eksploatujcie zbytnio, coby nam się jeszcze w Noc Kupały przydać mógł ;P
          Zdrowie Wiedźm i Wiedźminów. Miłego Beltane:
          https://tomskit.com/wp-content/uploads/2010/08/drink-WickedWitchApplePunch.jpg
          • dzidzia_bojowa Re: Sabat- oprawa muzyczna 29.04.11, 20:32
            Ty mi się Aaricio nie wykręcaj gdyż, ponieważ rzeczony Sabat odbędzie się w noc Kupały. Jutro baw się na weselu ochoczo i nie oszczędzaj się a na Sabat zdążysz przybyć rześka i wypoczęta. Poza tym, siostro, bez Ciebie się nie bawię/foch/.

Zmruż chyba przycupnie za krzakiem, I supose, i będzie obserwatorem- sprawozdawcą:) Nie sądzę by zechciał tańczyć nago przy ognisku w charakterze wiedźmy;).
            • aaricia_szalona Re: Sabat- oprawa muzyczna 29.04.11, 21:12
              Ależ Moja Droga, przecież planujecie Noc Walpurgii! A to już jutro.
              Spójrz tutaj:

apersona 26.04.11, 10:06 Odpowiedz
              Ale... drogie koleżanki, wkrótce (30 IV/1V) Noc Walpurgi.
              Zaplanujmy sobie sabat!
              • dzidzia_bojowa Re: Sabat- oprawa muzyczna 29.04.11, 21:37
                Faktycznie. No ale jak to? Tak bez Ciebie?:(((
                • zmruzyslaw Re: Sabat- oprawa muzyczna 29.04.11, 22:51
                  Walpurgi, Kupały i wszystkie inne, się nie wymydlę przecież. Starczy dla syćkich! :P

Tak, tak, wyglądać jak pół dupy zza krzaka - that's me:), ale czemu miałbym się nie przyłączyć? Konkurencji męskiej nie ma, znaczy bezpiecznie. Wprost wymarzooona śmierć :))

Nie myślcie już o tym ełro parszywym, ich strata. "Staruch" z kolegami będą rozsławiać imię polskiego kibica :/

Baf sie dobzie!

Цмок цмок... :*

https://dx.katowice.pl/images/smiley/drink.gif

• 3.14-roman Re: Sabat- oprawa muzyczna 08.05.11, 22:36
            I jak tam było na ślubie?

:)
    • tfu.tfu Re: Znowu... 30.04.11, 10:39
      zassało mnie ;P ale podczytuję czasem, no!
      • ten_azorek Re: Znowu... 30.04.11, 11:15
        A ja się pojawię. Będę drzeć paszczę. Śpiewać czyli. Przebierać się w zasadzie nie muszę, na co dzień łażę jak czarownica tuż przed imprezą typu światło i dźwięk czyli stosem. Kieckami zamiatam chodniki (miasto powinno mi płacić, tak myślę), włosy mi urosły i siegają za łopatki, mietłę mam, nic ino lecieć!
        • tfu.tfu Re: Znowu... 30.04.11, 20:27
          kapelusz jeszcze, Siostro ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka