3.14-roman 01.08.11, 20:33 Właśnie zamierzam stworzyć obywatelski projekt ustawy, mający na celu zobowiązanie słońca do świecenia w określonym przedziale dni i godzin. Czy macie jakieś sugestie? Czekam na propozycje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miau_weglowy Re: Petycja do słoneczka 01.08.11, 20:35 od 1 wrzesnia od 8.30 - 12.30 (mojego czasu ;P) pon- pt Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Petycja do słoneczka 01.08.11, 20:37 Ja chciałbym, aby słoń C świeciło w określone dni. Weźmy takie weekendy - aż chce się człowiekowi gdzieś wyjść (na balkon na przykład), a tu słoń C staje okoniem i za chmurami się chowa. Chciałbym też, aby słońce dostosowało swoje plany do planów urlopowych moich znajomokrewnych (bo potem mi chodzą i narzekają, a ja tego nie lubię). 1. W jakie dni powinno świecić słońce? 2. Ile dni powinno być w roku słonecznych, a ile deszczowych? 3. Jakie sankcje można, wg Was, nakładać na słońce, kiedy nie wywiązuje się z obowiązków? 4. Czy to czasem nie jest wina Kopernika? Gdyby on tego słońca nie wstrzymał, może dzisiaj byłoby ono bardziej chętne do współpracy? Czy ciało niebieskie może mieć traumę? Odpowiedz Link
sootball Re: Petycja do słoneczka 01.08.11, 23:25 od tego piątku i przez cały przyszły tydzień. Zwłaszcza w Popradzie i okolicach! Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Petycja do słoneczka 01.08.11, 23:47 hmmm, ja nie mam specjalnych żądań, ale lubiłabym słońce zimą, bo jak jest szaro przez 3 miesiące cięgiem, to normalnie mnie trafia, szlag mnie trafia ;-) poproszę na 7 stycznia co roku ;-) Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Petycja do słoneczka 02.08.11, 12:38 jutro 11-16 słabiej proszę świecić sękju Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Petycja do słoneczka 02.08.11, 13:14 A ja znowuż bardzo bym chciała jutro słońca właśnie w godzinach powyżej, gdyż akurat w tym czasie przebywać będę na pewnym szkoleniu na świeżym powietrzu, byłaby okazja ramiona opalić, dekolt, nogi w tak zwanym międzyczasie. Co do ustawy słońcowej, to jej kształt proponuje ustalić tak: &1.Terminy obowiązkowego odchmurniania nieba 1.Sezon zimowy -10 stycznia- 23 stycznia - 7 lutego- 20 lutego - 1 marca- 24 marca 2.Sezon wiosenny -od 28 marca do 24 czerwca, z trzema dowolnie wybranymi deszczowymi nocami 3.Sezon letni -od 25 czerwca do 20 września z pięcioma dowolnie wybranymi deszczowymi nocami( ze względu na potrzebę nawodnienia z powodu suszy) 4. Sezon jesienny - dopuszczalne są długie okresy pochmurnych i deszczowych dni, bo co to za jesień bez słoty? &2 Dopuszczalne minimalne temperatury 1. Sezon wiosenny: +15 stopni Celsjusza 2. Sezon letni: +23 stopnie Celsjusza 3. Sezon jesienny: +10 stopni Celsjusza 4. Sezon zimowy: - 15 stopni Celsjusza &3. Dopuszczalne maksymalne temperatury 1.Wiosna: + 25 stopni Celsjusza 2. Lato: + 35 stopni Celsjusza 3.Jesień: +20 stopni Celsjusza 4.Zima: +10 stopni Celsjusza &4. Możliwe odchylenia i anomalie Dopuszcza się zastosowanie niewielkich anomalii pogodowych celem urozmaicenia klimatu. Nie mogą to być jednak drastyczne anomalie powodujące kataklizmy, klęski czy dramaty. Odpowiedz Link
kub-ma Re: Petycja do słoneczka 02.08.11, 19:10 "Lato: +35 stopni" Miej litość nad ludzkością, bo jak tak pociągnie przez miesiąc, to trza będzie ustawę zmieniać. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Petycja do słoneczka 03.08.11, 21:06 Hmmm.... ja przy 35+ pewnie nosiłbym sweter. Mam coś zaburzone odczuwanie temperatury - w lecie mi zimno, w zimie mi gorąco i w T-shircie chodzę. I ani latem się nie pocę, ani zimą gęsiej skórki nie mam. Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Petycja do słoneczka 02.08.11, 19:30 dzidziu dzidziu wszystko tylko nie jutro plizzzz, bo bede musiala rozplaszczona na dachu jechac ;) i nie 35 na Zeusa! ja raczej z ludzi lodu jestem :) Odpowiedz Link
nuova Re: Petycja do słoneczka 02.08.11, 18:18 365 dni w roku (w nocy nie musi pracować, w nocy może padac deszcz). niech pozna moje chamskie serce ;) Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Petycja do słoneczka 02.08.11, 22:13 Są ludzie, którzy w nocy pracują, tym mogłoby się nie podobać. Trzeba jakiś kompromis wypracować. Można też ustalić Narodowy Dzień Deszczu i z tej okazji organizować różne fety pod dachem, pokazy tańca w deszczu, "Deszczowej piosenki". Odpowiedz Link
wiotka_trzpiotka Re: Petycja do słoneczka 03.08.11, 15:46 ponieważ mam zepsutą klimę w samochodzie prosze wyłaczać słońce w dni powszednie w godzinach 16.00-17.15 za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby z góry dziękuję Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Petycja do słoneczka 03.08.11, 21:07 A wystarczy jak słońce sobie w tym czasie utnie drzemkę za cummulusami? Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Petycja do słoneczka 06.08.11, 14:10 chyba sie obrazilo, ze mamy za duze wymagania, bo se poszlo... Odpowiedz Link
niezmiennick Wniosek jest jeden 06.08.11, 14:20 Nie da się inaczej - osobne Słońce dla każdego! Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wniosek jest jeden 07.08.11, 11:35 tylko i wylacznie :) zaraz dokonamy epokowego odkrycia :D Odpowiedz Link
niezmiennick Re: Wniosek jest jeden 07.08.11, 14:40 Odkrycia to może jeszcze nie, ale do urzędu patentowego już by można zgłosić. Ideę. U nas chyba nie, ale w stanach chyba tak. Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wniosek jest jeden 09.08.11, 00:45 pomylilo mi sie odkrycie z wynalazkiem pewnie dlatego,ze pojechalam na wakacje tam, gdzie nie dosc,ze pogoda sie zepsula, to jeszcze jakas war zone ostatnio sie zrobila :/ a teraz wracam, a moj komputer wyraznie daje mi do zrozumienia, ze mnie nie lubi :/ jak milo... Odpowiedz Link
niezmiennick Re: Wniosek jest jeden 09.08.11, 09:27 Spokojnie, nie ma wynalazku bez jakiegoś odkrycia :) Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Wniosek jest jeden 09.08.11, 22:53 W Australii opatentowano koło :) Więc może tam trzeba uderzać www.newscientist.com/article/dn965-wheel-patented-in-australia.html Odpowiedz Link
niezmiennick Re: Wniosek jest jeden 09.08.11, 23:22 Ciekawa sprawa, ale już tam pisze, że ten innovation patent to taki nie bardzo patent. A dokładniej jest tak: As the innovation patent is granted without examination, IP Australia has not made any checks that the patent is valid. A ludzie tak marudzą na legislację UE :) Odpowiedz Link