Dodaj do ulubionych

Steve Jobs na cmentarzu

07.10.11, 09:39
"Nie zależy mi na tym, by zostać najbogatszym człowiekiem na cmentarzu. Pójść spać, mogąc powiedzieć, że zrobiło się coś cudownego – to jest dla mnie ważne."

"Świadomość tego, że pewnego dnia będę martwy jest jednym z najważniejszych narzędzi, jakie pomogły mi w podjęciu największych decyzji mojego życia. Prawie wszystko – zewnętrzne oczekiwania wobec ciebie, duma, strach przed wstydem lub porażką – wszystkie te rzeczy są niczym wobec śmierci. Tylko życie jest naprawdę ważne. Pamiętanie o tym, że kiedyś umrzesz jest najlepszym sposobem jaki znam na uniknięcie myślenia o tym, że masz cokolwiek do stracenia. Już teraz jesteś nagi. Nie ma powodu, dla którego nie powinieneś żyć tak, jak nakazuje ci serce."

Obserwuj wątek
    • apersona Re: Steve Jobs na cmentarzu 07.10.11, 09:40
      "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją."

Źródło: wikicytaty

https://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201110/1317888753_by_mariusz206_500.jpg
      • misiania Re: Steve Jobs na cmentarzu 07.10.11, 10:24
        Mój Mac przyjedzie w przyszłym tygodniu. Jakoś nie cieszę się tak, jak do przedwczoraj :(
      • 3.14-roman Re: Steve Jobs na cmentarzu 07.10.11, 22:50
        Bardzo podoba mi się ten motyw, z przekształceniem jabłuszka w twarz.
    • kaga9 Re: Steve Jobs na cmentarzu 07.10.11, 19:01
      Niby oczywistości mówi, nie? A jednak mądrze...
      • apersona Re: Steve Jobs na cmentarzu 08.10.11, 12:53
        Prawdy ponadczasowe warte zapamiętania i bez znanego nazwiska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka