apersona 30.04.12, 19:09 i tradycyjne majowe wyleganie w plener Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apersona Re: Maj 30.04.12, 19:11 Po najzieleńszym wzgórzu, najkonniejszym orszakiem, w płaszczach najjedwabniejszych. Do zamku o siedmiu wieżach, z których każda najwyższa. Na przedzie xiążę najpochlebniej niebrzuchaty, przy xiążęciu xiężna pani cudnie młoda, młodziusieńka. Za nimi kilka dworek jak malowanie zaiste i paź najpacholętszy, a na ramieniu pazia coś nad wyraz małpiego z przenajśmieszniejszym pyszczkiem i ogonkiem. Zaraz potem trzej rycerze, a każdy się dwoi, troi, i jak który z miną gęstą prędko inny z miną tęgą, a jak pod kim rumak gniady to najgniadszy moiściewy, a wszystkie kopytkami jakoby muskając stokrotki najprzydrożniejsze. Kto zasię smutny, strudzony, z dziurą na łokciu i z zezem, tego najwyraźniej brak. Najżadniejszej też kwestii mieszczańskiej czy kmiecej pod najlazurowszym niebem. Szubieniczki nawet tyciej dla najsokolszego oka i nic nie rzuca cienia wątpliwości. Tak sobie przemile jadą w tym realizmie najfeudalniejszym. Onże wszelako dbał o równowagę: piekło dla nich szykował na drugim obrazku. Och, to się rozumiało arcysamo przez się. Wisława Szymborska - "Miniatura średniowieczna" Odpowiedz Link
good_morning Re: Maj 30.04.12, 19:48 ja chce ten niebieski plaszcz w gwiazdki bedzie mi pasowal do talerzy i wylegne pieknie wkomponowana na piknik oczywiscie, jesli kiedykolwiek przestanie padac... Odpowiedz Link
nuova Re: Maj 01.05.12, 11:32 wpadaj do mnie - tu deszczu ani widu ani słychu :) PS - nie mieszkam na Karaibach ;P Odpowiedz Link
good_morning Re: Maj 01.05.12, 15:39 dzieukujeu, kto wie, czy kiedys nie skorzystam ;P ale chwilowo nawet nie moge sie ruszyc stad, gdzie pada (od godziny akurat nie i swieci slonce i jest cieplej ale: w parku zrobilo sie podmoklo, tu i owdzie woda stoi wsrod kwitnacych drzew i krzakow) Odpowiedz Link
good_morning Re: Maj 01.05.12, 17:39 wlasnie doczytalam,ze mielismy tu najwiecej opadow w kwietniu od roku 1910! a i tak, ponoc, tej wody jest za malo hm... Odpowiedz Link
nuova Re: Maj 01.05.12, 19:18 Haha, u mnie (ściślej - nade mną) właśnie skończyła się burza z grzmotami... Odpowiedz Link