22.02.07, 11:59
Mam pytanie do mieszkancow bloku B-1 chialabym kupic odkupic schowek.
Poniewaz kupujac nasze mieszkanie nie zalapalismy sie na pomieszczenie
gospodarcze moze ktos jest zainteresowany sprzedaza?
Obserwuj wątek
    • siudex Re: kupie 22.02.07, 19:32
      Jestem w podobnej sytuacji, licze, ze bedzie mozna szybko zadoptowac strych i
      podzielić je na dodatkowe komorki.
      • sdarp Re: kupie 23.02.07, 01:31
        siudex napisał:

> Jestem w podobnej sytuacji, licze, ze bedzie mozna szybko zadoptowac strych i
        > podzielić je na dodatkowe komorki.

A na strych da się wejsć schodami czy trzeba będie po drabinie ?
        pytanie drugie - jak będzie ocieplany
        czy połać dachowa czy izolacja leżaca na stropie.
        ta opcja druga jest tańsza - nie wiem jak chce to zrobić developer.
        z iloacją leżącą na stropie zeby zaadoptować strych trzeba by zrobić na nim podłogę, pozatym byłb y narażony na duże zmiany temperatur
        latem byłby piecykiem zimą zamrażarką.

Jak jest w B3 ze strcyhem - ktoś go widział ??
        • zygzak14 Re: kupie 23.02.07, 09:35
          ano widziałem ten strych, tuż przed odbiorem mieszkania. był chyb ajuż
          wykończony. na podłodze rozłożona jakaś gąbka - izolacja pewnikiem. widać było
          ożebrowanie. ale wtedy było ciepło na dworze, teraz do tam raczej wicher wieje,
          więc:

> byłb y narażony na duże zmiany temperatur
          > latem byłby piecykiem zimą zamrażarką.

i tyle w temacie. chyba ciężko będzie go przystosować na komórki lokatorskie.
        • aguchab1 Re: kupie 23.02.07, 10:53
          Ciekawa jestem jak rozwiazali problem mieszkancy innych blokow. Ja z mezem mamy
          troche rzeczy, pozatym mamy dziecko i wiadomo ze duzo rzeczy w krotkim czasie
          jest mniej uzytecznych i bylo by super moc je przechowac.
          • siudex Re: kupie 24.02.07, 19:53
            Na strych wchodzi się schodami kaltki schodowej, tak wiec wejscie jest całkiem
            wygodne. Rzeczywiscie ciekawe jak ten strych bedzie wykonczony, tzn czy bedzie
            mozna po nim chodzic. Mysle jednak, ze nawet gdyby była by to izolacja lezaca
            na stropie, to warto byłoby się zorganizowac by wspolnymi silami wykonac
            podloge i byc moze ocieplic dach i nastepnie wydzielic komórki. A Moze by takie
            prace zlecic naszemu developerowi a koszty podzielić na mieszkańców klatki tzn.
            osiem lokali?
            • aguchab1 Re: kupie 26.02.07, 11:48
              To rozwiazaie byloby super. Mam nadzieje ze jak juz tam zamieszkamy zrobimy
              zebranko i cos zorganizujemy. Pozdrawiam
              • harryp1 Re: kupie 27.04.07, 13:09
                W woli wyjaśnienia.
                Po pierwsze w projekcie budowlanym strych jest jako nieużytkowe.
                Konsekwencja tego jest wykończenie podłogi na miękko oraz brak ocieplenia
                połaci dachowych.
                Przystosowanie podłogi do możliwości stałego użytkowania będzie dużo kostkowało
                i dodatkowo wymagałoby zmiany w sposobie użytkowania.
                Tak jak już wiecie przestrzenny plan zagospodarowania przestrzennego przewiduje
                zabudowę 4 kondygnacyjna. Chcąc tak jak pisałem wyżej przekwalifikować to na
                użytkowe wymaga to decyzji urzędniczej.
                Nie wiem czy nie pozwolenia na budowę.
                I chyba najważniejsza sprawa, w okresie trwania gwarancji, czyli 3 lata nie
                mamy prawa ingerowania w konstrukcje pod rygorem utraty gwarancji.

Ja mam mieszkanie na czwartym piętrze i nie pozwolę żeby ktoś mi latał nad
                głowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka