30.10.13, 09:34
Witam,
Gdzie można w Ząbkach kupić dobre wędliny?
Obserwuj wątek
    • krispela Re: Wędliny 30.10.13, 23:43
      Witam,

Na Praskiej Giełdzie Spożywczej jest kilka miejsc, w których można kupić dobre wędliny, w dobrej cenie i z dobrymi terminami ważności.
      • freestella Re: Wędliny 31.10.13, 08:39
        Hmmm a jakieś konkrety z tej giełdy? Bo jeżeli tu chodzi o sieć "ząbkowskich" sklepów z mięsem...to ja pasuję... ale może jest coś innego o czym nie wiem? Też chętnie się dowiem .
        • krispela Re: Wędliny 31.10.13, 23:39
          No nie chciałem robić nikomu reklam, ale np. hurtownia z szyldem Indykpol i Tarczyński. Znajdziesz dobre wędliny, mięso świeże z indyka, kurczaka zagrodowego i dużo fajnych mrożonych mięs (króliki, gęsi, kaczki, dziczyzna) itp.
          • krispela Re: Wędliny 31.10.13, 23:47
            Ta hurtownia jest, jak się wjeżdża na Giełdę od ronda, trzeba minąć szlabany i budkę ochrony, skręcić w lewo. Wejście jest od drugiej strony tej hali z brzegu. Duże widoczne szyldy.
          • gosia609 Re: Wędliny 04.11.13, 09:14
            w jakich godzinach czynna hurtownia i czy codziennie ?
            • krispela Re: Wędliny 04.11.13, 15:47
              Cała giełda w zasadzie zaczyna pracować w środku nocy, a przestaje o 12. Soboty wszyscy handlujący są gdzieś do 9
    • alidziubek Re: Wędliny 31.10.13, 18:59
      Sklepy "DAREK" na Wyspiańskiego i na Kolejowej naprawdę polecam ( nie jestem właścicielem tylko klientem).Pozdrawiam.
      • jezioranne Re: Wędliny 04.11.13, 11:39
        odradzam "DARKA" - capi skunksem od niektórych klientów.
        • jezioranne Re: Wędliny 04.11.13, 11:40
          i jest drogo...

jezioranne napisał(a):

> odradzam "DARKA" - capi skunksem od niektórych klientów.
    • mp_nl Re: Wędliny 31.10.13, 23:23
      A ja kupuje na bazarku w sklepie u Walczaków. Również polecam :)
    • aness7 Re: Wędliny 01.11.13, 19:02
      Api przy powstańców lub stoisko olewnika w kauflandzie
      • aguszak Re: Wędliny 04.11.13, 10:32
        W Bybku sa też dobre wędliny, mały wybór, ale smaczne i dobrej jakości. Polecam np. szynkę Warszawską :-)
        Poza tym Olewnik w Kauflandzie.
      • krispela Re: Wędliny 04.11.13, 15:51
        A ja nie polecam. Mięso i wędliny są ważone na tej samej wadze, nie wspominam już o serach. W jednym z tych sklepów dodatkowo na tą samą wagę kładzie się jeszcze ciasto. Wystarczy popatrzeć na obsługę jak się stoi w kolejce.
    • 2.justyna Re: Wędliny 11.11.13, 20:09
      Polecam wędliny firmy Nikpol które ja kupuję na giełdzie w Ostropolu
    • wild.wind Re: Wędliny 12.11.13, 11:33
      Cześć,
      Warto kupować z różnych źródeł. Nam najlepiej smakują ze sklepu "U Michała" paw. 46 na bazarze (uwaga: wygląd sklepu odwrotnie proporcjonalny do jakości wędliny). Czynny we wt., pt. i sob. Drugim punktem jest Olewnik w Kaufie.

Pozdrowienia
    • daroszpil Re: Wędliny 20.10.22, 12:09
      Z prywatnych wędzarni na pewno mogę polecić wedzarniauzdzicha.pl/. Wyroby dobrej jakości nigdy mnie nie zawiodły.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka