Dodaj do ulubionych

Początki nerwicy

05.09.15, 12:41
Hej
Któregoś dnia siedziałam przy stole i strasznie zakręciło mi się w glowie i bardzo się przestraszyłam. Od tego momentu co i raz mam bóle głowy, zawroty i uczucie jakby falowania w głowie. Pomyślałabym, że jest coś nie tak, ale zrobiłam badania krwi na cukier, ob i zwykła morfologie i jest wszystko wporządku. Najdziwniejsze jest to, że gdy jestem zajęta (jestem na siłowni, skupiam się na czymś) głowa w ogóle nie boli. Ale gdy mam chwile dla siebie, gdy siedze i nic nie robię zaczyna boleć oraz zaczyna mi się w niej kręcić. Staram się wtedy nie myśleć o tym i chwile jest dobrze, a potem znów. W niektóre dni miałam dość mocne bóle głowy (tak jakby sam środek głowy), w inne nieco lżejsze. Nie wiem skąd to się bierze, nie mam żadnych stresów, niczym się nie martwie, prowadzę zdrowy tryb życia. Mam wrażenie tak jakbym sama napędzała te bóle, ale nie wiem dlaczego. Czy to może być początek czegoś poważnego?
Obserwuj wątek
    • fobikspoleczny Re: Początki nerwicy 16.04.16, 21:08
      Jesteś pena, że to nerwica ? W nerwicy głównym objawem jest lęk, a w fobii społecznej lęk społeczny.
      Napady paniki, to połączenie lęku, pocenia się, kołatania serca i zawrotów głowy. Same zawroty mogą mieć wiele przyczyn - niekoniecznie o podłożu psychicznym. Idź może do neurologa - niech Ci przepisze TK głowy.
    • syntoniacentrum Re: Początki nerwicy 15.05.16, 23:26
      martyna-123456 napisał(a):

Nie wiem skąd to
      > się bierze, nie mam żadnych stresów, niczym się nie martwie, prowadzę zdrowy tr
      > yb życia.

Zawsze warto wykonać diagnostykę, aby wykluczyć tło biologiczne.

Subiektywne poczucie niedoświadczania stresu nie wyklucza zaburzeń nerwicowych.
      Emocje potrafią "odkładać się" w ciele i tak się wyrażają.
    • pocalina Re: Początki nerwicy 23.08.16, 12:16
      Ja mam podobnie. Jak się mocno czymś zajmę i coś zaprząta mi głowę, to te objawy znikają, a jak się koncentruję na sobie, to czuję i ból głowy, i mam zaburzenia równowagi, itd. Byłam już u dwóch neurologów, ale każdy po postukaniu młoteczkiem w kolanko i sprawdzeniu, czy trafiam z zamkniętymi oczami palcem w czubek nosa stwierdził, że to na tle nerwowym.
    • mari.o1974 Re: Początki nerwicy 09.10.16, 11:55
      Musisz zbadać ciśnienie! U mnie nadciśnienie okazało się przyczyną bólu głowy, szumu w uszach, zmęczenia, bardzo dużej nerwowości, baraku sił fizycznych i psychicznych, takiego psycho-fizycznego wypalenia (tak jakbym samochodem jechał 100-tka na 3 biegu). Po uregulowaniu ciśnienia objawy ustąpiły (oprócz szumu, który w jakimś stopniu pozostał).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka