Dodaj do ulubionych

MOWA NIENAWIŚCI

11.08.18, 23:23
mowa nienawiści, troll, chamstwo, głupota, niewiedza,
sposoby reakcji
audycje.tokfm.pl/podcast/Twoje-dziecko-jest-wysmiewane-przez-rowiesnikow-na-Facebooku-Dowiedz-sie-jak-zareagowac/65654
O przemocy w internecie rozmawiali Ewa Dziemidowicz, Maciej Sopyło i Paweł Sulik

kto krzywdzi innych w sieci, musi się liczyć z tym, że zostaną podjęte kroki dotkliwe - pouczanie i ostrzeganie ma sens, to krok zasadniczy i ludziom inteligentnym wystarcza; dalsze ŚWIADOME poniżanie osób chorych, zaburzonych o różnych orientacjach seksualnych!!! rasizm, faszyzm ... będzie świadomym wyrządzaniem krzywdy;

ten link poucza i w takim celu jest zamieszczony;

Obserwuj wątek
    • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 12.08.18, 16:46
      Nie trafi.
      Wiesz, moze warto isc w przeciwnym kierunku
      I uswiadamiac, aby swirami w sieci sie nie przejmowac
      Po prostu
      Powiedzmy sobie szczerze
      Generalnie ludzie to ch.je :)
      Ale tez
      Duzo jest tych hm prawych
      I na moze wartosciowych wypowiedziach sie skupiac
    • ovonell Re: MOWA NIENAWIŚCI 12.08.18, 18:52
      Nie istnieje coś takiego jak "mowa nienawiści". To tylko lewicowo-liberalny twór, stworzony wyłącznie po to, żeby zablokować jakąkolwiek krytykę ich pseudo-ideologii.
      • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 12.08.18, 20:17
        Zgadzam się w 100%. Dodałabym jeszcze - uniojewropejski Ale popatrz Ovonell jak się bordery same diagnozują ("generalnie ludzie to ch.je") Nicki też Jej nie pasują. Więc zostaje tylko chlewik. Może prosięta zrozumieją :)
        • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 12.08.18, 21:50
          Jakie bordery?
          O czym Ty mowisz?
          Nie rozumiem.
          • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 13.08.18, 10:47
            :) :) :)
        • ovonell Re: MOWA NIENAWIŚCI 13.08.18, 17:57
          "Zgadzam się w 100%. Dodałabym jeszcze - uniojewropejski Ale popatrz Ovonell jak się bordery same diagnozują ("generalnie ludzie to ch.je") Nicki też Jej nie pasują. Więc zostaje tylko chlewik. Może prosięta zrozumieją :)".

"Generalnie ludzie to ch.je.".
          Bo tak - mimo, że nie ma tego w ICD/DSM - patrzy na świat, życie i innych ludzi osoba z borderline.
          Innych postrzegamy trochę według tego, jak postrzegamy samych siebie. Akurat to pokręcenie z oceną innych ludzi wynika często wg mnie z kolosalnie toksycznego dzieciństwa i toksycznych rodziców.
          Jak powiesz osobie BPD na terapii, że to, jak ona widzi świat i ludzi jest tylko jej wąską perspektywą, to zarzuci Cię argumentami ze swojego życia, że PRZECIEŻ WŁASNIE TAK JEST! I że - jak nie jesteś kimś w stylu wyrachowany, cwany sukinsyn, to jesteś albo głupia albo naiwna. Przecież ona/ta osoba wszędzie widzi samolubnych, wyrachowanych, złych ludzi (którzy oczywiście albo ją krzywdzą albo chcą z niej zrobić ofiarę albo chcą ją wykorzystać..., a "ona się tylko broni").
          Jak powiesz, że może to wynikać z tego, że "sama wybierasz sobie to/takie środowisko/-ska", to Ci odpowie, że wśród tych innych środowisk to są głupcy, naiwniacy i mięczaki. I kółeczko się zamyka... :(
          I tak - cytując filmowe dialogi: "i tak do zayebania...". :(
          • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 08:42
            to nieźle tłumaczy bardzo wiele
            ale może to w osobnym wątku?
            na pewno, mających coś ważnego do dodania, przyciągnie - samozaorywanie w różnych stanach samoświadomości i samopoczucia;
            - - -
            tak wielu nie było za życia docenionych, a jednak jak mieli światu coś do pokazania to wybili się - robiąc swoje; przekonał się o zwodniczych ścieżkach autopromocji, nowoczesnymi metodami, pewien filozof - wystawianie wrażliwych części ciała na wabia, dla miernych, igranie z populizmem ... ocknęło go porażką, w porę;
            klakierów zostawił bez żalu, lśni swoim myślami, mądry pośród mądrych, sztuka pięknego życia - z pożytkiem dla zainteresowanych, dystansem do poszczekujących, ujadających śmiesznie, we własnej beznadziejniej koleinie życia, usmarkani jadem;
            dla niejednego wzór mierzenia się z polską rzeczywistością, dla niektórych tylko okazja do pogardy, kiedy ktoś nie nadąża za żadnym ze swoich ideałów to czasem wybiera lekceważenie, lżenie i tak mu czas przez palce żółcią skapie;
            - - -
            zupełnie nie naukowy tytuł - na co może się tu złapać czujne oko - trudno każdy czatuje jak umie - spróbujmy może da się docenić treść ponad swoje pasje i zacietrzewienia; na przymusy wewnętrzne nawet kryształowe lustro nie pomaga - wygwizdane baletnice wcale nie mają refleksji nawet widząc na wadze 100kg i tak powiedzą, że są filigranowe, wystarczy przecież, że niskie;

kto chce czyta, kto nie czyta, nie uzurpuje sobie prawa do zostania rzygaczem - (to piękne urządzenie swoją drogą);

wyborcza.pl/7,161389,23681111,psychiatra-james-gilligan-kim-sa-prawdziwi-mezczyzni.html
            Psychiatra James Gilligan: Przemoc jest chorobą

artyści ze spalonego teatru muszą grać - nie sprzedają biletów, by się nie obudzić;

• ovonell Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 15:39
              wyborcza.pl/7,161389,23681111,psychiatra-james-gilligan-kim-sa-prawdziwi-mezczyzni.html
              Psychiatra James Gilligan: Przemoc jest chorobą

Brzask, a Ty dalej swoje. Pisaliśmy już o tym chyba w ub. tygodniu. Chyba nic wtedy nie zrozumiałaś. :(
              Czytając, wierząc w takie teksty, polecając je i zachwycając się nimi - ominęłaś jeden ważny schodek, mianowicie - KONTEKST "propagowania takiej ``nauki``".
              A tu kontekst jest bardzo ważny, o ile nie najważniejszy.
              Gilligan to taki trochę ulubieniec postępowych neomarskistów (to tacy "lewicowo-liberalni" Amerykanie, Demokraci najczęściej). Przed 6-10 laty był ON promowany i wydawany w Polsce (ulubieniec np. Fundacji Batorego - to ta od promocji przyjmowania uchodźców, feminizmu i lansowania multi-kulti). Musisz brać pod uwagę, że jego pomysł na naukę lub medycynę to jednak taki trochę "manifest polityczny". Nie można w to ślepo wierzyć, bez uwzględnienia własnie takiego kontekstu. On wcale nie był traktowany poważnie przez środowisko lekarsko-psychologiczne. A wiesz dlaczego? Bo przemoc nie jest chorobą, przemoc jest złem. Jest złem albo:
              - od złych ludzi,
              albo
              - od samych tylko czynów - tych nie do końca jeszcze złych - ludzi.
              Choroba a zło to nie to samo. Gilligan się zapędził. Lekarze i psychologowie albo go nie lubią albo się z niego śmieją. Dlaczego? Dlatego, że lekarze i psychologowie są nieludzcy i pozbawieni empatii. Nie. Dlatego, że uznając, iż przemoc to choroba, zdejmujesz sporo odpowiedzialności z ludzi, którzy czynią to zło (jestem rozgrzeszony, bo w końcu JESTEM CHORY). To samo zjawisko występuje i u BPD - jestem niewinna, mogę się z całego mojego zła wytłumaczyć, bo: jestem przecież zaburzona, miałam ciężkie dzieciństwo albo: inni też tak robią, w końcu: JESTEM CHORA!
              Między chorym a złym jest kolosalna różnica. On sam się wtedy inaczej widzi, traktuje, tłumaczy, broni swojego (złego) ego. Nie pomagasz mu akceptują takie jego furtki. A inni i całe otoczenie mogą wtedy mu nawet nieco współczuć (na czym zły lub zaburzony BPD najczęściej chce jeszcze skorzystać, śmiejąc się w duchu im w twarz i czując się bezkarny czyniąc dalej swoje zło).
              Przemoc to nie choroba, przemoc to zło. A to, że jeden James z drugim "naukowcem" powiedzieli lub napisali inaczej, to najczęściej użyteczna politycznie doktryna wszystkich tych, którym na takim rozmyciu odpowiedzialności zależy.
              Każdy w głębi czuje, kiedy jest dobry, a kiedy zły-krzywdzący dla innych. I ponieważ jednak wew. źle się czuje ze swoim złem, szybko szuka usprawiedliwień lub ideologii, które pozwolą mu ten przykry dysonans zredukować (jak młody biznesmen sam na pracy swoich ludzi zarabia miliony, a tym ludziom płaci 1800 PLN/na miesiąc, to jak patrzy na przymierających głodem swoich pracowników, to własne squrvysyństwo tłumaczy sobie właśnie tym, że "przecież taki jest kapitalizm", czyli tłumaczy to sam sobie, że przecież taka jest ideologia, a on nic nie winien). A dobro, czy zło jest niezależne od ideologii, polityki, interpretacji świata, filozofii i danego sposobu życia, itp.
              A Ty Brzask, wybacz, łykasz te wszystkie teorie lub "odkrycia" nie zastanawiając się ani chwili nad ich kontekstem i "użytecznością polityczną".
              Już o tym pisaliśmy - jak przebadasz coś/kogoś lub opublikujesz coś, co będzie zgodne z neoliberalną, neomarksistowską lub lewicowo-postępową doktryną polityczną, to i dostaniesz finanse na badania i będziesz publikowana wszędzie i cytowana często i głaskana po głowie przez włodarzy. Ale - jak już pisaliśmy - kiedy poprawność polityczna jest ważniejsza od prawdy, faktów i praw natury oraz gdy się idiotycznie uważa, że dowolna kultura może być ponad naturę, to i wychodzą potem takie gnioty, a i znajdują się ludzie - sorry, tak jak Ty - którzy nie tylko w to natychmiast uwierzą, ale i nawet propagują i polecają wszem i wobec.
              Także nie - przemoc nie jest chorobą. Przemoc jest złem i pochodzi albo od złych ludzi (tu jest tak zawsze) albo o złych czynów ludzi dobrych (tu też się zdarza). Ale zło to zło i nie ma co autorów zła tłumaczyć i rozgrzeszać nowymi "odkryciami".
              Pomyśl czasem o tym, właśnie z takiej perspektywy, zamiast zaczytywać się lewacką propagandą pseudonaukową i zanim skończysz to czytać, to już łykasz całość jak pelikan wodę i natychmiast wklejasz jako "odkrycie dla tych wszystkich o szerokich horyzontach".
              • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 23:27
                Ona nie jest zdolna do przyjęcia takiej perspektywy. Zamiast tego woli swoim urojonym żydostwem epatować i śledzić wolnomyślicieli w sieci. Popatrz - aż na kocie forum za mną poleciała i TU mi nieproszona radzi, jak "pchły ogarnąć" u mojego kota :))) To są treści na Jej poziomie. Ot, nudzi się starowina na tej emeryturze, w Boga nie wierzy, bo by przynajmniej dobro od zła umiała odróżnić, a lewacka propaganda najłatwiej do takich trafia.
                • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 11:04
                  myślisz co najwyżej powoli, na pewno nie wolno;
                  każde forum, na którym wpadasz mieszać, za 2 gr ma natychmiast Twój profil i podzieli się nim z każdym następnym komu zanieczyszczasz dywan;
                  to że FB zbiera informacje o każdym w sieci, niezależnie od tego czy tam masz konto, wie każdy - odrobina przytomności, podpowiada: nie ma anonimowości;
                  a po złamaniu prawa nie ma już żadnych barier, i nic nie znika;
                  nikt nie ściga płotek, ale nigdy nie wiadomo kto gdzie, jak i kiedy komuś się narazi - tu wypisujesz paskudne obelgi - ranisz ludzi, hejtujesz - tu tylko tyle;
                  w życiu jesteś beztrosko raz aniołem, raz szatanem - karma karmą, ale ludzie bywają niecierpliwi; skrzywdzisz, urazisz i ktoś wypłaci Ci z nawiązką; złapie na błahym hejcie i pojedzie, to wystarcza przecież; tu naga budzisz odrazę tylko;

my na tym forum prosimy grzecznie, oficjalnie - nie popisuj się, nie szkodź - nie lśnisz tu tym, czym byś chciała; na tym forum ludzie znają się na słabościach, każdy na swój sposób i jesteś przypadkiem laboratoryjnie przydatnym; tylko nudnym już nic nowego nie pokażesz;

załóż swoje forum, pisz mądre rzeczy nie jeden poczyta, ale sprawdź się, skup się a nie wpadasz pokazujesz swoje "rozwarstwienia" i myślisz, że co? że tu są "idioci"? sporadycznie, prędzej ludzie, którzy świetnie wiedza jak można mieć ciężko i skomplikowanie w głowie i emocjach całego ciała; szukają sposobu by się ratować, wiedzy nie hejtu!

teraz odszczekniesz się, zakrzyczysz swoje myśli, oznajmisz, ze noga twoja ... po czym przymus wygra i milion wpisów mamy ... rano przed kawą właśnie tu zajrzysz ... i niczego ze sobą nie zrobisz, NICZEGO - Ty chcesz ludziom dowalać, tlen własnej wartości tak łapiesz;
                  nie ma psychologa, który nie widzi tu nagich ludzi - czy jest Psychologiem czy psychologiem czy pseudopsychologiem samozwańczym, mniejsza, widzieć widzi a czy wykorzystuje? od wielkości P zależy; czasem sobie hoduje coś użytecznie;

promuj się tu, promuj - tu przynajmniej nic nie ginie ( w internecie nic nie ginie, zwłaszcza to o czym byśmy chcieli zapomnieć)

jesteś jak żona na sprawie rozwodowej - nie dam rozwodu, on ma się zmienić :) - ulubiona anegdotyczna formułka

• vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 08:50
            Czlowieku
            Opamietaj sie
            Ja tam lubie ludzi
            Ale patrzac z perspektywy tych, ktorzy chca uzyskac porady
            To tak, Twoje i Ledy wpisy
            Umieszczaja Was w tej kategorii
            Zdrowa jednostka to rozumie
            Te przenosnie
            Ty nie
            • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 08:52
              A warto bylo aktywnie na polskim w podstawowce uczestniczyc
              No niestety
              Mam wrazenie, ze ktos kontekstu nie rozumie
              • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 09:08
                Klasa i zrozumienie
                Ovonell
                Wez Ty idz
                Hm nie wiem gdzie
                Moze Bieszczady
                Tam jest spokoj, cisza
                Moze to ukoi Twoja strate
                Zamiast nap.dalac na forum
                Osoby szukajace pomocy
                Nie wiem
                Tez przezylam
                Ale noz ilez mozna? Tak na oslep walic?
                To nie jest w normie.
                A uwierz 25 lat to jest wiecej niz polowa mojego zycia.
                Ogarnij sie w koncu i idz do przodu.
                Jest jeszcze tyle ludzi do poznania. Po prostu.
            • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 11:56
              vre-sna napisała:

> Czlowieku
              > Opamietaj sie
              > Ja tam lubie ludzi

Ach, to dowód sympatii dla ludzi? : "Generalnie ludzie to ch.je :) " W osobliwej formie ją wyrażasz, takiej jakby rynsztokowej :(

> Ale patrzac z perspektywy tych, ktorzy chca uzyskac porady

A cóż mnie obchodzi perspektywa czyjegoś chciejstwa?
              • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 14:02
                A w sumie
                Jako czlowieka to chyba powinna
                Straszne to co piszesz
                Nieakceptowalne
                Poza tym
                Te diagnozy ktore stawiasz
                Zalosne wrecz
                Poczytaj siebie na spokojnie?
          • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 11:47
            ovonell napisał(a):
            > Bo tak - mimo, że nie ma tego w ICD/DSM - patrzy na świat, życie i innych ludzi
            > osoba z borderline.

Miałam wspomnieć, ale całkowicie mi to z głowy wyleciało - borderline ani pojęcia choroby psychicznej nie ma w ICD-10, a zatem cała dyskusja jest bezprzedmiotowa. Wszystkie prace naukowe związane z tym, no nazwijmy to syndromem, mają podstawy w doświadczeniach klinicznych starej szkoły psychiatrii i bazują na starej aparaturze pojęciowej, którą na szczęście do egzaminów specjalizacyjnych rezydenci muszą znać jak pacierz , wcześniej odbyć kilkuletnią praktykę w szpitalu psychiatrycznym, zaliczyć ją i dopiero wówczas stawać do egzaminu. Musimy pamiętać, że tu siedzą sami laicy bez odrobiny wiedzy, jak wygląda profesjonalna ścieżka edukacyjna, mają kompleksy i dlatego przeczytanie paru odtwórczych artykulików wydaje się im współczesną wiedzą psychiatryczną bądź psychologiczną. Kiedyś Ty czy może ktoś inny pisał tu o dyskomforcie psychicznym związanym z dysonansem poznawczym, do którego Uczestnicy Forum za nic nie chcą dopuścić, z oczywistych powodów.

> Innych postrzegamy trochę według tego, jak postrzegamy samych siebie. Akurat to
            > pokręcenie z oceną innych ludzi wynika często wg mnie z kolosalnie toksycznego
            > dzieciństwa i toksycznych rodziców.

Powołując się na T. Witkowskiego i bibliografię zamieszczoną w "Zakazanej psychologii" nie przypisywałabym tak dużej wartości traumom wieku dziecięcego. Wydaje mi się, że to głównie kompleksy i zaburzenia cech osobowości generują takie postawy.

> Jak powiesz osobie BPD na terapii, że to, jak ona widzi świat i ludzi jest tylk
            > o jej wąską perspektywą, to zarzuci Cię argumentami ze swojego życia, że PRZECI
            > EŻ WŁASNIE TAK JEST! I że - jak nie jesteś kimś w stylu wyrachowany, cwany suki
            > nsyn, to jesteś albo głupia albo naiwna.

Dlatego ostatnie, co można zrobić na psychoterapii to konfrontować swój świat wartości z postawą osób zaburzonych (niekoniecznie borderów).Przypuszczam, że wchodzi tu w grę paraliżujący lęk przed dysonansem poznawczym no i konieczność ogromnego wysiłku myślowego, zdolności do samorefleksji, na co tych ludzi po prostu nie stać. No i na dobrą sprawę, szkoda się bezskutecznie szarpać z kimś, kto się na terapię nie nadaje. Tydzień temu spotkałam bordera. Kobieta zapieprzyła swoje życie dokładnie, rodzice w jej pojęciu to najwięksi wrogowie wśród wrogów, którymi jest otoczona, ona nic nie zrobiła, bo była "w złym stanie psychicznym" na co nie zważając, nikczemni wierzyciele powlekli ją do sądu, komornik też się nie rozczulał, w efekcie wyląduje w przytulisku dla bezdomnych. Ach, no i jeszcze do roboty iść się nie opłaca, bo połowę z wysokich dochodów w jej branży zabierze komornik a z 2 tysięcy ona nie wyżyje...
            • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 13:37
              kto chce czyta, słucha Witkowskiego, od lat i na bieżąco a nie Twoje przekazy - co Ty jesteś Radio Luxemburg i odtajniasz, umożliwiasz? - to jest jawne dostępne i Witkowski jest komunikatywny, oczywisty, obecny w różnych mediach osobiście!
              zapewne jakieś motywacje masz - ale po co tym siejesz w swoich powtarzalnych awanturkach? to poważny człowiek o kontrowersyjnych poglądach, ciekawy, rozwijający się - a Ty co jego niedorzecznik forumowy? z gabinetem, certyfikatem i paroma chwytami z burleski chyba;
              po co w temacie o nieporadnym hejtownaiu zamiast logicznego ogaranięcia się?

gdzie nie piszesz tam jest to samo nie radzisz sobie ze sobą - na wściekle czy na żałośnie, milusio bo coś chcesz i na agresywnie, bo kipisz; potem piszesz to zabawa, jestem nickiem ...

a gdybyś tak była skupiona i poważna ogarnęła pchły i nie truła kotka, kolejnymi preparatami za kupę kasy z kolejnych źródeł ... nie widzisz, ze nawet tam gdzie byś chciała jesteś kosmosem, misz maszem, niby luzakiem a co tam pchły - no pal diabli pchły ale po co kotka bez pcheł trujesz? przeczytaj jak działają te preparaty, wybierz zaufanego weta .... zacznij być poważna; ten kot nie jest nickiem a Ty nie masz sie co śmiać z tego, że poważnie trudno Cię traktować; jesteś słynna - nie widzisz tego?
              gdzie jest leda16? - o teraz na BPD teraz tu teraz tam - maskotka z japońskiej kreskówki

nie widzisz co do Ciebie ludzie piszą, nie rozumiesz tego?
              forum dla osób z BPD a Ty kręcisz piruety na głowie mówiąc ho ho ho ja wam pokażesz - no i udaje się; jest nieprzyzwoicie zdaje się;
              • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 14:23
                Brzask
                Przepraszam
                Ale Leda ma wiekszy problem ze soba
                Ona tu odbija jakies swoje traumy
                Uwazam, ze powinna dostac bana
                Jest szkodliwa
                Bo czlowiek slaby moze uwierzyc w jej pseudonaukowe wywody
                A takich bzdur wypowiadanych z taka zajadloscia naprawde nie czytalam
                Tak sie porzadkuje neta
                Czysci sie
                • ovonell Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 15:44
                  "Uwazam, ze powinna dostac bana
                  Jest szkodliwa
                  Tak sie porzadkuje neta
                  Czysci sie".

Zgłoście do administratora. Z dopiskiem, że to przecież "mowa nienawiści"...
                  Buhahahahaha...!!!

"Bo czlowiek slaby moze uwierzyc w jej pseudonaukowe wywody".

Ależ człowiek słaby (chyba jednak dokładniej i lepiej będzie napisać: wrażliwy jak border) nie może być narażany na czytanie czegokolwiek, co "nie głaszcze go po głowie". :)))
                  • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 17:06
                    Pomiedzy glaskaniem a hejtem jest przepasc. Nie widzisz tego?
                    Jakie glaskanie?
                    O czym Ty mowisz?
                    • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 22:18
                      jaki koń jest każdy widzi, czekamy już tylko aż spadną klapki
                      takie jest życie
                      anorektyczka myśli, ze ma udo grubsze od mojego ...
                      wszystko gra i buczy, nic nie dziwi
                      i może nie być olśnienia przecież
                    • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 22:57
                      vre-sna napisała:

> Pomiedzy glaskaniem a hejtem jest przepasc. Nie widzisz tego?
                      > Jakie glaskanie?
                      > O czym Ty mowisz?

Jaki hejt?
                      O czym Ty piszesz?
              • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 22:53
                A Ciebie jak widzę do tego stopnia fascynuje moja osoba, że aż na kocie forum za mną pognałaś i tutaj na forum niby dla wspierania borderów radzisz mi "pchły ogarniać" :))) A czy ja Cię o radę w sprawie kocich pcheł albo w jakichś innych sprawach proszę? Już Ci napisałam, nie ja jedna - nie pchaj się z nieproszonymi radami I nie wiem, co Cię tak zaślepia, że w swoich wypowiedziach nie troszczysz się o interpunkcję ani gramatykę, tylko na jednym wydechu nadajesz. Nie chcesz czytać i rozumieć Witkowskiego, Twoja strata. Witkowski niby taki ciekawy, jednak nic ciekawego na temat jego książek nie masz do powiedzenia. Żadnych przemyśleń i wniosków. Równie dobrze mogłabym zapytać co Ty jesteś, tuba koszernej czy najmita, za pieniądze reklamująca wrażą, lewacką propagandę? Uczciwy Polak linków do koszernej nie potrzebuje, bo tego badziewia nie czyta, nie kupuje i nie reklamuje. Tam za każde wejście każą sobie płacić i frajerów szukają. Ty reklamuj, może Ci z wdzięczności wycieczkę do Israela zafundują. Ale chyba aż tak wysoko Twoich usług nie wycenią :) Na forum jevish.org.pl nikt Cię nie zna, więc taka z Ciebie żydówka, jak ze mnie azjatka :) Kłamiesz, oszukujesz, zmyślasz, podszywasz pod kogoś, kim nie jesteś i nigdy nie byłaś, żeby sobie ważności przysporzyć. Właściwie mogłabym Ci nawet współczuć, bo od tego forum uzależniona jesteś i bawić się nie potrafisz, ale to Twój żałosny wybór spowodowany brakiem szerszego wyboru, wolna wola przyduszona śmiertelną powagą i misją posłanniczą.
                • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 23:20
                  O co Tobie chodzi?
                  Czemu jestes taka zapiekla i agresywna?
                  Po co tu jestes?
                  Po to zeby dopieprzac slabszym?
                • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 11:09
                  leda16 napisała:

> A Ciebie jak widzę do tego stopnia fascynuje moja osoba, że aż na kocie forum z a mną pognałaś i tutaj na forum niby dla wspierania borderów radzisz mi "pchły ogarniać" :))) A czy ja Cię o radę w sprawie kocich pcheł albo w jakichś innych sprawach proszę? Już Ci napisałam, nie ja jedna - nie pchaj się z nieproszonymi radami I nie wiem, co Cię tak zaślepia, że w swoich wypowiedziach nie troszczysz się o interpunkcję ani gramatykę, tylko na jednym wydechu nadajesz. Nie chcesz czytać i rozumieć Witkowskiego, Twoja strata. Witkowski niby taki ciekawy, jednak nic ciekawego na temat jego książek nie masz do powiedzenia. Żadnych przemyśleń i wniosków. Równie dobrze mogłabym zapytać co Ty jesteś, tuba koszernej czy najmita, za pieniądze reklamująca wrażą, lewacką propagandę? Uczciwy Polak linków do koszernej nie potrzebuje, bo tego badziewia nie czyta, nie kupuje i nie reklamuje. Tam za każde wejście każą sobie płacić i frajerów szukają. Ty reklamuj, może Ci z wdzięczności wycieczkę do Israela zafundują. Ale chyba aż tak wysoko Twoich usług nie wycenią :) Na forum jevish.org.pl nikt Cię nie z> na, więc taka z Ciebie żydówka, jak ze mnie azjatka :) Kłamiesz, oszukujesz, zmyślasz, podszywasz pod kogoś, kim nie jesteś i nigdy nie byłaś, żeby sobie ważności przysporzyć. Właściwie mogłabym Ci nawet współczuć, bo od tego forum uzależniona jesteś i bawić się nie potrafisz, ale to Twój żałosny wybór spowodowa ny brakiem szerszego wyboru, wolna wola przyduszona śmiertelną powagą i misją posłanniczą. >

hejt, mowa nienawiści, łamanie netetykiety, łamanie prawa uporczywe dewastowanie forum
    • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 12.08.18, 19:43
      Wsadź sobie swoje pouczenia gdzie słońce nie dochodzi i nie pouczaj nikogo, kto Cię o to nie prosi. Tęsknisz za rolą nauczycielki to weź sobie pół etatu w szkole podstawowej i głupiutkie dzieci pouczaj. Przynajmniej do głodowej emeryturki dorobisz. Mądre dzieci i mądrzy dorośli nie mają czego na Fb. szukać. W rynsztoku tylko patologia z upodobaniem się tapla. I weź coś na uspokojenie. W internecie duże litery są traktowane jako wrzaski, też chamskie.
      • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 12.08.18, 21:06
        Klasa sama w sobie.
        Oj kobieto, wlasnie pokazalas jak bardzo szanujesz innych.
        • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 13.08.18, 10:45
          tak dokładniej - to demonstracja problemu z szanowaniem siebie samej;
          reszta to konsekwencje;

internet pokazuje człowieka takim jakim on jest, a nie jakim bywa, w popisie doraźnym i to jednak w kisielu niestety, raz chlapie raz się gramoli; ani się śmiać ani płakać - nie ma co - naga prawda :(

• vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 13.08.18, 11:40
            To sie rzuca w oczy, to nieszanowanie samej sıebie
            To szukanıe poklasku u Ovonella
            A on i tak ma w d.pie
            Co tez rzuca sie w oczy
            :D
            • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 13.08.18, 11:44
              Zreszta
              Zbawianie swiata
              Z jedna sluszna wizja
              Zawsze zle sie konczylo
              Vide Hitler, tez mial wizje, wg niego jak najbardzıej sluszna
              Zamordyzm zawsze konczy sie krzywda jednostki
              I moze czas sobie to uswıadomic
              I dac zyc innym
    • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 12.08.18, 23:48
      warto posłuchać;
      dobry materiał - polecony;
      • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 13.08.18, 11:49
        brz_a_sk napisała:

> warto posłuchać;
        > dobry materiał - polecony;

Nie warto słuchać pierduł, lansowanych dla zarobku. I wymuszać wspieranie, promowanie, akceptowanie osób, które pchają penisy w inną dziurę niż natura wyznaczyła, przywileje i ochronę im dawać dla rodzin należną. Mądrzy rodzice ścigają dzieci od fb jak od zarazy. Głupi mają to, co chcą mieć - finansowanie zboczków wykorzystujących dzieci. Każde kliknięcie w Fb powoduje wzrost ich zarobków. Chcą dla swoich dzieci fundować traumę, niech fundują. Warto natomiast skoncentrować się na treściach, które funkcjonują w codziennym życiu - mordach, gwałtach, rabunkach dla korzyści ekonomicznych. spiritolibero.neon24.pl/post/145033,jemen-podwojne-standardy-zachodniej-cywilizacji
        Czytać i tłumaczyć dzieciom, jakie to ma związki z Fb, zamiast szaty nad wynaturzonym seksem i zaburzonym zachowaniem rozdzierać. A skoroś Ty emerytka żydowska, idź do Synagogi Jehowę za swoje grzechy przepraszać, zamiast się cudzym seksem interesować, jakbyś swojego nie miała.
        • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 13.08.18, 13:48
          A co to jest wynaturzony seks?
        • ovonell Re: MOWA NIENAWIŚCI 13.08.18, 17:11
          Leda, niepotrzebnie dajesz się wciągać w te dyskusjo-kłótnie. To jest też nawet nie dyskusja, ani nawet kłótnia ale bardziej taka ala borderowa gra. One "muszą mieć rację" w swoim mniemaniu i będą - aby to osiągnąć - przeinaczać fakty, zmieniać wątki, odwracać kota ogonem, itp. Border w gabinecie robi dokładnie to samo. Opisał to E. Berne w książce "W co grają ludzie". Borderzy jako jedną z ulubionych gier stosują opisaną w tej książce grę: "Teraz cię mam, ty sukinsynu"...
          To samo tu, żonglowanie faktami, zmiana wątków, kłucie w poczucie wartości, negowanie kompetencji, itp.
          Nie dyskutuj z tym.
          Wystarczy napisać: FB to narzędzie dla odmóżdżonych baranów, "mowa nienawiści" to sztuczny twór i fałszywa konstrukcja wymyślona przez lewaków w celu niedopuszczenia (a nawet rozpoczęcia) jakiejkolwiek dyskusji w nurcie krytycznym o ich "pedalsko-multikulturowo-komuszo-ateistycznych" nowych, postępowych ideach, opartych na - o kant dupy potłuc - badaniach, argumentach i paradygmatach pseudfilozoficznych.
          I nie ma co z nimi dyskutować. Mądry coś zrozumie albo przynajmniej się chwilę zastanowi, a głupimi nie ma co się przejmować.
          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 13.08.18, 18:46
            Och, no tak.
            Uwielbiam postepowych ludzi, otwartych, zyczliwych, madrych.
            Rozumiem, ze nie tylko border wrogiem, ale tez portale spolecznosciowe.
            Po ch.j wiec wypowiadasz sie na tym forum?
            Sam sobie przeczysz.
            Ojp.
          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 13.08.18, 19:01
            Zreszta
            Jak widac nie tylko fb przyciaga ciekawe jednostki
            Ach, te internety
            Dam rade
            Trzeba nauczyc sie korzystac
            To moze i frustracja zniknie :)
            • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 08:55
              a jak ktoś ma wyłączony dostęp do WSZYSTKIEGO!?!
              to jak ma wybierać co lubi, co go pasjonuje? co go rozwija? z kim wymienia poglądy?
              trudno nam zrozumieć ludzi przymuszonych fizycznie czy psychicznie, pozbawionych prawa do decyzji - straszne; nie można rozmawiać o wyborze, o odpowiedzialnym życiu z kimś kto próbuje umknąć po drabinie, po drabinie i już się cieszy i już się wyrwał - a tu dup, klatka
              i choć ta klatka tylko w głowie to działa; ba lepiej niż Mur Berliński - to prywatne Quantanamo z więźniem strażnikiem;
              prof. Osiatyński pięknie pokazywał ludziom drogę - od siebie w otwarty świat - niezwykle uczynny człowiek, dla każdego;
              • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 09:23
                Poczekaj
                Ale z wlasnej woli taki wylaczony, bo nie chce, jego prawo
                Czy teraz mowisz o chorobie?
                Bo wtedy to inaczej wyglada
                • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 09:27
                  Ale jakie przymuszenie?
                  Ludzie maja wybor
                  W zdrowym ukladzie to podstawa
                  I tyczy to tez dzieci, z pelna ochrona
                  A dzieciaki swoja droga maja pelnoswiadomosc
              • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 09:31
                W sumie to tak chyba nie dziala
                Jakies tam ograniczenia
                Nie spotkalam sie z tym
                Albo mentalnosciowe ewentualnie albo chyba w przemocowej syt

• brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 13:59
                  o świetnie to się potoczyło
                  ludzie chorzy/zaburzeni świadomi walczą o siebie - terapią leczeniem autoterpią, śledzeniem nowości na mnóstwo sposobów - olbrzymi szacunek dla nich; to forum dla nich;
                  ludzie którzy przychodzą się dowiedzieć, zrozumieć czym są te choroby/zaburzenia - nieporadnie czy profesjonalnie, na róznym poziomie - szacunek i podziw

i "zdrowi" "najnormalniejsi z normalnych" - ten komunikat mają na czole wytatuowany przychodzą by cyrk odstawiać, poniżać, odróżniać się od tych tam jakichś ch/z ...
                  i z nimi problem - JAK WIDAĆ, ponoć jak nie znajdą innego miejsca do zwracania to tu nie przestaną - ponoć jak fizycznie nie wywalisz nie ma szans;
                  założyłam się, że może jednak czymkolwiek, gdziekolwiek ale pozytywnym się zajmą - tracę nadzieję;
                  ale jesli można rozmawiać z ludźmi z trudnymi ciężkimi zaburzeniami, ba nawet zmianami w mózgu związanymi z tak trudnymi doświadczeniami to jak tu uznać, że nie dotrze do kogoś podobno tylko bawiącego się tu, że jest żenujący i zbędny? uporczywie udowadnia, że ma problemy - które tu nikogo nie interesują;
                  zamieszanie, żenada i czekanie wszytskich by wrócił spokój;

chodzi o to by było to forum otwarte - akurat to ma być otwarte, z takim założeniem powstało i sporo osób czeka, by nieproszeni goście zajęli się adorowaniem siebie w swoim cudownie adminowamym miejscu;
                  w czym problem? w wieloletnich problemach tułaczy - jak spod sztancy są - normalni tak niemożliwie, że można ich na wykładach pokazywać; sprawdzają się;
                  • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 14:12
                    Zgadzam sie.
                    Powiem tez tak
                    Juz pal licho zrozumienie
                    Ale hejt zamiast majsterkowania czy podlewania kwiatkow
                    Zalosne, z perspektywy zdrowej to pisze
                    Widocznie tez ci, ktorzy twierdza, ze niosa ten kaganek, jednak zdrowi nie sa
                    Nie wiem
                    A moze takie forum by pomoglo: "jestem psychopata " I swoje miejsce w sieci, tej znienawidzonej, bo to samo zlo, by mieli.
                    Totalna porazka proby socjalizacji, ot co.
                    • northern_star Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 07:28
                      Vre-sna sorry ale Ciebie nie da się czytać takie bzdury wypisujesz a w dodatku ta forma pisania. Spotkaj się z Brzask i poklepcie sie po plecach jak to ludzie sa agresywni a Wy takie biedne bo macie racje a inni tego nie widza....dramat 😀
                      Piszecie o czym o czym wcale nie macie pojęcia.
                      Border nie leczony jest dokladnie tym o czym tu pisza Ovonell i leda. I nie tylko w tym wątku ale ogolnie na forum.
                      Nie ma litosci dla ludzi ktorzy tej litości nie maja dla najblizszych sobie osob. A bpd jej niema. Dlatego skończcie ten kretynski slowotok to zarsz zaczniecie pedofili tlumaczyc ze sa biedni bo tak popierdoleni. I to nie ich wina ze wykorzystują dzicie. W takim kierunku wlasnie ida wasze rozmowy.
                      Zło jest złem a dobro...dobrem i nic pozatym. Tylko idiota uwaza ze jest inaczej!!
                      • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 14:52
                        No tak
                        Teraz nie mam pojecia
                        A pare akapitow wyzej
                        Zdiagnozowano mnie jako borderke, a w zasadzie to takie zaburzenie ponoc nie istnieje (tez pare wypowiedzi wczesniej)
                        Niekonsekwencja, brak logiki, za to niezrozumiala agresja to sie rzuca w oczy
                        A moze po obiedzie
                        W ramach relaksu jakis spacer?
                        Pogoda sprzyja
                        Nie wyrazam zgody na hejt
                        I mam do tego prawo, ba, nawet wyrazac to w takiej formie, jaka mi odpowiada
                      • ovonell Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 14:56
                        "Zło jest złem a dobro...dobrem i nic poza tym. Tylko idiota uważa, że jest inaczej!!".
                        "Nie ma litości dla ludzi którzy tej litości nie maja dla najbliższych sobie osób. A bpd jej nie mają.".

Skomentuję jednym słowem - Amen.

A tu, na tym forum, chodzi im właśnie o to (i to nie tylko -vre- i brz_ ), żeby udowodnić i ciągle udowadniać (sobie samej, jak i -) wszystkim innym, że:
                        to osoby BPD są w tej sytuacji największymi ofiarami, one są w rzeczywistości krzywdzone oraz one prawdziwie i bardziej (!) cierpią ("bardziej" od bliskich, których same krzywdzą...)!
                        Jak pie-r-do-lnie-sz pięścią w stół i powiesz, że to jakieś idiotyczne założenie upartego dzieciora (albo prawo Kalego) i nie dopuścisz do tego, żeby zrobiono z Ciebie barana poprzez jakąś kretyńską manipulację na poziomie dziecka,
                        to będą wrzeszczeć, że kwestionujesz "ich prawdy", bo:
                        - nie znasz się,
                        - nie wiesz "co one czują i jak to jest",
                        - jesteś hejterem lub uprawiasz jakąś "mowę nienawiści",
                        - jesteś trollem, chamem i pokazujesz tym swoją "niewiedzę",
                        - poniżasz osoby chore, zaburzone (i na pewno też te, o różnych orientacjach seksualnych!!!
                        - jesteś rasistą, faszystą i świadomie wyrządzasz krzywdę,
                        - a w ogóle jak śmiesz!? - przecież "oni są zaburzeni!!!)!

A jak napiszesz, że: a chooj mnie to obchodzi, co Wy tam sobie sądzicie, i w całkowicie w pompie mam Wasze "argumenty", bo swoje wiem i wiem też, że Wasz wkurw to efekt tylko tego, że zabrakło amunicji dla Waszego odwracania kota ogonem - a kiedy pojawia się prawda, to uciekacie się do wszystkiego, oby utrzymać swoją idiotyczną filozofię "o biedniuśkich borderach",

to wtedy Ci odpiszą: "hejt, mowa nienawiści, łamanie netetykiety, prawa, dewastowanie forum!". I dojdą do wniosku, że najlepiej było by Cię zbanować (bo nie można przecież dopuścić do tego, żeby ktoś ośmielił się jakkolwiek krytykować biedniusieńkich borderów).
                        Albo napiszą Ci, że "w internecie nic nie ginie, poniesiesz odpowiedzialność, nawet nie wiesz, że może za parę lat...", itp.

I znowu nie mogą przewidzieć, zrozumieć, we łbach im się nie mieści, że Twoja/moja odpowiedź ponownie brzmi:
                        - a chooy mnie to ponownie obchodzi! I w doopie mam Wasze banowanie, "nieginącą historię internetu", Waszą jakąś "mowę nienawiści", Wasze "oskarżenia - faszyzm, rasizm, poniżanie >chorych<, itp.", Wasze wymysły o jakimś "hejcie" (q-rv-a, co to w ogóle jest??? Kolejny, lewacki wymysł, tak jak artykuły pt. "Co zrobić jak Twoje dziecko jest wyśmiewane na FB?"...
                        • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 15:17
                          Hm
                          Ale to forum ma sluzyc pomoca
                          A nie wynoszeniem sie z niego i odcinaniem bo jakas zaburzona jednostka uwaza borderow za poyebow i wciaz o tym pisze
                          Tak, ze
                          Znowu logika sıada
                          Tak, i to jest hejtowanie
                          Bo pomimo tego, ze uwazam Ciebie za niezrownowazonego psychicznie
                          To od psycholi i zyebow nie wyzywam
                          A w zasadzie
                          Moze tak pod kazda Twoja wypowiedzia
                          Ciut inwektywow
                          I by dotarlo
                          Wiesz - tak pod doslownie kazda
                          Jakbys sie czul? W sumie bezsensowne pytanie, bo Ty i tak nie rozumiesz
                          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 15:29
                            Ty
                            Wyobraz sobie
                            Ty cos piszesz
                            A pod Twoja kazda wypowiedzia
                            Multum odpowiedzi w stylu: psychol, zryty leb, poyeb etc w roznych odslonach
                            Tylko, ze Ty nıe szukasz pomocy
                            W przeciwienstwie do tych ludzi
                            Poza tym, to forum nie jest tematycznıe ukierunkowane na partnerow borderow
                            Zalozcie sobıe takowe
                            Kto broni?
                            • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 16:18
                              No tak, ale na takim wlasnym forum nie byloby statysfakcji, nieprawdaz?
                              Tu mozecie jechac na tych, ktorzy w Waszych glowach sa odpowiednikami tych, ktorzy Wam zalezli za skore w realnym swiecie
                              To jest chore
                              • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 17:27
                                vre-sna napisała:
                                Tu mozecie jechac na tych, ktorzy w Waszych glowach sa odpowiednikami tych, kto
                                > rzy Wam zalezli za skore w realnym swiecie
                                > To jest chore

No ale razem z Brzask aż się trzęsiecie do pomocy chorym. Więc korzystajcie, skoro się okazja trafia. I co to znaczy "zaleźli Wam za skórę w realnym świecie" ? W realnym świecie zaleźć za skórę mogą tylko gnidy świerzbu. Człowiek nie może drugiemu "zaleźć za skórę" Może skrzywdzić, okraść, zdradzić i właśnie o tym Ovonell pisal.
                          • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 17:15
                            vre-sna napisała:

> Hm
                            > Ale to forum ma sluzyc pomoca

A kto tak powiedział, nakazał, zdecydował? vre-sna, brzask, efce? Jeszcze przymuście innych, bo dobrowolnie nikt Wam i Waszemu chciejstwu służyć nie zamierza. Nie potrafisz? To pilnuj własnego nosa i nie dyktuj każdemu, że ma pisać wyłącznie to, co Ty akceptujesz. Wyzwiskami nikogo do przyjęcia swoich racji nie przekonasz. Czytaj art 54 Konstytucji RP i myśl, myśl kobieto. Myślenie nie boli!

> Bo pomimo tego, ze uwazam Ciebie za
                            > To od psycholi i zyebow nie wyzywam

No to aby nie być gołosłowna zacytuj gdzie "vre-sna" została przez "ovonella" zwyzywana od psycholi i zajebów? Nie ma cytaciku? No to nie kłam i nie manipuluj, tylko wysil się na rzeczowe argumenty. A to, co pisze na temat moralnego zwyrodnienia złych ludzi ; zdrajców, kłamców, oszustów - znów przeczytaj art. 54 Konstytucji RP, naucz się na pamięć, przed kompem powieś, zanim jeszcze raz zelżysz nicka o poglądach na temat zła moralnego, diametralnie odmiennych od Twoich.

> A w zasadzie
                            > Moze tak pod kazda Twoja wypowiedzia
                            > Ciut inwektywow

Inwektywy zamiast argumentów? A może od razu z liścia, lub prawym sierpowym. Wszak menele uważają, że piąchy, to najcelniejsze argumenty :)

> Jakbys sie czul? W sumie bezsensowne pytanie, bo Ty i tak nie rozumiesz

On wyższe studia skończył więc z rozumowaniem abstrakcyjnym żadnych problemów nie ma, w przeciwieństwie do Ciebie, skoro chcesz kogokolwiek inwektywami do swoich poglądów nakłonić.
                        • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 16:46
                          Ovonell, wielkie brawa. Pięknie napisane.
                          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 18:20
                            Wcale nie pieknie.
                            Nie, nie zostalam zwyzywana, ale przez np Ciebie zdiagnozowana jako borderka, a Ovonell tych ludzi uwaza za mentalnych zyebow
                            A komu mam pomoc? Proponowalam relaks na spacerze zamiast zylowac sie na forum
                            Kwıatki, wiesz, natura wycisza
                            Nie mam zamiaru nikogo obrazac
                            Ukazuje przykladowy mechanizm
                            Jak to dziala
                            Toc podalam to jako pokazowy przyklad
                            A nie wlasne dzıalanie i chec uczestniczenia w takim procederze
                            Czytanie ze zrozumieniem
                            Sie klania
                            • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 18:24
                              Jezyk polski jest moze zawily
                              No, ale zeby az tak?
                            • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 21:57
                              vre-sna napisała:

> Wcale nie pieknie.
                              > Nie, nie zostalam zwyzywana, ale przez np Ciebie zdiagnozowana jako borderka, a
                              > Ovonell tych ludzi uwaza za mentalnych zyebow

I ma prawo uważać ich za takich, jak o nich myśli i pisze. Jego własnych poglądów chcesz Mu zabronić? Swoje narzucić? Żyjemy w wolnym kraju, każdy ma prawo myśleć, co chce. Głosić poglądy jakie chce. Z wyjątkiem faszystowskich i komunistycznych. Ja bym nawet takich nie zabraniała, bo tylko czyny mogą ludziom krzywdę zrobić, myśli nie.

> A komu mam pomoc?

Tylko temu, kto Cię o to poprosi. Inaczej jest to narzucanie się i chęć dominacji.

Proponowalam relaks na spacerze zamiast zylowac sie na forum
                              > Kwıatki, wiesz, natura wycisza

Sama sobie idź na spacer i kwiatki wąchaj.

> Nie mam zamiaru nikogo obrazac

Nawet jakbyś miała, to nie możesz. Nie możesz ksywki obrażać, bo ksywka to nie człowiek.

> Ukazuje przykladowy mechanizm
                              > Jak to dziala
                              > Toc podalam to jako pokazowy przyklad

W moim przekonaniu nietrafny.

> Czytanie ze zrozumieniem
                              > Sie klania

Tak, tak, piszesz po chińsku i nikt dysponujący przeciętną znajomością języka polskiego Cię nie rozumieją. Zwłaszcza psychologowie, psychiatrzy, terapeuci i literaci.
                              • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 23:20
                                No wlasnie znowu sie wylozylas
                                Na wlasnym zaslepieniu
                                I uwielbieniu do nicka Ovonell
                                A sobie tam uwielbiaj internetowe twory jakie chcesz
                                Ale nie opowiadaj bredni, ze ludzie maja prawo obrazac innych
                                I uparcıe, bo moge, powtarzam
                                Z kwiatami se pobadz
                                To moze ochloniesz
                          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 18:32
                            A poza tym
                            To przykro mi, ze bredzisz
                            Bo w sumie to jakos trudno rozmawiac
                            Gdy ktos ciagle sie wyklada
                            Na zaslepieniu i zwyczajnym chamstwie
    • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 23:11
      Reasumując, popatrz tylko, jak Ci pięknie wątek rozwinęliśmy. Ruch w interesie jest i Agora SA powinna być zadowolona. Wprawdzie Wajda już nie żyje, ale córeczka do skończenia świata ustawiona. Tego lewackiego świata...
      • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 14.08.18, 23:22
        Kobieto, o co Tobie chodzi?
        To nie jest normalne
      • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 11:12
        leda16 napisała:

> Reasumując, popatrz tylko, jak Ci pięknie wątek rozwinęliśmy. Ruch w interesie jest i Agora SA powinna być zadowolona. Wprawdzie Wajda już nie żyje, ale córeczka do skończenia świata ustawiona. Tego lewackiego świata... >

hejt mowa nienawiści, łamanie netetykiety, prawa, dewastowanie forum
    • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 13:30
      leda16 napisała:

> ....
      Nie chcesz czytać i rozumieć Witkowskiego, Twoja strata. Witkowski niby taki ciekawy, jednak nic ciekawego na temat jego książek nie masz do powiedzenia. Żadnych przemyśleń i wniosków. Równie dobrze mogłabym zapytać co Ty jesteś, tuba koszernej czy najmita, za pieniądze reklamująca wrażą, lewacką propagandę? Uczciwy Polak linków do koszernej nie potrzebuje, bo tego badziewia nie czyta, nie kupuje i nie reklamuje. Tam za każde wejście każą sobie płacić i frajerów szukają.
      ... >

<...
      bawić się nie potrafisz
      ...>

logika jest bezlitosna - rozmawiać poważnie, ani bawić się z Tobą nie przyszło mi do głowy, źle rozumiesz komunikaty, ignorujesz je;
      wolny człowiek wybiera z kim lubi rozmawiać, zniewolony kopie w drzwi, tupie nogami i każe innym być zachwyconymi

napisałam już wielokrotnie - nie jesteś zakładką do żadnej książki Witkowskiego, żadnym pośrednikiem, w żadnej relacji - Ty nie jesteś Witkowskim, nie jesteś jego rzecznikiem (chyba), gdyby nawet to zdecydowanie wolę oryginał - do czytania, słuchania, oglądania, debaty; nie przypuszczam byś próbowała zrozumieć, bo niby czemu teraz nagle spróbujesz widzieć, czego nie widzisz do tej pory;

rozejrzyj się za pobliskim Speakers' Corner - tam nikt nie przeszkadza nikomu przemówić, ciekawi przyciągają tłumy - dżentelmeni brytyjscy mają świetne pomysły, by zachować w przestrzeni publicznej maksymalną do wyegzekwowania od każdego kulturę, etykietę;
      • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 22:45
        brz_a_sk napisała:
        rozmawiać poważnie, ani bawić się z Tobą nie przyszł
        > o mi do głowy, źle rozumiesz komunikaty,

Nie dla zabawy uganiasz się za mną po kocim forum i kupujesz za 2 grosze sfałszowane konta?

> wolny człowiek wybiera z kim lubi rozmawiać, zniewolony kopie w drzwi, tupie n
        > ogami i każe innym być zachwyconymi.

Ale Ty nie jesteś człowiekiem, jesteś nickiem internetowym, zrozum to wreszcie. Piszę "Ty", czyniąc jedynie ukłon w stronę netykiety. Nawet jako nick "brzask" nie widziałam, żebyś na tym forum z kimkolwiek wymieniła poglądy. Zamieszczasz tylko komunikaty, linki, pouczenia, napomnienia, nietrafne oceny. I roisz jak to bordery przerażone obecnością ovonella i moją czekają, aż znikniemy stąd, aby rzucić Ci się do stóp i błagać o pomoc :)))

> napisałam już wielokrotnie - nie jesteś zakładką do żadnej książki Witkowskiego
        > , żadnym pośrednikiem, w żadnej relacji - Ty nie jesteś Witkowskim, nie jesteś
        > jego rzecznikiem.

A gdzież ja pisałam że jestem Witkowskim? Pisałam o bibliografii zawartej w "Zakazanej psychologii" dotyczącej związku traumy wczesnodziecięcej z zaburzeniami osobowości. A Ty mi odpowiadasz jak ktoś niespełna rozumu "nie jesteś zakładką do żadnej książki Witkowskiego, nie jesteś Witkowskim..." ple, ple, ple. Może następnym razem pomyśl trochę, zanim zaczniesz sadzić tego typu brednie :)

> rozejrzyj się za pobliskim Speakers' Corner - tam nikt nie przeszkadza nikom
        > u przemówić, ciekawi przyciągają tłumy - dżentelmeni brytyjscy mają świetne po
        > mysły, by zachować w przestrzeni publicznej maksymalną do wyegzekwowania od każ
        > dego kulturę, etykietę;

Syn w Londynie pracuje, więc w Hyde Parku mam możliwość bywać częściej niż myślisz. Nigdy ani tłumów ani gentelmenów tam nie widziałam. Owszem tłumy ogrodników ścinających każdy uschły kwiatek. Gentelmeni już tylko w książkach Dickensa istnieją a na przyjęciach prywatnych luz i swoboda. No, ale co ma Hyde Park do Witkowskiego? Znów schizofreniczne skojarzenia.
    • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 17:49
      kogo nienawidzi hejter?
      anonimowe osoby z BPD?
      osoby zaburzone?
      osoby chore psychicznie?
      psychologów, psychiatrów, terapeutów?
      swoich partnerów byłych?
      swoich partnerów aktualnych?

a może najbardziej nie akceptuje siebie? - i tam gdzie stanie tam nienawidzi?
      nienawidzi na zewnątrz - obrzuca, obraża, poniża - im więcej, im bardziej, im głośniej tym czuje się lepszy? tylko w czasie atakowania, dewastowania, mszczenia się na świecie, za swój obraz w swoim własnym lustrze;
      nie ma hejtera nie ma nienawiści;

terapia i przede wszystkim autoterpia, zaangażowanie, samoświadomość to podstawa; trzeba chcieć nie szkodzić otoczeniu;

narcystyczny hejter przypisuje sobie misję - dlatego zaczęłam od pytania kogo nienawidzi; to jest agresja i to bardzo niebezpieczna; kiedy agresja odpali poza słownymi atakami i, które ogniwo odpali nigdy nie wiadomo; jedno nakręca nie wiadomo ile osób - potem jest zdziwienie, że hejt jest przyczyną poważnych przestępstw;

hejterzy bardzo wyraźnie nawołują, do nienawiści - nakręcają się wymiennie nie oceniając konsekwencji; odpowiedzialność jest indywidualna, ale działanie wspólne;

• vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 18:54
        Przewrotnie napisze
        Gdyby taki hejter mial poczucie odpowiedzialnosci
        To nie babralby sie w zwiazku takim niefajnym
        I tez nie obwinial o to innych
        Jak to zostal skrzywdzony
        Odpowiəzialnosc rowna sie uswiadomieniu
        • ovonell Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 21:23
          Za: Vre-sna:
          "Przewrotnie napisze
          Gdyby taki hejter mial poczucie odpowiedzialnosci
          To nie babralby sie w zwiazku takim niefajnym
          I tez nie obwinial o to innych
          Jak to zostal skrzywdzony
          Odpowiəzialnosc rowna sie uswiadomieniu".

O, pojawił się NIEŚMIERTELNY (i powtarzający się zawsze wtedy, gdy już argumentów brak :))) wniosek z tego forum: partnerzy borderów są SAMI SOBIE WINNI! :)
          Złem od osób z BPD w ogóle się nie zajmujmy. Wyślijmy "na leczenie" najlepiej partnerów osób zaburzonych (tj. tych z BPD).
          Niekończąca się historia... :(

Ponieważ nie chce mi się już dyskutować z taką głupotą po raz wtóry, przytoczę tylko pewną historię opowiedzianą przez G. Holoubka:

"W jednym z teatrów na próbie Kalina Jedrusik zapalila papierosa. Na scenie nie wolno było wtedy pali papierosów. Zblizyl sie dyżurny strazak i powiedzial: „Prosze zgasic papierosa, bo tu nie wolno palic”. A Kalina, jak to Kalina – z wdziekiem odparla: „Odpierdol sie strazaku”. I on strasznie sie zamyslil, poszedl za kulisy i tam trwal jakis czas. Potem nabral powietrza, wrócil na scene, ale tam juz nie bylo Kaliny, tylko Basia Rylska. On jednak tego nie zauwazyl, bo oczy zaszly mu bielmem z wscieklosci, i krzyknal do Rylskiej: „Ja tez potrafie przeklinac, ty kurwo stara!”. Kompletnie zdumiona Basia pobiegla do Edwarda Dziewonskiego, który byl rezyserem spektaklu, i powiedziala mu, ze strazak zwariowal, bo ja zwyzywal bez zadnego powodu. Dziewonski strasznie sie zezloscil, poszedl do strazaka i powiedzial: „A pan jest chuj!”. Przy czym strazak też już byl inny, bo dopiero przyszedł na drugą zmianę dyżuru.".

I taki jest świat BPD - bez "dymu" (i bez własnej fałszywej racji) ANI RUSZ. Muszą być zawsze jakieś emocje (chociażby negatywne, ale to i tak "zawsze jakieś" :))).

P.S. Dopóki w ten sposób myślicie - to niestety, nie ma dla Was szansy... :(

Miłych wakacji Wszystkim życzę. ;)
          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 03:25
            Jakiej szansy? O czym Ty mowisz?
            Twoj znajomy nick Leda twierdzi, ze kazdy ma prawo do wlasnych pogladow
            To w koncu ma czy nie ma
            Az zapytam po raz kolejny o co Tobie chodzi?
    • effect Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 18:50
      Ludzie czy wy jesteście normalni? Nie rozumiecie że hejtując tutaj osobę podpisującą się nikiem brzaszk atakujecie tym samym osobę prawdopodobnie zaburzoną? Czy wy tego naprawdę nie dostrzegacie? Po cholerę kopiecie leżącego?
      I jeszcze mała uwaga: narcyz ma czasem poczucie misji, chce pomagać innym ale tak na prawdę chodzi tylko o jego własne ego. Narcyz tym się podbudowuje. Nie czaicie bazy?
      • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 18:57
        Nie rozumiem
        Jakos nie zauwazylam
        Aby Brzask byla agresywna w swej pomocy
        A Leda i Ovonell owszem
        • effect Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 19:14
          A po cholerę agresję w to wkręcasz?
          Ona nie jest tu do niczego potrzebna. Często ludzie najbardziej niebezpieczni to właśnie takie niby spokojne strumyczki.
          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 19:22
            No po czynach, slowach
            Tak mozna wnioskowac
            Agresje jednak widac golym okiem
            Nie przemawia do mnie fakt
            Ze ktos
            Kto w sposob spojny wrzuca linki
            Jest agresywny
            A czemu wrzuçam? A bo Ovonell i Leda sa agresywni, ot co
      • ovonell Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 21:33
        A co mnie to do cholery obchodzi, że ktoś jest jakoś tam zaburzony? Jak zderzasz się z głupotą i próbą wciśnięcia Ci do łba czyichś chorych teorii, to - wg Ciebie - powinieneś stąpać wokół tego kogoś jak po kruchym lodzie i głaskać go po główce?
        Otóż nie, gdybym tak pracował jako psycholog przez te przeszłe lata, to wykopaliby mnie na zbity pysk już po dwóch tygodniach. Bo w tej branży, uwierz, nie takie są oczekiwania i wcale nie o to chodzi. Czasem (albo: najczęściej) chodzi właśnie o to, żeby potrząsnąć czyimś chorym łbem, bo inaczej, to strata czasu dla dwóch stron.

"Kopanie leżącego", "brak litości" - mylisz pojęcia. :( Jest dokładnie odwrotnie.
        • effect Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 22:28
          Ovonell zastanów się dobrze nad tym co napisałeś. Agresją niczego nie wskórasz. Przez 12 lat żyłam z osobą która miała zdiagnozowane borderline. To co piszesz ma mało wspólnego z rzeczywistością.
          A atakując brzaska nie dodajesz sobie sławy. Odpuść chłopie.
      • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 22:09
        witam na forum
        co za niespodzianka;
      • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 22:54
        W psychiatrii to się nazywa idee fix. Ale nikt Jej tutaj nie kopie ani nie atakuje. Po prostu w treściach, które generuje ten nick z dobrego serca próbujemy się doszukać odrobiny rozumu, otworzyć oczy, nakłonić do myślenia...Prawda, bardzo to trudne. Kolega ovonell chyba już się zniechęcił.
        • effect Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 23:13
          Droga ledo ale wasza wymiana zdań to ciągła przepychanka i słowna agresja. Tak nikogo nie przekonacie. Osoba o nicku brzask ma ewidentnie poczucie misji ona się silnie utożsamia z tym miejscem. To jest w mojej opinii wynik zaburzenia.

Dajcie spokój. Szkoda howoryty
          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 15.08.18, 23:25
            No cos Ty
            Toc przeciez maja prawo byc agresywni
            Sam nick Leda tak twierdzi
            A nick Ovonell ma prawo gnoic, bo w slusznej misji wystepuje, prawda?
        • ovonell Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 00:22
          Leda:
          "W psychiatrii to się nazywa idee fix. Ale nikt Jej tutaj nie kopie ani nie atakuje. Po prostu w treściach, które generuje ten nick z dobrego serca próbujemy się doszukać odrobiny rozumu, otworzyć oczy, nakłonić do myślenia...Prawda, bardzo to trudne. Kolega ovonell chyba już się zniechęcił.".

powód jest banalny - jadę na urlop. Ale tak, trochę mi się już nie che. ;) A z drugiej strony, jak czytam na tym forum, że ktoś cytuje jakieś "badania", iż ilość kobiet i mężczyzn wśród zaburzenia osobowości Borderline jest równa-taka sama, współwystępowanie zaburzeń odżywiania z BPD jest nieistotne statystycznie lub, że "przemoc to choroba"..., to krew mnie zalewa i palce swędzą do klawiatury, bo stek bzdur akurat na tym forum jest po prostu niewyobrażalny. Sam termin "idea fix" tego wszystkiego chyba jednak w całości nie tłumaczy. ;) :(((
          Ktoś, kto zagląda na to forum, może albo:
          - utwierdzić się w przekonaniu, że "jest wyjątkowy, niepospolity, nadnaturalny, wybrany - bo ma zaburzenie BPD"
          albo
          - dostać ponownie w łeb, gdyż "to, że dostał wcześniej po głowie od Bordera, to *jest tylko i wyłącznie jego winą*.

Z obydwoma powyższymi punktami się nie zgadam.

Miłego lata!
          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 03:15
            W Twoim zyciu wystepuja tylko skrajnosci
            No juz zrozumialabym
            Gdybys mial 15 lat
            • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 03:20
              No jak to nie zgadzasz sie
              Caly czas sie w.urwiasz, ze borderow glaszcze sie po glowie a partnerzy uznawani sa za winnych
              Brak spojnosci
              Serio, serio
              • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 09:17
                No jak dla mnie
                To ta Twoja niezgoda jest malo czytelna
                Bo niby jestes przeciwko, ale ciagle mowisz w taki sposob, ze w zasadzie teza iz "borderzy to swinie" a partnerzy sa niewinni (jaka wina? Odpowiedzialnosc!) staje sie potwierdzeniem tego, ze tak naprawde nie wiesz o czym mowisz.
                Coz, wzorujac sie na Tobie powinnam gnoic wszystkich wiarolomnych mezow
                A nie, widzisz uwazam, ze kazdy sam jest odpowiedzialny za swoje czyny, a nawet jezeli znalazl sie w syt niekomfortowej spowodowana przez osobe trzecia to tez jest odpowiedzialny chociazby za swoj dobrostan psychiczny.
                I zamiast czepiac sie nieznanych, nie majacych z Toba nic wspolnego osob wyciagnij Ty wnioski na przyszlosc, po prostu.
          • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 10:42
            Udanego urlopu. A ci tutaj niech się kiszą w swoim borderowym smrodku. Na prawdę by się rozchorowali, gdyby im to forum solidnie przewietrzyć.
            • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 10:50
              A w jakim borderowym smrodku?
              Wszystko w porzadku u Ciebie, nicku?
              :)
            • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 11:07
              A naprawde to sie razem pisze.
              Przewietrzenie sie przyda - gdyby Was tak wywialo to moze i ludzie, dla ktorych to forum zostalo utworzone zaczeli by sie wypowiadac.
              Kolejna rada - warto na krzewach sie skupic, niebawem jesien i z letniego piekna malo co zostanie
              Czerp z tego co dookola, zbyt uroczo jest teraz, az serce sie raduje
            • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 11:42
              Swoja droga
              Co to za poyebane zyczenia udanego odpoczynku
              Masakra
              Z tym jadem
              Kobieto-nicku, nie jestes zyczliwa osoba
              W swiecie normalsow
              Inaczej to wyglada
    • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 20:28
      hejter zdrowy jak ryba - deklaracja powtarzana wielokrotnie - hejtujący, spamujący na forum dla osób z zaburzeniem BPD, wie co robi!

odpowiedzialność jest zawsze indywidualna, choć łatwiej rozum tracić zbiorowo - nie ma to znaczenia;

to forum nigdy nie miało problemów z osobami z BPD, wielu partnerów przez lata, właśnie tu, dowiadywało się od osób z BPD dlaczego związki są tak trudne, co się dzieje i dlaczego; było to jedno z pierwszych miejsc gdzie ludzie szukali informacji;
      orientowali się czym jest BPD i kto w takie relacje wchodzi, jakie deficyty, jakie zaburzenia kojarzą ludzi z problemami;
      mimo zgrzytów forum funkcjonowało z pożytkiem dla tych, którzy tu przecież z własnej woli czytali czy pisali i rozmawiali;

dziś komuś się wydaje, że może bezkarnie zalewać to forum inwektywami, pomówieniami, bzdurami, oskarżeniami, wyzwiskami i NIENAWIŚCIĄ - efekty widać;
      ponieważ przyszłam na to forum gotowe, nauczyłam się tu, od wielu życzliwych ludzi, bardzo dużo, BRONIĘ tego miejsca;
      nie widzę powodu, by kilku szaleńców miało prawo zdewastować dorobek wielu lat wielu osób;
      bzdury jakie o mnie wypisują tu hejterzy są świetnym materiałem na dowód, że wszystko jest wyssane z głupiego palca; nie potrzeba im osoby zaburzonej, okrzykną każdego świrem itd itp nie ma końca inwektywom, skandalicznym zachowaniom, atakom mającym na celu jedno - zemścić się za swoje czasem zamierzchłe porażki, wyżyć - na forum dla osób z poważnymi problemami i zatriumfować; chore! po wielokroć napisano tu - chore są te zachowania, obrzydliwe i nie mają nic a nic wspólnego z zainteresowaniem tematem forum;

ani prośby, ani ostrzeżenia, że osoby z BPD są, przez szalony hejt, wyeliminowane ze swojego forum, że partnerzy osób BPD, którzy tu przez lata funkcjonowali. też zostali zniechęceni najdelikatniej mówiąc, apele o spokój i szacunek nie trafiają do kilku zaledwie osób - którym się wydaje, ze jak coś jest publicznie dostępne to można złamać wszelkie bariery i bez końca, bez hamulców opluwać - można nawet powtarzać, że tu się wpada zabawić z nickami;

nie wiem jakie przyczyny tkwią w aktywistach - zdrowych, zawodowo ho ho ho jak odpowiedzialnych, że wbrew logice, przyszli na forum w znienawidzonej Gazecie, nienawidzonej Agorze i tu lista jest długa kogo jeszcze nienawidzą ponad wszystko, w tym "borderów - świrów" imiennie uczestników tego forum;

kiedy ktoś nienawidzi homoseksualistów, Żydów i ... to się mówi dziś: "to się leczy" - ale trzeba chcieć się leczyć z nienawiści do ludzi;

dowodów na przekraczanie wszelkich norm jest tu dużo; jeśli ktoś chce dołożyć, dokopać, napluć coś jeszcze, to jest okazja - świadomie i po wszytskich ostrzeżeniach:
      to łamie prawa innych ludzi; nikt tu nie jest nickiem, każdy jest CZŁOWIEKIEM i wie co robi!
      to miejsce ma regulaminy i ma ochronę

dziękuję wszystkim, którzy w tym trudnym czasie powstrzymują się od odpłacania pięknym za nadobne - trudne to ale zasadne pewnie - potem już tylko wojna albo szafot, bo ten smok ma z 3 głowy w porywach i tyle;

• ovonell Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 20:51
        Brzask:
        "dziś komuś się wydaje, że może bezkarnie zalewać to forum inwektywami, pomówieniami, bzdurami, oskarżeniami, wyzwiskami i NIENAWIŚCIĄ - efekty widać".

Nie, Brzask. Ktoś po prostu dobro widzi jako dobro, a zło widzi jako zło (a wszelkie tłumaczenia i sposoby ucieczki od tej perspektywy mniej go interesują).
        I nie dorabia (ani nie pozwoli sobie dorobić, czyli - wcisnąć sobie przez Was do własnego łba) żadnej kretyńskiej tłumaczeniowej ideologii, która zaburzy, zafałszuje, zmanipuluje ten jakże prosty, ale też jakże prawdziwy obraz i przekaz życiowy.

"A mowa wasza niech będzie prosta: tak, tak, nie, nie".

I my - ponieważ wiemy i znamy się na "tych wszelkich chwytach, unikach, odwracaniach kota" - mówimy po prostu: nie.

Vaya Con Dios! Czyli: z Bogiem!
        (odpiszesz: ja nie wierzę w Boga.
        A ja odpiszę Tobie: nie szkodzi, on wierzy w Ciebie!).
        :)
        Pozdrowienia.
        • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 22:33
          Ovonell
          Ale to, ze Brzask tak ladnie i spokojnie pisze
          To wynika z pewnego poziomu
          Osobiscie to bym napisala inaczej
          Bo przekaz jest czytelny
          Coz, wielokrotnie Tobie sie mowi
          W rozny sposob
          Ze z ta retoryka jestes persona non grata na tym forum
          Ilez mozna?
          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 16.08.18, 22:36
            Nic nie wnosisz
            Niszczysz
            Idz do innej piaskownicy
            Zrozumiesz to w koncu?
            • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 09:54
              Równie dobrze "ładnie i spokojnie" mogą być napisane fałsz, bałamuctwo, manipulacja, propaganda, ideologia. I zwykle tak są pisane, żeby ogłupić. A prawda nawet w kloace będzie tylko prawdą. Jeśli szukasz prawdy ładnej, spokojnej, w eleganckim opakowaniu, nigdy jej nie znajdziesz.
              A co takiego Ty tutaj wnosisz czy budujesz, że masz czelność tak się szarogęsić, inaczej myślących przeganiać? Z jakiej pozycji to piszesz - właściciela forum, admina? Jakie prawo za Tobą i "Brzask" stoi, że potrząsacie nim jak Zulus maczugą? Prawo Kaduka? Nie podoba Ci się? To sama idź gdzie pieprz rośnie, załóż sobie prywatne forum, opłać serwer i przeganiaj stamtąd każdego, kto Ci nie pasuje. W swoim domu jesteś, internet Mu opłacasz, nieproszony Twój mir domowy naruszył? Dla borderów forum? A kto tak powiedział, gdzie to jest napisane? Nawet w tytule forum tego "dla" zabrakło :) Taka jest rzeczywistość. Znacznie odmienna od Waszych rojeń i zamysłów. I gdyby nie fakt, że tu piszą osoby pokrzywdzone przez borderów, to zdechłoby w ciągu miesiąca, ku wk-r-wieniu Agory, która tylko po to je założyła, by sobie zyski generować, a nie Waszym zamysłom dogadzać. Wy mniej niż zero dla tej spółki znaczycie, nawet gdy się na swoje ha, ha, żydostwo powołujecie. Ovonel ermę74 skutecznie postawił na nogi mimo tych wulgaryzmów. A Ty "efce", "brzask" komu pomogłyście swoim wodolejstwem? Jeden nawet napluł na swoją pomagierkę uznając ją za zbyt nachalną. Ostatnio jedna z drwinami tu wpadła zamiast z podzięką, a sporo pisze, że głupoty sadzi. I to tyle w sprawie Waszego urojonego pomagierstwa.
              • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 10:28
                No, dopiero teraz przeczytałam te furiackie wrzaski o wojnie i szafocie. Patrzcie na zapluwającą się z nienawiści do inaczej myślących. Nawet głowy by nam poucinała gdyby mogła. Albo chociaż na leczenie wysłała. Gdzie? Stalinowskich łagrów już nie ma... I te obrzydliwe, wyssane ze starczego obgryzionego palucha insynuacje, jak to nienawidzimy gazety, homoseksualistów, Agory, żydów i kogo to jeszcze? Aaa "imiennie uczestników tego forum" :) Ma tu ktoś imię, bo nie zauważyłam? Brzask, vre-sna, efce, to są imiona? Ale jeszcze nazwisk brakuje żeby udowodnić "obrażanie" kogokolwiek. Nie, nie, nie, nick to CZŁOWIEK!!! wywrzaskuje swoje przekonanie. Myśli, że im głośniej zawrzeszczy, tym większą rację będzie miała. Bo Ona się tu uczy, na uniwersytecie życia studiowała i nauczycieli zabrakło... To jest to ładne i spokojne pisanie? Nie - to jest właśnie prymitywna, bezsilna agresja - łby ucinać i do psychuszek wsadzać inaczej niż Ona myślących. I tępić, tępić, tępić do ostatniego tchu, bo..."Gazety" nie kochają :)))
                • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 11:30
                  Nie moje malpy nie moj cyrk
                  Odpowiadam tylko i wylacznie na to, ze ktos ma czelnosc i uwaza to za sluszne obrazac ludzi inwektywami twierdzac, ze ma misje
                  Histeryzujesz, niepotrzebnie
                  Czy naprawde musisz wciaz udawadniac, ze jestes odbitym swiatlem?
                  Umiesz myslec samodzielnie?
                  • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 18:19
                    vre-sna napisała:
                    > Histeryzujesz,

Nie będę złośliwa, wyjaśnię: polemizuję w zdaniach zgodnych z netykietą. Wulgaryzmów nie sadzę, ale też uważam, że guano opakowane w ładny papierek, nadal jest tylko guanem. Niczym lepszym.

> Czy naprawde musisz wciaz udawadniac, ze jestes odbitym swiatlem?

Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Czyim światłem? Chodzi Ci o to, że potępiam, zdradę, kłamstwo, oszustwo, uważam, że powinno się pomagać, chronić, współczuć zdradzonemu, nie zdrajcy, wyrażam sprzeciw wobec promocji patologii moralnej? Tak.
                    • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 21:39
                      Nie
                      Jestes odbitym swiatlem nicka Ovonella
                      Uzalezniona od jego uwagi czy co?
              • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 11:28
                leda16 napisała:
                16.08.2018 16:20

> ... Po prostu jest taka, bo chce taka być! Praca nad sobą ogromnego wysiłku wymaga a każdy leń tylko zaczyna a nigdy nie kończy. Dużo gada, mało robi, bo mielenie ozorem nic nie kosztuje.
                Wewnętrzny spokój to dla niej chińszczyzna. Ona żyje tylko wówczas, gdy coś się dzieje. Jak jest spokój, pewność, stabilizacja, to zadziera kiecę i leci szukać nowych, silnych wrażeń. Bo mamusia nie dokochała? Na prawdę wierzysz w ten marketing dla naiwnych, gałąź, na której wiszą terapeuci? >

stosunek do osób zaburzonych BPD i terapeutów
                dodam do listy "szanowanych inaczej"

wulgaryzmy, koszmarne obrażanie i wybuchy nienawiści pod najróżniejszym adresem, są dowodem na całokształt myśli wyrzucanych przez użytkownika forum Gazety z nickiem Leda16;

wystarczy cytować; to nie przypadkowy kompulsywny jeden dwa wpisy - to profil na doktorat;
              • erma74 Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 11:39
                leda16 napisała:

> Ovonel ermę74 skutecznie postawił na nogi mimo tych wulgaryzmów.
                >
                I oczywiście bardzu dziękuję za to Ovonellowi! Zresztą Tobie leda16 też. Mimo tego, ze czasem jeszcze bierze mnie na wspomnienia, jakieś żale, a i Pani Kasia moja była potrafi odezwać sie po 2 miesiącach przerwy, to wiem - DZIĘKI WAM - ze mam trzymac sie od niej z daleka, nie odpowiadać, nie reagować.
                • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 11:48
                  Widzisz, kazdy ma swoja granice tolerancji
                  Co nie oznacza, ze nie zostaja przekroczone normy oraz netykieta
                  Sam przyznales teraz, ze pomimo wulgaryzmow
                  Koszmar
                  Tak jakby nie mozna bylo komus pomoc bez inwektywow
                  To nie jest norma
                  I warto, z szacunku tez i dla siebie, to sobie uswiadomic
                • northern_star Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 12:00
                  Erma jakos mnie nie dziwi ze sie odezwała. Życzę konsekwencji w nie wracaniu do tego bagna.
                  • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 12:14
                    A mnie dziwi, ze dziekuje za skandaliczna forme pomocy
                    Szacunek dla samego siebie
                    Nie pozwala na traktowanie jak smiecia aby cos uswiadomic
                    • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 12:47
                      Brakuje norm na tym forum
                      Tych, ktore sa powszechnie obowiazujace
                      Ci, ktorzy uwazaja sie za zdrowych przejmuja retoryke osob z zaburzeniem, co jest bez sensu, tym bardziej, ze zdrowa jednostka posiada swiadomosc i wıe gdzıe nalezy wytyczyc granice
                      Nie chodzi o glaskanie, nie, nie
                      Chodzi o merytoryczna pomoc i wskazanie, ze mozna poprawic sobie jakosc zycia
                      Wulgaryzmami? Serio?
                  • erma74 Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 14:04
                    northern_star napisał(a):

> Erma jakos mnie nie dziwi ze sie odezwała.

Dlaczego tak mówisz? Wydaje mi sie, ze ja już zostałem przez nią "przeżuty" wiec nie jestem chyba atrakcyjny. Po co to robi? Złożyła mi życzenia imieninowe i wydałem sie zapewne piwiesz, ze niepotrzebnie, w wymianę 3-4 smsów.

Życzę konsekwencji w nie wracaniu d
                    > o tego bagna.

Też sobie tego życzę, ale niestety po tym jej odezwaniu sie, trochę odżyły wspomnienia.
                    • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 15:27
                      Czyli nie ma, ze zero kontaktu
                      Ale nıe o tym
                      Zauwazasz poblazliwosc a nie obruszasz sie na wulgaryzmy?
                      Niepojete
                    • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 17:57
                      erma74 napisał:
                      > Dlaczego tak mówisz? Wydaje mi sie, ze ja już zostałem przez nią "przeżuty" wie
                      > c nie jestem chyba atrakcyjny. Po co to robi?

Uważaj, nikt Ci pewności nie da, ale ja stawiam hipotezę, że liczy na powtórkę z rozrywki.

Złożyła mi życzenia imieninowe

To forma manipulacji, sedno życia osobowości o cechach nieprawidłowych. 100% border by Cię olał albo się głupio mścił. Dobrze, że ona Ciebie rzuciła a nie Ty ją. Miałbyś wówczas zawziętego wroga. Znałam kiedyś studiującą borderkę, która najpierw staremu, żonatemu prykowi w randze profesora uniwersytetu wskoczyła do łóżka na szybki numerek, po którym chłop się opamiętał i zerwał intymność, za co przez chyba miesiąc znajdował brudne podpaski za wycieraczkami swojego auta i głupie liściki. Ubaw miała cała uczelnia, jej też się to wydawało dowcipne a prof. chciał swój honor ratować w sądzie. Ostatecznie dał się ubłagać rodzicom borderki. Wzięli swoje wypieszczone jajo i studia kończyła na drugim końcu Polski.

> Też sobie tego życzę, ale niestety po tym jej odezwaniu sie, trochę odżyły wspo
                      > mnienia.

Tak to niestety jest, gdy kochasz, pamiętasz to, co najlepsze i trudno o tym zapomnieć.
                      • erma74 Re: MOWA NIENAWIŚCI 19.08.18, 11:31
                        leda16 napisała:

> Uważaj, nikt Ci pewności nie da, ale ja stawiam hipotezę, że liczy na powtórkę
                        > z rozrywki.

Jakoś nie chce mi się wierzyć. Bo jestem przekonany, ze ma na tyle oleju w głowie, ze wie ile syfu narobiła. Musiałaby wstydu w ogóle nie mieć jakby ponownie miała stanąć twarzą w twarz np z moimi rodzicami którzy wiedzą co nieco o naszym związku.

> Złożyła mi życzenia imieninowe
                        >
                        > To forma manipulacji, sedno życia osobowości o cechach nieprawidłowych. 100% bo
                        > rder by Cię olał albo się głupio mścił.

Sądzisz z moich postów w temacie "Chyba uwolnilem się od partnerki z BPD", ze moze nie byc takim 100% borderem?
                        >
                        > Tak to niestety jest, gdy kochasz, pamiętasz to, co najlepsze i trudno o tym za
                        > pomnieć.

Przyznam, ze przez ładnych kilka tygodni prawie nie myślałem o niej. Ale teraz kiedy przyslala mi te zyczenia, znowu coś we mnie obudziła.
                        • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 20.08.18, 13:04
                          Dam Ci rade
                          Skoro nie umiesz sie odciac (co widac) to poblokuj ja wszedzie gdzie tam ja masz
                          I nie bedzie slania zyczen
                          Nie jeşt to latwe
                          Ale w zasadzie w koncu zacznij siebie chronic
                          To w czym Ty byles
                          To bylo uzaleznienie, nie milosc
                          Uswiadom to sobie
                          Uzaleznienie jest wyniszczajace
                          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 20.08.18, 13:06
                            I wez odpowiedzialnosc za siebie
                            A nie dopatruj sie winy w innych
                            W koncu
                        • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 20.08.18, 19:20
                          > Jakoś nie chce mi się wierzyć. Bo jestem przekonany, ze ma na tyle oleju w głow
                          > ie, ze wie ile syfu narobiła. Musiałaby wstydu w ogóle nie mieć jakby ponownie
                          > miała stanąć twarzą w twarz np z moimi rodzicami którzy wiedzą co nieco o naszy
                          > m związku.

Aj, waj, wszystkie serwery Agorze padły, więc dopiero teraz odklepię. Nie musisz wierzyć. To tylko założenie a dowodów na jego prawdziwość dostarczy Ci przyszłość. Zwykle ludzie wierzą tylko w to, w co chcą wierzyć. Wiara a religia to dwie różne sprawy. Religia jest ukształtowanym przez wieki systemem pojęć i wartości do których mamy uczuciowy stosunek. Wierzyć można w każdą brednię, którą ktoś z tupetem będzie wywrzaskiwał. Ale, ale, przecież swego czasu pisałeś, że przedstawienia na ulicy sąsiadom dawała, więc gdzie tu wstyd? Do wstydu nakłania poczucie winy i krytycyzm wobec swojego postępowania a tego też tam nie ma, skoro słowo "przepraszam" nie padło z tej okazji. Chociaż tutaj też dobrze przyjąć poprawkę - dla niektórych ludzi przeprosić, to tyle, co splunąć i iść dalej.

>
                          > Sądzisz z moich postów w temacie "Chyba uwolnilem się od partnerki z BPD", ze m
                          > oze nie byc takim 100% borderem?

Bo takich nie ma.
                        • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 23.08.18, 11:34
                          Hej Erma, jak uspokoi się ten brzask, to znaczy wrzask nienawiści Jej i klakierów do postępowej myśli alternatywnej, napiszę o bardzo nowatorskim amerykańskim programie wsparcia dla ofiar borderów, socjopatów i psychopatów. Co ciekawe, Twój przypadek jest tam interpretowany w kategoriach syndromu sztokholmskiego, o jakim pewnie czytałeś. Kompleksowe, wielospecjalistyczne oddziaływanie, na który niestety NFZ absolutnie nie stać. Ludzie wychodzą ze związków z osobowościowo zaburzonymi czasami tak straszliwie pokaleczeni, że już nie do odratowania. Problem dotyczy setek tysięcy osób, a w świetle cytowanych tam faktów, podejście ovonella jawi się jako na wskroś nowoczesne i kompetentne. Z tego co widzę, forum istnieje już 11 lat, od tego czasu nauka poszła odrobinę do przodu, a tu nadal koncert ciemnoty, zacofania i "argumentów" ad personam.
                          Pozdrowienia
                          • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 23.08.18, 16:17
                            nie zwlekaj ani chwili - czas podzielony ma te zaletę, że brakuje go na to co bywa niesatysfakcjonujące;

w oczekiwaniu na zapowiedziane materiały/link do nowatorskiego programu wsparcia ofiar w związkach przemocowych - koniecznie załóż nowy wątek, by był łatwo dostępny - powtórzę wielokrotnie polecane na forum popularnonaukowe, literackie pozycje, nie będą w żaden sposób konkurencyjne;
                            www.kampaniaprzemoc.pl/wywiad_ucieklam_do_przodu_z_toksycznego_zwiazku.php
                            Katarzyna Grochola Trzepot skrzydeł - 2008
                            Remigiusz Mróz Nieodnaleziona - thriller psychologiczny
                            - dla osób nierozumiejących jak jest możliwe trwanie w opresyjnym, przemocowym związku ciekawe pozycje; nie jest to forum dla profesjonalistów przecież, choć są bardzo mile widziani, zwłaszcza gdy wnoszą pozycje naukowe, zagraniczne trudno dostępne;

kilka osób z tego forum czyta na bieżąco, w oryginale światową literaturę fachową - podkreślam, bo to dobra robota;
                          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 23.08.18, 16:18
                            Do odratowania
                            Uwierz
                          • erma74 Re: MOWA NIENAWIŚCI 23.08.18, 16:42
                            leda16 napisała:

> Hej Erma,

Hej leda :)

Co ciekawe,
                            > Twój przypadek jest tam interpretowany w kategoriach syndromu sztokholmskiego,
                            > o jakim pewnie czytałeś.

Czemu nazwałaś to "Twój przypadek"? :) zaskoczę Cię ale nie czytałem. Wieczorkiem przysiadę do lektury. Może polecasz jakieś konkretne artykuły? Z góry dzięki!
                            • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 23.08.18, 18:52
                              Nie Erma. Po prostu wrzuć w google nazwę. Powinno się sporo tego rozwinąć. Zachodzi wówczas gdy ogólnie mówiąc ofiara broni swojego kata. Ty też szukasz usprawiedliwień dla Kaśki. No, nie mam czasu dokładniej.
                          • erma74 Re: MOWA NIENAWIŚCI 23.08.18, 16:46
                            leda16 napisała:
                            > Twój przypadek jest tam interpretowany w kategoriach syndromu sztokholmskiego,

Aaa juz rozumiem :)
                  • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 17:35
                    northern_star napisał(a):

> Erma jakos mnie nie dziwi ze sie odezwała.

Dla ścisłości "erma74" to mężczyzna w średnim wieku, zdradzony seksualnie, okłamywany i oszukiwany przez kobietę z głębokimi zaburzeniami osobowości, podobno borderline, ale równie dobrze mogła to być (stosując starą terminologię) osobowość psychopatyczno - histeryczna czy inna. Kiedy opowiadał nam tutaj o swoim cierpieniu, m.in. usłyszał takie komunikaty i życzenia: to jego wina, po co się związał z borderką; widać sam zaburzony, żeby do końca życia był nieszczęśliwy, itp. od gloryfikatorek ochrony przed odpowiedzialnością moralną sprawców krzywdy, a "ovonell" w dosadnych słowach, używając wulgaryzmów, co prawda, ochronił Go przed tym na wskroś relatywnym moralnie sabatem pomagierek "dla borderów". Nie mogąc już więcej dokopać "ermie", zaczęły się pastwić nad "ovonellem", który zamiast podwinąć ogon pod siebie i umknąć z forum, zaczął rechotać z uciechy nad głupotą argumentów oponentek. Widząc, że się nie przejmuje, liderka tej kampanii nienawiści, do wojny i dżihadu zaczęła inne nicki nawoływać, głowy gotowa ucinać myślącym inaczej niż Ona i przymusowo "leczyć". Rzeczywiście, ciekawe studium socjologiczne dla studentów do pracy seminaryjnej :)
                  • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 17:38
                    No sorry, z powodu braku przecinka przypuszczałam, że wzięłaś "ermę" za kobietę, stąd moje zbędne - jak widzę - wyjaśnienia.
    • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 17.08.18, 20:20
      mamy taki stan
      leda16 jest na forum dotyczącym zaburzenia BPD, które wg niej nie istnieje, a osoby z BPD to kapryśne złośliwe szkaradztwa, które rzucają się i porywają najlepszych facetów - coś jak syreny czy świtezianki chyba; co one tam robią tym zdrowym myślącym partnerom - chyba coś sypią do kąpieli; potem taki od najszkaradniejszego szkaradztwa odejść nie może; a profesora jak uwiodła taka potwora? - biedaczek; profesor uwiedziony przez nieznośną dziewuchę? - moralnie przykład cymes; dobrze, że go odratowały dojrzałe kobiety (takie zawsze wiedzą z kim mają do czynienia, to jest zgryźliwa uwaga, fanaberia petitem, maczkiem) ;

- - - -
      a na forum ludzie piszą o jednym z najpoważniejszych zaburzeń osobowości BPD, które polega ... ... i problemach kiedy te osoby wchodzą w związki; relacje obojga są oparte na deficytach i są to związki bardzo trudne, dla obojga dewastujące od pewnego momentu; rozstanie jest bardzo trudne dla obojga - partnerzy z problemami, deficytami nie mogą się pogodzić ze stratą, odrzuceniem, zmianami w relacji - wcale nie mniej przeżywają to, niż osoby z BPD; ludzie różnie decydują jedni rozstają się na samym początku znajomości widząc poważny problem, niektórzy ciągną związek przez rozstania i powroty, czasem rozumiejąc, a czasem wcale co tu nie gra; a są i tacy, którzy świadomie w takim związku pozostają - na ogół w terapii,
      napisałam to w kilku zdaniach, a tak naprawdę całe forum tego dotyczy;

trzeba być mocno zdeterminowanym, by radzić poniżanie i nienawidzenie kogoś z kim się było, kogo się WYBRAŁO, zwłaszcza gdy jedno z partnerów okazuje się osobą chorą lub zaburzoną - ale niektórzy tak w życiu postępują; póki jest fajnie korzystaj, potem kopnij i nienawidź; pułapką jest tu kolekcja zaburzeń, dostępnych dla każdego; ludzie łatwo się psują, nie jest tak, że osoby z BPD są skazane na problem, a partnerzy w problem psychiczny się nie pakują, odkrywają go czasem;
      statystyki są dostępne;
      bardzo dobrze się żyje, na tym świecie, szanując ludzi i pomagając im zrozumieć jak skomplikowane jest życie i czemu niektórzy wiążą się zbyt mocno i potem nie wiedzą, czy chcą odejść, zostać czy być nieustannie gonionym sic!

bardzo ciekawe jest to, że na forum tak wielu mężczyzn bardzo długo sobie nie radzi po odejściu partnerki zaburzonej - z reguły, osoby z BPD nie interesują się nimi, albo klasycznie traktują ich z czasem jako znajomych, ba przyjaciół - kiedy po latach pyta się ile razy była partnerka (z BPD, podejrzewana o BPD) była powiedzmy nachalna, agresywna, zaczepiała - okazuje się, ze mit pryska; nie jeden nie doczekał się nigdy kontaktu, który miał zagrażać itd
      (a tu pies z kulawą nogą się nie obejrzał, trudna sytuacja, dla narcyza np "zabójcza" - narcyz kona)

to jest tylko kilka zdań - to forum to historia wielu żywych osób z przeróżnymi deficytami;
      i historie zmyślone przez osoby też głęboko poplątane w życiu, żyjące w pogoni za uwagą i miłością, zakochane w terapeutach i fantazjach, rzucające oskarżenia lęgnące się w chorych głowach, brnące w jakieś koszmarne, zawiłe fantazje i przy okazji umierające ze strachu, że osoby tu obsmarowane zajrzą i przeczytają; rzucanie tu mięsem i nienawiścią zdarza się - ale nigdy nie są to objawy ani kultury, ani wiedzy, ani opanowania, ani zdrowia, ani panowania nad swoim rozumem;

lubię pytanie - jeśli BPD nie istnieje to w kim się aniołku tak zakochałeś i czemu to nie twoja wina, że potwora masz zdrowego? - wiem, wiem to uroki - osoby z BPD które nie istnieje rzucają uroki na przechodniów;

nic nie jest proste - gdy zachowujemy się odpowiedzialnie, tym poważniej im mniej mamy zakręceń - tym mniej krzyków - wINNI wINNI wINNI -

www.wysokieobcasy.pl/akcje-specjalne/7,164295,23757385,zasady-i-reguly-w-wychowaniu-nie-maja-sensu-pochwala-niekonsekwencji.html

świetny art. jak z dziecka nie zrobić przyszłego klienta naszego forum - delikatna perswazja dla uwiedzionych i zdezorientowanych czy to BPD jest czy nie ma, a wtedy kim są ich ukochane prawie byłe! - trzeba wybierać atak potworów czy problem z dobieraniem sobie otoczenia, partnerki itd

zapewniam nie piszę do wszystkich - tylko do tych, którym to się wydaje przydatne, zrozumiałe;

nienawiść jest wg mnie wrogiem logiki - nie daje żyć, myśleć - nic nie daje, odbiera życie;

• leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 21.08.18, 10:44
        brz_a_sk napisała:
        nigdy nie są to objawy ani
        > kultury, ani wiedzy,

A Ty aniołku, jakim cudem maturę zdałaś z tak żenującym poziomem interpunkcji i gramatyki języka polskiego? Z tego wniosek, że kultury i wiedzy nie należy z nieuctwem mylić.

>
        > www.wysokieobcasy.pl/akcje-specjalne/7,164295,23757385,zasady-i-reguly-w-wychowaniu-nie-maja-sensu-pochwala-niekonsekwencji.html
        >
        > świetny art. jak z dziecka nie zrobić przyszłego klienta naszego forum -

Brzask, biedactwo, żal mi Ciebie. Coraz bardziej tracisz kontakt z rzeczywistością - nic tu nie jest "wasze", ani tym bardziej Twoje. Nie masz udziałów w Agorze, serwera nie opłacasz, nawet adminem Cię nie zrobiła ukochana "gazeta". To przestrzeń sensu stricto publiczna. Tu są pleno titulo Dyskutanci a nie "klienci", którzy Twój wybrakowany, propagandowy towar kupią. To wolny Rynek (łac. forum), ale nie do handlu stworzony, tylko celem wymiany myśli. Wrzaskiem, insynuacjami, szantażem, tupaniem nogami nikogo nie zmusisz nawet do obejrzenia swojego kramiku.
        Ten artykuł, do którego link zamieściłaś, to pierdoły. Dywersja ideologiczna nakierowana na zniszczenie polskich tradycji i wartości rodzinnych. Lewacki dzieciocentryzm niejakiego B. Spocka. Jeszcze w latach 90-tych Ameryce czkawką się odbijał. Rodzice rządzą, dzieci słuchają. Taka jest prawidłowa kolej rzeczy. Nigdy odwrotna.

> zapewniam nie piszę do wszystkich - tylko do tych, którym to się wydaje przydat
        > ne, zrozumiałe;

O wrażej propagandzie pięknie pisał jeden z polskich, wielkich polityków i myślicieli: "...miarą słuszności, moralności naszych czynów nie może być dla nas opinia obcych, koszernych, ale nasz własny zmysł moralny i nasz zdrowy instynkt narodowy, poczucie własnych potrzeb i własnych zadań dziejowych..." R.Dmowski - Myśli nowoczesnego Polaka.
        Polacy nicku "Brzask" są mądrym narodem. Doskonale rozumieją libertyńskie prowokacje i kosmopolityczną ideologię przemycaną przez koszerne "gazety". W wychowaniu dzieci kierują się zasadami moralnymi i nauką Kościoła.
        Pewne li, że te linkowane metody wypróbowane przez kogoś, skuteczne? Ty tak swoje dzieci wychowywałaś? Bez Boga, bez zasad, wartości moralnych, obowiązków? A, to w którym kryminale teraz wyroki odsiadują?
        • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 22.08.18, 05:25
          Proponuje odwyk
          Ty w ogole posiadasz dzieci?
          Wiesz co to jest milosc do dziecka? To jest wsluchanie sie w potrzeby, przede wszystkim, akceptacja
          To jest szacunek, uwaznosc, nie wpajanie ideologii,
          Im wiecej czytam Ciebie
          Tym bardziej sie zastanawiam, z ktorego Ty wieku pochodzisz
          Poza tym, obrazasz
          Wciaz to robisz
          To nie jest hejt?
        • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 22.08.18, 05:43
          Jestes zwyczajnie bezczelna i zapiekla w tym swoim jedynie slusznym podejsciu. Ta wypowiedzia wylozylas sie po raz kolejny swoja ignorancja i brakiem tolerancji do roznych postaw. Jak Ty smiesz mowic, ze inne metody wychowawcze niz Twoje prowadza do demoralizacji?
    • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 21.08.18, 22:41
      proszę nie dewastować wszytskich wątków frustracjami, inwektywami i pisaniem od rzeczy;
      nikt się nie wciągnie w prowokacje;

czas pokaże do czego prowadzi hejt, zwłaszcza w takim wydaniu, bardzo rozwojowy jak widać;

• leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 22.08.18, 11:02
        Powrzeszczcie sobie dalej i w ten sposób niwelujcie własne frustracje. Na rzeczowe argumenty Was nie stać z powodu intelektualnych deficytów i zapiekłej nienawiści do wszystkich, nie dających się omotać wrażą propagandą bez żadnej wartości. Normy etyczne i moralne, patriotyzm, naukę Kościoła, bezczelnością nazywacie. Tolerancja deprawacji i głupoty - to wrażej ideologii najbardziej pasuje :) Przekonać logicznymi argumentami nie potrafią, to wyzwiska sadzą, jak prymitywne przekupki z jarmarku. Nie Dmowski, nie nowoczesna myśl pedagogiczna bądź wychowanie do życia w rodzinie. To "od rzeczy", "nie na temat" Gloryfikacja patologii to są treści "na temat". Boże, Panie Nasz, daj im zdrowie, bo na rozum za późno.
        PS. Czytać, czytać art.54 Konstytucji RP, szanować i na pamięć się uczyć.
        • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 22.08.18, 11:22
          O czym Ty mowisz?
          Wiesz, mnie macierzynstwo z czym innym sie kojarzy, delikatnie rzecz ujmujac z miloscia, troska, opieka, wskazywaniem
          Ale nie z Dmowskim
          Wiesz jak mozna przekazywac swiat bez ideologii?
          Dziecko ma prawo wyboru
          A zasady? Jak najbardziej wpajane ale bez indoktryzacji sa silniejsze
          Jeszcze tego nie pojelas?
        • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 22.08.18, 11:30
          Poza tym, do Ciebie zadne merytoryczne argumenty nie trafiaja.
          Po co wiec sie o nie upominasz...
          Brak, po raz kolejny zreszta, logiki
        • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 22.08.18, 11:36
          I po raz kolejny, nie pierwszy raz, obrazasz.
          Po co Tobie taka dzialalnosc?
          Nie rozumiem, po ludzku, nie rozumiem
        • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 22.08.18, 12:45
          leda16 napisała:

> Powrzeszczcie sobie dalej i w ten sposób niwelujcie własne frustracje. Na rzecz
          > owe argumenty Was nie stać z powodu intelektualnych deficytów i zapiekłej nien
          > awiści do wszystkich, nie dających się omotać wrażą propagandą bez żadnej wart
          > ości. Normy etyczne i moralne, patriotyzm, naukę Kościoła, bezczelnością nazywa
          > cie. Tolerancja deprawacji i głupoty - to wrażej ideologii najbardziej pasuje :
          > ) Przekonać logicznymi argumentami nie potrafią, to wyzwiska sadzą, jak prymity
          > wne przekupki z jarmarku. Nie Dmowski, nie nowoczesna myśl pedagogiczna bądź w
          > ychowanie do życia w rodzinie. To "od rzeczy", "nie na temat" Gloryfikacja
          > patologii to są treści "na temat". Boże, Panie Nasz, daj im zdrowie, bo na ro
          > zum za późno.
          > PS. Czytać, czytać art.54 Konstytucji RP, szanować i na pamięć się uczyć.
          >

ja wiem, że najlepiej odwracać kota ogonem, ale tu kota nie ma
          hejt i tylko hejt, na dowolny temat i w dowolnym miejscu;
          ciekawe co jeszcze dodasz dla uatrakcyjnienia, kto jeszcze do skopania - śniadanie było, teraz obiad
          wiara, orientacja seksualna, pochodzenie, rasa, wykształcenie, rodzina, dzieci, przemoc, ludzie, instytucje, media ... a jeszcze historia i polityka i KK;
          na tym forum nic nikogo nie zdziwi, choć jest potwornie uciążliwe - każdy ma prawo do jakichś problemów, tylko po co się z tym obnosić i żebrać o uwagę? wszędzie :(
          smutne i naganne;
          hejt wyrządza poważne szkody i dlatego jest zwalczany, to nie jest beztroska, bezkarna zabawa publiczna; ten wątek ma sens i ma swoje przyczyny;
          • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 23.08.18, 00:07
            Leda jest dziwna.
            Zarzuca komus wlasne projekcje?
            Dziwny byt internetowy
            • northern_star Re: MOWA NIENAWIŚCI 23.08.18, 08:22
              po czym wnosisz?
              • vre-sna Re: MOWA NIENAWIŚCI 23.08.18, 08:43
                Po wypowiedziach?
                Sposobie agresywnej, niespojnej narracji?
          • leda16 Re: MOWA NIENAWIŚCI 23.08.18, 11:46
            brz_a_sk napisała:
            > na tym forum nic nikogo nie zdziwi, choć jest potwornie uciążliwe

Ależ Brzask, nikt Cię przecież przemocą w tej uciążliwości nie trzyma. Poszukaj sobie czegoś mniej intelektualnie uciążliwego. Najlepiej miłego, lekkiego, przyjemnego - gazetowej papki łatwej do strawienia dla Ciebie.
            • brz_a_sk Re: MOWA NIENAWIŚCI 23.08.18, 15:11
              leda16 napisała:

> brz_a_sk napisała:
              > > na tym forum nic nikogo nie zdziwi, choć jest potwornie uciążliwe >

leda16 napisała:
              > Ależ Brzask, nikt Cię przecież przemocą w tej uciążliwości nie trzyma. Poszukaj sobie czegoś mniej intelektualnie uciążliwego. Najlepiej miłego, lekkiego, przyjemnego - gazetowej papki łatwej do strawienia dla Ciebie.>

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka