Dodaj do ulubionych

Doxepin - opinie

14.04.05, 08:21
Obserwuj wątek
    • truckmoto Re: Doxepin - opinie 14.05.05, 22:53
      Lek starszej generacji, glownym skutkiem ubocznym jest glownie tycie.
      • lucyna_n Re: Doxepin - opinie 15.05.05, 13:49
        nigdy nie utylam na doxepinie,
        dla mnie glownym skutkiem ubocznym jest bardzo duza sennosc.
        nigdy nie bralam dawek uznawanych za terapeutyczne, bo jak dla mnie to sa one po prostu ogromne.
        Nie wyobrazam sobie zjesc tego 150 mg dziennie, dla mnie juz 10 to zwalajaca z nóg dawka.
        Pomaga na lęki, silnie uspokaja, natychmiast likwiduje problem bezsennosci.
        Nie wplywa na podniesienie nastroju, i antydepresyjne dzialanie ma racze slabe.
        • gucio121 Re: Doxepin - opinie 15.05.05, 21:03
          na mnie bardzo słabo działał ten lek. Ogólnie jest słaby, kiepski.
          • lucyna_n Re: Doxepin - opinie 15.05.05, 21:37
            ogólnie to nie ma jednego leku antydepresyjnego ktory dzialalby na wszystkich. Ja po seroxacie
            chodzilam po scianach, koszmarnie sie czulam, a po doxepinie w miare normalnie funkcjonuje. Dla
            mnie to dobry lek.
    • gazo112 Re: Doxepin - opinie 15.05.05, 22:21
      Czyli dobry lek pod warunkiem ze bedzie sie go bralo w malych ilosciach np 3mg
      lub 5mg bo przy wiekszej dawce dziala silnie usypiajaco ja biore teraz
      chlorprothinexen ale dzial na mnie zbyt za silnie usypiajaco i otepiale.Spytam
      sie lekarza prowadzacego o ten lek.Pozdrawia
    • lucyna_n Re: Doxepin - opinie 15.05.05, 22:29
      najmniejsza produkowana dawka to kapsulki po 10 mg
      dla mnie ma jeszcze jedna podstawowa zalete, niską cenę.
      Ale prosze sie sugerowac raczej tym co radzi lekarz, bo ja reaguje na leki dosc nietypowo.
    • gazo112 Re: Doxepin - opinie 15.05.05, 22:48
      To wtedy wystarcza jedna tabletke podzielic na trzy czesci i bedzie 3mg, tylko
      czy wtedy bedzie dziala uspakająco i przeciw lękowo ????????
      • lucyna_n Re: Doxepin - opinie 15.05.05, 23:00
        10 mg to mala dawka, wręcz kosmetyczna.

terapeutyczna jest bodajze od 75 lub 100 na dzień, ale w leczeniu depresji, przeciwlękowo dziala też w
        slabszych dawkach. Nie ma sensu dzielic, ani tez porownywac do dawek innych lekarstw, w przypadku
        tego leku 10 mg to bardzo, bardzo mało.
        Gwarancji że pomoże taka jak w przypadku innych leków antydepresyjnych nie ma, nikt nie odpowie
        więc na to pytanie, trzeba probowac samemu.
        • gazo112 Re: Doxepin - opinie 16.05.05, 12:59
          Tak tylko ze przy dawce 10mg pojawia sie silna sennosc i ta sennosc powoduje u
          wiekszosci osob odstawienie tego leku,wiec gdyby podzielic tabletke np na pol i
          wziasc 5mg to moze wtedy by nie bylo tej sennosci a bylo by dzialanie
          uspakajacei przeciw lekowe??????
          • lucyna_n Re: Doxepin - opinie 16.05.05, 15:58
            Nie na wszystkich tak mocno dziala, zreszta mozna przeciwlękowo braç to tylko jeden raz na dobę
            wieczorem przed pojsciem spac.
            W nocy dobrze sie wyspisz a dzialanie leku w ciagu dnia nie bedzie juz takie usypiajace, a powinno
            zmniejszać lęki.
            Doxepin jest w kapsulkach a nie w tabletkach, tak ze z dzieleniem jest problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka