cukiereczek123 30.11.06, 20:40 Nie moge NIC ! Zycie z wariatem, mam dość życia, leże obolała, nogi mnie bolą. Ten chłop wpedził mnie w depresje, muszę iść do psychiatry. Może przypisze jakieś leki, to bedę się lepiej czuła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frezja47 Re: ogólna nie moc ! 30.11.06, 20:49 Ostatnie poruszałaś ten temat, a później obraziłaś się na ludzi, że źle ci radzą. Czego oczekujesz teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: ogólna nie moc ! 30.11.06, 20:56 Niemoc staje się silniejsza im bardziej jesteś bierna i im więcej leżysz bezczynnie. Musisz się przełamać tą niechęć w sobie i zacząć działać. Na początek może być muzyka z radia, potem spacer, jakieś ćwiczenia, robić coś co lubisz i przynosi radość w życiu. Ta niemoc moze być bardzo silna, można ją przełamać, najtrudniej jest zacząć. Musi to być rodzaj aktywności co oderwie Ciebie od złych myśli. Nie myśl cały czas o krzywdzie jaką zrobił Ci mąż. To co się stało już się nie odstanie. Wyjdź na spacer, spotkasz się z ludźmi przechodzącymi, uśmiechną się bezinteresownie do Ciebie, pobiegasz niemoc ustąpi. Żyj swoim życiem, ciesz się dziećmi. Wizyta u psychiatry nic nie zmieni dopóki sama nie będziesz chciała tego zmienić. Pozdrawiam Julia Mysle ze muzyka i bieganie bardzo pomoga. Moze byc codzienny dobry spacer i kazdy rodzaj aktywnosci ktora odrywa od zlych mysli. Ta niemoc staje sie silniejsza im bardziej jestes bierny, im wiecej siedzisz bezczynnie. To wszystko wymag Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: ogólna nie moc ! 30.11.06, 20:57 Niemoc staje się silniejsza im bardziej jesteś bierna i im więcej leżysz bezczynnie. Musisz się przełamać tą niechęć w sobie i zacząć działać. Na początek może być muzyka z radia, potem spacer, jakieś ćwiczenia, robić coś co lubisz i przynosi radość w życiu. Ta niemoc moze być bardzo silna, można ją przełamać, najtrudniej jest zacząć. Musi to być rodzaj aktywności co oderwie Ciebie od złych myśli. Nie myśl cały czas o krzywdzie jaką zrobił Ci mąż. To co się stało już się nie odstanie. Wyjdź na spacer, spotkasz się z ludźmi przechodzącymi, uśmiechną się bezinteresownie do Ciebie, pobiegasz niemoc ustąpi. Żyj swoim życiem, ciesz się dziećmi. Wizyta u psychiatry nic nie zmieni dopóki sama nie będziesz chciała tego zmienić. Pozdrawiam Julia Odpowiedz Link Zgłoś
tristezza Re: ogólna nie moc ! 01.12.06, 19:53 ooo adeptka australijskiej szkoly terapeutycznej, witam czy zamierza Pani rozwijac tworczo dzielo Mistrza? odrobina swiezosci nie zaszkodzilaby tej nieco statycznej doktrynie Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: ogólna nie moc ! 01.12.06, 19:59 Czyżby Maskaig zmienił płeć? Julia to Twoje poglądy, czy robisz za xero maska? Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: ogólna nie moc ! 01.12.06, 20:14 chujowy niechujowy jakie to ma znaczenie ch.. z tym Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek123 Re: ogólna nie moc ! 01.12.06, 20:33 Te wszystkie teksty Julii i Maska są przepisywane z książek. Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek123 Re: ogólna nie moc ! do Julia30bb 01.12.06, 20:36 Julio, napisz mi z jakiej książki te teksty przepisałaś. Mask podaje kilka tutułów. Co do spacerów że ludzie się do Ciebie uśmiechają, to niech się uśmiechają, do mnie nikt się nie uśmiecha i nie suszy zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
j215 Re: ogólna nie moc ! do Julia30bb 01.12.06, 22:55 No to z ciebie musi byś maszkaron. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: ogólna nie moc ! do Julia30bb 02.12.06, 12:23 czułam to od poczatku. pewnie jakaś gruba i brzydka, dlatego ma nicka cukiereczek ;] Odpowiedz Link Zgłoś
insana Mask w spódnicy 01.12.06, 23:02 julia30bb napisała: >Nie myśl cały czas o krzywdzie jaką zrobił Ci mąż. To co się stało już się nie odstanie. Wyjdź na spacer, spotkasz się z ludźmi przechodzącymi, uśmiechną się bezinteresownie do Ciebie, pobiegasz niemoc ustąpi. taak, najlepiej niech męzulek przyłoży jeszcze kilka razy i posiniaczona radośnie wybiegnie się przewietrzyć > Wizyta u psychiatry nic nie zmieni > dopóki sama nie będziesz chciała tego zmienić. nie rób z ludzi głupa swoją wyidealizowaną wizją świata, okej? specjalista potrafi wyciągnąć z najgorszego gówna, w przeciwieństwie do tzw. normalnych ludzi, którzy zazwyczaj zupełnie nie kumają o co biega w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb niemoc 02.12.06, 06:28 Prosze nie mylić mnie z Maskiem. Do cukiereczka Zostaw książki, każdy moze czytać co chce, ja nie opieram się na ksiązkach. Pozdrawiam Julia Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek123 Re: niemoc 02.12.06, 08:36 Julia jesteś blontyną, że Mask nakładł Ci do głowy i dał Co swoje książki. Odpowiedz Link Zgłoś
ktg29 Re: niemoc cukiereczka 02.12.06, 08:39 Julia jest szatynką, ma długie i grube włosy. Ja jestem również zaskoczona co napisała, ale nie krytykuj Julii, każdy ma swoje zdanie. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
tristezza Re: niemoc 02.12.06, 10:57 cukiereczek123 napisała: Mask nakładł Ci do głowy i dał Co swoje książki. ksiazki? to naprawde takie dyrdymaly ktos wydaje? moze autor wlasnym sumptem? zreszta, czego to sie na tym swiecie nie wydaje...chocby ksiazki typu nauka w weekend:jak zostac papiezem w weekend? tak czy owak poprosze o bibliografie, nigdy nie czytalam postow Maska odwolujacych sie do jakiejs literatury Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: niemoc 02.12.06, 11:36 jest taka książka "pokochać siebie", autorka, bodajże louise hay, czy jakoś tak. a treści podobne do dyrdymałów Maska. może on tym się inspiruje? Odpowiedz Link Zgłoś
dolor Re: niemoc 02.12.06, 11:45 No a skąd bierze się ta dziwaczna składnia, charakterystyczna i dla wypowiedzi Maska, i Julii? Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: niemoc 02.12.06, 12:09 dolor fajnie masz że masz większy kontakt ze zwierzakami niż ludzmi :-)))) pod warunkiem, że lubisz to co robisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: niemoc 02.12.06, 12:11 moja niemoc bierze się z tego, że nie mam kogo kochać :-(((( i gdzie te pozytywne emocje.... cóż.... jednak szukanie łosi i wychodzenie za jakiegoś jednego najlepiej uskutecznić wcześnie... no ale widać ja mialam taka gotowośc on nie miał.:((( Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: niemoc 02.12.06, 12:16 a może przygarnij i pokochaj jakiegoś pięknego kudłatego kota? ja mam takiego, w 1/4 persa. chodzące cudo. a przy tym uroczy wariat. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: niemoc 02.12.06, 12:26 jasne tego jej własnie brakuje. opieka nad jakimś zapchlonym smierdzącym i srajacym gdzie popadnie kotem. gratuluję pomysłu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: niemoc 02.12.06, 12:31 ;) Euforyjka spokojnie... mam kotkę, która robi kupki do kuwety... a je się odrazu sprząta... Ale zwierzeta to nie to samo... same wiecie ale dzięks za rady Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: niemoc 02.12.06, 12:45 ale lepiej nie mieć persa bo podobno ma takie długie futro, że jak się wysra to gówna mu sie do niego przylepiaja i potem a fuj blee trzeba to z niego wycierać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: niemoc 02.12.06, 12:51 Niemoc to mnie ogarnia jak czytam wpisy euforyjki. Sama podobno paskudna zarzuca brzydotę innym, a zwierząt też nie lubi. Cieżki przypadek z tej dziewczyny. Olla, może zaczniesz od pokochania siebie i przestaniesz sobie dowalać mantrowaniem, że życie jest do dupy, a Ciebie nic dobrego już nie spotka. Co do literatury na której się podobno wzorują Julia i Mask, to czytałam "Możesz uzdrowić swoje życie" Louise Hay, ale jak dla mnie, to było zbyt infantylne i amerykańskie. Podobno jednak książka ta pomogła wielu kobietom. Irena Jarocka w wywiadzie Gali, mówiła, że ta książka odmieniła jej życie. Na początku mojego pobytu na forum podejrzewałam Maska, że jest infantylną dziewczyną zapatrzoną w amerykańskie seriale pseudopsychologiczne. Mnie się również dostało, że jestem żeńską wersją Maska, bo zbyt optymistycznie patrzę na sprawy depresyjnych. Może trzeba Julii dać szansę, żeby przekonywała do swoich racji. Ona przynajmniej nie sugeruje, że mamy wybierać, a jak źle wybieramy to mamy za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: niemoc 02.12.06, 12:53 Abasiu, a czy własnie nie jest tak, że jak źle wybierzesz to potem to się mści. NO u mnie właśnie tak jest. Dokładnie tak :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
paskudny_ryjek Re: niemoc 02.12.06, 13:01 Euforyjka wcale nie jest paskudna. same prędzej jestescie brzydkie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: niemoc 02.12.06, 13:03 ;) prędzej to radzę się wyleczyc z deprechy ... poza tym pewnie jesteśmy starsze co nieco od Eufory... Odpowiedz Link Zgłoś
paskudny_ryjek Re: niemoc 02.12.06, 13:07 no Ty to na pewno. jesteś dwa lata starsza od mojej siostry i rok starsza od mojego ukochanego. ale nie martw się jak się bedziesz odpowiednio odżywiac to cale życie bedziesz młodo wygladac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: niemoc 02.12.06, 13:14 Euforyjka mnoży nicki jak grzyby po deszczu, była już ryjkaeufo, a teraz mamy paskudny_ryjek i uważam, że ten ostatni najbardziej do niej pasuje. Dziewczyna się jednak rozwija i obudził się w niej samokrytycyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: niemoc 02.12.06, 13:16 ollaboga77 napisała: > Abasiu, a czy własnie nie jest tak, że jak źle wybierzesz to potem to się mści. > NO u mnie właśnie tak jest. Dokładnie tak :-((( Ollu, ale teraz możesz wybierać, to co dla Ciebie dobre. Nie żyj z głową do tyłu, bo nawet jak trafisz na jakiegoś fajnego faceta, to z taką postawą nie masz szansy go zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś