allure_h 15.03.07, 14:11 Jak dlugo mozna brac SSRI?Bierze ktos z Was jakos dluzej?Teoretycznie nie ma chyba ograniczen ale ciekaw jestem jak to wyglada w praktyce - szczegolnie jak chodzi o fluo. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: SSRI przez wiele lat? 15.03.07, 14:33 a co to jest dla Ciebie wiele? Odpowiedz Link Zgłoś
cassis Re: SSRI przez wiele lat? 16.03.07, 10:22 biorę długo i myślę że będę brać już zawsze...tak jak to bywa z lekami na cukrzycę czy padaczkę, nic nadzwyczajnego Odpowiedz Link Zgłoś
allure_h Re: SSRI przez wiele lat? 16.03.07, 11:48 A mozesz napisac jak dlugo bierzesz i czy ciagle ten sam lek?Pytam glownie dlatego ze zupelnie inaczej wyglada moje zycie na lekach i wolalbym nie musiec sie martwic ze wroci to co bylo kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
cassis Re: SSRI przez wiele lat? 16.03.07, 13:09 biorę SSRI od 10 lat z małymi przerwami i nie mam zamiaru męczyć się bez nich tylko dla zasady Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: SSRI przez wiele lat? 16.03.07, 13:12 no to dla praktyki ja iałem kompa przez 10 lat ale niestety nie brałem internetu i to trzeba będzie nadrobić -- wszyscy zdrowi ludzie którzy nigdy się nie leczyli wymagają resocjalizacji zaczynając od starszych na wyższych stanowiskach którzy sprawowali władzę Odpowiedz Link Zgłoś
washoe Re: SSRI przez wiele lat? 18.03.07, 05:45 Ja biorę przez 7 lat i niestety męczy mnie ta świadomość okrutnie. Szczególnie kiedy nie biorę leku (robię sobie takie testy co jakiś czas;)) przez np 2 dni i nie dość, że obajwy wracają nasilone to w dodatku mam silne objawy odstawienia. Poza tym chciałabym zajść w ciążę co wyklucza leki, poza tym chciałabym mieć zdrowy żołądek i wątobę itd, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: SSRI przez wiele lat? 18.03.07, 08:19 do przedwczesnego zejścia choroby zero tolerancji dla psychozy ale pełna tolerancja dla psychozogennej rodziny albowiem z jej datków psychiatra zyje Odpowiedz Link Zgłoś
mogra1 Re: SSRI przez wiele lat? 18.03.07, 15:53 Z przerwą na ciążę biorę już 6 lat i nie zamierzam przestać. Odpowiedz Link Zgłoś
washoe Re: SSRI przez wiele lat? 18.03.07, 21:02 Mogra1 a jak się czułaś w ciąży? Jak przeżyłaś odstawienie leków? Czy robiłaś to stopniowo czy nagle? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mogra1 Re: SSRI przez wiele lat? 22.03.07, 21:34 Tego dnia co zrobiłam test od razu odstawiłam leki (bez konsultacji z lekarzem). I to chyba było błędem bo przez mniej więcej miesiąc się męczyłam. Ponieważ choruję na SM myślałam że to pogorszenie spowodowane ciążą (rzut SM). Ale po miesiącu objawy odstawienne przeszły i czułam się świetnie. Z tym że dosłownie 3 dni po powrocie ze szpitala po porodzie - lęk dosłownie zwalił mnie z nóg. Czegoś takiego nie miałam nigdy wcześniej ani później. Dosłownie miałam ochotę wejść pod stół w kuchni i nie wychodzić spod niego. Prawie miałam zamiar prosić męż żeby mnie zamknęli w szpitalu psychiatrycznym. Po prostu nie wiedziałam co się dzieje. Na szczęście od razu poszłam do lekarza, dostałam leki i wszystko wróciło "przynajmniej do normy" z przed ciąży i po kilku zmianach leków jest super !!! Przepraszam że może was nastraszyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
engzajetka Pytanie do Mogra1 15.05.07, 15:10 Witaj mogra1 Mnie sie przytrafilo to samo co Tobie.Jak tylko zrobilam test ciążowy,odstawilam citalopram, przez miesiac mialam odstawienne, potem przez cala ciaze cxzulam sie swietnie i... na 5 dobe po porodzie lęk zwalil mnie z nog.Dokladnie tak samo jak Ty rozwazalam szpital.Nie bralam na poczatku niczego ze wzgledu na karmienie, teraz biore Seroxat ale tylko 10 mg i wciaz nie jest dobrze. Czy mozesz napisac jakie leki dostalas?czy rzeczywiscie potem juz sie TO nie powtorzylo a przynajmniej nie w takiej sile? Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: SSRI przez wiele lat? 22.03.07, 21:36 jak chcesz sobie zepsuc wątrobę i inne narzady wewnetrzene, wypalic szare komorki w mozgu, no to mozesz brac ssri nawet do konca zycia. twoja sprawa. takie leki sie bierze do czasu wyzdrowienia, po co dluzej? Odpowiedz Link Zgłoś
allure_h Re: SSRI przez wiele lat? 25.03.07, 10:45 niby jest w tym cos z racji, ale z drugiej strony nie biorac lekow, zyjac w ciaglym stresie i leku mozna nabawic sie innych chorob, ktore tez fajne nie sa - ehhh zupelnie inaczej funkcjonuje na lekach i mimo, ze mam w perspektywie psychoterapie obawiam sie, ze nie uda mi sie pozbyc tego wszystkiego co mnie meczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: SSRI przez wiele lat? 23.03.07, 16:02 znajoma bierze pare lat ale zapisuje jej ten lek internistka. Odpowiedz Link Zgłoś
washoe Re: SSRI przez wiele lat? 25.03.07, 04:20 Wiesz eforyjko fajnie, że takie jest założenie...tylko szkoda że czasami ten moment nie nadchodzi...i nie zanosi się na to, żeby miał nadejść;( Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: SSRI przez wiele lat? 25.03.07, 11:19 w chistorii starożytnej wyczytaem,że wielkie mocarstwa upaday nagle jak bańki mydlane, może nadejdzie, pomimo caej zozonosci dzisiejszej techniki w koncu nie jestemy zanymi robotami, tylko ludzmi, hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: SSRI przez wiele lat? 25.03.07, 17:09 no tak porycz sobie nad swoim marnym losem ty leniu i nieodrajdo życiowa. Odpowiedz Link Zgłoś