villete 11.09.03, 23:49 Jest bardzo dużo fobii, ale czy ktoś z Was miał fobię szkolną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kociamama Re: Fobia szkolna?! 12.09.03, 01:28 Ja na nia cierpie. Dlatego czesto wagaruje i wszystko psuje... Odpowiedz Link Zgłoś
e_english Re: Fobia szkolna?! 12.09.03, 20:07 Tak, cierpialam na nia 12 lat. Plus kilka lat na studiach. Radze zaczac z nia walczyc, poki jeszcze jestes w stanie i nie dolaczyly do niej powazniejsze problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mm66 Re: Fobia szkolna?! 12.09.03, 20:11 ja mam fobie diagnoza taka "zaburzenia depresyjno lękowe pod postacią fobii szkolnej" słyszałem kiedyś w RMFie że w Krakowie w Nowej Hucie to na jedno osiedle jest aż 500 nauczań indywidualnych właśnie z tym zaburzeniem fobii szkolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
villete Re: Fobia szkolna?! 12.09.03, 21:04 Jakie mieliście objawy fobii? Jak sobie z nią radziliście? Chodziliście do szkoły jak większość czy mieliście indywidualne nauczanie? Bardzo prosze o odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
e_english Re: Fobia szkolna?! 14.09.03, 19:41 Ja chodzilam normalnie do szkoly i mimo wszystko nie zaluje. Moze kosztowaloby mnie to mniej zdrowia i nerwow, ale teraz umiem przytnajmniej odnalezc sie w spoleczenstwie. Indywidualny tok to na dluzsza mete nie rozwiazanie, to tylko ucieczka, rozwiazaniem jest dotrzec do zrodla problemu. Objawy? Potworny strach codziennie rano, mnostwo dolegliwosci psychosomatycznych, obezwladniajaca niesmialosc podczas "wystepow" na forum klasy etc. etc. Wiecej nie pamietam, bo dawno to bylo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: Fobia szkolna?! 14.09.03, 21:44 rozumiem ze fobia szkolna oznacza nie lubienie chodzenia do szkoly , ale to nie lubienie ma jakies powody , zrodla Odpowiedz Link Zgłoś