jarela1 13.03.05, 16:39 Temat zapomniany ale może warto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sceptyczka1 Re: Dość religii w szkołach 21.03.05, 21:28 popieram. Nie mam nic przeciwko religii, niech będą do tego jakieś inne miejsca ale nie szkoły czy przedszkola i co gorsz lekcje religii są pomiędzy innymi. To absurd bo dziecko rodziców niewierzących musi albo iść na tą relę albo siedzieć w świetlicy Odpowiedz Link Zgłoś
jarela1 Re: Dość religii w szkołach 24.03.05, 19:12 Chyba temat nie jest interesujący - sami wielbiciele kościoła mam z dzieckiem takie same problemy a dyrekcja szkoły nie reaguje. Religia pomiedzy lekcjami to perfidne ustawienie planu lekcji gdzie ETYKA obiecana dla dzieci które nie chodzą na religię. Kto odpowiada za dziecko które na tak zwane okienko w czasie zajęć ????? Odpowiedz Link Zgłoś
adamek_b Re: Dość religii w szkołach 28.03.05, 12:03 Po pierwsze: takie dziecko idzie do świetlicy bądź bibioteki, gdzie są nauczyciele, więc nie pozostaje bez opieki. Po drugie: osoby nie chodzące na religię są w ZDECYDOWANEJ!! mniejszości, więc dla mniejszości nikt się nie będzie podporządkowywał. Po trzecie: chamstwo i tak jest, godziny wychowawcze nic nie wnoszą, bo nie są poruszane tak z reguły zadne tematy, a na religii przynajmniej jest mowa o godności człowieka, o kulturze osobostej itp. więc nie najeżdżajcie tak na religię i na kościół i sie uspokójcie troche bo aż żal mi czytać te bzdury które wypisujecie! Odpowiedz Link Zgłoś