Gość: Janek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:34 Moze ktos juz przez to przeszedl i potrafi mi powiedziec kiedy taka rzecz sie konczy , kiedy wy skonczyliscie . Ja chodze juz rok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kvinna Rok to krótko... 19.11.04, 13:00 Co to za analiza? Bo ja jestem ciekawska. Odpowiedz Link Zgłoś
scylla Re: Rok to krótko... 19.11.04, 13:08 Przecież napisał w temacie PSYCHOanaliza:) Rok to krótko? czemu tak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna jaaasne, ale są różne szkoły i oto mi, Scylla, 19.11.04, 13:35 chodzi. Bo psychoanaliza jest z założenia kuracją rozłożoną na lata. Bo nie sposób wypowiedzieć większości swoich "znaczących" w pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
scylla Re: jaaasne, ale są różne szkoły i oto mi, Scylla 19.11.04, 13:52 Dziekuje Ci za cierpliwość jaką wykazałaś przy moim laickim pytaniu, a jakie sa szkoły? To nie psychoanalityk z pacjentem określają czas trwania psychoanlizy? Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna ja mogę tylko o lacanizmie, innych nie znam 19.11.04, 13:59 Nie było żadnego tzw. kontraktu. Po prostu zaczęłam chodzić. Około 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: ja mogę tylko o lacanizmie, innych nie znam 19.11.04, 14:03 A ile kasy na to wywaliłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna niedużo 19.11.04, 14:10 czy 15 - 20 za sesję to majątek (2-3 tyg.)? zaznaczam, że to było parę lat temu i że ten akurat analityk nie należy do zdzierców :) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna TERAZ robię dużo fajniejsze 19.11.04, 14:17 rzeczy niż tylko skakanie do kina ;) WTEDY - nie. (co nie znaczy, że wtedy nie chodziłam do kina) Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: niedużo 19.11.04, 17:22 do tych co argumenty finansowe prezentuja przeciw psychoterapiom roznym : wlasnie wlasnie ten problem z forsa za seanse... tak malo jestesmy warci ? mozna na piwko dziecku na butki a tu nagle zal kilka groszy dla dobrego samopoczucia wysciubic ? jak sie te decyzje podejmie to znaczy sie sie sobie przypisuje juz jakas wartosc (niech nawet bedzie 20 zlotych tygodniowo) bez przesady (lakanistycznej :-) oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
scylla Re: ja mogę tylko o lacanizmie, innych nie znam 19.11.04, 14:07 lacanizmie? Przyznam się szczerze, że nie mam pojęcia na czym to polega. Jeżeli możesz, to napisz trochę o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: kiedy konczy sie psychoanaliza ? 19.11.04, 13:25 gdy TY zadecydujesz ze juz koniec, ze nie potrzebujesz Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Mhm, 19.11.04, 13:37 ale jeśli pacjent uzna, że "ucieka", to też uważa się za skończoną, czy za w ogóle nie zaczętą? Np. pacjent wieje po kilku m-cach... Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: Mhm, 19.11.04, 13:39 znam wiele osob ktore podejmowaly kilka razy psychoanalize. Coz , wieje tzn ze nie byl gotowy.Niech wieje. Przyjdzie gdy bedzie umieral z "nie zycia" > Np. pacjent wieje po kilku m-cach... Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna fakt :) 19.11.04, 14:01 Jest napór - "już dłużej nie wytrzymam" i się idzie. Odpowiedz Link Zgłoś