Dodaj do ulubionych

Kto jest za polaczeniem LPR i UPR?

16.09.04, 19:32
Co?

Takie koncepcje pojawiaja sie po stronie UPRu. UPR sie rozpada.
Czesc dzialaczy chce sojuszu wyborczego z LPRem, ale centrala nie chce sie
zgodzic. Co wy na to?

Obserwuj wątek
    • Gość: Bleman Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:36
      UPR schodzi na psy.
      • Gość: UPR-owiec, byly [...] IP: *.telia.com 22.09.04, 02:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • camille_pissarro Jak można pogodzić te dwa ugrupowania 16.09.04, 19:45
      wszak to jest sojusz "wody z ogniem".Przeciez UPR to partia ultra liberalna,
      ocierajaca sie o leseferyzm natomiast LPR to przeciez partia , która w swym
      ekonomicznym wymiarze jest z kolei ultra lewicowa.Bezzasadne jest stawianie tej
      kwestii. Nawet jeśłi UPR sie rozpadnie to jej cenieni liderzy powinni założyć
      nową partie lub zasilić inne prawicowe ugrupowania.
      • przycinek.usa Oczywiscie ale: 16.09.04, 19:51
        Przeciez caly dowcip polega na tym, ze Giertychowi zalezy na wzroscie poparcia.
        To poparcie zas moznaby kupic - przekazujac spoleczenstwu wrazenie, ze LPR NIE
        JEST LEWICOWE.

GDYBY jakims cudem doszlo do takiego polaczenia (w co osobiscie naprawde nie
        wierze) to synergia tej fuzji spowodowalaby znacznie wiekszy wzrost poparcia
        jak wynikajacy z polaczenia arytmetycznego elektoratu.

Czyli na podstawie tego sondazu Demoskopu, mamy 20+1=21% ale wizerunek partii
        liberalnej zabralby czesc elektoratu PO oraz PiS. Dodatkowo przybyloby
        wyborcow, ktorzy obecnie nie maja zdania i nie popieraja nikogo.

Tak naprawde polaczenie tych dwoch ugrupowan odniosloby taki skutek, ze na LPR-
        UPR glosowalaby znacznie wieksza liczba osob. Przyciagneloby to uwage tych,
        ktorzy obecnie maja alergie na katolicyzm, bowiem liczyliby oni, ze UPR zmieni
        czesciowo tez wizerunek. Rowniez osoby glosujace obecnie na PO ale wyrazajace
        poglad "glosuje na PO bo nie ma innej alternatywy" tez moglyby zmienic zdanie.

Taki uklad - wymuszony - ale realny moglby spowodowac wzrost poparcia LPR o 50%.
        • camille_pissarro Re: Oczywiscie ale: 16.09.04, 19:59
          Nawet gdybym przyjał do swej świadomości taki hipotetyczny rozwój wypadków
          to "krajobraz po bitwie" ( czytaj wyborach), gdy UPR zacząłby wcielac w zycie
          swoj "quasi leseferyzm" to cały elektorat LPR "wyłby zdrada".
          Nie to jest nierealne nawet w teoretycznym model a co dopiero w rzeczywistosci.
          Ponadto podejrzewam ( ba, jestem całkowicie pewien ), ze na takie rozwiązanie
          nie przystałby Roman "Dmowski".
          • przycinek.usa Niech wypowiedza sie zainteresowani! LPR? Halo! 16.09.04, 20:02
            Kazdy ma jakas swoja opinie ale proponuje, aby wypowiedzieli sie dyzurni
            LPRowcy.

Bo cokolwiek tutaj powiemy, to najwazniejsze jest zdanie samych
            zainteresowanych, no nie?

Jak narazie wiem, ze czesc UPRu chce takiej fuzji. A co na to LPR?

• camille_pissarro Re: Niech wypowiedza sie zainteresowani! LPR? Hal 16.09.04, 20:05
              Ja w ostatnich wyborach głosowałem na Stanisława Wojtyrę ( bardzo rozsądnego i
              rozwaznego młodego człowieka ) zatem czułem sie wywołany do tablicy....
              • przycinek.usa Re: Niech wypowiedza sie zainteresowani! LPR? Hal 16.09.04, 20:09
                Stanislaw Wojtera, czyli prezes, czyli radny. Tak?

Czyli widzisz, co byloby, gdyby taki Pan Wojtera pokazal sie w telewizji z
                karteczka "UPR-porozumienie LPR"?

Wystarczyloby, ze TV pokaze jak teczke za Giertychem niesie i LPR wyskakuje do
                gory na 30% poparcia. A tak, samemu UPRowi nie stanie. Bo nie moze.

Bardzo sie ciesze ze tak glosowales. To byl dobry wybor. Bardzo dobry.
                • camille_pissarro Re: Niech wypowiedza sie zainteresowani! LPR? Hal 16.09.04, 20:13
                  tak głosowałem bo nie sa mi obce worce krajów demokratycznych z gospodarka
                  rynkową vide USA czyt UK , spedziłem tam troche sego zycia , stad bardzo
                  bliskie sa mi wzorce Anglosasów.
                  • przycinek.usa czyli zamiast sojuszu LPR - UPR 16.09.04, 20:17
                    Wprowadzic JOW i sytuacja sie wyczysci, tak?
                    • camille_pissarro Re: czyli zamiast sojuszu LPR - UPR 16.09.04, 20:21
                      Ja jak najbardziej jestem z aJednomantaowymi Okregami Wyborczymi. Natomiast nie
                      wiem czy PO wystarczyłoby siły przbicia aby ten pomysł zmaterializowac.Zdaje
                      sie , ze nie miałaby poarcia wśród pozostałych partii.Ale ten kierunek jest
                      słuszny.Pozwoilłoby to wyeliminowac wszystkie kreatury i moze uformowac nową
                      klasę polityczna.Bardziej wierze w to , ze wybrani w ten sposb ludzie dojdą do
                      porozumienia niz banda tych z SLD,SAMOOBRONY , SDPL i "spadów"
                      Jagielińskiego.Czyż nie mam racji ????????
                      • przycinek.usa alez oczywiscie, ze masz racje 16.09.04, 20:32
                        Tylko widzisz, ja im wszystkim nie wierze.
                        Cala ta propozycja PO dotyczaca 4xTAK jest falszywa i przewrotna.

Przeciez wybory do Senatu beda teraz JOW!

To czemu oni chca zlikwidowac Senat?
                        To jest poderzana sprawa i jestem temu przeciwny.

Wlasnie takie incjatywy wzbudzaja we mnie najwiekszy sprzeciw.
                        Bo mam przeczucie, ze te 4xTAK skonczy sie na 3xtak (ograniczyc sejm, senat,
                        imunitety) i 1xNIE dla JOW. I wtedy bylaby kompletna kleska Polski. Tragedia.
                        Autorstwa PO.
            • Gość: Chrisko co za bzdura IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 15:09
              w UPR nie ma takiej koncepcji... i tyle...
              • przycinek.usa opinia z Onetu: 18.09.04, 19:01
                "Liberalną gospodarkę to my możemy mieć tylko jeśli wyjdziemy z UE. A jest to
                możliwe tylko z LPR w rządzie. Potem możemy sobie budować gospodarkę jaką
                chcemy.

No, chyba że dla kogoś wzorem gospodarki liberalnej jest gospodarka UE,
                buuuhahahaha!
                ~pstrowski, 2004-09-18 13:36"
              • Gość: UPR-owiec, byly Re: co za bzdura IP: *.telia.com 22.09.04, 02:36
                A JAKA jest koncepcja? - Antry-koncepcja?
            • Gość: dyzurny LPR-owiec nikt nie ma wylacznosci IP: *.vic.bigpond.net.au 18.09.04, 15:45
              ani na gloszenie hasel obnizenia podatkow ani walki z korupcja ani walki o
              sprawiedliwosc spoleczna (to haslo lewicy) - tak naprawde liczy sie zwykly
              czlowiek - obywatel narodu polskiego i co dla niego dobre dobre tez dla
              Panstwa. Jesli ktos podziela ten poglad niezaleznie w jakiej jest partii
              (wylaczam oczywiscie SdPL, UP) moze sie do nas przylaczyc.
        • indris Pomyłka 16.09.04, 20:08
          Większość Polaków ma sympatie LEWICOWE, w sensie społecznym, choć nigdy ich tak
          nie nazwie. UPR po prostu odstrasza.
          • przycinek.usa Dlatego wlasnie ten sojusz! 16.09.04, 20:12
            O to chodzi. Bo chlopcy z UPR wiecej przyprowadza wyborcow, jak PO.

Po prostu wszyscy co wiedza, co to jest UPR beda dalej glosowac na UPR, ci co
            nie wiedza, beda dalej glosowac na LPR. A reszta bedzie oczekiwac zmian i tez
            odda glos na LPR. To mistrzostwo swiata w kombinacjach alpejskich.

Nic nie mozna stracic a wiele zyskac.
      • Gość: Irek Re: Jak można pogodzić te dwa ugrupowania IP: *.ase.com.pl / *.ase.com.pl 30.09.04, 15:41
        Aby módz jednoznacznie stwierdzić zbieżnośc i możliwość ewentualnej wsplnoty
        ideowej trzebaby być zanurzonym w obu organizacjach. W moim przypadku ten
        warunek jest spełniony dawniej działąłem w UPR / i znam doskonale motywację
        ludzi UPR / - / de facto manipulowanych przez tzw. legendarnego prezesa JKM.
        Po okresie bezpartyjnym moją uwagę przyciągnęła LPR - nie dlatego aby była
        lewicowa czy prawicowa - ale dlatego że jest IDEOWA.
        I tak naprawdę najbardziej przewidywalna spośród innych partii!

Posiada wszystkie elementy konserwatywne programu UPR; nawet nieco bogatsze; a
        ostatnio ujawnia elementy rozsądnego podejścia do gospodarki - zważywszy że
        oparte są o idee - jak najbardziej przewidywalne!

Stąd migracja z UPR do LPR jest JAK NAJBARDZIEJ LOGICZNA I MOŻLIWA! warunek
        jeden - wolnośc od uprzedzeń i powielania cudzych sądów! oraz manipulacji!

Pozdrawiam

były upr-owiec
    • Gość: LPR stołków nie oddamy ! IP: *.multicon.pl 16.09.04, 20:07
      • przycinek.usa dobra, dobra - ty lubisz antyklerykalow 16.09.04, 20:15
        Niech zgadne, glosujesz na sojusz? Prawda? Jestes jednym z tych czlonkow
        zelaznego 7% elektoratu?

To ja mam dla Ciebie koncepcje:

Panstwo klerykalne musi sie obywatelom znudzic. To zas oznacza, ze klerykow w
        Polsce jest jeszcze ciagle za malo. To zas oznacza, ze dobrze jest glosowac na
        LPR bo wprowadza katolicki rezim purytanski, ktory wszystkim wyjdzie bokiem i
        wtedy bedziesz mial wielkie poparcie dla koncepcji rewizji konkordatu.

Potem przyjdzie jakas nowa partia i wymiecie tych wszystkich swiatobliwych
        pasozytow.
        • Gość: JJJ Re: dobra, dobra - ty lubisz antyklerykalow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 20:21
          Pomysł niezły, ale "zerżnięty" od Stanisława Lem - patrz Cyberiada.
          Król, który rządził okrutnie uważał, że swoimi rządami przyśpiesza nieuchronny
          wybuch rewolucji, czyli de facto działa na korzyść poddanych. Moża zresztą
          plagiat nieświadomy.
    • goniacy.pielegniarz Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? 16.09.04, 20:31
      przycinek.usa napisał:

> Co?
      >
      > Takie koncepcje pojawiaja sie po stronie UPRu. UPR sie rozpada.
      > Czesc dzialaczy chce sojuszu wyborczego z LPRem, ale centrala nie chce sie
      > zgodzic. Co wy na to?

Ale o co konkretnie chodzi, o połączenie czy o sojusz wyborczy?
      • przycinek.usa Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? 16.09.04, 20:34
        W zasadzie to sa dwie osobne koncepcje. Ale czesc ludzi po prostu jest gotowa
        wstapic do LPRu jezeli nie bedzie reakcji kierownictwa. No to znaczy sie, ze
        chodzi o polaczenie. Prawda?
        • goniacy.pielegniarz Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? 16.09.04, 20:35
          przycinek.usa napisał:

> W zasadzie to sa dwie osobne koncepcje. Ale czesc ludzi po prostu jest gotowa
          > wstapic do LPRu jezeli nie bedzie reakcji kierownictwa. No to znaczy sie, ze
          > chodzi o polaczenie. Prawda?

Nie, w takim wypadku po prostu część osób odejdzie i wstąpi do LPRu.
          • przycinek.usa Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? 16.09.04, 20:49
            Jasne, jasne.

Ale chodzi o to, ze jak sie centrala nie ruszy w calosci, to czesc ludzi
            odejdzie. Czyli JEZELI centrala sie ruszy, to maja dwa mozliwe warianty.
            • goniacy.pielegniarz Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? 16.09.04, 20:54
              przycinek.usa napisał:

> Jasne, jasne.
              >
              > Ale chodzi o to, ze jak sie centrala nie ruszy w calosci, to czesc ludzi
              > odejdzie.

Ja jestem w stanie wymienić trzy osoby z UPRu: Korwin-Mikkego, Wojterę i
              Michalkiewicza(jeśli ten jest jeszcze członkiem). Myślę, że znam więcej osób z
              UPRu niż 99% polskiego społeczeństwa.

> Czyli JEZELI centrala sie ruszy, to maja dwa mozliwe warianty.

Dlatego właśnie pytam, o który chodzi.
              • przycinek.usa Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? 16.09.04, 21:02
                A czy te trzy osoby nie wystarcza do zwiekszenia poparcia dla LPRu?

Dla przeciwwagi w Samoobronie jest Lepper. (nikogo innego nie pamietam)
                W PO mamy Rokite i Tuska i Zyte.-)))

PiS slynie z Kaczorow a LPR ma 4 barwne postacie:
                Giertych, Pek, Wrzodak, Hatko.

Przeciez dodanie do tego Michalkiewicza i Wojtere to jest sukces murowany.
                To podwyzszenie poparcia proporcjonalne do stosunku tych osob.

2/4=0.5 -> 50% wzrost poparcia. He he he he he.
                • goniacy.pielegniarz Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? 16.09.04, 21:16
                  przycinek.usa napisał:

> A czy te trzy osoby nie wystarcza do zwiekszenia poparcia dla LPRu?

Mówiłeś nie o odejściu centrali, a reszcie, a tam poza jedną osobą(K-M)nikogo
                  nie zna przeciętny Polak. Nawet Wotera czy Michalkiewicz są raczej znani jedynie
                  wśród ludzi, którzy się dosyć szczegółowo interesują sceną polityczną i polityką.

> Dla przeciwwagi w Samoobronie jest Lepper. (nikogo innego nie pamietam)
                  > W PO mamy Rokite i Tuska i Zyte.-)))

Ale w odróżnieniu od UPRu, innych członków PO znają, choćby z "widzenia".

> PiS slynie z Kaczorow a LPR ma 4 barwne postacie:
                  > Giertych, Pek, Wrzodak, Hatko.
                  >
                  > Przeciez dodanie do tego Michalkiewicza i Wojtere to jest sukces murowany.
                  > To podwyzszenie poparcia proporcjonalne do stosunku tych osob.

Wojtera i Wrzodak w jednej partii to już ponad moje siły. Zresztą na przykład
                  przy okazji tej całej afery z likwidowaniem fabryki kabli w Ożarowie i
                  okupowaniu terenu zakładu przez załogę, Korwin-Mikke stwierdził w jakimś
                  programie, że ludzie, którzy popierali załogę i blokowanie likwidacji firmy, to
                  komuniści. Komunista Wrzodak i reszta komunistów z LPRu na pewno czekają z
                  otwartymi rękami na takich ludzi:)

> 2/4=0.5 -> 50% wzrost poparcia. He he he he he.

LPR ma za dobre notowania, żeby patrzeć na UPR. Chociaż, jeśli udałoby się
                  Giertychowi jakoś pozbyć lub okiełznać miłośników Radia Maryja w swojej partii,
                  to może jakaś koalicja byłaby możliwa.
                  • przycinek.usa no wlasnie 16.09.04, 21:24
                    I dlatego pokazanie takich osob jak Michalkiewicz, Fiszer, Wojtera to bylby dla
                    przecietnego wybrocy szok.

I taki szok to jest wlasnie to kolejne 10% tak potrzebne LPRowi.

Chyba nie sadzisz, za taka koniunkcja jest mniej atrakcyjna od polaczenia:

Saryusza Wolskiego - Rokity - Zyta Gilowska?
                    Co?
                    • goniacy.pielegniarz Re: no wlasnie 16.09.04, 21:34
                      przycinek.usa napisał:

> I dlatego pokazanie takich osob jak Michalkiewicz, Fiszer, Wojtera to bylby dla
                      > przecietnego wybrocy szok.

Mówimy przecież o łączeniu najmniejszej(choć wiernej) kanapy na polskiej scenie
                      politycznej z dosyć zamkniętym środowiskiem. Żadnego szoku raczej nie będzie.

> I taki szok to jest wlasnie to kolejne 10% tak potrzebne LPRowi.

Jeśli miałbym głosować na UPR(a żywię sympatię dla tej partii i ich idei, choć
                      nie realnych w Polskich warunkach), to po połączeniu z LPRem byłby to dla mnie
                      rzeczywiście szok. Na tyle duży, żeby na tę partię na pewno nie głosować.

> Chyba nie sadzisz, za taka koniunkcja jest mniej atrakcyjna od polaczenia:
                      >
                      > Saryusza Wolskiego - Rokity - Zyta Gilowska?
                      > Co?

Problem polega na tym, że żadne koniunkcje z takimi ludźmi jak Wrzodak nie są
                      dla mnie atrakcyjne.
                      • przycinek.usa niech zgadne: 16.09.04, 21:42
                        Jestes zwolennikiem PO. TaaaK.

Bo widzisz, gdybys byl sklonny glosowac na LPR, to obecnosc Michalkiewicza nie
                        przeszkadzalaby Ci zupelnie wrecz przeciwnie.

Gdybys glosowal na UPR, to zyczylbys tej partii samego dobrego i wzrostu
                        poparcia i szanowalbys kazdy poglad pozwalajacy na wypromowanie UPR chocby
                        przez zwiazek z narodowymi socjalistami.

Jednak nie jestes wyborca ANI LPR ANI UPR.

I ani Cie to ziebi ani grzeje, czy oni sie polacza - o ile nie stanowi to
                        zagrozenia dla PO.

I wtedy - wlasnie wtedy - opalaca sie podwazyc taka koncepcje.

Zapraszam wobec tego pana Goniacego.Pielegniarza do pod watku ponizej, gdzie
                        jest specjalne miejsce dla pesymistow.

I nie traccie czasu na analizy. Zbedny wysilek. Szkoda jezyk strzepic.
                        Bo albo jestescie ZA, albo macie watpliwe argumenty przeciw.
                        • goniacy.pielegniarz Re: niech zgadne: 16.09.04, 22:02
                          przycinek.usa napisał:

> Jestes zwolennikiem PO. TaaaK.

Najprawdopodobnieje na tę partię będe głosował. Choć nie wykluczam, że nie będę
                          głosował wcale.

> Bo widzisz, gdybys byl sklonny glosowac na LPR, to obecnosc Michalkiewicza nie
                          > przeszkadzalaby Ci zupelnie wrecz przeciwnie.

Być może, ale co to ma do poparcia społecznego?

> Gdybys glosowal na UPR, to zyczylbys tej partii samego dobrego i wzrostu
                          > poparcia i szanowalbys kazdy poglad pozwalajacy na wypromowanie UPR chocby
                          > przez zwiazek z narodowymi socjalistami.

Myślałem, że mówimy o łączeniu a nie o promowaniu.

> Jednak nie jestes wyborca ANI LPR ANI UPR.

Zgadza się.

> I ani Cie to ziebi ani grzeje, czy oni sie polacza - o ile nie stanowi to
                          > zagrozenia dla PO.

Ale mnie to nadal ani ziębi ani grzeje. Co do zagrożnia dla PO, to nawet nie
                          myślałem o tej partii, gdy pisałem to wszystko.

> I wtedy - wlasnie wtedy - opalaca sie podwazyc taka koncepcje.

Rozgryzłeś mnie.

> Zapraszam wobec tego pana Goniacego.Pielegniarza do pod watku ponizej, gdzie
                          > jest specjalne miejsce dla pesymistow.
                          >
                          > I nie traccie czasu na analizy. Zbedny wysilek. Szkoda jezyk strzepic.
                          > Bo albo jestescie ZA, albo macie watpliwe argumenty przeciw.

Rozumiem, że zostałem spławiony, bo burzę falę euforii i nie chcę się łudzić.
                          • przycinek.usa alez absolutnie nie. 16.09.04, 22:12
                            Nie zostales splawiony, tylko chcialem zwrocic twoja uwage na fakty.

A fakty sa takie, ze media i tak ksztaltuja mentalnosc.

GDYBY jakims cudem nastapila fala publikacji na temat osob znanych z
                            prawdziwych pogladow prawicowych, gdyby te osoby zaczely sie utozsamiac z LPR,
                            gdyby wystapil medialny szum w tej materii to nastawienie czesci wyborcow
                            ulegloby zmianie.

Ja nie mowie, ze ty zmienisz zdanie. Ale byc moze jeden na dziesieciu wyborcow
                            zmieni i okaze sie, ze PO ma juz tylko 18% a LPR 22.

www.ipsos.pl/3_5_054.html
            • klip-klap Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? 16.09.04, 21:03
              Dla LPR jak dotychczas mozliwy byl jeden wariant: "zapiszcie sie do nas". Zeby
              to byla koalicja, UPR musialaby cos zaoferowac. Odebranie elektoaratu PO, o
              czym pisales, to jest argument. Pozostaje tylko kwestia decyzji i rozegrania tego.
              • przycinek.usa odebranie elektoratu PO 16.09.04, 21:18
                jest nie tylko swietnym argumentem, ale i powazna grozba dla PO.

Bedzie goraco.
                • bush_w_wodzie bedzie jak zwykle 16.09.04, 21:29
                  narod znow daje sie nabierac gromadzie ludzi znikad. jak wejda do rzadu to cala
                  ich mialkosc stanie sie widoczna i ten plywajacy naiwny elektorat odplynie
                  szerokim strumieniem do samoobrony i sld. czas zostanie zmarnowany ale znowu
                  beda igrzyska. o to przeciez chodzi prawda?
              • goniacy.pielegniarz Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? 16.09.04, 21:27
                klip-klap napisał:

> Dla LPR jak dotychczas mozliwy byl jeden wariant: "zapiszcie sie do nas". Zeby
                > to byla koalicja, UPR musialaby cos zaoferowac. Odebranie elektoaratu PO, o
                > czym pisales, to jest argument. Pozostaje tylko kwestia decyzji i rozegrania te
                > go.

UPR ma 1% poparcia, więc zejdźmy na ziemię. Ruch na kanapie to jednak co innego
                niż ruchy spowodowane trzęsieniem ziemii. Poza tym elektorat PO należy do
                najbardziej proeuropejskich, choć to oczywiście nie musi być decydującym
                argumentem w wyborach krajowych.
                • klip-klap polityka realna 16.09.04, 21:35
                  Wlasnie, jeden maly procencik, ale koalicja z LPR to nieco zmienia. Pokazuje,ze
                  UPR to nie jacys fanatycy, ktorzy z nikim nie potrafia sie porozumiec. Wiecej
                  teraz jest punktow stycznych z LPR niz z PO. Wiadomo,ze pierwsi to
                  socjalisci,ale przeciez drudzy to nie znowuz tacy liberalowie.Zarzuty na tej
                  linii(liberalizm) sa ze strony UPR w stosunku do obu.Pozostaje tez stosunek do UE.
                  Oczywiscie UPR moze sama startowac, jednak niewidocznosc dzialan obecnego
                  prezesa niezbyt dobrze wrozy.
                  • goniacy.pielegniarz Re: polityka realna 16.09.04, 21:46
                    Połączenie z LPRem dowodem na brak fanatyzmu:)?
                    A tak całkiem poważnie to mogę powiedzieć tylko tyle, że gdyby doszło do takiego
                    połączenia, to UPR staciłoby jakąś tam moją sympatię. Choć rozumiałbym nawet
                    takie postępowanie, bo tkwienie z 1% poparcie nie ma większego sensu. ALe nie
                    przewiduję jakichś większych przetasowań na scenie politycznej po czymś takim.
                    Zachowajmy proporcje i zapomnijmy o sympatiach i życzeniach.
                    • klip-klap Re: polityka realna 16.09.04, 21:56
                      goniacy.pielegniarz napisał:

> Połączenie z LPRem dowodem na brak fanatyzmu:)?

Dogmatyczni liberalowie przystajacy do narodowcow czyli idacy na kompromis - w
                      tym sensie tak.

> A tak całkiem poważnie to mogę powiedzieć tylko tyle, że gdyby doszło do takieg
                      > o
                      > połączenia, to UPR staciłoby jakąś tam moją sympatię. Choć rozumiałbym nawet
                      > takie postępowanie, bo tkwienie z 1% poparcie nie ma większego sensu. ALe nie
                      > przewiduję jakichś większych przetasowań na scenie politycznej po czymś takim.
                      > Zachowajmy proporcje i zapomnijmy o sympatiach i życzeniach.

Nawet gdyby to byl 1%, to ktos jeszcze straci - proniemiecka i proeuropejska PO.
                      Dobro i cnota UPR moze i sa wazne (sam jestem sympatykiem), ale bardziej liczy
                      sie dobro tego kraju.
                      • bush_w_wodzie smieszne 16.09.04, 22:27
                        klip-klap napisał:

> goniacy.pielegniarz napisał:
                        >
                        > > Połączenie z LPRem dowodem na brak fanatyzmu:)?
                        >
                        > Dogmatyczni liberalowie przystajacy do narodowcow czyli idacy na kompromis - w
                        > tym sensie tak.

do narodowych socjalistow

>
                        > > A tak całkiem poważnie to mogę powiedzieć tylko tyle, że gdyby doszło do
                        > takieg
                        > > o
                        > > połączenia, to UPR staciłoby jakąś tam moją sympatię. Choć rozumiałbym na
                        > wet
                        > > takie postępowanie, bo tkwienie z 1% poparcie nie ma większego sensu. ALe
                        > nie
                        > > przewiduję jakichś większych przetasowań na scenie politycznej po czymś t
                        > akim.
                        > > Zachowajmy proporcje i zapomnijmy o sympatiach i życzeniach.
                        >
                        > Nawet gdyby to byl 1%, to ktos jeszcze straci - proniemiecka i proeuropejska
                        PO
                        > .

he he. tyle lat im sld nie przeszkadzala a teraz beda ratowac kraj przed po w
                        ktorym z powodzeniem dziala sporo bylych upr-owcow

> Dobro i cnota UPR moze i sa wazne (sam jestem sympatykiem), ale bardziej
                        liczy
                        > sie dobro tego kraju.

i roman giertych z tata oraz panem wrzodakiem sa tego dobra gwarantami
                        • klip-klap PO-wskie nozyce trzaskaja :-) 16.09.04, 22:36
                          Jakis drobny procencik establishmentowa PO straci nie? Moze w koncu UPR dojrzala
                          do jakiejs koalicji, bo jesli nie, to kanapa nadal czeka.
                    • przycinek.usa sympatia dla UPR? - wolne zarty! 16.09.04, 21:56
                      Przy obecnym systemie wyborczym UPRu NIE MA. Nie zaleznie od czyichkolwiek
                      sympatii.

Chodzi o to, ze wprowadzenie JOW spowoduje wczesniej czy pozniej wejscie takich
                      osob jak Michalkiewicz do Sejmu.

I wtedy wlasnie bedzie LPRowi potrzebna taka wspolpraca. Im szybciej zaczna tym
                      lepiej dla nich. Teraz byc moze przejsciowo UPR zniknie z mapy politycznej.
                      Po JOW UPR odrodzi sie. To jasne.

To nie ma nic wspolnego z sympatiami. Po prostu tak bedzie.

• Gość: czlowiek UPR wlasnie ze jak juz t oz PO IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 17.09.04, 15:17
                    UPRu i LPRu nie laczy nic... z PO przynajmniej jest wspolnota elektoratu i
                    spojrzenia na wizje panstwa i gospodarki dzieli tylko radykalizm
                    • klip-klap wklejam sie 17.09.04, 15:19
                      Jak wiadomo dla UPR wszystkie
                      inne partie to mniejsi (PO) lub wieksi (LPR) socjalisci. Jest to jedyny wazny
                      punkt w ktorym UPR zbliza sie do PO, ale przeciez sa inne. Inne to stosunek do
                      UE, polityka wobec Niemiec, sfera obyczajowa, antysystemowosc. I to sa punkty
                      styczne z LPR. Ewentualna koalicja z PO oznaczalaby konflikty glownie na polu
                      stosunkow z UE i Niemcami, konflikty bardzo widoczne, bo sa to tematy "na
                      czasie". PO-wska akcja dotyczaca referendum ma charkter kampanii wyborczej.
                      Gdyby to byla partia antysystemowa, to juz dawno zlozylaby takie projekty w
                      sejmie. Nie widzialem,ale moze jakis ich entuzjasta mi przypomni. Oni
                      przypomnieli sobie po kilku latach,ze cos trzeba by zrobic...

Zaleta startu z LPR jest takze wzmocnienie tam idei wolnorynkowych. Nieoceniony
                      bylby tu p.Michalkiewicz, ktory to srodowisko niezle zna i umie posluzyc sie
                      retoryka katolicko-narodowa dla dobra wolnosci.
                      • Gość: czlowiek UPR Re: wklejam sie IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 15:27
                        wyraznie napisalem ze dzieli radykalizm... (o socjalizmie slowa nie bylo) co
                        wlasnie umozliwi fajne polaczenie... partie ktore maja rozny elektorat (a tak
                        jest LPR-UPR) powiduje ze koalicje sa nietrafione to taki sojusz jak np. PiS-
                        SdPl...
                        • klip-klap Re: wklejam sie 17.09.04, 15:31
                          W ogole nie zwrociles uwagi na punkty wspolne UPR i LPR.Pomijasz rownoczesnie
                          wyrazne roznice UPR z proniemiecka i prounijna PO. To cos wiecej niz liberalny
                          radykalizm. UPR moze jednak ubic interes i wytargowac u Giertycha cos lepszego
                          niz wchloniecie UPR. Wszystko zalezy od tego na ile on sobie ceni te 2 %.
                          Jestem bardzo ciekawy co zadecyduja wladze UPR. Oni tez na pewno dojrzeli
                          szanse w tej wojnie LPR-PO.
                          • Gość: czlowiek UPR Re: wklejam sie IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 15:34
                            tak ucz czlonka UPR o tym jaki jest UPR... hahahaah najblizsze sa wybory do
                            parlamentu KRAJOWEGO a nie EUROPEJSKIEGO.. tu sie liczy wizja TEGO PANSTWA a
                            nie UNII. Wladze partii wiedza ze sojusz z LPR bedzie smiercia UPR...
                            • klip-klap Re: wklejam sie 17.09.04, 15:39
                              Lekcewazysz zwyklego wyborce i opinie sympatyka. UPR nie moze umrzec, bo juz
                              zdechlo.
                              Wizja tego panstwa w ok. 60% zalezy teraz od Unii i nacisk jest na stosunki z UE
                              i Niemcami,Polska schodzi na plan dalszy. Chyba przegapiles 1 maja.

> tak ucz czlonka UPR o tym jaki jest UPR...

No wlasnie jaki jest ? Kolejna piekna samotna porazka. Jak w polskiej pilce
                              noznej ? Chyba ze kolejny raz dacie sie zrobic PO w konia,hehe.
                              • Gość: czlowiek UPR Re: wklejam sie IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 17.09.04, 15:42
                                zastanow sie co piszesz zwykly wyborca nie kuma co moze UE a czego nie... a
                                powiem tak wizja europy bardziej dzieli UPR i LPR niz PO i UPR...
                                • klip-klap Re: wklejam sie 17.09.04, 15:46
                                  Piszesz bzdury o stosunku do UE. Kto cicho poparl unijna konstytucje, a kto sie
                                  jej sprzeciwial. Kto namawial do glosowania za ,a kto przeciw ?

Inna rzecz,ze nie odpowiadasz na post. Akcent polityki przesuwa sie na UE i co
                                  Ty na to ?
                                  • Gość: czlowiek UPR Re: wklejam sie IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 16:04
                                    No i nic. Nikt nie powiedzial ze to musi wyjsc nam bokiem o wiele bardziej wole
                                    nawet socliberalna UE niz narodowosocjalistyczna wielka Polske "katolicka" LPRu.
                                    • klip-klap Re: wklejam sie 17.09.04, 16:10
                                      Porzadlibyscie troche z PiS i PO i po waszej kadencji mialbys takie cos. I
                                      zadnego wplywu na LPR.
                                      • Gość: czlowiek UPR Re: wklejam sie IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 17.09.04, 16:13
                                        A po co wplyw na LPR partii o najstarszym elektoracie (czyt tym ktory
                                        najszybciej zejdzie...) biologia jest tak samo przeciwko SLD jak i LPR
                                        • klip-klap Re: wklejam sie 17.09.04, 16:23
                                          No przeciez sam piszesz o katolicko-narodowym zagrozeniu. Wplyw po to by to
                                          przytepic. LPR wyszlaby z rzadow PO PiS i UPR jeszcze bardziej socjalistyczna i
                                          budowala popularnosc na antyliberalizmie.
                                          • przycinek.usa szkada slow na dyskusje z takim UPRowcem 18.09.04, 00:44
                                            Po raz kolejny wychodzi z UPR-u arogancja i przekonanie o wlasnej wyzszosci.
                                            Pana z UPR nawet nie interesuje, kto ten watek zalozyl i po co?

Pan z UPR ignoruje fakty! Wbrew rozsadkowi i logice!

Wyborca, czyli wartosc nadrzedna postanowil UPR zreformowac.
                                            Bo UPR jak dotad bylo niereformowalne. Wszyscy tutaj jestesmy zwolennikami
                                            polityki konserwatywnej i mamy dokladnie zbiezne poglady gospodarcze.

Ale - niestety - dotychczasowa praktyka pokazuje, ze nie wystarczy OBDARZYC
                                            kogos zaufaniem i glosem. (osobiscie glosowalem na UPR, wiele osob namawialem
                                            do glosowania i wiele osob mialo za to potem do mnie pretensje) Trzeba jeszcze
                                            zadbac o to, aby UPR postepowal tak, jak oczekuja od niego wyborcy. A wyborcy
                                            oczekuja skutecznosci dzialania, a nie takich glupawych gadek, jak ta powyzej.

Nikogo nie interesuja prywatne uprzedzenia jakis drobnych przedstawicieli UPR.
                                            UPR mial jasno okreslone zadania. Lecz zawiodl nadzieje wyborcow i wyborcy
                                            wlasnie tworza nowe struktury, ktore miejmy nadzieje przesunal UPR, razem z
                                            Panem z UPR, do lamusa histori politycznej w Polsce.

I mam nadzieje, ze do Pana z UPR w koncy dotrze, ze wyborcy glosujacy dotad na
                                            UPR maja WAS serdecznie dosyc i najwyzszy czas cos zmienic. Macie o tyle
                                            prosciej, ze dajemy wam szanse na przylaczenie sie do nowej incjatywy.
                                            Za rok tej szansy juz nie bedziecie miec. Oferta jest na stole TERAZ.

• przycinek.usa Oswiece Szanownego Pana z UPR 18.09.04, 00:33
                              UPR jest na najlepszej drodze do rozpadu. Jezeli jestes z UPR to powinienes
                              wiedziec. To jest kwestia kilku miesiecy.

Teraz sobie bunczucznie piszesz, "ha ha ha" a za chwile nie bedzie haha, tylko
                              trzeba bedzie sie opowiedziec za zmianami bo zostaniesz z reka w nocniku pelnym
                              resztek UPR.

Bo widzisz, problem polega na tym, ze DUZA czesc dzialaczy ma dosyc dreptania w
                              miejscu i w sposob otwarty wyraza swoje niezadowolenie. A UPR NIC. Wladze nic.
                              CISZA. Dlaczego?

Bo dotad nie bylo KONKURENCJI dla UPR. A teraz konkurencja powolutku powstaje.
                              I za niedlugo konkurencja bedzie miala wieksze poparcie, jak dotychczasowa
                              struktura. Wtedy, nie bedzie PO czy LPR grymasic, tylko beda kombinowac, jak
                              nas przyciagnac.

A UPR bedzie ze skarpetek wyskakiwac, zeby zdobyc ponownie 1 %.

Teraz macie latwo. Jeszcze macie latwo. A za pare miesiecy bedziecie mieli
                              klopot. Bo nie bedziecie mieli czlonkow. Pozdrawiam serdecznie pana z UPR -
                              spij sobie dalej slodko.

• Gość: 3% 3% IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 17.09.04, 15:16
                  2 ostatnie badania OBW daja UPRowi 3% poparcia
    • bush_w_wodzie ja nie 16.09.04, 21:26
      konserwatywni (spolecznie) liberalowie (gospodarczy) wiszacy u klamki narodowych
      socjalistow? stracilbym do nich cala sympatie i szacunek ktory zywie za
      przywiazanie do pieknych choc utopijnych idei
      • przycinek.usa Podwatek dla pesymistycznych zwolennikow PO. 16.09.04, 21:37
        Jasne jest, ze pesymistycznie nastawieni sa przedstwiciele PO.
        Proponuje Panom wpisywac sie w tej odnodze.

Oczywiscie nie zapomnijcie o argumentach, ze:

1) Na pewno sie nie uda
        2) Koncepcja jest niepowazna bo: "(... wpisac dowolne)"
        3) LPR jest banda katolickich Radiomaryjowcow
        4) Oni nie mysla.
        5) Oni maja koncepcje ZydowskoMasonskoKompradorskie - he he he.
        6) Wrzodak na to nie pozwoli.
        7) Giertych nie pozwoli
        8) Macierewicz nie pozwoli

Dodajcie jeszcze cos, bo juz trace pomysly.
    • przycinek.usa bez oszolomow! 16.09.04, 21:31
      To ciekawe!

Watek o LPR i brak komentarzy od dyzurnych oszolomow.
      Gdzie jestescie chlopaki?

Zatkalo was?!

Zaloze sie, ze nie wiecie o czym tutaj mowa. Znacie takich gosci jak
      Michalkiewicz?

A moze nie wiecie kto to jest Fiszer? Wiecie, ten Major? Nie wiecie?
      O cholera! To ja juz rozumiem, czemu nie ma odzewu. Trzeba centrale zapytac o
      zdanie. A centrala tez nie wie, bo mieli za malo czasu na reakcje.

Czy znacie jakis fajny uniwersytet, gdzie moznaby paru gosci z LPRu doksztalcic?
      Bo oni ewidentnie potrzebuja wiedzy.

Kto na ochotnika poduczy troszke lysawe srodowisko Mlodziezy Wszechpolskiej?

A moze trzeba Wszechmlodziezy sterydy odstawic?
      • Gość: Wyznawca LPR Wspaniały pomysł ! Jestem ZAD !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 10:24
      • Gość: UPR-owiec, byly [...] IP: *.telia.com 22.09.04, 02:38
    • Gość: sUPeR Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? IP: 193.19.104.* 17.09.04, 10:26
      To jakieś bzdury. Jestem w UPR, nigdzie nie przechodzę. A już na pewno nie do
      Leprów.
    • indris Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR... 17.09.04, 10:39
      ...albo jej konkurenci w rodzaju Macierewicza. UPR jest nie bardzo znana, ale w
      kampanii wyborczej przeciwnicy LPR umieliby jej idee nagłośnić i powiedzieć
      sympatykom LPR: patrzcie z KIM się oni sprzymierzyli. UPR jest (słusznie)
      postrzegana jako neoliberalna wścieklizna, a to jest coś, czego elektorat LPR
      nienawidzi bodaj bardziej niż komuny. Bardzo duża część elektoratu LPR
      odebrałaby to jako zdradę i od LPR odeszła.
      • klip-klap Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. 17.09.04, 10:47
        Wystarczy wyeksponowac Michalkiewicza i przesunac akcent kampanii na konserwatyzm.
        LPR i tak nie jest medialnie lubiana,wiec ataki na nia dla jej zwolennikow, to
        nic nowego.
        • Gość: czlowiek UPR Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 17.09.04, 15:31
          Zrozum czlowieku ze w UPR poza tym wyjatkiem prawie nie ma narodowcow... a sa
          liberalowie, koliberalowie i co "najgorsze" libertarianie... Elektoraty sa
          skrajnie rozne... wiec oba odebralyby to jako zdrade wygralby PiS i PO czy
          wrecz UW.
          • Gość: czlowiek UPR Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 15:37
            Zreszta spojrzmy odwrotnie... dla kogo jest gorszy samodzielny start UPR dla
            PO/PiS/LPR oczywiscie ze najwiecej straci z tych 2-4% UPR PO (co daje jej ok 15
            mandatow mniej) pis troszeczke a juz kilkaset straci LPR... wiec nie ma co sie
            bawic w takie egzotyczne sojusze
            • klip-klap Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. 17.09.04, 16:01
              Dlatego macie argument przetargowy na Giertycha. Moze przestanie bredzic
              "zapiszcie sie do LPR" , a zaproponuje cos wiecej. Ale skoro w UPR same liberaly
              i liberatrianie, to wykreslcie z delaracji i programu te bzdety o konserwatyzmie
              i Polsce. Po co to komu ? No i wtedy mozecie z czystym sumieniem przystapic do
              establishmentu PO-PiS-UPR.
              • Gość: czlowiek UPR Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 17.09.04, 16:04
                konserwatywni liberalowie... a nie narodowi socjalisci...
                • klip-klap Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. 17.09.04, 16:12
                  To znaczy,ze tylko narodowi socjalisci moga uzywac slowa narod? A taki ko-lib
                  juz sie brzydzi ?
                  • Gość: czlowiek UPR Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 17.09.04, 16:16
                    kolib sie nie brzydzi ale kolib przede wszystkim zwraca uwage na jednostke i
                    rodzine... na to by tu na ziemi zylo sie jej (o ile to mozliwe) najbardziej
                    sprawiedliwie i bogato a nie biednie oby we wlasnym sosie...

Konserwatyzm z liberalizmem daje piekne polaczenie a narodowcy z liberalizmem
                    nie polaczysz za nic... bo takie cos peka w szwach...

• klip-klap Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. 17.09.04, 16:19
                      Bez przesady, nie bedzie budowania narodowo-katolickiej Polski, bo raz,ze ona
                      taka w duzym stopniu jest, a dwa, ze jestesmy w UE. W UE nacjonalizm oficjalnie
                      niemodny.
          • klip-klap Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. 17.09.04, 15:53
            Mam rozumiec,ze oni maja w du..e sprawy Polski ?
            Sa juz tacy prounijni jak PO ?
            • Gość: czlowiek UPR Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 16:06
              nie sa prounijni ale w UE jestesmy i takie sa fakty... i zadnej konstytucji
              jeszcze nikt nie przepchnal...
              • klip-klap Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. 17.09.04, 16:14
                Za to socjalisci zainicjowali i przepchneli zakaz systemow argentynskich. O
                dziwo, to nie bylo LPR! Jak to socjalisci(PO), nie maja tez wiekszych zastrzezen
                do projektu uniokonstytucji.
                • Gość: czlowiek UPR Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? wróg LPR.. IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 16:22
                  dobra nudno jest ide porobic cos pozytecznego
                  i tak nie ma tego tematu...
                  • klip-klap ja rowniez 17.09.04, 16:27
                    Chyba pierwsza rzecz z jaka sie zgodze.
    • klip-klap znowu start samej UPR ? 17.09.04, 10:50
      UPR jezyczek u wagi albo dalsza wegetacja
      Autor: klip-klap
      Data: 17.09.2004 02:24

W zasadzie przekonly mnie argumenty Przycinka co do startu UPR z LPR.

Nie lubie LPR,ale sytuacja jest nastepujaca:

1.UPR startuje sama - nic sie nie zmienia, wynik 1-3%, nie mozna szacowac innego
      wyniku bo zmian w sondazach zadnych;czyli UPR nadal nic nie znaczy, mozna ja
      zbyc machnieciem reki lub smiechem, nie przekroczony prog wyborczy to brak
      wplywu na polityke,a to jest zadanie partii politycznych.

2.UPR w ogole nie startuje...

3.UPR startuje w koalicji z
      a. PO
      b. LPR
      c. PiS

(3) rozwiazanie ma podstawowa zalete - brak koniecznosci przekroczenia
      okreslonego progu, a raczej ten problem dzieki poparciu dla wymienionych partii
      znika. Oznacza to REALNY wplyw na polityke. Uprzedzam zarzut - tak, chodzi o
      stolki, bo dzieki nim ma sie na cos wplyw.To nie znaczy,ze chodzi przede
      wszystkim o to lub,ze nalezy zaprzedac swoje zasady. Trzeba tylko przestac
      obrazac sie na demokracje.
      Odrzucam (c), z powodu niskiego poparcia dla PiS i ich socjalizmu, ktory mnie
      razi bardziej niz LPR-owski. Pozostaja PO i LPR. Jak wiadomo dla UPR wszystkie
      inne partie to mniejsi (PO) lub wieksi (LPR) socjalisci. Jest to jedyny wazny
      punkt w ktorym UPR zbliza sie do PO, ale przeciez sa inne. Inne to stosunek do
      UE, polityka wobec Niemiec, sfera obyczajowa, antysystemowosc. I to sa punkty
      styczne z LPR. Ewentualna koalicja z PO oznaczalaby konflikty glownie na polu
      stosunkow z UE i Niemcami, konflikty bardzo widoczne, bo sa to tematy "na
      czasie". PO-wska akcja dotyczaca referendum ma charkter kampanii wyborczej.
      Gdyby to byla partia antysystemowa, to juz dawno zlozylaby takie projekty w
      sejmie. Nie widzialem,ale moze jakis ich entuzjasta mi przypomni. Oni
      przypomnieli sobie po kilku latach,ze cos trzeba by zrobic...

Zaleta startu z LPR jest takze wzmocnienie tam idei wolnorynkowych. Nieoceniony
      bylby tu p.Michalkiewicz, ktory to srodowisko niezle zna i umie posluzyc sie
      retoryka katolicko-narodowa dla dobra wolnosci.

Powstaje pytanie, dlaczego te partie chcialby gadac z UPR ? I to wylozyl
      Przycinek - bo rzecz idzie o procenty. Poparcie PO, LPR rozklada sie po rowno, a
      nawet 2 UPR-owskie procenty, to rzecz cenna dla kazdej z nich. Dlatego potrzebna
      jest dobra przemyslana strategia, negocjowanie z jednymi i drugimi i uzyskanie
      najlepszych warunkow oraz decyzja w odpowiednim momencie. Ja jestem bardziej za
      LPR, ale moze to tez byc opcja PO-wska. Sama UPR nic nie znaczy,ale w koalicji
      moze byc jezyczkiem u wagi i to jak widze na forum niektorych irytuje. Taka mala
      niewazna paryjka moze cos znaczyc. UPR nie ma nic do stracenia, moze jedynie
      zyskac i okazac w koncu dojrzalosc polityczna.
      Trzeba tylko jednego - Odwagi władz UPR.

p.s. samodzielny start wyglada na razie na dobijanie UPR.
      • Gość: UPR-owiec, byly [...] IP: *.telia.com 22.09.04, 02:41
    • yossarian18 Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? 17.09.04, 15:00
      Już wyraziłem swoją opinię na forum Polityka i Gospodarka. Jestem za
      połączeniem, UPR wzmocniłoby wolnorynkową frakcję w LPRze i odebrało kilka
      procent PO i PiSowi. Mimo, iż w kwestiach gospodarczych wiele dzieli te partie,
      to jednak mają wiele cech wspólnych-np. antykomunizm, antyunijność,
      konserwatywny światopogląd, krytyka okrągłostołowych "elyt". Najlepiej, żeby
      negocjacje z LPR prowadził p. Stanisław Michalkiewicz, cieszy się u nas dość
      dużym autorytetem.
      Pozdrawiam
    • Gość: czlowiek UPR nie ma takiej opcji IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 15:08
      ... i tyle w tym temacie wystarczy
      • klip-klap nie wystarczy 17.09.04, 15:12
        bo zostaje pytanie jaka opcja jest ?
        • Gość: czlowiek UPR Re: nie wystarczy IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 15:29
          Sojusz z PO (jak juz to z PiS) lub samodzielny start o walka o 3% dajace lepszy
          dostep do mediow i finansowanie... (OBW w ostatnich dwuch sondazach daje UPR
          taki wynik).

Sojusz z LPR spowoduje ze i wyborcy i dotychczasowi czlonkowie od UPR sie
          odwroca...
          • klip-klap Re: nie wystarczy 17.09.04, 15:35
            Dotychcasowi wyborcy UPR o ile sa swiadomi po co glosuja na UPR, to sie nie
            odwroca. Wystarczy spojrzec na przykad p. Cichowlasa, nie pamietam by palal
            przesadnym uczuciem do LPR, mimo to taki alians miesci mu sie w glowie.Ja sam
            nie przepadam za LPR,ale niestety PO sama ustawila sie w trudno akceptowalnej
            pozycji establishmentowej partyjki,kontynuacji okraglego stolu.
            Koalicja z PiS,to juz jest smieszne. Po co mieliby ci zwolennicy "darmowej"
            sluzby zdrowia chciec UPR ?
            • Gość: czlowiek UPR Re: nie wystarczy IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 15:39
              p. Cichowlas ostatnio w ogole zachowuje sie dziwnie wiec nie ma o czym mowic...
            • Gość: czlowiek UPR to inaczej IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 17.09.04, 15:41
              czego totalitarysci chcacy mowic ludziom kiedy maja robic zakupy mieli by
              chciec od tych ktorzy najbardziej sie temu sprzeciwiaja??? a przede wszystkim
              vice versa
              • klip-klap jak to co ? 17.09.04, 15:44
                Te kilka procentow dajacych przewage nad PO. A totalitarystow trzeba hamowac.
                gdzie latwiej ? Poza parlamentem czy w srodku ?
                • Gość: czlowiek UPR Re: jak to co ? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 16:02
                  Na pewno nie w koalicji (i to egzotycznej)... jest tez cos takiego jak honor i
                  zaufanie. A przede wszystkim realizm i tak nie ma na to szans...

Oczywiscie ze w parlamentcie ale na pewno nie z LPR
                  • klip-klap Re: jak to co ? 17.09.04, 16:07
                    Dlaczego, bo macie jeden slaby punkt styczny z PO ?
                    Rozumiem uprzedzenie do LPR, sam jestem do niej uprzedzony,ale z punktu
                    widzenia UPR wydaje mi sie to lepsze rozwiazanie. Przede wszystkim dlatego,ze
                    podkresla antyunijnosc i antystemowosc UPR.
                    • Gość: czlowiek UPR Re: jak to co ? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 16:08
                      tia i oszolomstwo

dlatego nie ma opcji
                      • Gość: czlowiek UPR Re: jak to co ? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 16:11
                        oczywiscie piszac o oszolomstwie pisze o wizerunku po poprzednim prezesie a nie
                        faktach
                        • klip-klap Re: jak to co ? 17.09.04, 16:17
                          Co ciekawe LPr-owi to jakos nbie przeszkodzilo, hmmm. Odnosze wrazenie,ze
                          UPr-owcy za duzo wymowek szukaja.
                      • klip-klap Re: jak to co ? 17.09.04, 16:16
                        Tak sie boisz etykietek postepowych lewicowcow ? UPR i tak jest uwazana za
                        oszolomow, nic tego nie zmieni.
                        • Gość: czlowiek UPR Re: jak to co ? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 16:17
                          konsekwentna realizacja zmian wizerunkowych zmieni juz zmienia poniewaz do PE
                          przekonalismy wiecej elektoratu PO niz LPR
                          • klip-klap Re: jak to co ? 17.09.04, 16:21
                            Byc moze,ale slabiutki wynik swiadczy,ze odstraszyliscie elektorat antyunijny i
                            pro UProwski, ktory jakos nie mogl pojac tej przemiany. Zreszta po co glosowac
                            na cos co sie niczym od PO nie rozni,a szans nie ma ?
                            • Gość: czlowiek UPR Re: jak to co ? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 17.09.04, 16:28
                              pewnie ze placimy frycowe za zmiane wizerunku... ale bardzo dobrze ze sie
                              probuje zmieniac UPR..

Zreszta wiekszosc wyborcow UPR (nie mylic z dzialaczami) glosowalo ZA UE wiec o
                              czym ty chcesz rozmawiac z LPR??
                              • klip-klap juz ide... 17.09.04, 16:32
                                Jakis nietypowy ze mnie sympatyk UPR, glosowalem przeciw.
    • Gość: Upeerysta Korwin pasuje do Ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 15:22
      Bo i on i Liga kochają wielką Rosję i Adolfa Putina.
      • Gość: ktos Re: Korwin pasuje do Ligi IP: *.nitka.net.pl 27.09.04, 23:29
        tak oni kochaja Putina i Rosje jak ty? Pozdrawiam cię
    • albert.flasz Re: Ja! 17.09.04, 16:25
      ...Ale pod warunkiem, że dołączy do tego "Samoobrona", SLD, PSL, PiS
      i "Platfusy". Potem wystarczy już tylko zamknąć całe towarzystwo w klatce i
      zrobić coś w rodzaju objazdowego ZOO.
      Już myślałem, że umrę z nudów - a tu taka wiadomość!
      • klip-klap Re: Ja! 17.09.04, 16:33
        Bez przesady, Przycinek nieco przerysowal. To jest koncepcja najwyzej
        jednostkowa lub forumowa.
        • klip-klap dokladniej 17.09.04, 16:34
          Wsrod czlonkow UPR jednostkowa tzn. wyjatkowa.
    • Gość: Gabriel Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? IP: *.226.30.190.Dial1.Dallas1.Level3.net 17.09.04, 21:36
      Tu nie ma co laczyc..Kto Polak i ma dosc kiwania sie pod murem jak Korwin w
      Rosh Hossana..niech idzie do polskiej partii!
      Albo Liga Polskich Rodzn - albo Judeocolonia! Wybor nalezy do ciebie!
    • Gość: Zacho Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 17:01
      PAMIĘTACIE GENIALNĄ KOALICJE PO PIS? PO miało z 15% PiS z 15%, co w sumie
      dało ... 18%.
      UPR to skrajna prawica, libertariańsko-narodowa.
      LPR to centro-lewica, narodowo-socjalistyczna.
      Zyskać tu może tylko UPR.
      Rachunek wyjdzie taki 2%+15%=...12%? (w tych 12%, 3% UPR)
      • przycinek.usa no i co? UPRowi sie oplaca! 18.09.04, 18:34
        Bo nagle z 3% zrobi mu sie 12!

Sluchaj, te hasla o lewackim nastawieniu LPR sa niezle ale nudne.
        Jaki rzeczywisty argument PRZECIW jestes w stanie podac w ciagu najblizszej
        godziny?

Czy jest cos takiego, ze sie te ugrupowania maja NIE dogadac?
        Ja na razie widze same pozytywy fuzji. Mnie nie przeszkadza, ze jedni to lewacy
        a drudzy to konserwa.
    • przycinek.usa cos sie dzieje. 18.09.04, 22:44
      prawy.pl/czytaj.php?id=2245&pocz=0&xx=5&dz=nowosci
      • Gość: szary Re: cos sie dzieje. IP: 212.122.214.* 20.09.04, 09:41
        o ile Giertych ręka w rękę z Wojterą robiący politykę jest czymś realnym o tyle
        panów pokroju Wrzodaka, Hatki czy pani Sobeckiej nie widziałbym w takim
        układzie....
        myslę, ze prędzej czy później dojdzie do fuzji, ale raczej później ze względu
        na "politykę oczyszczania" LPR-u z akcentów lewackich, która trwa Zamiast gadać
        o narodowym socjalizmie, ideale Białorusi warto obserwować Giertycha bo to on
        jest w tej chwili głównym motorem LPR i to jego pomysły są forsowane)

Natomiast zapowiedzi Giertycha o stworzeniu polskiej prawicy na wzór Fideszu
        czy partii Aznara są konkretną propozycją dla wyborców i dla....reszty
        prawicy... z tego względu kto pierwszy podejmie rozmowy z Giertychem będzie
        miał szansę na lepszą pozyycję w rosnacej w siłę partii, która przejmie za
        jakiś czas władzę

• marcinbonicki Jako Sekretarz Generalny UPR 21.09.04, 14:57
          chciałem zdementować pojawiające się tu plotki,domysły, dywagacje, a
          jednoczesnie zachęcem do odwiedzenia naszej strony internetowej,
          gdzie informujey o oststnim posiedzenie RG UPR
          mazowsze.k-raj.com.pl/109564815025979.shtml
          a komu się nie podoba, to "paszoł won", bo jak nie to do Prokuratora i w Sądzie
          się spotkamy, a najlepiej miejcie wykupione ubezpieczenie zdrowotne bo...,
          acha o mnie się nie martwcie, mi sami chamy płącicie składki ZUS-owskie, bom
          RADNY osiedlowy
          • przycinek.usa Re: Jako Sekretarz Generalny UPR 21.09.04, 18:51
            "a komu się nie podoba, to "paszoł won", bo jak nie to do Prokuratora i w
            Sądzie się spotkamy, a najlepiej miejcie wykupione ubezpieczenie zdrowotne
            bo...,"

Ciekawe, co mial Pan na mysli piszac to fajne zdanie?
            Zastanawiam sie wlasnie, czy nie pozwac pana do sadu?
            To proste. Wystarczy wyslac pieniadze i pelnomocnictwo i sprawa ruszy.
            To robota na 10 minut. Najwyzej.
            Chcesz synku miec taka sprawe?
            Zglaszasz sie na ochotnika?

• klip-klap zimno 21.09.04, 19:22
              Przycinek, rozwaz to na zimno. To mogl napisac tylko prowokator.
              • krzysztofsf Re: zimno 21.09.04, 19:42
                klip-klap napisał:

> Przycinek, rozwaz to na zimno. To mogl napisac tylko prowokator.

ASme to serwis Pawlaka a nie UPR, ktory sie bardzo udziela w necie, w przeciwienstwie do Pana Bonickiego. Wnioski...chyba jasne.
            • Gość: Upeerowiec Ktos sie podszywa pod Bonickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 22:19
              Tego posta nie napisal Marcin Bonicki, przewodniczący Rady Bemowa z UPR.
              • przycinek.usa Re: Ktos sie podszywa pod Bonickiego 21.09.04, 22:23
                jasna sprawa.
            • Gość: antypawlak To Pawlak napisał! IP: *.aster.pl 21.09.04, 23:50
              Pawlak to napisał bo jest frustratem i nieudacznikiem życiowym i nienawidzi ludzi którym się coś w życiu udaje. Szczeka na wszystkich i podszywa się pod innych żeby ich skompromitować. Nie nalezy się przejmować tym marginesem społecznym.
              • przycinek.usa Re: To Pawlak napisał! 22.09.04, 06:41
                To nie zmienia faktu, ze jest czescia UPR i naraza UPR na straty.
                • Gość: Dex Re: To Pawlak napisał! IP: *.smrw.lodz.pl 22.09.04, 08:41
                  Chyba nie ma nic wspólnego z UPR. Najwyżej z NCzasem.
              • klip-klap takis pewien ? 22.09.04, 11:45
                Nie przepadam za stylem p.Pawlaka, ale ktos zwyczajnie moze go wrabiac.
                • Gość: tami Re: takis pewien ? IP: *.lodz.mm.pl 22.09.04, 14:44
                  UPR musi iść sam do wyborów.
                  Bo na razie nie posiada naturalnego koalicjanta.
                  A i naród jeszcze na tyle nie zmądrzał / tzn nie dostał w d**ę/, by właściwie
                  ocenić kto jest kto.
                  • przycinek.usa UPR jest pozbawione honoru. 22.09.04, 18:59
                    UPR jeszcze wystarczajaco nie dostalo w dupe, by wlasciwie ocenic kto jest co!
                    Czyli krotko mowiac UPR powinno siebie odpowiedziec na pytanie, co jest
                    wazniejsze: wyborca, czy dzialacze.

Glos wyborczy jest mandatem zaufania oddanym na partie polityczna.
                    Partia polityczna powinna byc organizacja traktujaca ten glos jak papier
                    wartosciowy. Partia UPR powinna byc powiernikiem zaufania spolecznego!

Co mamy tymczasem?

Ano wypowiedzi reprezentantow UPR, ze spoleczenstwo to "banda glupcow".
                    Wyborcy to holota. A "narod jeszcze nie zmadrzal"!!

I dlatego UPR nie jest w stanie zdobyc 5% glosow. Dowiodlo tego poprzez
                    prezentacje swoich pogladow w dyskusjach z sympatykami na dwa sposoby:

1) Prezentujac nam absolutna bezkompromisowosc na zasadzie "jak ci sie nie
                    podoba to spierdalaj".

2) Ignorujac glos wyborczy swoich sympatykow poprzez brak odzewu na krytyke i
                    postepowanie w mysl tezy: "krytyka to atak agentow".

Dochodze do wniosku, ze tzw. "blokada medialna" jest jedynie w imaginacji
                    dzialaczy UPR. A watpliwej jakosci sukcesy wyborcze biora sie z calkowitego
                    dyletanctwa kolejnych zarzadow i arogancji osob, ktore sa zwiazane z UPR.
                    Uwazam, ze UPR w jakis swoj pokretny sposob promuje takie postawy.

Prezentowanie tutaj analiz istniejacej sytuacji i wskazywanie argumentow dla
                    zmian jest absolutna strata czasu, gdyz odbior krytyki przez UPR jest negatywny
                    ("agenci") a podejscie do tejze jest pozbawione dobrej woli.
                    UPR jest pozbawione krytycyzmu w stosunku do siebie samego.

Gdybym tylko mial szanse dozyc tego momentu, kiedy w Polsce powstanie konkurent
                    dla UPRu i zacznie dzialac dynamicznie i z HONOREM proporcjonalnym do zaufania
                    spolecznego jakie sie mu powierza!

Marze o tym, aby w koncu moc na kogos oddac glos BEZ POCZUCIA zmarnowania tegoz
                    glosu. Zebym w koncu mogl spokojnie oddac glos na partie, ktora tego glosu nie
                    potraktuje jak "glos holoty" - tylko potraktuja jak bank powierniczy traktuje
                    klienta! Ja oddaje wam swoje zaufanie - a wy dzialacie REPREZENTUJAC MNIE JAKO
                    WYBORCE!!!!!

I dlatego uwazam, ze po tych wielokrotnych niepowodzeniach i utracie mojego
                    zaufania nalerzy sie w koncu UPRowi prawda:
                    Zawiedliscie moje zaufanie jako wyborcy i dlatego spierdalajcie!

A osoby, ktore jeszcze maja w sobie odrobine szacunku do wyborcy - PROSZE WAS
                    UNIZENIE - zrobcie cos, aby incjatywa Polskiej Prawicy nie umarla calkowicie i
                    stworzcie jakas alternatywe dla tego podlego UPRu. Bo WYBORCY tutaj mowia do
                    was, ze nikt na UPR nie bedzie juz glosowac.
                    • Gość: stąd Re: UPR jest pozbawione honoru. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 02:59
                      Dodam tylko, że uczynione przez Ciebie uwagi w znacznej mierze odnoszą się
                      również do pozostałych partii politycznych.
                      Skutki tego nietrudne do przewidzenia i zauważenia - stale rosnąca absencja
                      wyborcza.
                      • Gość: Dwupedałowiec Paszol WON ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 12:51
                        ...:)
    • Gość: Tomson Ja jestem ZA!!! Będzie można za jednym zamachem IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 16:15
      wybić wszystkich nazioli i faszystów gdy połączą się w jedną partię.
      • Gość: Hans Kloss Re: Ja jestem ZA!!! Będzie można za jednym zamach IP: *.olsztyn.mm.pl 12.10.04, 12:38
        Czy jesteś pewien co piszesz?? Czy znasz znaczenie słowa znaczenie
        słowa "nazista" i "faszysta"?? Najpierw zapoznaj się z znaczenie tych słów. I
        zastanów się gdzyż jeżeli ktoś jest antykomunistą to nie znaczy, że
        automatycznie jest faszystą lub nazistą. A tak przy okazji nazizm to
        narodowySOCJALIZM.
        PS. Zapomniałeś dodać wybic wszystkie nienarodzone dzieci.
    • Gość: bum Re: Kto jest za polaczeniem LPR i UPR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:34
      Jestem za połączeniem LPR, UPR, PiS, Samoobrony i PO i wysłaniem ich jedną paczką na Księżyc! :P
    • Gość: kakus ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 12:41
      Ostrożnie, bo wyjdzie wam Lupper.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka