Gość: simka IP: *.range86-139.btcentralplus.com 01.06.06, 12:28 pierwszy raz chce robic lasagne-kupilam makaron i nie wiem czy wczesniej mam go ugotowac?? czy na surowy nalozyc farsz i zapiekac ??pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guodny_kroolik Re: lasagne 01.06.06, 12:40 Nie gotuj. Wystarczy, że całość dobrze podlejesz sosem. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb przeczytaj instrukcję na opakowaniu... 01.06.06, 13:29 bardzo rzadko, ale czasem można trafić na taki makaron, który wcześniej nalezy ponoć ugotować. Ja takich nie kupuję. Wole kłaść farsz na surowe płaty i zalewać sosem... Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: lasagne 01.06.06, 13:33 nie gotuj, ale musisz zalac sosem tak, żeby wszystko było przykryte. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: lasagne 01.06.06, 13:38 Z doświadczenia wiem, że nieugotowany makaron musi poleżeć pod sosami. Najlepiej zrobić lasagne kilka godzin wcześniej i dopiero potem piec. Gotowanie czy obgotowywanie tego makaronu grozi rozstrojem nerwowym. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia_mamusia Re: lasagne 01.06.06, 15:31 Ja zalewam gorącym sosem. Można wtedy od razu piec. Odpowiedz Link Zgłoś