Gość: expert IP: *.chello.pl 22.06.06, 22:09 a moze bracia Tashibana? Jak sądzicie drodzy forumowicze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TTTrojan Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.06.06, 22:43 Na tej bajce wychowała sie reprezentacja Polski dlatego tak wymiata :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penisi strzal Re: Kto był lepszy??==>twój stary ;))) IP: *.gl.digi.pl 27.06.06, 00:34 ze ma takiego syna co takie fajne pytania zadaje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Kto był lepszy??==>twój stary ;))) 27.06.06, 08:29 o czy wy tu gadacie?? Ludzie za oknem 35 stopni, a mózg normalnego białego człowieka nie pracuje powyżej 30!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
skttrbrain Misaki 27.06.06, 18:56 only Misaki..jak wyjeżdżał do Francji (chyba..) to się popłakałem ;D 12 lat temu to chyba było..1994 polonia1 no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szutetsu Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.telkab.pl / 80.54.108.* 29.06.06, 18:50 Najlepsi byli wymiatacze z Mejwy, ktorzy potem przeszli do Toho - Kojiro, Takeshi i bramkarz Wakashimazu (Wakabajashi przy nim to cienias). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 30.06.06, 01:19 <rotfl> Dobre!!!! Oczywiście, że Tsubasa!:D Szkoda, ze dzisiaj nie ma już takich kultowych bajek.... Inna sprawa, ze wtedy nie było netu i wszyscy przed TV siedzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oluszka Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.orange.pl 27.06.06, 14:02 ja jak byłam małą dziewczynką kochałam się w Kodziro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagi Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.06, 08:50 a i tak najlepszy jest Songo-Kan. Ile to by spraw teraz rozwiazalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:53 aLBO CHOCIAZ JAKIS VEGETA, ale co z odpowiedzialnoscia i potworami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagi Songo Kan najlepszy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.06, 08:55 i tak najlepszy jest Songo - Kan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.autocom.pl 28.06.06, 10:10 Kiełbasa. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 23.06.06, 09:46 I tak najlepiej wymiatali bramkarze, Wakabayashi i karateka Wakashimizu. A szczytem w polu byli bliźniacy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drr Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.klaudyny.waw.pl 26.06.06, 23:30 a to nie byl Bakabajaszi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro89 Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 00:43 To był Baka ba jasiu ale tylko wtedy gdy się zbakał. A tak normalnia to Wakabajashi Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 27.06.06, 12:21 A tamto nie był Kojiro? W przypadku japońskiego pojawia się problem z transkrypcją. W powszechnym użytku jest taka nawiązująca do wymowy angielskiej. Jest to czasem mylące dla nas (bo my byśmy woleli czytać "po polsku") i dla wszystkich - bo niektóre dźwięki trudno oddać (nie mówiąc już o kwestii "na którą sylabę pada akcent"). Na stronach internetowych i w komiksach, w których bohaterom nie zmieniono imion na europejskie, używa się zapisów "Wakabayashi" (poza tym "Wakashimasu", "Kojiro", "Tachibana"). Wydawałoby się więc, że powinno się czytać na początku "ł", jak po angielsku. Ale jednocześnie przy opglądaniu filmu ma się wrażenie, że tam na początku JEST "b" albo "w". Trudno jest rozsądzić, co naprawdę, bo Azjaci używają często dźwięku pośredniego, który u jednych bardziej przypomina jedno a u drugich drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastek Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:22 Nie lubiłem Braci Taszibana Odpowiedz Link Zgłoś
kyos Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 23.06.06, 15:04 the best: Wakabayashi i jego niezapomniana czapeczka! :) bodaj tylko w sytuacjach kryzysowych spadała mu z głowy i można było -wreszcie!- zobaczyć jego włosy :) że nie wspomnę jak wskakiwał na bramkę i z góry badał skąd nadleci piłka (wirująca trójka napastników) :) pytanie: parę lat temu puszczali na TV4 "nową" japońską kreskówkę o piłkarzach - jak ona się nazywała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessor A tu sie mylisz, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:57 bo wirujacy trzej napastnicy i patrzenie z poprzeczki na nich to byla inna bajka , na tvp2 leciala, "Futbolowe marzenia" czy jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
dad Re: A tu sie mylisz, 27.06.06, 00:07 Nie to Ty sie mylisz niestety a w zasadzie oboje..poniewaz wirujaca 3ka napastnikow byla jak najbardziej w Tej bajce ale na bramce stal bramkarz Nankatsu a nie Wakabayashi ktory pozniej wyjechal przeciez do Niemiec i nie bral udzialu w mistrzostwach Japonii :) Pozdrawiam (btw szkoda ze telewizje nie mysla o ponownym nadawaniu tych bajek na ekranie:( ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misaki A tu sie mylisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:19 Nankatsu to nazwa druzyny, w ktorej grali bohaterowie, w tym bramkasz Wakabayashi (choc jego pierwszym klubem było Shutetsu). I on naprawde wskakiwał na bramke żeby przechytrzyć braci Tashibana (było ich dwóch). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: A tu sie mylisz IP: *.futuro.kielce.msk.pl 27.06.06, 11:05 A czy przypadkiem Tsubasa też nie wskakiwał na bramkę żeby ich przechytrzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mithloss Re: A tu sie mylisz IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 08.07.06, 21:21 Prawde rzecze assessor. Wirujących 3 napastników, w czerwonych koszulkach, z zespołu No1 nie było z Tsubasą i Kojiro w jednej bajce. Na bramkę nie wskakiwał ani Tsubasa ani Wakabajaszi, tylko bramkarz z tej drugiej bajeczki, bracia Tasziban oraz Kojiro z tej bajeczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisklę Re: A tu sie mylisz, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 11:49 > szkoda ze telewizje nie mysl > a > o ponownym nadawaniu tych bajek na ekranie No wlasnie. Choc juz ze mnie stary byk:-) rowniez chetnie siadlbym przed telewizorem, gdyby znow puscili ta bajke. I inne, kto pamieta Gigiego? A Yatamana? Pamietacie co robił Pazdziernik, kiedy pragnął... schlac sie? Zamiast pic jak ludzie, zjadal winogrona. Po kilku miesiacach od spozycia... tych owocow, Pazdziernik upijal sie, bo w jego zolądku zamiast trawienia odbywal sie proces fermentacji alkoholowej:-) To dopiero aparat:-) Ech, to byly bajki! No i dlaczego TV nie puszcza Simpsonow, no dlaczego? Nie jest to bajka dla dzieci, ale juz po dzienniku, to TV moglaby puscic zamiast tych bzdurnych telenowel. Cholera, i czlowiek dorosly ma ochote od czasu, do czasu obejrzec jakas kreskowke na poziomie, a na Smerfy juz nie wypada, bo by sie ze mnie smiali, (choc musze sie przyznac, ze zerkam czasem, bo duet Gargamel-Klakier jest nieziemski tak jak Tołdi i "jego chamowatosc" pan - zapomnialem imienia). Panie Wildstein zrób pan coś z tym "M", bo ja juz mam mdłości od tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Weasel Re: A tu sie mylisz, IP: 194.146.219.* 27.06.06, 22:48 Racja! Jakby byly powtorki to chyba bym sie nie odkleila od telewizora! :P Czy Wam tez sie wydaje, ze Gigi, Yattaman, Kpt.Daimos itp. byly duzo lepsze niz np. te Pokemony co teraz leca? O! Wlasnie mi sie przypomnialo, ze byl jeszcze Yatodetaman! To bylo co innego niz Yattaman, prawda? A pamietacie takie anime "Candy, Candy" o takiej blondynce-sierocie adoptowanej przez bogata rodzine? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksik Re: A tu sie mylisz, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 23:23 ha:) tsubasa i kodziro...miodzio:) filmiki sobie owe mozna sciagnac emulem..po niemiecku wprawdzie..ale zawsze cos. nie?:D Odpowiedz Link Zgłoś
kyos Re: A tu sie mylisz, 30.06.06, 23:00 > "jego chamowatosc" pan książę Iktor [Hector] vel "księciunio" w tym miejscu chciałbym podziękować za przypomnienie tytułu - taaak, "Piłka w grze" i "Rycerze Zodiaku", te popołudnia z TV4 :) - Pokemony się przy tym chowają :))) Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 27.06.06, 10:32 ta bajka to "Piłka w grze" - moim zdaniem dużo lepsza od kapianta hawka... Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 27.06.06, 12:26 Wakabayashi był zdecydowanie najlepszy. Skakanie po bramce uprawiano chyba we wszystkich tych serialach przy różnych okazjach. Na porządku dziennym było akrobatyczne odbijanie się od słupka, żeby polecieć w odpowiedni kąt bramki. Przyznam, że nie umiem powiedzieć na pewno, gdzie byli trzej zawodnicy, którzy przed strzałem jednocześnie robili salto i nie wiadomo było, który z nich ma piłkę. WYDAJE mi się jednak, że chodzio o ten nowszy serial. Ale to mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [piotrek Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:55 tsubasa byl technicznie doskonaly ale kodziro rowniez byl dobry, ale jego gra byla zdecydowanie silowa. tsubasa lepszy ale kodziro tez b dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 07:19 Tsubasa ze swoim atomowym strzałem lub przewrotką wykonywaną chyba na wysokości piątego piętra;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.galileusz.3s.pl 27.06.06, 12:49 ta druga kreskówka nazywała się "Gra w piłkę". Oglądałem ją namiętnie i mi akurat podobała się nawet bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin14 Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:50 Ta bajka to "Piłka w grze" ale byla gorsza od Tsubasy Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 23.06.06, 18:03 tsubasa :) bo nie pamietam juz kto to byl kodziro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fish&chips Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.eranet.pl 26.06.06, 17:42 Wakashimazu/Wakashimizu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faith Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.wwnet.info / *.wwnet.info 26.06.06, 22:09 Wakabayashi zdecydowanie Kodziro tez wymiatal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonextgo Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.chello.pl 26.06.06, 22:10 Wakabayashi i Kodżiro byli najlepsi,Tsubasa to był chyba taki za słodki chłopak jak dla mnie na głównego bohatera. Jeszcze mu się prawie wszystko udawało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.elektron.com.pl 27.06.06, 09:19 kodziro bo cwiczył kopanie piłki w wodzie i fale mu piłki nie zawracały a tak nie umie nawet roberto carlos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misaki A tu sie mylisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:20 Kodżiro nie ćwiczył w morzu. To Wakashimazu, bramkarz-karateka. Kodżiro była po prostu mega twardzielem Odpowiedz Link Zgłoś
vermiculus Re: A tu sie mylisz 27.06.06, 10:37 Kojiro z pewnością ćwiczył strzały w morzu - ja też pamiętam. IMHO jako typowy striker to Kojiro był lepszy, Tsubasa bardziej pasował na rozgrywającego ;-) BTW: Po tylu poważnych kontuzjach w tak młodym wieku to nic z niego nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: A tu sie mylisz 27.06.06, 12:29 Kojiro jak najbardziej ćwiczył w morzu. Nie pamiętam na ile to było przedstawione w serii telewizyjnej, ale w "Road to 2002", kiedy "zmiękł", pojechał na b. intensywny trening, podczas którego osiągnął formę pozwalającą mu "przestrzelić" na wylot falę sztormową podczas tajfunu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oregano A tu sie mylisz - to było tak dawno ze kazdy może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:37 z tego co ja pamietam on podczas pzrypłtywu strzeklał w mozu jak najsilniej aby piłka jak najdalej doleciała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowi Re: A tu sie mylisz - to było tak dawno ze kazdy IP: 213.17.175.* 27.06.06, 12:41 a jego strzał określono jako TYGRYSI STRZAŁ (piłka rozrywała siatkę, a nawet wbijała się w mur) Odpowiedz Link Zgłoś
fairycharlotte Re: A tu sie mylisz - to było tak dawno ze kazdy 28.06.06, 09:03 Trener Kira trenował Kojiro na wyspach Okinawa. Tam Kojiro walczac z morzem nauczył się tygrysiego strzału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.meep.cz / *.meep.cz 27.06.06, 18:33 ja tez pamietam ten wlasnie odcinek chyba najbardziej ze wszystkich.... powinnismy zrobic jakis marsz by telewizja znow te kreskowki puscila, albo demonstracje, co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixxerr Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: 195.205.241.* 26.06.06, 22:10 tsubasa oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:21 i tak gigi by ich jedna reka rozwalil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotaro Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.pharm.sanofi / *.sanofi.com 27.06.06, 11:46 o ile biale majteczki nie zagotowalyby mu czachy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mactee Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:26 kodziro i jego "tygrysi strzał" .Toho vs. Nankatsu !!!To byly czasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbukf Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.echostar.pl 26.06.06, 22:27 naturalnie, ze Kodziro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezel Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.aria.pl 26.06.06, 22:28 Lewandowski by ich porobil :d Odpowiedz Link Zgłoś
zosia84 Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 26.06.06, 22:30 Oj to były czasy i to były bajki...Chyba jednak Kodziro - bardzij tajemniczy wydaje mi sie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 22:31 Kodziro! proste i te jego treningi nad morzem. twardziel byl! ... "Morizaki nie obronil!" Odpowiedz Link Zgłoś
vermiculus Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 27.06.06, 10:39 A może jednak Karl-Heinz "Miemcy nigdy się nie bronią" Schneider - kapitan niemieckiej młodzieżówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glinareal Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.ipt.aol.com 26.06.06, 22:33 obaj byli dobrzy, kodziro to taki boiskowy zabijaka, ktory nie zawsze sie podobal, a dzieci takich nie lubia, wola tsubase. polecam shaollin soccer, filmowa wersja tsubasy - dla mnie wymiata, podobno jest kontynuacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:35 Wakashimazu, bo miał długie włosy i był taaaki podły :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 09:42 Misato był najlepszy... gdyby tylko nie jego choroba ;(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misaki ojjjj jaka gafa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:21 Misaski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayk84 Re: ojjjj jaka gafa... IP: *.rzeszow.mm.pl 27.06.06, 12:03 Misugi! :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzacy Re: ojjjj jaka gafa... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.06.06, 12:26 Misaki ! Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: ojjjj jaka gafa... 27.06.06, 12:32 Misugi Jun! Misaki to był partner Tsubasy w "złotym duecie". Czasem znikał z horyzontu, bo jego ojciec był podróżującym po świecie malarzem i często się przeprowadzali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam'79 Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.chello.pl 26.06.06, 22:36 jakdla mnie Kodżiro lubię ludzi z charakterem,i ten Jego strzał choć nie wątpię,żejeszcze jakieś 10lat temu postawiłbym zupełnie inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 27.06.06, 12:31 Też się nie mogłam powstrzymać od takich skojarzeń, mimo że to chiński film i o kung-fu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz tylko i wyłącznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:34 Generał Daimos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Weasel Re: tylko i wyłącznie IP: 194.146.219.* 26.06.06, 23:41 O taak!!! To było coś fantastycznego!! Moje ulubione anime! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroplla Re: tylko i wyłącznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:57 Kazuja i Erika;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonso Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.06, 22:35 piłkarsko lepszt był kojiro ;] i dobry jeszcze był ten przyjaciel Tsubasy, co gdzie wyjechał i się na MŚ dopiero spotkali :P a Tsubasa był zły, bo grał w Barcelonie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOPACZ najlepszy był Misaki IP: 213.155.174.* 26.06.06, 23:50 ten przyjaciel to był Misaki, jeśli mnie pamięć nie myli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luckylook Re: najlepszy był Misaki 27.06.06, 00:40 Tak Misaki był super, grał z 10. No i Wakashimazu i jego odbijanie się od przeciwległego słupka. Jeśli chodzi o tych trzech latających, to byli chyba i tu i tu, w sensie i w Kapitanie Jastrzębiu i tej bajce z tvp2 - pamiętam, że drużyna nazywała się kings. A w Tsubasie śmieszny byl ten krótko scięty Ischizaki, pamiętam jego samobója w meczu z drużyną bliźniaków i później to jak odebrał im piłkę. W innym meczu skleił też piłkę na twarz. A jak się nazywał ten drugi piłkarz z Toho, obok Kojiro?? Takeshi czy coś w tym stylu? Pamietacie może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: najlepszy był Misaki IP: *.elektron.com.pl 27.06.06, 09:23 no takeshi taki młody co gdzieś w połowie bajki doszedł dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misaki Re: najlepszy był Misaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:25 Takieshi's Castle?:) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.zory Re: najlepszy był Misaki 28.06.06, 09:14 to był dopiero program! zawsze płakałem zze śmiechu jak to oglądałem! :) mogli by na jakimś kanale polskim to puścić Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: najlepszy był Misaki 27.06.06, 12:34 > Tak Misaki był super, grał z 10 biiiiip! Z 10 zawsze grał Tsubasa. A w drużynach Meiwa ---> Toho - Kojiro. Keidy tworzyli reprezentację był chyba nawet konflikt na tym tle (ale tylko w telewizji, w "Road to 2002" zrobili słodkie "Wszyscy się zgadzamy, że tylko Tsubasa może grać z 10"). Misaki grał z 11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shiryu Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:37 Najlepszy w czym?;) Kodziro jakiś taki znerwicowany i za bardzo ogorzały Tsubasa z wykrochmalonym mopem na głowie i w dodatku nierozgarnięty Tylko Misaki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonso Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.06, 22:39 o no własnie :D Misaki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldman Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.06, 22:41 tak Misaki był najlepszy zdecydowanie , to taki Kaka był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Gdzie sie podzialy te bajki? IP: 62.233.164.* 26.06.06, 22:45 dlaczego zadna telewizja nie zainteresuje sie żeby wyemituwac daimosa, Tsubase,tygrysią maskę czy Yatamana-przeciez to byłby hiciory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Gdzie sie podzialy te bajki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:00 dobrze mówi, dać mu wódki :-) wspomnienia, wspomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
vermiculus Re: Gdzie sie podzialy te bajki? 27.06.06, 10:43 Może dobrze, że nie powtarzają. Kiedy po 20 latach zobaczyłem znów Załogę G (Eagle Riders)... no cóż, po prostu wspomnienia są lepsze niż sam film. Odpowiedz Link Zgłoś
sebazawa Re: Gdzie sie podzialy te bajki? 27.06.06, 03:13 Czy może ktoś wie gdzie można ściągnąć Capitana Tsubase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iśka Re: Gdzie sie podzialy te bajki? IP: 193.108.206.* 27.06.06, 10:08 Hej, Mi ostatnio też się zachciało powspominać stare dobre czasy, no i udało mi się znaleźć moją ulubioną bajkę. Adres tutaj: animesub.info/forum/watek.php?WT=46460&Strona=0 Narazie ściągnęłam jeden odcinek i jakośc jak dla mnie bardzo dobra (nie jest to oczywiscie bajka z polskim lektorem, ale teksty też można gdzieś znaleźć). Jak tylko skończy mi się sesja, biorę się za ściąganie pozostałych odcinków i siadam i oglądam ;) PS. Mi najbardziej podobał się Misaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do iśka Re: Gdzie sie podzialy te bajki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:41 Bylbym wdzieczny za Twojh adres mailowy,z checia od kupilbym od Ciebie odcinki;)pozdrawiam.moj adres to kamil.mical@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la1 Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 17:07 Moim zdaniem przesadzasz mówiąc o fryzie Tsubasy a po zatym uważam że najlepsi byli Tsubasa z Misakim i chciałbym żeby zrobili jeszcze kilka odcinków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.nowiny.net 26.06.06, 22:41 ktoś pamięta jeszcze? bo ja pamiętam niektóre imiona bohaterów, ale tytułu za nic nie mogę sobie przypomnieć. Swojego czasu "kochałam" się w Kodżiro. Acha, i czy kojarzycie w którym roku i jaka telewizja emitowała tą bajkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:46 Polonia 1, w jakims 94 chyba. Ale ja w sumie wolalam "pojedynek aniołów" o siatkarkach :] A tytuł był jakis od czapy, typu własnie "pojedynek aniolow". Oryginalnie to chyba "Tsubasa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Weasel Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: 194.146.219.* 26.06.06, 23:45 Szkoda, ze to bylo na Poloni 1 - dla mnie to byla rozpacz jak ja zakodowali, bo nie mielismy satelity! :< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.elektron.com.pl 27.06.06, 09:25 kiedyś też elciało na tv4 lub polsacie ale to daawno jak ja chodziłem do podstawówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Weasel Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: 194.146.219.* 27.06.06, 22:36 A ja na anime o bodajze 15:00 wracalam pedem do domu z podstawowki w niecale 15 minut, chociaz dojscie do niej rano zajmowalo pol godziny. Nie ma to jak odpowiednia motywacja. ;) To byly piekne czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kyo Ludzie to było anime a nie bajka ^^' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:04 Litości, a najlepszy był Wakashimazu i bracia Tashibana xD Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: jaka był tytuł tej bajki?? 27.06.06, 12:37 Była też emisja w tv4, chyba 1999/2000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroplla Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:08 u nas przed blokiem powstalo kilka druzyn siatkowki!! dzieci cale dnie graly i robily sobie tylko przerwe na 'pojedynek aniolow' (+ co tam jeszcze lecialo.. 'Bia - czarodziejskie wyzwanie chyba':P). I byly mecze, i byly zawody!! A ja cierpialam, bo zostalam 'rozgrywajaca' (co mi zreszta posluzylo w dalszych latach i zabawie'w siatkowke';)), a nie 'odbierajaca' jak moja idolka, Mery Takigawa...:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.ols.vectranet.pl 26.06.06, 22:46 "kapitan Tsubasa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jii Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.nationwide.com 26.06.06, 22:50 Nie nie, tytul byl "Kapitan Hoque". Zawsze sie zastanawialem czemu, bo nie bylo tak bohatera o takim imieniu. Czy ktos moze zna jakas strone o tej bajce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessor Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:59 Tytul to Captain Hawk, na pewno nie Hoque. Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: jaka był tytuł tej bajki?? 27.06.06, 01:16 Siatkarki byly lepsze. No i jeszcze bylo 'Grand-prix', pamietacie? Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: jaka był tytuł tej bajki?? 27.06.06, 12:41 Właściwie powinen być "Kapitan Tsubasa". "Tsubasa" znaczy bodajże "skrzydło", pewnie stąd takie "ptasie" skojarzenie, bo zdarzały się tłumaczenia "Kapitan Hawk" i "Kapitan Jastrząb". Jeśli ktoś szuka w internecie, to najpewniej znajdzie, wpisując w wyszukiwarkę "Capitaine Tsubasa", "Captain Tsubasa", ew. "Holly et Benji" lub "Olive et Tom" - w innych krajach w ogóle zmieniano bohaterom imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PC Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:48 Polonia 1 (ta włoska), Kapitan Tsubasa albo Subasa ew. Drużyna Nakatzu, rok nie pamiętam ale wydaje mi się że coś koło 1994-1995 :D Więcej grzechów nie pamiętam ;) A najlepszy to był Kodżiro w nowej serii, gdzie nowym strzałem przebijał metalowe płyty :)) [leciało na Rai Uno :D] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonso Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.06, 22:52 tytułem tej bajki w Polsce był : "Kapitan Jastrząb" i tez nie wiem dlaczego oO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.l5.c3.dsl.pol.co.uk 26.06.06, 23:05 oczywiscie ze Kodziro, nie dosc ze byl najlepszy na boisku ze swoimi tygrysimi strzalami to utrzymywal swoja rodzine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kic Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.cwpe / *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.06, 09:33 AFAIR Tsubasa to po japonsku wlasnie jastrzab - stad tez ten Hawk w poloniowym tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.elektron.com.pl 27.06.06, 09:32 Kyaputen Tsubasa tytuł japoński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsikus Re: jaka był tytuł tej bajki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 11:11 Tu masz swoja odpowiedz... www.animenfo.com/animetitle,422,cbefts,captain_tsubasa.html 128 odcinkow podstawowych... pozniej bylo chyba Road to 2002... oraz jeszcze cos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoghurt Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: 217.153.177.* 26.06.06, 22:58 Zdecydowanie Wakabayashi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.105-80-b.business.telecomitalia.it 26.06.06, 23:04 ja mysle ze son goku jako super sayian 3 poziomu by caly ten stadion w cholere rozpier*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom człowieku, my tu o poważnych sprawach rozmawiamy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:08 a nie o jakiś balachdragonach czy jak to tam było :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Jun Misugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:17 Jun Misugi był chory na serce i mógł grać tylko połowe meczu Odpowiedz Link Zgłoś
liverpool Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 29.06.06, 05:17 Ja myślę, że najlepszy był tn bramkarz z Niemiec, który w ciągu całej swojej kariery puścił jedynie dwie bramki (oczywiście w finale z Japonią, w przegranym 1-2 meczu). Pokazywali jak w młodości bronił z opaską na oczach, odwrócony tyłem do bramki, a mimo to wszystko bronił. 10^10 razy leszpy od wszystkich innych Odpowiedz Link Zgłoś
nikalaj Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 26.06.06, 23:16 Kodżiro wymiatał. Jego tygrysi strzał przebijał mury i fale tsunami. Pomyślcie ile ludzi by uratował rozbijając fale tsunami... Odpowiedz Link Zgłoś
bati najlepszy rasiak 26.06.06, 23:54 co wy tam wiecie, najlepszy i tak jest rasiak i jego trener Geppetto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mop Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:54 Zdecydowanie Kodziro, w przeciwieństwie do Tsubasy miał jaja. Osobiście jednak sympatyzowałem z Misakim. Dobre były odcinki kiedy grali na mistrzostwach świata - wszyscy w jednej drużynie (tylko nie pamiętam czy zdobyli złoto). Anime o siatkarkach też był dobry - te "soraaaaaa" przed każdym serwisem. Odpowiedz Link Zgłoś
matczukm Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 26.06.06, 23:55 Hehe moim zdaniem Tsubase E'Ozora(?) byl lepsiejszy zdecydowanie, aczkolwiek moim najwiekszym idolem byl Gigi Salivan - knypek wymiatajacy w kosza zakochany w bialych majteczkach :DD to polaczenie dwoch tematyk stworzylo moim skromnym zdaniem bajke wszechczasow :-) czy ktos ja jeszcze pamieta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fansub Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.crowley.pl 26.06.06, 23:56 najlepsi byli bracia tashibana :D jeden slizgal sie na koszulce przez 500m zeby wybic swojego brata 100m w gore ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gszech Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 00:04 Przyjacielem Kojiro byl Takeshi:) A i tak tsubasa byl najlepszy. Ile to ja sie z ojcem nawalczylem ktory chial akurat wtedy ogladac teleexpress...ech to byly czasy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fish&chips Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.eranet.pl 27.06.06, 00:08 Gość portalu: fansub napisał(a): > najlepsi byli bracia tashibana :D Ej no, tylko bez blizniakow mi tu;P NAPRZOD TOHO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
worldpl Niemiec 27.06.06, 00:13 Najlepszy byl blondyn Niemiec, nie pamietam czy to akurat ta bajka i jak sie nazywal, ale juz mnie nudzili wygrywajacy Japonczycy i chcialem by ktos im dokopal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Niemiec IP: *.acn.waw.pl 27.06.06, 00:22 ta bajka. Niemiec to byl chyba Schneider i miał też swój super strzał który palił bramkarzowi rękawice. Dziwi mnie że nikt nie wspomina najjaśniejszej postaci tej bajki Ishizakiego który przyjmował zawsze piłke na twarz (niezaleznie jak superowy bylby strzał). Był jeszcze Taki mistrz prawego skrzydła i wielki gruby bramkarz który zasłaniał pół bramki :) A Kojiro zanim przeszedł do Toho grał w Mejwie. Dobry było motyw z tym jak Tsubasa rzucił Wakabajasziemu wyzwanie napisane na piłce, kopiąc ją z jakiejś góry prosto do ogrodu bramkarza :) echh... Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Niemiec 27.06.06, 01:18 No ijeszcze trening w wodzie z pilka - super sprawnych przeciwnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loger Re: Niemiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 09:21 jeśli mnie pamięć nie byli to był to Karl Hanz Schneider Odpowiedz Link Zgłoś
pikasso_admin Re: Niemiec 27.06.06, 16:06 Karl Heinz Schneider był najlepszym napastnikiem, przynajmniej z piłkarzy, którzy wystąpili w anime w Polsce. Potrafił okiwać zarówno Tsubasę jak i Kojiro Hyugę podczas jednego dryblingu. Czterech Japończyków musiało blokować jego strzały. :D Dobry był Pierre, Francuz. Technicznie od Ozory (nazwisko Tsubasy) był lepszy Misugi. Misaki raczej tylko ich wspomagał. Hyuga zaliczył jedną kapitalną akcję (o ironio! - przepuszczenie piłki do Tsubasy w meczu z Niemcami). A z innych źródeł - Arthur Coimbra, Carlos Santana (ten ogrywał Tsubasę jak chciał). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosma Re: o właśnie Ishizaki był najlepszy! IP: *.uz.zgora.pl 27.06.06, 20:59 juz nie pamiętam tych wszystkich piłkarzyków, ale lubiłem oczywiscie jak kazdy dzieciak tsubasę, pani pozwalała nam w podstawówce na przerwie oglądać bajkę, kodziro był taki tajemniczy ale cholernie przystojny, mogłaby tvp powtórzyć serial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sytg Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.pcz.pl 27.06.06, 00:38 Moim zdaniem w tej kolejnosci: karl heinz schneider, misaki, misugi, wakabayashi i tsubasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 00:40 Bracia Toshibano byli najlepsi. Najfajniejsze były ich superstrzały co uderzali w piłkę jednocześnie albo jeden wyskakiwał z pleców drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 00:46 Misugi był świetny, ale miał chore serce i czasem nie dawał rady dobiec do bramki, bo miał zawał. Odpowiedz Link Zgłoś
fifciu Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? 27.06.06, 01:05 jak dla mnie kodziro to był taki odpowiednik vegety z dragonballa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donmirko20 Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.systemy / *.systemy-informatyczne.com 27.06.06, 15:29 Ludzie Kodżiro wymiatał. Tsubase cały czas pokazywali dlatego wydaje sie wam ze on był taki super. Pamiętam jak trener Kodżiro wrzucił 1 zł do automatu coca- coli puszka nie wypadła . Kodżiro dorwał balla wyje... w automat i puszki sie posypały. BAJKA BYŁA POPROSTU ŚWIETNA. pamietam ze opowadalismy potem sobie odcinki w szkole nie daj Boze jak ktos nie oglądał. Bliżniaki też kopały piłke na peeronie gdzie jeździły pociągi albo jakiś 3 typków kręciło sie w powietrzu podając sobie piłki a potem jeden strzelał. Najlepiej jakl Kodżiro strzelił a tsubasa nie fsartownie trafił w piłke mógł szybko spier... i krew mu z czoła zaczęła sie lać . :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro89 Re: Kto był lepszy: Tsubasa czy Kodziro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 00:47 Najlepszy był Rasiak Odpowiedz Link Zgłoś