Dodaj do ulubionych

Fotelik PegPerego PrimoViaggio!

05.07.05, 11:15
Czytajac Wasze opinie zwrocilam uwage na fakt, ze warto kupic fotelik
pasujacy do stelaza wozka.
Mam w planach kupno wozka Peg Perego Atlantico i pasujacym do niego
fotelikiem jest wlasnie PP Primo Viaggio.
Czy Wasze Maluszki korzystaja, badz korzystaly z tego fotelika i jakie macie
opinie na jego temat?
Bede bardzo wdzieczna za Wsze opinie i ewentualne rady!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • mamatymcia Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 05.07.05, 12:33
      moim skromnym zdaniem ten fotelik jest za bardzo "siedzący" dla noworodka. tez
      kupiłam cały komplet peg perego, zeby fotelik pasował do stelaża, ale maluch nie
      znosil jezdzic w tym foteliku. wiec pierwsze 4 miesiące jezdzil w deltimie
      grillo kupionym na allegro. a dopiero jak zaczal lubic pozycje siedzaca to
      zaczal uwielbiac ten fotelik.
      • bea_7 Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 05.07.05, 22:44
        Dzieki za informacje! Chyba zdecyduje sie na ten fotelik, bo pasuje do stelaza,
        zastanawiam sie tylko na ktorym siedzeniu montuje sie fotelik z baza? Na
        przednim, czy z tylu? Dziecko jest tylem do kierunku jazdy?
        Pozdrawiam!
    • karolina_xv Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 06.07.05, 13:36
      Ja mam ten fotelik i kupiłam ze względu na bazę. Mój synek od urodzenia w nim
      jeździ i nie było jeszcze sytuacji, żeby płakał w czasie jazdy. Fotelik się
      montuje tyłem do kierunku jazdy. Można go montować również na przednim
      siedzeniu, o ile samochód nie ma poduszki powietrznej (ale takie są zasady z
      każdym fotelikiem). Ponadto można ściągnąć tapicerkę i wyprać. Ja jestem z
      niego zadowolona.
      • bea_7 Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 06.07.05, 13:49
        Karolina_xv smile))
        Dziekuje za rade, postanowilismy, ze kupimy fotelik Primo Viaggio.
        Nam tez chodzi o fotelik z baza, zeby bylo wygodniej z mocowaniem fotelika.
        Skoro Twoj synek jest zadowolony to mam nadzieje, ze nasz maluch tez bedzie smile))
        Pozdrawiam!
        • maggie2229 Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 06.07.05, 15:29
          ja tez na ten model jestem zdecydowana, a jaki kolor planujecie kupic, lub
          kupilyscie i sie sprawdzil (malo brudzil, nie płowiał itp)

kupilam uzywany typowo gleboki wozek Peg-Perego kolor bezowo-oliwkowy i teraz
          nie wiem, jaki kolor z nowej kolekcji bedzie najbardziej pasowal

gdzie w sklepie internetowym widzialyscie najkorzytsniejsza cene - w Calineczce
          z baza 538 zł, znalazlyscie gdzies taniej?
          • bea_7 Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 06.07.05, 16:25
            Ja mam zamiar kupic nowy wozek Atlantico a fotelik PP uzywany i prawde mowiac,
            choc nie wiem czy to dobry pomysl, fotelik chce kupic w innym kolorze niz
            wozek.
            PP Atlantico nie ma zbyt duzego wyboru pod wzgledem kolorow, my zdecydujemy sie
            na tradycyjny granatowy, moj maz jest takim kolorem zachwycony a mnie tez sie
            podoba.
            Natomiast fotelik chce kupic w bezowo-pomaranczowym kolorze, nazwa to Hip Hop,
            bardzo mi sie podoba i pomyslalam, ze przeciez fotelik nie musi byc w takim
            kolorze jak wozek, bo do jego montazu potrzebny jest tylko stelaz.
            I w ten sposob moj maz bedzie mial wymarzony granatowy wozek a ja bezowo-
            pomaranczowy fotelik wink))
            Z tego co widzialam w Necie to Calineczka ma tanie oferty i wybor kolorystyki
            fotelikow jest bardzo duzy! Z tego co slyszalam foteliki PegPerego ladnie sie
            uzytkuja i material nie plowieje szybko, czasem nawet po roku uzywania
            wygladaja prawie jak nowe.
            Mnie bardzo sie podoba kolor Hip Hop, o wozku tez myslalam w takim kolorze, ale
            tylko Pramette i Plico sa dostepne w tym kolorze, a obydwa te wozki maja
            mniejsze kola niz Atlantico i dwie raczki, no i sa dosc waskie.
            Pozdrawiam!
            • maggie2229 Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 06.07.05, 21:17
              mi tez sie ten hip-hop podoba, tylko jak chcesz kupic uzywany, skoro to kolor z
              tegorocznej kolekcji?
              dzis na zajeciach w szkole rodzenia, podkreslali, ze nie powinno sie kupowac
              uzywanego fotelika, bo nigdy nie wiadomo, czy nie bral udzialu choc w malej
              stluczce - wtedy nie bedzie na nim sladu, a funkcje juz nie spelnionesad(

mam dylemat, bo tez myslalam o uzywanym...nie wiem, co zrobić
              ale fotelik super, tylko nie widzialam tego pomaranczu na zywosad(
              podoba mi sie jeszcze ten blekitno-szary chyba?
              • bea_7 Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 06.07.05, 23:18
                Maggiesmile))
                Mnie sie tez podoba ten blekitno-szary, jest bardziej stonowany kolorystycznie
                od tego, ktory ja planuje kupic.
                Masz racje, ze bardzo wazne jest by fotelik byl bezwypadkowy i jesli odkupie
                uzywany to tylko wtedy, gdy bede w miare pewna, ze osoba od ktorej odkupuje nie
                wprowadza w blad!
                Ten pomaranczowy Hip Hop ma bardzo ladne kolorki, stonowany bez w polaczeniu z
                dosc mocnym pomaranczowym i jesli tylko na taki trafie to pewnie sie zdecyduje.
                Nowe foteliki PP sa jednak jak dla nas za drogie, najteniej 540 zl, a po 9
                miesiacach i tak trzeba zmienic fotelik na wiekszy!
                Jak uda mi sie odkupic uzywany to dam znac!
                Czasem foteliki PP pojawiaja sie na Allegro albo na tym forum w ofertach
                sprzedazy, warto poszukac w Internecie!
                Pozdrawiam!
                • bea_7 Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 08.07.05, 19:19
                  Fotelik juz kupiony!
                  Zdecydowalismy sie na kupno uzywanego, ale w bardzo dobrym stanie i
                  bezwypadkowego!
                  Kolor to Hip Hop, taki jaki bardzo mi sie podoba!
                  Jak tylko dojedzie do nas napisze jak sie prezentuje!
                  Z wyprobowaniem go w praktyce bedziemy musieli poczekac na naszego Maluszkawink))
                  Pozdrawiam!
            • muress Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 07.07.05, 08:04
              hmm, fotelik montuje się na stelażu z tapicerką (w przypadku Atlantico i
              Plico). Nie sprawdzałam, może można zdjąć tapicerkę, ale to chyba trochę
              skomplikowane - lepiej sprawdz zanim wejdziesz w tak różne kolory jak granat i
              pomarańcz.

U mnie fotelik się sprawdza (w połączeniu z pp3 - idealny, moim zdaniem,
              zestaw "zakupowy", współczuję mamom montującym fotelik na dużych stelażach -
              nie jest łatwo z nimi w ciasnych sklepach, my wjeżdżamy wszędzie bo pp3 jest
              bardzo zwrotny i wąski), niedawno o nim pisałam na tym forum.

Pozdr.
              • bea_7 Re: do Muress 07.07.05, 15:22
                Muress smile))
                Jeśli mogę spytać, to od kiedy Twój maluszek korzysta z PP 3?
                Od pierwszych dni, czy dopiero jako typowa spacerówka?
                My właściwie już zdecydowaliśmy się na Atlantico, choć PP3 prezentuje się
                naprawdę dobrze!
                Mnie podoba się szczególnie właśnie kolor Hip Hop.
                Może napisz coś więcej, proszę, o Twoim wózku PP3:
                Jak sprawują się na miejskich chodnikach kółka?
                Czy amortyzacja jest dobra?
                No i jak siedzisko, czy jest w miarę szerokie i wygodne?
                Wagowo PP3 jest chyba trochę lżejsze od Atlantico?
                Z góry dziękuję za wszelkie rady smile))
                Pozdrawiam!

• muress Re: do Muress 08.07.05, 08:59
                  u nas to jest tak, ze pp3 uzywamy na razie tylko do wyjazdow z fotelikiem
                  samochodowym do sklepow, lekarzy itp. Mialam pliko przy starszym dziecku.
                  kocham ten wozek, wiec teraz od poczatku wiedzialam, ze chce go i dla
                  maluszka. Mamy wiec gleboki, z gondola, dobrze amortyzowany na pompowanych
                  kolach (bebecar stylo), ktory swietnie sie sprawdza na naszych wertepach
                  i "lekką" wersje wyjazdową z pp3. Zeby bylo smieszniej mamy tez atlantico (w
                  spadku), stoi i czeka az maluch podrosnie. Atlantico jest lepiej amortyzowane
                  niz pliko i ma zdecydowanie szersze siedzisko, to wygodna spacerówka. Ale
                  pliko na wyjazdy jest moim zdaniem najlepsze - za kazdym razem jak go skladam,
                  rozkladam i wkladam do samochodu, mysle, ze kocham ten wozek - przy nim sie nie
                  namecze ze skladaniem i nie nadzwigam, a na dodatek w sklepach itp swietnie sie
                  sprawuje.
                  Niewiele Ci chyba pomoglam smile. Jesli chcesz kupic tylko plico albo atlantico
                  i uzywac z gondola - wybierz (moim zdaniem) atlantico - bedzie bezpieczniejsze
                  dla maluszka i bardziej uniwersalne, dluzej posluzy, chociaz to tez nie jest
                  wozek na wertepy - bardziej na warunki miejskie. Jak na wozek tej wielkosci
                  atlantico jest lekkie i sie dobrze sklada, ale zajmuje zdecydowanie wiecej
                  miejsca w samochodzie. Jesli masz gondole/spacerowke (dwufunkcyjny), to plico w
                  zupelnosci wystarczy. Plico ma jednak male koleczka i dosc trzesie (mimo, ze
                  jak na parasolke jest i tak dobrze amortyzowany), wiec ja bym sie bala
                  noworodka do niego wlozyc.
                  • bea_7 Re: do Muress 08.07.05, 12:32
                    Dziękuję bardzo za dużo ważnych wskazówek!
                    Muress smile)) Twoje słowa rozjaśniły mi znacznie kilka moich wątpliwości co do
                    wyboru wózka! Dzieki!!!
                    Pozdrawiam smile))
                    • maggie2229 Re: do bea7 11.07.05, 11:29
                      to czekam na informacje na zywo, jak dojdzie fotelik, a jeszcze jedno - jak
                      udało Ci sie kupic ten hip-hop uzywany, czy to oznacza, ze juz byl w tamtym
                      roku dostepny w tej tapicerce?

na Allegro sa tylko jakies 2-3 sztuki wystawione i to w granacie;
                      napisz prosze, w jaki sposób dokonałaś zakupu, szukałas poprzez jakieś prywatne
                      forum?
                      dziekuje i pozdrawiam smile)
                      no i pisz szybciutko jaki ten hip-hop w rzeczyswistości smile)
                      • bea_7 Re: do bea7 11.07.05, 16:45
                        Właśnie otrzymaliśmy fotelik Primo Viaggio w kolorze Hip Hop.
                        Był używany przez 9 miesięcy a wygląda prawie jak nowy.
                        Prezentuje się naprawdę świetnie, chyba jeszcze lepiej niż na zdjęciach.
                        Bazę można zamontować na stałe w samochodzie i bardzo łatwo wpiąć w nią
                        fotelik, to duże udogodnienie.
                        Poprzedni użytkownicy byli z niego zadowoleni, zobaczymy jak nam się sprawdzi w
                        praktyce!
                        Ufff, kolejny zakup dla maluszka dokonany wink))
                        Pozdrawiam!
                        P. S. Maggie smile)) Napisałam do Ciebie na pocztę.
                        • bea_7 Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 28.11.05, 00:00
                          Polecam ten fotelik, u nas sprawdza się bardzo dobrze. Nasz synek to
                          wcześniaczek z 30 tyg. i ju zpodczas pierwszej wizyty w Poradni
                          Rehabilitacyjnej usłyszelismy od pani doktor, że wybraliśmy fotelik bardzo
                          odpowiedni, bo umozliwiający dziecku przyjęcie pozycji tzw.fasolki.
                          AS my na początku martwilismy się, czy fotelik nie jest za głęboki i zbyt
                          siedzący, a to okazało sie byc jego zaletą.
                          Pozdrawiam!
              • bazylea1 Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 28.11.05, 13:04
                ja miałam zamiar kupic taki zestaw jak muress ale niestety po przymiarce tego
                fotelika do naszego samochodu okazało sie ze nie da sie go dobrze zamontowac -
                bujał się. zależy to od wyprofilowania siedzenia, nie na kazde baza pasuje.
    • mim288 Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 28.11.05, 10:44
      No i prosze ilu kupujacych tyle zdań. U nas ten fotelik był lekkim koszmarem.
      po pierwsze był strasznie ciężki i po jakimś czasie nie tylko ja ale i mąz
      mielismy tego dość. Ponadto miał tapicerkę z jakby "ceratkowego" materiału
      (może i praktyczne bo plamy mozna zmyć) ale Młoda pociła sie niemiłosiernie. W
      sumie ja na pewno nie polecam.
      • bea_7 Re: Fotelik PegPerego PrimoViaggio! 28.11.05, 11:25
        A jaki model mieliście? My Hip Hop, materiał miękki, wkładka dla niemowlaczka
        też. Nasz synek bardzo chętnie w nim podróżuje i co najważniejsze jest bardzo
        stabilny. Fakt, lekki nie jest, ale w naszym przypadku, gdy synek jest
        wcześniakiem i ważna jest pozycja w jakiej podróżuje na ciężar nie zwracamy
        uwagi. Bardzo użyteczna jest baza, można w niej regulować stopień nachylenia
        fotelika. Dla nas fotelik jest super, ale rzeczywiście to zalezy od tego, czego
        oczekujemy od fotelika.
        Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka