paula.anna 06.04.25, 15:02 Którego jeszcze nie mam, ale TEN moment się zbliża 😃. Więc szukam, żeby mi czas szybciej zleciał. Najprawdopodobniej będzie to samiec, dotąd mialam tylko samce. Lubię psy duże i kudłate. Jaki będzie ten kolejny- jeszcze nie wiadomo. Moje dotychczasowe psy nazywały się: Aszot, Fuks i Fuks 2, ten nadal żyje u rodziców. Suki męża, które znałam- Prima i Furia- to imię podobno było wymyślone przeze mnie. Lubię imiona mocne, twarde, krótkie, koniecznie nieludzkie 😉. I żadnych Cziko, Coco, Lola itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 06.04.25, 15:36 W sumie spełnia kryteria. I lubię jedzenie o kokosowym smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Imię dla mojego psa 06.04.25, 16:13 Kokos bardzo mi pasuje do biało-czarnych psów np. border collie. Ciekawy jest też Racuch dla rudofuterkowców, ale to też chyba bardziej dla kocurów. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 06.04.25, 16:22 Racuch brzmi mi jakoś tak za miękko, nie bardzo mi pasuje. Znajoma ma Precla, też imię z kategorii spożywczych 😉. Imię zdecydowanie nie musi być rzeczownikiem pospolitym. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Imię dla mojego psa 06.04.25, 17:12 Też Racuch wydaje mi się miękki, wiec bardziej pod kota. Precel bardzo w porzo. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 06.04.25, 19:09 Jest ok, jednak szukam dalej. Lubię mieć wybór 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Imię dla mojego psa 06.04.25, 21:23 Pernelle / czy tam Purnelle - znany filmik: youtube.com/shorts/f3A2Tp7gga8?si=z97dbC-r-bAInT8r😉 Odpowiedz Link Zgłoś
128ju Re: Imię dla mojego psa 07.04.25, 09:12 Mi Racuch pasuje jak ulał do niedużego i grubego psa. I koniecznie choć trochę podłużnego. Chociaż może i do grubego labladora 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 07.04.25, 10:46 Labradora na pewno nie będzie. M. in dlatego, że są takie mało subtelne jeśli chodzi o figurę 😉. Nieduży i gruby też odpada, więc i Racucha nie nadam. Odpowiedz Link Zgłoś
fxxxthesystem22 Re: Imię dla mojego psa 07.04.25, 20:16 Miałam Pączka, Chrupaka, a teraz Łaskotka Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imię dla mojego psa 07.04.25, 00:40 Moj T-Rex mial byc Gromem. Podrzucam, bo pasuje do kryteriow. Grom Pelka Kedzior Krakus Rosko Odpowiedz Link Zgłoś
128ju Re: Imię dla mojego psa 07.04.25, 09:13 Podoba mi się Kędzior i Rosko/Rośko Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Imię dla mojego psa 07.04.25, 09:33 Wprawdzie moje zwierzaki zazwyczaj z ludzkimi imionami, ale: Radar Gryf Azor - tak oldschoolowo Prot - no ok, to jest ludzkie, ale twarde i krótkie Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 07.04.25, 10:52 annthonka napisała: > Wprawdzie moje zwierzaki zazwyczaj z ludzkimi imionami, ale: > > Radar Też niezły! I ma 2 "r". Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Imię dla mojego psa 07.04.25, 10:12 Daktyl Toto Myszkin Robin Pinek Andrut Olaf Orzech Odyn Pako Perro Pedro Sanczo Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Imię dla mojego psa 07.04.25, 10:19 Dżek Dżeki Major Drops - tu pewnie nie pasuje, ale to imię mojego psa z dzieciństwa i mam do niego słabość Nugat Ikar Epos Mort Zefir Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 07.04.25, 10:49 W domu męża był kiedyś Drops, chyba pudel. To nie to. Mort mi się podoba 😃. Lubię r w imionach, także tych dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 07.04.25, 10:51 Toto, Pako, Pedro, Sancho nie w moim stylu. Teraz jest chyba moda na psie imiona zakończone na "o". Znam wspomniane w pierwszym poście Cziko i Coco. Odpowiedz Link Zgłoś
128ju Re: Imię dla mojego psa 08.04.25, 00:48 Ja mam chyba słabość do nazywania zwierząt nazwami pospolitymi - Korek brzmi świetnie 🙂 Dorzucam Dzika. Wymarzone imię koleżanki dla psa 2.0. Pierwszy to Mysza - owczarek szwajcarski (tak dla kontrastu). Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 08.04.25, 06:33 Dzik mógłby być. Mysza nie w moim guście. Gwidon to imię ludzkie, odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Imię dla mojego psa 08.04.25, 17:33 Mysza to bardziej tak przekornie pasuje mi do kota. A może Kapsel? Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Imię dla mojego psa 08.04.25, 10:34 Kolejna porcyjka Grant Norton Boston Fokus Morris Carter/Karter Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Imię dla mojego psa 08.04.25, 14:46 Imbir. Chyba że nie lubicie imbiru. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Imię dla mojego psa 08.04.25, 22:55 Znam czarnego kudłacza Karbona. Kotor Hator 😉 Wigor Rumor Proton Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 09.04.25, 06:41 Kaga, wszystkie propozycje mają coś w sobie. Szczególnie urzeka mnie Proton 😃. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Imię dla mojego psa 09.04.25, 21:37 Mają w sobie… r 😉 A Protona też znałam, ale dawno temu. Fajny był 🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Imię dla mojego psa 09.04.25, 21:48 Proton, świetne imię, na pewno taki pieseł niósłby ze sobą pozytywny ładunek 🥳 plusy dodatnie 👋 a może Bozon? Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Imię dla mojego psa 09.04.25, 23:16 A Deuter? Fajne dla dla takiego dużego kudłacza 🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
vanilde Re: Imię dla mojego psa 09.04.25, 12:21 Bardzo spodobał mi się zaproponowany Hator. Ja jestem fanką imion spożywczych, odrzeczownikowych, lub ludzkich ale nienadawalnych (np. z mitologii). Mango, Lato, Balu, Ares, Neptun, Zeus, Thor Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 09.04.25, 12:48 Imiona z mitologii (oprócz katolickiej) jak najbardziej mogą być! Mamy kilka typów. Ares, Zeus, Thor bardzo się nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 24.08.25, 14:55 Pies będzie z nami 3-4 września. Wczoraj został wybrany spośród 3 samców. Hodowcy nazwali go Zoran. Gorące dyskusje na temat imienia trwają 😉. A córka, która dostanie tego psa, wyselekcjonowała następujące imiona: Orion Sherlock Diesel Aperol Hermes Simba Remus Tyrion W sumie Zoran też nie jest zły. Btw, najfajniejsze imię spośród tych szczeniaków 🙂. Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
antonelli Re: Imię dla mojego psa 24.08.25, 16:01 Trochę zależy też od rasy psa - nie każde imię pasuje dla kazdego. Z tego wszystkiego najlepszy jest Zoran. Diesel jest fajny, ale chyba ze cztery Diesle się wśród rodziny i znajomych przewinęły, więc jeżeli nie przeszkadza Wam popularność.... Ewentualnie jeszcze Orion, a reszta jakoś nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 24.08.25, 16:07 Nie poznałam nigdy psa o imieniu Diesel, więc o popularności w moich okolicach nie ma mowy. To golden retriever. Odpowiedz Link Zgłoś
antonelli Re: Imię dla mojego psa 24.08.25, 17:57 Z podanych przez Ciebie, do goldena najbadziej pasuje mi Zoran albo Orion. Pewnie się skończy tak, żece to najbardziej pasują imię do Was przyjdzie dopiero jak się pies pojawi w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
muezza Re: Imię dla mojego psa 24.08.25, 21:21 Mi z tej listy przypada najbardziej do gustu Orion lub ten Zoran właśnie. Swoją drogą ostatnio widziała żartobliwą rolkę, gdzie babeczki wybierały imię dla dziecka i testowały je, krzycząc np. X do domu! Y przestań bić siostrę! Z natychmiast przestań! I chociaż oryginalnie to była żartobliwa rada, ale moim zdaniem świetnie jest wypróbować imię w ustach w różnych sytuacjach. Coś w stylu, czy czuję się komfortowo drąc się na całe gardło, kiedy pies spitoli i będzie ignorował łagodne przywoływać Odpowiedz Link Zgłoś
128ju Re: Imię dla mojego psa 25.08.25, 16:24 Mi się Sherlock najbardziej podoba 🙂 Btw dzisiaj dostałam pluszowego gołębia - Pidżona 😁 A jak się nazywa reszta szczeniąt? Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla mojego psa 25.08.25, 16:52 O imiona 5 suczek nie zapytałam. Drugi samiec to Zorro, imienia trzeciego nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś