Dodaj do ulubionych

Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ?

03.01.06, 00:39
Gdy moi sąsiedzi urządzają imprezę to zwykle przez całą noc słyszę tylko

bum bum bum bum bum bum bum bum bum bum bum bum bum bum (...)

To się chyba nazywa techno.

Niedawno zdarzyło się, że jeszcze o 5-tej rano takimi dźwiękami mnie
katowali !!!

Zastosowałam terapię szokową

B.Y.O.B. na full.

Gdy wybrzmiało do końca nastąpiła martwa cisza.

Na pewno pół osiedla postawiło to na nogi.

Ale jaką ja miałam satysfakcję smile) 5 rano w niedzielę !!!

Drugim niezawodnym sposobem w takiej sytuacji jest również
przeze mnie sprawdzony już nie raz

PSYCHO KILLER (Live) - Talking Heads

Ciekawa jestem jak wy sobie radzicie w podobnych sytuacjach.

have fun

p.s.
Mam nadzieję że oni tzn. moi sąsiedzi nie zaglądają na to forum smile
Obserwuj wątek
    • mallina Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 03.01.06, 02:13
      sasiad z dolu najczesciej jakies techno puszcza, raz slychac glosniej innym
      razem tylko gluchy pogloswink
      ale nigdy nie musialam go zagluszac, choc mysle, ze pewnie slyszy i moja muzyke
      czasem. ale nigdy sie nie skarzylsmile))

a mieszkanie powyzej mnie puste.
      • Gość: zyzio Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 01:04
        ja mam kilka dobrych i 'dosadnych' plyt mansona ktore uciszaja nawet tych
        najbardziej zatwardzialych

poza tym planuje zakup 'wesolej plytki CD z allegro' : borowanie itp wink

zdzieranie tynku od 6 rano kiedy sasiedzi ida spac to by bylo cos .. haha
        • Gość: Corel Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: 80.48.242.* 06.01.06, 10:20
          Tak się składa, że mam wyjątkowo spokojnych i kulturalnych sąsiadów a i ja nie przeginam. Czasami słychać dzieci zza ściany ale spokosmile My też będziemy je mieć. A poza tym prawie nic nie słychać, chyba dlatego, że mieszkania są nieźle wytłumione.
          Za to miałem problem, ze swoją Żonkąsmile hihi... "...co ty słuchasz?...wyłącz tą grobową muzykę... umarł ktoś?..." A juz najbardzie rozwcieczały ją odgłosy gier wojennychsmile
          Rozwiązaliśmy to w ten sposób, że ja kupiłem wielkie słuchawy i tylko czasami jak chcę ją zdenerwować, gdy wgapia się w M-jak Miłość to wypinam je z nienacka i nagle głos babci Stasi z Klanu niknie w kaskadzie eksplozji granatów całej drużynywink hehhehe... a potem kotłujemy się na dywaniesmile)))wink chyba będą z tego dziecismile)
          • Gość: Ewa Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: 195.173.16.* 06.01.06, 11:27
            hehehehehhehehe dobre!
    • Gość: Człowiek Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: 195.20.110.* 03.01.06, 10:47
      Kiedyś musiałem mieszkać przez jakiś czas w budynku o dość cienkich ścianach.
      Na hh sąsiada miałem tylko słuchawki, ale któregoś wieczora zadzwoniłem do
      niego i grzecznie poprosiłem o ściszenie. Ku mojemu zaskoczeniu grzecznie
      przeprosił i - już był cicho!
    • jaa.majka Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 03.01.06, 12:54
      Na techno z dołu bądź wycie sąsiada przy gitarze z góry odpowiadam albo jakimś
      dobrym thrashem (choć na codzień słucham nieco innych rzeczy)i tu świetnie
      sprawdzają się Children Of Bodom albo muzyką we własnym wykonaniu smile moje
      skrzypienie jest niezawodne smile
      • business3 Czarne oczy, widzę czarne oczy, takie czarne oczy! 05.01.06, 19:33
        Czarne oczy, widzę czarne oczy, takie czarne oczy!
        • Gość: adam21 Re: Czarne oczy, widzę czarne oczy, takie czarne IP: *.nomi.com.pl / *.nomi.com.pl 06.01.06, 09:30
          radzę (próbowałem juz kilka razy skutecznie) puścić koncertowe
          Marilion "Forgotten Sons" w odwecie za Smerfne hity puszczane latem na balkonie
          przez sasiada z dołu ...
    • kardiolog Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 03.01.06, 13:16
      Moi sadziedzi graja non stop mydleko fa i inne niezapomniane przez wieki wiekow
      przeboje disco polo oraz Kaczmarskiego "mury runa, dachy runa, runa" jakoby
      probujac usprawiedliwic i zatuszowac swoja nieobecnosc w Polsce podczas stanu
      wojennego, gdy uczciwy Polak siedzial na dupie, a nie jadal amerykanskiego fast
      foodu, po ktorym wraz z kupa wydala sie tez resztki mozgu.

Mowa oczywiscie o pracowitych Wietnamczykach.

kardiolog
    • stokrotka29 Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 03.01.06, 13:45
      bawarskie pieśni biesiadne i na dodatek zadna terapia szokowa nie pomaga,to
      dopiero brrr....
      • jurek7 Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 03.01.06, 14:06
        Mieszkający nade mną sąsiedzi mają dzieci, które ostatnimi czasy regularnie
        puszczały w okolicach godziny 18-19 zestaw piosenek Modern Talking uncertain
        Często się zdarzało, że jedna piosenka leciała 3 razy pod rząd.
        Aha, w rytm melodii rozlegało się głośne tupanie piętami. Masakra...

Wkurzony byłem na to wszystko szczególnie, że robili to w czasie kiedy uczyłem
        się do egzaminu na aplikację (na szczęście zdałem smile ). Poważnego odwetu raczej
        nie stosowałem, żeby nie powiększać napięcia, ale czasem zagłuszałem ich
        skutecznie za pomocą Megadeth i Dream Theater, przeznaczając ten czas na własny
        relaks.
        Zemsta mogłaby być skuteczniejsza, gdyby to byli sąsiedzi z dołu albo
        mieszkający obok, bo ciężko zastosować subwoofer przeciw osobom mieszkającym
        wyżej (kłopot z przystawianiem go do sufitu).
        • business3 A jeden to puszcza non-stop Metallicę... 05.01.06, 19:38
          A jeden to puszcza non-stop Metallicę...
        • Gość: jaxa Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.acn.waw.pl 06.01.06, 03:35
          well, ja słyszę zwykle jakieś evergreeny: Scorpions, Queen, Dire Straits, ale jeśli zabawa trwa po 24:00,
          dzwonię po straż miejską. Przyjeżdża w 8-10 minut dwóch wypasionych byków w mundurach
          polowych, chwilę trwa rozmowa, a potem przez góra 30 min. obserwuję rozwiązywanie się imprezy. Z
          uwagi na czas, jaki zajmuje kolesiom i panienkom spłynięcie po imprezie, zamierzam zresztą w
          najbliższej przyszłości zacząć wydzwaniać po straż miejską już o 23.20, tak, żeby o 24.00 było po
          wszystkim.
      • mathias_sammer Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 03.01.06, 15:17
        O te, to to lubie. Gdzie mieszkaja?smile

M.S.
      • business3 Mamy takiego sąsiada, co jak mu dziewczyna nie da, 05.01.06, 19:37
        Mamy takiego sąsiada, co jak mu dziewczyna nie da, to puszcza Nirvnę albo Ramstein, a jak mu da - to Depeche Mode... Taki tam depesz.
    • natka_87 Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 03.01.06, 13:57
      Sąsiadka obok ciekawa osobowość nie powiem. Robi różne dziwne rzeczy w nocy.
      Kiedyś ok 3 słyszałam jak trzaskała big_grin sobie schabowe na obiad, o 4 (odpowiednia
      pora nie ma co) odgarnia sobie śnieg. Jeździ tą łopatą w jedna i druga i spij tu
      sobie. Na moje akcje głosno i długo nie odpowiada. Może jej się podoba???
    • homohedonistus Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 03.01.06, 15:37
      Sąsiedzi obok raczą mnie różnymi dźwiękami. Głównie polski i zagraniczny hh, ale zdarzał się i Kazik we wszelkich odmianach, a także Metallica i tym podobne. Za to niektóre dźwięki wprawiają mnie w pewne zakłopotanie, czasem wpędzają nawet w kompleksy. W każdym razie kiedyś zdarzało mi się reagować na hh prewencyjnym puszczaniem Beastie Boys, Cypress Hill, czy Public Enemy, ale teraz reaguję już tylko, gdy zdecydowanie przeginają z głośnością. W takich przypadkach używam następujących płyt: Slayer - Reign in Blood (nigdy nie mogłem zrozumieć zachwytów krytyków, ale po zastosowaniu okazało się, że istotnie jest to wielka płyta), Sepultura - Roots, czy nawet Exploited - Beat the Bastard albo Agnostic Front - Another Voice. Dzwięki dobiegające od strony kolejnych sąsiadów przypominają głównie Wrzeszczących Facetów. I w tym wypadku jestem niestety bezradny.
      • kinia1987 Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 03.01.06, 17:48
        to ja mam chyba najbardziej przekichane, bo mieszkam przez sciane z dwojka 10-
        latkow, ktore uwielbiaja Ich Troje i Mandaryne, powaznie !!!
        a wczesniej mieszkali tam fani Jennifer Lopez, ja to mam szczescie wink
        • business3 A co powieci na Gorillaz ??? 05.01.06, 19:39
          A co powieci na Gorillaz ???
          • Gość: me Re: A co powieci na Gorillaz ??? IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 20:13
            > A co powieci na Gorillaz ???

Powiem: swietna muza, sam czesto puszczam! tongue_out Moze mieszkamy obok? ;D
            • business3 Katowice pozdrawiają Warszawę ! 05.01.06, 21:23
              Katowice pozdrawiają Warszawę !
              • Gość: nom Re: Katowice pozdrawiają Warszawę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:56
                i ja
        • Gość: aggie Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.01.06, 20:23
          chyba ja mam gorzej - moja nieco starszawa i gluchawa sasiadka kazdego dnia
          raczy mnie radiem maryja albo faktami w TVN. i nic nie moge zrobic w odwecie,
          poniewaz ona nie slyszy sad
    • tomash8 Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 03.01.06, 18:40
      Do niedawna mieszkał pode mną jakiś łoś, który np. o 7 rano w niedziele potrafił
      "zapuścić" jakiś tandetny polski hip hop albo dance na full. Po pewnym czasie
      zacząłem odpowiadać takim zestawem:

Na pierwszy ogień - Slayer lub Judas Priest
      Jak nie zadziałało - Rammstein lub Laibach
      A już zawsze zadziałał zestaw Dead Infection/Lock Up(ale tylko druga
      płyta!)/Napalm Death

Na szczęście gość już pode mną nie mieszka, teraz jest spokojniesmile
      • Gość: Jacenty Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.chello.pl 03.01.06, 18:44
        Sąsiedzi katują mnie housem, techno, electro i hip hopem. Innymi słowy nie
        przeszkadzają mi, a jeśli jednak to zakładam słuchawki. Małżonka bywa odrobinę
        mniej tolerancyjna, zwłaszcza w kwestii dziecięcia wink Przed laty sam katowałem
        więc teraz staram się być tolerancyjny. Sąsiad z dołu chyba nigdy nikogo nie
        katował, bo w Sylwestra zadzwonił między 3 a 4, żebym ściszyć muzykę. No, ale
        czemu tu się dziwić skoro sandały zakłada na skarpetki wink
        • polla4 Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 03.01.06, 23:01
          Moi mnie "Ich trojgiem". Co ja na to? Bardzo jestem zła, bo nie lubię M.W.
      • mallina Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 04.01.06, 17:11
        tomash8 napisał:
        > A już zawsze zadziałał zestaw Dead Infection/Lock Up(ale tylko druga
        > płyta!)/Napalm Death

to chyba zawsze dzialawink chyba ze trafilbys na fana ND
      • business3 A przykładałeś kolumny do podłogi? Ja tak robię - 05.01.06, 19:42
        A przykładałeś kolumny do podłogi? Ja tak robię - i na vol. max. Już więcej sąsiadowi się nie chce (he, he - stary zestaw Unitra, i kolumny 1,5 metra...)

tomash8 napisał:

> Do niedawna mieszkał pode mną jakiś łoś, który np. o 7 rano w niedziele potrafi
        > ł
        > "zapuścić" jakiś tandetny polski hip hop albo dance na full. Po pewnym czasie
        > zacząłem odpowiadać takim zestawem:
        >
        > Na pierwszy ogień - Slayer lub Judas Priest
        > Jak nie zadziałało - Rammstein lub Laibach
        > A już zawsze zadziałał zestaw Dead Infection/Lock Up(ale tylko druga
        > płyta!)/Napalm Death
        >
        > Na szczęście gość już pode mną nie mieszka, teraz jest spokojniesmile
      • Gość: jahos Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 05.01.06, 22:45
        jakbys mial podobnych jeszcze sasiadow to proponuje Vader-Litany lub the
        Profundiswink
    • grimsrund Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 04.01.06, 00:12
      Przydatne wspomnienie z czasów prehistorycznych:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=14962240&v=2&s=0
      • theagata Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 04.01.06, 00:22
        Ciekawe smile

pzdr.
      • homohedonistus Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 04.01.06, 00:38
        albo jeszcze dawniejszych:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=2977553
        • grimsrund Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 04.01.06, 01:02
          Eony mijają, a ludzkość problemy ma ciągle takie same smile)
          • Gość: nioma Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.chello.pl 04.01.06, 15:27
            sasiad z bloku na przeciwko w lecie katowal ozone - jedna piosenka przez kilka
            godzin - straaaaaaaaszne
            sasiad za sciana regularnie slucha budki suflera a w nocy drze sie przez
            telefon = wale wtedy w sciane bo w nocy nie bede szalec z muzyka
            jak ja slucham na maksa to tylko w dzien, staram sie ludziom zycia nie
            uprzykrzac ale mam pode mna stara panne (ponad 80 na karku - moherowy beret)
            ktorej wszystko i zawsze przeszkadza
            • mallina Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 04.01.06, 17:12
              ja tez czasami slucham glosno jednej piosenki po pare razy, oczywiscie w ciagu
              dnia a nie po nocachsmile
            • Gość: ajron men Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.system.szczecin.pl 04.01.06, 17:15
              to raczej ja ich muzycznie edukuję ale nie tak nachalnie jak kiedyś i chyba są
              mi za to wdzięczni bo się nie skarżą, jeśli już czasem a może boją się
              obszernosci mojego niezwykle skutecznego, podręcznego zestawu killerów
              • theagata Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 04.01.06, 21:49
                Gość portalu: ajron men napisał(a):

> to raczej ja ich muzycznie edukuję
                >

Przyznam się, że ja też smile Ale tylko w dzień.
                Słychać jednak, że ci moi są słabo pojętni.

pzdr.
            • business3 la la la i, la la la a, la la la a, la la la la- a 05.01.06, 19:45
              la la la i, la la la a, la la la a, la la la la- a a
              la la la i, la la la a, la la la a, la la la la- a a
              la la la i, la la la a, la la la a, la la la la- a a - znamy te klimaty!!!
              Disko-muły są wszędzie !!! To gorzej niż Inwazja Śmierci Z Plutona !!!

Gość portalu: nioma napisał(a):

> sasiad z bloku na przeciwko w lecie katowal ozone - jedna piosenka przez kilka
              > godzin - straaaaaaaaszne
              > sasiad za sciana regularnie slucha budki suflera a w nocy drze sie przez
              > telefon = wale wtedy w sciane bo w nocy nie bede szalec z muzyka
              > jak ja slucham na maksa to tylko w dzien, staram sie ludziom zycia nie
              > uprzykrzac ale mam pode mna stara panne (ponad 80 na karku - moherowy beret)
              > ktorej wszystko i zawsze przeszkadza
        • mallina Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 04.01.06, 17:15
          homohedonistus napisał:

> albo jeszcze dawniejszych:
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=2977553

to rzeczywiscie dawne czasy, chyba czesc z piszacych ma juz calkiem innych
          sasiadowsmile
      • Gość: mia-majta Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:14
        Ale sie usmiałam czytając wasze posty. Mo sąsiad orgazniował solowe imperzy
        dla smago siebie początek ok. 23 wierz an maxa a mikrofon w garść. I
        spiewał razem z "czerownymi gitrami" ze ze rok matura., albo że cicha woda
        brzegi rwie. Njalepij było jak umrał niemen wystepy trwały do 5 rano pod
        papugami jakoś znosiąłm ,,ale jak zaczął "dzwiny śiwat" zadzowniliśmy na
        policje. Pewengo razu zwrociałm mu uage ze mogł by śpiewac za dnia, a nei w
        nocy, w odpowiedzi usłyszam " co wy tak wczesnie chodzicie spac?". Moj mąz
        katuje sasiadów godizny raczej wczesnego popludnia myzka powazna
    • Gość: Lehoo Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.internet.v.pl 05.01.06, 19:22
      Żadną. Jak tylko usiłował hałasować, to wykręciłem głupkowi bezpieczniki z
      tablicy i od razu pomogło.
      • Gość: g Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.elb.vectranet.pl 05.01.06, 20:01
        a mi chyba znaleźli jakąś zagubioną dawno płytę, bo mnie raczą ostatnio piosenką
        "kolorowe sny, kiedy ja dotykam ciebie..."

a ja im na to niezawodną Urszulę Dudziak.
    • Gość: KO-wiec Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 05.01.06, 20:12
      Sory ale to ja katuje potulnych sasiadow hehehesmile)
      /muzą oczywiście/
    • Gość: ysztar Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:17
      moi sąsiedzi lubią pokonamy falę. tak bardzo że kiedyś leciała 2 tygodnie non stop. poza tym wysoko w rankingu jest też krejzifrog.

na to jest jedna metoda: roots bloody roots na fula i krótki spacerek. ach,jak pięknie brzmi cisza po powrocie...
    • Gość: FascynujeMnieKicz Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:25
      to już nie jest straszne ze słuchaja tego czy owego to normalne w tym kraju obytych ze sztuką ludzi hehehehe
      najgorzej jak jeden przebój który jest na fali puszczają przez dwa trzy dni
      z rzędu
      w dawkach po 3-4 godziny
      i tłuką jeden numer tak w trupa dopuki dj w radio nie powie że jest następny

to jest dopiero masakra
    • Gość: Rojek Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.icpnet.pl 05.01.06, 20:48
      Ja sie tylko zastanawiam co myśli mój sąsiad gdy dzwoni do mnie mówąc, że
      wjedzie mi na chate tongue_out albo kiedy wali noga od stolu w moje drzwi big_grin
      • Gość: sluchawki rzadza Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.net136.okay.pl 05.01.06, 23:01
        dobrze ze moi sasiedzi to nie mlodzieniaszki, a jedyny mlodszy nie ma umilowania do glosnych dzwiekow.

ale jakbym mial takiego melomana, to mysle ze po pierwszym spotkaniu na klatce schodowej zmienil by poglady na przydatnosc sluchawek.
    • Gość: jakis ja Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 20:51
      12 łez... ja odpowiadam zmasowanym ogniem z Vivaldiego suspicious
    • robertptrs Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 05.01.06, 20:53
      mnie katuje płacz dziecka
      • business3 Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 05.01.06, 21:25
        Jakieś 3 lata i to minie...

robertptrs napisał:

> mnie katuje płacz dziecka
        • robertptrs Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 05.01.06, 21:27
          ja myślę że jakiś roczek i to tak długo.
      • Gość: Beholder Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:28
        IMpreza w bloku, lato duszno, nie idzie okien zamknac. I od 22 do 6 plyta "God is a Girl" we wszelkich mozliwych odmianach (plyta chyba z 16 mixami). Znienawidzilem ta piosenke smile Sasiadow tez, ale zagluszajac ich postawilbym na nogi polowe bloku (ta z oknami od mojej strony smile
    • jami8 Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 05.01.06, 21:47
      A czy próbowaliście po prostu pójść i porozmawiać?
      Odwet budzi chęć odwetu - no i katowani są pozostali sąsiedzi, teraz już przez
      dwa umpa umpa.

Sąsiedzi to też ludzie.
    • Gość: mysiek Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.chello.pl 05.01.06, 21:47
      Ja sobie radzę wzywaniem straży miejskiej. Za ścianą mieszka głupek, który od 4
      lat romontuje mieszkanie, dziwnym trafem ciągle tę ścianę, ktorą graniczymy. Raz
      po powrocie z wakacji zastałam dziurę w łazience. W nocy działamy symetrycznie:
      budzi mnie łomot, to niego łomocze straż m.
      Pode mną za to mieszka kurdupel policjant od "zostań tu, na dobre i złe. Zostań
      tu, ja błagam Cię...". Na szczęście ma dziecko w wieku szkolnym
      • Gość: Godrick Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: 213.158.197.* 05.01.06, 21:49
        Jakie ja mam szczęście, że mieszkam w dobrze wyizolowanym domku... smile
      • Gość: tyfu Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.osiedle.net.pl 06.01.06, 02:11
        skąd ja to znam.. nie pamiętam już nawet kiedy moi sąsiediz zaczęli remontować
        mieszkanie.. i zawsze robia to o niezwykle dziwnych porach. bo kto widział żeby
        o 19 w sobotę borować ściany! tra-ge-dia.
        • theagata Re: sobotnie borowanie ścian. 06.01.06, 10:40
          Gość portalu: tyfu napisał(a):

> bo kto widział żeby o 19 w sobotę borować ściany! tra-ge-dia.
          >

Takie prace ci co nade mną rozpoczynają zwykle po 21.0 też w sobotę. Nie zawsze
          starają się skończyć o godzinie umownej ciszy nocnej.

pzdr.
    • Gość: Elmo Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:17
      Nie ma to jak mieszkac w akademiku! Codziennie cos nowego studenci wymyslaja.
      Regularnie przez kilka miesiecy puszczali o 22 hymn ZSRR!! A potem Gumisie po
      rosyjsku! To bylo nawet zabawne! Pozdrawiam miasteczko akademicki UMCS Lublin.
      Naprawde fajnie bylo tam mieszkac. Ps: Mnie tez sie zdarzalo glosno sluchac,
      2razy 350 Watt!! Ale dzieki temu pare osob wiecej slucha U2 i Depeche Mode.
      Pozdrawiam
      • Gość: amate Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.srkch.prv / *.kasa-chorych.silesia.pl 06.01.06, 09:34
        Elmo, a zastanowiłeś się, że takie zmuszanie do słuchania muzy której ktoś nie
        lubi nie ma sensu? Cieszyłbyś się gdyby ktoś ci puszczał na 2 razy po 350W
        np. "majteczki w kropeczki" lub muzykę poważną i stwierdził, że to dobrze
        bo "przynajmniej pare więcej osób słucha tej muzyki" ?!! Nie chodzi o rodzaj
        muzy - ale każdy ma swój gust i nie wolno nikogo "ukulturalniać" (w swoim
        pojęciu) na siłę. Na słuchawki cię nie stać?
    • Gość: blenda Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.com.pl / *.sinus.one.pl 05.01.06, 22:42
      U mnie to jest koszmar.Mieszkam na 4 pietrze pode mną mieszka
      patologia-zaznaczam jest to normalny blok ,nowy ale niestety ktoś tej
      "patologii" opłaca mieszkanie.Jest tam 3 dzieci i mamusia dość często pijana.
      Najstarsze dziecko ,chłopak włącza ciągle hip-hop " państwo policyjne" taki
      tekst z tej piosenki zapamiętałam ,u mnie meble drżą a kot wchodzi do szafy
      -jest taki hałas dosłownie jakbym to ja włączyła wieżę! a jak mamusia jest ich
      pijana to włącza ciągle Bajm na maxa ,ona ma schizę! urwanie głowy! a jak nie ma
      muzyki to ona się wydziera na dzieci , po prostu jest głośniejsza wtedy o wieży!
      co ja na to? więc odp. wzywam policję! i ostatnio jest cisza ,jest bardzo
      cicho!! na klatce mijam to ścierwo bleeeeeee
    • Gość: x-man Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.icpnet.pl 05.01.06, 22:43
      Kilkanaście lat temu podczas Sylwestra u sąsiadów za ścianą impreza rozkręcał a
      się coraz bardziej.I nie byłoby to coś strasznego - w końcu to Sylwek, ale moja
      półroczna córka była strasznie przeziębiona i jej sen był wybawieniem dla nas i
      dla niej. A za ścianą poziom imprezy wzrósł o 6dB. Na naszą prośbę poziom spadł
      o 3dB, a po kilku minutach znów wzrósł o 6dB.
      Moja decyzja: kolumny na szafę i do ściany, zatkane tylne otwory(co by nie
      wracało) i IV część IX SYMFONII Dvoraka "Z nowego świata".
      Zadziałało w 100% i sąsiedzi bawili się już przy poziomie dźwięku znacznie
      cichszym - u mnie, bo u nich było wystarczająco głośno !!!!!
      Mam jeszcze świetne nagranie ok 2'33sz kastanietami i jak się włączy na 2-3godz
      repeat to można zjeść cały moherowy berecik - może ktoś jest chętny ?
      • Gość: yacek Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 23:28
        bardzo prosze - na adres yoneq(SPAM)@(SPAM)wp.pl

Na sąsiadów BARDZO dobre jest RAMMSTEIN-RAMMSTEIN,albo "Noc Kryształowa" - Zorna
        wink 11 minut tłuczonego szkła ...

Pozdrawiam
        YacekM
        • Gość: Pani_Momo Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:18
          O, Rammstein jest dobry na wszystko big_grin Ja mam takie szczęście, że moi sąsiedzi
          słuchają dokładnie tego samego co ja i jak kiedyś wcięło mi Mutter, to mogłam
          sobie do woli słuchać przez ścianę albo podłogę big_grin Ale przynajmniej sobie nie
          przeszkadzamy.
    • setorika Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? 05.01.06, 23:01
      Mraija Hi , Marija ho, marija he, marija aha! Wlej se wlej, numanuma nej....

odpuszczam, bo sma 2-3 razy w roku robie imprezę i wtedy słychać wszystko: od
      Niemena po Papa Dance wink
    • Gość: qwe Trzeba na takich sasiadow wypuscic Ziobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:12
      da im wszystkim rade!
      a swoja droga co to za bydlo mieszka po blokach, nade mna studenci ktorzy tez
      sie tluka nielicho
      tupanie, szuranie taboretami i muza to norma
      dlaczego ja z rodzina mam sluchac tego bydla?
    • Gość: Triumvirat III Re: Czym katują was sąsiedzi i co wy na to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:41
      THE BLACK DAHLIA MURDER.AT THE GATES.MARSHALL 5150suspicious
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka