jerzy.zywiecki 10.10.07, 08:45 Lubię Węgrów i Zydów węgierskich też od 56 roku ale Sarkozy drugim DeGaullem nie beędzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lubat Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 09:14 Pożyjemy, zobaczymy czy to koniec, czy dopiero początek. Pierwsze godziny wizyty wskazują na to drugie. Tyle duserów Putinowi nie prawił nawet Szirak. Z drugiej strony to co kupuje Rosja we Francji, może kupić w wielu innych krajach, które aż przebierają nogami, by wejść na rynek rosyjski. Francja aż takich możliwości nie ma - rynek jest nasycony i coraz trudniej o klienta z taką kasą. Wszystko więc wskazuje, że umizgi się jednak nie skończą, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 09:55 Sęk w tym, że Francja w Rosji nie kupuje w ogóle nic chyba :-D Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 11:45 kapitan.kirk napisał: > Sęk w tym, że Francja w Rosji nie kupuje w ogóle nic chyba :-D Bo przecież nie o to chodzi, by kupowała. Chodzi o to by tam sprzedawała, tak jak czynią to choćby Włochy, że nie wspomnę o Niemcach. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 11:58 Francja kieruje do Rosji 0,8% swojego eksportu, czyli ponaddwukrotnie mniej niż np. do Polski (1,8%); przy czym 67% eksportu Francji przypada na inne kraje UE. Tak więc argument niezbyt trafiony (dane ogólnodostępne z 2006). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bo1ko Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 13:52 kapitan.kirk napisał: > Francja kieruje do Rosji 0,8% swojego eksportu, czyli > ponaddwukrotnie mniej niż np. do Polski (1,8%); przy czym 67% > eksportu Francji przypada na inne kraje UE. Tak więc argument > niezbyt trafiony (dane ogólnodostępne z 2006). To jest wlasnie ten typowy problem Polakow - Polacy zamiast myslec do przodu, ciagle mysla do tylu. Nie pomyslales o tym, ze Sarkozy wlasnie zamierza zmienic ow stan obecny? - Tu nie tylko chodzi o francuski eksport do Rosji, ale rowniez o francuskie inwestycje tamze, np. w sektorze energetycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 16:58 Pomyślałem, że p. Sarkozy na pewno w rozmowach z Rosją będzie kierował się interesami własnego kraju, a nie interesami Rosji, z którą nie jest w żaden sposób politycznie związany ani w żaden sposób gospodarczo uzależniony - i z pewnością nie widzi powodu by zmieniać tę sytuację. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bo1ko Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 19:16 kapitan.kirk napisał: > Pomyślałem, że p. Sarkozy na pewno w rozmowach z Rosją będzie > kierował się interesami własnego kraju, a nie interesami Rosji, z > którą nie jest w żaden sposób politycznie związany ani w żaden > sposób gospodarczo uzależniony - i z pewnością nie widzi powodu by > zmieniać tę sytuację. A co powiesz w kontekscie panstwowych interesow, odnosnie inwestycji USA w Chinach? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 19:19 Nic, ponieważ nic mnie to zupełnie nie obchodzi, ani nie ma związku z tematem wątku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bo1ko Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 19:47 kapitan.kirk napisał: > Nic, ponieważ nic mnie to zupełnie nie obchodzi +++ Zatem nie musimy sie nad tym zastanawiac, czy inwestowanie w Rosji Francji zaszkodzi. kapitan.kirk napisał: Pomyślałem, że p. Sarkozy na pewno w rozmowach z Rosją będzie kierował się interesami własnego kraju, a nie interesami Rosji, z którą nie jest w żaden sposób politycznie związany ani w żaden sposób gospodarczo uzależniony - i z pewnością nie widzi powodu by zmieniać tę sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 20:18 Mam nadzieję, że zainwestują jak najwięcej mogą i że obie strony dobrze na tym zarobią. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bo1ko Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 21:41 kapitan.kirk napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 22:33 Tu nie ma żadnej logiki, podobnie jak w mojej stałej sygnaturce: Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 12:28 Durniu ruski,tys naprawde debil jest! To chyba jakies nowe "zjawisko ekonomiczne" promujesz,cos w rodzaju "Kratkie kursy ekonomiki CCCP"? Ze tylko zacytuje:"nie chodzi zeby kupowac ,chodzi o to zeby oni kupowali".Wiec informuje imbecyla z kacapolandii ze lepiej by bylo dla ciebie zniknac z forum,bos jest kretyn,typowy ruski kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 12:48 syfopis napisała: > Durniu ruski,tys naprawde debil jest! To chyba jakies nowe "zjawisko > ekonomiczne" promujesz,cos w rodzaju "Kratkie kursy ekonomiki CCCP"? Ze tylko > zacytuje:"nie chodzi zeby kupowac ,chodzi o to zeby oni kupowali".Wiec informuj > e > imbecyla z kacapolandii ze lepiej by bylo dla ciebie zniknac z forum,bos jest > kretyn,typowy ruski kretyn. xxxxxxxxxxxxxxxxx Nie "ruski"tylko rosyjski,gdyż termin ruski odnosi się też do innych ziem położonych na wschodzie. I nie ruski kretyn tylko to jest polski[nasz rodzimy]kretyn.Wstyd się do tego przyznać,ale jak jest każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 syfa debilna znow spamuje 10.10.07, 13:05 syfiasta, zabojady maja total, a total ma pracowac na ruskich zlozach. tys kretynie i tak nie skumasz, ze glowny zabojad nawet u syfy bedzie lizal, zeby total dalej u ruskich byl. he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: syfa debilna znow spamuje 10.10.07, 14:52 Poczytajcie sobie panstwo jedna z typowych opinii o nas wsrod ruskich.i szkoda ze nie nikt nie dokonuje tlumaczen z ich popularnych site-ow:Jak wiadomo, Polska jest najwieksza prostytutka w Europie. Prostytucja to wlasnie cecha narodowa Polakow, cala Europa juz upewnila sie w tym. Za pieniadze Polska tanczyla przed ZSRR jak tania dziwka w burdelu, potem sprzedala sie Zachodowi i USA podstawiajac im swoj tylek za dotacje unijne (tak samo jak robila bedac na dotacji ZSRR), ale wkrotce zdradzi Europe i dostanie od UE w tylek. Prostytucja to NARODOWY CHARAKTER POLAKO Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Wiersz cytowany przez Putina 10.10.07, 13:40 Przy powitaniu na stwierdzenie Sarkozego, że przyjechał on do Rosji, by ją zrouzumieć, Putin dał b. błyskotliwą odpowiedź wierszem wierszem Fierora Tjutczewa: "Умом Россию не понять. Аршином общим не измерить: У ней особенная стать, В Россию можно только верить". Bardzo mu się to udało. Cały wiersz rozumiem z wyjątkiem "Аршином общим не измерить". lubat, wiesz może co znaczy ten "arszin"? (nie mam teraz słownika pod ręką). Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 ja ci odpowiem eva15, chociaz mnie nie pytalas:) 10.10.07, 13:57 tiny.pl/1l9x stara rosyjska miara dlugosci arszyn jest rowny o,7112m jest to powszechnie znana i popularna zwrotka, i mial tiutczew racje imho. rosje ciezko zrozumiec, i dlatego polacy sa w bledzie ze znaja sie na rosji, ba nawet moskwicz czy pitierburzanin nie zawsze da rade zrozumiec sybiraka czy mieszakanca poludnia rosji, o kawkazie juz nie wspomne. ale trza ci przyznac, ze trafnie analizujesz tematy zwiazane z rosja, tym bardziej ze nie mieszkasz w FR. p.s. jakbym cie GW zatrudnilo to by wyszlo finansowo i prestizowo lepiej niz z bieleckimi, weglarczykami i wackami, ale czy stac ich na to?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ja ci odpowiem eva15, chociaz mnie nie pytala 10.10.07, 14:26 Serdecznie dziękuję za informację o arszynie i za komplementy. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 pol zartem pol serio. 10.10.07, 14:49 to nie sa komplementy, to sa fakty. to fajnie ze ty, lubat, czlowiek_ksiazka i inni tu piszecie bo polacy moga poczytac trzezwe analizy spraw miedzynarodowych. aha, tylko prosze nie myslic ze zawsze masz racje, jak znajde to ci powiem gdy nie masz, czy tobie sie to podoba czy nie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis [...] 10.10.07, 14:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: ja ci odpowiem eva15, chociaz mnie nie pytala 10.10.07, 15:00 To macze cenzure? I eva15 to jusz druga "Politkowskaja"? Tak sie ja boisz, ze napisze swoi mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nawołujesz do zabójstwa a GW nic na to? 10.10.07, 15:18 Nie wiem durniu, czemu GW pozwala ci bezkarnie pisać, mimo, że nawołujesz publicznie do zabójstwa i oświadczasz równie publicznie, że chętnie byś się go podjął. Ty powinieneś mieć zakaz występowania na forum z tą swoją ciągłą propagandą nienawiści i nawoływaniem do mordu politycznego. To, że nadal siejesz tu swój jad, źle świadczy o GW i daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Wiersz cytowany przez Putina 10.10.07, 14:29 lubat, wiesz może co znaczy ten "arszin"? Arszyn, dawna ros. miara długości (od ok. 71 do 81 cm), dzieląca się na 12 werszków. (z tureckiego) Władysław Kopaliński Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Wiersz cytowany przez Putina 10.10.07, 14:31 Nawet nie przeczytałem, że odpowiedź już była. Dopiero właśnie zacząłem przeglądać wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Wiersz cytowany przez Putina 10.10.07, 14:55 Takiej KGBowskiej szmacie wierzyc?No,no,tiaaaaaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: Lubat, folksdojczu niemily.. 10.10.07, 11:22 Jak zwykle zle oceniasz dzisiejsza rzeczywistosc jak reszta folksdojcz_ludzi. I widzisz wszystko pomalowane na "schwarz", nawet moja Slowianska Ziemie Lubuska. Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Lubat, folksdojczu niemily.. 10.10.07, 12:36 to kretyn poslugujacy sie swoim mozgiem w waskim zakresie tego co uslyszy i zobaczy w jedynie slusznej kacapskiej tv.Chory narod,chory przywodca,chora ekonomika oparta na gospodarce rabunkowej obliczonej 30 lat,do czasu wyeksploatowania{oplacalnych w eksploatacji} zrodel energii. Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 12:10 posluchaj ruski bucu-"towary francuskie"ktore tak bardzo jakoby chce sprzedawac Francja to zasr**y ulamek handlu zagranicznego Francji,i podobnie jak przyslowiowe "mieso polskie" nie ma zadnego,zle to zadnego znaczenia dla ekonomiki francuskiej,opartej na scislym powiazaniu z sustemem Europejskim i od niego zaleznym.Mozna lepiej lub gorzej pohandlowac z niedomytym brudasem koralikami i blysdkotkami,ale rownie dobrze mozna go olac.ALE ROZNICA JEST TAKA,ZE JAKOKOLWIEK KROK ZLOSLIWY ZE STRONY KACAPOLANDII WOBEC JEDNEGO Z GLOWNYCH PANSTW UE DOPROWADZI DO KONSEKWENCJI NIEWYOBRAZALNYCH DLA PRZECIETNEGO KACAPA.Durnie,nawet podpaski nie umiecie u siebie wyprodukowac.I to obrazuje stan stosunkow:Pan-dzikus. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 12:56 ten "dyrny ruski" jest w stanie wykupic wszystko co posiadasz i zrobi to, glupi syfilis nawet nie zorientuje sie kiedy haha ps skad takie zakompleksione kretynstwo sie birze doprawdy ciezko powiedzic fujjjjj Odpowiedz Link Zgłoś
indris Sarko a de Gaulle 10.10.07, 09:34 Właśnie de Gaulle utrzymywał bardzo dobre stosunki z ZSRR. Nikt tego oczywiście nie nazywał "umizgami", bo zastosowanie tego pojęcia do de Gaulle'a narazałoby na śmieszność. Nie wiem co będzie robił Sarkozy, ale na pewno nie będzie się wzorował na Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 11:36 i finladnia Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 12:21 Ropa,gaz,putin.I TYLKO W TAKIEJ KOLEJNOSCI.Bez koniunktury na pierwsze dwa skladniki ukladanki putin konczy zycie jak Caucescu.Towary francuskie? Ruskie buce na tym forum przeszacowuja zdolnosci kacapstwa do handlu z Francja.Fakty sa takie ze obrot handlowy z krajami bylych kolonii jest 2 krotnie wiekszy od tego z "mocarstwem" kacapow.A jesli odejmiemy c od tego gaz i rope....Rosja jak w XIX wieku staje sie krajem importera perfum majtek,pieprzu i niemal wszystkiego potrzebnego do cywilizowanej egzystencji.I to jest wasza skala iwany. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 12:33 Presidential aide Sergei Prikhodko said the two leaders would focus on joint investment projects, as energy supplies make up the vast majority of Russia's exports to France. "Large projects also include the launch of Russian Soyuz booster rockets from the Kourou space center [Guiana Space Centre], the production of a Superjet 100 regional aircraft, projects to turn A320 and A321 passenger jets into cargo planes, and cooperation in the construction of highways and railways," Prikhodko said. The presidential aide also said that Russia supported the carmaker Renault's plans to double output in Russia, and that Peugeot Citroen was currently looking for a site in the country. Prikhodko pointed to a growing trade between the two countries, which increased 13.9% to $6.8 billion in the first half of 2007. The official said that, despite their apparent rivalry in the field, the two countries were also interested in nuclear power cooperation. The international agenda of the coming bilateral talks will include the Conventional Forces in Europe treaty, U.S. missile defense plans, the situation in the Middle East, Iraq, the Iranian nuclear program, and a Russia-EU summit to be held in Portugal later this month. "We would like to learn Sarkozy's opinion regarding the future of relations between Russia and the European Union, taking into account France's EU chairmanship in the latter half of 2008," Prikhodko said, adding that as a founder of the EU, France could do much more than any other member of the organization for a new Russia-EU strategic agreement yet to be discussed between Moscow and Brussels. Putin and Sarkozy will also attend the opening of a monument to the French squadron Normandie-Niemen at Lefortovo Park in south-east Moscow. A similar memorial was unveiled at Le Bourget near Paris when Putin visited France in 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 12:57 Wszystkie fakty ktore przytaczasz to znane od lat dziedziny wspolpracy,a wartosc ich mozna ocenic wg stawek funkcjonujacych w branzy kosmicznej- 6 miliardow podziel na kilka startow ruskich rakiet wynoszacych komercyjne satelity,a otrzymasz ta "wielka"sume.Jesli chodzi o przemysl lotniczy,to chodzi o wspolprace na niskim poziomie technologicznym, zakupy lekkiego stopu tytanu do produkcji elementow lotniczych nowych modeli,a jak francuz sie zlituje-moze da wam cos wyklepac czy odlac.Pamietaj o jednym-Francja bierze od was tyklko to co niezbedne i to w bardzo wysublimowanych dziedzinach,wy natomiast jestescie skazani na przyslowiowy papier toaletowy z importu.By the way-podobno otworzyliscie pod moskwa niedawno pierwsza fabryke papieru o "podwyzszonym standarcie",czyli takiego co nie rani waszej dumy,tfu dup*y. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 14:22 A co bierze od Poski? Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 12:36 Foreign investment in Russia totals $50 bln so far this year Foreign investment in the Russian economy has totaled $50 billion so far this year, First Deputy Prime Minister Sergei Ivanov said on Tuesday. "In 2007, despite crises on western financial markets, capital inflow into Russia has reached about $50 billion, while capital outflow has totaled $10 billion," Ivanov said. Russia's economy received $55.1 billion in foreign investment in 2006, or 2.7% more than in 2005. According to Ivanov, foreign investment has been growing steadily in the past few years due to political stability in Russia and the improving business environment. Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 13:12 Jakos blado to wyglada nikolo piDerski,gdy spojrzy sie na mape Swiata i porowna twoja matuszke z Polandia.Roznica wielkosci przerazajaca,ale juz w gospodarce nie tak bardzo.A bedzie jeszcze gorzej.dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 13:23 >A bedzie jeszcze gorzej.dla was. en.rian.ru/russia/20070926/80972057.html en.rian.ru/russia/20071010/83277504.html Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 14:28 Zapomniales lekow sporzyc dzisaj? Jakos nie bardzo ci wyrazy wylatuja. Sproboj jescze raz. Szkoda, ze te twoj pizdesz, szkodzi opinji o wyksztalconych ludziach w Polsce, ale mam nadzeje ze ty i kilka twoich czerwonych towarzyszy, jestesczi wyjatkami. Wiec nie przejmuje mnie, i mam nadzieje tu piszacych, te twoj gnoj z twoich ust. Traktuje to jako zoologiczny wyjatek. Chyba Greenpeace chroni cie. Bo wymerajacym gatunkiem jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 13:05 syfopis napisała: > Ropa,gaz,putin.I TYLKO W TAKIEJ KOLEJNOSCI.Bez koniunktury na pierwsze dwa > skladniki ukladanki putin konczy zycie jak Caucescu.Towary francuskie? Ruskie > buce na tym forum przeszacowuja zdolnosci kacapstwa do handlu z Francja.Fakty s > a > takie ze obrot handlowy z krajami bylych kolonii jest 2 krotnie wiekszy od tego > z "mocarstwem" kacapow.A jesli odejmiemy c od tego gaz i rope....Rosja jak w XI > X > wieku staje sie krajem importera perfum majtek,pieprzu i niemal wszystkiego > potrzebnego do cywilizowanej egzystencji.I to jest wasza skala iwany. xxxxxxxxxxxxxxxxxx Po przeczytaniu wszystkich do tej pory wypocin tego syfa mogę postawić jednoznacznie brzmiącą diagnozę-=-jest to człowiek chory,bardzo chory na nienawiść a o jego megadebiliźmie to nawet nie wspomnę.Zamiast prostych i zrozumiałych słów używa inwektyw nie popartych żadnymi dowodami a jedynie opiera się na tym,że jedna pani drugiej pani powiedziała to w sekrecie.Jak również widać z tego co i jak pisz ów niedouczony grafoman,że jest bardzo pojętnym uczniem szkółki niedzielnej jak i radia co Ma ryja.Dalsze wyliczanie i tak nie ma sensu ze względu na to,że słowa prawdy nigdy nie dotrą do pustego łba. Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 14:51 Poczytajcie sobie panstwo jedna z typowych opinii o nas wsrod ruskich.i szkoda ze nie nikt nie dokonuje tlumaczen z ich popularnych site-ow,cytuje:"Jak wiadomo, Polska jest najwieksza prostytutka w Europie. Prostytucja to wlasnie cecha narodowa Polakow, cala Europa juz upewnila sie w tym. Za pieniadze Polska tanczyla przed ZSRR jak tania dziwka w burdelu, potem sprzedala sie Zachodowi i USA podstawiajac im swoj tylek za dotacje unijne (tak samo jak robila bedac na dotacji ZSRR), ale wkrotce zdradzi Europe i dostanie od UE w tylek. Prostytucja to NARODOWY CHARAKTER POLAKO Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 13:02 finlandia to ciekawe zagadnienie, bedac cale wieki pod wplywami rosji i szwecji nie nabyli antagonistycznych stosunkow do tych dwoch nacji, przeciwnie rozwijaja wspolprace zapominajac o zaszlosciach, ale to potrafi tylko madry narod, znajacy swa wartosc, polacy takim nie sa i nie beda jeszcze dlugo w helsinkach spotykamy pomniki carow, ktore nie sa rozbierane ale ktore przypomiaja o wspolnej historii Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: kacapom zostaly tylko niepewne nazigermania 10.10.07, 15:42 dorpawdy?? przeciez ta finlandia ktora tak wychwalasz jest w 100% zalezna od zdania kacapow :) ja wole "niemadra" Polske niz finlandyzacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Żałosne nadzieje parobków CIA ? 10.10.07, 12:41 Agencja każe parobasom obsmarowywać Rosję, parobki karnie to robią.Tymczasem Rosja przeżywa okres kilkuletniego wzrostu gospodarczego i stabilizacji politycznej.Tego oczywiści kundelki na smyczy Busha nie są w stanie strawić bo zostali poszczuci na Rosję i muszą ujadać jak im pan kazał.jednak to szczekanie nic nie znaczy.Rosja ma ropę, gaz i mocnego prezydenta. Przed Rosją jeszcze najlepsze lata. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Rosja budzi w Sarko zachwyt! 10.10.07, 13:17 Raczej początek umizgów. Sarkozy stawał w Moskwie na głowie, by się Putinowi przypodobać. Podważył unilateralne zapędy USA, plotł o wielkości Rosji, o tym że Francja i Rosja to przyjaciele a to, że Rosja wzbudza... ZACHWYT! Ostrą krytykę Rosji zamknął w groźnych słowach: ""Если у России что-то не получается, то Россия, как и Франция, должна сделать все для исправления этих ошибок" Czyli: "jeśli w Rosji coś nie wychodzi, to Rosja podobnie jak i Francja powinna robić wszystko dla napawienia błędów" Ale "Ruskim" przyłożył, no, no.. Tja, biedak podlizywał się jak mógł, by wcisnąć francuskie firmy na rosyjski rynek. Dzisiejsi zachodni politycy to akwizytorzy wielkich koncernów w randze prezydentów czy ministrów. Jeżdzą po świecie z walizakami reklamówek i prezentów, po to by upchnąć produkty wielkich korporacji. Sarkozy był miejscami komiczny, gdy mówił, że koncerny francuskie są gotowe mieć udziały w Gazpromie i innych rosyjskich koncernach. A to się Putin i Gazprom musieli obśmiać jak norka z tak wielkiej łaski... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rosja budzi w Sarko zachwyt! 10.10.07, 13:19 Link do zachwytu Sarkozego nad Rosją: Николя Саркози: Россия вызывает восхищение www.vesti.ru/doc.html?id=142094&tid=49413 Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Rosja budzi w Sarko zachwyt! 10.10.07, 13:22 eva15 napisała: > A to się Putin i Gazprom musieli obśmiać jak norka z tak wielkiej > łaski... Śmiejąca się spółka? Coś jest z tobą nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rosja budzi w Sarko zachwyt! 10.10.07, 13:25 Zadłużona po uszy, robiąca bokami Francja proponuje siedzącym na górze pieniędzy Rosji i Gazpromowi... kasę. Jak tu się nie śmiać? Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Rosja budzi w Sarko zachwyt! 10.10.07, 14:39 Rydzykujesz,urna twoja mac...Oto wydatki chociazby na zbrojenia w ktorych Rosja nie jest jeszcze tak daleko od czolowki europejskiej.W innych dziedzinach nie istniejecie w ogole. Zbrojeniaw 2006 roku (w mld USD) według SIPRI (Stockholm Tnternational Peace Reserch Institute) : 1 - USA - 528.7 2 - UK - 59.2 3 - Francja - 53.1 4 - Chiny - 49.5 5 - Japonia - 43,7 6 - Niemcy - 37 7 - Rosja - 34.7 Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Prawda jest troche inna 12.10.07, 15:33 Chodzi tu o coś zupełnie innego. Rosyjski kapitał chce inwestować we Francji, szczególnie w EASDS o to nie bardzo się wszystkim podoba. EADS to Airbus i hi-tech wojskowy, były plany konsolidacji europejskiego prezmysly zbrojeniowego a udział Rosji w EADS by te plany pokrzyżował. Sarko chce żeby rosyjskie inwestycje we Francji były oparte na wzajemności i możliwości francuskich inwestycji w Rosji. Chodzi to przede wszystkim a Total i Gazprom. Total zdaje się eksploatuje jakieś tam złoża Gazpromu i chce jeszcze więcej (nie znam detali). Pomysl nie jest taki glupi. Panstwo francuskie jest 'biedne' i nie ma zdanych planów kupowania Gazpromu .-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Rosja budzi w Sarko zachwyt! 10.10.07, 14:50 Sarko jest pragmatycznym czlowiekem. Dlatego powiedzial ze pusczi rosyjskie firmy do Francji. Tak samo jak Rosja francuzkie. lenta.ru/news/2007/10/10/psb/ Polsce to trudno zrozumiec. Latwiej myslec ze zaczne wojne z Rosja. Ot bylo by sczescze. Mysle, ze w czasach dzisejszych nie ma czegos takiego w pojmowaniu swita, jak w Polsce. Bo sie w W-we uwarza ze wszystcy maja isc ostro na Rosje. A tak nie jest. Kazdy nowy przewodca wzbudza podnecenie - teraz on to pokaze... Okazuje sie ze pokazuje, tylko przyjaznosc. Sprawe trudne przeczez sa nie do wojny, lecz do dyskusji. A W-wa tylko i widzi te wojne. Tak rozumiem czagle teksty fantastyczne w medjach :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 13:18 Koniec, koniec! Niech nakoniec nastapi uspokojenie Polakow. Pani Merkelowa nie zawiadla zaufania, czekaja na Sarkoziego? To i jest obecna polska dyplomacja Pani Fotydzy? photos.rianovosti.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Koniec umizgów Paryża do Moskwy? 10.10.07, 14:29 Bardzo czesto krytyczne teksty o wladzach w Rosji czy zachowaniach czesci Rosjan sa interpretowane za pomoca szablonu: kompleksy, fobie, nienawisc. Moze to wlasnie ten szablon jest waszym problemem,stepowi "europejczycy"? Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Koniec pier.dolow GW na temat Rosji? 10.10.07, 13:23 musi powstac 5RP, zeby michnikowczyzna zmadrzala na tematy rosyjskie. he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Syfopis apeluje: 10.10.07, 14:07 Syfopis apeluje do ruskich syfow zebranych na tym forum jak muchy na g***nie-wroccie do siebie na runet,gow*jady.Osmieszacie ruskow,a przeciez nie wszyscy sa taka padlina jak wy,do kupy zebrani z ostatnich 10 postow. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 debile spadaj daleko w nicosc 10.10.07, 14:11 tys kretynie, nie tylko ruskim ublizasz, takich tu jest wiele, ale robisz z polski polish jokes i polnische wirtschaft. a moze jestes fsbeszka!??? he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: debile spadaj daleko w nicosc 10.10.07, 14:22 ruski,dokonalem cudu,cudu neutralizacji parszywej propagandy,bowiem nikt normalny juz nie wchodzi na forum widzac wasze smierdzace nicki-I o to c h o d z i l o. Jesli chodzi o dalszy wasz los,czarno to widze,znudzi wam sie pisac do siebie nawzajem i wrocicie w matecznik chamstwa jakim jest wasz net-A ty gnojku doskonale wiesz o czym mowie.Suma sumarum same korzysci.Wrocilem.Bo znow sie uaktywniacie pajace moskiewskie. Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Koniec pier.dolow GW na temat Rosji? 10.10.07, 14:32 Czytac ruscy nazisci,czytac i rozumiec,buraki:Не такие уж виноватые поляки. Просто тут люди смотрят "Первый канал", а там - нет :) Если серьёзно - то разное мировосприятие порождает разные взгляды на политику. А мировосприятие формируется средой общения. Для Урсы, думаю, вопрос перевода не столь критичен, чтобы она заболела. Просто она читает посты как здесь, так и там. И способна на критичное осмысление положения в ОБЕИХ СТРАНАХ. Вы же, уважаемый (как, впрочем и большинство "осуждающих" поляков), в этом плане, скорее, похожи на тех самых поляков - "не читал, но осуждаю". И мозги у вас точно так же повёрнуты - только в другую сторону, противоположную. Попробуйте сходить на какой-нибудь русскоязычный иностранный форум (украинский, например) - и вы поймете это. Далеко не каждый может в здешнем информационном поле посмотреть на политику своей страны со стороны. Нет, не со стороны США или Польши, а просто со стороны здравого смысла. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Koniec pier.dolow GW na temat Rosji? 10.10.07, 15:08 Czytasz inosmi. Fajnie. Czytaj, czytaj wiecej. Jescze do forum na izvestia.ru/ wejdz. Masz jakies komentarze pod tekstami na kommersant.ru/. Na www.rbc.ru/ jest forum. Ja o tych co polityczne. O mniejszych nawet nie pisze. Poczytaj. I glownie porownaj jak pisza i co pisza ze swymi postami na forum gazeta.pl. Nieprawdarz roznica widoczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Czytac pieprzone politruki ! 10.10.07, 14:14 Преимущество реальной, не «управляемой», демократии?не в том, что народ выбирает самых умных. В устоявшейся, стабильной демократии народ выбирает «средних». Буш – отнюдь не самый умный человек в США, а Саркози – во Франции. Но мы склонны преувеличивать роль ума. Ум – вещь относительная и, может быть, отнюдь не самая важная и вообще в человеке, и в успешном правителе. А по отношению к сложности и многообразию реальной жизни никакого ума все равно никогда не хватит. Какой-нибудь увлекшийся своими идеями (которые, в конечном счете, неизбежно окажутся ложными) умник может погубить страну (Ленин был очень умный), а очень средний человек может быть прекрасным правителем. Преимущества демократии в том, что она ставит жесткие пределы «глупости», не дает правителю уйти в мир своих фантазий и увести туда страну. Представим себе, что Буш не имел бы не подчиняющегося ему Конгресса и республиканцам не грозило бы поражение, что Буш мог бы изменить Конституцию и продлить свою власть, пока не доведет до конца все задуманное. Он, вполне вероятно, напал бы еще на несколько стран «оси зла», всех бы победил, а потом и он и Америка не знали бы, что с ними делать, как она не знает, что делать в Ираке. Он мог бы вообще, руководствуясь самыми благими стремлениями к распространению демократии, привести мир к Армагеддону. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 syfa 10.10.07, 14:17 nie cytuj tu bukwy, bo mniej bystry polak pomysli, ze fsbeszki sa na tyle glupi zeby takich kretynow zatrudniac. he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: syfa 10.10.07, 14:24 Oooo,widze zes nie cepem robiony,a raczej penisem ojca KGBisty,stad tyle aluzji do sluzb,ciemny biedny bucu.Idz juz bo rozsmieszasz wszystkich tu obecnych . Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Opinia o Polakach na ru.net 10.10.07, 14:49 Poczytajcie sobie panstwo jedna z typowych opinii o nas wsrod ruskich.i szkoda ze nie nikt nie dokonuje tlumaczen z ich popularnych site-ow:Jak wiadomo, Polska jest najwieksza prostytutka w Europie. Prostytucja to wlasnie cecha narodowa Polakow, cala Europa juz upewnila sie w tym. Za pieniadze Polska tanczyla przed ZSRR jak tania dziwka w burdelu, potem sprzedala sie Zachodowi i USA podstawiajac im swoj tylek za dotacje unijne (tak samo jak robila bedac na dotacji ZSRR), ale wkrotce zdradzi Europe i dostanie od UE w tylek. Prostytucja to NARODOWY CHARAKTER POLAKOW Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 syfka znasz ruski to spad do runetu 10.10.07, 14:51 bedzisz kretynie tropic tam antypolonistow he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: syfka znasz ruski to spad do runetu 10.10.07, 14:59 Ja ich nie musze tropic,wasze KGBowskie ryje zrodzone z macicy robotnicy z Kirowskiego Zawoda z mozgami Pawlikow Morozowych tu sa. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Opinia o Polakach na ru.net 10.10.07, 14:57 A gdzie to czytales? Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Opinia o Polakach na ru.net 10.10.07, 15:00 szukaj,szukaj,dopoki zona cie z domu w koncu nie wyrzuci,lekarzyno z jugo-zapada.. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Opinia o Polakach na ru.net 10.10.07, 15:02 Gaf-gaf, gaf-gaf, gaf-gaf... Tylko tak umiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Opinia o Polakach na ru.net 10.10.07, 15:10 przyjalem forme "gaf-gaf",gdyz najwyrazniej trafilem do psiarni,a raczej do schroniska dla zwierzat.Biednych zagubionych,opuszczonych przez Stalina,Brezniewa,Andropowa i Czernienko...ale z nadzieja ze maja nowego Pana,ktory uformuje nowe Gaf-kajace stado. Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Opinia o Polakach na ru.net 10.10.07, 15:17 Tak cto ne sidi u kompa do noci,a to sovsem stoyat u tebvya dlya zeny ne budet..a eto oboznacaet{imeya ranshee ee pretenzii za vremya uterennoe na dispursy s takimi hamami kak ya} -von s doma,a ved u tebya rebenok,tebe ne zalko? Znayu,znayu,naidesz sestricku ili takuyu shliuhu kak posledniii raz v usa... Nu i kak,s toboi vse ok? Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Opinia o Polakach na ru.net 10.10.07, 15:20 dumayu teper pomolcish? Ili net? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Opinia o Polakach na ru.net 10.10.07, 15:34 Я так и не понял, о чем это ты :) У меня все хорошо. Радуюсь жизни. А ты, я смотрю, все как-то страдаешь. Пора найти себя в этой жизни. Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: Opinia o Polakach na ru.net 10.10.07, 15:42 Kakoi ze ty vseze sciastlivyi i neponiatlivyi,ha,ha!Ladno ostavim temu,kogda nibud sam poimesh bez namekov,ok? I bez hamstva pozaluista-ja mogu ,a vot ty net.Nadeyus v etom slucae obyasneniya budut lishnimi. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 bardzo mnie cieszy twoja tu dzialalnosc :) 10.10.07, 15:51 o tym morlanym syfie jaka jest kacapobolszewia trzeba pisac a to o "prostytucji" to znane od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis Re: bardzo mnie cieszy twoja tu dzialalnosc :) 10.10.07, 20:01 Wlasnie mialem watpliwa przyjemnosc wysluchania wypowiedzi tego karzelka-zabojada z emigranckiej cygansko-wegerskiej rodziny.Leniuchow znad Loary nawet nie stac na prezydenta-francuza. Wil sie dupek jak wegorz,ani slowa o tym o czym tak bunczucznie szczekal od miesiecy na temat kacapa.Scierwo made in France z 1939 bylo podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: bardzo mnie cieszy twoja tu dzialalnosc :) 11.10.07, 05:44 I mowil: Dear Vladimir.A Vladimir powinien dac kopa w dupe zabojadom. Odpowiedz Link Zgłoś