Dodaj do ulubionych

Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA

09.06.12, 11:11
Parę dni temu otrzymałem dokumenty podróży od ITAKi, w których podano że obowiązuje od końca maja odprawa bezbiletowa - "Informujemy, że od 23.05.2012 obowiązują bezbiletowe odprawy paszportowo-bagażowe na rejsach realizowanych przez linię Travel Service.
Klienci wylatujący zarówno z Polski, jak i z miejsca wypoczynku, powinni na lotnisku kierować się od razu do stanowiska check-in, gdzie bez biletu, zostaną odprawieni na podstawie właściwego dokumentu tożsamości i otrzymają karty pokładowe.Jednocześnie informujemy, ze podczas każdej odprawy pozostaje do Państwa dyspozycji nasz przedstawiciel na stanowisku Itaki w Polsce oraz rezydent w destynacji"
Jako, że jestem laikiem w "sprawach lotniskowym" to mam pytanie: czym się różni taka odprawa od tej "biletowej" ? Jak z czasem? Pytam bo 16 czerwca o godz. 13.10 mamy z rodziną wylot do Chanii i muszę na lotnisko dojechać z Lublina.

Obserwuj wątek
    • albwu Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA 09.06.12, 22:04
      tym sie różni, ze nie masz żadnego dokumentu typu "bilet". Po prostu Twoje nazwisko jest na liście pasażerów i na tej podstawie Cię odprawią.
      • Gość: zuza Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 12:06
        A poza tym jedna kolejka mniej :)))))
        • Gość: Gość Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.12, 14:34
          Zgadza się. Nie trzeba stać w kolejce do przedstawiciela BP po voucher, więc jesteśmy czasowo do przodu.
    • tripsta.pl Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA 13.06.12, 10:41
      Jest szybciej, ekologicznie i bez obawy, że zapomnisz wziąć z domu bilet. ;)
      • Gość: Michaś Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 17:38
        A jak trafić do odpowiedniego stanowiska odprawy? Biegać po obu terminalach?
        • Gość: Ada Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 13:38
          A po co zaraz biegać? Nigdy nie byłeś na lotnisku? Wystarczy spojrzeć na ekran odlotów i wszystko będzie jasne, gdzie dokładnie odbywa się check-in.
          • Gość: Michaś Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 15:25
            Byłem i latałem samolotem ale punkt odprawy zawsze wskazywali mi w oddziale BP. Nigdy nie szukałem na ekranach z odlotami. teraz trzeba będzie poszukać :) Uczymy się całe życie :)
            • ganiec Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA 10.07.12, 16:29
              Punkt ITAKI jest zaraz koło punktu odprawy i jest tam informacja o wszystkim. Nigdzie nie trzeba biegać, latać itp.
        • Gość: rally Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 18:16
          bezradność ludzka jest porażająca czasami...
          • Gość: Michaś Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 07:55
            o jaki ja biedny i bezradny !!! To jak jesteś taki "oblatany" to wskaż mi gdzie jest stanowisko Itaki bo do tej pory latałem z TUI. Oni są na nowym terminalu a Itaka? Pozdrawiam z całej bezradności :)
            • ganiec Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA 11.07.12, 13:10
              Stanowisko ITAKI jest zaraz obok TUI, stanowisko E. Średnio inteligentny orangutan poradzi sobie z odszukaniem w jakieś 2 do 5 minut. Tyle zajmuje przejście z nowego terminala do stanowisk E.
              • Gość: Michaś Re: Zmiana odprawy na lotnisku - ITAKA IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 17:54
                Dzięki za wyczerpującą informację. Wracam na drzewo szukać inteligentniejszego niż ja. :) Będzie mi przewodnikiem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka