Gość: Pafka IP: *.aster.pl 30.11.05, 19:34 smaczne, tanie, proste i szybkie w przyrządzeniu, ja dodałem jeszcze pieczarki (bo lubie) ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Angie Makaron simple IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.08, 11:48 Banalnie prosty i szybki przepis. Ja zrobilam wszystko w 15 minut. Nie spodziewalam sie ze bedzie taki smaczny. Świetnie smakuje z serem feta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megakosmos Re: Makaron simple IP: *.chello.pl 01.01.10, 13:47 z fetą? hmm... ja bym dodał parmezan. Ww. przepis to lekka wariacja klasycznego alio y olio. Oliwa - duzo, czosnek ze 4-5 ząbków, + pepperoncino drobno siekane. Mały ogien żeby czosnek byl miekki a nie spalony, drobno posiekany żeby jego kawałki nie były mocno wyczuwalne. Spaghetti lub wstązki robimy al dente, dodajemy do oliwy, pieprz sól świezo mielone + garśc pietruszki, mieszamy. Żeby nie było za suche - filizanka wody makaronowej z gotujacego sie makaronu - to działa. Trzemy parmezan albo grana padano i dekorujemy pietruszka. Smacznego :) Oczywiście w trakcie wielokrotnego udoskonalania przepisu powstała wariacja kolejna. Przepis jak wyżej, ale: na poczatek oliwa, czosnek, jeden filecik anchovis (jest bardzo słony, ostroznie z soleniem), peperoncino - dusimy na bardzo malym ogniu, pieprz, krusze tez malego grzybka suszonego. potem porcja pomidorów koktajlowych - dusimy. pęczek pietruszki - poł daje do duszenia na sam koniec, pół jak juz mieszam z makaronem. Trę parmezan - podaje. W każdym daniu kuchni nie polskiej najwazniejsze sa prawdziwe składniki. Jeśli zalezy nam na uzyskaniu w tym daniu włoskiego smaku, stusujmy wyłącznie prawdziwe składniki. Nie zastapisz anchovis sardynką, a parmezanu bryndzą. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalllady Makaron simple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 16:02 bardzo dobry, dodalam jeszcze ser mozarella i roztopilam - na koniec ulozylam na rukolii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Makaron simple IP: *.pikonet.pl 19.07.11, 16:44 Nigdy nie zrozumiem jak można smażyć czosnek. ble Odpowiedz Link Zgłoś