Dodaj do ulubionych

Najlepszy sklep z herbatą?

IP: *.ip.netia.com.pl 22.08.09, 20:53
Witam, jaki jest fajny, dobry itd sklep sprzedający herbaty? co polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: rene Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.is.net.pl 22.06.10, 19:55
      Musisz koniecznie odwiedzić szlachetnysmak.pl
      Polecam z czystym sumieniem.
      • rogalik333 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 08.02.12, 02:05
        Polecam dolina herbaty duży wybór białych, czerwonych i zielonych, również yerba mate i kawy.
        • Gość: Karolina Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 11:30
          Ja natomiast polecam sklep z herbatą Nesa.pl Mają naprawdę rewelacyjnej jakości herbaty :)
      • mona.dk Re: Najlepszy sklep z herbatą? 08.12.14, 11:31
        Rzeczywiście sklepik zacny :) mnie ostatnio urzekł taki niewielki sklepik z herbatą herbit.pl/herbaty/14-century-lover.html mają tam też właśnie takie kwitnące cuda i bardzo fajny wybór herbatek czerwonych, które ja osobiście uwielbiam :) A jeśli ktoś szuka bardziej ziołowych jak kolega powyżej to ja proponuje wycieczke do herbapolu bo tam kupisz sobie po prostu ziółka i możesz domieszać z herbatką :)
      • Gość: Endriu Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.16, 08:48
        Z osobistych doświadczen mogę polecić TeaExpert
    • rot_schwarz Re: Najlepszy sklep z herbatą? 04.08.10, 23:47
      Może "Czas na herbatę"?
      • chanka_1990 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 23.01.18, 10:28
        Obsługa, z którą miałam kontakt była naprawdę świetna i zaznajomiona w temacie, ale z zakupioną herbatą było nieco gorzej. Kiedyś kupiłam u nich czerwoną herbatę i smak po zaparzeniu był naprawdę intensywny. Później ponownie dokonałam jej zakupu i nie była już taka dobra (a przygotowałam ją w identyczny sposób). Być może trafiła się tylko jedna taka partia, ale na jakiś czas zniechęciło mnie to do kupowania u nich.

Ceny mają wyższe niż w Internecie, ale jeżeli ktoś potrzebuje porady, to warto do nich zajrzeć :)
    • krzysztofsf Re: Najlepszy sklep z herbatą? 05.08.10, 11:21
      Obecnie kupuje glownie herbaty czyste niearomatyzowane.
      Wygooglalem herbaciarnie z Krakowa, ktora jednoczesnie ma sprzedaz internetowa.
      Sa bezposrednim inporterem od producentow.
      Duzo rodzajow herbat w kazdym gatunku. Faktycznie dobra jakosc - roznia sie od
      "marketowych" sklepow z sypanymi herbatami.
      Ceny niestety dosyc wysokie, jak kupuje na sprobowanie cos z wyzszej polki - ale
      faktycznie odmiany i gatunki wyraznie sie roznia smakiem. Nie moge tego jak
      dotad powiedziec z autopsji jedynie o zielonych (kupielem te tansze zielone na
      probe i az tak sie nie roznia od siebie i z innych zrodel jak oolongi, czarne i
      pu erh) , bialych i zoltych jeszcze nie kupowalem.
      Zona zapija sie ich pu erh fittnes - zwyklym pu erh plula a ten jej naprawde
      smakuje.
      eherbata.pl/
      Sadze, ze przy wyszukiwaniu i ocenie tego czy innego sklepu wazne jest
      sprawdzenie jak duzy ma wybor herbat czystych, a nie tylko z dodatkami.
      Moge jeszcze dodac, ze zaopatrzylem sie w kilka czajniczkow do parzenia herbaty
      (fajne czajniczki zdazaja sie w sklepach "po 5 zl") do domu i do pracy.
      Wiekszosc herbat mozna, a nawet nalezy, zaparzac po kilka razy.
      • djembe85 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 30.06.11, 16:48
        Bardzo rozsmakowałem się w herbatach. Ze względu na dobre ceny i piękne zdjęcia bardzo podoba mi się sklep z herbatą www.salonyherbaty.pl
        Są tam też akcesoria do zaparzania i ciekawe artykuły o herbacie.
        Pozdrawiam.
        • krzysztofsf Re: Najlepszy sklep z herbatą? 30.06.11, 23:09
          > Ze względu na dobre ceny i piękne zdjęcia

:)

A nie ze wzgledu na smak i jakosc? :)

Ciekawa oferte - skromna , ale bardzo "specjalistyczna", ma np. ponizszy sklep

czajografia.pl/index.php?page=sklep&herbaty=oolong
        • krzysztofsf Czajniczki. 01.07.11, 00:43
          Przydaloby sie szczegolowo opisac postepowanie z zeliwnymi czajniczkami.
          Jak parzyc (czy mozna np. stawiac na plomieniu, zagotowac wode i dodac pozniej herbate, gdy ostygnie do wlasciwej temperatury?), jak wlasciwie korzystac, konserwowac i pielegnowc, jak dbac o emalie (jesli sa emaliowane w srodku).
      • Gość: Viktorro Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.play-internet.pl 17.11.11, 13:34
        Krzysztofsf. Niestety mylisz się co do eherbaty, nie są bezpośrednim importerem od producentów. Akurat ofertę znam bo kupowałem do mojej restauracji. eherbata ma profesjonalnych sprzedawców i baaaardzo dobry wybór, ale taki Tie Guan Yin Oolong (mogę wymienić kilkadziesiąt herbat z ich oferty i skąd pochodzą), kupują w jednej z najdroższych hurtowni w Polsce, bo tylko jedna hurtownia tą herbatę posiada w ofercie. Natomiast ta hurtownia zaopatruje się w czechach u importera. Obecnie pomijam sklep i kupuję bezpośrednio u importerów, nawet nie w hurtowni, bo hurtownia ma swoje 50 do 100% narzutu.
        W Polsce liczących importerów można policzyć na palcach jednej ręki, a 99% sklepów z herbatą zaopatruje się u tych samych dostawców, więc nie opowiadaj mi tu o jakości, no chyba że herbata jest źle przechowywana, a to już inna sprawa. Tak naprawdę, jeżeli chodzi o ten sam rodzaj herbaty liczy się cena. Porównaj sobie ceny na eherbacie i krainie herbaty, która ma mniejszy wybó i o wiele większe ceny, ale nadrabiają marketingiem i niedługo konserwę z szynką otworzysz, a tam Ci krainaherbaty wyskoczy. Ja akurat nachalnego marketingu nie znoszę i nie kupowałem tam nigdy dla zasady.

Dopóki potrzebowałem pomocy i prowadzenia za rękę eherbata jest super, ale teraz sam szukam bezpośrednio u importerów tego co lubią pić moi klienci.

Co do niszowych herbat, to akurat warto poszperać po internecie,bo zawsze można spotkać jakiś smaczek.

A co do mieszania herbat, w kategoriach sklepów, to istnieje wolna amerykanka co do herbat czerwonych, ale jak się znasz, to chyba odróżniasz pu erha od oolonga. Ale niestety w Polsce te herbaty wrzuca się do jednego koszyka, jako herbaty czerwone. Dlaczego tak jest ja też nie rozumiem. Może ktoś mądrzejszy się wypowie.

Pozdrawiam
        • krzysztofsf Re: Najlepszy sklep z herbatą? 19.11.11, 09:04
          Masz racje, nie sa bezposrednim importerem wszystkiego - czesc produktow kupuja u wybranych importerow. Niestety, nie kazdy kupi "na kontenery" a przy zakupie mniejszych ilosci mozliwosc najtanszego w Polsce transportu SAL (okolo 18$ za kg) jest przebijana przez dostepna dla Czech opcje Surface - o wiele tansza. Stad wieksza oplacalnosc zakupow , zwlaszcza tanszych gatunkow herbat, z Czech niz bezposrednio, kosztem (dla importera) znacznego wydluzenia czasu transportu. Gorzej, gdy sklepy oferuja herbate zakupiona z Niemiec, tansza z przyczyn wieku, a raczej zlezalosci, mimo "przydatnosci do spozycia" (Niemcy maja za to przedstawicielstwo Dajreeliga, i warto te herbate tam kupowac) . Nie sprawdzalem, ale podejrzewam, ze z Niemiec przyszlo to wrzucanie Pu Erh do jednego koszyka z oolong.
          Kupuje sobie (na uzytek wlasny, nie prowadze sklepu ani innych form handlu) herbaty od Chinczykow, stad znana jest mi tematyka kosztow przesylek.
          Znane sa mi tez roznice jakosci (smak, aromat i wydajnosc) roznych herbat o tej samej nazwie, roznych klas jakosciowych. Roznice sa naprawde czesto gigantyczne, mimo, ze nazwa handlowa bedzie taka sama.
        • Gość: Maciej Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.147.77.246.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 00:30
          witaj Kolego, ja jestem z Gdańska. podeślesz jakieś namiary na importerów - chciałbym też kupić trochę herbat . pozdrawiam
        • Gość: yerbamarket Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.12, 10:55
          Witam nasza firma jest bezpośrednim importerem yerba mate ,mamy w swojej ofercie 111 gatunków yerba mate i kilkadziesiąt różnych akcesoriów do parzenia Yerba Mate.
          Zachęcam do współpracy. W razie pytań pozostaje do dyspozycji 506049865
    • Gość: bella Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.159.27.29.static.crowley.pl 01.07.11, 11:27
      Obecnie jest na frupi oferta sklepu eksluzywnaherbata, więc myślę, że warto wypróbować ten sklep (skoro jest promocja).
      • Gość: misia Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.daleka.net 07.07.11, 19:22
        Ja może polece stronkę o herbacie zamiast sklepu z herbatą ;) Uważam, że zamiast latać po mieście i szukać fajnych herbat to można usiąść przy komputerze i w necie coś fajnego znaleźć sobie ;) strona to klub miłośników dobrej herbaty ;) Tam są chyba wszystkie rodzaje herbat, a oprócz tego są ciekawostki o herbatach;) Ja często tam wchodzę szukając inspiracji do picia ;) Teraz nawet skusiłam się na udział w konkursie pt komiks Dilmah gdzie do wygrania jest wyprawa na Cejlon :)
        • krzysztofsf Re: Najlepszy sklep z herbatą? 07.07.11, 20:59
          Jakie oolongi poleca Dilmah? :)

A Pu Erh? :)
    • Gość: KrzysztofXC Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.11, 07:19
      Jesień już w pełni, dlatego czas przeprosić się z ulubionymi herbatami. Ja zazwyczaj robię tak, że znajduję herbatę w fizycznym sklepie. Praktycznie w każdej galerii znajdziemy taki sklep, potem próbuję, a następnie szukam herbatki w necie w lepszej cenie. Sprawdzonych mam kilka sklepów, ale ze względu na baaaaardzo atrakcyjne ceny, szybką przesyłkę i możliwość kupowania bez rejestracji (jak ja tego nie cierpię), sklepem pierwszego wyboru jest www.time4tea.pl. Ostatnio próbowałem milk oolong i green monkey. Milk oolong jest po prostu odjazdowy, niesamowity aromat mleka.
      • krzysztofsf Re: Najlepszy sklep z herbatą? 02.11.11, 10:44
        Dlaczego mieszaja w jednej kategorii trzy kompletnie rozne rodzaje herbat? A wlasciwie dwie herbaty - oolong i Pu Erh - i jedna rosline innego typu (Rooibos).

Jesli ktos startuje to powinien tym bardziej porzadnie przygotowac sie teoretycznie - google nie gryzie.
        • Gość: Tomek Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.motorola-solutions.com 04.11.11, 17:02
          Mieszają czy nie mieszają to chyba nie ważne. Kupiłem herbatę w opisywanym sklepie www.time4tea.pl i naprawdę mogę polecić. Dobre herbaty i naprawdę przystępne ceny mają.
          Ale ceny to sami możenie sprawdzić - nie będę was przekonywał ;)
          • Gość: Tomek Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: 89.174.39.* 04.11.11, 18:06
            Akurat możlwość kupowania bez rejestracji ma większośc szanujących się sklepów. Z ostatnio odkrytych ciekawy wydaje się być www.teagarden.pl
            • krzysztofsf Re: Najlepszy sklep z herbatą? 04.11.11, 18:44
              Nie bede krytykowal.... Poza uwaga, ze puera parzy sie w wyzszej temperaturz niz proponuja.

Za to zainteresowala mnie zielona herbata z Boliwii - fajna ciekawostka, jakbym sobie robil stamtad przekroj nietypowych herbat zielonych, napewno bym sobie zamowil ta i z Tanzanii.
              Korea i Wietnam sa czestsze w ofertach, chociaz tez jeszcze ich nie probowalem.
          • krzysztofsf Re: Najlepszy sklep z herbatą? 04.11.11, 18:35
            Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Mieszają czy nie mieszają to chyba nie ważne.

Dla mnie jest to wyznacznik profesjonalizmu, przy ktorym zapala mi sie ostrzegawcza lampka i uwaznie z dystansem przegladam oferte.

Pomijam brak miejsca pochodzenia i dat zbiorow - bo to jeszcze naprawde sporadycznie pojawiajace sie informacje w polskich sklepach.
        • zenobi11 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 17.07.15, 12:49
          Pewnie pomyłka...
    • arka_zone Re: Najlepszy sklep z herbatą? 30.05.12, 20:41
      sklep.jablkawszlafrokach.pl/
      herbata bardzo dobrej jakości, jak na tak umiarkowane ceny. Moja ulubione zielona z żurawiną:)
      • krzysztofsf niekompetencja 31.05.12, 11:44
        Jesli herbate Herbata Shou Mei "Długowieczne brwi" 100 gram sprzedaja jako biala.... to wybacz........
        • arka_zone Re: niekompetencja 04.06.12, 21:26
          nie jestem ekspertem wśród herbat, przyznaję się bez bicia :) mam kilka typów, które kupuję regularnie, uważam, że są w porządku.
        • Gość: Krzysztof Re: niekompetencja IP: *.globalconnect.pl 11.06.12, 13:52
          Krzysztofie, na szybko sprawdzam i widzę, że jest to biała herbata.
          en.wikipedia.org/wiki/Shoumei_tea
          www.teaencyclopedia.org/shoumei-tea.html
          • krzysztofsf odszczekuje 12.06.12, 09:04
            Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa...;)

masz naturalnie racje.

stores.ebay.com/Dragon-Tea-House/_i.html?_nkw=Shou+Mei&submit=Search&_sid=150831608
            Nie przyjrzalem sie suszowi mylac ta herbate z herbata zielona chun mee, ktora w polskim tlumaczeniu nazywa sie bardzo podobnie - "cenne brwi", a nie "dlugowieczne brwi" jak zakwestonowana.

stores.ebay.com/Tender-Moments-tea-and-coffee/_i.html?_nkw=chun+mee&submit=Search&_sid=161782967
            www.szlachetnysmak.pl/herbata-zielona-china-chun-mee.html
    • Gość: Truskaweczka Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.12, 14:37
      Popieram. 100g za niecałe 5zł
    • Gość: Tomek Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 13:53
      Ja natomiast polecam mały sklep z herbatą Nesa.pl
      Co go wyróżnia:
      - Zawsze Darmowa Wysyłka (Przy płatności przelewem)
      - Gwarancja Jakości lub Zwrot pieniędzy (pełna gwarancja jakości. Jeśli herbata Ci nie zasmakuje otrzymasz zwrot 100% kosztów zakupu)
      - Gwarancja Wysyłki w 24h
    • sensestea Re: Najlepszy sklep z herbatą? 08.11.12, 16:59
      Hej,
      Zapraszam Cię na stronkę sensestea.pl/
      Bardzo duży wybór różnorodnych herbat w niskich cenach, wyglądają ślicznie a pachną i smakują jeszcze lepiej.
      Dodatkowo do 11.10 trwa promocja -20% :)
      Pozdrawiam
    • Gość: Karolina Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 11:27
      Ja osobiście jestem wielbicielką białych herbat. Bardzo przypadła mi do gustu Biała Dama - moim zdaniem najlepsza biała herbata :D
    • Gość: Tomek Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.12, 13:34
      Ja polecam sklep z herbatami www.Nesa.pl
      Zakupy tam są o tyle ciekawe, że:
      - Nic nie płacisz za dostawę
      - Masz gwarancję smaku - jeśli herbata Ci nie smakuje zwracają Ci koszty jej zakupu :)
      • zebatka89 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 07.12.12, 11:28
        Ja ubóstwiam herbatę Dilmah i kupuję ją zawsze tutaj www.brodasystem.pl/category/dilmah :)
    • Gość: Karolina Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 10:03
      Bez dwóch zdań polecam sklep z herbatą Nesa.pl
      Dlaczego? Bo:
      - Aromatyczne herbaty naturalne najwyższej jakości zostaną do Ciebie wysłane w 24h
      - Nie zapłacisz nic za dostawę (przy płatności przelewem)
      - Jeśli herbaty Ci nie będą smakować - sklep zwróci Ci 100% kosztów zakupu.
    • velonka111 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 26.12.12, 23:14
      Ja również jestem zapaloną fanka herbatek owocowych :) Moja ulubiona marka to Biofix- mają całe mnóstwo pysznych, oryginalnych smaków i są dość łatwo dostępne. Najlepsze na tą porę roku, to malina z lipą i żurawina z jabłkiem :) Polecam, to naprawdę doskonałe pełne smaku herbatki.
    • Gość: Anka P Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 10:39
      Bardzo bogatą ofertę herbat z całego świata można znaleźć na www.1000smakowswiata.pl Oprócz herbat w swojej ofercie mają również kawy oraz akcesoria do parzenia herbaty jak i kawy.Więc na pewno każdy koneser dobrej herbaty i kawy znajdzie tam coś dla siebie.Ja korzystam z tego sklepu ponieważ wiem że zamówiona u nich kawa jest najwyższej jakości ,palona tak jak ja sobie tego życzę.Polecam
      • ewelina_791 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 14.05.13, 14:35
        A moim ulubionym sklepem z herbatami jest rajsmakosza.pl. Mają wielki wybor herbat kazdego rodzaju i koloru :) Kupuje tak zarowno herbaty jak i kawy i wszystko dostaje na czas takze polecam bo warto ;)
    • tattoo12 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 12.06.13, 09:56
      Five O'Clock ;)

Gość portalu: am napisał(a):

> kupuje herbaty w sklepie w arkadii w warszawie
      >
    • Gość: Grzegorz Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.gl.digi.pl 31.07.13, 19:58
      Polecam sklep z herbatą Czajnikowy.pl czajnikowy.p
      Oprócz sklepu mają dużo filmów o tym jak parzyć herbatę itd. Poza tym można o wszystko zapytać na fejsie albo na forum. Ceny też całkiem dobre.

Kupowałem ostatnio u nich zieloną herbatę i jest sto razy lepsza niż z tą którą kupowałem do tej pory.
    • Gość: Tomek Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.6.14.vie.surfer.at 14.09.13, 10:03
      Osobiście polecam sklep z herbatą Nesa.pl
      Dlaczego?

Z kilku powodów:
      1. Gwarancja zadowolenia lub zwrot pieniędzy - Sklep z herbatą Nesa.pl posiada gwarancję zadowolenia. Oznacza to, że jeśli herbata zamówiona w tym sklepie nie spełni Twoich oczekiwań, zwrócą Ci oni pieniądze.
      2. Wysyłka w 24h - wszystkie zamówienia są realizowane w ciągu 24h
      3. Gratis do każdego zamówienia - każde zamówienie w sklepie premiowane jest małym upominkiem.
      4. Rabaty przy każdym zamówieniu dzięki programowi lojalnościowemu.

Posiadają również bardzo szeroki wybór herbat. Bardzo rozbudowana jest kategoria zielona herbata. Można również znaleźć bardzo dużo herbat kwitnących.
      • Gość: Noemi Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 18:12
        Polecam sklep 1000smakowswiata.pl. Mają bardzo duży wybór herbat naturalnych i aromatyzowanych. Moja ulubiona to 7 Zielonych Skarbów i owocowa Wiśnie w Rumie. Pycha :)
    • barbra92 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 16.09.13, 09:36
      na allegro jest sporo herbat
    • Gość: gosc Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.13, 18:43
      o,nawet tu dotarł ten żałosny spamer i nasmrodził linkiem,co za desperacja,na szczęście tylko kretyn skorzysta z oferty forumowego żebraka
    • Gość: sylvik2112 Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.centertel.pl 21.11.13, 20:28
      polecam sklep www.filizankaherbaty.pl
      wyśmienite herbaty, szybka wysylka.....
    • Gość: PITER Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.centertel.pl 07.12.13, 11:04
      POlecam sklep filizankaherbaty.pl, teraz nawet maja promocje rabat 20% na haslo ZIMA
    • marszal555 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 06.01.14, 19:54
      Ja zdecydowanie NIE POLECAM smaczna herbata - strasznie słaba jakość, herbata z miętą śmierdzi spalenizną. Rozczarowanie duuuże.
    • marszal555 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 06.01.14, 19:57
      Ja zdecydowanie NIE POLECAM "Smaczna herbata" - strasznie słaba jakość, herbata z miętą śmierdzi spalenizną, a Ceylon to trociny do ekspresówki. Rozczarowanie duuuże, więc tam nie kupuj. :)
    • Gość: monik22 Re: Najlepszy sklep z herbatą? IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.14, 17:10
      Ja jestem uzalezniona od picia herbat.....poważnie moi znajomi jak do mnie przychodzą to mowia ze sa w herbaciarni bo tyle ich mam hehe
      A tak na temat to od lat szukam dobrego sklepu i niby jest ich trochę ale po czasie jakos te herbaty smakują inaczej, nie wiem czy zmieniają dostawce czy co? Od paru ładnych miesięcy
      zaopatruję się w sklepie filizankaherbaty.pl są naprawdę świetni i mają indywidualne podejście do każdego klienta, miła Pani zawsze doradzi herbatkę albo opowie o nowościach także polecam
      • kuku-na-muniu8 Re: Najlepszy sklep z herbatą? 26.07.16, 11:07
        A znacie jakieś fajne sklepy z herbatami ze śląska?
        • rigmec Re: Najlepszy sklep z herbatą? 19.09.23, 10:30
          Na śląsku herbata nie rośnie więc nie polecę żadnej.
          Co chciałem napisać, będąc w Dubaju przywiozłem kilka herbat z chińskiego sklepu w tym Jin Jun Mei którą do tej pory przywoził mi kolega z Chin.
          Miło zaskoczył mnie stosunek ceny do jakości oraz smak herbaty zaparzonej na tamtejszej wodzie. Nawet lipton dawał radę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka