zyks 15.05.06, 16:31 Wydawało się, że to normalne bredzenie Kaczorów, a proszę, voila! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyks Spryciule:chcą zmusić PO do obrony Jaruz.,choćby 15.05.06, 16:36 półgębkiem, nieśmiałej, a wtedy wrzasną: ZDRADA !!! Ale nic z tego, PO madra, o, nie da się wciągnąc w pułapkę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Spryciule:chcą zmusić PO do obrony Jaruz.,cho 15.05.06, 16:46 przeciez PO zawsze broni jaruzelskiego z przyjemnoscia adas to go kocha Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek ten rzad ma naprawde ciekawe 15.05.06, 16:55 pomysly na gospodarke i rzadzenie krajem na pewno dzieki jaruzelskiemu spadnie bezrobocie Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ten rzad ma naprawde ciekawe 15.05.06, 17:38 pndzelek napisał: > pomysly na gospodarke i rzadzenie krajem > na pewno dzieki jaruzelskiemu spadnie bezrobocie > ... a emeryturę Jaruzelskiego "sprawiedliwie" i według "prawa" rozdzielą między wszystkich, pozostałych emerytów... :) Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: ten rzad ma naprawde ciekawe 15.05.06, 17:38 pndzelek napisał: > pomysly na gospodarke i rzadzenie krajem > na pewno dzieki jaruzelskiemu spadnie bezrobocie > Swoją drogą ciekawy pomysł że zamiast generalskiej emerytury,dostawał od Kaczora emeryturę prezydencką,dwukrotnie wyższą plus ochrona,samochód z kierowcą.Jakie ten kaczorek ma dobre serce.Sam pomysł porównywania Wolańskiej do generała Jaruzelskiego kurizalny.Wiedząc że Wolańska nie przyjedzie do Polski,nie zaliczono jej paru miesięcy,ja przypomnę Generał jest dla wielu Polaków bohaterem i wszelkie matactwa zostaną źle odebrane. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.zbigniew.lepper Re: ten rzad ma naprawde ciekawe 15.05.06, 18:01 december70 napisał: ja przypomnę Generał jest dla wielu Polaków > bohaterem i wszelkie matactwa zostaną źle odebrane. Ja przypomnę, że dla wielu Polaków Jaruzelski jest zdrajcą i "wybór mniejszego zła" nic nie znaczy. Targowiczanie też wybrali "mniejsze zło". Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: ten rzad ma naprawde ciekawe 15.05.06, 18:18 Dla wielu młodych oszołomów wychwanych na propagandzie solidarnościowej generał Jaruzelski jest zdrajcą.Dla tych Polaków którzy żyli w tamtych czasach to Bohater Narodu Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 boze, jak ja by chcialem byc mlodym oszolomem 15.05.06, 19:00 no i nie jestem a jaruzel i tak jest zdrajca i morderca Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: boze, jak ja by chcialem byc mlodym oszolomem 15.05.06, 19:31 n0str0m0 napisał: > no i > nie jestem > a jaruzel i tak jest zdrajca i morderca No to jesteś zdziecinniałym piernikiem ,co na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kebej Re: ten rzad ma naprawde ciekawe 15.05.06, 19:45 moze dla tych sqrwieli, ktorzy wyslugiwali sie ZOMO i partii; dla mnie nie, dla mnie gosc powinien dotac zasilek dla bezdomnych Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: ten rzad ma naprawde ciekawe 15.05.06, 20:06 kebej napisał: > moze dla tych sqrwieli, ktorzy wyslugiwali sie ZOMO i partii; dla mnie nie, dla > > mnie gosc powinien dotac zasilek dla bezdomnych Wszystkim zyjacym oficerom LWP należy zabrać emerytury .Również podoficerom zabrać emerytury. Żołnieży ze słuzby czynnej którzy nie potrafili się zadekować za kategorią "d" również napietnować i dać wilczy bilet. No jescze cos można wymyslić ale mi sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: ten rzad ma naprawde ciekawe 15.05.06, 21:17 Dla ludzi , którzy znają prawdę, Wolski- Jaruzelski jest kapusiem i zdrajcą, dla ludzi wychowanych na PRLowskiej propagandzie- bohaterem. Zresztą bohaterem jest, przyznaję- Bohaterem Związku Radzieckiego. Całe życie służył swej internacjonalistycznej, przybranej ojczyźnie. Ciężko zapracował na order od Putina. Sprawiedliwiej byłoby, gdyby i emeryturę od nich odbierał. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Generał jest dla wielu Polaków bohaterem " 15.05.06, 20:50 Na pewno nie bohaterem w polskim rozumieniu tego slowa: nie bylo setek tysiecy Polakow zabitych i pomordowanych ofiar polskiego "bohaterstwa". Byla "handlowa" kalkulacja konsekwencji ryzyka Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Generał jest dla wielu Polaków bohaterem " 15.05.06, 21:07 (to znomu moj kot sedzia bawil sie w autora) ....w ktorej przyszlosc (bedaca dzisiajsza znana terazniejszoscia wraz z tajnymi dokumentami z tamtej epoki) byla przeciez wtedy niewiadoma. Elementarne zasady rzadzenia ktorych celem jest szukanie optymalnego rozwiazania na przyszlosc, szczegolnie w krytycznych chwilach wymagaja, by sytuacja nie wymakala sie spod kontroli tych co za nia odpowiadaja. I w przeciwienstwie do wielu naszych przywodcow w przeszlosci WJ nie pozwolil by emocjonalny zywiol, czesto wykorzystywany przez naszych przeciwnikow , decydowal o naszej przyszlosci. I nie wykluczone, ze dzieki temu, zamiast rozliczac sie na polskich cmentarzach mamy rzadka okazje rozliczac sie z przeszloscia przed polskimi trybunalami w demokratycznej i wolnej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak december! Idź na grób Kukliny i zapal świeczkę 15.05.06, 21:06 A od Generała się odpie...Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny351 Re: ten rzad ma naprawde ciekawe 15.05.06, 21:54 Poprzednie przepisy pozwalały przejść na emeryturę mundurową po 10 latach służby, póżniej przepis został zmieniony i do dzis okres ten wynosi 15 lat.Tak więć nie jest prawdą,że Wolińskiej można było zabrać emeryturę na podstawie naciąganych przepisów.Owo 16 lat służby weszłow życie gdzzieś pod koniec lat 70-tych ubiegłego wieku.Ciekawe ,że jakośnikt nie zwrócił uwagi na fakt,że niejaki kapelan po niecałych 15 latach niby w mundurze otrzymuje wojskową emeryturę,nie mówiąc już o sposobie jego awansowania.To taki sam przykład ,jak obecny komendant policji już generał,a nigdy nie ukończył zadnej szkoły policyjnej- to obraza dla wszystkich,którzy wybrali trudna drogę słu`żby tak w wojsku,jak i w policji,straży granicznej itp.Przepisy resortowe mówią wyrażnie ile lat trzeba odsłużyć w danym stopniu,aby awansować na kolejny szczebel,ale niektórych to nie dotyczy.Kler dostaje od razu stopnie porucznika lub kapitana - to jest skandal.A tak wogóle t może wreszcie znajdzie się jakiś mądry w tym rządzie i zajmie sie gospodarka i ubużejącym społeczeństwe,a nie dfunduje nam kolerjne igrzyska.Natychmaist rozwiązać kosztowną instytucje ipn,a prokuratorów pognać do prawdziwej pracy p-ko przestępcom,a osądy historyczne zostawmy następnym pokoleniom.Nie stać nas nataka rozrzutność.Ponadto większość tych niby-prokuratrorów i hostoryków z ipn nie dorosła do pięt gen.Jaruzelskiego,a i prawdopodobnie większość z nich dzięki niemu może dziś spokojnie żyć i pracować.Trzeba koniecznie powołać następną konisję,aby zbadała poziom inteligencji tych panów oraz to ile wydali pieniędzy na nikomu niepotrzebne grzebanie w przeszłości i jątrzenie społeczeństwa.Należy zrobić wszystko,aby cały naród chciał być dumny z Polski i razem próbował podżwignąć go z katastrofalnej sytuacji,a nie dzielić społeczeństwo. Od tego chleba i miejsc pracy nie przybędzie.Nie będzie też pieniędzy dla bezdmonych i bezrobotnych.Czy w tym kraju jeszcze ktoś myśli? Wątpię.Premier cieszy sie z tego,że młodzież wyjeżdża dco pracy poza granice kraju - tu należy płakać.Państwo nie robi nic,aby zatrzymać młode wykształcone kadry w kraju,nie ma pomysłu na bezrobocie,zresztą nie ma pomysłu na nic.zyje tylko przeszłością,a na tym nie zbuduje sie przyszłości.O przeszłości należy pamiętać,ale niestety tylko przyszłość może zagwarantować pomyślność kraju i zwalczyć biede,bezrobocie czy inne patologie.Do tego dyspozycyjni prokuratorzy,którzy stawaiją zarzuty w sposób,o którym możnaby sądzić,że nogdy nie kończyli studiów prawniczych- to jest przerażające.mamy dyspozycyjnych prokuratprów i sędziów,którzy klepną wszystko co wskaże władza.Czy nic Wanm to nie przypomina? Zdawało sie ,że czasy dyspozycyjnych służb już minęły,niestety to tylko tak się wydawało.Wracaja sądy kapturowe w myśl zasady daj człowieka,a paragraf sie na niego znajdzie.Gratuluje nowej wi-starej wizji Polski.No i na koniec dajcie już spokój starszemu człowiekowi,który swoją postaw`ą i całym życiem nie zasłużył na takie tra\ktowanie.Gen. Jaruzelski jest przykładem odpowiedzialnego polityka-męża stanu,a przede wszystkim jest godny noszenia munduru.Dziwne ,że na ten temat wypowiadają sie Ci,którzy niogdy nie byli w wojsku i za honor stawiali sobie unikanie służby wojskowej,jest mi Was po prostu żal.Macie wąskie horyzonty myślowe. Odpowiedz Link Zgłoś
evito pendzelek co ma rozwoj gospodarki z rozliczeniem 15.05.06, 17:53 co ma rozwoj gospodarki z tym zeby rozliczyc tych ktorzy sprzedali swoja ojczyzne a ludzie przez nich gineli , byli przesladowani za wolnosc slowa. Pendzelek z jakiego pokolenia jestes . Moze masz dopiero 20 lat i nie przyszlo tobie w tamtych czasach zyc i nie wiesz ze to byly straszne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek 90% staran tego rzadu to rozliczenia 15.05.06, 18:06 msty i temu podobne dzialania w uproszczeniu dla mnie jest wazniejsze spadajace bezrobocie, rozwoj gospodarczy nowe inwestycje itd. itp. od "sprawiedliwosci dziejowej", tej sie nikt nie naje Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: pendzelek co ma rozwoj gospodarki z rozlicze 15.05.06, 18:10 evito-co ty pieprzysz.Teraz to dopiero są straszne czasy.Głod,smród i ubustwo.Polska rozkradziona przez possolidaruchów.Dziesiątki tysięcy samobójstw [zobacz dane GUS] z powodu nędzy,bezrobocia i beznadzieji ale za to mamy wolność słowa i naukę religi w przedszkolach,szkołach i kapelanów w wojsku,straży p.poż. itp to dopiero jest dobrobyt.Setki tysięcy Polaków opuszczają ten kraj dobrobytu stworzony przez solidarność w poszukiwaniu pracy za zmywaczy w knajpach,sprzątaczy ulic itp prestiżowych czynności.Większość zakładów pracy zbudowanych przez komunę sprzedanych za bezcen-to są te wspaniałe czasy wychwalane przez ciebie.Horor,horor,horor. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.zbigniew.lepper Re: Spryciule:chcą zmusić PO do obrony Jaruz.,cho 15.05.06, 17:58 barbara444 napisał: > przeciez PO zawsze broni jaruzelskiego z przyjemnoscia > adas to go kocha Gdzie PO a gdzie ADAś? Pisz co wiesz, a nie to co ci kazali. Odpowiedz Link Zgłoś
ricob Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie! 15.05.06, 21:35 Jeśli Panowie Kaczyńscy pałę przegną, to pewnie w niedługiej przyszłości polegną, bo stracą wszystkich swoich zwolenników. Nic gorszego by im się nie mogło przydażyć jak niegodziwość i nieprawość. Zaś to co obecnie wyprawiają ze starym (80-cio lenim) już generałem niczym i9nnym nie jest jak niegodziwością. Zapominają Panowie z PiS-u w swej zapalczywości, że oprócz 40 - letniej służby w Siłach Zbrojnych za generałem stoi frontowa, chwalebna przeszłość i walka za Polskę na pierwszej linii. Opluwanie i prześladowanie ludzi honoru i swoich bohaterów żadnemu narowi na zdrówko nie wyszło. Robili to komuniści za PRL-u z Marszałkiem Piłsudskim i dzisiaj sami są opluwani. Niech zatem uważają Pannoowie z PiS-u, aby ich nie spotkał los dawnych PZPR-owców. To tyle Pani Barbaro444. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Do zadań specjalnych wyznaczono w MON p.Szczy 15.05.06, 16:58 Bezrobocie nie spadnie, ale zostanie trochę więcej pieniędzy w budżecie. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Do zadań specjalnych wyznaczono w MON p.Szczy 15.05.06, 17:08 > Bezrobocie nie spadnie, ale zostanie trochę więcej pieniędzy w budżecie. Faktycznie. Po becikowym i Świątynii Opatrzności Bożej, jakby kasy w budżecie coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
buckiler Co jest grane??? 15.05.06, 17:15 GW cenzoruje cytaty z wypowiedzi redaktora naczelnego? Pojechało was? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Do zadań specjalnych wyznaczono w MON p.Szczy 15.05.06, 17:56 Tak możemy płacić katom narodu polskiego. Masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Do zadań specjalnych wyznaczono w MON p.Szczy 15.05.06, 19:35 fly8171 napisał: > Bezrobocie nie spadnie, ale zostanie trochę więcej pieniędzy w budżecie. Jak się IPN weźmie do sprawdzania Jaruzela to bedzie kosztowało tyle co 10 lat jego emerytury. I gdzie tu tanie państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Do zadań specjalnych wyznaczono w MON p.Szczy 15.05.06, 20:21 Żeby było taniej wypuść wszystkich z więzień. To też kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Zadania specjalne, tzn, tzw. mokra robota :)) 15.05.06, 17:24 Obrzydliwe, prymitywne kreatury. Sprowadzaja wszystko do swojego niskiego, podłego, zawistnego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
buckiler [...] 15.05.06, 17:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlowoj0039 Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 17:33 Ręce opadają. "niepodlełościowe'! Bo Polska racja stanu w 1945 roku polegała na prowadzeniu wojny z Rosjanami! Ci, którzy ją prowadzili, to bohaterowie. Tak to jest jak banda debili dorwie sie do władzy. Coraz bardziej PiS przypomina PPR w latach 40-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Byly rehabilitacje zdrajcow i stawianie im muzeow 15.05.06, 17:48 Teraz jest topienie niewygodnych bohaterow. A gospodarka pewnie ruszy jak concorde, po tym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 18:27 Polską racją stanu nie było mordowanie patriotów. I polską racją stanu nie jest zakłamywanie histori. Czasy psa Szarika minęły( nie licząc Heyah) Nikt nie chce tego człowieka wsadzić do więzienia, ale niech poczuje się jak zwykły polski emeryt z emeryturą 800 złotych. I nazywajmy rzeczy po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 23:29 fly8171 napisał: > Nikt nie chce > tego człowieka wsadzić do więzienia, ale niech poczuje się jak zwykły polski > emeryt z emeryturą 800 złotych. I nazywajmy rzeczy po imieniu. Czy "zwykły polski emeryt" spędził część młodości wywieziony na Syberię? Czy "zwykły polski emeryt" dowodził wojskiem, które walcząc szło od wschodu, wyzwalając ten kraj od najstraszniejszej w dziejach okupacji? (Przykro mi, że było to "u boku Armii Radzieckiej", a nie - Amerykańskiej, na przykład, ale tego fragmentu naszej historii nie zmienimy). Czy - w końcu - "zwykły polski emeryt" był Prezydentem tego kraju i to - wybranym (fakt, przewagą jednego głosu, ale jednak - wybranym, a nie - przywiezionym w teczce zza Buga) i pełnił swoją funkcję bez zarzutu? Może i nad tym należało by się zastaowić... Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 17:34 a pytanie zadaje agent słusznej CIA odmiana KGB Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 20:25 Nie, Mosadu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Żałosne 15.05.06, 17:34 I prosze mamy igrzyska... Działania PiS są wręcz żalosne. Brak pomysłu na przyszlość zaciemnia się rozliczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Żałosne 15.05.06, 23:32 fly8171 napisał: > Nie buduje się domu bez fundamentów. A nie zauważyłeś, że ten "dom" już stoi - od parunastu lat - i chyba z tymi "fundamentami" nie jest najgorzej, skoro szaleństwa Kaczorów nie są w stanie nawet zbyt mocno nim potrząsnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI!!! 15.05.06, 17:36 To jeszcze nic! Narazie, cały potencjał rządu i sił narodowych na rozprawienie się z jednym człowiekiem.... Boh pamyłuj - tyle nienawiści w miłosiernych katolikach... Odpowiedz Link Zgłoś
buckiler Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 17:38 Pedziu, niewolniku, spadaj na swoje forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 17:41 buckiler napisał: > Pedziu, niewolniku, spadaj na swoje forum. a ty sobie spadnij... poprostu - na zbity pysk... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 18:30 Mam nadzieję że wylądujesz w kraju gdzie jkiś generał będzie Ci nieprzychylny. Pogubisz zęby na betonie więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 17:54 Szanowni oszołomy z MON. Emerytura pani Wolińskiej została wstrzymana ze względu na to, że w/w nie przesłużyła w armii wymaganych 15 lat (14 lat z groszami). Gen. Jaruzelski przesłużył w armii o wiele dłużej i tylko wyjątkowe draństwo i złamanie przepisów mogłoby pozbawić Pana Generała emerytury. Wstyd mi za biurokratów z MON, bo nic nie robią w kierunku poprawy sytuacji emerytów i rencistów starego portfela. Żaden urzędniczyna w MON do tej pory nie zainteresował sie sprawą np. nadmiernie wysokich czynszów za mieszkania służbowe WAM. Tak, szanowni panowie. Żołnierz czy emeryt w najdalszym zadupiu kraju, w najbardziej zabitej dechami wiosce płaci za mieszkanie tyle, co w Warszawie. Kto temu zaprzeczy? A od tego panowie Kaczyńscy należy zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
dialysis Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 18:10 To z pewnoscia rewanz za niedawne wkopanie milosciwie nam panujacego w sprawe z odznaczniem dla sybirakow;-) Odpowiedz Link Zgłoś
skrzypce1 Re: MON pyta IPN o współ°˛acę ?aruzelskiego z WSI 15.05.06, 18:18 Mysle, ze nadszedl czas, zeby zaczac zbierac materialy dowodowe dotyczace dzialalnosci obecnych czlonkow IPN, MON. Byc moze, ze za kilka lat, po zmianie sytuacji polityczno-ekonomicznej w Polsce trzeba bedzie kogos skazac na dlugoletnie wiezienie, zabrac emeryture, wypedzic z kraju, zlinczowac. A moze wowczas kara smierci powroci do lask... Sytuacja na swiecie w latach powojennych byla taka jak byla. Dzisiaj probujecie znalezc winnych "polsko-radzieckiej przyjazni"? Ludzie opamietajcie sie! Wciaz zyjecie w Polsce, mowicie jezykiem swoich ojcow. Nikt wam Polski pod zabory nie oddal! Chcecie karac? Zacznijcie od siebie... Co za narod? Nie dziwie sie, ze Polak nie cieszy sie dobra opinia na miedzynarodowej arenie politycznej. Wstyd mi za was. Odpowiedz Link Zgłoś
marek503 jedno slowo: sku.....syny 15.05.06, 18:18 Tylko jedno slowo cisnie sie na usta- sku...yny.Chca zaszczuc starego czlowieka, ktory chcial ocalic ten kraj przed rosyjska interwencja. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: jedno slowo: sku.....syny 15.05.06, 18:22 marek503-masz całkowitą rację-to oszołomy,plugawe draństwo,kóre się wyżarło na krzywdzie większości Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaka Re: jedno slowo: sku.....syny 15.05.06, 19:54 jezli to juz od RADZIECKIEJ interwencjii TOWARZYSZU Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: jedno slowo: sku.....syny 15.05.06, 21:09 A ja mam inne słowo, choć podobne- sku... syn. "chcial ocalic ten kraj przed rosyjska interwencja." Prosząc o nie radzieckich towarzyszy, a gdy ci odmówili, musiał wykonac brudną robotę za nich? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: jedno slowo: sku.....syny 15.05.06, 23:44 seawolfie napisał: > A ja mam inne słowo, choć podobne- sku... syn. > > "chcial ocalic ten kraj przed rosyjska interwencja." Prosząc o nie radzieckich > towarzyszy, a gdy ci odmówili, musiał wykonac brudną robotę za nich? Było odwrotnie: swoim działaniem uprzedził (pewną? możliwą? wyimaginowaną?) interwencję "radzieckich towarzyszy". Takiego zarzutu, jaki Ty wyssałeś z palca, nikt nigdy Jaruzelskiemu nie postawił. Dyskusja dotyczy jedynie tego, na ile owa interwencja była prawdopodobna i czy stan wojenny był mniejszym złem. Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Nareszcie! 15.05.06, 18:26 Warto jeszcze zająć się willą na Ikara skradziona prawowitym właścicielom. Na bruk Wolskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nareszcie! 15.05.06, 23:45 eric_theodore_cartman napisał: > Warto jeszcze zająć się willą na Ikara skradziona prawowitym właścicielom. Na > bruk Wolskiego! Zgłosili się jacyś "prawowici właściciele"? Nic o tym nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc2 Re: Nareszcie! 16.05.06, 01:06 Rzeczywiscie. Generalowi udzielono 70% znizki na zakup tego domu od i tak zanizonej ceny z tytulu zaslug kombatanckich. O jego zaslugach kombatanckich pewnie dowiemy sie jeszcze wiecej w niedalekiej przyszlosci. Pewnym jest, ze wedlug odrecznie sporzadzonych przez Jaruzelskiego raportach, general bral udzial w przesladowaniach podziemia poakowskiego w latatch 1945-46. Ilu ludzi wydal w lapy NKWD i UB jest nadal badane przez historykow. Odnosnie domu na Ikara 5, wlascicieli wywlaszczono, mowiac ze beda tam budowac fabryke albo szkole. W niecaly rok pozniej dom wydzierzawiono MON, ktora uzyczyla jego obszernych wnetrz Jaruzelskiemu. www.ikara5.com Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Nareszcie! 16.05.06, 01:11 myslisz ze general chodzil po Warszawie i szukal okazji na kupno domu? Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc2 Re: Nareszcie! 16.05.06, 22:52 Nie on osobiscie nie. Robili to za niego rozni porucznicy i pulkownicy jak wynika z dokumentow. Wille musieli za panstwowe pieniadze wyremontowac, przystosowac i otoczyc kordonem bezpieczenstwa, i wtedy wprowadzil sie Jaruzelski. Przez lata 70 mieszkal nie placac czynszu, i majac do dyspozycji wojskowa sluzbe ktora ten dom caly czas pielegnowala. W 1979r, Jaruzelski "kupil" ta nieruchomosc za 1/3 i tak zanizonej ceny..... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 18:26 Dać wreszcie spokoj Generałowi.Historia Go oceni. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 18:40 Proponuję, aby prezes IPN Kurtyka lub ew. min. Sikorski (ew. razem) powiesili własnoręcznie gen. Jaruzelskiego, do czego mają dość chęci a i także i odpowiednią mentalność. Nie męczcie już staruszka, jak chcecie go wykończyć to dalej do roboty, ale własnoręcznie proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 19:35 Kurtyka i Sikorski raczej niech sobie cynamon z gaci wytrzepią gó..arze jedne ,od Jaruzelskiego wara wam,wy pseudo patrioci.Sikorski synku zkąd ty tutaj sie pojawiłeś że masz coś do gadania,w2idać że masz poparcie pejsatych w USA.Polacy to biedny kraj,nie mogli biedacy wybrać prawdziwego ministra obrony,tylko bohatera z Awganistanu który nosił torbę pismakowi angielskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 20:41 Wystarczy mu zabrać emeryturę. Niech poczije się jak przeciętny polski emeryt. Nikt Go nie chce wieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Nadeszły złe czasy dla sowieckich sprzedawczyków 15.05.06, 18:42 Ostatnie chwile żeby dorwać i skazać tych zdrajców. Do kryminału lepiej nie wsadzać ale zdegradować i ujawnić całą prawdę o ich służbie Sowietom. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Salomon Morel, Stefan Michnik, Wolińska... 15.05.06, 19:00 dalej pobierają emerytury z Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
mayaka Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 19:53 to jeszcze nasz adas nie powturzyl swojego pieknego zdania ODPI..D... sie od generala Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Jaruzelskiego sie nie "pyta"; 15.05.06, 20:14 Sowieckiego agenta sie ignoruje; podczas pobytu w Polsce kupowalem codziennie "Dziennik"; GW sie do poziomu tej nowej gazety nie umywa; albo zmieni ton i styl wypowiedzi, albo... "po ptokach" Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Jaruzelskiego sie nie "pyta"; 15.05.06, 22:09 silesius-sclerosis? nie tak dawno protestowales przeciw opanowaniu mediow przez niemieckie koncerny,a teraz chwalisz Dziennik. wiadomo swoj do swego po swoje,ale po co bylo mielic jezorem czy tez klawiatura na temat obcych mediow w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Jaruzelskiego sie nie "pyta"; 15.05.06, 22:47 juz lepsze niemieckie, niz zydowsko-amerykanskie (vide: GW); w "Dzienniku"pisuja i Rybinski i Michalski, a nawet i Lagowski i Kransodebski: po prostu wyluskuja najlepszych; GW traci, bo juz ma tylko samych epigonow III RP; Dziennik - z niemieckim kapitalem - jest bardziej poslkim medium niz GW; trzeba byc wyjatkowo slepym, zeby tego nie dostrzec ziuta38 napisał: > silesius-sclerosis? > nie tak dawno protestowales przeciw opanowaniu mediow > przez niemieckie koncerny,a teraz chwalisz Dziennik. > wiadomo swoj do swego po swoje,ale po co bylo mielic > jezorem czy tez klawiatura na temat obcych mediow > w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Jaruzelskiego sie nie "pyta"; 16.05.06, 01:09 najlepsze sa rozowe okulary na swietlana przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Jaruzelskiego sie nie "pyta"; 16.05.06, 02:12 zas jeszcze lepszy jest "brain washing" na Czerskiej; widac to po niektorych wypowiedziach ziuta38 napisał: > najlepsze sa rozowe okulary na swietlana przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Na Jaruzelskiego są sądy, 15.05.06, 20:19 a to jest prymitywna zagrywka propagandowa, która próbuje maskować rządowe szambo. PiS nie potrafi rządzić, nie radzi sobie z niczym, największy sukces jak niczego nie psuje, do rządu musieli wziąć kryminaliste i niedorobionego narodowca. Pozdrowienia dla cimnego narodku, który to kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Na Jaruzelskiego są sądy, 15.05.06, 20:44 Jaśnie oświecona, mądrość nad mądrościami, siedziba agentów SB, nie pasuje do ciemnego Narodu. Nie zatrzymujemy. Tak jak Demokratów.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
ich11 kto odda dobrowolnie 1 zł albo nawet mniej... 15.05.06, 20:48 miesięcznie na ew. wstrzymaną emeryturę? Chociaż On i tak nie przyjmie. Ja pierwszy, nawet więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: kto odda dobrowolnie 1 zł albo nawet mniej... 15.05.06, 20:52 ich11 napisał: > miesięcznie na ew. wstrzymaną emeryturę? Chociaż On i tak nie przyjmie. > Ja pierwszy, nawet więcej. Powstrzymaj sie po paru latach bedziesz mogl mu wyslac paczke . Jeszcze bedzie siedzial . Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: MON pyta IPN o współpracę Jaruzelskiego z WSI 15.05.06, 21:23 "Klub parlamentarny PiS przygotował niedawno projekt ustawy odbierającej przywileje emerytalne funkcjonariuszom służb specjalnych PRL, którzy dopuścili się zbrodni komunistycznych. Osoby, którym postawiono by taki zarzut, miałyby zawieszaną część świadczeń emerytalnych do momentu wydania wyroku." Poraz kolejny klub parlamentarny PiS zamierza naruszyć konstytucję. A ponieważ we wreśniu będziemy mieli nowy Trybunał Konstytucyjny, to im się pewnie uda. Oskarżeni o zbrodnie komunistyczne, zostaną uznani za winnych - bo przecież zawiesi się im większość świadczeń - nie będą ich pobierali przez ileś tam lat (szybkość rozstrzygania spraw w RP)... Ciekawe, kto poleci następny... Oskarżonym o znieważenie "Kwaków" najpierw wymierzy się karę 5000 miesięcznie, a po uniewinnieni będą mogli domagać się zwrotu zapłaconej kary od państwa... Odpowiedz Link Zgłoś