emenefix 27.09.06, 10:07 Nie nie nie i jeszcze raz nie! To ten który korumpował Leppera kila dni temu? Ale tego nie nagrano Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kronopio77 Tzw. "IV RP" jest spalona, a kartofle ugotowane :) 27.09.06, 10:35 I żadne płacze ani krzyki nie przekonają nas (społeczeństwo), że białe jest czarne, a czarne białe :)) Odpowiedz Link Zgłoś
czwrtk Rząd Zgody Narodowej bez PIS?! 27.09.06, 10:43 Program: - Ręce precz od WSI - Likwidacja CBA w celu poszanowania polityków i ich majątków - ... Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 PiS idzie w zaparte - chcą drugich Węgier?? 27.09.06, 11:40 Mogą je mieć... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Tak, Wegier z 1956, kiedy wieszano kanalie 27.09.06, 13:16 czerwone, komunistyczne. W Polsce tych kanli jest jeszcze duzo. Przy tym w Polsce wybor jest nieco wiekszy. herr Tusk i jego Pronniemiecka Organizacja PO sa rowniez tak samo niebezpieczenstwem dla Polski jak czerwoni faszysci zgromadzeni w SLD i tworza POLewicowy front. Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Re: Tak, Wegier z 1956, kiedy wieszano kanalie 27.09.06, 14:13 Tak, tak, ale zapomniales w swojej liscie o PiSie. Wszyscy politycy sa zli, tylko niektorzy dodatakowa sa chamscy i nieudolni, a takich nie chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Tow. Jurek nie zwoła sejmu. Niech go naród... 27.09.06, 15:40 ...w tym wyręczy. Pod sejm! Precz z bandą pisowskich kłamców. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Tusk z Lepperem bronia WSI 27.09.06, 11:46 czwrtk napisał: > Program: > - Ręce precz od WSI > - Likwidacja CBA w celu poszanowania polityków i ich majątków > - ... Tak jest bo to rzad PO-SLD i Samoobrony w celu ratiowania sluzb! Juz wiemy po co spotkal sie Tusk z Lepperem - w celu ratowania WSI! Nocna zmiana 2 Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz_to_koniowi propagandystom brakuje już zwykłych idiotyzmów 27.09.06, 12:02 propagandystom brakuje już zwykłych idiotyzmów. sięgają już po idiotyzmy egzotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: propagandystom brakuje już zwykłych idiotyzmó 27.09.06, 12:20 powiedz_to_koniowi napisał: > propagandystom brakuje już zwykłych idiotyzmów. > sięgają już po idiotyzmy egzotyczne. O czym rozmwaial twoim zdaniem Tusk z Lepperem? Skad nagle poparcie SLD dla Tuska i tworzenie rzadu jednosci? I to wszytsko na 3 dni przed upadkiem WSI! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: propagandystom brakuje już zwykłych idiotyzmó 27.09.06, 13:20 powiedz_to_koniowi napisał: > propagandystom brakuje już zwykłych idiotyzmów. > sięgają już po idiotyzmy egzotyczne. Widze, ze po prostu jestes bardzo zle poinformowany. Przeciwko likwidacji struktur wojskowych byl herr Tusk w kampani prezydenckiej. W obronie tych struktur wystepowala rowniez partia herr Tusk, Proniemiecka Organizacja. Zarowno herr Tusk jak i PO sa olbrzymim niebezpieczenstwem, razem z SLD, dla bezpieczenstwa Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: propagandystom brakuje już zwykłych idiotyzmó 27.09.06, 13:24 cóz... dziwie sie że tak długo milczałes .. no ale rozumiem szok wywołany zachowaniem twojej ukochanej formacji musiał być niezły ... teraz próbujesz sie odgryżć na PO za ... no własnie za co? Bo mi sie wydaje ze tylko leczysz swoją frustracje... Odpowiedz Link Zgłoś
rabl_srulek Zastanawiam sie czy w ogole widziales ten film? :) 27.09.06, 13:34 Przeciez to jest granda robiona po komuszemu, na chama przez TVN i Koszer Zeitung :) Beger wciska jaka s ciemnote o stanowiskach a Lipinski odpowiada, ze nieda rady. I to tyle :))) Poza tem jak wg ciebie dochodzilo do wszelkiego rodzaju koalicji wczesniej. Myslisz, ze nie bylo rozmow i handlu stolkami? Jak wg ciebie powstala np PD, SDPL etc? Poczytaj troche zanim zaczniesz skandowac to co GW napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
3l337 Re: Zastanawiam sie czy w ogole widziales ten fil 27.09.06, 13:52 rabl_srulek napisał: > Przeciez to jest granda robiona po komuszemu, na chama przez TVN i Koszer Zeitu > ng :) Beger wciska jaka > s ciemnote o stanowiskach a Lipinski odpowiada, ze nieda rady. I to tyle :))) P > oza tem jak wg ciebie > dochodzilo do wszelkiego rodzaju koalicji wczesniej. Myslisz, ze nie bylo rozmo > w i handlu stolkami? Jak > wg ciebie powstala np PD, SDPL etc? Poczytaj troche zanim zaczniesz skandowac t > o co GW napisze. chłopcze, poniżej fragmenty rozmowy: AL: Czyli co? Sekretarz stanu w ministerstwie rolnictwa, tak? RB: I to natychmiast. AL: Wie pani, to żaden problem, bo my mamy mnóstwo wolnych stanowisk, znaczy mnóstwo, to nie ma żadnego problemu z tym, a te pozostałe osoby? kolejny: AL: Jak ma to wyglądać? RB: Dwa wysokie miejsca, z tego mogę dać jedno nazwisko Beger. To mówiłam, to mówiłam... AL: No dobra, to w takim razie... RB: Z tym, że ja zaznaczyłam, chcę to od państwa na piśmie, i mówiłam i Wojtkowi (Mojzesowiczowi - red.) i pozostałym osobom, które się ze mną kontaktowały, że chcę podpis... AL: No wie pani, nie wiem czy to jest możliwe, bo my możemy się umówić... RB: ...że chcę podpis pana premiera, dla mnie to on jest autorytetem AL: Ale możemy się umówić, bo wie pani to... RB: Gramy o dużą stawkę. AL: Ale wie pani, sądzę, że premier jako premier może pani zagwarantować to, że pani dostanie nominację na sekretarza stanu, no to jest możemy się umówić, że pani jest sekretarzem stanu, może mi pani wierzyć, nie wierzyć, ale załóżmy, ze mi pani wierzy, sekretarz stanu to nie ma problemu. to tylko fragment o stanowiskach (było jeszcze o sejmiku wojewódzkim - 2 wysokie stanowiska), dodatkowo opłacenie weksli z publicznych pieniędzy, poza tym obietnice "załatwienia" spraw sądopwych - CZY TY JESTEŚ ŚLEPY ?????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Zastanawiam sie czy w ogole widziales ten fil 27.09.06, 14:24 > chłopcze, poniżej fragmenty rozmowy: Nie podales pelnmej tresci, w kolejnej rozmowie powiedziano Beger ze nic nie dostanie. Brales kiedys udzial w negocjacjach? Nie krzyczy sie na pierwszym spotkaniu ze nic nie dostanie tylko sie wysluchuje i robi dobre wrzazenie. Przytocz zapis stenogramu z drugiej rozmowy gdy okazuje sie ze NIC NIE DOSTAŁA BEGER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
3l337 Re: Zastanawiam sie czy w ogole widziales ten fil 27.09.06, 14:44 geralt9 napisał: > > Nie podales pelnmej tresci, w kolejnej rozmowie powiedziano Beger ze nic nie > dostanie. Brales kiedys udzial w negocjacjach? Nie krzyczy sie na pierwszym > spotkaniu ze nic nie dostanie tylko sie wysluchuje i robi dobre wrzazenie. > Przytocz zapis stenogramu z drugiej rozmowy gdy okazuje sie ze NIC NIE DOSTAŁA > BEGER!!! przytoczyłem fragmenty rozmowy, która się odbyła rozmowy korupcyjnej, nazywasz korupcję negocjacją? padły tam konkretne propozycje powtórzę: opłacenie weksli z publicznych pieniędzy, "pomoc" w rozwiązaniu problemów z wymiarem sprawiedliwości, stanowiska w rządzie i sejmikach wojewódzkich szum dotyczy TEJ rozmowy, skup się troszkę gdybym okradł staruszkę na ulicy, a później spotkał ją znowu i oddał jej wszystko, to nie znaczy, że nie dopuściłem się przestępstwa, czyż nie? ps. w negocjacjach nigdy nie uczestniczyłem, jestem skromnym programistą, nie handlarzem Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Zastanawiam sie czy w ogole widziales ten fil 27.09.06, 15:03 3l337 napisał: > > przytoczyłem fragmenty rozmowy, która się odbyła > rozmowy korupcyjnej, nazywasz korupcję negocjacją? To byly negocjacje nie korupcja, potrafie je odroznic > padły tam konkretne propozycje > powtórzę: opłacenie weksli z publicznych pieniędzy, Lipiński kombinował, by znaleźć pieniądze na czas rozwiązania procesowego, a nie w ogóle. "pomoc" w rozwiązaniu > problemów z wymiarem sprawiedliwości, O Ziobrze wspomniał jedynie w kontekście konsultowania się z nim (podkreślał kilka razy, że na paragrafach się nie zna), zasięgnięcia porady i opinii, natomiast nie było słowa, ani nawet cienia sugestii, że towarzysz minister niesprawiedliwości "coś" z tym zrobi w ramach kompetencji służbowych stanowiska w rządzie i sejmikach wojewódz > kich To sa normalne negocjacje, zwasze w chcwili gdy zawiazuje sie koalicja dzieli sie stanowiska, chyba nie zaprzeczysz. Nikt ich nie sprzedawal za pieniadze. > szum dotyczy TEJ rozmowy, skup się troszkę > gdybym okradł staruszkę na ulicy, a później spotkał ją znowu i oddał jej > wszystko, to nie znaczy, że nie dopuściłem się przestępstwa, czyż nie? Nie, skonsultowal wszystko (bo pierwsza rozmowe prowadzil sam bez nikogo z PiSu) i po konsultacjach powiedzila ze to niemozliwe i tyle. > > ps. w negocjacjach nigdy nie uczestniczyłem, jestem skromnym programistą, nie > handlarzem Ja nie jestem handlarzem ale uczestniczylem i polecam poczytac troche o negocjacjach, czasami bywaja naprawde twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
momy do emenefixa. 27.09.06, 10:38 Zgodnie z zasadą, że skoro dowodów na negocjacje Tusk-Lepper) nie ma, to znaczy, że zostały zniszczone. W przeciwieństwie do sytuacji, gdy dowody są - bo wtedy to onacza, że ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: do emenefixa. 27.09.06, 10:45 Dowody są, a PiS nadal będzie wmawiał ludziom jaki to jest prawy i sprawiedliwy. Koń by się uśmiał z ich "prawości". -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Jeśli Polacy ulegną tej prowokacji to są idiotami 27.09.06, 10:49 No serio. NA całym świecie w kazdym rządzie zabiega sie o wiekszość. LUDZIE TO NIE JEST KORUPCJA! Mam nadzieje, że część ludzi myśli i zrozumie o co tu naprawdę chodzi. MIejmy nadzieje, że komisja śledcza wyjaśni szantaże wekslami, prowokacje sejome i kumoterstwo opozycji z WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Polacy juz raz ulegli prowokacji 27.09.06, 11:07 teraz udowodnia, ze nie sa "idiotami"... nie trac czasu i energii czlowieku. PIS mial szanse, ktorej nie potrafil wykorzystac. Powodem byl po prostu brak inteligencji, nic wiecej nic mniej. Swiat jest taki jaki jest, mozna duzo zmienic, ale jak ktos "swiata nie zna" to nic nie osiagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Jeśli Polacy ulegną tej prowokacji to są idio 27.09.06, 11:08 Emenefix poziomem intelektualnym dorównuje joli z dywit. I podobnie jak jego idol nie da się przekonać, że "białe jest białe a czerne czarne"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Jeśli Polacy ulegną tej prowokacji to są idio 27.09.06, 13:21 nie oczywiście że nie jest to korupcja ... proponowanie że pokryje sie wartość weksli z pieniedzy Sejmowych nie jest korupcją ... twierdzenie ze nie ma sie czym przejmować w zwiazku z wyrokami sądowymi ..że sie tym zajma też nie jest korupcją... i tu nie ma sie czym zajmowac... ale już twierdzenie że jak Tusk z Lepperem sie spotkali ..o tu trzeba sprawę naświetlić bo to na pewno korupcja ( wszkże nie ma dowodów ale te jak wiadomo można szybko zniszczyć) ... brak mi słów aby określić twój poziom intelektuyalny ... K_R Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Jeśli Polacy ulegną tej prowokacji to są idio 27.09.06, 13:28 A jeśli ktoś obieca gruszki na wierzbie - czy to też będzie propozycja korupcyjna? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ted-47 Re: Jeśli Polacy ulegną tej prowokacji to są idiot 27.09.06, 14:06 emenefix napisał: > No serio.NA całym świecie w kazdym rządzie zabiega sie o wiekszość. LUDZIE TO > NIE JEST KORUPCJA! Mam nadzieje, że część ludzi myśli i zrozumie o co tu > naprawdę chodzi.MIejmy nadzieje, że komisja śledcza wyjaśni szantaże wekslami, > prowokacje sejmowe i kumoterstwo opozycji z WSI. Oczywiście, że to nie jest korupcja. Jest to natomiast szantaż SO i PO powiązanych z WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
rabl_srulek Dziekuje - UW juz mielismy 27.09.06, 10:43 Rzady "lewicy laickiej" (zwanej popularnie zydokomuna") juz przerabialismy. Nie przepadam za Kaczorami, ale wszystko lepsze od tego co mielismy przez 17 lat - a w szerszej perspektywie przez 60 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dziekuje - UW juz mielismy 27.09.06, 10:46 Kaczorów też miałeś, tyle że nazywali się PC, a potem AWS. To właśnie AWS zamiast Leppera zamknąć z nim rozmawiała. A UW o to się bardzo burzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
rabl_srulek Re: Dziekuje - UW juz mielismy 27.09.06, 11:13 Przede wszystkim mielismy komune w roznych odmianach przez prawie 60 lat, wlacznie z kuroniowa kamanda "lewicy laickiej" a Kaczorow mamy przez 10 miesiecy. Co zas dotyczy filmu z Miss Piggy w roli glownej to wynika z niego, ze Begerowa dopytuje sie o rozne rzeczy a nei to, ze Lipinski cokolwiek proponuje. GW poraz kolejny wykazuje sie tworczym stosunkiem do prawdy. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/4,68466,,,,3646343.html Odpowiedz Link Zgłoś
3l337 Re: Dziekuje - UW juz mielismy 27.09.06, 13:46 rabl_srulek napisał: (...) > glownej to wynika z niego, ze Begerowa dopytuje sie o rozne rzeczy a nei to, ze > Lipinski cokolwiek > proponuje. GW poraz kolejny wykazuje sie tworczym stosunkiem do prawdy. ciekawe, dlaczego inne media widzą w tym dokładnie to samo, co widzi GW? poczytaj trochę RZ, Dziennik, poczytaj portale (wiem wiem - zaraz podasz kilka tytułów związanych z obecnie panującymi [hehe - już niedługo], za granicą komentarze też są raczej jednoznaczne - wg. Ciebie wszystkim już odbiło i zaczynają tworzyć swoją wersję prawdy? Czy obiecywanie "załatwienia" spraw sądowych, opłacenia weksli z publicznych (sic!) pieniędzy, propozycje objęcia lukratywnych stanowisk nie jest korupcją? Czy to normalne zachowanie? A jeśli tak, to czy korupcja jest normą w demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
util PiS - nie prowokujcie obywateli, czas na dymisję!! 27.09.06, 10:09 Panie Kaczyński, Warszawiacy wiedzą gdzie jest kancelaria prezesa Rady Ministów, wiedzą, gdzie jest siedziba PiS - życzy Pan sobie posłuchać co mają do powiedzenia rządzącym twarzą w twarz? Dymisja rządu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: PiS - nie prowokujcie obywateli, czas na dymi 27.09.06, 10:14 Wybieramy sie tam Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Też tam będę. 27.09.06, 10:53 tadeusz_ja napisał: > Wybieramy sie tam Też się wybieram do Warszawy - a mam ponad 350 km. Jak się będziesz napraszał to dostaniesz małe bum-bum (mimo iż jestem duży, zawsze jestem gotów do słownej polemiki, jednak czasami lepiej dyskutować językiem przeciwnika). Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Też tam będę. 27.09.06, 11:55 niestaly_czytelnik napisał: > tadeusz_ja napisał: > > Też się wybieram do Warszawy - a mam ponad 350 km. Jak się będziesz napraszał > to dostaniesz małe bum-bum (mimo iż jestem duży, zawsze jestem gotów do > słownej polemiki, jednak czasami lepiej dyskutować językiem przeciwnika). A gdzie on wspominał o bum-bum?! Chcemy wykrzyczec PiS swoje argumenty, bum- bum, co znamienne, to twój pomysł A propos twojej gotowosci do polemiki: jak skomentujesz materiał TVN? Co twoje zdolnosci polemiczne każą odpowiedzieć? Zwyczajowe rozmowy prowadzone przez PiS czy może dzieło komunistów i byłych SBków? Zapraszamy do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
rabl_srulek Zastanawiam sie czy w ogole widziales ten film? :) 27.09.06, 13:33 Przeciez to jest granda robiona po komuszemu, na chama przez TVN i Koszer Zeitung :) Beger wciska jaka s ciemnote o stanowiskach a Lipinski odpowiada, ze nieda rady. I to tyle :))) Poza tem jak wg ciebie dochodzilo do wszelkiego rodzaju koalicji wczesniej. Myslisz, ze nie bylo rozmow i handlu stolkami? Jak wg ciebie powstala np PD, SDPL etc? Poczytaj troche zanim zaczniesz skandowac to co GW napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_rereredaktor PO żebrało o stanowiska rok temu. Też korupcja? 27.09.06, 10:09 hmm? Komorowski walczył o marszałka. W zamian za poparcie. Tez korupcja? Odpowiedz Link Zgłoś
util Mieszasz porządki. 27.09.06, 10:12 Alboś głupi, albo nieuczciwy. Tak trudno napisać kilka słów prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO żebrało o stanowiska rok temu. Też korupcj 27.09.06, 10:26 Rozmowy o koalicji zawsze się wiążą z podziałem stanowisk, czyli kompetencji oraz odpowiedzialności. Do tego zawsze wiążą się z jakimiś dyskusjami merytorycznymi. Tu nie było programu. Dobro kraju? Kompetencje? Gdzie tam. Ważne jest 5 mandatów, które da dryfującemu i nieudolnemu rządowi "imponującą" większość kilku głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
momy o ile pamiętam sęk w tym, że odmówiła żebrania 27.09.06, 10:43 I dlatego podpadła jaśnie panującym Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: PO żebrało o stanowiska rok temu. Też korupcj 27.09.06, 13:25 cóż można i tak ... podstwowoe fakty i wartości ci sie mieszają ... podporo moralna IVRP Odpowiedz Link Zgłoś
to.tomek Rząd zgody narodowej ? padne ze smiechu 27.09.06, 10:10 to bylby dopiero festiwal hipokryzji. PSL ktory za swoich rzadwo byl opetany chwytaniem stanowisk i apanazy, SLD ktore.. juz nie pamietacie sprawy Rywina..? PO, ktore po przegranych wyborach z rozbrajajaca szczeroscia chcialo dla siebie wiekszosc stanowisk w rzadzie..? to obled. swoja droga mozna bylo sie tego spodziewac. podobnie zalatwiono olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Rząd zgody narodowej ? padne ze smiechu 27.09.06, 10:20 dokładnie tak, nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Rząd zgody narodowej ? padne ze smiechu 27.09.06, 10:36 Podział stanowisk na etapie tworzenia koalicji nikogo nie dziwi bo to normalna praktyka z uwagi na to że każdy chce w jak największym stopniu realizować program. Inną sprawą jest załatwianie stanowisk dla rodziny pani Beger oraz spłacanie pieniędzmi podatników za weksle Leppera. Drogi to.tomku pamiętamy afere Rywina doskonale tyle że to co się stało to druga afera Rywina - do kogo polacy mają mieć teraz zaufanie? Kaczyńscy swoje frazesy o moralności i naprawie Rzeczpospolitej mogą sobie w kupry schować. Rządy SLD wiemy jak wyglądały. Boje się że polska polityka jest tak przeżarta korupcją że nie ma się co łudzić że przyjdą ci czy inni i coś zmienią. Więc co teraz? Ja myśle że należy się pogodzić z korupcją i przynajmniej głosować na tych którzy są skuteczni (niezależnie od tego czy kradną czy nie) PiS do tych skutecznych na pewno nie należy - pokazało to nam kilka miesięcy nieudolnych, skorumpowanych rządów Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
to.tomek Re: Rząd zgody narodowej ? padne ze smiechu 27.09.06, 11:29 niestety, moim zdaniem masz racje. w polityce czesto wiele brudu. zreszta nie tylko u nas - spojrz na uk (afera z finansowaniem labour), wlochy, czy (to juz pojscie na latwizne) wegry.. na ile to cecha polityki jako takiej a na ile wzmocniony obraz naszych spoleczenstw - sprawa dyskusji. podzial stanowisk - to sprawa jasna i oczywista. polityke mozna realizowac tylko przez posiadanie wladzy, a ta realizuje sie przez przerozne kompetencje zwiazane ze stanowiskami. nic w tym zlego. ale placenie z pieniedzy podatnikow czy stanowiska dla rodziny - to absolutnie niedopuszczalne. to powazny cios dla pisu. zobaczymy czy z tego wybrna. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Rywin a Berger 27.09.06, 10:37 Dobrze, że przypominasz Rywina. Prywatny producent idzie do redaktora i przy alkoholu targuje się, iż jeśli Agora kupi Polsat, to chciałby zostać prezesem tej tv. By podbic swoją cenę, po którejś "lufie" zaczyna się chwalić, iż może pomóc, by nowa ustawa nie blokowała koncentracji mediów (gdzie Agora obok GW ma ileś innych pism, kontroluje kilkadziesiąt stacji radiowych i ma ochote na największą tv prywatną). Nawiasem mówiąc tą ustawę przygotowywano w związku z faktem, iż zagraniczne koncerny miały uzyskać takie same prawa jak krajowe... Minister - szef gabitetu politycznego premiera i drugi minister, też "osobisty" minister Kaczyńskiego nawet nie moga tłumaczyć się jak Rywin - "uchlałem się..." I oni mówią, że prywatnie odwiedzali Beger? Bo ku..ki ma w oczach? Kaligula zrobił senatorem swojego konia. Ministrowie z partii żartobliwie zwanej "Prawo i Sprawiedliwość", by zachować swoje stołki i swego wielkiego małego szefa radośnie oswiadczają, iż wiceministrem może zostać pani tylko z maturą, ale lubiąca seks jak koń owies... Gwarantując etaty, funkcje krewnym i znajomym Beger. Żeby było śmieszniej, z list "niezależnego" polityka Giertycha No i Beger zrobiła z partii kaczek wałachy (wałach, to taki koń grzeczniejszy, bo mu jaja wycieli) Ja tylko żałuję, iż ostatniej nocy nie miałem ukrytej kamery u Kaczyńskiego i jego gwardzistów. To musiały być jaja ! Chińczycy uwielbiają "tysiącletnie jaja" - też kacze, też śmierdzące... Ale bez jaj - bo jeszcze kaczyści stan wyjatkowy wprowadzą ! Odpowiedz Link Zgłoś
to.tomek Re: Rywin a Berger 27.09.06, 11:39 no.. to niezupelnie tak, ze rywin sam sobie wszytko w pijanym upojeniu wymyslil. pamiec widac masz wybiorcza. jak widac za tym wszystkim stala glebsza intryga i naprawde grupa trzymajaca wladze. dla pisu to powazny cios. zwroc uwage tylko, ze do nie dawano pani berger tego wszystkiego co chciala, ze byly granice. moze na uzytek kogos tak jak ona ograniczonego sformulowano ta odmowe kilkoma eufemizmami czy skrotami myslowymi. lipinski byl jednak przez kogos mitygowany. wiem, ze do moralnosci temu daleko, ale byc moze nie jest z tym naszym panstwem jeszcze tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_z_wermachtu Niemcy mieszają w Polsce: Beger, Lepper, Tusk 27.09.06, 10:13 Polacy !!!! czy my damy Niemcom rządzić w naszym kraju ???? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Niemcy mieszają w Polsce: Beger, Lepper, Tusk 27.09.06, 10:15 Poszol won!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz32 Re: Niemcy mieszają w Polsce: Beger, Lepper, Tusk 27.09.06, 10:18 > Polacy !!!! czy my damy Niemcom rządzić w naszym kraju ???? a poza tym u ciebie wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
bartolomeo_prignano Re: Niemcy mieszają w Polsce: Beger, Lepper, Tusk 27.09.06, 10:20 ...synek, powiem ci jedno ...s*p*i*e*p*r*z*a*j dziadu!!!!!!!!!!!!!!! ...czas twoich idoli, zwanych kaczymi PiSdami właśnie się skończył ...trzeba więc skrócić agonię IV Rzeszpostpolitej... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Koniec śmierdzącego pisuaru!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 10:22 Nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Dopiero co te "Niemcy" Begr i Lepper byli najlepsi 27.09.06, 10:30 koalicjanci i przyjaciele i wspórządzili, a teraz już "Niemce" ?! Dziadek - ale ci się pierdzieli po kopułą! Alzheimer, skleroza i otępienie starcze jednocześnie... dziadek_z_wermachtu napisał: > Polacy !!!! czy my damy Niemcom rządzić w naszym kraju ???? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Niemcy mieszają w Polsce: Beger, Lepper, Tusk 27.09.06, 10:31 > Polacy !!!! czy my damy Niemcom rządzić w naszym kraju ???? Jakim Niemcom? Swoją drogą Lepper, Beger to takie trochę mało polskie nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 dziadek_ z.. SB-cki prowokator na forum !!! 27.09.06, 10:36 won do chlewu ! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Niemcy mieszają w Polsce: Beger, Lepper, Tusk 27.09.06, 10:39 Jedynym faktem jest to, ze antyniemiecka kampania Kaczynskich, nie "mieszanie" Niemcow, przyczynila sie do ich upadku. Mowienie o "mieszaniu" sie Niemcow to kompletna bzdura, mam nadzieje, ze kolejne rzady beda bardziej realistyczne w polityce dotyczacej naszych sasiadow. Zainteresowanym, polecam bardzo rzeczowy wywiad Newsweeka (17.9) z Alexandrem Rahrem, doradca kanclerzy niemieckich. Oskarzanie Polakow i patriotow takich jak Tusk, Begerowa (kto jeszcze) o niemieckosc dowodzi oderwania od rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Niemcy mieszają w Polsce: Beger, Lepper, Tusk 27.09.06, 10:55 Begerowa patriotką? No tutaj to trochę przeszarżowałeś ;o). Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Niemcy mieszają w Polsce: Beger, Lepper, Tusk 27.09.06, 11:27 adas313 napisał: > Begerowa patriotką? > > No tutaj to trochę przeszarżowałeś ;o). Trudno ocenic czym sie kierowala to co zrobila jest bardzo dobre dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Niemcy mieszają w Polsce: Beger, Lepper, Tusk 27.09.06, 11:33 > to co zrobila jest bardzo dobre dla Polski. Niewąpliwię. Ale tu raczej wietrzę grę SamooBrony obliczoną na rozwalenie/osłabienie PiSu. Lepper zresztą to robi od paru tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Niemcy mieszają w Polsce: Beger, Lepper, Tusk 27.09.06, 11:21 Dokladnie tak. Nie istnieje genotyp Polaka, Niemca czy nawet Slowianina. W Polsce zyja ludzie majacy niemcko brzmiace nazwiska i bedacy Polakami, a w Niemczech zyja ludzie ktorych nazwiska sa bardzo swojskie dla nas, a oni uwazaja sie za 100% Niemcow. Czesc Polakow to dziwni ludzie wystarczy dla nich, ze ktos wyrasta ponad przecietnosc i od razu ma przypisany zydowski rodowod. Trudno tez uwierzyc, ze w kraju takim jak Polska, w kraju z takimi doswiadczeniami niejaki Kurski z taka latwoscia "sprzedal" ludziom historie dziadka Niemca. Przykro mi, ze bylo to mozliwe w Polsce, wszedzie poza nia, nieszczesny dziadek bylby bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_z_wermachtu Herr Tuske liebst du Beger ? 27.09.06, 10:20 Anreas Lepper argert sich !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bartolomeo_prignano Re: Herr Tuske liebst du Beger ? 27.09.06, 10:21 ...i pamiętaj, jak będziesz jakiejś roboty szukał to wpisz sobie w CV "jestem kompletnym idiotą"... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Herr Tuske liebst du Beger ? 27.09.06, 10:27 > ...i pamiętaj, jak będziesz jakiejś roboty szukał Sądzę, że mu to nie grozi,. Odpowiedz Link Zgłoś
bartolomeo_prignano Re: Herr Tuske liebst du Beger ? 27.09.06, 10:30 ...oj, grozi mu, grozi ...zaraz po wykopkach będzie sobie musiał roboty poszukać... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Herr Tuske liebst du Beger ? 27.09.06, 10:44 sam sie przyznal, ze spod dworca ZOO wygonili go Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 No, no, no. 27.09.06, 10:20 Żadnego "rządu zgody" z SamooBroną nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss "Rząd zgody narodowej" na czele z Tuskiem? 27.09.06, 10:25 Czekali w Sejmie bo wiedzieli co sluzby nagraly. Swietoszki z SLD i PO dobrze wiedza, ze tak sie rozmawialo i rozmawia o koalicjach. Ci, ktorzy zmieniali partie jak wiatr powial udaja swiecie oburzonych. Niestety, sluzby nie chca pozwolic by je rozwiazywano. Utworzenie CBA tez boli. Sam Tusk wie jak przegral koalicje. chcial miec nadzor nad sluzbami. Taka to jest zabawa. Niech PiS walczy z ta hydra, ktora dalej rzadzi zza plecow tych, pozal sie Boze, "polytykow" z SLD i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 rząd obrony aferałów i liberałów ! raczej he, he 27.09.06, 10:26 ... chcielibyście kolejnej "nocnej zmiany" co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: rząd obrony aferałów i liberałów ! raczej he, 27.09.06, 11:35 Taki rząd już mamy, chroni aferałów od Telegrafu i SKOK-ów, tudzież mafii paliwowej. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Zgody na co? Na powrot kreatur z III RP i rozdawan 27.09.06, 10:28 Zgody na co? Na powrot kreatur z III RP i rozdawanie kart przez czerwone i rozowe hieny? Na to zgody nie ma i nie bedzie! A Tusk niech nie slucha "rad" od Wyorczej takich jak dzis z drugiej strony tego szmatlawca jesli nie chce znalezc sie na politycznym aucie. Lansowany przez Wybiorcza sojusz PO z zielonymi, trockistami, homosiami, lesbami, anarchistami, kosmopolitami i innymi "postapowcami", no po prostu polityczny projekt dekady, haha! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zgody na co? Na powrot kreatur z III RP i roz 27.09.06, 10:33 Hahaha, różowe hieny? Te z KOR? Typu Kaczyński i Borusewicz? Kreatury IIIRP? Spadkobiercy ZChN i AWS, które tę IIIRP skompromitowały nie mniej niż SL-DUP? Dobre junkier, napisz coś jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zgody na co? Na powrot kreatur z III RP i roz 27.09.06, 11:00 Nie odkrecaj kota ogonem. AWS to nie byla zadna prawica tylko zwyczajna zwiazkowa zbieranina. Paru uczciwych ludzi po prostu tam nabrano. Natomiast nie zaprzeczam, ze gdy slysze Buzka jak wyglasza w Zetce peany na czesc dzialalnosci Kuronia to jestem przekonany na 100% ze dzialalnosc tego Pana w charakterze "prawicowca" byla jakas jedna, koszmarna pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 junkier.. ty bolszewicki debilu! 27.09.06, 10:34 Kaczyńscy, to najgorsze zło dla Polski!..są gorsi niz komuch... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Zgody na co? Na powrot kreatur z III RP i roz 27.09.06, 10:34 Jest już po was faszystowskie kreatury! Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_z_wermachtu Re: Zgody na co? Na powrot kreatur z III RP i roz 27.09.06, 10:40 Jest już po was pedalskie kreatury z PO ! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zgody na co? Na powrot kreatur z III RP i roz 27.09.06, 10:45 Hahaha... Zapluj się biedaku, zapluj. Odpowiedz Link Zgłoś
momy Re: Zgody na co? Na powrot kreatur z III RP i roz 27.09.06, 10:46 a z którym to posłem z PO miałeś dziadku aż tak intymne kontakty? Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Zgody na co? Na powrot kreatur z III RP i roz 27.09.06, 10:47 A ja słyszałem jak Lech Kaczyński mówił w że to w jego partii są pedały i dlatego nie dyskryminuje osób tej orientacji.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin PIS pada i zaraz nowe nicki? 27.09.06, 10:55 po co tak marnowac energie? przeciez PISiory zawsze mialy zasadnicze problemy z hightech i internetem Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Zgody na co? Na powrot kreatur z III RP i roz 27.09.06, 10:42 Junkrze opanuj się bo Twoje PiSowskie skurcze agonalne są wręcz niesmaczne... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zgody na co? Na powrot kreatur z III RP i roz 27.09.06, 10:58 Facet, rzad PiS bedzie trwal bo pomimo szczucia przez rozne Wybiorcze i TVNy ma spore poparcie spoleczne i mandat do przeprowadzania niezbednych zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin nie tylko nie ma poparcia spolecznego 27.09.06, 11:13 nie ma tez zadnej wiekszosci w sejmie Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin a ty jeszcze nie zaskoczyles? 27.09.06, 10:50 powinienes kontynuowac przerwana terapie, czas najwyzszy Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof3 Jako prawdziwy liberał - moje 3XNIE. 27.09.06, 10:30 i nigdy więcej na tego typa nie bedę głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_klamie Nagonka ubecji i GW na Polskę trwa 27.09.06, 10:30 a niech cimoszą, bdą nowe wybory i wygra PO 30% przed PiS 28% i Samoobroną 11%, ciekawe jaką stworzy większość? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Nagonka ubecji i GW na Polskę trwa 27.09.06, 10:33 Jest po was pisuary faszystowskie! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 bolszewicy z PISokomuny!!!.. won do chlewu! 27.09.06, 10:38 to forum dla ludzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
util PiS jak dostanie 15% to powinno być szczęśliwe. 27.09.06, 10:37 Za 2 miesiące nie bedzie rządu PiS. Nigdy już nie będzie. Bajka się skończyła, face the truth. Looooooosers!!! Układ zwyciężył!!! :] Odpowiedz Link Zgłoś
pawelm20 Re: pawelm20 27.09.06, 10:47 tadeusz_ja napisał: > Zostały wam Pisuarze tylko obelgi? Nie tadziu, to prawda ty nazistowska parówo. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: pawelm20 Zaplacisz za obelgi,wiem skąd klikasz 27.09.06, 10:50 Zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelm20 Re: pawelm20 Zaplacisz za obelgi,wiem skąd klikas 27.09.06, 10:52 tadeusz_ja napisał: > Zobaczysz! Buaaaaaaaaaaa debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: pawelm20 Zaplacisz za obelgi,wiem skąd klikas 27.09.06, 10:55 Skopiowalem już wszystkie Twoje posty .Do zobaczenia w sądzie! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: pawelm20 Zaplacisz za obelgi,wiem skąd klikas 27.09.06, 11:09 nie denerwuj sie takimi debilami malolatami, szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
pawelm20 Re: pawelm20 Zaplacisz za obelgi,wiem skąd klikas 27.09.06, 11:22 helmut.berlin napisał: > nie denerwuj sie takimi debilami malolatami, szkoda czasu Masz rację. Dam sobie spokój z tym debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelm20 Re: pawelm20 Zaplacisz za obelgi,wiem skąd klikas 27.09.06, 11:21 tadeusz_ja napisał: > Skopiowalem już wszystkie Twoje posty .Do zobaczenia w sądzie! nie mogę się już doczekać tadziu, werterze. Odpowiedz Link Zgłoś
platos Re: pawelm20 Zaplacisz za obelgi,wiem skąd klikas 27.09.06, 14:12 tadeusz wajchę przełóż!!! strachy na lachy - śmieszny jesteś tadeuszku, ty zaślepiony nienawiścią kmiocie Odpowiedz Link Zgłoś
marek_solon PSL - wszędzie, z każdym, zawsze 27.09.06, 10:40 taka to partia... coż, obrotowa.... ---------------------------------------> politykazzaklawiatury.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
momy Nocna zmiana bis 27.09.06, 10:41 Tak działa rykoszet. Tym razem na szczęscie Kurski nic nie wskóra i nie zmanipuluje, bo jego ociekające prawdą wiekuistą rączki nie dorwą się do oryginalnych zapisów. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Koniec śmierdzącego pisuaru!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 10:42 widac, ze masz duze doswiadczenie w tych sprawach. Ty jak tam wystepujesz, jako "polski student"? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_z_wermachtu Warum der Tuske mochte mit Beger spass haben ? 27.09.06, 10:46 Andreas Lepper wird argern sich !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Der Idiot aus denPis an den "dziadek_z_wermachtu" 27.09.06, 10:48 Verstanden? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelm20 Re: Der Idiot aus denPis an den "dziadek_z_wermac 27.09.06, 10:50 tadeusz_ja napisał: > Verstanden? Ty debilu - ani po ppolsku, ani po niemiecku. Tylko odbytem myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Der Idiot aus denPis an den "dziadek_z_wermac 27.09.06, 10:52 Powiedzialem,sprawa w sądzie Pisuarczyku! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Der Idiot aus denPis an den "dziadek_z_wermac 27.09.06, 10:58 odbytem to ty, przeciez sam wspominales o milych czasach z okolic dworca ZOO. Chociaz nie jest to najlepsze miejsce do nauki niemieckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Der Idiot aus denPis an den "dziadek_z_wermac 27.09.06, 10:58 ty poliglota, przejdz lepiej na polski to cie moze ktos zrozumie! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Warum der Tuske mochte mit Beger spass haben 27.09.06, 10:56 chlopie, naucz sie najpierw pisac po niemiecku a potem zabieraj glos! Pisz lepiej po polsku, moze ci cos madrzejszego wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Warum der Tuske mochte mit Beger spass haben 27.09.06, 10:56 > Andreas Lepper wird argern sich !!! a jakim programem to przetlumaczyles nieuku? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski "Rząd zgody narodowej" na czele z Tuskiem? 27.09.06, 10:47 Do czasu rychłych wyborów jest to niezły pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin najwazniejsze w tej chwili to usunac Kaczora 27.09.06, 11:02 niestety prezydenta nie mozemy sie tak latwo pozbyc Odpowiedz Link Zgłoś
janjas2 Koalicja PO-PiS 2? Nigdy! 27.09.06, 10:52 Przed rokiem miałem OGROMNĄ nadzieję na poswtanie koalicji PO-PiS. Dzisiaj, po roku oglądania w szklanym zwierciadle tego całego teatrzyku, niczym echo dochodzą do mnie ostatnie słowa Tuska, iż "koalicja z PiS jest możliwa"... Dzisiaj mam OGROMNĄ nadzieję, że taka nigdy nie powstanie a panu Tuskowi ze szczerego serca życzę, aby wzniósł się na wyżyny polityczne tak wysoko, aby wszyscy zobaczyli, jaki on jest mały. Odpowiedz Link Zgłoś
teles pokazmy dzis PIS pod sejmem o 20 27.09.06, 10:53 pokazmy dzis PIS pod sejmem o 20, przyjdzmy i pokojowo pokazmy im co o nich myslimy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matkajoanna Tylko koalicja: Samoobrona + PO + SLD !!!!!!!!! 27.09.06, 10:56 Tusk, Lepper i Olejniczak naszymi wodzami !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Tylko koalicja: Samoobrona + PO + SLD !!!!!!! 27.09.06, 11:08 smiejesz sie ale wszystko jest mozliwe;) Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: "Rząd zgody narodowej" na czele z Tuskiem? 27.09.06, 11:01 30% wyborcow PiS bedzie poza zgoda narodowa ? jaki to rzad zgody - to ze nie daje sie mandatu na takie zalatwianie spraw jakie zaprezentowal PiS nie oznacza, automatycznej akceptacji dla Tuska i PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz664 30% wybotrców pis to nieroby i lumpy.Pis to hańba 27.09.06, 13:01 Ci co płaca podatki na utrzymanie bandy Pisiorów w sejnie są za PO.Kto utrzymuje państwo ten ma władze.Czas najwyższy aby zakłąmańców i kryminalistów z pis i lpr wsadzić do wora.Koniec z tym co się dzieje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś