przeglad_prasy 22.10.07, 17:17 Czekają na was pensje rzędu 500euro, wracajcie! :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaazam Już po wyborach. No to kiedy wracacie? 22.10.07, 17:19 Ja jeszcze zostane, ale od poczatku wyjazdu (tj. kwiecien) mialem plan powrotu. Zdobede doswiadznie zawodowe, czegos sie naucze i wroce. No bo jak inaczej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
badacz2000 Nowy sondaż wyborczy 22.10.07, 18:00 Na kogo zagłosujecie w kolejnych wyborach? www.cbop.pl/sonda1_poparcie_dla_partii_politycznych.html Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Kible w Londynie bardziej przyciagaja 22.10.07, 18:20 Eurokomuna daje pelna miche w londynie i berlinie. Po co wracac. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Panie Waldku Pan się nie boi - daj popalić PO! 23.10.07, 00:16 Panie Waldku Pan się nie boi - daj popalić PO! Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 emigranci przeciw PiS to najwieksza manipulacja 22.10.07, 18:20 Ci ludzie dali sobie wmówić że to przez Kaczyńskich i PiS musieli wyjechać z Polski, uwierzyli Donaldowi i TVN/GW że to rządy PiS doprowadziły nasz kraj do ruiny - wstyd! Młodzi a tak dają sobą manipulować, nie ma dla nich wytłumaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: emigranci przeciw PiS to najwieksza manipulac 22.10.07, 18:26 Chyba raczej tobie ktoś wmówił,ze to nie przez pis ludzie stąd wyjeżdzali.Znam wielu,którzy dlatego wyjechali.Sam po tych wyborach miałem wyjeżdżać jakby znowu było takie dno w parlamencie,ale zostaje i znów zaczynam wierzyć w ten kraj.Hurra :) Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 żarty 22.10.07, 18:56 Donald powiedział Ci że w Polsce jest źle bo od 2 lat rządzą Kaczyńscy a Ty uwierzyłeś, Polska była upodlana przez dziesiątki lat i efekt tego mamy dziś w postaci zacofania w stosunku do europy zachodniej i podpowiem Ci, przez te wszystkie lata nie rządził PiS. A że chciałeś wyjechać bo nie podoba Ci się rząd? To Twoje święte prawo, niewiele tylko ich wina ma wspólnego z rzeczywistością i tyle. Wybacz ale to śmieszne co piszesz,, miałeś wyjechać jakby znów było dno w parlamencie... Ty chyba dna nie widziałeś bo Cie to jeszcze nie interesowało albo masz pamięć wybiórczą i nie chcesz pamiętać. Dlaczego wyjechali? Co takiego zrobili im Kaczyńscy? Co im odebrali co mieli w latach poprzednich? Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Wszyscy uciekaja od socjalizmu do liberalizmu 22.10.07, 19:47 To slowa Donalda z debaty. Ja w zasadzie sie dziwe, ze Norwedzy, Dunczycy, Szwedzi, Niemcy, Finowie, Francuzi i cala reszta europy zachodniej w maju 2004 nie stala na granicy z walizkami, chcac pracowac w liberalizmie. Ale moze wtedy to nie byl doskonaly liberalizm? Teraz jak wygral Donald i bedzie cud. Bedzie pierwszy na swiecie liberalizm lepszy od socjalizmu. Szczegolnie socjalizmu europjsckiego. I mysle, ze wszyscy uciekna z Europy zachodniej do Polski. Do liberalizmu. W strone cudu... A co do emigrantow (sam nim jestem) to jest oczywiste, ze to nie PiS doprowadzil do wyjazdow. Oczywiscie jak niektorym wpojono negatywne emocjonalen podejscie do Kaczek, to moze chcial wyjechac. Ale to dziecinada. Ja powiem tak. Ja sie zalamalem, ze wygralo PO. Absolutnie odechcialo mi sie wracac. Liczylem na jasne zasady. Na przejrzystosc. Na klarownosc. Minimalna korupcje. A tu wygralo PO. No i z glowy. Czego jak czego, ale korupcji to oni nie beda zwalczac. No nic. Tak wybrano. Juz za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 BARDZO zła wiadomość dla PO 22.10.07, 20:49 BARDZO zła, BAAAAArdzo!!!!!! Lekarze i nauczyciele są zadowoleni z wyników wyborów, ale........ czekają na obiecane POdwyżki, to nie ściema, to fakt, CZEKAJĄ na to, ja się nie doczekają to platforma POpłynie jak kiedyś KLD.... Odpowiedz Link Zgłoś
taxal cud...w Donaldowie 22.10.07, 23:05 wychodze rano z domu, patrze w miejscu gdzie byl dab rosnie wierzba...przecieram oczy, przygladam sie, a na galeziach rosna gruszki...wokol nauczyciele czekajacy na 10 zl podwyzki... ufff, jaka ulga jestem w Donaldowie... Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 bernardo opisuje pierwszy tdzień rządów D.Tuska... 23.10.07, 00:31 kliknij bernardo.salon24.pl/index.html lub przeczytaj: 2007-10-22, 07:41:36 Pierwszy tydzień rządów Donalda Tuska Poniedziałek Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. 3 miliony Polaków wraca do kraju. Wtorek Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe. Środa Donald Tusk obniżył podatki – od środy PIT, CIT i VAT w Polsce wynoszą 1%, jednocześnie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia – pielęgniarka zarabia średnio 5890 zł netto, a lekarz 25630 zł netto. Nauczyciele zarabiają od środy 8300 zł netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice Polski przekraczają tysiące lekarzy z Niemiec Francji i Irlandii by podjąć pracę w polskich szpitalach. Czwartek W czwartek Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na świecie – UE ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocześnie, Niemcy zrezygnowały z Gazociągu Północnego, a bałtycką rurą będzie transportowane mięso z Polski do Rosji. Piątek W piątek Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840 pływalni i 320 stadionów. Hanna Gronkiewicz-Waltz – nowa minister infrastruktury - przecięła 6000 wstęg w ciągu 18 godzin Sobota Donald Tusk rozdał akcje, średnio 70 tysięcy na głowę. Ponadto wprowadził poszóstne becikowe i ulgę na dziecko – bez kozery - pińcet tysięcy. Niedziela Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpoczął. PS Wieczorem w niedzielę od niechcenia Donald Tusk zniósł przymrozki, by jabłka już nigdy nie drożały. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great W PL będą zarobki jak w UK i IRL - ha, ha, ha! 23.10.07, 00:20 W PL będą zarobki jak w UK i IRL - ha, ha, ha! Tusk obiecał a ciemnoty uwierzyły! Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Jak we Francji Dani, Niemczech jest liberalizm 22.10.07, 20:55 Jak we Francji Dani, Niemczech jest liberalizm w rozumieniu Tuska to ja jestem prezydentem USA. TAM JEST EUROSOCJALIZM czlowieku ja od 3 lat mieszkam w Danii i wiem co to znaczy eurosocjalizm. Wiekszosc Dunczykow po poznaniu progamu PO mowi ze w Polsce mamay pecha do politykow. Z jednej storny demagogiczni Kaczynscy, z drugiej storny liebralowie. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel No wlasnie jest socjalizm-euro, ale co za roznica? 22.10.07, 21:22 Wiec sie chlopie pakuj, bo Tusk mowil, ze wolisz zyc w liberalizmie. I jazda do Polski. Ciekawe jak sie Ci wszyscy ludzie z Europy Zachodniej zmieszcza w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 te głupio mądry na rządy lewicy musi zarobić 22.10.07, 23:25 prawica znasz takie powiedzenie czubie!!!!!!!!!!!! kosmiczny_swir napisał: > Jak we Francji Dani, Niemczech jest liberalizm w rozumieniu Tuska to > ja jestem prezydentem USA. TAM JEST EUROSOCJALIZM czlowieku ja od 3 > lat mieszkam w Danii i wiem co to znaczy eurosocjalizm. Wiekszosc > Dunczykow po poznaniu progamu PO mowi ze w Polsce mamay pecha do > politykow. Z jednej storny demagogiczni Kaczynscy, z drugiej storny > liebralowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Komorowski nie wie co to NATO i do czego zobowiązu 23.10.07, 00:18 Komorowski nie wie co to NATO i do czego zobowiązuje - fircyk jakich mało po tym co powiedział o tarczy antyrakietowej. Może zaprosimy Putina na film "Katyń" ? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: żarty 23.10.07, 05:42 akodo78 na Ty chyba dna nie widziałeś bo Cie to > jeszcze nie interesowało albo masz pamięć wybiórczą i nie chcesz pamiętać. > Dlaczego wyjechali? Co takiego zrobili im Kaczyńscy? Co im odebrali co mieli w > latach poprzednich? Wolnosc,spokoj ducha i radosc zycia! Wieczne podejrzenia,lustracje, oskarzenia i straszenie! Ot,co - i nie udawaj,ze nie wiesz. I przymykanie oczu na wiece faszystowskie. Indolencja w polityce zagranicznej. Wiesniactwo. Mam dalej pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Re: emigranci przeciw PiS to najwieksza manipulac 22.10.07, 20:46 Ja decyzje o wyjezdzie podjalem podzasz rzadow SLD. Akurat za czasow rzadow PiS sytuacja zaczela sie poprwiac. Nie rob z ludzi debili cwaniaczku. Faktem jest ze polityke zagraniczna PiS spartolil totalnie. Natomiast PO pogazy polska gospodarke swoimi eksperymentami, rozumiesz to ignorancie czy nie? PiS byl dobry dla gospodarki dlatego ze byl nieszkodliwy. PO ze swoimi pomyslami sprowadzi nas do poziomu krajow 3 swiata. Nie lubie PiS ale jeszcze bardziej nie lubie PO a LiD wrecz nienawidze. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: emigranci przeciw PiS to najwieksza manipulac 22.10.07, 18:26 Hmm, a co zrobil rzad obecny aby nie musieli wyjezdzac ? Dwa lata to szmat czasu zeby choc zaczac reformy gospodarcze, moze troche drog zbudowac. Mlodzi ludzie wiedza kto bedzie harowac i placic podatki, wola poprawe gospodarki od rozliczen z przeszloscia, wojen o stolki, peronu we Wloszczowej (jedyne "osiagniecie" budowlane rzadu) i mundurkow. Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 Twoja odpowiedz pokazuje ze nie wiesz o czym mówis 22.10.07, 18:51 Dwa lata to może szmat czasu dla decyzji na szczeblu gospodarstwa domowego ale 2 lata dla decyzji i efektów w kontekście makroekonomicznym to nic, nie mówiąc już o reformach służby zdrowia czy innych molochach - reformach których do tej pory nikomu nie udało sie zrealizować. I wybacz ale śmieszy mnie naiwność osoby która mówi, że woli poprawę gospodarki od rozliczenia przeszłości. Po pierwsze gospodarki nie trzeba poprawiać bo miała się dobrze i wszelkie zmiany szły w dobrym kierunku a z czasem i wiekiem może zrozumiesz po co rozlicza się z przeszłością. Masz szczęście że nie doświadczyłeś prześladowania które w majestacie prawa nigdy nie zostanie rozliczone bo "trzeba myśleć o przyszłości" masz szczęście że nie zniszczono Ci życia a Ty żyjesz oglądając swoich oprawców pławiących się w luksusie. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Twoja odpowiedz pokazuje ze nie wiesz o czym 22.10.07, 21:38 akodo78 napisał: > Dwa lata to może szmat czasu dla decyzji na szczeblu gospodarstwa domowego ale > 2 > lata dla decyzji i efektów w kontekście makroekonomicznym to nic, nie mówiąc ju > ż > o reformach służby zdrowia czy innych molochach - reformach których do tej pory > nikomu nie udało sie zrealizować. I wybacz ale śmieszy mnie naiwność osoby któr > a > mówi, że woli poprawę gospodarki od rozliczenia przeszłości. Po pierwsze > gospodarki nie trzeba poprawiać bo miała się dobrze i wszelkie zmiany szły w > dobrym kierunku a z czasem i wiekiem może zrozumiesz po co rozlicza się z > przeszłością. Masz szczęście że nie doświadczyłeś prześladowania które w > majestacie prawa nigdy nie zostanie rozliczone bo "trzeba myśleć o przyszłości" > masz szczęście że nie zniszczono Ci życia a Ty żyjesz oglądając swoich oprawców > pławiących się w luksusie. Tym bardziej, ze jest to standard w krajach cywilisowanych - wezmy Niemcy i ich rozliczenie ze Stasi. Nikt nie krzyczy, ze to byl zamach na demokracje. ale gownazeria nie rozumie i jak bando baranow zaglosje jak im telewizja powie. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Twoja odpowiedz pokazuje ze nie wiesz o czym 23.10.07, 01:59 Tak, tylko ze Niemcow bylo na to stac. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Twoja odpowiedz pokazuje ze nie wiesz o czym 23.10.07, 01:58 A mnie sie wydaje, ze mlodym ludziom bardziej zalezy na tym jak beda zyli - godnie, dostatnio, w wolnym kraju. Jak widac po rozmiarze emigracji, gospodarka wcale nie ma sie tak swietnie, skoro nie widza swojej przyszlosci tutaj. Co do rozliczania przeszlosci - prosze bardzo, ale po najwazniejszych sprawach (reforma zdrowia, systemu emerytalnego, poprawa gospodarki). Tyle ze rzad przez dwa lata kisil sie we wlasnym sosie nienawisci i strachu. I nie potrafil najprostszych reform nawet zaczac. A tzw. rozliczanie sie z przeszloscia tez spartolil - lustracja, glowna machina napedowa rzadzacych zostala sprokurowana tak nieudolnie, ze nie widac zadnych jej rezultatow. Co wiecej, skoro tak opowiadasz o oprawcach oplywajacych sie w luksusie - co powiesz na czlonkow przemijajacego juz rzadu ? Nasz postPZPRowiec jest dobry bo nasz ? A o przyszlosci myslec trzeba, bo to wlasnie ci mlodzi ludzie beda ladowac pieniadze (i juz laduja) w emerytury tych starszych ludzi, ktorzy zyja tylko i wylacznie przeszloscia. I wybierajac rozwoj gospodarczy, a nie rozliczenia mysla poniekad takze o tych starszych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: emigranci przeciw PiS to najwieksza manipulac 22.10.07, 18:53 rlnd napisał: > Hmm, a co zrobil rzad obecny aby nie musieli wyjezdzac ? > Dwa lata to szmat czasu zeby choc zaczac reformy gospodarcze, moze troche drog > zbudowac. > O k.. następny wykształciuch .W Irlandii dobre drogi ? .Oni budowali drogi ? W tak małym kraju wystarczy jedna droga :) Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo powody były różne 22.10.07, 20:33 Ludzie wyjechali z Polski głównie dlatego, że na Zachodzie żyje się lepiej materialnie. Z grubsza powody były dwa. W kraju, część rodaków miała problem ze znalezieniem pracy lub była marnie wynagradzana. Inni, szczególnie ludzie młodzi po studiach, nie chcieli dorabiać się całe życie na takie "luksusy", jak mieszkanie, czy samochód. Po wejściu do UE granice stanęły otworem i Polacy mogą legalnie pracować, część na zmywaku, ale niemała część w wysokopłatnych zawodach (specjaliści od komputerów). Wyjazdy "z powodu rządów PiSu" miały więc podłoże materialne. Ludzie nie wierzyli, że bez zasadniczych zmian w gospodarce uda się szybko nadrobić dystans do Zachodu. Teraz dano kredyt zaufania Tuskowi, że zrobi z Polski drugą Irlandię. Oby to się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
aanvallen Beda wracac jak dostana papiery na zachodzie 22.10.07, 21:55 podejrzewam, tak na wszelki wypadek, bo wiadomo, ze w Polsce zawsze moze sie cos niespodziewanego wydarzyc. No i oczywiscie kabze trzeba zbijac. A na PO glosuje sie, bo sa bardziej coolowi niz PiS, a poza tym PO jest gwarancja znanego status quo kraju gdzie wszystko da sie jakos zalatwic. Tylko zeby na koniec cos sie nie POpie..lo. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: emigranci przeciw PiS to najwieksza manipulac 23.10.07, 00:21 akodo78 napisał: > Ci ludzie dali sobie wmówić że to przez Kaczyńskich i PiS musieli wyjechać z > Polski, uwierzyli Donaldowi i TVN/GW że to rządy PiS doprowadziły nasz kraj do > ruiny - wstyd! Młodzi a tak dają sobą manipulować, nie ma dla nich wytłumaczeni Kiedy wyjeżdżali, to wiedzieli dlaczego wyjeżdżają i nikt im niczego nie musiał wmawiać a zagłosowali tak jak im rozum dyktował. > a Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Czekam na likwidację "500 danin Chlebowskiego" 23.10.07, 00:15 Czekam na likwidację "500 danin Chlebowskiego". Kiedy pierwsza dolikwidacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Wracajcie! Tusk obiecał cuda! Ha, ha, ha! 23.10.07, 00:13 Wracajcie! Tusk obiecał cuda! Ha, ha, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: Wracaja teraz czeka na was Tusk z workim euro 22.10.07, 17:58 No ba! "Bo praca tutaj będzie się opłacać..." Będzie piknie! Świetnie zarabiający lekarze, policjanci i nauczyciele ! Domki jednorodzinne, własne samochody, szczęśliwa rodzina i żywe barwy obrazu. W końcu Herr Tusk obiecał. No to zobaczymy za 4 lata :-) p.s. hmm.... czemu ów młodzieniec z reklamy PO wyjechał autobusem z plecakiem i wraca takoż ? Niczego się na Wyspach nie dorobił ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Wracaja teraz czeka na was Tuske z workim euro 22.10.07, 18:23 szuwarek75 napisał: > No ba! "Bo praca tutaj będzie się opłacać..." Będzie piknie! Świetnie > zarabiający lekarze, policjanci i nauczyciele ! Domki jednorodzinne, własne > samochody, szczęśliwa rodzina i żywe barwy obrazu. W końcu Herr Tusk obiecał. > No to zobaczymy za 4 lata :-) > > p.s. hmm.... czemu ów młodzieniec z reklamy PO wyjechał autobusem z plecakiem i > wraca takoż ? Niczego się na Wyspach nie dorobił ? :-) > To juz nie zastrajkuja lekarze, pielegniarki, nauczyciele!! Teraz wszyscy dostana tyle pieniedzy od herr Tuske, ze beda kolejki na granicy do powrotu. Czekajcie Tuske wam da!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Wracaja teraz czeka na was Tuske z workim eur 22.10.07, 18:27 Moze przynajmniej beda ze strajkujacymi rozmawiac a nie nasyalc na nich policje i udawac ze ich nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Wracaja teraz czeka na was Tuske z workim eur 22.10.07, 18:32 rlnd napisał: > Moze przynajmniej beda ze strajkujacymi rozmawiac a nie nasyalc na nich policje > i udawac ze ich nie ma ? Moze odesla ich od razu do Brukseli, niech tam tluka lbami o drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir PO nie bedzie rozmawiac ze strajkujacymi bo to nie 22.10.07, 20:49 PO nie bedzie rozmawiac ze strajkujacymi bo to nie rzad bedzie placil pensje pielegniarkom. Jak sluzba zdrowia zostanie sprywatyzowana to pielegniarki nie beda mialy przeciw komu strajowaca a i tak beda zarabaic grosze bo madrzy dyretorzy sprowadza tania sile robacza z Azji. Taki bedziemy mieli kurde raj. Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 Sprywatyzujcie szpitale bo są beznadziejnie zarzą 22.10.07, 23:23 -dzane przez dyrektorów kumpli Religi!Gadasz jak potłuczony od kiedy to państwowe lepiej funkcjonuje od prywatnego co cwaniaczku a od pielęgniarek się odpieprz kutasie!!!! kosmiczny_swir napisał: > PO nie bedzie rozmawiac ze strajkujacymi bo to nie rzad bedzie > placil pensje pielegniarkom. Jak sluzba zdrowia zostanie > sprywatyzowana to pielegniarki nie beda mialy przeciw komu > strajowaca a i tak beda zarabaic grosze bo madrzy dyretorzy > sprowadza tania sile robacza z Azji. Taki bedziemy mieli kurde raj. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Sprywatyzujcie szpitale bo są beznadziejnie 23.10.07, 00:10 zamknij, chamie, morde, nie jestes u siebie na podworku. to tyle w temacie kultury dyskusji. a teraz poszukaj czegos o prywatyzacji kolei brytyjskich i jej efektach dla tejze kolei, to pogadamy o panstwowe/prywatne, tluku. Odpowiedz Link Zgłoś
mississauga27 Re: Wracaja teraz czeka na was Tusk z workiem euro 22.10.07, 18:06 i brzydkie stare panny (54%) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Wracaja teraz czeka na was Tusk z workiem eur 22.10.07, 18:26 mississauga27 napisała: > i brzydkie stare panny (54%) mlode ladne zostaly w salonach masazu w hamburgu. Co Polska dala jewropie. Odpowiedz Link Zgłoś
atrynity Re: Już po wyborach. No to kiedy wracacie? 22.10.07, 17:22 oni nie wrócą po pensje ;) raczej wrócą zakładać swoje firmy ;D ale lepiej niech poczekają na uproszczenie procedur ;) trochę jeszcze kasy można z zagra nicy wyrwac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Już po wyborach. No to kiedy wracacie? 22.10.07, 20:55 wiesz co,. oszołomku? Miałem firmę i to nie procedury rejestracji są problemem, to wysoki ZUS, czubeczku. Z tym nikt sobie dotąd nie poradził i nie poradzi, a dlaczego to domyśl się. Ale co ty możesz o tym wiedzieć, tylko tyle co donald o Irlandii chyba..... Odpowiedz Link Zgłoś
alejajaniemaco Wracamy - ale do pracy na zmywakach i przy miotlah 22.10.07, 17:22 Do Polski to moze na euro 2012 skoczymy !!! O ile stadiony wybudujecie z wlasnych podatkow bo napewno nie z naszych. My napychmy kabze krolowej a nie wyksztalciuhom. Dziekujem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Wracamy - ale do pracy na zmywakach i przy mi 22.10.07, 17:32 alejajaniemaco napisała: > Do Polski to moze na euro 2012 skoczymy !!! O ile stadiony wybudujecie z > wlasnych podatkow bo napewno nie z naszych. My napychmy kabze krolowej a nie > wyksztalciuhom. Dziekujem. jakis pisiorek z Polski sie wpisal :) bidulki wtopili i sie miotaja :P Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Wracamy - ale do pracy na zmywakach i przy mi 22.10.07, 20:57 nie ma problemu, trzymam PO za słowo, ma tu być DRUGA IRLANDIA:) czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszste Biedacy, ich głos nic nie znaczył. 22.10.07, 17:22 Przeliczyłem sobie wyniki dla Warszawy z i bez zagranicy. Wyszedł mi dokładnie ten sam wynik. Zakładając, że wszyscy z zagranicy oddaliby jeden głos na PO, to PIS miałby 1 (słownie jednego) posła mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Biedacy, ich głos nic nie znaczył. 22.10.07, 17:34 mateuszste napisał: > Przeliczyłem sobie wyniki dla Warszawy z i bez zagranicy. Wyszedł mi dokładnie > ten sam wynik. Zakładając, że wszyscy z zagranicy oddaliby jeden głos na PO, to > PIS miałby 1 (słownie jednego) posła mniej. czyli jednak warto bylo - jednego pisiora mniej w Sejmie :D Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszste Re: Biedacy, ich głos nic nie znaczył. 22.10.07, 17:50 Nie, bo górale z USA was przegłosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: a skad ty wiesz ilu glosowalo za granica? 22.10.07, 17:37 niezapowiedziany napisał: > dlatego napisalem ze nie wazne czy odstrzelimy jeszcze jedna kaczke czy cala lawe kaczek. Im wiecej tym lepiej. Poza tym moze jest w sluzbie u Fotygi... kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
patriot1 Re: a skad ty wiesz ilu glosowalo za granica? 22.10.07, 18:00 szkoda,ze nikt sie nie wspomnial o wynikach ze Stanow.co-boli,ze w Chicagowskim okregu ponad 11 tysiecy glosowalo na PIS,a 2 tys na PO.niestety nie znam wynikow z ,mojego,NY,ale jestem pewna,ze i tam ludzie nie dali sie omamic.dla porzadku,ja na wakacjach w Polsce tez zaglosowalam-na PIS! Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: a skad ty wiesz ilu glosowalo za granica? 22.10.07, 18:07 Z tego co wiem to Wy w USA macie powazny problem - Polska sie zmienila i rozwija - nie wystarczy juz przyslac rodzinie w Kraju 10$ i paczke papieru toaletowego aby byc Wielkimi Panami, wiec za wszelka cene chcecie przywrocenia socjalizmu. Nic tylko pogratulowac. PS. kiedy zmusicie swoj rzad (ten w USA) aby zniosl wizy ? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: a skad ty wiesz ilu glosowalo za granica? 22.10.07, 20:52 patriot1 napisała: > szkoda,ze nikt sie nie wspomnial o wynikach ze Stanow.co-boli,ze w > Chicagowskim okregu ponad 11 tysiecy glosowalo na PIS,a 2 tys na > PO.niestety nie znam wynikow z ,mojego,NY,ale jestem pewna,ze i tam > ludzie nie dali sie omamic.dla porzadku,ja na wakacjach w Polsce tez > zaglosowalam-na PIS! ========================================= A co tu wspominac? Greenpoint'cka rydzyjkowa holote i ciemnote ze wschodnich rubiezy? Czy jeszcze wiekszych prostaczkow z poludnia zamieszkujacych inne getto zwanym Jackowo? Oczywistym jest, ze tam wygralo PiS. Symptomatycznym jest, ze Polacy z poza tzw. "okregow kulturowych" (po polsku: getto) oddali glosy na PO. Polacy z Manhatanu, Waszyngtonu lub Los Angeles nie mieszkaja w polskojezycznych skupiskach. Zazwyczaj sa to ludzie wyksztalceni i "ustawieni" biznesowo. O czym jeszcze chcialbys wspomniec? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichelle Re: a skad ty wiesz ilu glosowalo za granica? 22.10.07, 23:03 > Greenpoint'cka rydzyjkowa holote i ciemnote ze wschodnich rubiezy? > Czy jeszcze wiekszych prostaczkow z poludnia zamieszkujacych inne > getto zwanym Jackowo? > Oczywistym jest, ze tam wygralo PiS. > Symptomatycznym jest, ze Polacy z poza tzw. "okregow kulturowych" > (po polsku: getto) oddali glosy na PO. > Polacy z Manhatanu, Waszyngtonu lub Los Angeles nie mieszkaja w > polskojezycznych skupiskach. > Zazwyczaj sa to ludzie wyksztalceni i "ustawieni" biznesowo. > O czym jeszcze chcialbys wspomniec? Wyobras sobie ze nie mieszkam na Jackowie , jestesmy z mezem wyksztalconymi ludzmi.Obracamy sie w kregu wyksztalconych ludzi ,majacych swoje biznesy i glosowalismy na PiS, wiec nie obrazaj ludzi ktorzy glosowali na ta patrtie , a co moj drogi reprezentuje partia PO ,karierowicze . Nie sadze zeby oni uleczyli nagle Polske Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: a skad ty wiesz ilu glosowalo za granica? 23.10.07, 02:07 Wybacz ale PIS-LPR-Samoobrona to nie karierowicze ? Trzeba bylo za PiSu przyjechac i zalozyc biznes w Polsce. I poobracac sie w kregu "wyksztalciuchow". Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszste Re: a skad ty wiesz ilu glosowalo za granica? 22.10.07, 17:43 Strona PKW -> Wyniki -> Warszawa I -> Warszawa - zagranica Chciałem tylko zaznaczyć, że od liczby głosujących w danym okręgu nie wzrasta liczba mandatów do podziału, a Warszawa i tak ma już niewielki stosunek liczby mandatów do liczby głosujących. Proporcjonalne i równe wybory są tylko w Konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
kaelwu Re: Biedacy, ich głos nic nie znaczył. 22.10.07, 17:58 jak w ogóle możesz tak powiedzieć? że ich głos nic nie znaczył? właśnie, że znaczył, bo aż serce rosło, kiedy się patrzylo na kolejkę! ja stałam w Warszawie, jakieś 10 minut i załowałam, że tak krótko! bo chętnie bym postała dłużej i cieszyła się, że ludzie wiedzą, po co stoją! że tyle było akcji internetowych, że ludzie się wreszcie zmobilizowali, że uwierzyli, że to cokolwiek da, że im się chciało! bo to jest właśnie nasza największa wada: że nam się z zasady nie chce! i myślę, że oni wiedzą, że było warto - bo teraz wszystkie europejskie gazety mogą napisać, że nawet ci, których pewien pan nazywał nieudacznikami, nie wypięli się na nas, którzy tu zostaliśmy, tylko stali w kolejkach i jeszcze opisywali wspaniałą atmosferę tam panującą. biedakiem jest w tej sytuacji ten, który nie czuje żadnego większego poruszenia w sobie, rodzaju dumy czy zwykłego zadowolenia, jak o tym czyta... pozdrawiam. i dziękuję za radość, którą czuję od wczoraj! :) Odpowiedz Link Zgłoś
maniakon Re: Biedacy, ich głos nic nie znaczył. 22.10.07, 18:10 JAK DLA MNIE TO WARTO JEDNE POSEL PISU MNIEJ TO 1MLN MNIEJ KLOPOTOW I KOMPROMITACJI ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod pewnie, że wracamy, na emeryturę :) 22.10.07, 17:22 zmieniać się w Polsce będzie, ale to druga i trudna droga, dla młodych są większe szanse Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo .....michnikowke calkiem pogielo...... 22.10.07, 17:23 kiedy wracacie ? no pewnie teraz te 77% z 2 mln wroci do Polski Adasku ? tylko do czego - pracowac dla Kulczykow czy Krazow i innych byznesmenow za 1 200 zl brutto? michnikowko idzcie i ochloncie troche, bo z tej podniety zdolnosc do logicznego rozumowania gdzies odeszla Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo 77%? Media indoktrynują o rzekomej frekwencji 23.10.07, 05:57 Emigracja tradycyjnie olała wybory. Frekwencja poza Polską była taka sama jak zawsze, minimalna tj. parę procent. W sumie do lokali wyborczych trafiło wprawdzie dużo więcej osób niż poprzednio, ale głównie dlatego że wielokrotnie zwiększyła się populacja Polaków poza krajem. W wyborach zagranicą wzięło udział niecałe 150 tysięcy rodaków. To zaledwie parę procent z milionów tych, którzy byli w niedzielę poza Polską. W wyborach wzięło udział 77% tych, którzy się zarejestrowali. Przesadzone są stwierdzenia o gigantycznej frekwencji i trwodze co by było, jakby przyszło te brakujące 23%, czyli jeszcze raptem czterdzieści parę tysięcy w 205 komisjach na całym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wy Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!!! 22.10.07, 17:23 Pierwsze o czym pomyślałem po ogłoszeniu wyników,to emigracja!!! Jest Mi wstyd że mamy taki głupi naród!!!TVN,POLSAT i GW zrobiła sieczkę z mózgu głupiej młodzieży!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!! 22.10.07, 17:26 No tak, ale skoro Wasci liberalizm nie pasuje, to pozostaja nastepujace kierunki: Rosja, Bialorus, Kuba, Korea Polnocna. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 jaki liberalizm 22.10.07, 17:36 gdzie Ty widzisz ten liberalizm ? ja szukam patrze i go w PO nie widze PO to to samo co PIS tylko inne akcenty pokarza to najblizsze lata liberalizm widze w UPR zapytaj wyborce PO kto to jest Milton Friedman popatrz na Ciebie jak na wariata Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: jaki liberalizm 22.10.07, 17:56 A ja w UPR widze LPR. Ale moze to tylko powidoki z ostatnich wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: jaki liberalizm 22.10.07, 18:13 No i nie zmienia to faktu ze zachodni kierunek emigracji jest juz zajety (przynajmniej w Europie). Ale USA tez by sie nie spodobalo panu/pani wy (wlasnie ze wzgledu na dosyc liberalna gospodarke). Pozostaje wiec kierunek wschodni (jak wczesniej napisalem). Odpowiedz Link Zgłoś
www2000 Nic się nie zmieni -będą komisje obiecanki,cuda 22.10.07, 17:42 to samo gu...tylko w innym opakowaniu,Komorowski już wczoraj zapowiadał komisje -odwetowe,już się nie mogę doczekać Irlandii- chyba predzej wyjadę do tego kraju,padło wiele obietnic bez pokrycia a w cuda nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!! 22.10.07, 17:28 to spieprzaj dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
aeris Re: Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!! 22.10.07, 17:32 na drzewo glupi dorosly Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Do okropnej osoby: Niewygodne wyniki, co nie ? 22.10.07, 17:32 wy napisał: > Pierwsze o czym pomyślałem po ogłoszeniu wyników,to emigracja!!! > Jest Mi wstyd że mamy taki głupi naród!!!TVN,POLSAT i GW zrobiła > sieczkę z mózgu głupiej młodzieży!!! Do okropnej osoby: Niewygodne wyniki, co nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!! 22.10.07, 17:36 wy napisał: > Pierwsze o czym pomyślałem po ogłoszeniu wyników,to emigracja!!! > Jest Mi wstyd że mamy taki głupi naród!!!TVN,POLSAT i GW zrobiła > sieczkę z mózgu głupiej młodzieży!!! ales glupi pissympatyku. Nie wrocimy. Przynajmniej jeszcze nie teraz. Fakt powinienes sie bac. Jesli wrocimy to ty wypadasz na bezrobocie... Jezyk obcy.. (chyba tylko polski dla Ciebie pod ta kategorie mozna podciagnac)... doswiadczenie zawodowe (wbrew pozorom nie wsyzscy pracuja na zmywakach i budowach... idz dac na msze i dawaj na rozaniec w radiu co ma ryja... Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!! 22.10.07, 17:51 Widze, ze masz / macie wysokie mniemanie o sobie, lecz umiejetnosci zarobienia w Polsce godziwych pieniedzy zadnych. Wiekszosc z was tam zostanie, wbrew gloszonym klamstwom, ze po objeciu wladzy przez PO wrocicie z milosci do normalnej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
mkkacprzak Re: Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!! 22.10.07, 18:03 Nie jestem wielką zwoleniczką byłego rządu, ale co fakt to fakt. To się nazywa pranie mózgu i owczy pęd... Jak się człowiekowi 100 tys razy coś powtórzy to w końcu przyjmie to za swoja właśną opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!! 22.10.07, 18:20 No to powtorzmy po raz 100.001: "nie bedzie sojuszu z Samoobrona, Jaroslaw Kaczynski nie bedzie premierem, zbudujemy 3 mln. mieszkan" Odpowiedz Link Zgłoś
mkkacprzak Re: Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!! 22.10.07, 19:36 Ze smutkiem zawiadamiam Cie, że Pan Donio już robi to samo... Nie dalej jak dwa dni temu mówił,że w jego rządzie nie ma miejsca dla Robkity, a dziś podał informacje, że widzi go w swoim rządzie. Hmmm, czyżby to jakaś choroba społeczna? Alzheimer? Czy po prostu politycy plują z ust gównem i nie warto tego słuchach, zapamiętywać, a co dopiero analizować. Odpowiedz Link Zgłoś
marmas Re: Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!! 22.10.07, 20:22 mkkacprzak napisała: > Ze smutkiem zawiadamiam Cie, że Pan Donio już robi to samo... Nie > dalej jak dwa dni temu mówił,że w jego rządzie nie ma miejsca dla > Robkity, a dziś podał informacje, że widzi go w swoim rządzie. Hmmm, > czyżby to jakaś choroba społeczna? Alzheimer? Czy po prostu politycy > plują z ust gównem i nie warto tego słuchach, zapamiętywać, a co > dopiero analizować. Ech wy naiwni! Polityk zrobi wszystko i obieca wszystko, by zdobyc glosy - czytaj prace. Ilu z was wypisywalo bzdury o sobie w CV?! Gdyby to wszystko bylo prawda, to placiliby wam za bycie soba, tacy jestescie wyjatkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!! 23.10.07, 02:09 Alez politycy na calym swiecie pluja z ust gownem. Trik polega na tym, ze niektorzy cos jeszcze przy tym robia jak np. poprawa gospodarki czy uchwalanie sensownego i przemyslanego prawa . Odpowiedz Link Zgłoś
london111 Re: Teraz zacznie się emigracja na masową skalę!! 22.10.07, 18:15 to chyba bylem w mniejszosci,takie tez mialem odczucie stojac w kolejce pod konsulatem,mam 25 lat glosowalem na PiS choc wcale ich nie uwazalem za partie idealna. Na kolorowe slogany Tuska nie dalem sie nabrac,odnosze wrazenie ze emigranci widza Polske taka jaka im pokaze tvn i g.wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
dis_and_dat_kid Już po wyborach. No to kiedy wracacie? 22.10.07, 17:25 co mnie obchodzi kto rzadzi? interesuje mnie poziom zycia, a ten sie specjalnie nie zmienia. Politycy maja na niego wplyw, ale mowimy o dziesiecioleciach, a ja nie mam zamiaru zmarnowac sobie zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Już po wyborach. No to kiedy wracacie? 22.10.07, 17:28 Na szczescie, te wybory pokazaly, ze ludzi obchodzi kto rzadzi. Niech zgadne - nie glosowales/las ? Odpowiedz Link Zgłoś
popeye Już po wyborach. No to kiedy wracacie? 22.10.07, 17:29 Po ogloszeniu abolicji podatkowej popeye, Berkshire, UK Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: Już po wyborach. No to kiedy wracacie? 22.10.07, 17:35 <eeetam...wcale nie o to chodzi,by wracac...ale to niezbity dowod,ze Polacy nie sa glupi....tylko rzad oglupial...cale szczescie ,ze koniec tej farsy...! ciesze sie bardzo....ze rodacy tak sie spisali...niech zyje MLODOSC i tak 3mac !!!!!!!!!!!!pozdrawiam wsyzstkich rodakow na calym globie !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bambambama Nie, nie wracamy. 22.10.07, 17:29 Przynajmniej ja nie wracam. Co sie zmienilo z niedzieli na poniedzialek zebym mial wrocic? Czy dostane pensje 11tys netto za spokojna prace 35 godzin w tygodniu jak w Irlandii? Gazeto, optymizm jest potrzebny do zycia, ale optymizmem czlowiek sie nie naje. Nie podpuszczaj, gazeto, tysiecy dobrze zarabiajacych ludzi do powrotu do niepewnosci. Owszem, cieszyc sie moga wszyscy zwiazani z PO. Oni beda beneficjentami wyniku tych wyborow. Syty glodnego nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
mkkacprzak Re: Nie, nie wracamy. 22.10.07, 18:10 Zgadzam się z Toba! Ani PIS ani LID ani PO, nikt z nich Ci nic nie da, bo każde chce dojść do władzy dla siebie, a nie dla nas. A młodzi ludzie muszą sami sobie zapracować, bo inaczej zdechną z głodu, i czy to będzie w USA, w Kenii, w Irlandii czy w Polsce to jest tylko nasza decyzja i zaden peowiec ani pisior mi nie będzie mówić, gdzie mam żyć i pracować! Odpowiedz Link Zgłoś
luks82 bylem pod konsulatem, ale sobei odpuscilem.. 22.10.07, 17:31 kolejka do ambasady ok godzine, do konsulatu trzy.. wiem, ze bylo wiecej osob ktore po prostu rezygnowaly.. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 jak tylko Tusio zrobi 'cud gospodarczy' 22.10.07, 17:32 ale to sie oznacza za raczej nie w ciagu najblizszych 4 lat ale BARDZO PROSZE WSZYSTKICH WYBORCOW PO ABY WRACALI DO POLSKI trzeba byc konsekwentnym doroslym i ponosic konsekwencje swoich wyborow za glosowalem na UPR, jak na razie zostaje Odpowiedz Link Zgłoś
jim777 Łezka sie kreci mi w oku Nie wiem czy nie za pozno 22.10.07, 17:32 Dziewczyna tutaj kolejne studia zaczela. Ja bym chetnie wrocil ale jak jeszcze chwile tu posiedze to nie wiem czy bedzie sens, w koncu na wakacje zawsze mozna poleciec...nawet na weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Wracajcie. Niedługo TUSK zrobi tutaj drugie Peru. 23.10.07, 08:20 Już nam niewiele brakuje. Standarty południowoamerykańskie mamy już od dawna. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
acmasters LOL 22.10.07, 17:34 a czemu nie napiszecie o USA i o Rzymie? Dlatego bo tam PiS wygrał? I to w USA stosunkiem głosów 3:1? Żałośni jesteście. Zero tolerancji dla ludzi innych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.v.e.r.i.c.k wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/ W/149901.htm 22.10.07, 17:55 gazeta jak zwykle obiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.v.e.r.i.c.k Re: wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/ W/149901.htm 22.10.07, 17:56 Odpowiedz Link Zgłoś
bewi1 Na emeryturze? 22.10.07, 17:34 Niech policze. 65 (wiek emerytalny)-36=29. Prosty wynik. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
kali23 Po kiego ch.. a mamy wracać? 22.10.07, 17:39 Do jeszcze większego syfu? Do państwa . w którym rządzi łapówkarz Krause,dr Kolczyk itp, hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_dick Re: Po kiego ch.. a mamy wracać? 22.10.07, 17:44 To PO jakiego ch... glosowales na PO? Odpowiedz Link Zgłoś
vindel Już po wyborach. No to kiedy wracacie? 22.10.07, 17:40 czuje ze cos sie zmienilo naprawde mam 31 lat..ocalalem prowadzony na rzez.... Odpowiedz Link Zgłoś
stuleja Już po wyborach. No to kiedy wracacie? 22.10.07, 17:42 A po co wracać? Mieszkając np.: w Niemczech mam blisko do Polski i moge przyjechać kiedy chcę. Żeby jednak wracać, to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Większość wyjechała z powodu Tuska 22.10.07, 17:44 i jemu podobnych. Więc jeszcze ze 4 lata zostaną... Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Macie emigranci przedsmak tego co Was tu czeka 22.10.07, 17:44 Nie raz bedziecie jechali kawal drogi tylko po to zeby uslyszec od urzedasa ze jechaliscie na marne, bo brakuje pieczatki typu 234097234b albo pani urzedas ma zly dzien i jej sie wasza facjata nie podoba. Nie sadze aby ktos kto mieszka pare lat w normalnym kraju chcial wracac tam gdzie śróbka zawsze do nakrętki nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maniakon <a href="http://17wojewodztwo.blox.pl/html" target="_blank">17 22.10.07, 17:45 jezeli wybory za granica mialyby byc uniewaznione to rozumiem ze musza byc powtorzone a wtedy zorganizujemy sie lepiej i zadlosuje 200 a nie 100tys ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 dzieci w Iralndii głosowały na pracodawcę z UE 22.10.07, 17:48 Te dzieci polskie zostały otumanione przez media i Platformę liberała Tuska. Teraz te dzieciaki z prestensjami muszą kierować się do TVN i Polsatu. Ogłupieni dziennikarze z pokorą wysłuchiwali obiecanki Tuska , że stanieje chleb i będzie cud gospodarczy. Nikt temu panu z rozbieganymi oczkami nie zwrócił uwagi , że bredzi. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: dzieci w Iralndii głosowały na pracodawcę z U 23.10.07, 00:34 jan3211 napisał: > Te dzieci polskie zostały otumanione przez media i Platformę > liberała Tuska. Teraz te dzieciaki z prestensjami muszą kierować się > do TVN i Polsatu. Ogłupieni dziennikarze z pokorą wysłuchiwali > obiecanki Tuska , że stanieje chleb i będzie cud gospodarczy. Nikt > temu panu z rozbieganymi oczkami nie zwrócił uwagi , że bredzi. Te, jak piszesz dzieci nie dały się zbajerować kaczystom. Odpowiedz Link Zgłoś