puara 09.01.04, 23:19 mam pytanie o karte VECTONE!!Gdzie mozna ja kupic we Wloszech?Czy tylko przez interenet czy tez jest w wolnej sprzedazy?A jesli tak to gdzie? Na poczcie ,w tabacchi?Prosze o szybka odp!!!! dzieki puara Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bellasnella Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 10.01.04, 11:03 Ja polecam kartę WIND dostępną we wszystkich dobrych tabacchi, kosztuje 5 euro i z budki telef. na stały telefon w Polsce mam równiutkie 45 min. NIe wiem czy coś tańszego się znajdzie Odpowiedz Link
elsaa Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 10:16 ja polecam karte z rysunkiem Tajmahal (nie wiem jakiej to firmy) ale dzwoniąc z telefonu stacjonarnego jest ok 150 minut. na ostaniej było ich 220 ale nie wiem czy nie była to jakaś promocja na świeta. karta kosztuje 5€. Odpowiedz Link
bellasnella Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 12:51 Ja również używałam tej z Tajmahal (zielona). Tyle że z budki telefonicznej na stały numer w Polsce jest tylko coś ok. 30-35 min :( Nie wiem od czego to wszystko zależy (miasta z którego się dzwoni? ) Może ma ktoś jeszcze jakieś rady? Będziemy wdzięczne, saluti Odpowiedz Link
elsaa Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 14:13 jesli dzwonisz korzystajac z bepłatnego numeru dostępowego to rzeczywiscie tych minut jest niewiele. jesli jest na karcie numer do miasta w którym jestes to wystarczy zadzwonić na ten numer z normalnej karty telefonicznej i bedziesz miała przynajmniej trzy razy wiecej czasu.tylko ze koszt wychodzi podwójny. możesz popytać znajomych czy nie maja w swoich domach takiej taryfy telecomu ze płaca tylko 10 centów za kazde połaczenie we włoszech bez limitu czasowego. wtedy mozesz gadać ile tylko zechcesz:) wiem tez że na karcie pomarańczowej z rysunkiem ameryki (nigdy nie pamietam nazw), jeśli dzwonicie na numer z mediolanu to tez jest chyba ok 180 minut. więcej jest też minut jesli dzwoni sie do warszawy. ale dlaczego tak jest to juz zupełnie nie rozumiem:) Odpowiedz Link
daisy123 Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 16:43 Polecam karte Europa Est (zielona z flagami panstw) dzwoniac z telefonu stacjonarnego jest ok.230min na rozmowe do Polski. Karta kosztuje 5,16 euro i co jest wazne mozna ja uzywac przez 3 miesiace od pierwszego polaczenia - waznosc wielu kart wynosi 1 miesiac i czasami nie sposòb ich wykorzystac. Odpowiedz Link
puara Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 21:05 A gdzie mozna kupic te Europe Est?Moj ukochany nie bardzo wie gdzie ich szukac:) Jesli starcza na tak dlugo to wrecz niesamowite!!!Swietnie!!!!:))Blagam napisz gdzie??!Z gory dzieki!! vera Odpowiedz Link
daisy123 Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 12.01.04, 22:42 O karty trzeba pytac wszedzie tam, gdzie sprzedaja takowe. Tu gdzie mieszkam (pod Mediolanem)akurat tych Europa Est pan w sklepie juz nie trzyma i w zamian oferuje mi karty na dzwonienie do Ameryki Poludniowej - do Polski z takiej karty jest 160min., ale uzywam jej w wiekszosi do dzwonienia do USA. Europa Est ostatnio kupilam w Triescie, ale gdy sie trafi do sklepu, ktòry ma wybòr kart zdarza sie, ze sa w stanie sprowadzic taka karte, ktòra Cie interesuje.Moge Ci podac nr info Europa Est:333 9361604 . Moze dzwoniac tam podadza Ci jakis namiar, gdzie mozna kupic karte. Odpowiedz Link
paszis Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 13.01.04, 10:36 daisy123 napisała: > O karty trzeba pytac wszedzie tam, gdzie sprzedaja takowe. Tu gdzie mieszkam > (pod Mediolanem)akurat tych Europa Est pan w sklepie juz nie trzyma i w zamian > oferuje mi karty na dzwonienie do Ameryki Poludniowej - do Polski z takiej > karty jest 160min., ale uzywam jej w wiekszosi do dzwonienia do USA. Europa Est > > ostatnio kupilam w Triescie, ale gdy sie trafi do sklepu, ktòry ma wyb&o > grave;r kart > zdarza sie, ze sa w stanie sprowadzic taka karte, ktòra Cie interesuje.M > oge Ci > podac nr info Europa Est:333 9361604 . Moze dzwoniac tam podadza Ci jakis > namiar, gdzie mozna kupic karte. Jakiej firmy jest karta "Europa Est" ? Przeszukalem net a takowej nie znalazlem. Karty Vectone powinienes dostac w tabakierach itp. przynajmniej ktoras z tych: GOLD -min TAJ MAHAL -min HOLALATINA -min (ta z kawą) Pozdrawiam Pasza.. Odpowiedz Link
paszis Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 13.01.04, 10:39 Oj jakis blad? GOLD - 205 min TAJ MAHAL - 205 min HOLALATINA - 160 min (ta z kawą) Pozdrawiam Pasza.. Odpowiedz Link
daisy123 Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 06.02.04, 23:56 Ostatnie 2 karty Europa Est nabyte przeze mnie (w 2 ròznych, odleglych maistach) mialy tylko 14 min. na rozmowe do Polski :((((((((((((( Odpowiedz Link
paszis Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 17:26 Niedawno pruszalem ten wlasnie temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10307&w=9125186 Najtansze sa: www.vectoneshop.com/english/calcdisplay.asp?c1=Italy&c2=Poland ale z tel. stacjonarnego. Tam tez mozesz je kupic.Widzialem gdzies w necie dwie po 5Eu za 5Eu!! >bellasnella >Ja polecam kartę WIND dostępną we wszystkich dobrych tabacchi, kosztuje 5 euro >i z budki telef. na stały telefon w Polsce mam równiutkie 45 min. NIe wiem czy >coś tańszego się znajdzie Fakt z budki chyba najtaniej. A tu cos dla dzwoniacych z PL 0,35zl min (na komorke niet!) tanifon.pl/ Pozdrawiam Pasza.. Odpowiedz Link
daisy123 Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 14.01.04, 22:39 Jakiej firmy jest karta Europa Est? Z tym klopot, bo na karcie jest napisane tylko (na czerwono) Europa Est i pod spodem:International Phone Card. Na odwrotnej stronie karty sa podane nr tel. odnoszoce sie do poszczegòlnych jezykòw i jest nr info:333 9361604 i mysle, ze moze pod tym nr dadza ci jakies informacje. Powtarzam: przy kupowaniu karty nalezy powiedziec, ze chodzi o dzwonienie do Polski i wtedy sprzedawca poradzi co sie oplaca kupic. Ja w taki sposòb trafilam na Europa Est. Odpowiedz Link
paszis Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 17:42 Mozesz jeszcze przegladnoc tu: www.tariffe.it/operatori/tariffe_telefoniche.php3 Pozrawiam Pasza.. Odpowiedz Link