Dodaj do ulubionych

Tanie telefony z wloch do polski,POMOC!

09.01.04, 23:19
mam pytanie o karte VECTONE!!Gdzie mozna ja kupic we Wloszech?Czy tylko
przez interenet czy tez jest w wolnej sprzedazy?A jesli tak to gdzie?
Na poczcie ,w tabacchi?Prosze o szybka odp!!!!
dzieki
puara
Obserwuj wątek
    • bellasnella Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 10.01.04, 11:03
      Ja polecam kartę WIND dostępną we wszystkich dobrych tabacchi, kosztuje 5 euro
      i z budki telef. na stały telefon w Polsce mam równiutkie 45 min. NIe wiem czy
      coś tańszego się znajdzie
    • puara Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 10.01.04, 22:14
      Grazie!!! : )
      • elsaa Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 10:16
        ja polecam karte z rysunkiem Tajmahal (nie wiem jakiej to firmy) ale dzwoniąc
        z telefonu stacjonarnego jest ok 150 minut. na ostaniej było ich 220 ale nie
        wiem czy nie była to jakaś promocja na świeta. karta kosztuje 5€.
    • bellasnella Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 12:51
      Ja również używałam tej z Tajmahal (zielona). Tyle że z budki telefonicznej na
      stały numer w Polsce jest tylko coś ok. 30-35 min :( Nie wiem od czego to
      wszystko zależy (miasta z którego się dzwoni? )
      Może ma ktoś jeszcze jakieś rady? Będziemy wdzięczne, saluti
      • elsaa Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 14:13
        jesli dzwonisz korzystajac z bepłatnego numeru dostępowego to rzeczywiscie
        tych minut jest niewiele. jesli jest na karcie numer do miasta w którym jestes
        to wystarczy zadzwonić na ten numer z normalnej karty telefonicznej i bedziesz
        miała przynajmniej trzy razy wiecej czasu.tylko ze koszt wychodzi podwójny.
        możesz popytać znajomych czy nie maja w swoich domach takiej taryfy telecomu
        ze płaca tylko 10 centów za kazde połaczenie we włoszech bez limitu czasowego.
        wtedy mozesz gadać ile tylko zechcesz:) wiem tez że na karcie pomarańczowej z
        rysunkiem ameryki (nigdy nie pamietam nazw), jeśli dzwonicie na numer z
        mediolanu to tez jest chyba ok 180 minut. więcej jest też minut jesli dzwoni
        sie do warszawy. ale dlaczego tak jest to juz zupełnie nie rozumiem:)
        • daisy123 Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 16:43
          Polecam karte Europa Est (zielona z flagami panstw) dzwoniac z telefonu
          stacjonarnego jest ok.230min na rozmowe do Polski. Karta kosztuje 5,16 euro i
          co jest wazne mozna ja uzywac przez 3 miesiace od pierwszego polaczenia -
          waznosc wielu kart wynosi 1 miesiac i czasami nie sposòb ich wykorzystac.
          • puara Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 21:05
            A gdzie mozna kupic te Europe Est?Moj ukochany nie bardzo wie gdzie ich
            szukac:)
            Jesli starcza na tak dlugo to wrecz niesamowite!!!Swietnie!!!!:))Blagam
            napisz gdzie??!Z gory dzieki!!
            vera
            • daisy123 Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 12.01.04, 22:42
              O karty trzeba pytac wszedzie tam, gdzie sprzedaja takowe. Tu gdzie mieszkam
              (pod Mediolanem)akurat tych Europa Est pan w sklepie juz nie trzyma i w zamian
              oferuje mi karty na dzwonienie do Ameryki Poludniowej - do Polski z takiej
              karty jest 160min., ale uzywam jej w wiekszosi do dzwonienia do USA. Europa Est
              ostatnio kupilam w Triescie, ale gdy sie trafi do sklepu, ktòry ma wybòr kart
              zdarza sie, ze sa w stanie sprowadzic taka karte, ktòra Cie interesuje.Moge Ci
              podac nr info Europa Est:333 9361604 . Moze dzwoniac tam podadza Ci jakis
              namiar, gdzie mozna kupic karte.
              • paszis Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 13.01.04, 10:36
                daisy123 napisała:

> O karty trzeba pytac wszedzie tam, gdzie sprzedaja takowe. Tu gdzie mieszkam
                > (pod Mediolanem)akurat tych Europa Est pan w sklepie juz nie trzyma i w
                zamian
                > oferuje mi karty na dzwonienie do Ameryki Poludniowej - do Polski z takiej
                > karty jest 160min., ale uzywam jej w wiekszosi do dzwonienia do USA. Europa
                Est
                >
                > ostatnio kupilam w Triescie, ale gdy sie trafi do sklepu, ktòry ma wyb&o
                > grave;r kart
                > zdarza sie, ze sa w stanie sprowadzic taka karte, ktòra Cie interesuje.M
                > oge Ci
                > podac nr info Europa Est:333 9361604 . Moze dzwoniac tam podadza Ci jakis
                > namiar, gdzie mozna kupic karte.

Jakiej firmy jest karta "Europa Est" ? Przeszukalem net a takowej nie znalazlem.
                Karty Vectone powinienes dostac w tabakierach itp. przynajmniej ktoras z tych:
                GOLD -min
                TAJ MAHAL -min
                HOLALATINA -min (ta z kawą)

Pozdrawiam
                Pasza..

• paszis Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 13.01.04, 10:39
                  Oj jakis blad?
                  GOLD - 205 min
                  TAJ MAHAL - 205 min
                  HOLALATINA - 160 min (ta z kawą)

Pozdrawiam
                  Pasza..
          • daisy123 Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 06.02.04, 23:56
            Ostatnie 2 karty Europa Est nabyte przeze mnie (w 2 ròznych, odleglych
            maistach) mialy tylko 14 min. na rozmowe do Polski :(((((((((((((
    • paszis Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 17:26
      Niedawno pruszalem ten wlasnie temat:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10307&w=9125186
      Najtansze sa:
      www.vectoneshop.com/english/calcdisplay.asp?c1=Italy&c2=Poland
      ale z tel. stacjonarnego.
      Tam tez mozesz je kupic.Widzialem gdzies w necie dwie po 5Eu za 5Eu!!

>bellasnella
      >Ja polecam kartę WIND dostępną we wszystkich dobrych tabacchi, kosztuje 5 euro
      >i z budki telef. na stały telefon w Polsce mam równiutkie 45 min. NIe wiem czy
      >coś tańszego się znajdzie
      Fakt z budki chyba najtaniej.

A tu cos dla dzwoniacych z PL 0,35zl min (na komorke niet!)
      tanifon.pl/
      Pozdrawiam
      Pasza..

• daisy123 Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 14.01.04, 22:39
        Jakiej firmy jest karta Europa Est? Z tym klopot, bo na karcie jest napisane
        tylko (na czerwono) Europa Est i pod spodem:International Phone Card. Na
        odwrotnej stronie karty sa podane nr tel. odnoszoce sie do poszczegòlnych
        jezykòw i jest nr info:333 9361604 i mysle, ze moze pod tym nr dadza ci jakies
        informacje. Powtarzam: przy kupowaniu karty nalezy powiedziec, ze chodzi o
        dzwonienie do Polski i wtedy sprzedawca poradzi co sie oplaca kupic. Ja w taki
        sposòb trafilam na Europa Est.
    • paszis Re: Tanie telefony z wloch do polski,POMOC! 11.01.04, 17:42
      Mozesz jeszcze przegladnoc tu:
      www.tariffe.it/operatori/tariffe_telefoniche.php3
      Pozrawiam
      Pasza..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka