Dodaj do ulubionych

Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia

IP: *.wroc.zigzag.pl 05.08.04, 15:57
proponuje powymieniac sie na forum informacjami, gdzie mozna tanio kupic
wyposazenie do mieszkan. Np: deski na podlogi, schody, sprzet agd, kuchnie,
ceramika, armatura itd. Wiem ze najprosciej jest pojezdzic i poszukac ale sa
tez okazje - ukryte dla zwyklych smiertelnikow. pozdrawiam wszystkich i smuce
sie z Tymi ktorych czekaja wydatki na doprowadzenie do urzytecznosci
upragnionego mieszkania.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dora Re: Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia IP: *.wroclaw.mm.pl 05.08.04, 19:29
      Popieram w całej rozciągłości!
      Nas też to czeka niebawem - a już dziś się martwię jakie koszty poniesiemy na
      schody na upragnioną antresolę.
      Może ktoś wie gdzie i za ile mogłabym kupić schody - najlepiej drewniane z
      wykończeniem stalowym (choć nie koniecznie) za stosunkowe niskie pieniądze?
      Słyszałam o wesji 10000 a ja się nastawiłam na góra 3000-4000.

Pozdr
      Dora
      • Gość: ew-ka Re: Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 11:11
        serdecznie popieram tą inicjatywę. Mam ten sam problem ze schodami na
        antresolę. Będę szukac u rzemieślników, bo to chyba jedeny sposób na obniżenie
        ceny. Również będę wdzięczna za wszelkie nammiary.
        pozdr.
        ew-ka
        • Gość: Dora Re: Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.04, 09:27
          Znalazlam cos ciekawego - moze nie koniecznie do 100%-wego skorzystania i zakupow ale moze do sprawdzenia na czym finansowo stoimy :-)
          Ja musze dowiedziec sie konkretnych wymiarow i tez tam posle zapytanie i poprosze o wycene-moze warto popatrzec poza granicami Wrocka-moze sie oplaci.

www.schody.net.pl/wycena_schodow.php

Pozdr
          Dora
          • Gość: ew-ka Re: Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 19:04
            ja tez znalazłam coś ciekawego odnośnie schodów
            www.schody.pl

e.
    • mcmacpl Re: Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia 06.08.04, 12:58
      > proponuje powymieniac sie na forum informacjami, gdzie mozna tanio kupic
      > wyposazenie do mieszkan (...)

> sprzet agd,
      W internecie.

> ceramika, armatura itd.
      W małych badziewnych sklepikach, gdzie musisz zamówić towar i możesz się
      potargować. Proponuję sprawdzić na ul. Prusa.
      • Gość: Ania Re: Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia IP: *.lukas.com.pl 11.08.04, 18:14
        Witam
        >armatura,łazienka - mały sklepika na Prusa (przed TPSA jadąc od strony pl.
        Bema) - można się targować, dowożą gratis, nie ma problemu z wymianą czy
        zwrotem towaru - sprawdzone przedwczoraj :)
        >plytki ceram. - kupiłam w małym sklepie (raczej hali :) na Leśnicy, ceny
        niższe niż Cermag czy Adako (na tych pł., które wybrałam 7PLN na metrze), dod.
        można się trochę potargować, dowożą zakupiony towar gratis
        >panele - hurtownia Bel-pol na Olsztyńskiej (boczna Brucknera, hurtownia "na
        tyłach" salonu Volvo, ceny w miarę ok, można się trochę potargować, miła
        obsługa i dowóz gratis
        Po rekonesansie wydaje mi się, że należy omijać szerokim łukiem Castoramę, OBI,
        Praktikera czy LMerlin - drożej, trzeba płacić za dowóz i to niemało i raczej
        taka sobie obsługa (z łaską). Te sklepy najlepiej odwiedzić, żeby sprawdzić na
        ekspozycjach, co nam odpowiada, a zamówić w małym, badziewnym, gdzie brak
        wystawnej ekspozycji ale można się potargować...
        Pozdrawiam urządzających własne M.
        Ania
        • Gość: Malwa Re: Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.04, 18:24
          Świetny wątek! :-) Akurat niedługo wprowadzam się do nowego mieszkanka, więc te
          cenne informacje będą jak znalazł. Zachęcam do podawania kolejnych wskazówek, a
          sama, jak czegoś się dowiem, nie omieszkam o tym tutaj napisać.
        • Gość: Fircyk Re: Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia IP: 193.30.160.* 16.08.04, 09:25
          Witam...

A ten mały sklepik z płytkami na Leśnicy to jak mozna bliżej zlokalizować?

Pozdrawiam i czekam na info:)
          Fircyk
          • Gość: Ania Re: Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia IP: *.lukas.com.pl 19.08.04, 21:06
            Jadąc od miasta zaraz przed Hermesem w lewo i po 40 metrach w bramę po lewej -
            i już widać. W razie czego - tel. 349-54-70 :)

Ania
    • Gość: new Re: Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia - AGD IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.04, 01:34
      "Maly badziewny" sklepik z AGD znajduje sie kolo Grunwaldu w Sedesowcach na
      przeciwko stacji Orlen. Adres to chyba maja ul.Sklodowska. Wydaje mi sie, ze
      specjalizuja sie w lodowkach, ale kupilismy tam tez troche drobnego AGD.
      Oczywiscie nie ma co liczyc na ogladanie sprzetu, czy super fachowe doradztwo.
      My szukalismy najpierw informacji w Internecie na stronach producentow, a potem
      z konkretnym typem i numerem szlismy pytac sie o cene. Sciagaja wszystko z
      hurtowni i mozna pytac o kazdy rodzaj sprzetu od mlynkow do pralek. Dowoz
      mielismy gratis. Ceny przystepne, nizsze niz Euro czy Media. Gruby jest rozsadny
      i z nim pogadasz, ten drugi jest troche wolniejszy. A jeszcze jedno: sciagneli
      nam sprzet, ktory producent dopiero wprowadzal na rynek a w RTVEuroAGD nawet w
      glownej hurtowni jeszcze nie mieli. Jak chcielismy kupic kuchenke to jednak nie
      byli atrakcyjni cenowo i wybralismy BONUS na Krzywoustego, bo mieli najtaniej,
      ale nie obylo sie bez problemow, reklamacji i nerwow. Raczej nie polecam.
    • Gość: Rafall Re: Nowe mieszkanie - zakupy wyposazenia IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 27.08.04, 12:00
      Hej
      Czy ktos kupowal plytki do polozenia bez fug ?
      Ciekawy jestem waszych opini na temat tego rodzaju plytek.
      Czy takie plytki sa duzo drozsze ? Jakie polecacie ?

BR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka