Dodaj do ulubionych

Czy ktoś może ocenić wiarygodność firmy Sobol'a?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 11:02
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w firmie pana Sobola (rejon ulicy
Obozowej). Czy ktoś już miał jakieś doświadczenia z tym deweloperem -
pozytywne lub negatywne, bo słyszałem taką sobie opinię na temat tej firmy.
Proszę o rzetelne opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Niezadowolona Re: Czy ktoś może ocenić wiarygodność firmy Sobol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 01:45
      Szczerze mówiąc nie polecam. Firma Sobol'a to jednoosobowa firma, w której
      panem i władcą jest p.Sobol. Jedno jest pewne - nie można wierzyć w ani jedno
      słowo, czy obiecanki które ten pan wypowie. To typowy przykład dewelopera,
      który w każdej sytuacji stara się wyrwać jak najwięcej pieniążków od klienta a
      dać jak najmniej. W czasie budowy okazało się nagle, że za wszystko trzeba
      dopłacać (drzwi, ogrodzenie, dodatkowe metry mieszkania itp.) a w zamian
      okazuje się, że droga dojazdowa należy do p. Sobola i będie wiodła na następne
      jego osiedle. Przykłady można by mnożyć. A najgorsze jest to, że temu panu
      wydaje się, że wszystkim robi dobrze.
      • Gość: mieszkaniec Re: Czy ktoś może ocenić wiarygodność firmy Sobol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 12:40
        Też jestem raczej na nie...
      • ruczaj.x ????????? 20.12.04, 12:57
      • ruczaj.x Bardzo interesujące... 20.12.04, 13:00
        mieszkam obok, budynki są super - i jakoś nie dotarły do mnie żadne skargi..
        Jedz może na Obozową, i po pytaj po mieszkających tam ludziach - to chyba jednak skuteczniejsze.

[mogę się oczywiście mylić w sprawie Soboli, ale niczego takiego nie słyszałem, a mam mieszkanie tuż obok]
        • zembaty5 SOBOL'A wg mnie jest OK 17.02.05, 18:06
          wiadomo ze nie jest idealny - ale wg mnie nie mozna narzekac.
          wiem ze przy 1 i 2 etapie byly pewne utarczki - ale ja kupilem na
          najladniejszym etapie 3 - nie bylo zadncyh zgrzytow. Rzecz jasna konieczne
          ograniczone zaufanie - jak w biznesie. Wszystko miec na papierze - nic na gebe.
          Nic nie musielismy doplacac - zrobiono wszystko jak chcielismy - cena pierwotna
          zostala bez zmian.
          Co do drogi - wlasnie teraz pzrekazuje ja mieszkancom aktami notarialnymi - w
          marcu 2005.Potrzebowal tej drogi do bydowy etapu 3 - skonczyl budowe i
          pzrekazuje.
          Nie sadze aby ktos z 3 atapu mial jakies ogromne zale. Wyglada ze gosc sie
          wyrobil podczas poprzednich etapow.
          Ale 4etap jest brzydki - popytaj czy nie ma pieknych lokali na etapie 3. Byly
          jesienia po 2850pln. Super cena
    • zabiegana Re: Czy ktoś może ocenić wiarygodność firmy Sobol 07.04.05, 22:14
      Moze ktos jeszcze sie wypowie? Planuje kupic mieszkanie w etapie 4.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka