Dodaj do ulubionych

Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna.

09.02.05, 10:22
Kochane Dziewczyny,
pomozcie mi prosze wybrac szkole rodzenia. Chcialabym rodzic na Zelaznej i
ciezko mi jest zdecydowac sie na ktorakolwiek ze szkol akredytowanych przez
ten szpital. Problem tez polega na tym ze nie bardzo moge pozwolic sobie na
wycieczki po Warszawie w celu ich zwiedzenia. Informacje i zdjecia umieszczone
na ich stronach interentowych nie mowia mi zbyt wiele. Boje sie tez fatalnych
warunkow, o ktorych czytalam na forum. Prosze Was - podzielcie sie wlasnymi
doswiadczeniami poniewaz mam juz niewiele czasu - jestem w 28 tc. Bede bardzo
wdzieczna.
Pozdrawiam
Magda i Helenka
Obserwuj wątek
    • lolalilu Re: Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna. 09.02.05, 10:53
      co to znaczy fatalnych warunków?

Osobiście mogę polecić trzy szkoły:
      1. Urszuli Tataj-Puzyna - do niej chodziłam (na Ursynowie) - co prawda szkoła
      zmieniła siedzibę, ale ponoć na wiele ładniejszą w centrum medycznym Franklin.
      2. Małgosi Gierady-Radoń - z Małgosią rodziłam, jest świetną połozną,
      wspaniałym człowiekiem, ma maleńką córeczkę i jestem pewna, że jej zajęcia są
      super. Nie wiem jak wygląda miejsce w którym prowadzi zajęcia
      3. Edyty Dzireżak-Postek - Tam na zajęcia chodziły 3 moje koleżanki i były
      bardzo zadowolone. Należą raczej do osób wymagających - nie mówiły nic złego na
      temet warunków, więc sądzę, że były przyzwoite.
      • magda.holdun Re: Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna. 09.02.05, 11:12
        Lolu - dziekuje!
        Magda
        • lolalilu Re: Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna. 09.02.05, 13:21
          nie ma za co smile Jak będziesz miała jakies dodatkowe pytania odnośnie szpitala
          pisz na priva.
    • lullabies Re: Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna. 09.02.05, 14:56
      Ja kończę szkołę rodzenia Polskiego Centrum Edukacji na Żelaznej 41, róg
      Siennej. Jestem z niej bardzo zadowolona. Zajęcia są bardzo ciekawe, położne
      przemiłe i wesołe babki. Same plusy. Dla nas było ważne że zajęcia są w soboty
      i mój mąż nie przysypia na nich (jak mężowie koleżanek na zajęciach w
      tygodniu), bo jesteśmy oboje wypoczęci i chętni słuchać i ćwiczyć. Naprawdę
      polecam.
      Pozdrawiam.
      • aniaop Re: Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna. 10.02.05, 12:22
        Chodzilam do szkoly rodzenia Gosi Gierady-Radon i rodzilam z nia. Polecam z
        czystym sumieniem. A z drugim dzieckiem czekam az Gosia wroci z
        macierzynskiego, hihi.
        • ewa261 Re: Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna. 11.02.05, 16:02
          Ja z całego serca polecam "Centrum Rodziny" pani Joanny Wilk.
          Chodzę tam i naprawdę jestem strasznie zadowolona.Polecam przedewszystkim mamom
          które obawiają się porodu i mają jakiekolwiek pytania o ciąże a nikt nie chce
          odpowiedzieć.
          Pzdr
          • wegielek Re: Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna. 11.02.05, 21:58
            ja e\tez goraco polecam szkole Asi Wilk. jest ona sama, jako osoba re-we-la-cyj-
            na!!! mowi to tez moj maz. zanim trafilismy do niej, do jej szkoly,
            skonczylismy szkole rodzenia przy IMIDz na Kasprzaka, ale tylko dlatego tam
            chodzilismy ze byla wtedy refundowana przez NFZ. i bylo okropnie. pani
            prowadzila wyklad, pokazywala jakies wykresy, a atmosfera taka, ze balam sie o
            cokolwiek sptytac...
            pozniej u Asi - niebo a ziemia. naprawde. nie dosc ze poznalismy sie jakos w
            grupie (kazdy mial identyfikator z imieniem), to byl czas na mnostwo pytan
            (takze tych wydawaloby sie -glupichwink)) i Asia na nie odpowiadala, polozna tez.
            poza tym mozliwosc zrobienia sobie kawy/herbaty/wody. ach, az chce sie jeszcze
            raz...smile
            pzdr.
            • dorotami Re: Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna. 14.02.05, 12:22
              ja również polecam. Na początku byłam bardzo sceptyczna, gdy Asia mówiła, że na
              pewno będziemy utrzymywać kontakt z ludźmi z grupy, bo wspólne dzieci bardzo
              łączą. W sumie było nas siedem par. Z czterema przyjaźnimy się, spotykamy,
              przypominamy sobie o terminach szczepień itd do dziś (dzieci mają 3 latka).
              Gorąco polecam. Szkoła ma ponadto nową, piękną siedzibę. Miałam dużo kłopotów po
              porodzie i wtedy dziewczyny ze szkoły były naprawdę nieocenione. POLECAM.
    • lolalilu Info :) 14.02.05, 10:36
      Jeśli macie ochotę "poznać" tj. obejrzeć i połsuchać Gosię Gieradę-Radoń
      włączcie TVN Style w programie Klub Młodej Mamy się wypowieda smile) O ile dobrze
      zapamietałam godziny to możecie ten program obejrzec dziś o godzinach 15:00,
      17:00 i 20:30 oraz jutro o 12:30 i pewnie później ale nie zapamiętałam. Jutro o
      22:30 jest premiera nowego odcinka. Polecam smile
    • agusia99 Re: Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna. 15.02.05, 11:05
      Bardzo polecam Szkołę Rodzenia pp. Wandy i Adama Ekielskich. Położną
      współpracującą z nimi jest Agnieszka Suchenek - z Żelaznej. Zajęcia są raz w
      tygodniu - sobota przez 3-3,5h. I nie ma tutaj tylko i wyłącznie technik
      rodzenia i pielęgnacji. Podchodzi się od strony bardziej duchowej zarówno do
      dziecka jak i wydarzenia porodu. Oczywiście promują poród naturalny (mi to
      bardzo pomogło, bo po pierwszej cesarce, urodziłam drugie dziecko naturalnie).
      Pozdrawiam i gorąco zachęcam do skorzystania z ich propozycji.
      Agnieszka
      • afryka13 Re: Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna. 16.02.05, 17:13
        Ja też polecam szkołę Asi Wilk. Mój mąż też jest bardzo zadowolony a to ważne,
        żeby chętnie chodził i też czerpał coś dla siebie. Zajęcia odbywają się na
        Płockiej
        • wegielek Re: Pomozcie wybrac szkole rodzenia - Zelazna. 19.02.05, 09:48
          tak, zajecia w szkole rodzenia Joanny Wilk odbywaja sie w CENTRUM RODZINY przy
          ul. Płockiej 17 (nowa siedziba - bardzo ladna!!smile), jest to róf Wolskiej i
          Płockiej. nr tel kontaktowy do Joanny: 0 608 360 458. przystepna cena i super
          standard.
          polecam. sama jestem teraz w 5 mies. (20 tydzien) i zastanawiam sie ZNOW czy
          nie pojsc odswiezy sobie wiedzy noworodkowej.. smile
          pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka