Dodaj do ulubionych

Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe?

24.09.05, 22:10
Powiedzcie mi co fajnego jest w zdjeciach plenerowych np. na tle odrapanych
miejskich murów maksymalnie wysmarowanych grafiti? Już pomijam jak musi w
takim ciemnym zaułku np. pachnieć. Widziałam ostatnio takie zdjecia i wszyscy
się nimi zachwycali, nie wiem czy to kwestia mody i tego że trzeba się tym
zachwycać czy zamiłowania do jakiejś dziwnej sztuki. Tylko nie mówcie że
drzewka i stawki & kwiatki wyszły już z mody bo sie załamię wink
Obserwuj wątek
    • viinga Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 24.09.05, 22:42
      Wiesz tez się nad tym zastanawiałam. Poprostu nie mogłam uwierzyć, ze komus cos
      takiego moze sie podobać. Mysle, że jak każda moda, ta tez kiedys przeminie, a
      właściciele tych zdjeć beda sie ich wstydzic. Dla mnie najpiekniejsze zdjecia
      są na tle zieleni, kwiatów itp.
      • rybka_w_lusce Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 24.09.05, 22:55
        na tle Grafitti???? ooooo...
        Nie lubie zdjęć tradycyjnych, ale zdjęcia na tle ładnegi murku, stawku czy w
        parku są o wiele ciekawsze niz takie na tle śmietników...

ja jednak wole zachowany romantyczny klimat.
        • majowa-panna Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 25.09.05, 01:35
          Ja też wolę naturę, kwiatki i te sprawy, niesie tyle możliwości i jest po
          prostu uniwersalna smile Jak znajdę link do "tych" zdjęć to wkleję to same
          zobaczycie i osądzicie...
    • makumbala Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 25.09.05, 12:00
      Niektórzy fotografowie próbuja złapac klienta "na efekt" i wmawiaja,ze bedzie
      nowoczesnie jesli sfotografuje młodych w fabryce,albo na torach kolejowych,w
      rekawicach bokserskich lub na budowie. Takie zdjecia moga sie podobac przez
      chwile ale potem bedziemy sie ich wstydzic.No bo jak wyjasnimy rodzinie,ze
      sfotografowalismy sie na tle obskurnej fabryki lub zardzewiałego wagonu
      kolejowego?
      • marylanierodowicz Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 25.09.05, 12:11
        Akurat wagon nie jest zły (o ile nie jest pomalowany sprayem)... tory też nie
        są zle o ile nie ma pan młody rękawic...
        cienka jest ta granica tego co byc powinno, a co nie.
    • nie.migotka Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 25.09.05, 12:23
      Czemu od razu dziwne? Dla mnie dziwne jest robienie zdjęć: panna młoda podwija
      kiecke, pan młody łapie za podwiązkę lub panna młoda z jednej strony drzewa pan
      młody z drugiej strony drzewa etc. Oglądałam w necie sesję zdjęć pary młodej ze
      "Starej Pragi", bardzo mi się podobała, zdjęcia z klimatem, nie oklepane
      kwiatuszki, motylki, drzewka smile Podoba mi sie pomysł. Szkoda, że w miejscu gdzie
      będzie mój ślub i wesele ma takich miejsc.

Wszystko jest kwestią gustu, jednym podoba się przysłowiowy ogródek innym stara
      kamienica. Najważniejsze aby się dobrze czuć i dobrze bawić pozując do zdjęć smile

Pozdr. (tych co lubią ogródki i stare kamienicesmile
    • dagny1001 Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 25.09.05, 17:14
      Dla mnie zdjęcia plenerowe są w ogóle dziwne, choć jak miałabym wybierać to
      wolałabym graffiti niż stawek i kwiatki. Ale zdjęcia plenerowe są ogólnie
      sztuczne i pretensjonalne. Wystarczającą pamiątką są zdjęcia z przygotowań,
      błogosławieństwa, ślubu, składania życzeń. Naturalne i piękne.
    • monikaa13 Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 25.09.05, 18:06
      nie nie wyszły, al eludzią wolą widziec coś innego, oryginalnego poprostu, mi
      tez podobają się takie zdjęcia, ale sama mam takie zupełnie normalne, robione
      na plaży, z pięknym widokiem na morze i zdjęcia są zupełnie normalne ale piękne
    • evelina2000 Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 25.09.05, 19:29
      Uwazam,ze najpiekniejsze są proste zdjecia plenerowe. Te wszystkie
      fabryki,grafitti i oskurne sciany w tle to jakies nieporozumienie. Na siłe
      tworzenie nowo-mody
      • sol_bianca Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 25.09.05, 19:35
        A jak ktoś po prostu lubi fabryki i grafitti? Nie pomyślałyście, że to nie musi
        być kwestia mody czy szpanu, tylko po prostu zainteresowań?
        • fotobern Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 11.10.05, 10:02
          Miło czytać o nowej modzie panującej w fotografii ślubnej... ale czy to jest
          rzeczywiście moda?... Zawsze będą pojawiały się osoby, którym takie akurat
          zdjęcia się nie podobają i nie będą podobały... Trzeba bardzo dobrze poznać
          młodą parę, tak dobrze aby można dostosować zdjęcia do ich osobowowości i
          charakteru czy nawet zainteresowań. Te zdjęcia są wyważone... są i dla rodziny
          są i dla nich.
    • mynia_pynia Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 25.09.05, 20:04
      Moja koleżanka ma zdjęcia na zamku i w parku i są naprawde super, ale
      najładniejsze, takie zapierające dech w piersiach (dosłownie).
      To jak siedzą już po sesji na schodach kamiennych i palą papierosy (fotograf im
      zrobił tak rewelacyjne ujęcie, że szok)
    • yggdrassill Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 25.09.05, 20:24
      moze to jest fajne w takich zdjeciach ze sa oryginalne, nie ma w nich
      plastykowosci ktore czesto towarzysza zdjeciom parkowym
      czesto parkowe zdjecia sa po prostu nudne bo mozna je zobaczyc w prawie kazdym
      albumie slubnym, ilez mozna ogladac zdjec na tle zieleni lub palacu? Piec,
      dziesiec a potem przelatujesz je mechanicznie bo nie ma na czym oka zawiesic
      w zdjeciach w innych miejscach mozna wykrzesac niepowtarzalnosc...
    • kasialoska Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 25.09.05, 21:19
      Ja tez nie lubie tych udziwnień .Plener to plener.Ale jak ktos chce niech
      fotografuje sie na tle smietnika czy fabryki a moze nawet w toalecie publicznej
      • karol_ka66 Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 26.09.05, 10:17
        w mojej okolicy bedzie trudno o industrialny krajobraz, no i zostanie mi pewnie
        park, ogród...ale chetnie zgodziłabym się na oryginalne tło, żeby te zdjecia nie
        były takie kiczowate. Ślub - prawie każdy, jakkolwiek wysmakowany i wyszukany -
        ma w sobie dużo tandety i kiczu (tak z definicji, wywodzi sie przeciez z ludowej
        obrzędowości) i wszelkie sposoby przełamywania tego uważam za ciekawe, bo może
        dla niektórych slub to jedyna okazja na profesjonalną sesję fotograficzną
        • marzena698 Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 26.09.05, 10:44
          Nie uważam,że są dziwne -uważam,że oryginalne.Jednak-moim zdaniem najlepszy
          efekt dają zdjęcia ,które odzwierciedlają faktyczny nastrój młodych.
          Zauważcie,że jeśli ktoś sie sztucznie uśmiecha w parku, czy sztucznie uśmiecha
          na tle grafitti to nadal jest to sztuczny uśmiech. I mi osobiście nieciekwaie
          ogląda się takie zdjęcie. Uwielbiam zdjecia naturalne, obojętne czy ze stawem w
          tle czy z wagonem.
          • amelani Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 26.09.05, 13:40
            Zgadzam się, że zdjęcia ślubne w "brzydkiej" scenerii to pewne nowum i pewnie niektórych pociąga to wyłącznie jako moda, nowinka itp, ale przecież z drugiej strony można na to zjawisko spojrzeć jak na przełamanie pewnej bariery estetycznej - do niedawna jeszcze nie do pomyślenia! Mnie osobiście bardzo się podobają zwłaszcza czarno-białe zdjęcia w zużytym otoczeniu, nawet lekko industrialnym - podobe mi się w nich efekt kontrastu pięknej sukni i garnituru z niecukierkowym otoczeniem. Nie znaczy to, że nie podobają mi się zdjęcia w bardziej typowym otoczeniu - wszystko tak naprawdę zależy od fotografa, modeli, a przede wszystkim ich nastroju.
            PS. Sami jeszcze nawet nie rozmawialiśmy o stylu, w jakim mają być wykonane nasze zdjęciasmile
    • viinga Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 26.09.05, 13:41
      Jak oglądam zdjęcia (studyjne) mojej mamy to sobie myslę, ze sa bardzo ładne,
      kilka lat później zdjęcia młodszych ciotek na przeróznych sztucznych tłach:
      zameczki, stodółki, ale to pewnie było super modne w tym czasie. A teraz co
      sądzimy o takich zdjęciach? Napewno ładniejsze miała moja mama 26 lat temu, niz
      ciotki 15 lat później.
      Wszystko co udziwnione to chwilowa moda, ja wolę takie uniwersalne żeby
      podobały mi się zawsze, a nie tylko dziś.
      • monalisa15 Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 26.09.05, 16:21
        Dokładnie. Zgadzam sie z Toba. Uwazam,ze jesli zdjecia maja być w studiu - to
        na neutralnym tle,bez tych wszystkich kiczowatych elementów.najwazniejsza jest
        bowiem para młodych a nie wzorki czy malowidła w tle. W plenerze - zdjecia w
        naturalnych miejscach jak parki czy pola,bez udziwnień i na siłe
        stwarzanych "innych" warunków. Podobaja mi sie zdjecia robione np. w starej wsi
        czy na tle drewnianych płotów,wiatraków,mostów. Wszystko jednak musi miec
        znamiona naturalnych warunków. Robienie zdjec w fabrykach czy w rekawicach
        bokserskich albo na taczkach na budowie - to jakis idiotyzm.
    • draszew Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 26.09.05, 17:36
      dla ciebie idiotyzmem jest robienie zdjec w industrialnym klimacie a dla innych
      parkowe plastykowosci z podwiazka wink
      rzecz gustu
      i zdecydowana wiekszosc ludzi wybierajacych parkowe robia to dla rodzicow
      dziadkow itp bo co powiedza na zdjecia np w fabryce?
      z moich obserwacji wynika, ze ludzie sie boja lamac stereotypy i tkwia w szablonach
      widac to chocby w ceremoniach slubnych w kosciolach, choc zdecydowana wiekszosc
      zawieranych malzenstw nic nie robi sobie z zasad koscielnych to slub musi byc
      koscielny bo co inni powiedza tongue_out
      plastykowo parkowe zdjecia mozecie zamowic sobie u pana ktory czesto sie
      reklamuje na tym forum tongue_out

-----------
    • majowa-panna Link do przykładowych zdjęć 26.09.05, 21:41
      www.gimbla.pl/forum/pokoje/viewtopic.php?t=31509
      O takie zdjęcia mniej więcej mi chodzi...
      • amelani Re: Link do przykładowych zdjęć 26.09.05, 21:51
        Mnie te zdjęcia całkiem się podobają, ale chyba gdybym sama wybrała taką 'zrujnowaną' konwencję to wolałabym po prostu otoczenie starych kamienic, również wewnątrz. Myślę, że wybór scenerii to jednak w większej mierze kwestia poczucia estetyki niż mody, bo nie wierzę, że ktoś kto czułby wewnętrzną niezgodę na taką sesję zdecydowałby się na nią wyłącznie dlatego, ze to jest 'trendy'.
        • asertywny_alternator Re: Link do przykładowych zdjęć 26.09.05, 22:28
          majowa-panna pracuje w branzy foto-video wiec neguje to czego nie potrafi zrobic
          podobnie monalisa15 i koko-szanel i pare nickow na tym forum
          te dwie ostatnie tak lansuja pana stawskiego i jego wizazystke ze az sie flaki
          wywracaja od slodzenia na ich temat co budzi podejrzenia co do ich tozsamosci wink
          • adrian4u Re: Link do przykładowych zdjęć 26.09.05, 22:51
            hie - bywa - każda pliszka itp...
            wracając do wątku - nie widzę nic dziwnego w "dziwnych" fotkach - bo nawet te z
            pleneru mogą być niecodzienne. Kwestia:
            1. fotografa
            2. fantazji młodych
            3. niczego więcej
            moda? jaka moda???
            Staracie się czasem być modne, przypodobać gustom itp. I po co? A już
            wypowiedzi, że fotki mamy są fajniejsze od fotek cioci, bo robione gdzie
            indziej i 10 lat później, to ciut bez sensu. Albo oceniamy foty ze względu na
            otovczenie (jurka, jaki zajefajny pałac) albo wg. artyzmu. i jedno z drugim nie
            ma nic wspólnego.
            Ładne landszfty z parą - OK. Bo po co być innymi niż wszyscy? Przecież taka
            reguła i nie wypada się wyłamywać ;P

i tu pozdrówka dla wszystkich młodych, którzy mieli sesje w odrapanych
            kamienicach, przy śmietnikach, fotki w sepii, monochromie, drAapane itp. wink

Odwaga! vgratulacjewink

Adrian
            • dakota77 Re: Link do przykładowych zdjęć 26.09.05, 22:59
              Zdjecia pokazane w tym linku sa w porzadku, pod wzgledem technicznym dobrze
              zrobione, i to sie liczy. Wiele z tych slodkich landszaftow to zdjecia slabe.
              jezeli komus podoba sie taka nietypowa lokalizacja, odrapane mury itp., czemu
              ma sobie takich nie zamowic?
            • viinga Re: Link do przykładowych zdjęć 27.09.05, 11:03
              Nie chodzi mi o to, ze zdjęcia mamy były ładniejsze bo robione gdzie indziej, a
              tak w ogóle to wcześniej, a nie później. Tylko były to uniwersalne zdjęcia na
              najzwyklejszym tle. Później przyszła moda na kolorowe tła itp., a czy komuś
              dzisiaj takie zdjęcia sie podobają? raczej nie, bo była to chwilowa moda, to
              samo może dotyczyć dzisiejszych zdjęć. I tu nie chodziło mi o artyzm, technikę
              tylko o otoczenie właśnie.
      • eva_walter Re: Link do przykładowych zdjęć 27.09.05, 11:49
        swietne te zdjecia, zdecydowanie lepsze od tych z podwiazka, hustawka, i
        jeleniem na rykowisku.
        • viinga Re: Link do przykładowych zdjęć 27.09.05, 13:21
          nie wiem dlaczego większość uważa ze zdjęcia w parku to odrazu podwiązka i
          huśtawka, co za stereotypy!!
          • eva_walter Re: Link do przykładowych zdjęć 27.09.05, 14:25
            gdzie w moim poście widzisz słowo "park"?
          • dorcik1980 Re: Link do przykładowych zdjęć 28.09.05, 14:53
            całkiem przyjemne te zdjecia o których piszesz i pozostałe na tle zieleni takze.
            Nie widze nic dziwnego w tych zdjeciach
      • ewik_75 Re: Link do przykładowych zdjęć 09.03.06, 15:01
        Ależ te zdjęcia są fantastyczne!
    • makumbala Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 27.09.05, 14:41
      Najpiekniejsza w zdjęciach jest prostota. Najważniejsze sa osoby na fotkach i
      ich bliskosc a nie "efekty specjalne" w tle. Najłatwiej jest zrobić udziwnione
      zdjecia a najtrudniej naturalnie piekne,gdzie najważniejsi sa ludzie.Co z
      tego,ze zrobie sobie z ukochanym zdjecia na tle starej fabryki czy ruin domu
      jesli nie bedzie szczęscia i uczucia na naszych twarzach
      • asertywny_alternator Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 27.09.05, 15:58
        eech i kolejna "fanka" pana stawskiego i jego wizażystki wink
        nie macie zlecen że tak produkujecie takie same posty od kilku miesiecy?
        • eva-a Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 27.09.05, 20:22
          Pan Stawski vel fotograf_darek to reklamuje się na chyba wszystkich forach
          ślubnych które w swoim zyciu odwiedziłam - zakładając coraz to nowe wątki o
          coraz to dziwniejszych tytułach tylko po to żeby... wiadomo po co, chwali się
          znajomościami itp. Mi się już odbija jak to widzę, ale cóż... internet jest
          cierpliwy jak kiedyś mówiono o papierze tongue_out
          A tak by the way to ja też wolę zdjęcia w naturze, bez głupich podwiązek na
          wierzchu - po prostu naturalnie i w trawie!
          • asertywny_alternator Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 27.09.05, 20:41
            nawet gdyby robil zdjecia rewelacyjne to za brak samokrytyki i ta smieszna
            autoreklame nie skorzystalbym z jego uslug
    • iwona_r1 Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 28.09.05, 15:33
      a ja mam zwariowane
      i nie sadze abym kiedykolwiek zalowala
      • adzi25 Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 11.10.05, 12:41
        Ja widzialam naprawde piekne zdjecia na tle torow kolejowych..i osobiscie
        barzdiej mi sie podobaja zdjecia w ciekawym otoczeniu niz takie jak np: panna
        mloda oparta w studiu o kolumienke...sama chce miec zdjecia w plenerze-ale
        chyba park odpadnie bo te spojrzenia spacerowiczow mysle ze sprawily by pewna
        sztucznosc...smile
    • olafinek Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 11.10.05, 21:08
      wiesz, dobry fotograf, dla którego zawód jest pasją
      zrobi to o czym marzysz - spotykacie się , rozmawiacie, pokazujecie jakieś
      wzorcowe fotki,
      mówicie o klimacie, którego oczekujecie,
      popowiadaCIE MIEJSCA, KTÓRE DLA WAS COŚ ZNACZĄ,
      no i bawicie się dobrze na plenerze ślubnym;
      polecam młodego fotografa,
      który ma na swoim koncie SAME ZADOWOLONE MŁODE PARY smile
      piszcie na gazetowego - podam namiary
    • magdalaena1977 Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 11.10.05, 23:58
      Mam wrażenie, że zdjęcia w niekonwencjonalnych miejscach są rzeczywisćie
      ciekawsze - jako zdjęcia. Bo czym ciekawym jest dla nas przeciętna para koło
      trzydziestki - on z zakolami, ona z lekką nadwagą - jak pozują na tle drzewka
      czy mosteczku ? Znacznie ciekawsze jest zdjęcie na tle fabryki, bo przynajmniej
      różni się od setek innych zdjęć na tle parku.

Ale to mają być zdjęcia ślubne - nie chodzi w nich o efekt fotograficzny, ale o
      ujęcie konkretnych osób w ważnej chwili, o zachowanie tego momentu w pamięci ich
      i ich rodziny. I tło jest znacznie mniej ważne od bohaterów i dlatego powinno
      być w miarę neutralne.
    • aldialdi Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 09.03.06, 15:14
      ja mam slubne zdjęcia z tej kategorii jak to nazywacie dziwnych. I cokolwiek
      ktoś tu powie nie żałuję. Nie traktowałam ślubu jako wydarzenia dla innych, to
      była NASZ dzien i NASZE równiez zdjęcia a nie cioc i wujków. Mamy zdjęcia
      lużne, żadnych sztucznych kolumienek, drzewek i uśmiechów na raz dwa trzy.
      Nasze zdjecia żyją, żyją nami, naszymi uczuciami, pokazują jacy jesteśmy. I
      guzik mnie obchodzi czy komuś się to podoba czy nie. One się nam podobają. I to
      jest najwazniejsz. Mamy zdjecia w starych ruinach, mamy zanurzeni w strojach w
      wodzie - płytkie, banalne, głupie - nazywajcie to jak chcecie - dla mnie
      jedyne, niepowtarzalne i piękne.
      • gchwesiuk Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 20.03.06, 05:01
        zgadzam się z aldialdi

jako fotgraf zdecydowanie wolę robić takie "dziwne" zdjęcia
        inaczej to można oszaleć - cały czas monotonia
        a tak coś się dzieje, coś ciekawego można zobaczyć, odkryć ...
        polecam takie nietypow zdjęcia
        stampa i nuda niech odejdzie w zapomnienie
        zapraszam do mnie po INNE zdjęcia
    • malgoszac Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 20.03.06, 08:46
      a ja nie mam nic przeciwko zdjeciom na tle grafitti. Nawet niektore dziwniejsze
      zdjecia mi sie podobaja - ciekawy jest ten kontrast pomiędzy tłem i młodą parą,
      taka pozorna sprzeczność. A w końcu przecież żyjemy w takim otoczeniu (no chyba
      że niektórzy mieszkają w pałacu z parkiem, stawem itp wink Myśle, że w swoim
      plenerze bedę miala mieszankę zdjęć 'stawowych' i industrialnych.
    • leeloo26 Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 20.03.06, 10:03
      Nie wiem, czy koniecznie muszą być na tle "obleśnego" grafitti, ale
      niekonwencjonalne i <a
      href="http://www.bart.art.pl/srogiekadry/galeria_zal_sluby.htm">oryginalne
      zdjecia</a> wydają mi się znacznie ciekawsze niz te na badziewnych kiczowatych
      tłach, które wstyd i pokazaywać i oglądać.
      • leeloo26 link 20.03.06, 10:05
        chciałam ułatwić i nie wyszło, kurka... smile
        www.bart.art.pl/srogiekadry/galeria_zal_sluby.htm
    • ilekobietamalat Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 20.03.06, 10:08
      nie chce mis ie czytac watku calego. ale powiem ci tak. niektorzy nieznosza
      tego fotoslubnego kiczu. i ja sobie nie wyobrazam zebym miala zdjecia robione
      na tle dzewek i stawu czy nie daj boze studyjne z malowanym tlem, i kolumna..
      fu.
      • studiobeznazwy Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 20.03.06, 10:44
        Mysle,ze to czy zdjecia tradycyjne "parkowo - palacykowe" i te "industralno -
        podworkowe" beda wartosciowe zalezy przedewszystkim od umiejetnosci, inwencji
        twórczej i wyczucia fotografa, ktory powinien pamietac, ze na kazdym zdjeciu
        slubnym najważniejsi sa ludzie i ich emocje. Park czy odrapana sciana to tylko
        tło tworzace ogolny klimat... Tak jak nie podobaja mi sie sztucznie pozujacy
        panstwo mlodzi pod drzewkiem tak samo nie podobaja mi sie przypadkowo ustawieni
        pod rozpadajacym sie budynkiem...Wszystko musi miec "rece i nogi", wazna jest
        kompozycja, swiatlo,kadr, emocje mlodych a tło to wg mnie drugorzedna sprawa....
        • manti75 Re: Czemu modne są dziwne zdjęcia plenerowe? 21.03.06, 10:59
          na dzien dzisiejszy zrezygnowalam z kamerzysty - to na 100% a i fotograf stoi
          pod wielkim znakiem zapytania ...jak widze te wszystkie sztuczne, ustawiane i
          okropnie nienaturalne zdjecia nie mowiac juz o scenerii za cholere nie
          pasujacej do tego dnia to mnie po prostu trzepie !

jak wiadomo zdjecia sa forma pamiatki,z tym ze dla jednych to uchwycenie tego
          co sie chce a dla mnie to po prostu zatrzymanie chwili, danej
          chwili......dlatego zastanawia mnie tez to jakie niesamowite opowiesci ,
          anegdoty itp beda towarzyszyly przy wspomnieniach i ogladaniu owych zdjec gdzie
          panna mloda w sukni siedzi na koniu , stoi na peronie czy tez jak to ostatnio
          jest w modzie... ikea,mcdonald smile)))))

to takie naturalne ....hihiihih

mam wrazenie ze niczym nie rozni sie od tych wszystkich fototapet w
          studio ...ale nazywaja to plenerem smile)))))))

i zrezygnowalam .....chce miec zdjecia z sali, z pijanym wujkiem , upapranym
          dzieckiem , tanczacymi mlodzikami, szczesliwymi ciotkami ..... a moim plenerem
          bedzie otaczajacy sale ogrod ...

licze na moja sister i znajomych !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka