Dodaj do ulubionych

polsat za granica-czy ktos mi pomoze??

29.09.05, 21:26
mieszkam za granica. Od dluzszego czasu mam tv satelitarna, hotbird. Mialem
zawsze kilka programow polskich, z czego najbardziej odpowiadal mi Polsat.
Niestety od tygodnia pojawia sie on jako program kodowany, choc w wykazie
programow (np. w internecie) figuruje jako niekodowany. Przeszukalem juz
programy na wszelkie sposoby i choc polsat wystepuje na trzech
czestotliwosciach, to na zadnej nie odbiera. A tak mi pomagal czuc sie choc
troche jak "w domu". Moze ktos mieszka za granica i wie czy cos sie zmienilo,
albo moze odbiera polsat bez problemu. Dzieki za odzew.
Obserwuj wątek
    • marta76 Re: polsat za granica-czy ktos mi pomoze?? 29.09.05, 22:27

ja mam cyfre+ w Polsce.Dzis włączyłam polsat i guzik zakodowany.Zadzwonilam na
      infolinie canal+ i dowiedziałam się,że to decyzja polsatu o blokadzie dla
      kablówek i satelit.Mając normalną antenę polsat odbieta.Właśnie obejrzałam
      Gotowe na wszystko u przyjaciółki:(
    • servus_lca Re: polsat za granica-czy ktos mi pomoze?? 30.09.05, 09:38
      Warszawa, dnia 03 sierpnia 2005 r.

Szanowni Państwo

Telewizja POLSAT S. A. i Polskie Media S.A. informują, że dnia 12 września 2005 r. zostaną zakodowane programy Polsat i TV4 . Od 12.09.05 r. oba programy będzie można odbierać za pośrednictwem dekoderów Cyfrowego Polsatu, modułów dostępu warunkowego CAM z system kodowania Nagravision Aladin oraz z nadajników naziemnych.
      W związku z powyższym prosimy Państwa o zaopatrzenie się w sprzęt przystosowany do odbioru programów Polsat i TV4 z kodowanej Platformy Cyfrowego Polsatu z satelity Eutelsat Hot Bird 6 13o East z następującymi parametrami:

Częstotliwość - 11 158 MHz
      Polaryzacja - pionowa (V)
      FEC - 3/4
      SR - 27500
      CA -NAGRA Aladin.

Informujemy również, że program Polsat i TV 4 będą kodowane w starym i nowym systemie Nagravision do czasu całkowitego przejścia na system kodowania Nagravision Aladin (które planowane jest na 01 października 2005). Telewizja Polsat S. A. i Polskie Media S.A. przed wyłączeniem starego systemu dołożą wszelkich starań aby upewnić się, że wszyscy Operatorzy Telewizji Kablowej posiadają odpowiedni sprzęt umożliwiający odbiór programów Polsat i TV4.
      Dodatkowych informacji udziela Danuta Rojewska (22) 514 55 24

Adam Brodziak
      Dyrektor Techniczny

Polsat jest jeszcze dostepny na czestotliwości 11158,V jako test1.
      • cerveja Re: polsat za granica-czy ktos mi pomoze?? 30.09.05, 21:38
        Dziekuje za wyjasnienie. Dla mnie to nienajlepsza wiadomosc. Nie wiem czy mam
        szanse na ogladanie Polsatu tu zagranica. W jaki sprzet mam sie zaopatrzyc, czy
        jest to specjalny dekoder?? Gdzie to nabyc, tylko w Polsce? I czy bedzie
        odbieral zagranica? Jakie sa ewentualne oplaty? Prosze o odpowiedz.
        • tulu1 Re: polsat za granica-czy ktos mi pomoze?? 30.09.05, 21:52
          jaka jest cena samego decodera nie wiem,czasami są promocje,że za friko dają
          tylko żeby podpisać umowę na rok ... abonament 35 zeta za miesiąc... za granicą
          odbiera bez problemy tylko ... :)) ..mały szczegól-wywoz za granice dekodera
          jest nielegalny :D...jedyne wyjście to ktoś z rodziny podpisuje umowe tu w
          Polsce i wysyła Tobie dekoder nic nie mówiąc nikomu ...ja tak zrobiłem dla
          znajomych mieszkających w Grecji..oglądają Polsat z polsatowskiego decodera od 3
          lat ..pozdrawiam
        • servus_lca Re: polsat za granica-czy ktos mi pomoze?? 01.10.05, 09:44
          www.cyfrowypolsat.pl/lub
          www.cyfraplus.pl/
          tma jest wszytsko o opłatach i jak kupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka