grzeniow
04.10.05, 20:49
Były kiedys w telewizji jakies 10-15 lat temu trzy seriale dla dzieci/młodzieży i nie mogę sobie przypomnieć ich tytułów:
1) Serial o dzieciach, nie pamietam czy byli rodzenstwem czy cos, w kazdym badz razie przyjechali na wakacje do rodziny i po sasiedzku, w starym domu, mieszkal jakis starszy gosciu, ktory mial oko z tylu glowy i podgladal nim co ktos robi za jego plecami. Bylo ukryte w jego wlosach.
2) Nie wiem czy to nie jest czasem tytul, mozliwe ze cos mi sie namieszalo, ale wydaje mi sie ze serial ten sie nazywal "Tajemnica wygasłych wulkanów". Był o rodzieństwie, chłopak i dziewczyna, którzy tez przyjechali na wakacje do kogoś. Jacyś luszie przemieniali się w potwory po zmierzchu i próbowali się włamać do ich domu przez szybe w drzwiach. Był też taki motyw, że te dzieci musieli żeby ich pokonać, czy coś, utrzymać w ręcę jakieś kamienie, i ta dziewczyna to potrafiła a ten chłopak był za słaby. Również było takie coś że on szukał swojej siostry i trafił do jakiegoś jeziora i tam na dnie było przejście, takie galaretowate, do jakiegoś pomieszczenia, czy jaskini.
3) Też trakttował o rodzeństwie, z tymże to był raczej film, nie serial, składający się z dwóch odcinków. Rodzeństwo to (chłopak i dziewczyna) mieli jakieś nadnaturalne zdolności. Pamiętam, że był taki fragment, że ten chłopak lub dziewczyna uciekali chyba przed kimś, i jej się udało a przed nim zamknęła się brama i musiał ją "przefrunąć". I też jak uratowali jakiegoś samobójcę co spadał z dachu czy coś takiego.
Pamiętacie te seriale?? Ich tytuły?? Napiszcie czy kojarzycie!!