Dodaj do ulubionych

Magdalena Środa tworzy portal na temat równości

18.10.05, 18:17
Mam jednak nadzieję, że +to niezwykle użyteczne dziecko zostanie" - mówiła

Pani minister ma wyjątkową tendencję do utylitarnego traktowania dzieci...
Obserwuj wątek
    • alkud ile dni jeszcze trwa kadencja pani minister? 18.10.05, 18:22
      hmmmm?

islam_blog
      religiapokoju.blox.pl
      • wet3 [...] 18.10.05, 18:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nick3 MACIE SOJUSZNIKA "NIEPOPRAWNI POLITYCZNIE"- ALKUDA 18.10.05, 18:37
        Szowiniści ze wszystkich krajów i religii łatwo znajdują wspólny język.

ZOBACZCIE, JAK JESTEŚCIE DO SIEBIE PODOBNI:-))))
        • maniek.siekiera Masz na mysli miedzynarodowe grupy pedalow???? 18.10.05, 19:13
          fakt, ze sa do siebie podobni... roznia sie tylko kolorami "narzedzi", co
          uwarunkowane jest rasa i stopniem rozjechania, na co wplyw ma juz staz w
          branzy ;))
          • nick3 Gdybym był gejem, obraziłbyś mnie. 18.10.05, 20:45
            A tymczasem uczucia człowieka należy szanować (np. religijne).
    • aaleantek Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 18:41
      Sluchalem pare razy wypowiedzi pani Srody w radio i tv. W moim odczuciu to
      baaardzo glupia kobieta i bedzie bardzo dobrze jak przestanie zajmowac sie
      polityka i dzialalnoscia publiczna i stanie w kuchni przy garach. To jej bardzo
      dobrze zrobi i moze w koncu bedzie z niej jakis pozytek, bo jak na razie nie ma
      zadnego! :) I sprawa nie w tym, ze ja jestem jakims antyfeminista, bo nie
      jestem, lecz w tym, ze pani Sroda jest jaka jest!
      • wiewiorzasta Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 19:07
        A może coś napiszesz na temat pomysłu Środy, zamiast wylewać swoje frustracje
        spowodowane odstawieniem od łóżka?
        • nick3 Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 20:53
          Napisałem Ci maila:-)
        • maniek.siekiera [...] 18.10.05, 22:33
    • yzek Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 19:08
      Radziłbym się raczej przyjrzeć, jaka firma dostała zlecenie na zrobienie
      portalu, za ile i jak był prowadzony przetarg. Ale wcale się nie dziwię, jeśli
      pokaźna suma pieniędzy zostanie wtopiona w coś, co nigdy nie ujrzy światła
      dziennego, a jak cały urząd zostanie zlikwidowany to nikt nie będzie się
      specjalnie przejmował rozliczaniem...

Y.
    • arahat1 zaczekajcie jak pisuary dorwa sie do koryta: baby 18.10.05, 19:10
      do garo i rodzic dzieci a chlopy zapie.. jak szczury na ich utrzymanie a co
      niedziela do kosciola na wywiad srodowiskowy co dzieje sie w bloku- taki maly
      donosik
      • patty_vare Re: zaczekajcie jak pisuary dorwa sie do koryta: 19.10.05, 01:57
        Na szczęście jeszcze nikt nie postulował, żeby zapładniac na siłę, więc za 4
        lata spotkamy się w zmniejszonym składzie, bo dzietność spadnie :P
    • maniek.siekiera Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody... 18.10.05, 19:11
      Ktos slyszal o czyms takim jak jakies renomowane publikacje naukowe tej baby,
      czy tez to jest tzw. urban legend? ;))))
      • patty_vare Re: Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody 19.10.05, 01:58
        A co to ma wspólnego z tematem? jesteś studentem Środy?
        • maniek.siekiera [...] 19.10.05, 08:18
          • patty_vare Re: jesli Sroda jest cienka w nauce-co robi w pol 19.10.05, 16:34
            maniek.siekiera napisał:

> po prostu dzieki skandalom i kontrowersjom zyskala poparcie pierwszej feminy
            > III RP - jarugi - dorwala sie do koryta... pensyjka na urzedzie, ktory
            > piastuje - jest kilkukrotnie wyzsza niz pensja adiunkta.

Jakie skandale i kontrowersje ma Środa na sumieniu z okresu przed sierpniem
            2004? Czy to też urban legend?

> Tymczasem lewako-pedalski srodowiska lansuja srode jako wybitnego naukowca.
            > A pod wzgleden naukowym plasuje sie nieco powyzej zera.
            > Chyba, ze sa jakies gleboko ukryte dowody, ze ma ona jednak jakies znaczace
            > publikacje? ;)

Nie wiem, ile trzeba mieć publikacji i przez kogo recenzowane, żeby były one
            uznane przez ciebie za powyżej zera, ale jak ci już napisałam w innym wątku na
            podobny temat - czy byle kogo przyjmują do PAN? Nie wiem, może mnie uświadomisz,
            że jest przeciwnie.

W sprawie lansowania Środy przez "lewako-pedalski srodowiska jako wybitnego
            naukowca" to nie wiem, jak to jest. Jest etykiem, jest filozofem, ma sporą
            wiedzę w tych tematach, więc nie wiem o co ci chodzi. Jeśli masz wątpliwości w
            sprawie jej wykształcenia czy wiedzy, to moze z nią polemizuj. Teraz może będzie
            miała trochę wolnego czasu. ;)
            • maniek.siekiera Re: jesli Sroda jest cienka w nauce-co robi w pol 20.10.05, 02:17
              > Jakie skandale i kontrowersje ma Środa na sumieniu z okresu przed sierpniem
              > 2004? Czy to też urban legend?

No wiesz... gdzie Ty się chowasz... a nie słyszałaś o skandalu jaki środa
              wywołała twierdząc, że całej przemocy w rodzinach polskich jest winny kosciół
              katolicki?!? I jak się potem tłumaczyła, że to było przejęzyczenie związane z
              nie za dobrą jej znajomością angielskiego??!!?? Przecież to jest tak żenujące i
              dyskredytujące naukowca... no po prostu brak słów... ;>

> Nie wiem, ile trzeba mieć publikacji i przez kogo recenzowane, żeby były one
              > uznane przez ciebie za powyżej zera, ale jak ci już napisałam w innym wątku na
              > podobny temat - czy byle kogo przyjmują do PAN? Nie wiem, może mnie
              uświadomisz że jest przeciwnie.

Szczęśliwa jesteś, że nie jesteś w tym bagnie jakim jest tzw. "nauka polska"...
              O ile w naszym kraju prześliśmy z tzw. demokracji socjalistycznej do demokracji
              rynkowej, o tyle w nauce jesteśmy wciąż w stadium późnego feudalizmu.
              Podstawowym kryterium awansu i robienia tzw. kariery są znajomości i najlepiej
              niegdysiejsza przynależność do nieboszczki PZPR - bo to oznacza, że koleś jest
              "swój"...
              Ja nie mogłem tego znieść, dlatego jak większość moich kolegów mających
              zajebisty potencjał naukowy - wyemigrowałem z Polski...
              A chcę Ci powiedzieć jedno: nawet niektórzy tzw. szanowani profesorowie z Polski
              są zerami naukowymi... a istnieja tylko i wyłącznie dzięki układom. PAN jest
              pełen takich osobników... przykre to niestety - ale ja akurat na to nic nie mogę
              poradzić... co jakis czas tylko czyta się alarmujące texty - że Polska wpłaca
              znacznie więcej pieniędzy na uczestnictwo naszych naukowców w programach
              europejskich, tymczasem "wyciągamy" z nich o wiele mniej niż wpłacamy... a
              dlaczego tak się dzieje?? Bo większość tzw. "autorytetów' z naszego grajdołka ma
              zerowe znaczenie na forum miedzynarodowym. A oni doskonale sobie z tego zdają
              sprawę, więc nawet nie próbują się wychylać..
              chyba, że taka miernota jak środa spróbuje i wywoła skandal...

to wszystko jest bardzo przykre. zwłaszcza, że wiąże się z niszczeniem młodych i
              zdolnych naukowców... którzy najczęsciej po jakimś czasie mają dość i uciekają
              za granice (im kto jest lepszy - tym ten czas jest krótszy)...
              W ten sposób większość moich kolegów siedzi już we Francji i przede wszystkim w
              Stanach.. to jest nieprawdopodobny drenaż mózgów... ale cóz - starym
              komuchowatym profesorom jest to na rękę - pozbywają się konkurencji, która
              mogłaby wykazać ich małośc...

żenujące i straszne.......... :(

> W sprawie lansowania Środy przez "lewako-pedalski srodowiska jako wybitnego
              > naukowca" to nie wiem, jak to jest. Jest etykiem, jest filozofem, ma sporą
              > wiedzę w tych tematach, więc nie wiem o co ci chodzi.

Nie zgodzę się z Tobą. Jeśli ma sporą wiedzę - to czemu nie wdaje się w dyskusje
              w swoim gronie?? Wszak z każdej miedzynarodowej konferencji są wydawane jakies
              publikacje..
              Ja działam w zupełnie i diametralnie odmiennej działce (ochrona środowiska),
              więc nie zamierzam się wdawać w dyskusje ze środą.
              Tym bardziej, że uważam ją za miernotę naukową, bowiem w każdym dziale nauki w
              Polsce dowodem dobrej klasy naukowca jest wyjscie ze swoimi tezami na forum
              międzynarodowe.
              Brak jakichkolwiek publikacji miedzynarodowych DYSKWALIFIKUJE KAZDEGO naukowca...
              Obojetnie w jakiej dziedzinie.... Tak to jest obecnie w naszej globalnej wiosce...
              • patty_vare Re: jesli Sroda jest cienka w nauce-co robi w pol 20.10.05, 14:01
                maniek.siekiera napisał:

> No wiesz... gdzie Ty się chowasz... a nie słyszałaś o skandalu jaki środa
                > wywołała twierdząc, że całej przemocy w rodzinach polskich jest winny kosciół
                > katolicki?!? I jak się potem tłumaczyła, że to było przejęzyczenie związane z
                > nie za dobrą jej znajomością angielskiego??!!?? Przecież to jest tak żenujące i
                > dyskredytujące naukowca... no po prostu brak słów... ;>

Skandal wywołały polskie media obracając jedno zdanie wyrwane z kontekstu z
                ogromną lubością w tę i z powrotem. Tu masz link do artykułu z TP, w którym jest
                dość obszerny fragment wypowiedzi Środy:
                tygodnik.onet.pl/1547,1207796,dzial.html
                Diabeł nie taki straszny, jak go malują, tylko dobrze jest znać cały obrazek.

Chodziło mi o coś innego. Napisałeś, że Środa "dzieki skandalom i kontrowersjom
                zyskala poparcie pierwszej feminy III RP - jarugi - dorwala sie do koryta..."
                Sroda została pełnomocniczką w sierpniu 2004, a cała afera sztokholmska miała
                miejsce w grudniu 2004. Jakie skandale jej pomogły w zostaniu pełnomocniczką,
                skoro Sztokholm wykluczyłam czasowo?

W sprawie polskiej nauki - dzięki za nieciekawy obrazek. Dość smutne to jest,
                faktycznie. Zainspirowało mnie trochę, dzięki :)

> Nie zgodzę się z Tobą. Jeśli ma sporą wiedzę - to czemu nie wdaje się w dyskusje
                > w swoim gronie?? Wszak z każdej miedzynarodowej konferencji są wydawane jakies
                > publikacje..

Może nie jest jej marzeniem wdawanie się w dyskusje na poziomie światowym? Może
                nie chce robić kariery międzynarodowej, bo wystarcza jej praca wykładowcy na
                uniwerku?

> Ja działam w zupełnie i diametralnie odmiennej działce (ochrona środowiska),
                > więc nie zamierzam się wdawać w dyskusje ze środą.

Jako spec od ochrony środowiska masz jakiś wpływ na materię. Środa działa w
                sferze ducha :) Trochę inna działka - mniej wymierna.

> Tym bardziej, że uważam ją za miernotę naukową, bowiem w każdym dziale nauki w
                > Polsce dowodem dobrej klasy naukowca jest wyjscie ze swoimi tezami na forum
                > międzynarodowe.

Zanim ją uznasz za miernotę naukową, dobrze by było, żebyś się oparł tę opinię
                na znajomości jej prac, nie uważasz?

> Brak jakichkolwiek publikacji miedzynarodowych DYSKWALIFIKUJE KAZDEGO naukowca...
                > Obojetnie w jakiej dziedzinie.... Tak to jest obecnie w naszej globalnej wiosce...

O tym napisałam wyżej - nie każdy ma ochotę i ambicję uczestniczyć w globalnym
                wyścigu w globalnej wiosce.
                • maniek.siekiera Re: jesli Sroda jest cienka w nauce-co robi w pol 22.10.05, 18:54
                  > Zanim ją uznasz za miernotę naukową, dobrze by było, żebyś się oparł tę opinię
                  > na znajomości jej prac, nie uważasz?

uważam, dlatego - skoro sam nie mogłem do niczego się dokopać - zapytałem
                  publicznie na forum o to, czy ktoś zna jakieś renomowane publikacje środy.

> Może nie jest jej marzeniem wdawanie się w dyskusje na poziomie światowym?
                  > Może nie chce robić kariery międzynarodowej, bo wystarcza jej praca wykładowcy
                  > na uniwerku?

Wiesz, grzeszysz swoją nieznajomością szkolnictwa wyższego ;)
                  Otóz - ok - jeśli Środa chce sie poświęcić pracy wykładowcy, to niech znajdzie
                  sobie jakąś niespecjalnie znaczącą szkółkę wyszą w małej mieścinie i tam niech
                  naucza... Ale nie na jednej z 3-4 najlepszych polskich uniwersytetów!!
                  Obowiązkiem prawdziwego pracownika naukowego wyższej uczelni jest przekazywanie
                  studentom wiedzy uzyskanej w trakcie badań stojących na światowym poziomie
                  (innych nie warto finansować)...
                  Inaczej się ma sprawa w przypadku nauczycieli akademickich, czy też raczej
                  lektorów w niektórych przedmiotach jak np. języki - gdzie cięzko robić karierę -
                  dla nich więc są stanowiska starszego wykładowcy. To stanowicko - w zamian za
                  zwiększoną liczbę godzin dydaktycznych (najczęsciej 360 w roku) zwalnia z
                  obowiązku prowadzenia jakiejkolwiek działalności naukowej, przekazywanie wiedzy
                  odbywa się więc na zasadzie przekazu przez wykładowcę wiedzy "wyprodukowanej"
                  przez naukowców.
                  Tymczasem w ostatnich latach uczelnie wzięły się za tzw. wiecznych adiunktów,
                  czyli naukowców, którzy wzięli już lata temu stypendia habilitacyjne, nie
                  prowadzą prawie żadnej działalności naukowej trwoniąc tylko uczelniane pieniądze
                  i najczęściej robiąc pieniądze zupełnie poza uczelnią.
                  Nagle okazało się, że wymóg zrobienia habilitacji bardzo często przekracza
                  możliwości intelektualne tych adiunktów, zbliżających się najczęsciej do 50.tki
                  (lub ją przekraczających).
                  Ponieważ większość z nich jest głęboko umowana w tzw. układach ufomrowanych
                  jeszcze za komuny - kazdy z nich kombinuje jak może, żeby nie zostać wyrzuconym
                  z ucczelni. Najczęściej odbywa się to poprzez załatwienie dla delikwenta
                  przejścia na stanowisko starczego wykładowcy.
                  Taka lebiega od tej pory już w ogóle przestaje się prarać działalnością naukową,
                  cały czas prowadzi zajęcia korzystając z notatek, które przygotowywane były
                  czasem i 12-20 lat temu.. no i blokuje te minimum 360 h rocznie, co jest
                  równowartością godzin dla 4 doktorantów. To tragedia, bowiem najczęstszą
                  przyczyną odmowy przyjęcia doktoranta jest brak godzin w katedrze.

Żenujące to jest i straszliwe, ale niestety - w poskiej nauce mieszanka
                  feudalizmu z odcieniem postkomunizmu trwa w najlepsze.

i jeszcze jedno - bardzo istotne:
                  > O tym napisałam wyżej - nie każdy ma ochotę i ambicję uczestniczyć w globalnym
                  > wyścigu w globalnej wiosce.

OK, więc niech środa uczy studentów np. na studiach zaocznych w profesjonalnej
                  szkole biznesu w Krakowie (o ile jeszcze ją nie zamknęli), gdzie liczy się tylko
                  układ - ja płacę - ty dajesz zalkę, a nie na jednej z najlepszych polskich uczelni.
                  Bowiem KAŻDY naukowiec na dobrej uczelni ma OBOWIĄZEK podnoszenia swojej wiedzy
                  i własnego rozwoju.
                  A brak ambicji u naukowca to jedna z najbardziej żenujących i dyskredytujacych
                  cech, jakie mogą się przytrafić. A niestety - jest to nadal bardzo powszechne w
                  polskiej nauce i środa akurat nie jest tu wyjątkiem... są takich setki, jeśli
                  nie tysiące....
          • sir.vimes [...] 20.10.05, 15:01
      • mg2005 Re: Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody 19.10.05, 07:49
        Największym osiągnięciem pani filozof Środy było odkrycie, że Kościół
        i katolicyzm sprzyja przemocy wobec kobiet (tzw."kłamstwo sztokholmskie")
        • ghost25 Re: Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody 20.10.05, 10:54
          mg2005 napisał:

> Największym osiągnięciem pani filozof Środy było odkrycie, że Kościół
          > i katolicyzm sprzyja przemocy wobec kobiet (tzw."kłamstwo sztokholmskie")
          --------------------------------------------------------------------------

Powiedziała prawdę.Poczytaj sobie historię a nie katechizm.
          • maniek.siekiera nie obejrzałaś bajki i stąd to zdenerwowanie? ;))) 22.10.05, 18:56
            dzidziuś, a kto ci te bajki opowiadał? sama środa czy też koleżanka środy, którą
            ona zatrudniła u siebie w urzędzie? ;)
      • sir.vimes Re: Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody 20.10.05, 14:59
        Przyjdż na jej zajęcia z filozofii. Wpychają się ludzie z innych kierunków a
        nawet spoza uniwerku. I nie przeszkadza im, że muszą siedzieć na podłodze.
        Polecam też wizytę w księgarni - to taki sklep z książkami.
        • maniek.siekiera Re: Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody 25.10.05, 18:05
          podobno na zajecia prowadzone przez Moona ostatnio w W-wie tez kupe ludzi
          przychodzilo ;)
          i co z tego??
          Jesli jest taka dobra - to dlaczego w obiektywnej ocenie przyjetej w srodowisku
          naukowym - a mianowicie w liczbie recenzowanych publikacji w renomowanych
          czasopismach - jest naukowym ZEREM??
          Wobec tego moze sobie plesc brednie na wykladach i jej slowa nie sa
          weryfikowane przez srodowisko naukowe...
    • bromba2 MADZIA MACHA ŁAPKAMI JAK ŻABA W ŚMIETANIE, 18.10.05, 19:15
      aby się utrzymać na powierzchni.....
    • rydygier4 Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 20:05
      Myślę, że to będzie bardzo ciekawy, satyryczny portal. Zamierzam zaglądać
      regularnie. Będę zgłaszał każdy przypadek dyskryminacji mężczyzn. :P

Założyłbym portal monitoringu równego traktowania brunetów i blondynów, ale
      rudzi by poczuli się pominięci...
      • patty_vare Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 19.10.05, 01:59
        A kolor włosów jakoś dyskryminuje?
    • arturasyn Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 20:18
      Chłopa tej @ potrzeba.
      • mg2005 "Monologi waginy" min. Środy 18.10.05, 21:33
        Na szczęście to już ostatnie podrygi
      • mg2005 Jak równość, to równość! 18.10.05, 21:43
        Podwyższenie wieku emerytalnego dla kobiet do 78 lat (mężczyźni żyją krócej).

Obowiązek służby wojskowej dla kobiet.

Co Pani Minister zrobiła w tych kwestiach?

Na 17 wojewódzkich Pełnomocników -ani jednego mężczyzny.
        I gdzie tu równość,Pani Minister?
        • mg2005 Re: Jak równość, to równość! 19.10.05, 07:19
          mg2005 napisał:

> Podwyższenie wieku emerytalnego dla kobiet do 78 lat (mężczyźni żyją krócej).
          >
          Korekta -miało być: 68 lat
    • porannakawa Sroda piastuje urzad! 19.10.05, 16:11
      Typowy wieloryb opasly!
      Z wypowiedzi tej opaslej foki wynika narastajacy syndrom PBB (Pernamentny Brak
      Bolca)
      • sir.vimes Re: Sroda piastuje urzad! 20.10.05, 15:04
        Typowy chamski komentarz na temat wyglądu, co świadczy o tym, że nie masz nic
        do przekazania.
    • tees1 Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 19.10.05, 16:33
      3nyc napisał:

> Mam jednak nadzieję, że +to niezwykle użyteczne dziecko zostanie" - mówiła
      >
      > Pani minister ma wyjątkową tendencję do utylitarnego traktowania dzieci...

tfu, jakich dzieci - plodow sie mowi! wtedy jest wieksza wolnosc
    • t-800 Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 20.10.05, 09:54
      > "Czas na równe traktowanie - krajowy system monitorowania równego traktowania
      kobiet i mężczyzn" - to nazwa portalu internetowego przygotowanego na zlecenie
      biura pełnomocnika rządu ds. równego statusu kobiet i mężczyzn.

> Projekt ten przedstawiono na wtorkowej konferencji prasowej w Warszawie.
      Portal "zawiśnie" w internecie prawdopodobnie na początku listopada. Adres
      strony jeszcze nie jest znany.

Jak to nieznany?

www.czasnarownetraktowaniekrajowysystemmonitorowaniarownegotraktowaniakobietimezczyzn.pl
    • richard_the_taxidriver Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 20.10.05, 11:10
      M. Środa - prawie jak kobieta... prawie czyni wielką różnicę.

a teraz Pani minister dziękujemy... chłodno, skonczyły się wygłupy i promocja
      febilizmu za cudze pieniądze.
    • nfa05 portal na temat nierówności 23.10.05, 15:00
      Jak był tworzony portal na temat 'nierowności' w nauce i edukacji www.nfa.pl to
      GW nie pisnęła nawet słowem. I po co zawracania głowy o rowności. Dyskrymiancja
      jest widoczna gołym okiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka