3nyc 18.10.05, 18:17 Mam jednak nadzieję, że +to niezwykle użyteczne dziecko zostanie" - mówiła Pani minister ma wyjątkową tendencję do utylitarnego traktowania dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alkud ile dni jeszcze trwa kadencja pani minister? 18.10.05, 18:22 hmmmm? islam_blog religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 [...] 18.10.05, 18:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 MACIE SOJUSZNIKA "NIEPOPRAWNI POLITYCZNIE"- ALKUDA 18.10.05, 18:37 Szowiniści ze wszystkich krajów i religii łatwo znajdują wspólny język. ZOBACZCIE, JAK JESTEŚCIE DO SIEBIE PODOBNI:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Masz na mysli miedzynarodowe grupy pedalow???? 18.10.05, 19:13 fakt, ze sa do siebie podobni... roznia sie tylko kolorami "narzedzi", co uwarunkowane jest rasa i stopniem rozjechania, na co wplyw ma juz staz w branzy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Gdybym był gejem, obraziłbyś mnie. 18.10.05, 20:45 A tymczasem uczucia człowieka należy szanować (np. religijne). Odpowiedz Link Zgłoś
aaleantek Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 18:41 Sluchalem pare razy wypowiedzi pani Srody w radio i tv. W moim odczuciu to baaardzo glupia kobieta i bedzie bardzo dobrze jak przestanie zajmowac sie polityka i dzialalnoscia publiczna i stanie w kuchni przy garach. To jej bardzo dobrze zrobi i moze w koncu bedzie z niej jakis pozytek, bo jak na razie nie ma zadnego! :) I sprawa nie w tym, ze ja jestem jakims antyfeminista, bo nie jestem, lecz w tym, ze pani Sroda jest jaka jest! Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 19:07 A może coś napiszesz na temat pomysłu Środy, zamiast wylewać swoje frustracje spowodowane odstawieniem od łóżka? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 20:53 Napisałem Ci maila:-) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera [...] 18.10.05, 22:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yzek Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 19:08 Radziłbym się raczej przyjrzeć, jaka firma dostała zlecenie na zrobienie portalu, za ile i jak był prowadzony przetarg. Ale wcale się nie dziwię, jeśli pokaźna suma pieniędzy zostanie wtopiona w coś, co nigdy nie ujrzy światła dziennego, a jak cały urząd zostanie zlikwidowany to nikt nie będzie się specjalnie przejmował rozliczaniem... Y. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 zaczekajcie jak pisuary dorwa sie do koryta: baby 18.10.05, 19:10 do garo i rodzic dzieci a chlopy zapie.. jak szczury na ich utrzymanie a co niedziela do kosciola na wywiad srodowiskowy co dzieje sie w bloku- taki maly donosik Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: zaczekajcie jak pisuary dorwa sie do koryta: 19.10.05, 01:57 Na szczęście jeszcze nikt nie postulował, żeby zapładniac na siłę, więc za 4 lata spotkamy się w zmniejszonym składzie, bo dzietność spadnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody... 18.10.05, 19:11 Ktos slyszal o czyms takim jak jakies renomowane publikacje naukowe tej baby, czy tez to jest tzw. urban legend? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody 19.10.05, 01:58 A co to ma wspólnego z tematem? jesteś studentem Środy? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera [...] 19.10.05, 08:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: jesli Sroda jest cienka w nauce-co robi w pol 19.10.05, 16:34 maniek.siekiera napisał: > po prostu dzieki skandalom i kontrowersjom zyskala poparcie pierwszej feminy > III RP - jarugi - dorwala sie do koryta... pensyjka na urzedzie, ktory > piastuje - jest kilkukrotnie wyzsza niz pensja adiunkta. Jakie skandale i kontrowersje ma Środa na sumieniu z okresu przed sierpniem 2004? Czy to też urban legend? > Tymczasem lewako-pedalski srodowiska lansuja srode jako wybitnego naukowca. > A pod wzgleden naukowym plasuje sie nieco powyzej zera. > Chyba, ze sa jakies gleboko ukryte dowody, ze ma ona jednak jakies znaczace > publikacje? ;) Nie wiem, ile trzeba mieć publikacji i przez kogo recenzowane, żeby były one uznane przez ciebie za powyżej zera, ale jak ci już napisałam w innym wątku na podobny temat - czy byle kogo przyjmują do PAN? Nie wiem, może mnie uświadomisz, że jest przeciwnie. W sprawie lansowania Środy przez "lewako-pedalski srodowiska jako wybitnego naukowca" to nie wiem, jak to jest. Jest etykiem, jest filozofem, ma sporą wiedzę w tych tematach, więc nie wiem o co ci chodzi. Jeśli masz wątpliwości w sprawie jej wykształcenia czy wiedzy, to moze z nią polemizuj. Teraz może będzie miała trochę wolnego czasu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: jesli Sroda jest cienka w nauce-co robi w pol 20.10.05, 02:17 > Jakie skandale i kontrowersje ma Środa na sumieniu z okresu przed sierpniem > 2004? Czy to też urban legend? No wiesz... gdzie Ty się chowasz... a nie słyszałaś o skandalu jaki środa wywołała twierdząc, że całej przemocy w rodzinach polskich jest winny kosciół katolicki?!? I jak się potem tłumaczyła, że to było przejęzyczenie związane z nie za dobrą jej znajomością angielskiego??!!?? Przecież to jest tak żenujące i dyskredytujące naukowca... no po prostu brak słów... ;> > Nie wiem, ile trzeba mieć publikacji i przez kogo recenzowane, żeby były one > uznane przez ciebie za powyżej zera, ale jak ci już napisałam w innym wątku na > podobny temat - czy byle kogo przyjmują do PAN? Nie wiem, może mnie uświadomisz że jest przeciwnie. Szczęśliwa jesteś, że nie jesteś w tym bagnie jakim jest tzw. "nauka polska"... O ile w naszym kraju prześliśmy z tzw. demokracji socjalistycznej do demokracji rynkowej, o tyle w nauce jesteśmy wciąż w stadium późnego feudalizmu. Podstawowym kryterium awansu i robienia tzw. kariery są znajomości i najlepiej niegdysiejsza przynależność do nieboszczki PZPR - bo to oznacza, że koleś jest "swój"... Ja nie mogłem tego znieść, dlatego jak większość moich kolegów mających zajebisty potencjał naukowy - wyemigrowałem z Polski... A chcę Ci powiedzieć jedno: nawet niektórzy tzw. szanowani profesorowie z Polski są zerami naukowymi... a istnieja tylko i wyłącznie dzięki układom. PAN jest pełen takich osobników... przykre to niestety - ale ja akurat na to nic nie mogę poradzić... co jakis czas tylko czyta się alarmujące texty - że Polska wpłaca znacznie więcej pieniędzy na uczestnictwo naszych naukowców w programach europejskich, tymczasem "wyciągamy" z nich o wiele mniej niż wpłacamy... a dlaczego tak się dzieje?? Bo większość tzw. "autorytetów' z naszego grajdołka ma zerowe znaczenie na forum miedzynarodowym. A oni doskonale sobie z tego zdają sprawę, więc nawet nie próbują się wychylać.. chyba, że taka miernota jak środa spróbuje i wywoła skandal... to wszystko jest bardzo przykre. zwłaszcza, że wiąże się z niszczeniem młodych i zdolnych naukowców... którzy najczęsciej po jakimś czasie mają dość i uciekają za granice (im kto jest lepszy - tym ten czas jest krótszy)... W ten sposób większość moich kolegów siedzi już we Francji i przede wszystkim w Stanach.. to jest nieprawdopodobny drenaż mózgów... ale cóz - starym komuchowatym profesorom jest to na rękę - pozbywają się konkurencji, która mogłaby wykazać ich małośc... żenujące i straszne.......... :( > W sprawie lansowania Środy przez "lewako-pedalski srodowiska jako wybitnego > naukowca" to nie wiem, jak to jest. Jest etykiem, jest filozofem, ma sporą > wiedzę w tych tematach, więc nie wiem o co ci chodzi. Nie zgodzę się z Tobą. Jeśli ma sporą wiedzę - to czemu nie wdaje się w dyskusje w swoim gronie?? Wszak z każdej miedzynarodowej konferencji są wydawane jakies publikacje.. Ja działam w zupełnie i diametralnie odmiennej działce (ochrona środowiska), więc nie zamierzam się wdawać w dyskusje ze środą. Tym bardziej, że uważam ją za miernotę naukową, bowiem w każdym dziale nauki w Polsce dowodem dobrej klasy naukowca jest wyjscie ze swoimi tezami na forum międzynarodowe. Brak jakichkolwiek publikacji miedzynarodowych DYSKWALIFIKUJE KAZDEGO naukowca... Obojetnie w jakiej dziedzinie.... Tak to jest obecnie w naszej globalnej wiosce... Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: jesli Sroda jest cienka w nauce-co robi w pol 20.10.05, 14:01 maniek.siekiera napisał: > No wiesz... gdzie Ty się chowasz... a nie słyszałaś o skandalu jaki środa > wywołała twierdząc, że całej przemocy w rodzinach polskich jest winny kosciół > katolicki?!? I jak się potem tłumaczyła, że to było przejęzyczenie związane z > nie za dobrą jej znajomością angielskiego??!!?? Przecież to jest tak żenujące i > dyskredytujące naukowca... no po prostu brak słów... ;> Skandal wywołały polskie media obracając jedno zdanie wyrwane z kontekstu z ogromną lubością w tę i z powrotem. Tu masz link do artykułu z TP, w którym jest dość obszerny fragment wypowiedzi Środy: tygodnik.onet.pl/1547,1207796,dzial.html Diabeł nie taki straszny, jak go malują, tylko dobrze jest znać cały obrazek. Chodziło mi o coś innego. Napisałeś, że Środa "dzieki skandalom i kontrowersjom zyskala poparcie pierwszej feminy III RP - jarugi - dorwala sie do koryta..." Sroda została pełnomocniczką w sierpniu 2004, a cała afera sztokholmska miała miejsce w grudniu 2004. Jakie skandale jej pomogły w zostaniu pełnomocniczką, skoro Sztokholm wykluczyłam czasowo? W sprawie polskiej nauki - dzięki za nieciekawy obrazek. Dość smutne to jest, faktycznie. Zainspirowało mnie trochę, dzięki :) > Nie zgodzę się z Tobą. Jeśli ma sporą wiedzę - to czemu nie wdaje się w dyskusje > w swoim gronie?? Wszak z każdej miedzynarodowej konferencji są wydawane jakies > publikacje.. Może nie jest jej marzeniem wdawanie się w dyskusje na poziomie światowym? Może nie chce robić kariery międzynarodowej, bo wystarcza jej praca wykładowcy na uniwerku? > Ja działam w zupełnie i diametralnie odmiennej działce (ochrona środowiska), > więc nie zamierzam się wdawać w dyskusje ze środą. Jako spec od ochrony środowiska masz jakiś wpływ na materię. Środa działa w sferze ducha :) Trochę inna działka - mniej wymierna. > Tym bardziej, że uważam ją za miernotę naukową, bowiem w każdym dziale nauki w > Polsce dowodem dobrej klasy naukowca jest wyjscie ze swoimi tezami na forum > międzynarodowe. Zanim ją uznasz za miernotę naukową, dobrze by było, żebyś się oparł tę opinię na znajomości jej prac, nie uważasz? > Brak jakichkolwiek publikacji miedzynarodowych DYSKWALIFIKUJE KAZDEGO naukowca... > Obojetnie w jakiej dziedzinie.... Tak to jest obecnie w naszej globalnej wiosce... O tym napisałam wyżej - nie każdy ma ochotę i ambicję uczestniczyć w globalnym wyścigu w globalnej wiosce. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: jesli Sroda jest cienka w nauce-co robi w pol 22.10.05, 18:54 > Zanim ją uznasz za miernotę naukową, dobrze by było, żebyś się oparł tę opinię > na znajomości jej prac, nie uważasz? uważam, dlatego - skoro sam nie mogłem do niczego się dokopać - zapytałem publicznie na forum o to, czy ktoś zna jakieś renomowane publikacje środy. > Może nie jest jej marzeniem wdawanie się w dyskusje na poziomie światowym? > Może nie chce robić kariery międzynarodowej, bo wystarcza jej praca wykładowcy > na uniwerku? Wiesz, grzeszysz swoją nieznajomością szkolnictwa wyższego ;) Otóz - ok - jeśli Środa chce sie poświęcić pracy wykładowcy, to niech znajdzie sobie jakąś niespecjalnie znaczącą szkółkę wyszą w małej mieścinie i tam niech naucza... Ale nie na jednej z 3-4 najlepszych polskich uniwersytetów!! Obowiązkiem prawdziwego pracownika naukowego wyższej uczelni jest przekazywanie studentom wiedzy uzyskanej w trakcie badań stojących na światowym poziomie (innych nie warto finansować)... Inaczej się ma sprawa w przypadku nauczycieli akademickich, czy też raczej lektorów w niektórych przedmiotach jak np. języki - gdzie cięzko robić karierę - dla nich więc są stanowiska starszego wykładowcy. To stanowicko - w zamian za zwiększoną liczbę godzin dydaktycznych (najczęsciej 360 w roku) zwalnia z obowiązku prowadzenia jakiejkolwiek działalności naukowej, przekazywanie wiedzy odbywa się więc na zasadzie przekazu przez wykładowcę wiedzy "wyprodukowanej" przez naukowców. Tymczasem w ostatnich latach uczelnie wzięły się za tzw. wiecznych adiunktów, czyli naukowców, którzy wzięli już lata temu stypendia habilitacyjne, nie prowadzą prawie żadnej działalności naukowej trwoniąc tylko uczelniane pieniądze i najczęściej robiąc pieniądze zupełnie poza uczelnią. Nagle okazało się, że wymóg zrobienia habilitacji bardzo często przekracza możliwości intelektualne tych adiunktów, zbliżających się najczęsciej do 50.tki (lub ją przekraczających). Ponieważ większość z nich jest głęboko umowana w tzw. układach ufomrowanych jeszcze za komuny - kazdy z nich kombinuje jak może, żeby nie zostać wyrzuconym z ucczelni. Najczęściej odbywa się to poprzez załatwienie dla delikwenta przejścia na stanowisko starczego wykładowcy. Taka lebiega od tej pory już w ogóle przestaje się prarać działalnością naukową, cały czas prowadzi zajęcia korzystając z notatek, które przygotowywane były czasem i 12-20 lat temu.. no i blokuje te minimum 360 h rocznie, co jest równowartością godzin dla 4 doktorantów. To tragedia, bowiem najczęstszą przyczyną odmowy przyjęcia doktoranta jest brak godzin w katedrze. Żenujące to jest i straszliwe, ale niestety - w poskiej nauce mieszanka feudalizmu z odcieniem postkomunizmu trwa w najlepsze. i jeszcze jedno - bardzo istotne: > O tym napisałam wyżej - nie każdy ma ochotę i ambicję uczestniczyć w globalnym > wyścigu w globalnej wiosce. OK, więc niech środa uczy studentów np. na studiach zaocznych w profesjonalnej szkole biznesu w Krakowie (o ile jeszcze ją nie zamknęli), gdzie liczy się tylko układ - ja płacę - ty dajesz zalkę, a nie na jednej z najlepszych polskich uczelni. Bowiem KAŻDY naukowiec na dobrej uczelni ma OBOWIĄZEK podnoszenia swojej wiedzy i własnego rozwoju. A brak ambicji u naukowca to jedna z najbardziej żenujących i dyskredytujacych cech, jakie mogą się przytrafić. A niestety - jest to nadal bardzo powszechne w polskiej nauce i środa akurat nie jest tu wyjątkiem... są takich setki, jeśli nie tysiące.... Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes [...] 20.10.05, 15:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody 19.10.05, 07:49 Największym osiągnięciem pani filozof Środy było odkrycie, że Kościół i katolicyzm sprzyja przemocy wobec kobiet (tzw."kłamstwo sztokholmskie") Odpowiedz Link Zgłoś
ghost25 Re: Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody 20.10.05, 10:54 mg2005 napisał: > Największym osiągnięciem pani filozof Środy było odkrycie, że Kościół > i katolicyzm sprzyja przemocy wobec kobiet (tzw."kłamstwo sztokholmskie") -------------------------------------------------------------------------- Powiedziała prawdę.Poczytaj sobie historię a nie katechizm. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera nie obejrzałaś bajki i stąd to zdenerwowanie? ;))) 22.10.05, 18:56 dzidziuś, a kto ci te bajki opowiadał? sama środa czy też koleżanka środy, którą ona zatrudniła u siebie w urzędzie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody 20.10.05, 14:59 Przyjdż na jej zajęcia z filozofii. Wpychają się ludzie z innych kierunków a nawet spoza uniwerku. I nie przeszkadza im, że muszą siedzieć na podłodze. Polecam też wizytę w księgarni - to taki sklep z książkami. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: Poszukiwane slady dzialalnosci naukowej srody 25.10.05, 18:05 podobno na zajecia prowadzone przez Moona ostatnio w W-wie tez kupe ludzi przychodzilo ;) i co z tego?? Jesli jest taka dobra - to dlaczego w obiektywnej ocenie przyjetej w srodowisku naukowym - a mianowicie w liczbie recenzowanych publikacji w renomowanych czasopismach - jest naukowym ZEREM?? Wobec tego moze sobie plesc brednie na wykladach i jej slowa nie sa weryfikowane przez srodowisko naukowe... Odpowiedz Link Zgłoś
bromba2 MADZIA MACHA ŁAPKAMI JAK ŻABA W ŚMIETANIE, 18.10.05, 19:15 aby się utrzymać na powierzchni..... Odpowiedz Link Zgłoś
rydygier4 Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 20:05 Myślę, że to będzie bardzo ciekawy, satyryczny portal. Zamierzam zaglądać regularnie. Będę zgłaszał każdy przypadek dyskryminacji mężczyzn. :P Założyłbym portal monitoringu równego traktowania brunetów i blondynów, ale rudzi by poczuli się pominięci... Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 19.10.05, 01:59 A kolor włosów jakoś dyskryminuje? Odpowiedz Link Zgłoś
arturasyn Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 18.10.05, 20:18 Chłopa tej @ potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 "Monologi waginy" min. Środy 18.10.05, 21:33 Na szczęście to już ostatnie podrygi Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Jak równość, to równość! 18.10.05, 21:43 Podwyższenie wieku emerytalnego dla kobiet do 78 lat (mężczyźni żyją krócej). Obowiązek służby wojskowej dla kobiet. Co Pani Minister zrobiła w tych kwestiach? Na 17 wojewódzkich Pełnomocników -ani jednego mężczyzny. I gdzie tu równość,Pani Minister? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Jak równość, to równość! 19.10.05, 07:19 mg2005 napisał: > Podwyższenie wieku emerytalnego dla kobiet do 78 lat (mężczyźni żyją krócej). > Korekta -miało być: 68 lat Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Sroda piastuje urzad! 19.10.05, 16:11 Typowy wieloryb opasly! Z wypowiedzi tej opaslej foki wynika narastajacy syndrom PBB (Pernamentny Brak Bolca) Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Sroda piastuje urzad! 20.10.05, 15:04 Typowy chamski komentarz na temat wyglądu, co świadczy o tym, że nie masz nic do przekazania. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 19.10.05, 16:33 3nyc napisał: > Mam jednak nadzieję, że +to niezwykle użyteczne dziecko zostanie" - mówiła > > Pani minister ma wyjątkową tendencję do utylitarnego traktowania dzieci... tfu, jakich dzieci - plodow sie mowi! wtedy jest wieksza wolnosc Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 20.10.05, 09:54 > "Czas na równe traktowanie - krajowy system monitorowania równego traktowania kobiet i mężczyzn" - to nazwa portalu internetowego przygotowanego na zlecenie biura pełnomocnika rządu ds. równego statusu kobiet i mężczyzn. > Projekt ten przedstawiono na wtorkowej konferencji prasowej w Warszawie. Portal "zawiśnie" w internecie prawdopodobnie na początku listopada. Adres strony jeszcze nie jest znany. Jak to nieznany? www.czasnarownetraktowaniekrajowysystemmonitorowaniarownegotraktowaniakobietimezczyzn.pl Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver Re: Magdalena Środa tworzy portal na temat równoś 20.10.05, 11:10 M. Środa - prawie jak kobieta... prawie czyni wielką różnicę. a teraz Pani minister dziękujemy... chłodno, skonczyły się wygłupy i promocja febilizmu za cudze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 portal na temat nierówności 23.10.05, 15:00 Jak był tworzony portal na temat 'nierowności' w nauce i edukacji www.nfa.pl to GW nie pisnęła nawet słowem. I po co zawracania głowy o rowności. Dyskrymiancja jest widoczna gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś