Gość: koko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 21:44 Czy moze ktos mi powiedziec jaka jest najdłuza ulica w Polsce, bo zdania google sa podzielone:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: majo Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 16.11.05, 22:19 Kiedyś w Warszawie mówiło się, że Rakowiecka. Niektórym przejście ulicy zabierało parę lat /więzienie MSW/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellk Nie chodziło o więzienie, tylko o to że ona zaczyn IP: *.intrum.pl / 213.134.135.* 18.11.05, 08:25 ała się przy kinie Moskwa a kończyła przy sanktuarium Boboli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Nie chodziło o więzienie, tylko o to że ona z IP: 83.18.183.* 18.11.05, 10:10 wadowice uloca slowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
richardek ale skleroza 19.11.05, 16:47 Gość portalu: hellk napisał(a): > ała się przy kinie Moskwa a kończyła przy sanktuarium Boboli:) Zaczynala w Moskwie a konczyla petla. Tam jest/byla petla tramwajowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniuteq Białystok - ulica Rubinowicza, same zakręty i z gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 11:50 rki na pazurki Odpowiedz Link Zgłoś
pazio Re: najdłuzsza ulica w Polsce 18.11.05, 13:17 Od starszego kolegi słyszałem taki dowcip: rakowiecka jest jak życie prawdziwego komunisty, bo zaczyna się pod Moskwą (dawne kino) a kończy pętlą (tramwajową). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.p.lodz.pl 17.11.05, 00:46 Piotrkowska w Łodzi - chyba około 12 km O ulicyPiotrkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
elia_kazan Re: najdłuzsza ulica w Polsce 17.11.05, 10:33 dużo dłuższa jest ul. Pomorska w Łodzi, ma około 700 numerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia1987 Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.lodz.mm.pl 17.11.05, 21:11 Kilinskiego jest dluzsza od Piotrkowskiej, a Piotrkowska jest tylko najpopularniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: najdłuzsza ulica w Polsce 19.11.05, 10:38 Pitrkowska ma niecałe 4,5 kilometra. Najdłuższa w Łodzi jest Pomorska - 10 km, żadnej dwunastokilometrowej ulica u nas nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.05, 15:19 Gość portalu: jood napisał(a): > Piotrkowska w Łodzi - chyba około 12 km To wcale nie taka dluga. Juz chyba Modlinska w Wawie i poza nia jest dluzsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.lodz.msk.pl 19.11.05, 19:11 Piotrkowska nie jest najdłuższa nawet w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: najdłuzsza ulica w Polsce 17.11.05, 08:31 Bytom ul. Strzelcow bytomskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 09:41 w Wałbrzychu Niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:40 nie tylko google sa podzielone... ...a ja musze wiedziec!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: najdłuzsza ulica w Polsce 17.11.05, 10:42 Może Grunwaldzka w Gdańsku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweet Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:16 najdłuższą ulicą jest Puławska w Warszawie ma ponad 10 km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbishop Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.attu.pl 18.11.05, 01:38 Kartuska w Gdańsku ma ok 10-12 km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRoCIn Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.ssmb.com 18.11.05, 14:34 Al. Jerozolimskie sa najdłuższe w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.05, 15:20 Pulawska jest dluzsza. Ale ulica nie musi miescic sie tylko w jednym miescie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaz Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.simtel.pl 18.11.05, 09:36 Grunwaldzka na pewno nie, chyba że połączysz 3 różne ulice: 1. Od centrum Gdańska do Opery to Aleja Zwycięstwa 2. Do Oliwy Grunwaldzka 3. Od Oliwy do Gdyni Aleja Niepodległości 4. W Gdyni znowu Aleja Zwycięstwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 18.11.05, 22:18 W Gdyni najdłuższa jest Morska (8,5 km) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.devs.futuro.pl 17.11.05, 11:25 W warszawie to chyba Puławska (grubo ponad 500 numerów), nie wiem ile km. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius a Wał Miedzeszyński 18.11.05, 08:54 Kiedyś na mapie widziałem numer 886 :) Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: najdłuzsza ulica w Polsce 17.11.05, 11:29 A jaki jest najpiękniejszy most? -most beautiful ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milimetr Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.sggw.waw.pl 18.11.05, 08:56 Grunwaldzki we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biolog Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.hsd1.tx.comcast.net 17.11.05, 15:18 Troszke poza Polska? Jak jest najdluzsza ulica na swiecie? O ile mi wiadomo Yonge Street, zaczyna sie w Toronto przy Jeziorze Ontario i ma (bodaj) ok. 1900 km (!!!!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@!Q Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: 81.210.32.* 17.11.05, 15:25 Toruńska w Chełmnie :) ok 3 kilometrów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:11 i sprawa zostaje nie wyjaśniona... ...jednak znalazłam to najdluzsza ulica na swiecie: Yonge Street, zaczyna sie w Toronto przy Jeziorze Ontario i ma (bodaj) ok. 1900 km :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biolog Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.uta.edu 17.11.05, 20:53 Prosze chociaz podac zrodlo, typu, "Biolog" post numer etc. W dodatku dokladny cytat musi byc w cudzslowiu. Radze pamietac o plagirizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Do Biologa! IP: *.kbpauk.ru 18.11.05, 11:23 takis madry,uzywasz niezrozumialych slow polowie populacji ludzkiej,no!pisze sie i mowi nie w cudzyslowiu,a w dzudzyslowie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eingraudenzer Re: najdłuzsza ulica w Polsce 18.11.05, 22:43 Chełmińska w Grudziądzu. 4,85 km :) :p ale najdłuższa w .pl na pewno nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voila Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.Zabrze.Net.pl 17.11.05, 18:34 Dość długa jest ulica Wolności w Zabrzu - 9,5 km, swego czasu była najdłuższą w Europie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: 80.48.254.* 17.11.05, 18:40 Najdłuższa jest w miejscowości Brenna. Górale wiedzą gdzie to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.chello.pl 17.11.05, 18:48 ul.Rakowiecka w Warszawie jest najdłuższa bo jak się tam dostaniesz to nie wyjdziesz nawet po 25 latach(jest tam więzienie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:52 Zdaje się, że Puławska w Wawce. Łączy Mokotów z Piasecznem, grubo ponad 20 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.05, 18:54 Jeżeli będziemy rozumieć ulicę jako deptak handlowo-rozrywkowy, to na 100% Piotrkowska w Łodzi. Podobno jest to najdłuższy miejski deptak w europie. Uwzględniając bezwględną długość (km), to stawiam na Puławską w Warszawie. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdas Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:04 Puławska od jakiegoś czasu nie jest najdłuższa, Aleje Jerozolimskie przebiły ją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yetti najkrótsza ulica w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:04 nie wiem jaka ulica jest najdłuzsza w Polsce, ale najkrótsza , dam głowę, to ul.Przeskok w Żychlinie. Ma ok.30m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żychlinianka Re: najkrótsza ulica w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:14 Yetti :))) a skąd Ty znasz Żychlin? ? ? :))))czyżbyś też tu mieszkał? ? :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: najkrótsza ulica w Polsce 19.11.05, 13:23 Bardzo mile wspominam Żychlin spedzałam tam często wakacje .Nawet czekolade kupuję produkowana u was.Pozdrawiam serdecznie miasteczko mojej młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yetti Re: najkrótsza ulica w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 16:44 a w Zychlinie ojczystej czekolady nie uswiadczysz, takie czasy :) Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzania nas tu w Żychlinie, bo pusto się zrobiło jakoś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelka Re: najkrótsza ulica w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 21:48 myślę że Okolska w wawie jest krótsza - w dodatku odchodzi od puławskiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: najkrótsza ulica w Polsce IP: *.neting.pl 21.11.05, 00:00 Żabia w Kwidzynie - 15 m? (jeden domek od frontu) z malutkim grodem Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: najdłuzsza ulica w Polsce 17.11.05, 19:08 Z tego co wiem, al. Niepodległości w Sopocie ma numerację do ponad 900. To chyba rekord, jeśli chodzi o numerację. Chyba nigdzie w Polsce nie ma budynków o numerze ponad 1000 (mam na myśli numerację wzdłuż ulicy, bo na wsiach, gdzie numeracja jest ogólna, czterocyfrowe numery domów się zdarzają - np. w Zawoi w woj. małopolskim). Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko Re: najdłuzsza ulica w Polsce 18.11.05, 14:25 no niestety nie masz racji... chwila szukania w internecie i znalazem cos takiego: Buczkowice, ul. Jama 1002, Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko Re: najdłuzsza ulica w Polsce 18.11.05, 14:30 piwenko napisał: > no niestety nie masz racji... > chwila szukania w internecie > i znalazem cos takiego: > > Buczkowice, ul. Jama 1002, te Buczkowice to w ogole jakas super miejsowosc przykladowe adresy: ul. Nadbrzeznaa 821 ul. Wczasowa 753 ul. Wilkowska 740 ul. Wyzwolenia 645 co za jakas metropolia..... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: najdłuzsza ulica w Polsce 21.11.05, 00:52 piwenko napisał: > no niestety nie masz racji... > chwila szukania w internecie > i znalazem cos takiego: > > Buczkowice, ul. Jama 1002 Bo tam są nazwy ulic, ale numeracja jest ogólna, dla całej wsi. Są takie miejscowości, gdzie ponazywano ulice, ale zostawiono starą numerację, np. takie cuda są jeszcze w woj. małopolskim np. w Lanckoronie albo Tymbarku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.acn.waw.pl 17.11.05, 19:26 Pytanie bylo: jaka ulica jest najdluzsza, a nie jaka ma najwiecej numerow. Pulawska w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diosko Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 17.11.05, 19:30 a niepodległości w sopocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:30 aleje jerozolimskie Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: najdłuzsza ulica w Polsce 17.11.05, 20:24 Jest jeszcze pytanie, czy tę Puławską mierzymy tylko w granicach Warszawy, czy na całej długości przez Mysiadło do centrum Piaseczna... /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 04:01 A ja akurat chciałem wiedzieć, jaka ma najwięcej numerów. Dzięki yabol428. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:17 Najdłuższa nazwą to chyba Dwudziestej Dywizji Piechoty Wojska Polskiego. Moi znajomi tam mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
artek610 Re: najdłuzsza ulica w Polsce 18.11.05, 20:08 Koło mnie jest ulica Dwudziestego pierwszego Pułku Piechoty Dzieci Warszawy. Tak więc twoja nazwa nie jest najdłuższa;-) Odpowiedz Link Zgłoś
prober Re: najdłuzsza ulica w Polsce 17.11.05, 20:21 Zdecydowanie i niezaprzeczalnie ulica o nazwie: Skwer Księdza Kardynała Stefana Wyszyńskiego Prymasa Polski w Warszawie. 7 wyrazów, 59 znaków. Przebije ktoś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavo Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.knc.pl 17.11.05, 20:39 Stawiam na ul. Puławską zaczynająca sie przy Pl. Unii Lubelskiej, przechodzi przez Mokotów, Ursynów, a kończy się w Piasecznie...czyli zaczyna się w Śródmieściu, a kończy poza Warszawą...a ze Śródmieścia poza Wwa jest przynajmniej 20km w każdym kierunku, więc Puławska IZ DE ŁINER ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 najdłuższa ? ul. Ku Słońcu w Szczecinie IP: *.comnet.krakow.pl 17.11.05, 21:30 nikt z żyjących nie dotarł do jej końca. Przy tej ulicy zlokalizowana jest brama główna cmentarza centralnego. Nekropolia ta, jest trzecią co do wielkości w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: 195.94.207.* 18.11.05, 11:32 puławska zaczyna się na placu unii lubelskiej czyli tam gdzie są 18-wieczne rogatki warszawy czyli dokładnie na granicy śródmieścia i mokotowa, i biegnie na południe przez mokotów w śródmieściu jej przedłużeniami są al. szucha i marszałkowska ciekawostką jest to że numeracja na puławskiej biegnie w odwrotnym kierunku niż powinna tzn. odwrotnie do biegu wisły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelka Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 21:51 po prostu ulice rozchodzą się promieniście od placu i tak idzie numeracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tator Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.softlab.gda.pl 17.11.05, 22:07 Wg. mnie ciekawsze jest skrzyżowanie ulic 1 Maja i 3 Maja w Elblągu z apolitycznym rogiem im 2 Maja ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.toya.net.pl 17.11.05, 23:18 A mnie sie podobała ulica Teresy w Łodzi, ale była niepoprawna i zmieniono na: ulica Świętej Teresy od dzieciatka Jezus Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius ...w Łodzi, nieco krótsza nazwa - 18.11.05, 13:12 Świętej Teresy od Dzieciątka Jezus Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: najdłuzsza ulica w Polsce 18.11.05, 21:18 W pewnym senie (ale tylko w pewnym sensie!!) przebijam ja :) Taki adres: "Ulica Dwudziestego Ósmego Czerwca Tysiąc Dziewięćset Pięćdziesiątego Szóstego Roku Dwadzieścia pięć przez Osiemnaście" - Poznań Wilda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemur_78 Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: 195.42.249.* 18.11.05, 14:49 w Krakowie to jednak najdłuższa jest chyba Łokietka - kiedyś na pl.regionalne.krakow była dyskusja na ten temat (zresztą sam założyłem wątek :) - miniurl.pl/3614 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolovaxman ul. Krótka w Koziej Wólce ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 00:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetetka5 Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.11.05, 08:00 w Łodzi ulica Pomorska ma 10,5 km dlugości i ponad 560 numerow a ulica Kolumny ma 10,3 km i ponad 660 numerów.Oczywiście długości tych ulic dotyczą tylko terenu jednej miejscowości a nie terenu poza miastem tak jak niektórzy opisuja np ulicę Puławską ,która zaczyna sie w W-wie ,przechodzi przez Mysiadlo a kończy w Piasecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.chello.pl 18.11.05, 10:23 Co mają granice miasta do ulicy? sztuczne obostrzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.lodz.msk.pl 18.11.05, 17:40 W takim razie ul. Zgierska w Łodzi. Kończy się w Krośniewicach :) Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: najdłuzsza ulica w Polsce 19.11.05, 21:01 A skąd w Krosniewicach... w Gdańsku się konczy :-))) Mieszkam przy Zgierskiej, to wiem hihihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.05, 08:26 Najdłuższą ulicą w Brzegu jest ul chrobrego. Można na nią wejść i wyjść po paru ładnych latach(więzienie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.05, 08:30 a w Opolu ul. Sądowa(aresz śledczy) i ul. Pratyzancka (więzienie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:14 W Szczecinie to stawiam na Wojska Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:39 wydaje mi się że mogą to być Aleje Jerozolimskie, kończą się w Pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta.uparta Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.iscnet.pl 22.11.05, 22:54 chyba Struga ją przebiła:) Odpowiedz Link Zgłoś
rydygier4 Re: najdłuzsza ulica w Polsce 18.11.05, 11:01 Dowolne rondo nie ma końca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solaric Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 12:21 Zdecydowanie ul. Puławska w Warszawie. Poza tym ma podwójną numerację. Warszawska ciągnie się do Iwicznej i ma numerację /tak jak ktoś już zauważył/ przeciwną do kierunku nurtu Wisły. Druga numeracja do piaseczyńska i ma numerację również do Iwicznej, zgodną z nurtem Wisły. Jak ktoś nie określi miejscowosci to na Puławskiej spotka dwa te same numery posesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.gjpoland.com.pl 18.11.05, 12:56 Najdluzsza ulica w Polsce jest ulica Pulawska - z tym ze nie laczy ona Warszawy z Piasecznem czy Iwiczna, lecz Warszawe z Warka (55 km na poludniowy wschod od stolicy, slynne piwo) i przebiega przez kilkanascie miejscowosci, m.in Gore Kalwarie, Katy, Stefanow, Banioche - to tylko te wieksze). Numeracja posesji zaczyna sie w Warce - moj kolega z podstawowki mieszkal pod nr 12. Numeracja zwieksza sie w strone Warszawy, w okolicach Piaseczna osiaga 400 ktorys tam numer. Skad wiem? Mieszkalam w Warce przez 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: najdłuzsza ulica w Polsce 18.11.05, 18:31 Proszę nie ściemniać ;) /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: najdłuzsza ulica w Polsce 18.11.05, 13:32 piotrkowska wlodzi jest najdluzsza w polsce i europie rowniez p r o s t a ulica. nie ma zadnych lukow. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galdor Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.luc.lodz.arges.net.pl 18.11.05, 13:37 Piotrkowska jest najdłuższą PROSTĄ ulicą w Polsce o ile nie w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlashMan Re: najdłuzsza ulica w Polsce IP: *.pl / *.access-net.pl 18.11.05, 15:20 Toszecka w Gliwicach Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: najdłuzsza ulica w Polsce 19.11.05, 13:27 Kiedys było wspaniale na Pietrynie,teraz chyba też. Odpowiedz Link Zgłoś