Dodaj do ulubionych

na czym złapać developera - odbiór mieszkania

IP: *.aster.pl 11.12.05, 20:44
Wpisujcie na czym złapać devolopera - odzyskanie jakiejś gotówki, albo
wygranie czegoś... Ja osobiście stawiam na wentylację i akustykę. Prawie
pewne, że jest źle, albo nie ma nawiewników (zapewniają napływ powietrza) albo
źle działa wyciąg (mechaniczny źle wyrególowany, grawitacyjny nie działa przy
zamkniętych drzwiach i oknach), jak to dobrze działa to nie są spełnione normy
akustyczne. Źle wykonane okna lub ściany...
Obserwuj wątek
    • Gość: michall Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 21:05
      tradycyjne, ale zawsze skuteczne: podlogi, sciany i narozniki. Odbijasz na ksero
      normy budowlane, przykladasz poziomice, kątowniki i metr po metrze sprawdzasz. a
      najlepiej to zamówić na odbiór inspektora nadzoru budowalnego - wszystko wyłapie:)
      • Gość: Piotr Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: *.aster.pl 11.12.05, 22:57
        mówię o czymś większym, teraz podobno? jest moda na wyciąganie kasy za
        mieszkanie - ceny są wysokie a budują bylejak.
        • Gość: l Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 08:36
          polaczek-cwaniaczek
          • Gość: mlekota Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: 212.75.114.* 12.12.05, 11:47
            dlaczego "polaczek-cwaniaczek"? normalne, że trzeba wyłapać błędy dewelopera.
            nawet jak tanio, to chcesz, by budynek stał, a nie się sypał. cena nie powinna
            rzutować na jakość wykończenia. nawet jak tanio, to podłogi, sufity i ściany
            powinny być proste. w końcu przecież stawiają tą ścianę, nie? jak stawiają, to
            moga prosto. nie rozumiem komentarza.
            • Gość: l Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 12:10
              oczywiscie że powinno być wybudowane dobrze ale nie masz wrazenia że Piotrowi
              nie chodzi o to żeby było dobrze tylko wręcz przeciwnie, że chodzi o
              wyciągnięcie kasy za jakieś nieistotne "usterki" na które normalny człowiek nie
              zwróciłby nawet uwagi (takie "wyłudzenie odszkodowania") i które prawdopodobnie
              jemu też nie przeszkadzałyby
              • Gość: losica! Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 12:53
                niesprawna wentylacja to "nieistotna usterka"? chyba zartujesz!!!
              • Gość: mlekota Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: 212.75.114.* 12.12.05, 14:36
                sprawa sprowadza się do intencji Piotra. mógły zapytać: "czy nie wiecie, na
                jakie rzeczy trzeba zwracać uwagę przy odbiorze mieszkań tak, by nie stracić i
                nie mieć później problemów z poprawkami"? faktycznie inaczej brzmi.
    • Gość: goguś Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 18:46
      sprawdź dokładnie metraż, zapytaj jaka norma została zastosowana do
      ostatecznych obmiarów, sprawdź całe okablowanie, weź ze sobą jakąś ładowarkę i
      posprawdzaj kontakty, kąty, parapety i szyby najlepiej niech będą umyte a tak
      naprawdę to weż jakiegoś inspektora bo wykonawca będzie ci wciskał kity że to
      wszystko jest zgodne ze sztuką budowlana i jak podpiszesz protokół to będziesz
      się bujał, sprawdź stany liczników i wpisz do protokołu aktualny bo później
      deweloper każe ci płacić i ważne sprawdź czy w twoim imieniu nie podpisał już
      umowy es stoen bo to stary numer powodzenia
    • Gość: wylewka Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:40
      Sprawdź wylewki na podłodze. Ich grubość, zbrojenie. Tupnij mocno w rogu pokoju
      i sprawdź czy ci nie pęknie.
    • Gość: sonaciarz Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: 195.205.147.* 03.01.06, 15:37
      A nie lepiej to wynająć gościa co za 350 zł od mieszkania zrobi wam odbiór
      protokólarny z powolaniem się na odpowiednie normy budowlane. Ja wziąłem
      polecanego mi starego wyjadacza w tej dziedzinie (Pan Mariusz 0508 088 237).
      Zrobił mi odbiór mieszkania w inwestycji prz Parku Skaryszewskim (osiedle
      Sonata) i choć nie kłamiąc jakość była dobra to i tak kolesie z Warbudu się
      troszeczkę zapienili...hi. Wypunktował ich jak leszczy a pan kierownik
      tylko "japę" otworzył i stwierdził że jak dotąd nikt mu koło pióra tak nie
      narobił. No cóż ale i tak panowie przyjść musieli do poprawek. Później drugi
      odbiór - pismo do inwestora i druga tura poprawek ale to już ze szczoteczkami
      do zębów praktycznie.
      • Gość: ZW Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.06, 17:55
        Posłuchaj "sonaciarz'u" - odbiór mieszkania jest ważny, ale czy pomyślałeś kto
        bedzie odbierał tzw. część wspólną waszej nieruchomości tj. instalacje wod. -
        kan., ogrzewnie, instalacje elektryczną, gazową, ewentualne pompownie typu
        hydrofornie, szczelność podziemia tzn. ścian i posadzek garaży, dachy,
        korytarze itd.itd.itp.itp. Twoje mieszkanie niestety nie jest
        samowystarczalną "wyspą" i bez tych wszystkich w/w elementów prawidłowo i
        trwale wykonanych ryzykujesz "utratę" wszystkich włosów i kupę pieniędzy - w
        bezsilnej złości.
        Mogę ci nawet podpowiedzieć kto to zrobi. Otóż zrobi to twój deweloper (odbiorą
        od niego....jego ludzie!) bo zapewne już w umowie powierzyłeś mu na trzy lata
        (to czas trwania rękojmi) zarząd wasza nieruchomością.
    • doko1 Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania 29.03.06, 09:01
      Czy mozecie polecic mi jakiegos fachowca do odbioru mieszkania. Mieszkanie jest
      do odebrania jutro na Ursynowie.
      Dzieki i Pzdr
      • bece1 Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania 10.04.06, 10:44
        www.serwisremontowy.pl są naprawdę ok
        • Gość: lech Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: *.lech.kso.pl 15.04.06, 09:42
          Korzystałem z usług Serwisu Remontowego i to była PORAŻKA. Nie mam czasu się
          teraz rozpisywać, ale "fachowiec" sprawiał wrażenie jakby reprezentował
          developera a nie mnie. Nie wykrył ustarek mimo, że takowe były. Na całe
          szczęście developer jest solidny i nie mam jak narazie problemu z
          wyegzekwowaniem poprawek.
          Jednym słowem NIE POLECAM korzystania z usług tej firmy.
          • bece1 Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania 28.04.06, 09:47
            A czy mozesz napisac kiedy to bylo?? i kto wykonywal odbior? moze juz sie cos
            zmienilo od tamtego czasu?
      • Gość: nie soneciarz Re: na czym złapać developera - odbiór mieszkania IP: *.chello.pl 10.04.06, 13:26
        Nie polecam namiaru od soneciarza na p. Mariusza
        wcale tak idealnie nie punktuje, chyba że soneciarz to sam p. Mariusz i próbuje
        tu robić sobie reklame....
    • Gość: Surowy [www.odbiormieszkania.pl]: tam wiedzą wszystko :) IP: 194.73.103.* 20.04.06, 16:30
      Miłej lektury

pozdro,
      Krzysiek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka