Dodaj do ulubionych

szok-nowy sposób na popękane naczynka?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 08:35
Niedawno przewinął się tu wątek o używaniu witaminy c w kroplach firmy Juvit
na twarz. Postanowiłam i ja spróbować i od 2 dni stosuje. Tylko, że posunęłam
się trochę dalej i postanowiłam (jako że wit. c uszczelnia naczynia
krwionośne i rozjaśnia)po dodawać kilka kropel do każdej porcji nakładanego
balsamu do ciała. I jestem w szoku!!! Naczynka krwionośne, które pokrywały
siecią moje uda i byly bardzo widoczne, częściowo znikły a w innych miejscach
wyraźnie zbladły!!! Jestem zachwycona bo wyglądało to mało estetycznie.
Drobne naczynka na twarzy również znikły a buzia zrobiła się nieziemsko
gładka:) Polecam wszystkim:)
Obserwuj wątek
    • alexf1 Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 16.01.06, 09:18
      kasia, czy stosowałaś te kropelki również na naczynka na twarzy? Napisz prosze
      dokładnie jakie to kropelki i jak często używałaś?
      • Gość: kasia Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 09:40
        stosowałam kropelki juvit. Na twarzy z niczym nie rozcieńczałam, bo same w
        sobie są dość tłuste (są na glicerynie) i w związku z tym też starałam się
        używać ich nie za dużo. Natomiast jeśli chodzi o nogi, to do każdej porcji
        wyciskanego na ręke balsamu dodawałam 3-4 kropelki witaminy, mieszałam palcem
        na dłoni i dopiero nakładałam na nogi. Stosowałam tylko na noc. A dodam, że na
        nogach miałam ich naprawde dużo, jako że pracuje dużo na stojąco i mam
        genetyczne predyspozycje do ich pękania. Nie wyglądało to za ładnie bo były
        bardzo widoczne i wstydziłam się nawet zakładać krótsze spodenki i spódnice. A
        teraz jestem w szoku. Wszystkie prawie znikły a kuracje stosuje dopiero 2 dni:)
        • justa7 Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 16.01.06, 11:26
          To ja jeszcze musze dopytać gdzie można kupić te krople i ile kosztują? Byłaby
          rewelacja, gdyby i u mnie zadziałały. Z góry dziękuję za odp.
          • jade.fox Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 16.01.06, 14:29
            Juvit C kupisz w każdej aptece, kosztuje ok. 9zł,
            producent Hasco-Lek:
            www.hasco-lek.pl/produkt.php?mid=&id=60
            • Gość: kasia Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 23:36
              może niektórym z was wyda się to nieprawdopodobne, że po tak krótkim czasie
              widać takie efekty.. Ale moja skóra tak właśnie zareagowała i jestem teraz
              bardzo szczęśliwa, że pozbyłam się choć jednego kompleksu:) Te witaminki nie są
              drogię, więc myśle że żadna z was wiele nie ryzykuje a warto to sprawdzić na
              sobie:) Pozdrawiam i życzę równie dobrych i zaskakujących rezultatów:)
              • Gość: just Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.system.szczecin.pl 17.01.06, 08:15
                dzisiaj kupuje, potem napisze jakie wyniki uzyskalam:)
      • Gość: anjka Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 09:59
        Czy mażna stosować na piersi bo mam na nich popękane naczynka.
    • Gość: magda Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.plusgsm.pl 17.01.06, 19:39
      ja smaruje sie wit.c od 2 miesiecy i do tej pory nir zauwazylam poprawy, wrecz
      przeciwnie. jak dlugo ty stosujesz?
    • Gość: jumbala Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 19:58
      A ja uzywam juz z pol roku i przyznaje ze swietnie nawilzaja i poprawiaja stan
      cery. Ja najwieksza roznice zauwazylam pod oczami bo tam mialam takie
      zmarszczkiz powodu wysuszenia i swietnie te kropelki je wygladzily:)
      Polecam
      Ps
      Uzywam na noc:P
      • Gość: kasia Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:56
        jeśli chodzi o twarz to faktycznie jest dużo gładsza i jakby "świeższa". Ale
        właśnie największym zaskoczeniem były dla mnie efekty na nogach, gdzie
        poznikały mi popękane naczynka.
      • Gość: vanillka Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.smrw.lodz.pl 17.01.06, 21:33
        A czy jest szansa na to, że Juvit rozjaśni trochę cerę? Ja tez chcę zacząć
        używać, ale najbardziej zależy mi właśnie na takim 'ożywieniu' cery. Bo jest
        niby gładka, ale pełno na niej takich sinawych (w taki mróz) plamek pogojonych
        syfkach. Jutro zakupię to sama sprawdzę, ale daj znać jak to jest u Ciebie. A
        pod oczka nie bałas się używać? Ja też własnie mam taka jakby przesuszoną skórę
        pod oczami - takie zmarszczki mimiczne. Ciekawe czy i u mnie tak fajnie
        zadziała. Daj znać, dzięki
        • Gość: jumbala Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 08:02
          wit c ma chyba wlasciwosci lekko zluszczajace i dlatego takie ladne rozjasnienie
          twarzy- mysle ze przy dluzszym stosowaniu moze rozjasnic- ja nie mialam duzo
          takich rzeczy mialam troche czerwonych plamek na policzkach i te zniknely:P
          Zmarszczki pod oczami zniknely pewnie dlatego ze skora pod oczami zostala
          nawilzona(juwit ma tez gliceryne) a samo dzialanie wit c jest raczej
          dlugoterminowe i zapobiegawcze:)
          Jesli masz zmarszczki dlatego ze masz wysuszona skore to polecam:)
          Noi nie kladz zbyt blisko samych oczu by nie wplywaly do oczu- bedzie szczypac.
          Osobiscie uzywam na noc bo na dzien i tak mam krem poltlusty a ta wit c przez
          gliceryne jest troche tlusta:)
          Ale zaden krem tak nie nawilza:)
        • Gość: Martynka Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: 167.206.206.* 20.01.06, 18:10
          Polecam kremy z kwasami (Alpha- lub Beta-Hydroxy), po miesiacu stosowania cera
          jest wyraznie odswiezona.

Kwasy zluszczaja delikatnie naskorek, w ten sposob pozbylam sie sladow po
          starych krostkach i innych drobnych przebarwien po lecie... Potrzebna jest
          jednak cierpliwosc i systematycznosc. W moim przypadku efekty widac bylo po 4-
          ech tygodniach.

Teraz jest najlepszy czas na kuracje, poniewaz podczas uzywania kremow z
          zawartoscia kwasow nie powinno sie wystawiac twarzy na dzialanie slonca.
    • dziustynka Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 17.01.06, 23:02
      zakupione i się zastanawiam czy po wysmarowaniu naczynek na twarzy zostawić to
      na noc?
      • kasia.jun Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 18.01.06, 20:24
        kupiłam sobie dziś za 8,50, mam nadzieję, że mi znikną żyłki na twarzy...:( po
        wyciskaniu...
    • Gość: agnieszka jak uzywac? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.01.06, 09:55
      jak uzywac tych kropelek na twarzy?
    • bob75rob1 A używacie pod oczy? 19.01.06, 10:01
      Doczytałam się, że chyba też część z Was używa tego pod oczy. Rozprowadzacie to
      wtedy z jakimś kremem pod oczy, czy bezpośrednio to nakładacie?

Dzisiaj konicznie musze nabyć ten Juvit i sprawdzić również u mnie na udach. W
      zasadzie to się już pogodziłam z tymi naczynkami, ale jeśli jest szansa i u
      Ciebie były takie rewelacyjne wyniki to na pewno spróbuję.
      Dzięki!
    • Gość: kika Jak używać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:18
      koniecznie napiszcie jak stosujecie to cudo na twarz i pod oczy na ciałko się
      nie boję ale na buzię - mam obawy żeby sobie czegoś np. zaczerwnienienia,
      pieczenia nie zrobić nieodpowiednim stosowaniem
      • kicialov Re: Jak używać?? 20.01.06, 13:57
        ja tez jestem ciekawa napiszcie prosze dziewczyny czy juvit mieszacie z kremem
        na twarz czy bezposrenio nakladacie po umyciu i wysuszeniu ???
    • asiap77 Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 20.01.06, 14:18
      Może być Juvit bezpośrenio na twarz lub też wymieszany z kremem.
      • Gość: olik Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.net 20.01.06, 14:21
        Po posmarowaniu juvitem (lepiej wodnym serum..)trzeba poczekać tak z 10 minut
        zeby się wchłonął, nałozony od razu krem częściowo zniweluje jego działanie.
    • nika.78 Juvit C a Cebian. który lepszy? 20.01.06, 14:59
      Który preparat lepszy i skuteczniejszy? czy one w ogóle czymś sie rożnią? Np
      stężeniem wit. C?
      • Gość: olik Re: Juvit C a Cebian. który lepszy? IP: *.net 20.01.06, 15:01
        Juvit jest tańszy, poza tym zawiera jakiś zwiazek wiążący metale cięzkie(które
        dezaktywują wit C) i przez to ma lepsze działanie
        • kasia.jun Re: Juvit C a Cebian. który lepszy? 21.01.06, 11:54
          ojej, a ja mam JUVIT, nie JUVIT C... ale to to samo chyba?? tylko dlaczego nie
          ma C:(:(
          • kasia.jun Re: Juvit C a Cebian. który lepszy? 21.01.06, 11:57
            p.s. pisze, że to witamina c itd. itd.
            • Gość: Dorka Re: Juvit C a Cebian. który lepszy? IP: *.chello.pl 21.01.06, 12:54
              Witajcie
              własnie kupiłam Juvit i mam zamiar go dziś sprawdzić:) ale mam nie Juvit C
              tylko Juvit ale myśle że to samo przynajmniej tak w aptece powiedziała
              pozdrawiam
              • kasia.jun Re: Juvit C a Cebian. który lepszy? 21.01.06, 15:26
                ooooooooooo dokładnie tak jak jo
                • kasia.jun Re: Juvit C a Cebian. który lepszy? 23.01.06, 12:04
                  dałam sobie do balsamu... mmmmm nóżki takie mmmmmmmmmmmmmmm.
    • Gość: kaśka Juvit a Cebion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 13:28
      czy Cebion jest mniej tłusty niz Juvit?
      • Gość: deanke Re: Juvit a Cebion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 18:47
        juvit jest mniej tlusty
        • kasia.jun Re: Juvit a Cebion 23.01.06, 19:00
          ale i tak jest za bardzo tłusty-cały dzień nogi mi się kleją, ale czego się nie
          robi...
          • vanilla4 Re: Juvit a Cebion 27.01.06, 17:00
            mnie ten wynalazek tylko podraznił skórę twarzy - zrobila się jak papier
            ścierny. Teraz staram się to jakoś naprawić. Osobiście odradzam.
            • Gość: kasia Re: Juvit a Cebion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 17:28
              Ciekawe dlaczego tak ci podrażnił buzie. Może za często używałaś, albo za dużo
              kładłaś na buzie? Ja stosuje tylko na noc codziennie albo co drugi dzień. I
              jak na razie są same plusy. Skóra mi się zrobiła niesamowicie gładka, miękka w
              dotyku, nawilżona. Trochę się obawiałam czy ze względu na to, że jest dość
              tłusta nie wyskoczą mi pryszcze, ale nic takiego się nie stało. Nawet jakoś
              specjalnie nie zapycha porów.
              • totalna_apokalipsa Re: Juvit a Cebion 11.02.06, 11:32
                Nie, po prostu niektórzy nie moga tego stosować, zwlaszcza osoby o delikatnej ,
                suchej skózre. Mnie też podraznial, choć nie aż tak widocznie.
    • Gość: gooska Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:59
      Juvit bardzo zatyka pory. Mam cere tlusta i po kilku dniach stosowania go
      mialam cale czolo i buzie zatkane. Wiem, ze juvit swietnie sie sprawdza ale
      jesli ktos ma mieszana lub tlusta cere musi uwazac, ja rozcienczam go woda i
      dopiero wtedy smaruje, na razie nie zauwazylam efektu zatkania.
      • Gość: never more Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.rene.com.pl 27.01.06, 23:41
        Bardzo dziękuję za świetną poradę, po której właśnie pękło mi nowe naczynko na
        twarzy. Smarowałam cienko raz dziennie na noc.
        Na wiosnę idę na laser a z rad forumowych korzystać nie będę. Dostałam nauczkę.
        • mrs.doubtfire Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 28.01.06, 00:05
          Gość portalu: never more napisał(a):

> Bardzo dziękuję za świetną poradę, po której właśnie pękło mi nowe naczynko
          na
          > twarzy. Smarowałam cienko raz dziennie na noc.
          > Na wiosnę idę na laser a z rad forumowych korzystać nie będę. Dostałam
          nauczkę.
          Piszesz to tak, jak bys miala pretensje do calego forum, a przeciez wszystkie
          porady na forum wykorzystuje sie na wlasne ryzyko. Poza tym naczynka nie pekaja
          tylko sie poszerzaja. Kto Cie tam sprawdzi jaki mialas stan cery, co stosowalas
          oprocz Juvitu, jak go stosowalas, czy przeczytalas wszystkie zalecenia zanim
          sie za niego zabralas itd. Podziekuj sobie, poza tym wiadomo, ze nie ma metody
          idealnej dla wszystkich, lek przepisany przez lekarza tez moze nie zadziala, a
          nawet pogorszyc sprawe i jeszcze musisz za to placic, tutaj porady sa za darmo
          i mozna je stosowac lub nie, wazne, aby zanim sie za cos zabierzemy zebrac
          dokladne dane, a nie leciec do apteki, bo ktos gdzies napisal Juvit i ze
          swietny, ale na co, dla kogo, jak stosowac, czy to dla nas to juz nam sie
          czytac nie chce i potem wychodza takie pretensje nie wiadomo do kogo. Mamy Cie
          teraz przepraszac?
          • Gość: never more Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.rene.com.pl 28.01.06, 02:09
            Gratuluję agresji.
            Bez komentarza. Pzeczytaj sobie moja wypowiedź. Czy pisałam z pretensjami,
            agresywnie, tak jak ty?
            A każdy powinien znać za i przeciw, więc się w tej kwestii wypowiedziałam do
            czego mam prawo boi to jest forum, a po to sa fora, żeby każdy w cywilizowany
            sposób mógł sie wypowiedzieć. Czasy "jedynie słusznej linii " skończyły się w
            1989 r.
            Oczywiście więcej się nie wypowiem,po co mam sie narażać na kolejne kąśliwe
            uwagi, które niewątpliwie nastąpią.
            Pa, pa pani wątpiąca, ja ciebie też.... lubię oczywiście. :)
            • Gość: Ela od dzisiaj rownież zaczne stosować Juvit na noc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:05
              Witajcie dziewczyny,od dzisiaj również zaczne stosować Juvit na noc,zarówno na
              twarz jak i uda,po kilku dniach wyraże swoją opinie.Pozdrawiam serdecznie
            • Gość: kinja Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:17
              Nevermore, odp. na twój post wcale nie była agresywna, ty chyba w życiu nie
              widziałaś agresywnego, chamskiego postu(bo z reguły idzie to w parze).Poza tym,
              jeśli już od jakiegoś czasu pękają ci naczynka,to powinnaś liczyć się z tym, że
              będzie się to działo od czasu do czasu(to pękanie :)).Pozdrawiam i życzę
              pomyślnej kuracji.
              • Gość: gooska Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:57
                hmm, ja nie jestem kosmetyczka i moze sie nie znam, ale witamina c raczej
                pomaga na rozszerzone naczynka a nie pogarsza ich stanu. moze sie myle..
                nie zauwazylam tego zjawiska u mnie choc mam sporo rozszerzonych naczynek po
                leczeniu tradzikowym.ale nowych nie zauwazam, a obserwuje uwaznie.
                moze naczynko sie rozszerzylo z powodu mrozu..temperatury byly bardzo niskie a
                wiadomo ze na cere dovrze to nie wplywa i naczynka sie rozszerzaja pod wplywem
                ujemnych temperatur, tak przynajmniej mowi moja dermatolog, zeby unikac mrozow
                albo chronic twarz tlustym kremem.
                • Gość: kasia Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:03
                  ja póki co nie zauważyłam, żeby przy tej kuracji popękały mi nowe naczynka na
                  twarzy. Mimo iż nie używam na dzień tłustego kremu, ale to dlatego że jak
                  wieczorem wsmaruje juvit to moja buzia rano wciąż jest lekko natłuszczona,
                  więc już nic na nią nie nakładam. A mimo braku dodatkowych kremów na dzień b.
                  dobrze wygląda, nawet się nie wysusza i nie łuszczy od mrozu.
                  • Gość: też kasia Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:35
                    Potwierdzam zalety Juvitu. Mam cerę dojrzałą, jestem przed 40-stką, Juvit
                    stosuję co drugi dzień , na noc. Dwie kropelki mieszam w dłoni z lekkim kremem
                    nawilżającym i tym smaruję buzię i szyję /oczy omijam, gdyż podrażnia,
                    przynajmniej mnie/ efekt jest wręcz powalający! Po żadnym serum nie miałam tak
                    wygładzonej, mięciutkiej, idealnie nawilżonej cery no i ... zero zmarszczek /
                    no może kilka przy oczach:)/ Mam raczej suchą cerę więc mnie ta "tłustość"
                    Juvitu nie przeszkadza, ale możliwe, że przy cerze trądzikowej, tłustej, Juvit
                    może się tak dobrze nie sprawdzać. No i buzia strasznie się po nim błyszczy,
                    więc nadaje się tylko na noc.
                    • Gość: asia moje pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:43
                      ja mam wyrazne rumience na policzkach, czy Juvit mi pomoze?
                      • Gość: kasia Re: moje pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:16
                        Co do uwagi mojej imienniczki (którą pozdrawiam:) ) to mi też wydaje się, że to
                        nie będzie dobre do cery tłustej, z trądzikiem. Ja akurat mam cere mieszaną,
                        ale z tendencją do przeuszania i pękania naczynek i dla mnie jest idealny. Mam
                        co prawda 23 lata i nie stosuje tego by pozbyć się zmarszczek, bo ich po prostu
                        jeszcze nie mam, ale świetnie nawilża i odśwież moją skóre. Zwłaszcza, że
                        bardzo mało czasu spędzam na dworzu ze względu na to, że dużo pracują i to przy
                        jarzeniówkach, więc moja cera robi się przez to szara i zmęczona. Ale te
                        kropelki czynią cuda i wreszcie jestem podobna do człowieka - moja skóra jest
                        miękka, gładka i nabrała blasku:) Co do pytania Asi - myśle, że nie zaszkodzi
                        spróbować. Myśle że Juvit może te rumieńce troszke rozjaśnić. Pozdrawiam
                        • Gość: carolinasc szyjkę też smarować? IP: 87.207.49.* 28.01.06, 22:28
                          • Gość: alicja Re: szyjkę też smarować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:43
                            Szyjkę macicy??? Czy od butelki?
                        • Gość: gooska Re: moje pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:18
                          cera tradzikowa odpada! cala twarz w wagrach!! ogromnych! teraz jak jestem w
                          trrakcie leczenia wrocilam do juvitu ale tak jak pisalam weczesniej mye twarz
                          wackiem nasaczonym przegotowana woda z kilkoma krooplami juvitu co drugi dzien,
                          nie zauwazylam zmian. czyli ok.
                          • Gość: asia Re: moje pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:34
                            ale ja nie mam trądziku! Cere mam gładką, bez zadnych zmian skornych, tylko denerwuja mnie moje zarumienone policzki.
                            • carolinascotties moje uwagi 01.02.06, 00:39
                              uzywam juvit od tygodnia - wspaniale dba o cerę - nawilża ją tak, że rano po
                              umyciu buzi nie muszę smarować się kremem!!!
                              Pani z zaprzyjażnionego ziólka ( sklep zielarski) powiedziała, że w żaden
                              sposób ten olejek nie może uszkadzać naczynek - i że witamina C ma duży udział
                              w poprawie kondycji skóry...
                              Pozdrawiam
                              • Gość: malutki Re: moje uwagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:27
                                Używam Juvitu od ok. tygodnia i jestem zachwycona!!!!!!! :) Stosuję go rano i
                                wieczorem po dwie kropelki, nie mieszając już z żadnym innnym kremem. W ogóle
                                wszelkie inne kosmetyki odstawiłam. Efekt jest... oszałamiający:) Naczynka co
                                prawda nie zniknęły, ale wreszcie moja skóra ma normalny odcień, nie reaguje
                                też wielkim rumieniem przy zmianach temperatur. Sama jestem zaskoczona, nie
                                spodziewałam się aż tak dobrych rezultatów, biorąc pod uwagę, że wczesniej
                                stosowałam chyba wszystkie istniejące kosmetyki na naczynka, a także miałam
                                kilka zabiegów zamykania ich laserem, które pomogły raptem na 2 miesiące.
                                Z czystym sumieniem polecam więc wszystkim juvit, o cere mieszaną się nie
                                martwcie - sama taką mam i zauważyłam wręcz, że zaczęła się mniej
                                przetłuszczać!! :) Dziękuję bardzo kochane forumowiczki za informacje o
                                Juvicie... :)
            • Gość: Gosia Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:14
              Never more, Twoja wypowiedź jest 10 razy bardziej agresywna od Mrs. Dubtfire.
              Mnie też zdziwiło Twoje podejście.
              >y pisałam z pretensjami,
              > agresywnie, tak jak ty?
              Tak pisałaś z pretensjami. Może, gdybyś dołożyła do swojej wypowiedzi ":-)"
              inaczej byłaby odczytana.
              Dziewczyna Ci grzecznie napisała świętą prawdę a Ty zrobiłaś z igły widły.
              Trochę więcej dystansu.
    • Gość: ojjjj Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:49
      A co to znaczy, że się ma cerę naczynkową???

Muszą na niej być bardzo widoczne i popekane naczynka? A jak ktoś ma widoczne
      żyły po hormonach i pajączki na nogach, natomiast twarz jest dziwna- na zmiane
      temperatur, kosmetyki reaguje tak, że jestem różowa jak prosiak. W czasie mrozów
      mój nos jest żywoczerwony- czegos takiego nie widziałam u nikogo innego. Ale
      normalnie, zaraz po umyciu, kiedy przebywam w średniej temperaturze- twarz jest
      zupełnie blada, jaśniutka. Z czasem robi się troche tłusta i różowieje.
      Słońce+wyższa temperatura (np. na wiosnę) = świnka piggy:(
    • bob75rob1 Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 02.02.06, 12:33
      Ja również dołączyłam do użytkowniczek Juvitu zachęcona pozytywnymi
      komentarzami. Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolna z efektów. Mam
      tzrydziestkę na karku i mieszaną skórę na twarzy. Juvit stosuję na noc
      (najpierw mieszałam z kremem, teraz smaruję nim bez żadnych dodatków), a rano
      skóra jest miękka, promienna i wypoczęta.

Dzięki naszym, w sumie alternatywnym zastosowaniem Juvitu, chyba nieźle wzrosła
      jego sprzedaż!
      • Gość: kasia Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:09
        Większość kremów, które mają w składzie wit.C, to dość drogie kosmetyki. Te z
        wyższej półki, lub dostępne tylkow aptece, a my mamy Juvit za taniochę, efekt
        ten sam , o ile nie lepszy, a jaki wydajny! :)))
        Coś tam piszę się, że zwykła wit.C nie ma takiego działania dobroczynnego na
        skóre, że musi być jakaś tam "lewoskrętna" i takie tam, ble, ble, ble.... a,
        dla mnie nie ma nic lepszego, bużia po Juvicie gładziutka, jędrna, jak dupcia
        niemowlęcia:) Pozdrawiam wszystkie miłośniczki Juvitu!
        PS. Pewnie producent podniesie cenę!
      • Gość: carolinascotties:) chyba kupię z 10 opakowań IP: *.chello.pl 11.02.06, 02:26
        moje koleżanki zaraz po wyjściu ode mnie ( po uzyskaniu raportów o działaniu
        Juvitu) kierują się w stronę pobliskiej apteki i kupują Juvit - pani Magister
        kiedy mnie wczoraj zobaczyła( juvit mi się skończył) zrobiła taką minę, jakbym
        przyszła po morfinę :)))
        Po tym naszym zachwalającym i promującym wątku są dwie możliwości: albo Juvit
        będzie na receptę :))
        albo jego cena gwałtownie wzrośnie :)))
        Trzeba się niezwłocznie zaopatrzyć w większe ilości naszego magicznego
        przyjaciela, co też serdecznie wszystkim forumowiczkm radzę zrobić:))
    • Gość: suuny girl Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 11:06
      a czy to prawda, że używając Juvitu nie powinno się opalać twarzy, bo mogą
      powstać przebarwienia? Zamierzam kupić sobie te kropelki, ale nadchodzi wiosna,
      słoneczko coraz mocniej będzie grzało i boję się, że coś może się stać :(proszę
      o odpowiedź, pozdro
      • trosia Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 11.02.06, 11:14
        Używajac preparatów z wit. C nie powinno się wystawiać twarzy (lub innych
        części ciała, na które stosujemy preparat) na nadmierne działanie promieni
        słonecznych - chodzi głównie o opalanie na słońcu i w solarium. Dotyczy to z
        resztą wszystkich kosmetyków zawierających kwasy (mających działanie
        złuszczające i wybielające). Dlatego dobrze jest zrobić kurację zimą, wczesną
        wiosną lub na jesień.
        • Gość: sunny girl Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 11:21
          dzięki, hmm....w takim razie chyba zrezygnuje, bo ze mnie straszny bździuch (
          kupię go jesienią) :p Zafunduje sobie jednak Ruboril :)Chodzi mi głównie o
          zmniejszenie rumienia na twarzy i mam wieeelką nadzieję, że mi pomoże...tylko
          nie wiem jednej rzeczy- moja koleżanka stosując ww. krem, pozbyła sie rumienia,
          jednak zrobiła wskazaną trzymiesięczną przerwę i rumień błyskawicznie powrócił.
          I tak sobie myślę...a co gdyby tej przerwy nie robić?? Dodam, że jestem
          zdesperowana, bo mam dość twarzy "buraka" ;(
          • totalna_apokalipsa Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 11.02.06, 11:29
            Kupiłam ten Juvit , żeby stosowac go na naczynai krwionosne, bo mam ten sam
            problem. Może jestem jakaś inna, albo coś, ale ja nie pieję z zachwytu -
            rzeczywiście regularnie stosowany jakby lekko rozjasnia po kilku godzinach,ale w
            zamian funduje ogólnie zaczerwieniony stan skórze przez kilka wczesniejszych
            godzin... Nie dostrzegam też innych zalet .
            • Gość: cvc nie wszystkie jestesmy takie same IP: *.chello.pl 11.02.06, 13:44
              i nie reagujemy tak samo..
              Ja jestem b. zadowolona, ale nie mogę stosowac go codziennie.
            • jumbala Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 11.02.06, 16:08
              No to jednak ma za zadanie zxluszczac tez troche....
              Jesli na razie sie nie zrazilas to proponuje na noc i co dwa- trzy dni uzywac:P
              albo faktycznie zrobic taki roztwor jak proponuja na biochemii- na pewno jest
              delikatniejszy...
              No chyba ze po prostu sie zniechecilas:P

Ja tez sobie robie czasem przerwy mimo ze mam cere mieszana:P
              • Gość: polla4 mam pytania do znawczyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 18:13
                1. Jak się stosuje Juvit na twarz (czy najlepiej rozmieszac kilka kropli z
                kremem, czy nakładać bezpośrednio wacikiem...)?
                2. Czy stosowała go któraś z forumowiczek o baaardzo wrażliwej delikatnej cerze
                - jak reakcja, czy da się wyjść na ulicę? :)
                3. I czy witamina C nie podraznia skóry naqczynkowej, bo słyszałam rozbieżne
                opinie na ten temat...

• fr-edza Re: mam pytania do znawczyń 11.02.06, 18:17
                  Wyżej dziewczyny pisały jak to się stosuje.

---

Dysortografik:)
                  • Gość: Joanna Re: mam pytania do znawczyń IP: *.aster.pl 12.02.06, 00:13
                    Hmm...kupiłam Juvit, stosuję już 4 noc, cera ok. Ale czytając ww posty,
                    zastanawiam się czy nie daję tego za dużo. Moja cera jest po myciu bardzo sucha
                    więc żeby rozprowadzić wszedzie te kropelki musze ich dac na całą twarz ok. 8-
                    10. Czy to nie za dużo? Czy może zacząć mieszać to z wodą lub kremem?
                    np. na czoło, policzki daję po dwie kropelki, na noc i brodę po jednej.
                    Dziewczyny tu piszą o 2, 3 kroplach...
                    • Gość: kasia Re: mam pytania do znawczyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 00:23
                      mi też nie starczaja 2-3 krople:) to niewykonalne dla mnie tak małą ilością
                      pokryć całą buzię. biorę tyle ile potrzebuje i jest ok. raz tylko próbowałam
                      mieszać to z kremem - i się zaczął rozwarstwiać:) więc już nie kombinuje.
                      • Gość: też kasia Re: mam pytania do znawczyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:38
                        Stosuję Juvit już ponad rok i przez ten czas "przetestowałam" go na różne
                        sposoby. Smarowałam bez łączenia z kremem, łączyłam z kremami tłustymi,
                        odżywczymi, nawilżającymi, serum na noc itp... i muszę stwierdzić, że najlepsze
                        efekty dawało mieszanie 2-3 kropli z jakimkolwiek lekkim kremem, nie tłustym,
                        wtedy się nie rozwarstwiał i łatwo było go rozsmarować. Z niektórymi,
                        szczególnie tymi tłustymi lub z nawilżającym Dove, konsystencja była
                        nieciekawa, wszystko to się "ważyło" i nie chciało dobrze połączyć. Na twarzy
                        nie można było tego dokładnie rozsmarować.
                        • zoe28 Re: mam pytania do znawczyń 16.02.06, 14:52
                          A więc i ja uległam pokusie i wypróbowałam osławiony Juvit. Niestety w moim
                          przypadku nie przyniósł żadnych pozytywnych rezultatów, poza tym "dorobiłam" się
                          kilku przykrych niespodzianek na buźce. Jestem posiadaczką skóry mieszanej, i
                          jak widać nie dla mnie takie smarowanie. Dodam, że mieszałam go z kremem,
                          później z wodą, no i po tygodniu odstawiłam. Wróciłam do swoich wypróbowanych
                          kremów, i niespodzianki zniknęły. Tak to już jest, ile osób tyle różnych typów
                          skóry i wymagań:)
                          • Gość: carolinascotties do zoe28 IP: 87.207.54.* 16.02.06, 14:57
                            a często go stosowałaś? ja nie moge używać go codziennie - przy mieszanej
                            cerze - może zatykać pory , więc ja używam go 2 razy w tygodniu i tylko na noc
                            • zoe28 Re: do zoe28 16.02.06, 15:06
                              Używałam go codziennie, i tylko na noc. Może faktycznie zbyt często to robiłam,
                              no i przedobrzyłam.
                              • Gość: carolinascotties oj, zoe 28 IP: 87.207.54.* 16.02.06, 15:10
                                ja zrobiłam tak na początku - i miałam tyle wągrów, że o rety!!!
                                a teraz jest wszystko ok. odczekaj troszkę i popróbuj jak to jest używać go te
                                2 razy w tyg. :)
                                Moje kaloryfery tak mi dają popalić, że nawet kremy nawilżające nie dają sobie
                                rady z tymi suchymi łuskami, które ze mnie spadają - hihi- ale juvit -mój
                                nawilżający rycerz stoi na posterunku :))
                                • zoe28 Re: oj, zoe 28 16.02.06, 15:15
                                  ok, dałam się przekonać :) Poczekam z tydzień lub dwa, i znów sobie
                                  poeksperymentuję :)
                                  A teraz lecę do fryzjera, zrobić w końcu porządek z czupryną :)
                                  Miłego dnia
                                  • Gość: carolinascotties miłego dnia i IP: 87.207.54.* 16.02.06, 15:16
                                    i pięknej czuprynki :)
                                    • ofelia1982 kupilam dzis 24.02.06, 17:59
                                      a ja dzis zaopatrzylam sie w oslawiony Juvit i dzis bedzie proba nr 1:) ale czy
                                      mozna go stosowac z kremem? bo podobno jakies intrakcje sa i nie dziala wtedy
                                      jak trzeba..
                                      • Gość: carolinascotties Re: kupilam dzis IP: *.chello.pl 24.02.06, 18:01
                                        jeśli masz bardzo tłustą cerę - mieszaj go z kremem lub wodą - jeśli masz b.
                                        suchą spróbuj nakładać tylko juvit - mnie on troszkę podrażnia, dlatego czysty
                                        Juvit stosuję tylko raz w tygodniu, a 2-3 razy w tyg. mieszam go z kremem -
                                        musisz sama zaobserwować, jak Twoja skóra zareaguje.
                                        • Gość: polla4 Re: kupilam dzis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:48
                                          nie do wiary !! Naczynka na łydce pojaśniały dzięki Juvitovi !!
    • Gość: ba Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: 81.219.113.* 09.03.06, 16:43
      Witam mam pytanie dotyzace Juvitu C. Na nosie mam dosc duze naczynko ktore sama sobie zrobiłam przy wyciskaniu wągrów czy Juvit C pomoaga na takie naczynka??
      • gwiazdkaaa Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? 09.03.06, 17:24
        ja mam inne pytanie.
        Czy moge stosować Juvit i chodzić na solarium? Czy to wykluczone?
        • Gość: carolina wydaje mi się, że nie powinnas się opalać IP: 62.69.202.* 09.03.06, 22:04
          przy stosowaniu , ktos o tym ,kiedys wspominal, nie jestem tylko pewna dlaczego
          n ie wolno, poszukaj dobrze w wątkach na temat juvitu.
          • Gość: mucha Re: wydaje mi się, że nie powinnas się opalać IP: 80.51.236.* 31.03.06, 14:56
            Oczywiście zaraziłam sie cudotworczością Juwitu i dziś go upie i musze
            wypróbować na sobie. O efektach poinformuję. Moała To zrobić gość :Ola ale
            pewno juz zapomniała. Mam tylko jedno pytanie. Czy przy suchej skurze jak moja/
            będe stosować na zlikwidowanie rumienców/ można letem wystawiać buzie do słońca.
            Delikatna opalenizna pomagała mi zawsze ukreyc mankament rumieńców. Czy inaczej
            mówiąc bede mogla się opalac.
      • Gość: kot961 Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 21:26
        Cześć ba!
        Ja mam identyczny problem, wielke czerwone naczynko na samym bzuku nosa. Jak ty
        sobie radzisz? Ja stosuję różne korektory (żaden ne jest idealny) + podkład +
        puder. I nie jestem zadowolona, ciąle mi się to wchłania albo sciera. Denerwuje
        mnie to, bo jestem zapatzrona w "czubek własneo nosa".
    • Gość: mucha Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: 80.51.236.* 03.04.06, 08:04
      Tak jak obiecałam 2 dni stosowałam Juwit na policzki. Nie widze na ten moment
      poprawy, świeciłam sie jak jupiter i buzia jakby w lekkiej goraczce. Jedno jest
      pewne krople sa b. tłuste i spełniaja role kremu.Jeszcze sie nie poddaję
      • Gość: kasia Re: szok-nowy sposób na popękane naczynka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 08:27
        nie poddawaj się:) 2 dni to zdecydowanie za mało na jakiekolwiek efekty. trzeba
        trochę czasu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka