Dodaj do ulubionych

Włoska gazeta: ojciec Rydzyk rządzi w Polsce

19.02.06, 14:56
J.Kaczyński "To ci niegrzeczni dziennikarze to napisali. Zwalczę ich wszystkich."
Rydzyk/Jankowski/Bubel "To spisek Żydów"
Cymański "A moja mama (...) (np: nie czyta tej gazety bo wie że tylko Nasz Dziennik i Radio Maryja mówią/piszą prawdę"
Biskupi polscy "Nie ma problemu, media przesadzają, ojciec Dyrektor to dobry katolik i zakonnik"
L. Kaczyński "To bezprzykładne, bezprecedensowe i niezwykle nikczemne mieszanie sie w wewnętrzne sprawy Polski. Ojciec Dyrektor jest dobrym Polakiem, ktoremu los Polski leży głeboko na sercu"

A ja powiem: "Trzy słowa do Ojca Prowadzącego.... i katoelyt - PiSków"...
Obserwuj wątek
    • pogromca_mrowek <a href="https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,317" targe 19.02.06, 14:57
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3171691.html
    • poznan.is.4.lovers no i doczekaliśmy się... 19.02.06, 15:03
      całą Europa będzie się śmiała z Polski...
      • waldam Re: no i doczekaliśmy się... 19.02.06, 19:55
        "Zmuszony w sobotę do dymisji za noszenie koszulek z karykaturami Mahometa włoski minister ds. reform Roberto Calderoli ma już nowy T-shirt przygotowany na kwietniową kampanię wyborczą. Widnieje na niej napis: "Jestem dumny, że jestem chrześcijaninem".
        wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8193748&rfbawp=1140375006.259&ticaid=111cc
        To także włoska prasa. Czy cała Europa się śmieje?
        • felinecaline Re: no i doczekaliśmy się... 19.02.06, 23:09
          Nad taka glupota to cala Europa moze li tylko zaplakac.
          • waldam Re: no i doczekaliśmy się... 20.02.06, 15:51
            czyli prasa "robi z igły widły"
    • slavik222 Rydzyk rządzi w Polsce,a nie TVP,GW i Trybuna 19.02.06, 15:11
      Dobrze czy źle,ale po nazwisku,jak mawial Michnik,kiedy opluwaly go
      komunistyczne ścierwy.A dzisiaj jest demokracja i po tylu latach doczekalismy
      sie czasow,kiedy władza jednakowo traktuje wszystkie media no moze z wyjatkiem
      tow.J.Urbana ktory swoj limit nadmiernie wyczerpal w PRL-u.Ale,jako Tounianin
      (nie Toruńczyk)ciesze sie,ze od czasow Kopernika pojawil sie gosciu ,ktory
      promuje nasze miasto,zabiega o autostrade do Wawy i wogóle...
      • dr.szfajcner Re: Rydzyk rządzi w Polsce, a nie Prezydent, 19.02.06, 15:22
        Premier, Sejm i Senat.

Co do promocji Torunia, to analogicaznie mieszkancy
        Katowic powinii dziekowac wlascicielom wiadomej hali,
        ze wypromowali ich miasto na caly swiat.
        • rafvonthorn Re: Rydzyk rządzi w Polsce, a nie Prezydent, 19.02.06, 16:17
          Też jestem z Torunia.
          Mnie jest wstyd.
          • deis cieszcie sie ze nie Berlusconi w Polsce rzadzi 19.02.06, 16:27
          • deis wlosi powinni napisac ze we wloszech rzadzi mafia 19.02.06, 16:29
            • ks.krzysztof Re: polacy powinni napisac w Polsce rzadzi sekta 19.02.06, 16:44
              Tak jest Włosi powinni pisać tylko o swojej mafii, a Polacy o polskiej sekcie z
              siedzibą w Toruniu a Państwo i policja powinni ścigać tę niebezpieczną sektę
              podszywającą się pod Kościół Katolicki!!!
              • manes3 Re: polacy powinni napisac w Polsce rzadzi sekta 19.02.06, 17:30
                i wystrzelać !!!
                • henryk131 A W AMERYCE BIJA MURZYNOW, BEZMIAR CIEMNOTY 19.02.06, 21:42
                  • mordzinas Re: A W AMERYCE BIJA MURZYNOW, BEZMIAR CIEMNOTY 19.02.06, 22:03
                    Heniu.

Weź chłopie odpocznij. Lekarz zaraz coś ci przepisze na pomroczność
                    jasną na którą cierpisz .

Łykniesz pastylkę i ci sie polepszy.

Heniu. A teraz marsz do łóżka. Bo jak nie będziesz słuchał to ci
                    się o.Rydzyk przyśni...
                    • swoj1112 Re: A W AMERYCE BIJA MURZYNOW, BEZMIAR CIEMNOTY 19.02.06, 23:10
                      Mordzinas,sam wez prysznic i idz spac.Strasznie znowu bredzisz.
                      Idiota jestes.
            • bobo0971 Re: wlosi powinni napisac ze we wloszech rzadzi m 20.02.06, 00:23
              Artakul zostal opublikowany przez zwiazek wloskich przemyslowcow. A wiec przez
              mafie. Wole Rydzyka!!!
          • slavik222 Re: Rydzyk rządzi w Polsce, a nie Prezydent, 19.02.06, 20:07
            rafvonthorn napisał:

> Też jestem z Torunia.
            > Mnie jest wstyd.
            NIE CYGAN,NIE ZNAM CIEM.CHYBA,ZE JESTES KOMUSZKA,TO NIE MOGE CIEM ZNAC.
            ALE NAWET KOMUSZEWSKI PREZYDENT TORUNIA NIE OKAZUJE NIECHECI TEMU MENADZEROWI,
            TWORCY WYZSZEJ UCZELNI.BOJTA SIEM RYDZYKA,CHYBA,ZE JESTESTA UCZCIWE,TO NIE.ALE
            WIELU SIEM WYDAJE ZE SOM BOGOBOJNE A GRZESZUM PRZECIW DEKALOGOWI.
      • manes3 Re: Rydzyk rządzi w Polsce,a nie TVP,GW i Trybun 19.02.06, 17:29
        jeszce tego brakowalo, by gnoje takie jak rydzyk a radiomaryjcy rzadili
        mediami. Szkoda , ze za chwilke tak bedzie. I dopiero potem Polska pójdzie w
        izolacje jak talibanie, radykalni Palestyńczycy i inne sekty religijnych
        oszolomów. Wierze , že Unia szybko rozprawi sie z polska glupota
        • slavik222 Re: Rydzyk rządzi w Polsce,a nie TVP,GW i Trybun 19.02.06, 17:48
          manes3 napisał:

> jeszce tego brakowalo, by gnoje takie jak rydzyk a radiomaryjcy rzadili
          > mediami. Szkoda , ze za chwilke tak bedzie. I dopiero potem Polska pójdzie w
          > izolacje jak talibanie, radykalni Palestyńczycy i inne sekty religijnych
          > oszolomów. Wierze , že Unia szybko rozprawi sie z polska glupo
          TU JEST POLSKA.BRUKSELA WAM NIE POMOZE.BOJCIE SIE ,,RODZINY UBECKO-
          ZLODZIEJSKIE".DOPADNIE WAS PRYMUSIK MINISTER SPRAWIEDLIWOSCI,A MINISTER SPRAW
          WEWNETRZNYCH PRZEROBI KOSZARY NA KAZAMATY. ŁŁŁŁŁŁAAAAŁŁŁ WASZ MOCZAR TO PRZY
          PRYMUSIKU NIEWINIATKO.BOJTA SIEM.
          • x5250 Re: Rydzyk rządzi w Polsce,a nie TVP,GW i Trybun 19.02.06, 21:08
            Gościu powiedz co bierzesz. też chce taki odlot :)
            Ciebie powinni leczyć.
    • czas_macondo W Polsce władzę przejmuje sekta! 19.02.06, 15:25
      Włosi wcale nie wpadli na to pierwsi...
      To jest fakt widoczny gołym okiem.

Co do tego, że Radio Maryja i jego ludzie to sekta nie ma żadnych wątpliwości.
      Jest guru, człowiek obdarzony ogromną charyzmą, silny charakterologicznie,
      twardą ręką zawiadujący instytucją. Jest cel materialny, niezliczone zbiórki,
      handel, cały okołorydzykowy biznes. Jest indoktrynacja zawoalowana złudzeniem
      samodzielnego myślenia. Jest wreszcie religia, z jej siłą i doraźnym
      interpretowaniem. Jest i wróg - liberał, wolnościowiec. I wreszcie wielkie
      poczucie zagrożenia, połaczone ze świadomością pewnej eiltarności, pewnego
      odosobnienia. Aktywność Rydzyka i jego otoczenia zdradza wszelkie symptomy
      toksycznej działalności sekciarskiej z wszystkimi jej konsekwencjami i
      trudnościami w opanowaniu.

Zapraszam do lektury całego tekstu: czasmacondo.blox.pl/html
      • terence Re: W Polsce władzę przejmuje sekta! 19.02.06, 15:36
        czas_macondo napisał:

> Włosi wcale nie wpadli na to pierwsi...
        > To jest fakt widoczny gołym okiem.
        >
        > Co do tego, że Radio Maryja i jego ludzie to sekta nie ma żadnych wątpliwości.
        > Jest guru, człowiek obdarzony ogromną charyzmą, silny charakterologicznie,
        > twardą ręką zawiadujący instytucją. Jest cel materialny, niezliczone zbiórki,
        > handel, cały okołorydzykowy biznes. Jest indoktrynacja zawoalowana złudzeniem
        > samodzielnego myślenia. Jest wreszcie religia, z jej siłą i doraźnym
        > interpretowaniem. Jest i wróg - liberał, wolnościowiec. I wreszcie wielkie
        > poczucie zagrożenia, połaczone ze świadomością pewnej eiltarności, pewnego
        > odosobnienia. Aktywność Rydzyka i jego otoczenia zdradza wszelkie symptomy
        > toksycznej działalności sekciarskiej z wszystkimi jej konsekwencjami i
        > trudnościami w opanowaniu.

no właśnie , ja to wiem, Ty to wiesz, szkoda że jest nas tak mało... no i nie
        mamy takiej determinacji w działaniach jak sekciarze :)
        • bogdan.ciechomski Re: W Polsce władzę przejmuje sekta! 19.02.06, 15:39
          A poza nami wiedzą tylko masoni i żydzi bo tak nazywa ich o. Tadeusz
          • czas_macondo cytat z komentarza na czasmacondo 19.02.06, 15:45
            Klasyczny przykład indoktrynacji, zniewolenia umysłowego i manipulacji. Umysł
            człowieka, który to pisał, nie dopuszcza, że analizę na blogu mógł napisać ktoś,
            kto jest patriotą i nie jest libertynem... Podział musi być czarno-biały. Jak to
            w sekcie.
            ----

Piorun nigdy nie walnie w to, co ledwie wystaje ponad ziemię.
            RM i TV Trwam to potęga - nie w dobrach materialnych, ale w ... ludziach w
            ilości co najmniej 5 mln. A czego wy libertyni się obawiacie ??? - Bronienia
            wiary katolickiej i polskości ???
            A kto nie chce bronić wiary i polskości ? - Odpowiadam : - tylko ateista i
            antypolak !!!
            A co my patrioci robimy z takimi kreaturami ??? - "Walimy jak w bęben" i .....
            odstawiamy na boczny tor życia politycznego.
            • henryk131 W POLSCE WLADZE PODPORZADKOWANE SEKCIE 19.02.06, 21:40
              • mordzinas Re: W POLSCE WLADZE PODPORZADKOWANE SEKCIE 19.02.06, 21:53
                Facet. Nie masz mózgu. Po co się odzywasz. Głupi jesteś -to fakt.
                Ale żeby się z tą głupotą obnościć .... dzieciaku wybiórczej.

Puknij sie w pustostan na karku.
            • doktor.1 Do czas_macondo i innych libertynów ! - cz.1 20.02.06, 00:44
              Poniższy mój tekst wskaże, kto tak naprawdę jest indoktrynowany, zniewolony
              umysłowo jako „użyteczny dureń”. Także wykażę, kto tu posługuje się publicznie
              kłamstwem, oczernia, pomawia, ubliża, opluwa i sączy jad nienawiści
              serwując „jedyną i jedynie słuszną poprawność polityczną”, - jako działanie
              przeciwko nam katolikom i patriotom, a w szczególności przeciwko Ojcu
              Tadeuszowi Rydzykowi.
              Bardzo często gdy pisałem na forach, broniąc Kościoła katolickiego, patriotów
              i Ojca T. Rydzyka – używałem dość ostrych słów w stosunku do piszących - jako
              kontrę na ich opluwanie i oszczercze słowa. Wówczas w odwecie obrzucano mnie
              pełną gamą inwektyw, z przypisaniem mi cyt. „sączenia jadu nienawiści nie
              godnego katolika”, jeszcze inni przypisywali mi głoszenie „spiskowej teorii
              dziejów”. Nawet co niektórzy forumowicze pouczali mnie, że mnie jako katolikowi
              nie wolno używać ostrych słów, a wręcz powinienem poddać się atakom i nadstawić
              drugi policzek. O nie ! – Minęły te czasy !
              Mamy XXI wiek, nie zaś średniowiecze. To wy libertyni twierdzicie,
              że o. T. Rydzyk chce wprowadzić średniowieczne metody i stworzyć
              z RP „Talibowo”. A jak się okazuje, to RM i TV Trwam dysponuje ( także za moje
              pieniądze ) najnowszym studyjnym i reporterskim sprzętem cyfrowym, głosi
              Ewangelię „na dachach” ( taka przenośnia zawarta w apelu Jana Pawła II ).
              Jeśli dla ciebie „Talibowo” równa się Dekalog, to żyj sobie według zasad
              Jurka Owsiaka „róbta i piszta co chceta” i wyrośniecie na kryminalistów
              ( po nowelizacji kodeksu karnego, cywilnego i prawa prasowego ),
              a wasze dzieci niebawem schorowanego i zrzędzącego „tatusia” poddadzą
              eutanazji, przy czym sami jako homoseksualiści zaadoptują dziecko – wychowując
              go na przyszłego geja. Pięknie, nie ma co !!! Nawet nie wiesz, gdy tak często
              powołując się na brak tolerancji ze strony RM, - że nie było, nie ma i nie
              będzie tolerancji dla czynienia zła !!!

Ale jak to w życiu bywa : - nie ma skutku bez przyczyny. Nie byłoby oszczerstw
              i bezczelności ze strony atakujących ruch katolicko-narodowy i Radio Maryja, -
              to nie byłoby ostrych słów w kierunku moich adwersarzy.

I oto pisałeś, cyt. „(...) Umysł człowieka, który to pisał, nie dopuszcza,
              że analizę na blogu mógł napisać ktoś, kto jest patriotą i nie jest
              libertynem... (...)”.

Jaki z tej osoby jest patriota i nie libertyn, jeśli potępia w czambuł
              wszystko, co zbudował Ojciec T. Rydzyk wraz z milionami wiernych z całego
              niemal świata na chwałę Bogu, Kościołowi i Ojczyźnie ? A zbudował to także
              nie tylko dla chwały, ale przede wszystkim po to, by dzieła te były przydatne
              w obronie sponiewieranego narodu polskiego, w obronie polskiego interesu
              narodowego.
              I jeśli mianujesz się patriotą, to dlaczego występujesz przeciwko osobie,
              która to zbudowała ?
              Ponownie stwierdzam, iż nie jesteś patriotą, a libertyńskim pomiotem, który
              wszelkimi sposobami usiłuje zniszczyć wszystko to, co „pachnie patriotyzmem”.
              Jeśli twierdzisz, że jest inaczej, to wymień, co takiego dobrego dla Polski
              uczyniłeś, co może być poczytane jako dobry uczynek dla Rzeczypospolitej.

Szkoda mi czasu na udowadnianie, że Ojciec Tadeusz Rydzyk „nie jest wielbłądem”.
              Nie będę w związku z tym po raz już nie wiem który reagował ostro na kłamstwa,
              chociażby takie jak te wymienione poniżej, a podawane w komunistyczno-
              libertyńskich polskojęzycznych mediach :

- o. T. Rydzyk pobił reportera TVP na terenie likwidowanego zakładu „Tormięs”,
              - o. T. Rydzyk zagarnął kasę zebraną na wykupienie Stoczni Gdańskiej,
              - o. T. Rydzyk buduje imperium,
              - o. T. Rydzyk kupił sobie Mybacha,
              - wybory parlamentarne i prezydenckie wygrało Radio Maryja,
              - o. T. Rydzyk powiedział, cyt. „Platformę trzeba zatopić”,
              - o. T. Rydzyk został pouczony przez Watykan, by nie zajmował się polityką,
              - o. T. Rydzyk rządzi w Polsce,
              - Radio Maryja – to radio głoszące treści antysemickie, faszystowskie,
              ksenofobiczne, pałające nienawiścią,
              -Radio Maryja – to radio zaściankowe, którego słuchają ludzie starzy
              i niewykształceni, głównie ze wsi,
              i wiele, wiele innych, a są ich setki, które są powielane jako tzw. fakty
              prasowe, które tak się mają do faktów rzeczywistych, jak złodziej do policjanta.
              Pocieszam się tylko, że wkrótce skończy się wam to opluwanie.

Ponadto komunistyczno-libertyńskie polskojęzyczne media podburzane
              przez „platformersów” i SLD-owców mają wielkie pretensje do RM i TV Trwam o to,
              iż zajmuje się polityką, gości polityków PiS-u.
              Wobec tego pytam : A w imię czego taki libertyński pomiot jak ty wraz z pseudo-
              dziennikarzami masz pozbawiać obywatelskiego prawa osób duchownych
              do zajmowania się publicystyką społeczno-polityczną ? – A tobie ktoś zakazuje ?
              Stosujesz prawo Kalego, tak ulubione przez takich jak ty i tobie podobnych.

c.d.n.....
              • czas_macondo doktor (po)puścił (choć i drzwi puściły) 20.02.06, 02:17
                doktor.1 napisał:

> Poniższy mój tekst wskaże, kto tak naprawdę jest indoktrynowany, zniewolony
                > umysłowo jako „użyteczny dureń”.

Są wielkie deklaracje. Z zainteresowaniem rozsiedliśmy się w fotelu...
                Czas płynie. Czytamy.

> I oto pisałeś, cyt. „(...) Umysł człowieka, który to pisał, nie dopuszcza
                > ,
                > że analizę na blogu mógł napisać ktoś, kto jest patriotą i nie jest
                > libertynem... (...)”.
                >
                > Jaki z tej osoby jest patriota i nie libertyn, jeśli potępia w czambuł
                > wszystko, co zbudował Ojciec T. Rydzyk wraz z milionami wiernych z całego
                > niemal świata na chwałę Bogu, Kościołowi i Ojczyźnie ? A zbudował to także
                > nie tylko dla chwały, ale przede wszystkim po to, by dzieła te były przydatne
                > w obronie sponiewieranego narodu polskiego, w obronie polskiego interesu
                > narodowego.
                > I jeśli mianujesz się patriotą, to dlaczego występujesz przeciwko osobie,
                > która to zbudowała ?

I są małe słowa. Gdzie tu sens, gdzie logika??? Jaki związek z patriotyzmem ma
                Rydzyk? Od kiedy ten, kto nie pochwala jego działań nie może być patriotą? I
                skąd, di diaska, ten libertynizm?? Słowo dnia w TV Trwam, czy jak? Coś jak w
                Ulicy Sezamkowej z literkami? Ostatnie audycje sponsoruje słówko
                "libertynizm"...;) dobre.

I ten język. Ten szyk przestawny. Ten barokizujący (bezw)ład słów! Cacucho.;)

> Ponownie stwierdzam, iż nie jesteś patriotą, a libertyńskim pomiotem, który
                > wszelkimi sposobami usiłuje zniszczyć wszystko to, co „pachnie patriotyzm
                > em”.

Nurzam się w łzach rozpaczy...;)

> Jeśli twierdzisz, że jest inaczej, to wymień, co takiego dobrego dla Polski
                > uczyniłeś, co może być poczytane jako dobry uczynek dla Rzeczypospolitej.

Nie raz i nie dwa ludzi zwiedzionych sekciarkim wdziękiem redemptorysty do
                opamiętania nawoływałem. Trzy razy w rozmowie na forum prawdę im objawiwszy, na
                krzyżu męczeństwa za prawdę, gwoździem ich pomówień i plugawych słów ranion
                byłem. Jeden raz (przed chwilą), już sięgnąwszy dłonią steraną ku przyciskowi,
                by komputer zamknąć, bełkotem Twym udręczony, zmieniłem zdanie i jasność prawdy
                przed oczy Ci niosąc wołam: zbudź się Bracie Polaku! Zbudź się, bo się przez sen
                moczysz!;)
                Tym czynem każdym jawne świadectwo swej świętości dawszy, na jutro, na godzinę
                15.39 swe wtoruńwstąpienie zaplanowałem. Nic bowiem dla Oćczyzny bardziej z
                pożytkiem być nie może niż blaskiem prawdy świecąc, jej Synów z snu złego
                budzić, by się w ekstrementach bredni własnych nie potopili...
                (ależ mi wyszło! prawie tak bełkotliwie jak Tobie, doktorze)

> Wobec tego pytam : A w imię czego taki libertyński pomiot jak ty wraz z pseudo-
                > dziennikarzami masz pozbawiać obywatelskiego prawa osób duchownych
                > do zajmowania się publicystyką społeczno-polityczną ? – A tobie ktoś zaka
                > zuje ?
                > Stosujesz prawo Kalego, tak ulubione przez takich jak ty i tobie podobnych.

A zakazałem? Nie. To cieszyć się trzeba.;)
              • rysiu.ochucki do doktorzyny 20.02.06, 12:02
                > Nawet co niektórzy forumowicze pouczali mnie, że mnie jako kato
                > likowi
                > nie wolno używać ostrych słów, a wręcz powinienem poddać się atakom i nadstawić
                >
                > drugi policzek. O nie ! – Minęły te czasy !
                > Mamy XXI wiek, nie zaś średniowiecze.

Ale ty zabawny jesteś doktorzyno.
                Właśnie dlatego, że już nie ma średniowiecza mozemy sie pośmiać z tak zabawnych tekstów. Wtedy trzeba było słuchać inkwizytorów o podobnej maści.
            • doktor.1 Do czas_macondo i innych libertynów ! - cz.2 20.02.06, 00:50
              Używasz słów, których nie rozumiesz, a powtarzasz za wrogimi o. T. Rydzykowi
              mediami. Jest to przykład, jak daleko dałeś się zmanipulować przez te media.
              Bo oto w encyklopedii PWN czytamy :

sekta [łac.], religiozn.:
              1) w chrześcijaństwie termin pejoratywny, stosowany w odniesieniu do grupy
              rel., która oddzieliła się od macierzystego Kościoła dla zaznaczenia swojej
              odrębności w kwestiach doktryny, liturgii czy organizacji kośc., tworząc nową
              wspólnotę wyznaniową;
              2) termin używany także na oznaczenie kierunku lub szkoły rel. w religiach nie
              mających jednolitej struktury kośc. (np. sekty buddyjskie w Japonii).

a w słowniku języka polskiego czytamy :

sekta
              1. «grupa religijna, która oderwała się od któregoś z wielkich kościołów
              panujących i przyjęła własne zasady organizacyjne; odłam wyznaniowy jakiejś
              religii»
              Sekta religijna.

2. «grupa społeczna izolująca się od reszty społeczeństwa, mająca własną
              hierarchię wartości, zespół norm zachowania się, silnie akcentująca rolę
              przywódcy»

Zatem bezczelnie kłamiesz, jakoby RM i jego zwolennicy stanowili sektę !!!
              Radio Maryja i jego zwolennicy nie oderwali się od Kościoła katolickiego
              ( jak chcieliby postkomuniści i libertyni ). Uważali i nadal uważają papieża –
              następcę św. Piotra jako zwierzchnika Kk. Owszem, - posiada własne zasady
              organizacyjne – jak na rozgłośnię radiową i stację telewizyjną przystało.
              Każda jednostka organizacyjna, jaka ona by nie była, musi kierować się
              określonymi zasadami. Jeśli natomiast znaczna mniejszość Episkopatu Polski,
              a wśród nich prymas J. Glemp, abp Gocłowski, Życiński, Muszyński oraz spoza
              Episkopatu takie osoby jak : Pieronek, Macharski, Boniecki, Czajkowski, Sowa
              i wielu innych – piętnują działalność RM i jego Dyrektora przypisując jemu
              nieposłuszeństwo wobec Episkopatu i „rozłam” Kościoła katolickiego w Polsce,
              to jest totalnym kłamstwem. To właśnie oni są „rozbijaczami”. Zachowują się
              tak, jak ten złodziej, który krzyczy : Łapaj złodzieja !

Jest takie powiedzenie : „jeśli nie wiadomo, o co chodzi, to zapewne chodzi
              o pieniądze”. Ci „rozbijacze” z Episkopatu i pozostali pseudo-duchowni
              przeze mnie wymienieni chcieliby mieć dostęp do kasy, którą słuchacze RM
              i telewidzowie TV Trwam przesyłają na utrzymanie tych stacji.
              To jest pierwszy powód, dla którego owi „duchowni” podnoszą larum.
              Drugi powód : - to przeszkodzenie za wszelką cenę RM i jego Dyrektorowi
              w obronie wartości chrześcijańskich, w obronie polskiego interesu narodowego,
              w obronie tych 60 % Polaków, którzy żyją w biedzie i niedostatku po libertyńsko-
              złodziejskich przemianach w Polsce. Czy Episkopat upomniał się kiedykolwiek
              o tych ludzi ? Kiedy rolnicy z A. Lepperem wysypali importowane zboże z wagonów
              na tory, fakt ten potępił w TVP, TVN i w Polsacie prymas J. Glemp !!!
              – Nawet nie skomentował determinacji tych rolników, którzy patrzeć nie mogli,
              jak decyzją ówczesnego min. rolnictwa A. Balazsa do Polski jadą transporty
              marnej jakości zboża z Europy Zachodniej, podczas gdy polski rolnik nie miał
              szans na sprzedaż swojego zboża !!! To w końcu usiłowanie zdeprecjonowania
              nowego rządu i większości parlamentarnej, która zapowiedziała odbudowę Polski
              i rozliczenie tych, którzy bezpośrednio i pośrednio są odpowiedzialni
              za zrujnowanie Rzeczypospolitej, a także zlustrowanie i odsunięcie od władzy
              wszelkiej maści agentów i donosicieli ( także wśród kleru ).

Słuchacze RM i telewidzowie TV Trwam nie tworzą absolutnie żadnego odłamu
              wyznaniowego ! – Był i nadal jest kult Jezusa Chrystusa i Jego Matki ( patronki
              Radia ), doktryny te same, liturgia ta sama.
              Więc dlaczego piszesz bzdury ? Tylko na to cię stać ? – No to „cholernie duże”
              masz możliwości ! Ja na twoim miejscu z takimi możliwościami nie „wychylałbym
              się” publicznie na forum. Czy słuchacze RM i telewidzowie TV Trwam izolują się
              od społeczeństwa ? – Wręcz przeciwnie ! Inną jest rzeczą piętnować tych,
              którzy szkodzą Kościołowi katolickiemu i Ojczyźnie, a inną rzeczą izolacja.
              Tak więc nie spełniają oni warunku zapisanego w pkt. 2 definicji.

Jeśli natomiast silnie akcentują rolę przywódcy ( o. T. Rydzyka ),
              to nie robią tego w zaślepieniu po usłyszeniu pięknych słów (vide platformersi –
              Tusk z Rokitą, vide SLD – młody i niedoświadczony „wilczek” Olejniczak ) lecz
              w dowód wdzięczności za te dzieła, które powstały dla ogółu społeczeństwa
              polskiego, dla bezrobotnych, którzy w tych obiektach znaleźli pracę, dla obrony
              polskości, dla pomocy w obronie polskiego interesu narodowego.

I jeśli przypisujesz owym ludziom bezmyślność, to z całą pewnością ponownie
              kłamiesz !!! Gdyby było tak, jak piszesz, to już „ostatni gasiłby światło”
              w Rzeczypospolitej ( vide Meksyk, Argentyna i Kolumbia – nieoficjalne
              z licznych kolonii USA ).

c.d.n....
              • czas_macondo Re: Do czas_macondo i innych libertynów ! - cz.2 20.02.06, 02:20
                doktor.1 napisał:

> Używasz słów, których nie rozumiesz, a powtarzasz za wrogimi o. T. Rydzykowi
                > mediami. Jest to przykład, jak daleko dałeś się zmanipulować przez te media.
                > Bo oto w encyklopedii PWN czytamy :
                >
                > sekta [łac.], religiozn.:
                > 1) w chrześcijaństwie termin pejoratywny, stosowany w odniesieniu do grupy
                > rel., która oddzieliła się od macierzystego Kościoła dla zaznaczenia swojej
                > odrębności w kwestiach doktryny, liturgii czy organizacji kośc., tworząc nową
                > wspólnotę wyznaniową;

No i co? Nie zgadza się? Przecież w 100%.

> a w słowniku języka polskiego czytamy :
                >
                > sekta
                > 1. «grupa religijna, która oderwała się od któregoś z wielkich kościołów
                > panujących i przyjęła własne zasady organizacyjne; odłam wyznaniowy jakiejś
                > religii»

I to też. W czym problem?

> Sekta religijna.
                >
                > 2. «grupa społeczna izolująca się od reszty społeczeństwa, mająca własną
                > hierarchię wartości, zespół norm zachowania się, silnie akcentująca rolę
                > przywódcy»

A to najbardziej.

No, to alleluja i do trzeciej części.
              • rysiu.ochucki Re: Do czas_macondo i innych libertynów ! - cz.2 20.02.06, 14:08
                > Zatem bezczelnie kłamiesz, jakoby RM i jego zwolennicy stanowili sektę !!!

Jest jeszcze pojęcie psychologiczne.
                SEKTA DESTRUKCYJNA - grupa godząca w porządek prawny i społeczny przez całkowite podporządkowanie (uzależnienie, ubezwłasnowolnienie) sobie członków przez przywódców na drodze ich psychicznej destabilizacji i zerwania dotychczasowych więzi społecznych.

mamy dalej:
                nie to jest istotne, czym grupa się zajmuje, i w co wierzy, lecz to, jak oddziaływuje - typowo, sekta jest hierarchicznie zorganizowana w strukturę piramidy, ktorej wierzchołkiem jest autorytarny lider, ktory nie odpowiada przed nikim ani przed niczym; ta grupa izoluje się od społeczeństwa, i wszystko poza nią jest widziane jako wrogie, negatywne i cielesne [carnal]; przymus i wymuszona perswazja sa używane do wciągania ludzi do grupy.

Poczytaj doktorzyno na www.sekty.net i spojrzyj w lustro.
            • doktor.1 Do czas_macondo i innych libertynów ! - cz.3 20.02.06, 01:01
              Masz jak widzę kłopot w odróżnieniu czynności o nazwie „parafowanie”
              z „podpisaniem” oraz co to jest koalicja rządowa, parlamentarna, - a koalicja
              dla określonych celów.
              Jeśli twoi libertyńscy mocodawcy nie wyjaśnili ci, na czym polega różnica,
              to wyjaśniam:
              Umowa stabilizacyjna zawarta przez PiS, Samoobronę i LPR zawierała się na dwóch
              stronach formatu A4 ( stosując specjalnie dla ciebie „łopatologię” podaję
              wymiary : 297 x 210 mm ) i zawierała 6 punktów.
              Integralną część tej umowy stanowiły trzy załączniki.

Pierwszy z nich zawierał 24 strony formatu A4 i była to lista projektów ustaw,
              które umawiające się Strony postanawiają popierać w ramach prac w Sejmie
              i Senacie w 2006 roku.

Drugi załącznik zawierał się na 1 stronie A4 i była to lista projektów ustaw,
              które umawiające się Strony zamierzają zgłosić do Zespołu Roboczego, celem ich
              analizy i podjęcia decyzji o dalszym trybie prac nad tymi projektami ustaw.

Trzeci załącznik na jednej stronie A4 stanowił o warunkach umowy.
              Razem dokument liczył 27 stron formatu A4. Jak każdy dokument wysokiej rangi,
              tak i ten musiał być opatrzony skrótem podpisu NA KAŻDEJ STRONIE DOKUMENTU
              osób reprezentujących Strony ( rodzaj zabezpieczenia przed „podmianką” kartek
              po podpisaniu umowy ), a więc złożono tzw. parafki w ilości 26 x 3 = 78.
              Tę czynność transmitowała TV Trwam i RM, do czego mieli pełne prawo i nawet ty
              jako pomiot libertyński nie jesteś w stanie tego prawa odebrać.
              Natomiast złożenie pełnych podpisów Stron na drugiej stronie dokumentu odbyło
              się także w świetle kamer pozostałych stacji telewizyjnych.

Koalicja PiS, Samoobrona i LPR nie jest ani koalicją rządową, ani parlamentarną
              w pełnym tego słowa znaczeniu, albowiem została zawiązana tylko i wyłącznie
              po to, by zrealizować cele określone umową w oparciu o załączniki.

Więc dlaczego na swoim blogu piszesz o jakieś koalicji rządowej ???
              – Już pisałem wcześniej, że tylko stać cię na kłamstwa i opluwanie.
              Ot, taka z ciebie libertyńska gnida, którą trzeba posypać środkiem na
              insekty !!!
              Poza tym, jeśli cytujesz mój tekst, to powołaj się na autora.
              Inaczej jest to plagiat i pospolite chamstwo.

Zdaję sobie sprawę z tego, że nie przeczytasz do końca tego tekstu, gdyż jest
              za długi. Ty wolisz maksimum 160 znaków jak w SMS-ie. Za to w swoim stylu
              przypuścisz na mnie atak. Ale co byś nie napisał, to tylko dasz świadectwo
              światu o swoich brakach w zakresie analizy przyczynowo-skutkowej,
              braku poczucia odpowiedzialności za słowa, działaniu antypolskim, itd.
              Czyli reasumując : i tak wyjdziesz na libertyńskiego zacietrzewionego głupka.

A w kwestii powoływania się na pseudo-autorytet w osobie Eryka Wnuk-
              Lipińskiego, - jest to, jak przystało na żydo-komunistę A. Michnika ( tak sam
              siebie określa ) autorytet pisany przez wielkie „A”. Mamy tu przykład, jak
              powstają fakty prasowe. PAP podała, a jak podała, to jest święte nawet wtedy,
              gdy gołym okiem widać, jak „grubymi nićmi” te oszczerstwa są szyte, także
              przy oczywistym fakcie, że KAI z Przeciszewskim – jest oszczercą Kk nie tylko
              w bloku KAI, ale także we francuskiej prasie ! - „Chodzi na smyczy” J. Glempa.
              Ale mi autorytety !
              Socjolog i znawca problematyki globalizacji – Eryk Wnuk-Lipiński swego czasu
              był gościem programu TVP w rozmowie z Tomaszem Czeczótką. Wówczas przyznał,
              że dziś nie sposób przewidzieć, do czego może doprowadzić proces globalizacji,
              choć można powiedzieć, że jest to kolejny etap rozwoju cywilizacji homo sapiens.
              ( No tak, - wyrosną nam same „mięśniaki”, „zwykli zjadacze chleba” i „rasa
              panów” ! Nie ma co, ale to mi ambitny rozwój ! – przyp. Doktor.1 )
              Zdaniem prof. Wnuka-Lipińskiego jednym z aspektów globalizacji jest także
              rozwój globalnej przestępczości, tym łatwiejszy, że nie ma, przynajmniej
              na razie, „światowego policjanta”.

Według tego "autorytetu" trzeba pozwolić na "róbta co chceta", - "naprodukować"
              tym samym rzesze przestępców, a potem narzekać, iż nie ma "światowego
              policjanta"
              Jeden wielki bełkot i sprzeczność wypowiedzi.

No comment !

W medialnym ogniu kłamstwa –
              qvovadis.eblog.pl
              • czas_macondo Re: Do czas_macondo i innych libertynów ! - cz.3 20.02.06, 02:24
                doktor.1 napisał:

> Jeden wielki bełkot i sprzeczność wypowiedzi.

No zgodzę się. Bełkoczesz waszmość i przeczysz sam sobie non stop...

> No comment !

No jak nie, jak koment i koment i koment... do znudzenia...
                Nota bene, jakie ładne słówko, patriotycznie polskie Ci wpadło w tekst,
                padre...;) To pewnie wpływ libertyńskich mediów;)
          • pantanal Ja tez wiem 19.02.06, 15:52
            choc nie jestem Zydem, ani masonem, lecz praktykujacym katolikiem, wychowanym
            wszakze na Tygodniku Powszechnym, ktorego wiernym czytelnikiem jestem od 50 lat
            (mam 64). To TP, a potem wiezienie sb-ckie w 1968 r. uchronily mnie od
            antysemityzmu, a takze uodpornily na bogoojczynaina retoryke, o ktorej w GW
            ciekawie mowi prof. Bralczyk.
            W ogole jednak dziwi mnie, ze GW najpierw puscila artykul na forum, a potem
            nagle go zdjela. Boi sie? W kazdym razie udalo mi sie tam zamiescic pewna spraw,
            ktora tu powtarzam:
            Na pewnym forum publicznym uslyszalem wypowiedz starego juz redemptorysty,
            goracego zwolennika o. Rydzyka. Ubolewal, ze Kosciol nie pozwala ksiezom na
            dzialalnosc poltyczna. "Nie bylo to, jak przed wojna, ksiadz posel X przez
            godzine przemawial i dokopywal Zydom". Ot, tak po katolicku. Byc moze, nie udalo
            mi sie doslownie odtworzyc wypowiedzi owego zakonnika, ale sens byl wlasnie taki.
            • czas_macondo Re: Ja tez wiem 19.02.06, 16:04
              pantanal napisał:

> To TP, a potem wiezienie sb-ckie w 1968 r. uchronily mnie od
              > antysemityzmu, a takze uodpornily na bogoojczynaina retoryke, o ktorej w GW
              > ciekawie mowi prof. Bralczyk.

Rozmowa z Bralczykiem jest kapitalna! To jest tzw. jazda obowiązkowa dla każdego
              kto interesuje się życiem publicznym w Polsce.

> Na pewnym forum publicznym uslyszalem wypowiedz starego juz redemptorysty,
              > goracego zwolennika o. Rydzyka. Ubolewal, ze Kosciol nie pozwala ksiezom na
              > dzialalnosc poltyczna. "Nie bylo to, jak przed wojna, ksiadz posel X przez
              > godzine przemawial i dokopywal Zydom". Ot, tak po katolicku.

No cóż... Dla mnie porażająca jest przede wszystkim przychylność (to chyba
              eufemizm) księży z małych miejscowości, dla zgoła niekatolickiej działalności
              RM i jego otoczenia. To tam wykuwane są podstawy tej nienawiści, sianej później
              wszędzie... To tam Kościół ma przed sobą największe reformy do zrobienia...
              • pantanal Zgadzam sie w zupelnosci 19.02.06, 16:10
              • deis komunistyczna nagonka na kosciol to normalka 19.02.06, 16:31
                • henryk131 NIENAWISC TO CECHA SEKTY RYDZYKANSKIEJ 19.02.06, 21:41
                  • mordzinas Re: NIENAWISC TO CECHA SEKTY RYDZYKANSKIEJ 19.02.06, 21:51
                    Wybiórcza wypłukała ci głowę z komórek mózgowych.

Trochę cię żal.
                    • tadeusz_ja Mordzinas czas na przerwę rydzyk już śpi! 19.02.06, 22:40
        • deis i tak wierzycie wlochom gdzie rzadzi mafia 19.02.06, 16:33
        • wanda43 Re: W Polsce władzę przejmuje sekta! 19.02.06, 16:54
          Mylisz sie,nas jest wiecej,to moherow rydzykowych jest jakies 1,5 do 3%.Tyle,ze
          to oni mają poparcie wladzy,a nie my.
          • grazynkajohn Re: W Polsce władzę przejmuje sekta! 19.02.06, 19:49
            To tylko tak żle wygląda,wcale tych"moherów" nie jest tak dużo.Mieszkają w
            całej Polsce,w mszach św.uczestniczą w swoich parafiach.Nie sądze,że po
            publicznej krytyce Rydzyka przez Episkopat będą nadal popierać Radio Maryja i
            jego twórcę (będą słuchać,ale nie przyznają się do tego).O.Rydzyk jest daleko,a
            Proboszcz na miejscu.Nie zaryzykują "wojny" ze swoją parafią.Mam tylko
            nadzieję,że księża na mszach będą mówić o złej postawie Rydzyka,bo jego
            zwolennicy,to prości ludzie i im trzeba czasami jasno wyjaśnić pewne sprawy,a
            słowo księdza jest dla nich wiele warte.O wiele grożniejsi są politycy,bo
            utwierdzają Rydzyka w wierze w swoją potęgę,przecież rządzą pod jego dyktando i
            wiele mogą dla niego zrobić.Sam fakt,że nie przejmuje się ani Watykanem, ani
            Episkopatem o tym świadczy.
      • niewyspany_pawian Re: W Polsce władzę przejmuje sekta! 19.02.06, 19:23
        Jeśli w ubiegłym roku 69 polskich biskupów złożyło życzenia na antenie Radia
        Maryja (można było ich posłuchać na stronie internetowej RM), to nie ma wcale
        pewności, czy to radio jest sektą:(
        • czas_macondo Re: W Polsce władzę przejmuje sekta! 19.02.06, 20:58
          niewyspany_pawian napisał:

> Jeśli w ubiegłym roku 69 polskich biskupów złożyło życzenia na antenie Radia
          > Maryja (można było ich posłuchać na stronie internetowej RM), to nie ma wcale
          > pewności, czy to radio jest sektą:(

No wiesz, niejeden notabl na świecie spotkał się z wielebnym Moonem... co nie
          zmienia faktu, że ten przewodzi sekcie... rzecz w tym, że albo Kościółnie widzi
          zagrożenia, albo też hierarchowie uważają, że skórka warta jest wyprawki, czyli
          warto przymknąć oko na szaleństwa Rydzyka w zamian za możliwość kontaktu z tak
          wielką rzeszą niezwykle mocno przywiązancyh do kwestii religii osób.

Najciekawsze są te uproszczenia. Ten, kto krytykuje rydzykowców to libertyn i
          komunista, zwykle żydo-mason... Nie ma to jak jasno określony wróg. Czy
          rzeczywiście krytykujący jest tym, za kogo się uważa, to już nieważne...
    • jurekk1948 Włoska gazeta sie spoznila 19.02.06, 17:32
      Przeciez "Wybiorcza" i PO juz dawno do takiego wniosku doszli ...
      • mg2005 Dzień bez o.Rydzyka to dzień stracony...))) 19.02.06, 17:53
        • evito a jaka sekta rzadzila polska do tej pory 19.02.06, 18:01
        • evito sekta kwasniewskiego millera cimoszewicza itd 19.02.06, 18:02
        • evito napiszcie o bylej sekcie kwasniewskich 19.02.06, 18:02
          • dudus45 Re: Wnosimy nowego ducha w ateistyczną Europę :))) 19.02.06, 18:56
            • tadeusz_ja Re: Wnosimy nowego ducha w ateistyczną Europę :)) 19.02.06, 22:38
              Ale co?? bo chyba Pavulon!!
          • terence Re: napiszcie o bylej sekcie kwasniewskich 19.02.06, 19:02
            no moze i masz racje (z tym ze to nie była sekta tylko dwór),ważne jest co jest
            teraz. A teraz to Ojciec Dyrektor ma imperium medialne i jego macki sięgają
            najwyższych stołków w państwie. Niech sobie Radio Ma ryja było ale bez Rydzyka,
            na przykład i bez wtrącania się w polityke (nie mówie o gadaniu ale o wtrącaniu się)
            jakby imperium zbudował Urban tez by mi się nie podobało...
            Sekta rydzykowców!!
        • mordzinas Re: Dzień bez o.Rydzyka to dzień stracony...))) 19.02.06, 21:54
          Wybiórcza nie ma straconych dni...
          Oni żyją nienawiścią do tego człowieka.
    • olias gratulacje dla rozeznania w temacie 19.02.06, 19:43
      to że jakiś głupawy dziennikarzyna włoski nasmarował żenujący tekst jest
      problemem Włochów, nie naszym.
      My mamy swój rozum i KAŻDY Z NAS WINIEN SAM OCENIAĆ OTACZAJĄCĄ GO
      RZECZYWISTOŚĆ, NIE ZAŚ POZWALAĆ BY GAZETY DECYDOWAŁY O JEGO POGLĄDACH.
      p.s. a straszenie że w Polsce da się zaprowadzić jakiś zamordyzm, totalitaryzm,
      czy tyranie rozbawiło do łez nawet wujka Józia Stalina. Nawet on wiedział że
      z "Polaczkami" to się tyrani nie zrobi. Jak mu ta polska kretynka Wandzia
      wasilewska proponowała "raspublikę Polsza" to odburknął że chyba suka chce mu
      ZSRR rozwalić.
      • mordzinas Re: gratulacje dla rozeznania w temacie 19.02.06, 21:58
        olias napisał:

> to że jakiś głupawy dziennikarzyna włoski nasmarował żenujący tekst jest
        > problemem Włochów, nie naszym.
        > My mamy swój rozum i KAŻDY Z NAS WINIEN SAM OCENIAĆ OTACZAJĄCĄ GO
        > RZECZYWISTOŚĆ, NIE ZAŚ POZWALAĆ BY GAZETY DECYDOWAŁY O JEGO POGLĄDACH.
        > p.s. a straszenie że w Polsce da się zaprowadzić jakiś zamordyzm,
        totalitaryzm,
        >
        > czy tyranie rozbawiło do łez nawet wujka Józia Stalina. Nawet on wiedział że
        > z "Polaczkami" to się tyrani nie zrobi. Jak mu ta polska kretynka Wandzia
        > wasilewska proponowała "raspublikę Polsza" to odburknął że chyba suka chce mu
        > ZSRR rozwalić.

Problem w tym ,że większość nie ma swojego rozumu. Niestety.

Większość ,która zabiera tu głos ma wyprane mózgi przez propagandę
        Wybiórczej.

Głupców ci u nas dostatek.

A wybiórcza się cieszy z każdego takiego idioty...
    • olias mnóstwo ludzi dziś jadło ciężkostrawne potrawy 19.02.06, 19:48
      ... i teraz zrzuca z wątroby na forum.
    • jama314 KAI — gratulacje za czujność! 19.02.06, 20:50
      Już się martwiłem że dziś nikt nie wrzuca na Radio Maryja, ale widzę że na p.
      Przeciszewskiego z KAI zawsze można liczyć w awaryjnych sytuacjach. Pogratulować!
      • terence Re: KAI — gratulacje za czujność! 19.02.06, 20:59
        www.radiomaryja.pl.eu.org/

jama314 jak nie podoba Ci się wrzucanie na radio co ma ryja zamiast twarzy to
        nikt nie zmusza do czytania a tym bardziej komentowania...
        nie wiem czemu się wszyscy dziwią że w Gazecie Wyborczej tak często są teksty
        anty rydzykowe, trzeba tępić tą sekte ze swoim mysleniem rodem ze średniowiecza
        wczesnego... katoliccy Talibowie Rydzyka atakują

M.O.H.E.R.=Marazm, Obłuda, Hipokryzja, Egoizm, Rozrabiactwo
        • kika113 Gazeta Michnika 19.02.06, 21:37
          w swojej propagandzie podobna do Radia ojca Rydzyka, oba reprezentują skrajne
          poglądy. A ja nie czytam GW, ani nie słucham RM.
          • mordzinas PRESTIŻOWA WŁOSKA GAZETA..... . 19.02.06, 21:49
            he he he . Taka prestizowa jak gazeta Wybiórcza.

Ech. Wy , dziennikarze Wybiórczy macie obsesje na punkcie tego
            człowieka.

Tyle wysiłku ile wkładacie w to aby obrzydzić o.Rydzykla i jego
            radio - jest naprawdę nieprawdopodone.

A wszystko dlatego ,że o.Rydzyk śmiał przełamać monopol informacyjny..

Gazeta Wybiórcza już nie jest monopolistą na informację.

Radio Maryja , TV Trwam to antidotum na truciznę jaką nasącza umysły
            Polaków Wybiórczy szmatławiec.

I dlatego trwa ciągle zakrojona na wielką skale akcjia dezinformacji
            i manipulacji. Wszystko po to by zniszczyć jedyne polskie media.

Teraz Wybiórcza powołuje się na "prestizową" włoską gazetę...

Jesteście żenujący.

• swoj1112 Re: PRESTIŻOWA WŁOSKA GAZETA..... . 19.02.06, 23:19
              Twojego raczej nie nasacza.Prawda?
              Tam juz tylko woda.
          • swoj1112 Re: Gazeta Michnika 19.02.06, 23:16
            No to skad wiesz jakie poglady reprezentuja?
            Czytalem juz pare twoich postow.Strasznie glupiotka jestes.
        • doktor.1 Do terence ! 20.02.06, 01:51
          Przestań wszem i wobec prezentować swoje chamstwo
          i prymitywne libertyńskie myślenie.
          Ryja to masz ty, i w dodatku niewyparzonego,
          bo chlapiesz nim, jak g......o sedes.
          Słuchacze RM ciebie nie atakują, więc zostaw
          ich w spokoju.

Napisałeś : -
          M.O.H.E.R.=Marazm, Obłuda, Hipokryzja, Egoizm, Rozrabiactwo

Otóż jesteś w błędzie. Ten "skrót" to : -
          M O H E R = Miłość, Odwaga, Heroizm, Etyka, Roztropność.

W medialnym ogniu kłamstwa

qvovadis.eblog.pl
          • rysiu.ochucki hihi doktorzyna 20.02.06, 12:09
            Etyka powiadasz, buhahaha,
            W twoim wydaniu, buhahaha,
            Na serio pomyśl za nim coś napiszesz, przecież ty moze i wiesz co oznacza to słowo ale lepiej byś się zajął poznawaniem praktycznej strony niż wysilać się na eksperta-uzurpatora jednej słusznej idei.

W sumie z twoich wypowiedzi można wyczytać, że dla ciebie egozim=etyka a jedynie dla dobrego PR wolisz używać pojecia etyki.
    • poglodek Oj Gazeta Wyborcza ma już obsesje .. nie ma dnia 19.02.06, 21:56
      żeby czegoś tu nie napisano o ojcu Rydzyku i Radiu Maryja ... tak często nie
      pisze o ojcu Rydzyku nawet Nasz Dziennik ...
      Mam propozycje niech Agora SA stworzy na portalu gazeta.pl specjalny serwis
      widoczny na stronie głownej (obok kraj, świat, nauka itd.) pod tytułem Radio
      Maryja/ Ojciec Rydzyk ... ułatwi to czytelnikom gazety dostęp do wiadomości o
      swojej ulubionej rozgłosni .. której w większości nigdy nie słuchali a
      krytykują ...
      • mordzinas Re: Oj Gazeta Wyborcza ma już obsesje .. nie ma d 19.02.06, 22:00
        poglodek napisał:

> żeby czegoś tu nie napisano o ojcu Rydzyku i Radiu Maryja ... tak często nie
        > pisze o ojcu Rydzyku nawet Nasz Dziennik ...
        > Mam propozycje niech Agora SA stworzy na portalu gazeta.pl specjalny serwis
        > widoczny na stronie głownej (obok kraj, świat, nauka itd.) pod tytułem Radio
        > Maryja/ Ojciec Rydzyk ... ułatwi to czytelnikom gazety dostęp do wiadomości o
        > swojej ulubionej rozgłosni .. której w większości nigdy nie słuchali a
        > krytykują ...

Bo oni są chorzy.
        Nienawiść - oto choroba ludzi Wybiórczej.
        Sami oskarżają innych o tę chorobę a nie wiedzą ,że sami cierpią na
        ostatnie stadium tej choroby.

A to przecież radio którego ponoć słucha kilka babć w moherowych
        beretach. Babć - które utrzymują to radio ze swoich emerytur...

Leczcie się wybiórczy nienawistnicy.
        • terence Re: Oj Gazeta Wyborcza ma już obsesje .. nie ma d 19.02.06, 22:12
          Nienawistnik pozdrawia myślących inaczej...
          uczmy sie kochać nie nienawidzieć...

radiomaryja.pl.eu.org/
          ...........................
          It doesn't have to be like this
          All we need to do is make sure we keep talking.
        • terence Re: Oj Gazeta Wyborcza ma już obsesje .. nie ma d 19.02.06, 22:14
          hehe a Wy jak tu często musicie zachodzić no no no, pogratulowac wytrwałości...
    • renebenay Re: Włoska gazeta: ojciec Rydzyk rządzi w Polsce 19.02.06, 22:23
      Majac duzo wolnego czasu ogladam oprocz telewizji francuskiej i niemieckiej
      takze i telewizje Trwam a szczegolnie w poniedzialki.Oczywiscie stale nie
      ogladam a tylko w przerwach reklamowych na innych kanalach wchodze aby
      posluchac pana Rydzyka i takze inne baleriny kosciola.Przed wejsciem Polski do
      Uni, biskupi polscy wyzywali na Unie europejska w telewizji Trwam traktujac od
      najgorszych a potem przestrzegali chlopow przed sprzedawaniem ziemi
      obcokrajowcom i w koncu jak bylo pewne ze,kosciol dostanie pieniadze od Uni to
      biskupi zaczeli inaczej paplac.Czesto czytam i slysze ze,media Rydzyka sa
      niezalezne od kosciola ale to jest manipulacja i branie czesto uczciwych i
      prostych ludzi za glupich i idiotow.Te media sa glosem oficjalnym kosciola a w
      dodatku jeszcze organem oficjalnym dzisiejszej wiekszosci parlamentarnej.
      • czas_macondo Re: Włoska gazeta: ojciec Rydzyk rządzi w Polsce 19.02.06, 22:33
        Brednia.
        RM na pewno, według samego Kościoła nie jest oficjalnym głosem Kościoła w Polsce.
        I dobrze. Inna sprawa, że ludzie Kościoła i polityce grają RM w róznych grach
        interesu.
        Niemniej, stwierdzenie że RM to oficjany gos Kościoła jest nieprawdziwe. Na
        szczęście. Antyklerykalizm odbiera Ci zdolność trzeźwej oceny faktów...
        • renebenay Re: Włoska gazeta: ojciec Rydzyk rządzi w Polsce 19.02.06, 23:53
          Potwierdzam to co napisalem pomimo ze,nie jestem antyklerykalem a tylko wymagam
          tak samo jak Kosciol odemnie wymaga, prawdy, uczciwosci i odwagi a nie
          postepowania jak panienki ktora chce a sie boi.
      • swoj1112 Re: Włoska gazeta: ojciec Rydzyk rządzi w Polsce 19.02.06, 23:22
        Cos pokretnie tlumaczysz.
    • mrrek jak na razie - rządzi postsowiecka mafia 19.02.06, 22:40
      z namaszczeniem Michnika. Mam nadzieję - już niedługo.
      • swoj1112 Re: jak na razie - rządzi postsowiecka mafia 19.02.06, 23:13
        A ty co,odmrozili cie po kilku miesiacach.?
    • tades1 Re: Włoska gazeta: ojciec Rydzyk rządzi w Polsce 19.02.06, 22:46
      Całą godzinkę słuchałem i oglądałem CNN .
      Mówili o Palestynie , Turcji , Dżakarcie , Niemczech , Węgrzech i Francji.
      Ba ! Nawet o Turynie i Olimpiadzie .
      Ale ani jednym slowem nie wspomnieli o tym że Jarosław Kaczyński pierdnął.
      Wkurzyli mnie angole .
      Szczęście ,że nasze stacje te informacje podają na bieżąco.
      Każdy prawdziwy Polak wie w tym momencie jaki jest stan pana prezesa.
      A co się dzieje na świecie to o kant dupy.
    • jarek.gurtowski Re: Włoska gazeta: ojciec Rydzyk rządzi w Polsce 20.02.06, 00:15
      ŻADNA NOWOŚĆ ALE Z DALEKA WIDAĆ TO JESZCZE LEPIEJ.
      NIE GŁOSOWAŁEM NIGDY NA KOMUCHÓW. KWAŚNIEWSKIEMU SZCZEGÓLNIE NIE
      UFAŁEM ALE OBU "PREZYDENTÓW" KACZYŃSKICH PO PROSTU SIĘ WSTYDZĘ ZA
      ZNIŻENIE SIĘ DO POZIOMU rydzyka, leppera i giertycha.

Ostatni raz głosowałem na kogokolwiek. Amen
    • tades1 Re: Włoska gazeta: ojciec Rydzyk rządzi w Polsce 20.02.06, 00:23
      CNN podaje iż Szwecja oskarża Rosję o szpiegostwo .
      Informatory polskie nadal nie podały informacji czy Jarosław Kaczyński
      piednął dziś czy nie .
      A przecież wszystkie stacje europejskie czekają na to .
    • genyo Re: Włoska gazeta: ojciec Rydzyk rządzi w Polsce 20.02.06, 00:27
      I to jest niestety prawda i hanba dla Polski, ze facet, ktory
      najprawdopodobniej jest scislym wspolpracownikiem KGB (bo kto moze miec
      wielka radiostacje na Bialorusi i zadnych klopotow z Lukaszenka w
      dzisiejszych czasach? Pojechal do Watykanu na wycieczke w stanie wojennym i
      przepadl w Niemczech na 3 lata, przy czym nie wiadomo co robil- przez 3
      lata???!!!!!po czym wrocil z wielka forsa) ma tyle do gadania. Jezeli cos
      rozlozy Kaczynskich, to takie bliskie koneksje z tym panem...
      Coz w polskim piekle powinno roic sie od demonow, wiec to jest wlasnie glowny
      demon polskiej sceny, pomyslec, ze w kazdym innym kraju bylby mala smieszna
      pokraczna figurka i niczym wiecej. Wstyd!

• doktor.1 Do genyo ! 20.02.06, 02:33
        Nie mogłem się powstrzymać, by nie odpisywać
        czy też reagować na takie idiotyczne wpisy,
        jak twój.
        Więc nie będę ci udowadniał, iż o. T. Rydzyk
        "nie jest wielbłądem", a sparafrazuję twój tekst,
        który tak oto brzmi :

"I to jest niestety prawda i hańba dla Polski,
        że facet który nie dość że jest libertyńskim pomiotem,
        to najprawdopodobniej jest ścisłym współpracownikiem
        byłej SB-cji (bo kto może pisać takie oszczerstwa
        i nie mieć żadnych klopotów z żydo-komunistami w dzisiejszych
        czasach ? Pojechał za granicę, po czym wrócił, albo i nie)
        i ma czelność opluwać tu na forum. Jeżeli coś pomoże rozłożyć
        do końca żydo-komunistów w Polsce, to takie wpisy libertyńskiego
        pomiota o nicku genyo ... z czego się bardzo cieszę.
        Cóż, w polskim piekle roi się od demonów takich jak genyo,
        a jest to jeden z wielu demonów tu na forum.
        I pomyśleć, że w moim kraju - Polsce genyo jest tylko małą,
        śmieszną, pokraczną figurką i niczym wiecej. Wstyd!"

Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz,
        albowiem każda wolność ma swoją odpowiedzialność.

Media w ogniu kłamstwa -
        qvovadis.eblog.pl
        • genyo Re: Do doktor.1 20.02.06, 07:33
          > Więc nie będę ci udowadniał, iż o. T. Rydzyk
          > "nie jest wielbłądem", a sparafrazuję twój tekst,
          > który tak oto brzmi :
          >
          > "I to jest niestety prawda i hańba dla Polski,
          > że facet który nie dość że jest libertyńskim pomiotem,
          > to najprawdopodobniej jest ścisłym współpracownikiem
          > byłej SB-cji (bo kto może pisać takie oszczerstwa
          > i nie mieć żadnych klopotów z żydo-komunistami w dzisiejszych
          > czasach ? Pojechał za granicę, po czym wrócił, albo i nie)
          > i ma czelność opluwać tu na forum. Jeżeli coś pomoże rozłożyć
          > do końca żydo-komunistów w Polsce, to takie wpisy libertyńskiego
          > pomiota o nicku genyo ... z czego się bardzo cieszę.
          > Cóż, w polskim piekle roi się od demonów takich jak genyo,
          > a jest to jeden z wielu demonów tu na forum.
          > I pomyśleć, że w moim kraju - Polsce genyo jest tylko małą,
          > śmieszną, pokraczną figurką i niczym wiecej. Wstyd!"
          >

wykazales sie jezykiem iscie doktorskim :)
          jakby demon cie opetal.......niestety.
          nie musisz udowadniac, ze ojciec R nie jest wielbladem, bo nikt go o to nie
          podejrzewa, udowodnij, ze nie jest w sluzbach KGB, bo jakze inaczej moglby miec
          wielka radiostacje na Bialorusi przy jakze przyjaznym ostatnio Lukaszence.....
          Nie mam nic wspolnego z byla SB, ale ty masz duzo z ubecja z czasow
          stalinowskich, bo jej jezykiem mowisz, jeszcze troche a do wymyslania mi od
          libertynow dolaczysz zaplutego karla reakcji, czy cos w tym stylu.
          doktorze lecz sie sam........
          • doktor.1 Do genyo ! 20.02.06, 09:27
            Po pierwsze :
            Najpierw wypisujesz totalne oszczerstwa pod adresem o. T. Rydzyka,
            a potem się dziwisz, że ktoś taki jak doktor.1 „jedzie na tobie,
            jak na łysej kobyle” !
            I nie czepiaj się mojego języka, albowiem ty nie rozumiesz języka
            literackiego, więc piszę takim, byś matole zrozumiał, co do ciebie piszę.

Po drugie :
            Ja mam ci palancie udowadniać, że o. T. Rydzyk nie jest w KGB ???
            – Czy ty jeszcze się nie otrząsnąłeś po czołowym zderzeniu z TIR-em ???
            Przecież to nie ja, lecz ty posądzasz o. T. Rydzyka o w współpracę z KGB,
            więc to ty masz udowodnić, iż nie jest to oszczerstwo, a prawda.
            Od kiedy to posądzany ma udowadniać swoją niewinność, co ???
            Jeśli chcesz, to możemy spotkać się w sali sądowej. W ciągu niespełna
            dwóch godzin jestem w stanie mieć twoje dane osobowe i złożę doniesienie
            do prokuratury o dokonaniu przestępstwa z art. 212 K.k, za co grozi ci
            kara pozbawienia wolności do lat dwóch. Minęły czasy rządów SLD,
            a min. Ziobro i jego resort są cięci na wszelkie obrzucanie błotem,
            którego sam doświadczył po wizycie w RM.

Po trzecie :
            Napisałeś największe kłamstwo miesiąca, - jakoby o. T. Rydzyk
            miał cyt. „wielką radiostację na Białorusi” !!!
            Naczytałeś się libertyńskich polskojęzycznych gazet i jak papuga
            powtarzasz te bzdurne „fakty prasowe”, które tak się mają do rzeczywistych,
            jak złodziej do policjanta. To twoje bezmyślne powtarzanie jest dowodem
            na to, jak mały jest twój współczynnik IQ, jak jesteś omamiony treściami
            wyssanymi z palca, a mającymi swoje miano jako tzw. fakty prasowe.

Owszem, Radio Maryja nadawało na falach średnich z nadajnika na Kaukazie,
            ale była to retransmisja programu RM z Torunia. Nadajnik był dzierżawiony
            nie od Białorusinów lecz od Rosjan za ciężkie pieniądze. A Kreml nie miał
            nic do tego, albowiem program RM nie był i nie jest anty-rosyjski,
            więc nie było żadnych przeciwwskazań do wydzierżawienia nadajnika toruńskiej
            rozgłośni.
            Jednakże z uwagi na coraz to wyższe koszty dzierżawy, - RM było zmuszone
            do zrezygnowania z owej dzierżawy w roku 2004. W zamian za to RM
            „poszło w kierunku cyfry” i rozbudowało nadawanie z satelitów.
            Obecnie wykorzystuje trzy satelity i sieć nadajników naziemnych
            na kontynencie Ameryki Północnej, a programem swym objęło cały świat.

Jeśli jeszcze raz będziesz wypisywał podobne kłamstwa jak w ostatnim
            swoim poście, to żebyś wiedział, że dobiorę ci się do skóry ( w granicach
            dozwolonych prawem ) !!! - Ja nie straszę, ja tylko uprzedzam cię o moich
            zamiarach.

Po czwarte :
            Jeśli posądzasz mnie o kontakty z byłym stalinowskim aparatem terroru
            komunistycznego, to „popełniłeś” następną głupotę !!! – Ale czego ja
            wymagam od prostaka ? – By pisał prawdę ? - Twoje prostactwo przewyższyło
            swą prostotą ..... budowę cepa !!!
            Podałem ci link na mój blog. Tam mogłeś przeczytać parę słów o mnie.
            Ale ty wolisz przeczytać „fakt prasowy” zawarty w 160 znakach – jak
            w SMS-ie i dajże opluwać, jątrzyć, oskarżać, pomawiać i sączyć jad nienawiści.
            I pomyśleć, że to wszystko dlatego, że „ośmieliłem się” sparafrazować tekst
            przebrzydłego w swej wymowie libertyńskiego pomiota !!!

Po piąte :
            Jeśli proponujesz mi leczenie, to znowu się „zagalopowałeś” !!!
            Ja jestem zdrowy, - w przeciwieństwie do ciebie.
            To ty jesteś chory na chorobę, co się nazywa „antykatolickość” z dość dużą
            domieszką „antypolskości”.
            Niestety, jest to przewlekła choroba, albowiem przy twojej szczątkowej
            ilości kory mózgowej, - tak szybko się jej nie pozbędziesz, a niestety
            – z tą chorobą w Polsce za rządów frakcji katolicko-narodowej nie będziesz miał
            szans godnie żyć.

Nie bój się myśleć
            ( jeśli jeszcze masz czym ),
            myślenie nie boli.

W medialnym ogniu kłamstwa
            qvovadis.eblog.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka