Dodaj do ulubionych

Kreski na powiekach-co robić by były cieniutkie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:29
Ja chciałabym górną powiekę podkreślić czarną kredka (mam Max Factora), tak
aby było bardzo naturalnie, zeby ta kreseczka była cieniutka,a nie na 1/3
powieki. MOze mam za grubą powiekę, nierówną, a może nieumiejętnie rysuję
czy mam niewłaściwą kredkę. W telewizji oglądam kobiety,które ładnie mają
podkreślone oko, a nie rzucającą sie ostrą kreskę. Jak podkreślacie dolną
kreskę, po całości, czy od połowy oka?
Dzięki za rady dziewczyn doświadczonych w temacie.
Obserwuj wątek
    • kasia1601 Re: Kreski na powiekach-co robić by były cieniutk 26.02.06, 19:33
      Na górnej powiece robi się E-linerem.Ten płyn zlewa sie tez troszke miedzy
      rzesu i dzieki temu wydaje sie ze jest ich duzo wiecej.bardzo cieniutka
      kreseczka wychodzi, albo jak chcesz to moze byc i grubsza ;)
      • Gość: MuMia Re: Kreski na powiekach-co robić by były cieniutk IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.02.06, 19:38
        ale eye-liner jest baardzo ostry i wyrazny wiec tylko do ciemnej oprawy oczu
        fajnie wyglada, jak sie jest blondynka to lepiej zrobic kreske czarna kredka,
        ja nie mam z tym problemu, u mnie zawsze wychodzi cieniutka, musze nawet kilka
        razy poprawic aby wyszla nieco wyrazniejsza i grubsza, bo jej prawie nie widac
        po jednokrotnym namalowaniu, wystarczy dobrze zatemperowac kredke;)

a na dolnej powiece tez robie kreske bardzo cienka i lekko rozmazana(w dzien w
        ogoe nie uzywam czarnejkredki, tylko brazowa)
        • magdaksp Re: Kreski na powiekach-co robić by były cieniutk 26.02.06, 19:46
          musisz dobrze zaosztrzyc ta kredke no i musi byc twarda.ja uzywam eyelinera juz
          bardzo dlugo wiec dla mnie nie jest problemem zrobienie cienkiej kreski.ale
          fakt faktem jestem brunetką:)albo zrob eyelineremi popraw kredka t5o sie troche
          rozmarze i nie bedziw taka wyraźna.
          • Gość: turzyca Re: Kreski na powiekach-co robić by były cieniutk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:57
            To ja tez sie dolacze z pytaniami.
            -Co zrobic zeby kreska byla rowna? Moze mi za bardzo rece drza albo powieki, ale
            cienka kreska wychodzi mi w postaci fali. Czy moze nalezy sie malowac na
            siedzaco z podparciem pod lokiec?
            -Wychodzą mi rowniez przerwy w kresce i nie wiem jak domalowac brakujace
            odcinki. Moze nie tak naciagam powieke?
            -Co jest trudniejsze - eye-liner czy kredka (czy moze taka wykrecana jak w
            oriflamie)? Mam ciemna oprawe oczu, wiec interesuja mnie tylko wzgledy
            techniczne. Twarda kredka linii w ogole nie umialam narysowac - nie zostawiala
            sladu na powiece :(
            • Gość: MuMia Re: Kreski na powiekach-co robić by były cieniutk IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.02.06, 21:00
              - najlepiej usiasc i oprzec łokiec na stole, jedna reka naciagnac powieke
              poziomo i jak najmocniej, zeby pod kredka powieka sie nie marszczyla
              - rysowac bardzo blisko rzes, ja nawet podczas malowania ich dotykam, aby nie
              było niepomalowanej przerwy
              - kredka niemoze byc za bardzo twarda, bo wtedy rzeczywiscie trudno namalowac
              kreske pociagajac delikatnie
              - jesli stosujac eye-liner czy kredke linia bedzie przerywana, to mozna
              przejechac po niej kilka razy, wtedy sie wyrowna
              - jesli kreska jest krzywa (czasem cienka czasem grubsza), to mozna ja
              jednolicic uzywajac wilgotnego patyczka kosmetycznego (byle delikatnie, aby
              jeszcze gorzej nie rozmazac)
              - cwiczyc, cwiczyc, za ktoryms razem wyjdzie i bedziecie kreski robic w minute
              przed wyjsciem do pracy;)

• Gość: Manuela2000 Re: Kreski na powiekach-co robić by były cieniutk IP: 83.238.238.* 26.02.06, 20:59
      Od lat maluje kreskę i chyba to kwestia wprawy.Potrzebna porządna kredka, ja
      mam firmy Rimmel i jest rewelacyjna.Wystarczy dobrze zaostrzyć tak zeby była
      cieniutka,ocieram koniuszek o papier żeby nie było "paprochów" i można
      malować.Jesli drży ręka to tylko z braku wprawy.Kiedyś próbowałam takich
      kremowych tzw. czeskich ale trzeba było je podpalać zapalniczką i delikatnie
      zgniatać.Nie polecam.Eyeliner jest dla mnie przynajmniej troche zbyt
      widoczny...Jestem blondynką i mam jasną oprawe oczu i za bardzo widać jak na
      mój gust.Pozdrawiam.M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka