Dodaj do ulubionych

szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony

02.05.06, 11:01
Wlasnie uslyszalem w TVN24, ze na uroczystosci dotyczace Konstytucji 3 maja
nie zostal zaproszony szef Tryunalu Konstytucyjnego. Jesli to prawda, i to
celowe dzialanie a nie przeoczenie, to zanosi sie na kolejny pisowski skandal
z cyklu "jestem prostakiem i jestem z tego dumny".
Obserwuj wątek
    • karlin Bardzo słusznie 02.05.06, 11:32
      Ten Trybunał Konstytucyjny znalazłby w Konstytucji 3 Maja przesłanki do
      zatwierdzenia prawomocności rozbiorów.
      • rydzyk_fizyk Re: Bardzo słusznie 02.05.06, 13:16
        Uchwały o rozbiorach to raczej Kaczory wykonają wzorem uchwały o Świątyni Opatrzności.
    • lortea Niech sobie z Rymarem i pseudosędzią z Gliwic 02.05.06, 11:32
      urządzą obchody, do tego sędzia Wielkanowski i setka innych sędziów
      zatrzymanych za jazdę po pijaku.
      • elfhelm Re: Niech sobie z Rymarem i pseudosędzią z Gliwic 02.05.06, 13:31
        lortea napisał:

> urządzą obchody, do tego sędzia Wielkanowski i setka innych sędziów
        > zatrzymanych za jazdę po pijaku.

no popatrz. W Gdańsku za jazdę po pijaku (wykroczenie) sędzia SO odszedł z
        zawodu. W PiSie poseł nieuk Krasulski z wyrokiem za przestępstwo jazdy po pijaku
        dostał w nagrodę 1. miejsce na liście w Elblągu.
    • scoutek Re: szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony 02.05.06, 11:33
      bryt.bryt napisał:

bracia K. postanowili sie sami wykonczyc...
    • alistair-p Re: szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony 02.05.06, 11:37
      Niedługo zaczną sie oglądać za nowym narodem,ten co jest jakoś przestaje powoli
      pasować.A co najgorsze naród zaczyna pyszczyć i opowiadać dowcipy.ZGROZA !!
      • scoutek Re: szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony 02.05.06, 11:38
        zamknac caly narod!!!
    • sodoma4 Re:"Czerwony szef Trubunalu Konstytucyjnego" 02.05.06, 11:50
      Czy Zbigniew Safjan człowiek o brudnym sumieniu, człowiek który skazał swoim
      donosem J. Nesslera na karę śmierci, człowiek związany aktywnie z „totalitarną
      maszyną komunistyczną” , obrońca "czerwonej korporacji" ,może być zaproszony na
      taką uroczystość jak obchody święta Konstytucji 3 maja.
      • alistair-p Re:"Czerwony szef Trubunalu Konstytucyjnego" 02.05.06, 12:09
        sodoma4 napisał:

> Czy Zbigniew Safjan człowiek o brudnym sumieniu, człowiek który skazał swoim
        > donosem J. Nesslera na karę śmierci, człowiek związany aktywnie z „totali
        > tarną
        > maszyną komunistyczną” , obrońca "czerwonej korporacji" ,może być zaprosz
        > ony na
        > taką uroczystość jak obchody święta Konstytucji 3 maja.
        ===================================
        Ciekawe czy będzie tam człowiek "honoru" wielokrotny recydywista Lepper ?
        On napewno zasłużył,ma kilkadziesiąt głosów.Za te parę głosów Jarek dał d... a
        zaraz zakrzyknie że go zgwałcili !!!
      • mariner4 Przewodniczący trybunału ma na imie Marek 02.05.06, 12:12
        M.
        • trouble_maker Myślisz, że "genetycznemu" idiocie robi to... 02.05.06, 18:28
          ...jakąkolwiek różnicę ?... ;-)
      • joannabarska Re:"Czerwony szef Trubunalu Konstytucyjnego" 03.05.06, 11:18
        Ciemniaki to nawet imion nie rozróżniają!
    • dziewczynka.z.zapalkami1 Re: szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony 02.05.06, 12:05
      to nie jest zła wola rządzących to brak wychowania
      • scoutek Re: szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony 02.05.06, 12:10
        dziewczynka.z.zapalkami1 napisał:

> to nie jest zła wola rządzących to brak wychowania

mysle, ze jedno i drugie
    • hamlet1111 Re: szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony 02.05.06, 12:12
      Na miejscu Pana Marka to bym się cieszył że go nie zaprosili. Dla normalnego
      uczciwego człowieka stanie w jednym szeregu z Lepperem i Kaczyńskimi to
      doświadczenie równie traumatyczne co stanie wśród Jaruzelskiego i Rakowskiego
      podczas 1-majowej defilady wojsk.
    • krwawy.zenek Re: szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony 02.05.06, 13:09
      Zacieranie pamięci o poprzedniej kompromitacji wywoływaniem nowej. Specjalność
      złośliwych karłów.
    • frau_blada A po co onam. Bedzie sie zle czuc w takim towarzys 02.05.06, 13:22
      twie.
    • gruby190 To wroga robota pracownika o 35-letnim stażu... 02.05.06, 13:29
      To wroga robota pracownika o 35-letnim stażu w kancelarii, ktoru wikreslił
      Prezesa Trybunału Konstytucyjnego z lista zaproszonych gości

A popapraniec Urbański znowu nie sprawdził co podtyka prrezydentowi do podpisu.

Nie wybrażam sobie,żeby było inaczej
      • elfhelm Czy to ten sam, co przekręcił flagę?? 02.05.06, 13:32
        i kupuje Lesiowi za ciasne marynarki??
        • krwawy.zenek Re: Czy to ten sam, co przekręcił flagę?? 02.05.06, 13:36
          Tak, to ten co mu kiedyś złośliwie podniszczył buty.
          • gruby190 Nie, wrogowie ludu mają specjalizację ;-) 02.05.06, 14:39
            krwawy.zenek napisał:
            Tak, to ten co mu kiedyś złośliwie podniszczył buty.

To nie jest takie pewne.
            Tam o zgrozo jest cała jaczejka układu składajacca sie z łze elit i
            arystokracji .
            Kazdy z sabotazystów nma swoją specjalizację.

Jeden jest od butów inny od flagi.
            Istnieje też specjalna podjaczejka, w ktorej jeden zajmuje sie dopisywaniem do
            listy (odznaczonych) a drugi skreslaniem z listy (zaproszonych) ;-)))

Obawiam się, że bez powołania Centralnej Agencji
            Antypracownikomotrzedziestopięcioletnimstażu przyszłość IV PRL może byc
            zagrożona! :-(
    • ratatatam i bardzo dobrze! 02.05.06, 13:37
      najwyzszy czas skonczyc z kurtuazja wobec tych [ - - - - ] !
    • michal00 a kto te uroczystosci organizuje? 02.05.06, 13:38
      • sawa.com Re: a kto te uroczystosci organizuje? 02.05.06, 13:52
        Jeśli to prawda, to mamy do czynienia z dalszym ciągiem fuszerki w wykonaniu
        urzędników (Kancelarii Prezydenta?). Fatalnie! Cokolwiek by nie mysleć o
        orzeczeniach Trybunału, to brak prezesa Trybunału Konstytucyjnego w rocznicę
        uchwalenia Konstytucji 3 - Maja, jest niesamowitym obciachem dla organizatorów
        uroczystości.
        PS. Nie mieszajcie pojęć. Marek Safjan nie może być obraczany grzechami ojca.
        W cywilizowanym świecie jest to nie do pomyslenia.
        • ratatatam Re: a kto te uroczystosci organizuje? 02.05.06, 13:54
          hhhmm no wiesz jesli rydzyk jest obarczany rzekomymi grzechami kobylanskiego...
        • scoutek Re: a kto te uroczystosci organizuje? 02.05.06, 13:55
          sawa.com napisała:

> PS. Nie mieszajcie pojęć. Marek Safjan nie może być obraczany grzechami ojca.
          > W cywilizowanym świecie jest to nie do pomyslenia.

u Kaczynskich normalne
          pamietasz dziadka Tuska?
          • ratatatam j.w. 02.05.06, 13:56
            sugerujesz ze GW nie trzyma standartow cywilizowanego swiata???
            • drapak.pl Re: j.w. 02.05.06, 14:01
              ty na pewno nie trzymasz 'standartów' polskiej ortografii.
              • ratatatam Re: j.w. 02.05.06, 14:05
                zrob mi ...

... korekte
                ;]
    • leszab Nawet prezydenta i premiera olano.Straszne. 02.05.06, 14:02

• mariner4 Ten mały kurdupel 02.05.06, 14:04
      bez honoru i czci zaprosił swojego ideowego kumpla Leppera!
      M.
      • piotr7777 Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 17:51
        Kotek Mamrotek pokazuje prawdziwe oblicze.
        Prawdę mówiąc mnie to rozczarowanie jest obce bo ja zawsze wiedziałem, że tak
        to będzie wyglądać. Nie sądziłem tylko że ta prezydentura będzie wiązała się z
        AŻ TAKIM obciachem.
        • ornak2 Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 17:57
          No ,bo mniejszym obciachem był osobnik pijany jak bela i zataczjacy się nad
          grobami polskich oficerów? Albo wsiadający po pijaku do bagażnika samochodu?To
          była godna reprezentacja Ciebie? No gratuluję.
          • krwawy.zenek Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:00
            A u Was biją Murzynów?
            Obiektywnie rzecz biorąc Kwach był znacznie mniejszą kompromitacją niż
            Kaczyński.
            • michal00 Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:04
              Zaslepienie rozum ci odbiera. Wyobrazam sobie co bys gadal, gdyby Kaczor pijany
              wlazil do bagaznika albo zataczal sie na cmentarzu, albo robil jakies nocne
              narady z Kulczykiem czy "zapominal" o rywinowym lisciku.
              • krwawy.zenek Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:11
                To chyba Ty masz ten problem. Ja potrafię rozróżić kwestie obyczajowe
                (rzeczywiście bardzo naganne) od fundamentalnych.
                • michal00 Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:13
                  Safjan jest kwestia fundamentalna, a Polacy zamordowani przez enkawudzistow to
                  drobiazg, tak? Puknij sie w czerep.
                  • krwawy.zenek Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:15
                    Rozwalanie Państwa i niewywiązywanie się z podstawowych obowiązków Prezydenta
                    oraz kompromitowanie Państwa to drobiazg, wypicie o dwa kieliszki za dużo -
                    kwestia fundamentalna.
                    Jeszcze niedawno do głowy by mi nie przyszło, że będę bronić Kwacha, którego
                    oceniałem i oceniam negatywnie. Kiedy jednak ktoś tak jak Ty potrafi tak
                    stawiać sprawy na głowie...
                    • michal00 Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:25
                      Rozwalanie Państwa i niewywiązywanie się z podstawowych obowiązków Prezydenta

Jakie rozwalanie panstwa? Gdzie ty to widzisz? Panstwo funkcjonuje i ma sie
                      calkiem dobrze.

> oraz kompromitowanie Państwa to drobiazg, wypicie o dwa kieliszki za dużo -
                      > kwestia fundamentalna.

Ty naprawde jestes zdrowo walniety. Wystepy Kwacha w Charkowie to dopiero byla
                      kompromitacja panstwa. Pokazywaly to zagraniczne media. Jak myslisz, co sobie
                      wtedy o nas inni pomysleli? Wyobrazasz sobie co by sie dzialo, gdyby taki numer
                      odstawil prezydent Izraela w Auschwitz. Sadzisz, ze Zydzi tez pisaliby "to
                      tylko dwa kieliszki"? To co piszesz niestety zle o tobie swiadczy.
                      • krwawy.zenek Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:29
                        michal00 napisał:

> Rozwalanie Państwa i niewywiązywanie się z podstawowych obowiązków
                        Prezydenta
                        >
                        > Jakie rozwalanie panstwa? Gdzie ty to widzisz?

Im szybciej dojrzysz, tym lepiej dla Ciebie.

> > oraz kompromitowanie Państwa to drobiazg, wypicie o dwa kieliszki za dużo
                        > - kwestia fundamentalna.
                        >
                        > Ty naprawde jestes zdrowo walniety.

No tak. Kultura osobista godna etatowego propagandysty PiSu.

> Wystepy Kwacha w Charkowie to dopiero byla
                        > kompromitacja panstwa. Pokazywaly to zagraniczne media.

No tak. Koszmarnych gaf Kaczyńskiego nie pokazują i nie komentują...

> To co piszesz niestety zle o tobie swiadczy.

Mam inne autorytety. Gdzie mam natomiast Twoje opinie - nie powiem, bo
                        przerastam Cię o kilka klas kulturą i trzeźwym oglądem rzeczywistości.

• michal00 Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:35
                          >
                          > Mam inne autorytety. Gdzie mam natomiast Twoje opinie - nie powiem, bo
                          > przerastam Cię o kilka klas kulturą i trzeźwym oglądem rzeczywistości.
                          >

Tylko ci sie tak wydaje. Przez litosc nie podam linkow obrazujacych twe
                          oderwanie od rzeczywistosci i brak kultury.
          • piotr7777 Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:03
            ornak2 napisała:

> No ,bo mniejszym obciachem był osobnik pijany jak bela i zataczjacy się nad
            > grobami polskich oficerów? Albo wsiadający po pijaku do bagażnika samochodu?
            To
            > była godna reprezentacja Ciebie? No gratuluję.
            On przynajmniej znał języki i nigdy o SLD nie mówił "my".
            A poza tym powtarzane po raz 150 "a u was biją Murzynów" pokazuje, że na
            obronę Mamrotka nie macie żadnych pozytywnych argumentów, które by świadczyły,
            że jednak ma on klasę, osobowość i styl. Tym samym przyznajecie, że nie nadaje
            się on na to stanowisko a osoba poprzdnika nie ma tu nic do rzeczy. W istocie
            mówicie: "fakt, to jest miernota ale nasza miernota".
            W III RP czułem się dobrze a IV RP nie jest moją ojczyzną. Obecnej władzy życzę
            jak najgorzej i mam do tego pełne prawo.
            • michal00 Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:08
              > On przynajmniej znał języki i nigdy o SLD nie mówił "my".

Z tym znawstwem podobno najlepiej nie bylo. Co prawda o SLD nie mowil my, ale
              dzialal w ich interesie - swiadczy to co najwyzej o jego hipokryzji.

które by świadczyły,
              > że jednak ma on klasę, osobowość i styl.

Ch..a ma a nie klase. Jego wyczyny w charkowie dyskwalifikuja go nieodwolalnie.

Tym samym przyznajecie, że nie nadaje
              > się on na to stanowisko a osoba poprzdnika nie ma tu nic do rzeczy. W istocie
              > mówicie: "fakt, to jest miernota ale nasza miernota".

to wylacznie twoja imaginacja.

W III RP czułem się dobrze a IV RP nie jest moją ojczyzną. Obecnej władzy życzę
              >
              > jak najgorzej i mam do tego pełne prawo.

Nikt cie tu na sile nie trzyma.
              • piotr7777 Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:24
                Powiedzmy, że dla mnie historia z września 1999 r. była pewnym epizodem w 10-
                letniej prezydenturze. Natomiast dostrzegam przede wszystkim pozytywy jak
                rozwiązanie kryzysu ukraińskiego i konstytucję z 1997 r.
                Poza tym jakby nie patrzeć to Kwaśniewski zawsze będzie lepiej obyty niż
                Kaczyński z którego bezustannie wychodzi prowincjusz. I to nie jest Lech
                Wałęsa, który dla świata był symbolem, więc wolno mu było więcej.
                Kaczyński bezustannie strzela gafy i co gorsza nawet to mu nie wychodzi. Bo
                gafa może wyjść nawet sympatyczna jak to było np. z zachowaniem Wisławy
                Szymborskiej podczas odbierania Nobla. Ale nie w wypadku obecnego prezydenta.
                Wypowiedzi w stylu : "otrzymałem kondolencje NAWET od prezydenta Rosji"
                czy "nie jest to neistety nasz papież Jan Paweł II" czy też "nie znam żadnego
                niemieckiego polityka i jestem z tego dumny" czy wreszcie publiczna kontestacja
                Trybunału Konstytucyjnego albo wydawanie oświadczeń nt. polityków PO - to nie
                są pojedyncze wpadki ale pewna norma. Jeśli do tego dodać fatalną prezencję,
                brak poczucia humoru i pewnej błyskotliwości, ślepe przywiązanie do brata
                ("panie prezesie, melduję wykonanie zadania"), antypatycznych współpracowników
                i małżonkę, osobę nawet miłą, ale niepotrafiącą się odnaleźć w nowej roli - to
                wszystko tworzy dość jednoznaczny obraz. Po prezydenturach nieco z różnych
                powodów kontrowersyjnych prezydentura jednoznacznie fatalna. I to właściwie o
                tyle dobrze, że reelekcji nie będzie.
                • michal00 Re: przyzwyczajcie się, wyborcy PiS-u 02.05.06, 18:34
                  Powiedzmy, że dla mnie historia z września 1999 r. była pewnym epizodem w 10-
                  > letniej prezydenturze.

Jednorazowa wpadka? A bagaznik? A notatka Rywina? A "ziemia kaliska"? Takich
                  wpadek z pewnoscia bylo znacznie wiecej. Znamy tylko te, ktore przeslizgnely
                  sie przez sito cenzury (badz autocenzury), ale zagraniczni dyplomaci wiedza
                  wiecej i slusznie uwazaja, ze Kwach jest tylko karierowiczem uwieszonym u
                  klamki USA - Putin powiedzial to wprost. Pamietasz? Kwach stulil wtedy uszy po
                  sobie. To ma byc prezydent, z ktorym ktos sie liczy? Przekaz medialny to nie
                  wszystko. Kaczynskiemu tez mozna wypomniec pewne bledy, ale tonie jest lokaj, z
                  ktorym nikt sie nie liczy.
    • sodoma4 Re: szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony 02.05.06, 17:58
      Czy Zbigniew Safjan człowiek o brudnym sumieniu, człowiek który skazał swoim
      donosem J. Nesslera na karę śmierci, człowiek związany aktywnie „totalitarną
      maszyną komunistyczną” , obrońca „czerwonej korporacji”,może być zaproszony na
      taką uroczystość jak obchody święta Konstytucji 3 maja
      • gruby190 Nie chodzi o szefa tylko o Polskę 02.05.06, 18:08
        prezesi sie zmieniają a gnoj ktorym maloduszni głuopcy obrzucaja najwyszce
        instytucje swojej ojczyzny niestety zostaje.

Inna sprawa, że nie dziwie sie,ze ataki na TK tak ciesza
        TARYCH I NOWYCH KOMUSZKÓW
        Przecież utworzenie Trybunału Konstytucyjnego to jeden z symboli obalenia
        komuny w Polsce!

• przyladek.dobrej.nadziei Re: szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony 02.05.06, 18:39
      bryt.bryt napisał:

> Wlasnie uslyszalem w TVN24, ze na uroczystosci dotyczace Konstytucji 3 maja
      > nie zostal zaproszony szef Tryunalu Konstytucyjnego. Jesli to prawda, i to
      > celowe dzialanie a nie przeoczenie, to zanosi sie na kolejny pisowski skandal
      > z cyklu "jestem prostakiem i jestem z tego dumny".

To nowa swiecka tradycja w Kaczolandzie.
    • bryt.bryt jednak - w ostatniej chwili - zaproszony 03.05.06, 10:57
      Szef TK sie pojawi, choc zaproszenie przyszlo 24 godziny przed uroczystosciami
      i dziwnym trafem zbieglo sie to z pytaniem postawionym rzadzacym publicznie w
      TVN24. Safjan powiedzial, ze zwykle zaproszenia na tego typu imprezy otrzymuje
      sie z tygodniowym wyprzedzeniem, ale nasi wladcy nie widza nic zdroznego w
      calej sytuacji, choc tzw. pRezydent potrafi nawet wyslac samolot po jednego z
      odznaczanych. Zenujaca wojenka podjazdowa z TK swiadczy nie tyle o
      strategicznym planie politycznym PiS, ile o malosci ludzi tego srodowiska.
      Powtorzyc wypada ich (domniemane) motto: "jestesmy prostakami i jestesmy z tego
      dumni".
      • gruby190 Szofer zawinił ;-))) 03.05.06, 11:19
        Nie w ostatniej chwili.
        Zaproszenie było tylko fajtłapa szofer go nie zawiózł.

Tak przynajmniej tłumaczy jakis inteligentny inaczej przyboczny Pana
        Prezydenta.
        No cóż, od dawna wiadomo
        Jaki Pan taki Kram czyli Kancelaria Prezydenta :-(((
        • bryt.bryt wywalic szofera 03.05.06, 11:24
          gruby190 napisał:

> Nie w ostatniej chwili.
          > Zaproszenie było tylko fajtłapa szofer go nie zawiózł.
          >
          > Tak przynajmniej tłumaczy jakis inteligentny inaczej przyboczny Pana
          > Prezydenta.
          > No cóż, od dawna wiadomo
          > Jaki Pan taki Kram czyli Kancelaria Prezydenta :-(((

Moze szofer od 35 lat w kanclarii siedzi i teraz dolki kopie? Niech Jan
          Olszewski przeprowadzi wnikliwe sledztwo.
      • joannabarska Re: jednak - w ostatniej chwili - zaproszony 03.05.06, 11:19
        Ten niski minister prezydencki zwalil winę na donosiciela (ktos w rodzaju
        listonosza).
      • piotr7777 Re: jednak - w ostatniej chwili - zaproszony 03.05.06, 11:21
        > Powtorzyc wypada ich (domniemane) motto: "jestesmy prostakami i jestesmy z
        tego
        >
        > dumni".

To by się nawet zgadzało. Na posiedzeniu komisji regulaminowej jeden z gości
        poprosił przewodniczącego (nieoceniony Marek suski, absolwent technikum) aby
        wpłynął na posłów, którzy przeszkadzają mu w wystąpieniu. Na co Suski - "pan tu
        jest tylko gościem, posłowie maja prawo rozmawiać nawet kiedy pan przemawia".
        Przykład idzie z góry.
      • krwawy.zenek Re: jednak - w ostatniej chwili - zaproszony 03.05.06, 14:47
        Kompletne zera. Niestety, niektórym to się podoba.
    • maureen2 Re: szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony 03.05.06, 15:03
      był,sam widziałem.
      • krwawy.zenek Re: szef Trubunalu Konstytucyjnego nie zaproszony 03.05.06, 15:19
        poczytaj powyżej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka