Dodaj do ulubionych

Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ?

03.04.06, 14:20
Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? Co z noclegiem bo w samym ośrodku chyba nie warto się zakwaterować ? Czy oprócz tego ośrodka jest coś wokół do zwiedzania ? Jakie ceny wyżywienia ?
Obserwuj wątek
    • ewakop Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 03.04.06, 15:13
      Ja byłam w Tatralndii w długi weekend listopadowy. Tatralandia była oblegana
      przez Polaków. Byliśmy zakwaterowani na terenie Tatralandii (Holiday Village), w
      największym domku. Wtedy nam się opłacał pobyt z zakwaterowaniem, ponieważ
      mieliśmy nieograniczony wstęp na baseny i 2 wstępy do "Witalnego Świata". Na
      terenie Holiday Village jest restauracja, śniadania szwedzki stół a obiady i
      kolacje z karty. Jedzenie w porządku. W okolicy jest dużo do zwiedzania. Można
      jechać na Chopok. Więcej informacji możesz znaleźć:

www.slowacja.pl/
      mojaslowacja.pl/
      Ewa
      • kasia1302 do ewakop 13.04.06, 14:15
        Dzień dobry,
        Przymierzam się do wyjazdu do Tatralandii, właśnie do Holiday Village. Planuję
        wyjazd z mężem , dzieckiem i rodzicami. Przed chwilą byłam na ich stronie
        internetowej, ale z tego co przeczytałam to rozumiem, że wszystkie apartamenty
        i bungalowy mają jedną sypialnię tzn. np. 4 łóżka w jednym pomieszczeniu. Nie
        bardzo mi to odpowiada. Czy tak jest rzeczywiście? Dziękuję.
        • ewakop Re: do ewakop 24.05.06, 10:59
          My byliśmy w największym domku, który może pomieścić maksymalnie 9 osób. Na
          górze były dwie sypialnie (jedna 4-osobowa, druga trzyosobowa). Na dole, w
          salonie była dwuosobowa rozkładana kanapa.
          Ewa
    • maklima Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 03.04.06, 19:56
      ja byłam w lutym, ale mieszkaliśmy pod chopokiem
      super przeżycie szczególnie kąpiąc się w wodzie w środku zimy obok śniegu,
      dla dzieci trudne jest wejście w zimie bo są takie "zasłony" z pasów plastiku
      żeby ciepło nie uciekało i w części zakrytych taką jakby szklarnianym dachem
      panuje gęsta mgła i nic nie widać ma 1,5 metra naszą wziwliśmy prawie siłą i
      było ok. potem tylko raczej sie nas trzymała a nie pływała sama jak zwykle w
      basenia (ma niecałe 3 lata) niektóre dzieci pozostały w brodziku wewnatrz
      budynku, są różne atrakcje spa, barek z kącikem dla dzieci z zabawkami,
      ślizgawką drabinką i basenem z piłeczkami. Z okolicy polecam zwiedzanie jaskini
      Swobody (baardzo duża i długa droga zwiedzania, pięknie, na dole jeziorko
      szafirowe i potok płynie) i w okersie letnim jeszcze czynna jest lodowa
      zobacz na strany tatralandii i jaskini slobody szukaj na google
      ja bym tam chętnie wróciła..
    • szpulakasia Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 03.04.06, 20:05
      A czy mozna prosić o nazwę hotelu polecanego jaka cena .Zwłaszcza interesuje
      mnie opcja na terenie Tatralandii.
      • ewakop Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 04.04.06, 12:49
        Ceny i wszystkie informacje są na stronie Tatralandii.
        www.tatralandia.sk/
        Ewa
    • agula111 Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 04.04.06, 13:19
      ja tez jestem zainteresowana ale nie moge dojsc do ladu z tymi cenami. straszna
      roznica pomiedzy oferta na stronie tatralanidi, biurem podrozy a np info od osob
      ktore tam byly. znajoma mowila ze tanio a mi wychodzi ok 2000 za tydz od osoby..
    • dorcia1234 Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 12.04.06, 15:04
      my jedziemy w sierpniu do demianowskiej doliny, z neckermanem, za 80 zł
      dziennie od osoby z 3 posiłkami, dziecko gratis, pokój de lux. taka cena jest
      przy pobycie powyzej 7 dni.jet tam basen i siłownia( chyba ) i kacik dla dzieci
      bedziemy w hotelu junior w jasnej, kawalek od tatralandi, ale z samochodem to
      nie problem, tym bardziej ze slowacja nie jest taka duza i wszedzie blisko.
      bylismy tam juz pare razy a teraz chcemy pokazac malej jaskinie - moj mąż kocha
      je obłednie, kiedys nawet po nich chodził ale przestal. zostaly mu te
      udostepnione i zal...
      dorota
    • jusytka Polecam Aqua City w Popradzie :) 12.04.06, 18:26
      Moje dzieci zwiedziły już wiele aquaparków w Polsce i za granicą, ale tym były
      zachwycone smile
    • arebe Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 13.04.06, 12:34
      A macie jakieś konkretne info na temat tanich miejsc noclegowych ? I ceny, najlepiej bez wyżywienia.
    • b.bujak Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 24.05.06, 10:43
      byliśmy tam dwa lata temu; zainteresowanym moge przesłać namiary na miejsce,
      gdzie nocowaliśmy ( miejscowosc pare km od Tatralandii, willa z pokojami do
      wynajęcia, poziom średni, dostep do kuchni, łazienki - wszystko zadbane; bardzo
      mili gospodarze, plotkowalismy sobie z nimi wieczorami ); po szczególy piszcie
      na priv, bo nie bywam na tym forum smile)
      • b.bujak Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 25.05.06, 14:32
        z przyjemnościa mogę polecić miejsce, gdzie gościliśmy:
        Alojz Furgalak
        Liptovsky Trnovec 226
        tel +421 44 559 83 43

trzeba sie liczyc z tym ze miejsca są oblegane i trzeba rezerwowac duzo
        wczesniej, tym bardziej na sezon; choc to sie zapewne juz zmienilo, to dla
        orientacji moge napisac, ze 2 lata temu w kwietniu płacilismy tam 200 koron na
        osobe za dobe; chyba większość gości mają z Polski, więc spokojnie można sie
        porozumiec z nimi po polsku
        • bezstress Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 27.05.06, 12:22
          A czy warto wybierać się do Tatralandii z 1,5 rocznym dzieckiem ? Czy te
          atrakcje są raczej dla starszych dzieci?
          • merlana Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 27.05.06, 17:39
            my chcemy jechac z 6 mies.i tez mamy dylemat...poradzcie czy warto z takimi
            maluchamismile
            • b.bujak Re: Czy ktoś był w Tatralandii na Słowacji ? 17.06.06, 15:50
              moj syn ma teraz 16 mies i uwazam, ze na ten moment nie warto z nim tam jechac,
              dlatego, ze w tym wieku, zeby dostarczyc mu rozrywki nie ma potrzeby wieźć go
              tak daleko - wystarczająco dobrze bawi sie w basenie, ktory mamy niemal pod
              domem; owszem, na pewno bardzo by mu sie w Tatralandii podobało, ale wg mnie
              nie warto telepać takiego dziecka kilkaset km, bo w takim, czy innym basenie
              będzie się bawil tak samo;
              na pewno pojedziemy jeszcze do Tatralandii, ale jeszcze nie teraz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka