Dodaj do ulubionych

Cenzura na www.wspolnota.net.pl/

24.05.06, 22:39
Szanowni Państwo To forum to żenujace forum . Tam młodzieżówka wszechpolska
cenzuruje wpisy i eliminuje wszysko co nie jest słuszne.

Serafin666 i Grandy mieliście racje, aby z nimi sie nie zadawać!!!
Obserwuj wątek
    • bbabczyk Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 24.05.06, 22:48
      A pisaliśmy ci xxxll, żebyś nie wkładał palców między drzawi.

Tam grupa ignorantów cenzuruje to forum , niski poziom merytoryczny zwłaszcza
      administratora (lat 25) nie zachęca do jego odwiedzania i broń boże zabierania
      tam głosu .

Oni mają zasadę : jak nie jesteś z nimi to przeciw nim i won.
      • hrwm Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 25.05.06, 15:56
        Ponieważ gościu pod tyułem xxxll uskutecznia i na tym forum swoje jedynie słuszne wywody pragnę to i owo wyjaśnić:

Wyobraźcie sobie Moi Drodzy, że jednoosobowa Komisja Prawdy i Sprawiedliowści w osobie xxxll'a przeszła w wydawaniu osądów tupetem samego siebie.

xxxll napisał:

> Szanowni Państwo To forum to żenujace forum .

Najciekawsze jest to, że piszesz to dopiero w momencie kiedy zostałeś z niego wywalony. Ciekaw jestem czemu w takim razie przez ostatni miesiąc byłeś na nim dostepny 24 h/dobę, obawiałem się nawet o Twoje życie prywatne - bo chyba takowe posiadasz - a także o Twoje życie zawodowe (wszak zarządzanie nieruchomościami na wzór kołchozów musi być bardzo pracochłonne) :)...

> Tam młodzieżówka wszechpolska cenzuruje wpisy i eliminuje wszysko co nie jest słuszne.

Wiesz co? Teraz po przeczytaniu tego zdania, oprócz troski o Twoje życie prywatne i zawodowe - dochodzi troska o Twoje zdrowie psychiczne:

Po pierwsze jak cenzura? - masz majaki? urażona duma zarządcy dyktatora, który ma jednego wielkiego przyjaciela : własne wybujałe "ego" ?

Wielokrotnie zwracałem Ci uwagę, że jeśli piszesz coś - pisz bez ataków personalnych i prztyczek... Wiedzę masz? - to się nią podziel w sposób kulturalny (choć obawiam się, że to pojęcie jest Ci niestety obce)...

Nigdy nie było u nas cenzury - od początku istnienia forum wywaliłem tylko jednego posta - i to dopiero wczoraj, który nic nie wnosił do tematu. Na robienie z forum obory nie będzie u nas przyzwolenia ot, co...

Nie podoba się - trudno - konsekwencje sa tego takie jakie są : musieliśmy się rozstać...

Z perspektywy czasu uważam, że i tak obchodziliśmy się z Tobą łagodnie - zbyt łagodnie...

Na innych forach przy Twoim zachowaniu dostałbyć bana po pierwszych swoich kilku postach (a nie po 70). Z każdego posta sączył się jad, megalomania i zwykła pycha - to co najciekawsze TYLKO Ty tego nie potrafiłeś dostrzec.

Ogólny obraz Twojej osoby kłóci się z wizją PROFESJONALNEGO zarządcy nieruchomości jako osoby zaufania publicznego...

Co do wypowiedzi babczyka czy bbabczyka:

>Tam grupa ignorantów cenzuruje to forum , niski poziom merytoryczny zwłaszcza
        >administratora (lat 25) nie zachęca do jego odwiedzania i broń boże zabierania
        >tam głosu .

Co do cenzury już się wypowiadałem (radze łykać prozac - może pomoże).

Co do poziomu - to wybacz, ale jeśli dla Ciebie miarą poziomu jest to forum, a w zasadzie wzajemne obrzucanie się łajnem na tym forum - to rzeczywiście w porównaiu z "poziomem merytorycznym inaczej" tego forum - nasz jest baaaardzo niski.

Co do mojego wieku - Mój Drogi, wiek nie jest żadnym wyznacznikiem : przykład Ty i Twoje posty na których podstawie jednoznacznie można stwierdzić: stary a (tu sobie dośpiewaj).

Kompleksy, jakieś fobie i inne takie przesłaniaja Ci obiektywne spojrzenie na świat...

Oni mają zasadę : jak nie jesteś z nimi to przeciw nim i won.

Ciekawe wnioski... naprawdę: szególnie, że nigdy nie byłeś zarejestrowanym userem - skąd więc takie obserwacje? ...

Reasumując - nikt nikogo do odwiedzenia naszego forum nie zmusza - a już z pewnością nie zachęcamy do jego odwiedzenia bufonów i osobników niedowartościowanych, próbujących udowodnić swoją wyższość nie w sposób merytoryczny, a jedynie przy pomocy połajanek i wybiegów personalnych.

Wszystkich innych serdecznie zapraszamy.
        Pozdrawiam
        HR

PS. Pomijając wszystko : xxxll - jesteś facetem bez honoru.

Zacytuję za PW nadaną przez xxxll do innego admina (na ostrzeżenia pod adresem xxxll) :

Od: xxxll
        Do: adm
        Wysłany: Dzisiaj 22:09
        Temat: Usuń swoje posty
        Cytuj wiadomość:
        Usuń ten post bo bedziesz miał kolejnego WROGA, który bedzie to forum zwlczał wszelkimi metodami

No comments...

• grandy z przyjemnością informuję 25.05.06, 02:14

Skoro xxxll-ek twierdzi, że ja miałem rację - to ja od razu, bez dociekania szczegółów oświadczam, że myliłem się.
      • kaja99 Re: z przyjemnością informuję 25.05.06, 10:04
        grandy napisał:

> Skoro xxxll-ek twierdzi, że ja miałem rację - to ja od razu, bez dociekania szc
        > zegółów oświadczam, że myliłem się.

:):):)
    • kaja99 Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 25.05.06, 10:02
      xxxll napisał:

> Szanowni Państwo To forum to żenujace forum .

Nie, to forum to dobre forum i cieszę się, że wyrzuca się osoby, które nie
      przestrzegają pewnych zasad i nie potrafią dyskutować. Tu za to ma się pełne
      pole do popisu i można pisać, co się chce (moderatorów brak, przepychanki słowne
      na porządku dziennym). Ostatecznie zawsze można też założyć własną stronę (czy
      nawet prywatne forum na GW), zanleźć popleczników i narzucić własne zasady.
      Powodzenia!

P.S. Oczywiście, że to strata dla wszystkich, jeśli osoba z wiedzą nie potrafi
      w kulturalny sposób dzielić się nią z innymi i zrozumieć, że nieomylne osoby,
      które zawsze mają rację tak naprawdę nie istnieją.

• babczyk Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 25.05.06, 20:11
        W pełni się zgadzam z kaja 99.

Przynajmniej jest jedno normalne forum na którym można się najzupełniej
        normalnie wypowiedzieć.

To że jest na tym forum aktywny moderator, należy mu się za to chwała. Oby tak
        trzymał dalej.
        Sam wielokrotnie zaglądałem na to forum które to wydało mi się o wiele
        spokojniejsze od forum z Gazety.
        Nie zabierałem głosu, aby nie dawać niektórym forumowiczom powodów do jak że
        nieuzasadnionej agresji.
        Jednak po zapoznaniu się z opinią moderatora tego forum, nie omieszkam częściej
        na nie zaglądać i brać w nim udział.
        • hrwm Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 25.05.06, 23:31
          Dziękuję.

Ciesze się, że są jeszcze tutaj osoby, które cenią coś wiecej niż tylko nieustanne połajanki.

PS. Przepraszam babczyk, że uwzgledniłem Cię przez moje roztargnienie w poprzednim poście: oczywiście chodziło mi o bbabczyka

Pozdrawiam
          HR
          • nowy64 Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 29.05.06, 12:19
            administrator-moderator jest potrzebny jak najbardziej. Trzyma porzadek i lad
            na forum. Szkoda, ze takowego tu brakuje.

nowy
            www.wspolnota.net.pl
            • serafin666 Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 29.05.06, 17:11
              znajdziesz takich z pewnością tuż za wschodnią granicą
              • nowy64 Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 30.05.06, 13:50
                pozdrawiam Ciebie serafinie i zapraszam na WWW.WSPOLNOTA.NET.PL
                • serafin666 Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 30.05.06, 14:58
                  dziękuję, ale tam jest nieciekawie
                  • nowy64 Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 01.06.06, 09:01
                    może nie ciekawie, bo nie można siebie opluwać bezkarnie, jak tu.

Życzę ciekawych wyzwisk serafinie :)))))))))))))))

• babczyk Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 01.06.06, 14:20
                      Jest jasnym że dla niekturych obrażanie innych, czy tez ich wyzywaniem, jest
                      normalnością w ich środowiski.

Chwała tym, że takich cwaniaków jak xxxll, wywalono z teo forum.
                      Jest to z wielką korzyścią dla wielu nie zorientowanych forumowiczów.

• maszynista_50 Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 01.06.06, 14:26
                        Czy xxxll był wyrocznią na forum z którego został usunięty? Nie znosił sprzeciwu?
                        • babczyk Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 01.06.06, 14:31
                          Nie był wyrocznia ale.....
                          • nowy64 Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 07.06.06, 09:55
                            www.wspolnota.net.pl
                      • xxxll Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 26.10.06, 07:53
                        babczyk napisał:
                        "Jest jasnym że dla niekturych obrażanie ..."

Jak tam twoja ortografia - constans. ("niektóry")

"Nie czyń drugiemu, co tobie nie miłe"
            • mieszkanie.i.wspolnota Tęsknota za cenzurą? 25.10.06, 22:59
              nowy64 napisał:
              > administrator-moderator jest potrzebny jak najbardziej. Trzyma porzadek i lad
              > na forum. Szkoda, ze takowego tu brakuje.

Ile Ty masz lat, nowy 64, że Ci tęskno za cenzurą?
          • xxxll Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 26.10.06, 07:50
            +hrwm+ przecież to ty jesteś właścicielem strony www.wspolnota.net.pl/,
            która "umiera" bo CENZURA górą.
            Kadzisz sam sobie?
    • xxvll Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 25.10.06, 00:09
      Tam poprostu śmieci trafiają do kosza, a nie panoszą się jak na tym forum.
      • babczyk Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 25.10.06, 16:21
        xxvll napisał:

> Tam poprostu śmieci trafiają do kosza, a nie panoszą się jak na tym forum.

Łącznie z włascicielem licencji o nr.4608
      • mieszkanie.i.wspolnota Tęsknota za cenzurą 2 25.10.06, 23:04
        xxvll napisał:
        > Tam poprostu śmieci trafiają do kosza, a nie panoszą się jak na tym forum.

To idź dalej tym tropem.
        Wrzuć "śmiecia" do pieca.
        A przedtem potrzymaj go w obozie koncentracyjnym, żeby porządnie wysechł i
        dobrze się palił.
    • cogito-44 Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ 25.10.06, 19:04
      xxxll napisał:

> Szanowni Państwo To forum to żenujace forum . Tam młodzieżówka wszechpolska
      > cenzuruje wpisy i eliminuje wszysko co nie jest słuszne.
      >
      > Serafin666 i Grandy mieliście racje, aby z nimi sie nie zadawać!!!

xxxll , widocznie "cenzura" pomyliła się Tobie z "KULTURĄ", bo właśnie na Forum
      www.wspolnota.net.pl/ jest pełna kultura i niem trzeba sięgać do początku
      świata, aby wyszukać interesujący temat.
      Ponadto nie ma tam fachowców, którzy - pomimo posiadanej wiedzy - zachowują się
      jak prostaki.
      Uważam, że od osoby wykształcownej obok wiedzy wymaga się również kultury
      osobistej. Tej wprawdzie nie uczą i dlatego mamy tylu wykształconych buraków.

Wiek Administratora Forum nie ma żadnego znaczenia, jeżeli jest to osoba dbająca
      o swój wizerumek i Forum. W dodatku, wykształcenie nie zależy od wieku, ale
      faktycznnie posiadnej wiedzy. Wykształcenie nie równa się mądrości.
      A wolność nie oznacza bezprawia. Nie można innych poniżać, ani im ubliżać.
      Forum Wspólnoty Mieszkaniowe stworzono po to, aby pomagać i służyć radą, a nie
      nawzajem obrzucać się błotem.
      • mieszkanie.i.wspolnota "ja po prostu, zwyczajnie, mam talent" 25.10.06, 23:09
        cogito-44 napisał:
        > bo właśnie na Forum
        > www.wspolnota.net.pl/ jest pełna kultura

i jedynie słuszna poprawność
        • cogito-44 Re: "ja po prostu, zwyczajnie, mam talent" 26.10.06, 17:05
          mieszkanie.i.wspolnota napisał:

> cogito-44 napisał:
          > > bo właśnie na Forum
          > > www.wspolnota.net.pl/ jest pełna kultura
          >
          > i jedynie słuszna poprawność
          >

Drogi Witoldzie, pomimo szacunku dla Twojej wiedzy i osobistego wkładu w
          popularyzowanie zawiłych niuansów prawnych, muszę stwierdzić, że porówując
          dbałość o kulturę wypowiedzi z cenzurą, zawiodłeś moje oczekiwania.
          Nie mogę uwierzyć, że to Ty napisałeś. Uważam, że potrafisz odróżnić dobro od zła.
          Ponadto posiadasz przecież Internet i możliwość zapoznania się z innymi forami
          dyskusyjnymi. Nie muszą to być o Wspólnotach i nie tylko w Gazecie. Wystarczyło
          kliknąć i przeczytać choćby kilka regulaminów.
          Wówczas byś się dowiedział, że dla zainteresowanych najważniejszy jest temat
          dyskusji, a nie wzajemne się obrzucanie błotem. I nie ma tu nic do rzeczy
          różnica poglądów. Porządek i kultura musi być i kropka.
          Ale to jeszcze mało - regulaminy zabraniają używania słów ogólnie przyjętch za
          nieprzyzwoite lub wręcz wurgarnych. Posty naruszajace te ustalenia są usuwane.
          Niepoprawni użytkownicy równiez.
          Uważam, że osobę posługującę się komputerem powinna cechować osobista kultura
          tym bardziej, gdy zwraca się do kogoś potrzebującego pomocy.
          Nie sądzę, abyś abyś na codzień swoim klientom odpowiadał krótkim burknięciem
          lub wygłaszał jaki to on debilny, że nie rozumie problemu.
          A przecież właśnie na tym Forum dla niektórych był to standart w formie
          udzielania odpowiedzi.

Pozdrawiam.
      • xxxll Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ wg cogito-44 26.10.06, 08:09
        Wiesz conito-44 czytając ten post to jakbym słuchał późnego Gierka lub
        wczesnego Gomółki. Same ogólniki, slogany.

Wiek nie ma znaczenia.!!! "Masz racje", juz 14 -latkowie molestuja swoje
        kolezanki, a co bedzie, gdy zacznać zarządzać nieruchomościami, w których ty
        będziesz żyć na emeryturze?

Piszesz:
        > Forum Wspólnoty Mieszkaniowe stworzono po to, aby pomagać i służyć radą, a nie
        > nawzajem obrzucać się błotem.

A ja sądzę, że forum jest po to by wymieniać poglądy na temat wspólnot
        mieszkaniowych.

Kto z tego skorzysta(o zgrozo) to jest juz jego prywatna sprawa.
        Porady winny być udzielane na adresy indywidualne uczestników @gazeta.pl i tam
        prowadzona "dysputa", a nie tu .
        Dlaczego ? bo nie ma dwóch identycznych wspólnot i to co sie sprawdza(zyskało
        poklask) w jednej nie musi sie sprawdzić w innej.

Dlatego każdą informację , poradę należy jeszcze spradzić w innych niezależnych
        źródłach, niezależnie kto jej udzielił, czy wasz "pupilek", czy wasz "wróg".
        • 10nowa10 chamstwu - nie! 26.10.06, 09:37
          Cogito i inni zaangażowani, nie przejmujcie się docinkami "ekspertów" tylko
          róbcie swoje. Fajna ta wasza strona, widać serce, zaangażowanie i chęć pomocy. A
          chamstwo trzeba zwalczać wszelkimi metodami.

Az strach pomysleć, że tacy ludzie, jak WK mają aspiracje, aby reprezentować
          interesy społeczeństwa (co za ulga, że nie w moim mieście).
          • babczyk Re: chamstwu - nie! 26.10.06, 17:02
            Mnie nie interesuje to czy ktoś gdzieś startuje na jakiś tam urząd.

Dla mnie jest najważniejsze to co dana osoba ma do powiedzenia odpowiadając na
            zadane pytanie. I nic poza tym.

A że na karku mamy wybory? No cóz. Tak to juz bywa że w tym czasie głowy są
            gorące a mózgi, przegrzane.

Po prostu WK i inni, wczuli się w rytm tego forum. I wcale się temu, nie dziwię.

A tak to niewinnie się zaczęło od słowa " Palant "

Że, ostatnimi czasy słowo " Palant " stało się ciałem w postaci, no właśnie
            jakiej gdyż, postać ta posiada tyle nicków że trudno wymienić, zeszło to forum
            na poziom tak niski i trudno się będzie mu się podnieść do poziomu, sprzed roku
            czy dwóch.

No, ale może jeszcze, nie wszystko stracone.

• cogito-44 Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ wg cogito-44 26.10.06, 17:22
          xxxll napisał:

> Wiesz conito-44 czytając ten post to jakbym słuchał późnego Gierka lub
          > wczesnego Gomółki. Same ogólniki, slogany.
          >
          > Wiek nie ma znaczenia.!!! "Masz racje", juz 14 -latkowie molestuja swoje
          > kolezanki, a co bedzie, gdy zacznać zarządzać nieruchomościami, w których ty
          > będziesz żyć na emeryturze?
          >
          A ja sądzę, że forum jest po to by wymieniać poglądy na temat wspólnot
          > mieszkaniowych.
          >
          > Kto z tego skorzysta(o zgrozo) to jest juz jego prywatna sprawa.
          > Porady winny być udzielane na adresy indywidualne uczestników @gazeta.pl i tam
          > prowadzona "dysputa", a nie tu .
          > Dlaczego ? bo nie ma dwóch identycznych wspólnot i to co sie sprawdza(zyskało
          > poklask) w jednej nie musi sie sprawdzić w innej.
          >
          > Dlatego każdą informację , poradę należy jeszcze spradzić w innych niezależnych
          >
          > źródłach, niezależnie kto jej udzielił, czy wasz "pupilek", czy wasz "wróg".

xxxll, czytaj ze zrozumieniem. Mnie chodziło o KULTURĘ, a Ty zarzucasz
          www.wspolnota.net.pl/ CENZURĘ, której tam nie ma.
          Wyrzucenie użytkownika za niepoprawne zachowanie i nie przestrzeganie regulaminu
          to nie to samo, co udzielanie różnych lub niekiedy przeciwstawnych odpowiedzi.
          Poglądy nic tu do rzeczy nie mają, tak samo jak wiek Administratora.
          Samo posiadanie "papierka" i tytułów nie oznacza, że jest się orłem w danej
          dziedzinie. Niekiedy młody i prężny więcej zrobi jak stary rutyniarz.
          Wiem, że posiadasz wiedzę w temacie Wspólnot i to u Ciebie cenię. Ale te
          wzajemne docinki (co nazywam obrzucaniem błotem) opanowały to Forum, jakby
          użytkownicy nie potrafili powstrzymać własnych emocji. Jest to zupełnie nie na
          miejscu i wprowadza tylko zamieszanie.
          I jak w takim galimatiasie wyszukać coś ciekawego?

Pozdrawiam.

• xxxll Re: Cenzura na www.wspolnota.net.pl/ wg cogito-44 27.10.06, 07:07
            I znawu frazesy ogólniki i...totalna krytyka.
            Jak byś się zachowała, gdybym ciebie "zaprosił" do siebie na "wymiane poglądów"
            i po pięciu minutach rozmowy "wyrzycił"z hukiem i w sposób "wizualny" z domuy
            oraz rozplakatował o tobie wici, że jesteś taka i taka ... a tylko dlatego, że
            masz odmienne zdanie i reprezentujesz inny punt widzenia który (być może) godzi
            w populistyczne interesy.

Znasz życie i wiesz ze sa tacy Homosapiens, którzy żyją z tego by innych
            obrzucać błotem. Czy nie zauwazyłaś, że błoto rzucane przeze mnie jest totalna
            obroną przed populizmem, snobami,laikami wspólnotowymi?

To, że 200 osób KRZYCZY na ciebie to nie oznacza, że mają racje.

Czytając to forum czuję sie tak jak bym dalej był w pracy. "Właściciele pełni
            gebą" stawiaja tylko roszczenia i oczekują TYLKO potwierdzenia własnych teorii
            które sa dalekie od obowiazujacego prawa.

Jeżeli masz ochotę dalej dyskutować, to pisz na xxxll@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka